ανακοίνωση ίδρυσης Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας

Άβαταρ μέλους
Κόκκινη Τζιχάντ
Δημοσιεύσεις: 332
Εγγραφή: 28 Ιουν 2009 18:30
Όνομα Ιστότοπου: -

Έχει απόλυτο δίκιο ο dtango να ειρωνεύεται τον τρόπο με τον οποίον ιδρύθηκε η ΕΟΕ...
Ξύπνησαν πάλι οι άθλιες σκουριασμένες ορδές / λυσσασμένες θρησκείες πατρίδες οικογένειες / σκούζουν και σφάζονται για ένα καλύτερο χθες / μα οι σημαίες τους ανεμίζουν βρωμερές και νικημένες
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

emil, οι δηλώσεις ενδιαφέροντος που ειχαν γινει πριν την συζήτηση για ενδεχόμενη ίδρυση φορέα, δεν έχουν καμμία σχέση με τις δηλώσεις συμμετοχής στην Ένωση Ουμανιστών. Όποιος θέλει να γίνει μέλος εκεί, θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον κ. Δημητρά.

Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει ο τόπος διαμονής με την ανωνυμία. Ανώνυμοι δηλώνουν όσοι δεν θέλουν να δημοσιοποιηθεί το όνομά τους σε καμμία περίπτωση, όχι όσοι μένουν μακριά από την έδρα. Επιπλέον, τα ονόματα των απλών μελών δεν θα ανακοινωθούν εφόσον δεν συντρέχει λόγος για κάτι τέτοιο. Θα ανακοινωθούν μόνο τα ονόματα της γραμματείας.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

dtango έγραψε:Το παραπάνω σχόλιό μου είχε θέση και νόημα εκεί που αναρτήθηκε αρχικά.
Κάτω από την διαφήμιση της Ε.Ο.Ε.
Είναι σαρκαστικό! Εδώ μοιάζει ξεκάρφωτο και ανόητο.
με συγχωρείς, δεν το κατάλαβα. Εγώ το πήρα κυριολεκτικά και έκρινα ότι χρειαζόταν χωριστό θέμα. Θέλεις να το παώ πίσω στο άλλο θέμα?
EDIT: το έφερα πίσω στο θέμα όπου αναρτήθηκε.

Το θέμα όπου αναρτήθηκε δεν ήταν "διαφήμιση" της ΕΟΕ αλλά ανακοίνωση για την ίδρυσή της, κάτι που όφειλα να κάνω, μετά τις εξελίξεις της συζήτησης περί φορέα.
dtango έγραψε:Κι εγώ απορώ που στον τίτλο η «Ένωση Άθεων» εμφανίζεται υποτιμητικά ως ένωση άθεων.
Αυτό διορθώθηκε. :-)
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
Moutro
Δημοσιεύσεις: 55
Εγγραφή: 10 Μάιος 2009 14:27
Όνομα Ιστότοπου: -

Χμμμμμμ... Τώρα καταλαβαίνω απόλυτα γιατί δυο χιλιάδες τόσα χρόνια οι παπάδες έχουν το πάνω χέρι...
Καληνύχτα σας...
Πίστη είναι η λογική συνέπεια της νοητικής αδυναμίας.
Άβαταρ μέλους
EmilofCrete
Δημοσιεύσεις: 1037
Εγγραφή: 03 Μάιος 2009 03:24
Όνομα Ιστότοπου: Emilofcrete's Weblog
Τοποθεσία: Ρετιρέ ;-)
Επικοινωνία:

Κατανοητό.
Είπα για τόπο διαμονής, επειδή στην προηγούμενη φάση υπήρχε θέμα με τις συναντήσεις, άρα όποιος έμενε εκτός Αθήνας δεν ... κλπ κλπ.
Άρα επικοινωνεί κανείς απ' ευθείας με Δημητρά (με ΠΜ φαντάζομαι είναι αρκετό).
Το χρήμα, είναι Θεός!
Εικόνα

(Η δε βλακεία, ανίκητη...)
[για να μην ξεχνιόμαστε ;-) ]

"The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom."
~Isaac Asimov
Άβαταρ μέλους
karakitsossecurity
Δημοσιεύσεις: 1407
Εγγραφή: 27 Απρ 2009 14:09
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Θα πω πάντως ότι τελικά παρακολουθώντας το όλο θέμα μάλλον ο dtango έχει δίκιο να τα παίρνει.
Διορθώστε με αν δεν κατάλαβα καλά, αλλά ξεκίνησε ένα θέμα με δικιά μας πρωτοβουλία ζητήθηκε η βοήθεια ενός ανθρώπου ο οποίος εμφανίστηκε διατεθειμένος να βοηθήσει, χωρίς να δείξει ότι έχει και αυτός διάθεση να φτιάξει μια τέτοια ένωση και ξαφνικά καπέλωσε την όλη διαδικασία και προχώρησε σε δική του ένωση express λες και υπήρχε deadline.
Boards don't hit back "Bruce Lee, Enter The Dragon"
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Καρακίτσο, από τη δική μας οπτική γωνία το θέμα μπορεί να συνοψισθεί με τον τρόπο που είπες. Ωστόσο θα πρέπει να σκεφτούμε πώς μοιάζει η κατάσταση και από την οπτική γωνία του Δημητρά. Όπως και να έχει όμως, σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι η δημιουργία εχθρότητας με την ομάδα της νεοσυσταθείσας Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας δεν μας ωφελεί.

Πρώτον, η ερμηνεία που περιέγραψες (μια ομάδα του φόρουμ θέλησε να ιδρύσει φορέα, ζήτησε τη συμβουλή του Δημητρά, ο Δημητράς πήρε πρωτοβουλία και ίδρυσε φορέα με άλλη ομάδα) δεν λαμβάνει υπόψη της όλα τα δεδομένα. Ο Δημητράς είχε ήδη κατά νου την ίδρυση τέτοιου φορέα όταν του τηλεφώνησα εγώ για να τον συμβουλευτώ. Γι' αυτό και μόλις του το ανέφερα αντέδρασε θετικά και πρόθυμα, λέγοντας ότι από καιρό ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί στην Ελλάδα λείπει ένας φορέας που να εκπροσωπεί τους άθεους και να διεκδικεί τα δικαιώματά τους.
Ο Δημητράς ασχολείται χρόνια με τα ανθρώπινα δικαιώματα, και ασχολείται επαγγελματικά, όχι μόνο στον ελεύθερο χρόνο του όπως εμείς. Η ανάγκη δημιουργίας φορέα ήταν και δική του ανάγκη, και όπως φάνηκε ήταν ανάγκη και πολλών άλλων ανθρώπων που δεν είναι μέλη του φόρουμ. Αυτοί οι άνθρωποι συσπειρώθηκαν (έστω και με αφορμή το τηλεφώνημά μου) και ίδρυσαν τον φορέα που ήθελαν. Κινήθηκαν γρήγορα γιατί έτσι έκριναν ότι πρέπει να κινηθούν.
Πώς να το κάνουμε, το φόρουμ αυτό δεν είναι ένας χώρος εκπροσώπησης όλων των άθεων της Ελλάδας. Υπάρχουν και άλλοι και προφανώς έχουν κι εκείνοι ανάγκες και ιδέες και στόχους και δικαίωμα να τους πραγματοποιήσουν όπως θέλουν και να επιλέξουν τους συνεργάτες που θέλουν. Δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς για έλλειψη προθυμίας για συνεργασία, δεδομένου ότι ήρθαν στο χώρο μας και συμμετείχαν στην συζήτηση. Προφανώς στην πορεία αποφάσισαν ότι δεν τους κάνουμε για συνεργάτες. Αυτό μπορεί να μην μας αρέσει, αλλά ήταν δικαίωμά τους (όπως και δικό μας να πάμε μαζί τους ή όχι).

Δεύτερον, η Ένωση Ουμανιστών θα προωθήσει θέματα αθεϊστικού ενδιαφέροντος, και θα το κάνει κατά πάσα πιθανότητα αποτελεσματικά, ίσως πιο αποτελεσματικά από όσο θα μπορούσαμε εμείς, εφόσον δεν διαθέτουμε ούτε τις γνώσεις ούτε τις γνωριμίες για κάτι τέτοιο. Καλό θα κάνει, κακό δεν θα κάνει. Υποστηρίζοντάς την μόνο κέρδος θα έχουμε.

Τρίτον, κανείς δεν εμποδίζει όποιον θέλει να ιδρύσει μια άλλη ένωση με όποιον τίτλο και όποιους στόχους θέλει (ακόμη και με τον ίδιον τίτλο αν θέλει, δεν είναι κάτι πρωτοφανές), αν θεωρεί ότι υπάρχει ένα κενό που πρέπει να καλυφθεί. Μπορεί μάλιστα καθένας να είναι μέλος και στις δύο ενώσεις, δεν είναι ασύμβατο, κι ας έχουν παρόμοιους στόχους.
Εγώ ας πούμε είμαι μέλος στην Greenpeace, στην WWF και στην Εταιρία Προστασίας της Φύσης. Περιβαλλοντικές οργανώσεις είναι όλες, προστασία της φύσης θέλουν όλες, θα μπορούσε κανείς να πει ότι δεν υπαρχει λόγος να υφίστανται τόσο πολλές, ας μείνει μόνο μία, ή ότι δεν γίνεται να συμμετέχεις κι εδώ κι εκεί. Στην πραγματικότητα όμως κάθε οργάνωση λειτουργεί με διαφορετικό σκεπτικό και αφ' ενός καλύπτουν διαφορετικά θέματα με διαφορετικό τρόπο, αφ' ετέρου ενώνουν κατά καιρούς τις δυνάμεις τους για να επιδιώξουν έναν κοινό στόχο.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
karakitsossecurity
Δημοσιεύσεις: 1407
Εγγραφή: 27 Απρ 2009 14:09
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Κατ' αρχάς να πω ότι δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Ενδεχομένως ο κος Δημητράς να είναι αρμοδιότερος και ικανότερος να τρέξει μια τέτοια ένωση από εμάς, και ειλικρινά αν βρω χρόνο θα έρθω σε επαφή και θα γίνω μέλος, βέβαια δεν κρύβω ότι θα ήμουν πιο θερμός και ενεργός αν το ξεκινάγαμε εμείς. Αλλά επειδή οπτικές γωνίες υπάρχουν πολλές αλλά η αλήθεια είναι μία εξήγησε μου γιατί έφτιαξε την ένωση σε μία ώρα ενώ την είχε καιρό στο μυαλό του αφήνοντας τελείως στην απέξω όλους εμάς με πρόσχημα την εχθρική στάση του dtango(δεν χρειάζεται να μου εξηγήσεις τίποτα η ερώτηση είναι ρητορική). Δηλαδή αν είχαμε ακόμα τον tactical θα είχαμε φάει και μήνυση. Αυτά έτσι για να έχουμε κάτι να λέμε. Καταλαβαίνω απόλυτα την κίνηση του Δημητρά διότι στην πιάτσα είμαι και εγώ αλλά δεν παύει να έχει δίκιο και ο Dtango από την δικιά του οπτική γωνία. ;)

Φιλάκια Μπάμπης : brrr :
Boards don't hit back "Bruce Lee, Enter The Dragon"
mitsakos
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 14 Ιαν 2010 08:51
Όνομα Ιστότοπου: Στο φαλιμέντο
Επικοινωνία:

Η οργάνωση που ιδρύθηκε έχει καταστατικό κανονικό, τρόπο λειτουργίας και τους στόχους της πιο ξεκάθαρους ας πούμε;
Αυτό που είναι στο facebook είναι κάπως θολό...
greekhelsinkimonitor
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 12 Ιαν 2010 11:40
Όνομα Ιστότοπου: EΠΣΕ - ΕΟΔΜ :: Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι
Επικοινωνία:

Επειδη εκτιμω το φορουμ και πολλά μέλη του και μέλη της ΕΝΩΟΥΜΕ πια, υποχρεωνομαι για άλλη μια φορά να υπενθυμίσω κάποια πράγματα που κάποια άτομα αγνοούν (σκόπιμα ή όχι) όταν επιχειρηματολογούν

Το ΕΠΣΕ συνεργάζεται με την EHF εδώ και χρονια. Σας τοπε η ιδια εδω.

Το ΕΠΣΕ ΗΤΑΝ ΔΙΑΙΔΚΟΣ στη δικη στο Ευρωπαϊκξό Δικαστηριο για τα συμβολα και μοιράζεται τη χαρά της επιτυχίας.

Αμέσως μετα το ΕΠΣΕ έθεσε το θεμα στα ελληνικα δικαστηρια και ήδη έχουμε μια απόφαση καθαρογραμμένη και προσφυγή στον Άρειο Πάγο.

Επίσης το ΕΠΣΕ έκανε αναφορά σε ΕΡΤ και Συνηγορο Πολίτη για αυτά τα θέματα.

Στα πλάισια αυτων των κινητοποιησεων αρκετα άτομα μας παρότρυναν να φτάξουμε ΜΚΟ.

Ένα από αυτά ήταν και η ΑΜ.

ΟΙ προσπάθειες ξεκίνησαν και στο FB και εδώ. Ωρίμασαν μέσω FB γρήγορα και σήμερα ανακοινώθηκε η ίδρυση με 48 μέλη. Εδώ πέρα απο την εχθρότητα μερικών υπήρχε και μια αναζήτηση άλλων στόχων αφού δουλεύατε με βάση ενα κείμενο που απέκλειε την EHF προτιμούσε το μοντέλο "παράρτημα CFI" και επικεντρωνόταν σε σκεπτικιστικές θέσεις και όχι δικαιωματικές που ήταν η πρότασή μας.

Σχόλια σα μερικά από όσα είναι εδώ λέω για άλλη μια φροά πως με κάνουν να μετανιωνω που έθεσα το θέμα σε διαβούλευση ΚΑΙ εδώ.

Ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω.
greekhelsinkimonitor
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 12 Ιαν 2010 11:40
Όνομα Ιστότοπου: EΠΣΕ - ΕΟΔΜ :: Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι
Επικοινωνία:

ξέχασα το λινκ τοιυ σημερινού δελτίου
http://cm.greekhelsinki.gr/uploads/2010 ... ymvola.doc
SimonSays
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 07 Μαρ 2009 17:35
Όνομα Ιστότοπου: atheoi.ORG
Τοποθεσία: Ουάσινγκτον
Επικοινωνία:

αφού δουλεύατε με βάση ενα κείμενο που απέκλειε την EHF προτιμούσε το μοντέλο "παράρτημα CFI" και επικεντρωνόταν σε σκεπτικιστικές θέσεις και όχι δικαιωματικές που ήταν η πρότασή μας
Κε Δημητρά τουλάχιστον εγώ που έκανα πρόταση για συνεργασία με CFI, δεν είπα τίποτα για αποκλεισμό του EHF. Όπως είπα και στην ΑΜ όταν μιλήσαμε τηλεφωνικά (και νομίζω τόνισε η ίδια εδώ) η συνεργασία με το CFI και η συμμετοχή στην EHF δεν αποκλείουν το ένα το άλλο.

Επίσης αναφερθήκατε στο CFI σαν 'σκεπτικιστική οργάνωση' κάτι που ισχύει αλλά μόνο εν μέρει. Το CFI έχει δύο κλάδους/οργανώσεις: The Council for Secular Humanism και The Committee for Skeptical Inquiry.

Ναι μεν το CFI λειτουργεί με παραρτήματα (υπάρχουν 6-7 στην Ευρώπη) αλλά ειδικά τα διεθνή εκτός Βορείου Αμερικής έχουν πλήρη αυτονομία. Αν λοιπόν θεωρείτε ότι θα χάσετε την ανεξαρτησία σας κάνοντας συνεργασία, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Λυπάμαι λοιπόν που έχετε πληροφορηθεί λάθος για την οργάνωση. Όπως έχω πει προηγουμένως η γυναίκα μου είναι διευθύντρια του CFI στην Ουάσινγκτον και έτσι έχουμε πολύ καλές σχέσεις με όλα τα στελέχη της οργάνωσης άρα επιτρέψτε μου να θεωρήσω ότι γνωρίζω κάτι παραπάνω για το θέμα.

Αν δεν είχα εγώ καλές σχέσεις με το CFI μέσω της γυναίκας μου αλλά και σαν εθελοντής/συμμετέχων στις κοινωνικές δράσεις των ουμανιστικών/αθεϊστικών ομάδων της περιοχής δεν θα σας έκανα την πρόταση για να κοιτάξτε αυτή τη συνεργασία.

Αλλά επειδή χρόνια τώρα στις ΗΠΑ έχω δει παρόμοιες οργανώσεις με την δική σας σε διάφορες πόλεις να ξεκινάνε με 20-30 μέλη γεμάτα ενέργεια και ελπίδες και μέσα σε μερικούς μήνες είτε να διαλύονται είτε απλώς να μην κάνουν πια συναντήσεις (dormant στα αγγλικά), έχω δει ότι σε θέματα "κοινωνικής παρέμβασης" (για να δανειστώ την φράση του Διαγόρα), απαιτούνται κάποιοες γνώσεις και εμπειρίες για να χτιστεί τοπική οργάνωση που θα είναι βιώσιμη και αναπτυσσόμενη μακροπρόθεσμα στον τομέα των κοινωνικών δραστηριοτήτων. Επειδή λοιπόν θέλω να βοηθήσω ώστε στην Ελλάδα να γίνει μια επιτυχημένη οργάνωση με την πρώτη προσπάθεια, χωρίς ενδιάμεσες αποτυχίες.

Το CFI είναι απλώς ο δικός μου τρόπος να σας βοηθήσω. Έχω δει στην πράξη ότι στο προσωπικό CFI υπάροχυν οι γνώσεις και η διάθεση για να βοηθήσουν το φορέα σας να γίνει επιτυχημένος. Δεν είναι τυχαία το CFI η μεγαλύτερη οργάνωση του είδους με δεκάδες χιλιάδες μέλη ανά την υφήλιο. Επίσης είναι ένας τρόπος για να μπορέσω και εγώ και η γυναίκα μου να βοηθάμε άμεσα όταν μας δίνεται η δυνατότητα. Προσωπικά εγώ δεσμεύομαι να σας βοηθήσω ανεξαρτητως ότι και αν αποφασίστε βέβαια.

Προσπάθησα μέσω μυνημάτων να επικοινωνήσω μαζί σας και μέσω του φόρουμ και μέσω facebook για να μιλήσουμε ιδιαιτέρως για τα παραπάνω αλλά δυστυχώς δεν απαντήσατε στα μυνήματα μου.

Η δική μου ανάγνωση και της σελίδας σας στο facebook αλλά και εδώ στο φόρουμ είναι ότι θέλετε να δημιουργήσετε φορέα που θα έχει κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, εξ'ού και η δική μου παρέμβαση η οποία είναι πάντα με καλές προθέσεις για συνεργασία.

Σέβομαι απόλυτα τα επιτεύγματα σας μέσω του ΕΠΣΕ και δεν αμφιβάλλω ότι θα έχετε παρόμοιες επιτυχίες με την νέα σας ΜΚΟ οργάνωση. Αν θέλετε να συζητήσουμε τα παραπάνω ιδιαιτέρως είμαι πάντα στην διάθεση σας.
Ιδρυτής atheoi.ORG
greekhelsinkimonitor
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 12 Ιαν 2010 11:40
Όνομα Ιστότοπου: EΠΣΕ - ΕΟΔΜ :: Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι
Επικοινωνία:

Δεν αναφερομουνα σε δικη σου θεση στο αποσπασμα που αναφερεις.

Δικαιωμά σου να θεωρείς τη CFI τη μεγαλύτερη στον κόσμο και δικάιωμα άλλων να θεωρούν το δίκτυο των humanist οργανωσεων (EHF και IHEU) πολυ μεγάλο. Ιδιως οταν στη σελίδα της CFI υπάρχει αναφορά σε προτεραιοτητες που δεν περιλαμβάνουν την Ευρώπη.

Τέλος, όταν απευθυνεσαι σε κάποιον που συνιδρυσε το 1992 την Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων και το 1993 το ΕΠΣΕ - που χαίρουν άκρας υγείας με παγκόμσια αναγνώριση- ίσως δεν είναι σωστό να προβλέπεις πως η νεα οργανωση χρωίς την αρωγή σας θα γίενι dormant.
SimonSays
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 07 Μαρ 2009 17:35
Όνομα Ιστότοπου: atheoi.ORG
Τοποθεσία: Ουάσινγκτον
Επικοινωνία:

Δεν μειώνω καμμία οργάνωση ούτε δική σου ούτε παγκόσμια, ούτε βεβαίως εσένα προσωπικά. Ούτε κάνω καμμία πρόβλεψη αποτυχίας. Ποτέ δεν λέω σε κανέναν να μην κοιτάξει αλλού. Ο καθέ φορέας έχει δικαίωμα και υποχρέωση να κοιτάξει προς όλες τις κατευθύνσεις.

Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι τείνω μια χείρα βοηθείας και να σας δώσω όσο περισσότερα εργαλεία για να επιτύχετε μπορώ μέσω της δικής μου θέσης, και πάντα με καλή διάθεση και καλή θέληση.
Ιδρυτής atheoi.ORG
nature
Δημοσιεύσεις: 46
Εγγραφή: 04 Ιαν 2010 22:45
Όνομα Ιστότοπου: -

greekhelsinkimonitor έγραψε: Τέλος, όταν απευθυνεσαι σε κάποιον που συνιδρυσε το 1992 την Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων και το 1993 το ΕΠΣΕ - που χαίρουν άκρας υγείας με παγκόμσια αναγνώριση- ίσως δεν είναι σωστό να προβλέπεις πως η νεα οργανωση χρωίς την αρωγή σας θα γίενι dormant.
Κε Δημητρά
το έχουμε εμπεδώσει ποσο σπουδαίος είστε
Εσείς έχετε καταλάβει οτι με το που μπήκατε σε αυτή τη κοινότητα
την έχετε κάνει ανω κάτω?
greekhelsinkimonitor
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 12 Ιαν 2010 11:40
Όνομα Ιστότοπου: EΠΣΕ - ΕΟΔΜ :: Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι
Επικοινωνία:

πολυ απλό nature

αν έτσι αισθάνεται η κοινότητα αυτο είναι το τελευταίο post

αν θέλει η κοινότητα να συνεχισω να συμβάλλω ας παρει θέση σε αυτό που έγραψες
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Δημοσιεύσεις: 3960
Εγγραφή: 11 Μαρ 2009 13:32
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Τοποθεσία: 7-
Επικοινωνία:

Ας πω και εγώ την άποψή μου, που ελπίζω να είναι αντικειμενική, επειδή δεν συμμετείχα στο όλο πρότζεκτ. Επιγραμματικά.
Εδώ στο φόρουμ ζυμώθηκε σιγά-σιγά η ιδέα του ακτιβιστικού φορέα μεταξύ ατόμων που είναι για κάποιους μήνες παρέα.
Οταν έφτασε στην τελική ζύμωση, κλήθηκε ο Κος Δημητράς ως έμπειρος στο σχετικά, να συμμετέχει.
Διιστάμενες απόψεις πανω σε θέματα και στο τάϊμινγκ, έκαναν τον Κο Δημητρά να προχωρήσει αυτόνομα. Θεμιτό αυτό, το μόνο φαουλάκι ήταν μάλλον ότι δεν ειδοποίησε εγκαίρως το φόρουμ ότι θα πράξει έτσι. Προσωπικά το καταλαβαίνω (αυτό διαφέρει από το "δικαιολογώ") λόγω πίεσης και φόρτου. Δηλαδή δεν δίνω πρόθεση.
Οντως εμείς που ζούμε το φόρουμ 10 μήνες τώρα, μπορώ να πω ότι αναστατώθηκε. Αυτό όμως μάλλον γιατί οι ρυθμοί Jack Daniels που είχαμε εδώ διαταράχτηκαν από τους ρυθμούς Drambuie του Κου Δημητρά.
Το θέμα δεν πρέπει να είναι για τον καθένα αν θα ιδρύσει ή αν θα ενταχθεί, αλλά αν θα υπάρξει ένας φορέας που θα προσπαθήσει να κινήσει κάποια πράγματα στην Ελλάδα προς την κατεύθυνση που αδιαμφισβήτητα έχουμε κοινή όλοι μας. Το "βιογραφικό" του Κου Δημητρά λέει ότι έχει καταφέρει κάτι.
Αν το ερώτημα που θα σας ετίθετο είναι "Τι προτιμάς, να γίνουν 5 πράγματα από τον φορέα του Κου Δημητρά, όπου μπορείς να συμμετέχεις και εσύ, ή προτιμάς να γίνουν 2 πράγματα από έναν άλλο δικό σου φορέα, γιατί ο Κος Δημητράς ήταν λίγο αμελής στην ενημέρωση έναντι του αθεΐστικού σου φόρουμ", τι θα απαντούσατε; Ξέρω κάποιους εδώ μέσα που ενεργούν με το συναίσθημα, αλλά εγώ ως οικονομολόγος (και μάλιστα της σχολής του Friedman :mrgreen: ) έχω μάθει να είμαι result oriented, πέρα από συναισθηματισμούς.
Ως εκ τούτου, θα πρότεινα να αξιολογήσετε την πρόταση του Κου Δημητρά, και αν δεν έχετε βάσιμες αντιρρήσεις, να συμπορευτείτε. Είμαι και γενικώτερα της άποψης "Καλύτερα ένας φορέας με 1000 μέλη παρά 5 φορείς από 300 μέλη".
Πάς αντίλογος δεκτός.
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
Άβαταρ μέλους
Γιατρος Του Ικα
Δημοσιεύσεις: 5537
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 13:22

Ας πω λοιπόν κι εγώ κάτι.
Εγώ κύριε Δημητρά σας είμαι ευγνώμων για την πρωτοβουλία που πήρατε και θα προσπαθήσω να την στηρίξω όσο μπορώ.Ακόμη κι αν είχα επιφυλάξεις για την σπουδή με την οποία ιδρύθηκε από μέρους σας η ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε καθώς και επειδή θεωρώ ότι δικαίως κάποιοι ένοιωσαν ότι "παρακάμθηκαν" ή αγνοήθηκαν σ'αυτή τη διαδικασία,πιστεύω ότι πέρασε ή ώρα της μεμψιμοιρίας και ότι όποιος νοιάζεται για τα θέματα της θρησκευτικής ελευθερίας και την προώθηση της ιδέας του κοσμικού κράτους και των δικαιωμάτων των άθεων και άθρησκων συμπολιτών μας πρέπει να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία.

Κακά τα ψέμματα κυρίες και κύριοι,δε νομίζω ότι η κοινότητα έχει την πολυτέλεια να αγνοήσει τόσο την πολυετή πείρα του κου Δημητρά στον ακτιβισμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα ούτε να κολλάει σε διαδικαστικά θέματα.
Άνθρωπος χωρίς Θεό,ψάρι χωρίς ποδήλατο.

Είδα χτές ένα πεφταστέρι και ευχήθηκα να πέσει στο σπίτι σου.(Mikeius)

Ένα πέτρινο λιοντάρι στην μπασιά της νύχτας, με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα…
Άβαταρ μέλους
Ιοκάστη
Δημοσιεύσεις: 2298
Εγγραφή: 05 Μαρ 2009 13:18
Όνομα Ιστότοπου: Iokaste’s Blog
Επικοινωνία:

greekhelsinkimonitor

Απλά ήθελα να πω πως δεν γίνεται ένα άτομο να εκφράσει την άποψη μιας ολόκληρης κοινότητας, είναι σπάνιο αν όχι αδύνατον.

Προσωπικά όπως έχω δηλώσει ήδη πολλές φορές δεν ενοχλήθηκα, δεν θεωρώ πως ήταν ποτέ δική ΜΟΥ η ιδέα, ξέρω πως υπήρξαν πολλοί πριν και θα υπάρξουν πολλοί και μετά από εμάς που είχαν την ίδια ιδέα και κάποιοι είχαν ήδη κάνει τις κινήσεις τους. Επίσης θεωρώ πως το θέμα είναι πολύ σημαντικό για να μπαίνουν στην μέση εγωισμοί, ποτέ δεν ήθελα τα εύσημα άλλωστε ακόμη κι αν ξεκινούσαμε εμείς μια κίνηση. Επίσης για να είμαι ειλικρινής προτιμώ να ασχολείται κάποιος που ξέρει παρά να έδινα όλο τον ελεύθερο χρόνο μου στο ψάξιμο και στο τρέξιμο, και δεν είναι θέμα βαρεμάρας, αλλά θα χρειαζόταν πολύ δουλειά κάτι τέτοιο και δεν ξέρω πόσοι θα μπορούσαν πραγματικά να αφιερώσουν πολύ χρόνο σ’αυτό…
http://iocaste.wordpress.com

Do you know how a falcon is trained my dear? Her eyes are sown shut. Blinded temporarily she suffers the whims of her God patiently, until her will is submerged and she learns to serve - as your God taught and blinded you with crosses.
nature
Δημοσιεύσεις: 46
Εγγραφή: 04 Ιαν 2010 22:45
Όνομα Ιστότοπου: -

greekhelsinkimonitor έγραψε: αν έτσι αισθάνεται η κοινότητα αυτο είναι το τελευταίο post
αν θέλει η κοινότητα να συνεχισω να συμβάλλω ας παρει θέση σε αυτό που έγραψες
Κε Δημητρα
ασε τις κλαψες κ τα κολπακια

κ ελεος μη αγχωνεστε να τον καλοπιανετε
δε θα φυγει
ουτε τον εδιωξε κανενας

κ βασικα το παιρνω πισω
γιατι στη τελικη μονο 2-3 ατομα αναστατωθηκαν

Γιατρε
ο κ Δημητρας εχει πολυετη πειρα
ως εκ τουτου ηξερε εξ αρχης τι θα εκανε

αυτο καποιοι το ειδαν και τους ενοχλησε πως να κανουμε
κ οπως και να το διατυπωσετε
βλ (Διιστάμενες απόψεις πανω σε θέματα και στο τάϊμινγκ, έκαναν τον Κο Δημητρά να προχωρήσει αυτόνομα. )
δεν αλλαζει

τελος παντων, ετσι οπως εγινε
απο μενα καλη επιτυχια, κ δεν ειρωνευομαι
ισως καποτε να γινω κ μελος
τωρα μου ειναι λιγο δυσκολο το καταλαβαινετε
Κλειδωμένο