Μεταπείθοντας έναν άθεο!

Συζητήσεις γύρω απ' την αθεΐα, και γενικά τη ζωή χωρίς θρησκεία, θεούς, και δεισιδαιμονίες.
dtango
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 2117
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:56
Όνομα Ιστότοπου: Dispute of a man with his Ba
Τοποθεσία: Καλύβια (7ος όροφος!)
Επικοινωνία:

Darkchilde έγραψε:Έχω πεί επανηλειμμένως ότι θα αποδεχτώ απλά ότι υπάρχει. Αλλά από το "υπάρχει" εως το "σέρνομαι μπροστά σε αυτό το ον" υπάρχει τεράστια διαφορά.
Ο λόγος εδώ είναι μόνο για την ύπαρξή του. Εσύ, ωστόσο, δέχεσαι την ανυπαρξία του Θεού υπό προϋποθέσεις. Αν δηλαδή υπάρξουν αποδείξεις θα πιστέψεις στην ύπαρξή του.

Θα σου παρουσιάσω μια άλλη γελοία ιδέα: Ο Πλίνιος (24-79 μ.Χ.) έγραψε στη Φυσική του Ιστορία ότι: «το άγγιγμα γυναίκας με περίοδο μετέτρεπε το κρασί σε ξύδι, αφάνιζε την σοδειά, κατέστρεφε φυτώρια, ρήμαζε κήπους, έριχνε τον καρπό από τα δέντρα, θόλωνε καθρέφτες, άμβλυνε ξυράφια, σκούριαζε το σίδερο, κ.α.» μπορείς να πεις ότι θα πιστέψεις αυτά τα πράγματα ως σωστά αν σου φέρουν αποδείξεις;
Για μένα η ιδέα της ύπαρξης Θεού είναι ακόμα πιο γελοία από την παραπάνω γι’ αυτό και υπάρχει τόση αντιπαράθεση και ασυνεννοησία μεταξύ μας.
"Culture is memory", Yuri Lotman, 1922 - 1993, Ρώσος Σημειολόγος και Κουλτουρολόγος
Άβαταρ μέλους
Darkchilde
Δημοσιεύσεις: 1777
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:08
Όνομα Ιστότοπου: The Dark Side of the Force and other stories
Τοποθεσία: Lost in the Night
Επικοινωνία:

dtango δεν θεωρώ τόσο γελοία την ιδέα ύπαρξης ενός θεού. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι που έπλασαν αυτή την ιδέα δεν γνώριζαν όσα γνωρίζουμε εμείς για τον κόσμο σήμερα, και ήταν φυσικό να θέλουν με κάποιο τρόπο να εξηγήσουν όλα αυτά που βλέπανε.

Η ιδέα των θεών, μην ξεχνάς, μας έδωσε πανέμορφες ιστορίες από τις διάφορες μυθολογίες. Από την Αρχαία Ελληνική εως την Ιαπωνική μυθολογία, υπάρχουν πανέμορφες ιστορίες θεών και ανθρώπων. Μία από τις αγαπημένες μου είναι η ιστορία της Αράχνης.

Θεωρώ όμως γελοίο, το να συνεχίζεται τυφλά αυτή η πίστη, ιδιαίτερα από ανθρώπους που δεν θα έπρεπε να πιστεύουν, που ερευνούν την λειτουργία της ίδιας της φύσης. Θεωρώ γελοίο άνθρωποι να πηγαίνουν σε πνευματικούς και εξομολόγους και άλλους απολογητές και τσαρλατάνους, και να τους πιστεύουν. Θεωρώ γελοία την ίδια την πίστη σε έναν θεό τουλάχιστον όπως τον αντιλαμβάνονται οι θρησκείες.

Γιατρέ του ΙΚΑ: Δεν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό. Σίγουρα ένας θεός με τις ιδιότητες που δίνει σήμερα η θρησκεία, και η κάθε θρησκεία είναι αδύνατον να υπάρξει. Δηλαδή ένας παντοδύναμος, παντογνώστης, πανταχού παρών θεός, είναι παράλογος για διάφορους λόγους. Από εκεί και πέρα, όπως είπα, χρειάζεται ένας πραγματικά σωστός ορισμός του τι είναι θεός, και ποιές οι ιδιοτητές του. Αν οι πιστοί επιμένουν στις παραπάνω τρείς ιδιότητες, τότε η ίδια η λογική λέει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ένας τέτοιος θεός.
Blog (greek): The Dark Side of the Force and Other Stories
Blog (english): Snippets and other stories from the net

Twitter: @ladyjedi : I only tweet in English.
Isaac Asimov έγραψε:To surrender to ignorance and call it God has always been premature, and it remains premature today.
Άβαταρ μέλους
batcic
Δημοσιεύσεις: 629
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 10:50
Όνομα Ιστότοπου: Τhe Schrodinger's Dragon
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη, GREECE
Επικοινωνία:

Γιατρος Του Ικα έγραψε:Να κάνουμε ένα νοητικό πείραμα;

Τι είδους στοιχεία-αποδείξεις θα μπορούσαν να σας πείσουν ή έστω να σας κάνουν να σκέφτεστε σοβαρά την πιθανότητα να υπάρχει ένα όν με τα χαρακτηριστικά που αποδίδουν οι θρησκείες στην έννοια "θεός";
Θα έπρεπε να εμφανιστεί μπροστά μου ο τυπάκος και, αφού ισχυριστεί ότι είναι ο ύψιστος, να δεχτεί για λόγους επίδειξης να πραγματοποιήσει οτιδήποτε μου κατέβει στο κεφάλι, αφήνωντας παράλληλα αναλοίωτο ως προς τις ορέξεις μου το υπόλοιπο σύμπαν και αναλλοίωτο εμένα ως προς αυτό. Μιλάμε δηλαδή καθαρά για μια επίδειξη δύναμης, χωρίς να συνοδεύεται αυτή από τη δική μου θεώρηση ότι ο θεός με υπακούει...
--
Ορθολογισμός και Φιλοσοφία
The Schrodinger's Dragon: exists in both states although dragons do not exist!
georgegous
Δημοσιεύσεις: 34
Εγγραφή: 12 Οκτ 2010 14:57
Όνομα Ιστότοπου: -

Batcic kαταρχήν είπες ότι θα κλείσεις το θέμα αλλά δεν το έκανες!!!
Δεύτερον μην κολλάς στο θέμα της ανατολής του ηλίου! Αυτό που λέω είναι ότι το 100% για το μέλλον ΔΕΝ ισχύει γιατί απλά ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!!!!!!!! Κανένας μα κανένας μα κανένας δεν το ξέρει!!!! Μόνο προβλέψεις με πιθανότητες κάνεις!!!! Φυσικά και οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου αφού η πιθανότητα για την αντίθετη περίπτωση είναι απελπιστικά μικρή, ΣΧΕΔΟΝ ανύπαρκτη, αλλά δεν παύει να είναι πρόβλεψη που μπορεί να μην επαληθευτεί!!

Dtango ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι δεν σε <<μαλώνω>> και ούτε έχω πρόθεση να το κάνω. Απλά σχολιάζω μια κατάσταση που δεν τη θεωρώ σωστή και χωρίς λόγο να συνεχίζεται. Όσον αφορά στο θέμα της ύπαρξης του θεού, θέλω να σου επισημάνω ότι συμφωνώ με τη γνώμη σου για το ότι αποκλείεται να υπάρχει θεός αν θες και 100%. Βασικά κατά τη γνώμη μου έχουμε δύο περιπτώσεις:
α. Η ανατολή του ηλίου (και κάθε άλλο φυσικό φαινόμενο) είναι ένα φαινόμενο που έχει εξηγηθεί επιστημονικά, έχουν γίνει παρατηρήσεις, μετρήσεις κτλ κτλ. Σαφώς και θα συμβαίνει κάθε μέρα στο μέλλον αλλά κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει αυτό 100%. Το ότι αυτό δεν μπορεί να προβλεφθεί 100% δεν αφήνει παραθυράκι στην ύπαρξη του θεού γιατί [βλέπε (β)]
β. Η ύπαρξη του θεού είναι μια ιδέα (αν θες πανάθλια), μια θεωρία που έγινε από ανθρώπους χωρίς καμία μα καμία λογική επιστημονική απόδειξη, χωρίς παρατήρηση, χωρίς μέτρηση χωρίς χωρίς χωρίς .... που μπορεί οποιοσδήποτε να προσβάλλει την αξία της και να θέσει άλλο θεωρητικό υπόβαθρο το οποίο με τη σειρά του από τη στιγμή που δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση είναι απ'αρχής σαθρό. Άρα μπορεί κάποιος να πει ότι 10000....0000000% δεν υπάρχει θεός γιατί ουσιαστικά είναι λάθος εξαρχής!!!!
Ευχαριστώ για την προσοχή σας (Batcic, Dtango) και ελπίζω να κατάφερα να σας δώσω να καταλάβετε τι εννοώ!!
Τα σκολειά μου τα κλείνανε τα μάτια.
Μου τ' ανοίγαν η ζούγκλα των Ολίγων και τα <<καταραμένα>> τα βιβλία.
Κι ολάνοιχτ' απομείναν ως το τέλος.
Κ. Βάρναλης
dtango
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 2117
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:56
Όνομα Ιστότοπου: Dispute of a man with his Ba
Τοποθεσία: Καλύβια (7ος όροφος!)
Επικοινωνία:

@ Darkchilde, Georgegous
Darkchilde έγραψε:dtango δεν θεωρώ τόσο γελοία την ιδέα ύπαρξης ενός θεού.
Αυτό το έχω αντιληφτεί. Φταίει το γεγονός ότι προσεγγίζεις το θέμα ρομαντικά.
Darkchilde έγραψε: Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι που έπλασαν αυτή την ιδέα δεν γνώριζαν όσα γνωρίζουμε εμείς για τον κόσμο σήμερα, και ήταν φυσικό να θέλουν με κάποιο τρόπο να εξηγήσουν όλα αυτά που βλέπανε.
Αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα που συνδέεται άρρηκτα με την σοβαρότητα της ιδέας αλλά δεν είναι του παρόντος.
Darkchilde έγραψε:Η ιδέα των θεών, μην ξεχνάς, μας έδωσε πανέμορφες ιστορίες από τις διάφορες μυθολογίες. Από την Αρχαία Ελληνική εως την Ιαπωνική μυθολογία, υπάρχουν πανέμορφες ιστορίες θεών και ανθρώπων. Μία από τις αγαπημένες μου είναι η ιστορία της Αράχνης.
Η ιστορία της Αράχνης είναι ένα λαϊκό παραμύθι αλλά εντούτοις παρουσιάζει την θεά κακιά και άδικη.
Οι ιστορίες που αποκαλείς πανέμορφες είναι οι ιστορίες οι ξεφτισμένες που όταν τις αναζητήσεις σε αρχαιότερη μορφή θα τις βρεις γυμνές από κάθε ομορφιά. Όμορφη δηλαδή η ιστορία μια Αθηνάς που βγαίνει πάνοπλη από το κεφάλι του πατέρα της, αλλά άσκημη η ιστορία όπου η Αθηνά σκοτώνει και γδέρνει τον πατέρα που θέλησε να την βιάσει (Γιατρέ και Μελάνη, την βροχή που έβγαλε έξω τον σαλίγκαρο την έριξε η Darkchilde ).
Με τα υπόλοιπα που γράφεις συμφωνώ!
georgegous έγραψε:β. Η ύπαρξη του θεού είναι μια ιδέα (αν θες πανάθλια), μια θεωρία που έγινε από ανθρώπους χωρίς καμία μα καμία λογική επιστημονική απόδειξη, χωρίς παρατήρηση, χωρίς μέτρηση χωρίς χωρίς χωρίς ...
Επ’ αυτού θα σου απαντήσω με πμ για να μην κουράζουμε τους παλιούς που γνωρίζουν τι πρόκειται να σου πω.
Όσον αφορά στην αναφορά που κάνεις για τον σχολιασμό μιας κατάστασης που δεν την θεωρείς σωστή, πολύ καλά κάνεις! Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με μένα και τους συντονιστές: όταν δημιουργείται μια κατάσταση που δεν την θεωρώ σωστή την σχολιάζω :D –ίσως όχι με τον δικό σου ήπιο τρόπο... :)
"Culture is memory", Yuri Lotman, 1922 - 1993, Ρώσος Σημειολόγος και Κουλτουρολόγος
Γκρινιάρης

Για να (ξανα)πω όρισμένα πράγματα σχετικά με τις επιστήμες και τους θεούς.

Καμιά, το ξαναλέω πιο δυνατά και καθαρά και με μετατόπιση του τόνου, καμία επιστήμη δεν έχει ούτε σαν προϊόν, ούτε σαν τομέα την ύπαρξη του θεού. Οπότε, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν ποτέ επιστημονικές αποδείξεις για την ύπαρξη ή όχι του θεού.
Το κατά καιρούς ξεμπρόστιασμα των παράπλευρων εικασιών, όπως η δημιουργία του ανθρώπου για παράδειγμα, δεν αποδεικνύει τίποτα για τον θεό. Άντε απλά να λέει ότι τα «ιερά» βιβλία έχουν λάθη. Επιχείρημα που αντιμετωπίζεται γελοίως εύκολα χωρίς να επηρεάζεται καθόλου η ανυπαρξία του θεού. Για παράδειγμα, η δημιουργία του ανθρώπου από λάσπη σημαίνει την «οργανική» του προέλευση, την οποία δεν μπορούσαν να περιγράψουν με τα σημερινά δεδομένα τότε.

Όσο σχετική είναι η Άντζελα (μια είναι η Άντζελα) όταν μιλάει για πολιτική, άλλο τόσο σχετικός είναι και ο Αϊνστάιν όταν μιλάει για θεούς. Έχουν το ίδιο κοινό: είναι αυθεντίες σε άλλους τομείς.

Η επιστημονική ενασχόληση για την απόδειξη του θεού είναι καθαρή σπατάλη χρημάτων και χρόνου, διότι το ερώτημα είναι φιλοσοφικό και ορίζεται με άνεση έξω από τα όρια της «λογικής» διαδικασίας. Είναι αστείο να δεχόμαστε ότι υπάρχει ένας θεός, αρκετά ικανός ώστε να δημιουργήσει με τη θέληση του τα πάντα όλα, αλλά να κολλάμε ότι δε μπορεί να βρίσκεται παντού την ίδια στιγμή. Εδώ μπορεί να μιλήσει και να γίνουν τα άστρα, θα κολλήσει στο να βρίσκεται παντού;

Ο θεός δεν αντιμετωπίζεται με λογικές διαδικασίες και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ επιστημονική εξήγηση περί της ύπαρξης του, διότι η επιστήμη βασίζεται στην λογική._

Αφού τα ξανάπα, ας ξανατονίσω ότι οι κατά τόπους θεολογίες δεν είναι επιστήμες και μάλιστα όλα τα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο θα έπρεπε να ντρέπονται που έχουν τέτοιες έδρες.
Άβαταρ μέλους
batcic
Δημοσιεύσεις: 629
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 10:50
Όνομα Ιστότοπου: Τhe Schrodinger's Dragon
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη, GREECE
Επικοινωνία:

Γκρινιάρης έγραψε:...καμία επιστήμη δεν έχει ούτε σαν προϊόν, ούτε σαν τομέα την ύπαρξη του θεού. Οπότε, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν ποτέ επιστημονικές αποδείξεις για την ύπαρξη ή όχι του θεού.
Καμία επιστήμη δεν έχει ούτε σαν προϊόν, ούτε σαν τομέα την ύπαρξη του Παντοδύναμου Θερμοσίφωνα. Οπότε, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν ποτέ επιστημονικές αποδείξεις για την ύπαρξη ή όχι του Παντοδύναμου Θερμοσίφωνα.

Τελικά είναι μάλλον εξαιρετικά εύκολο να ιδρύσεις μια θρησκεία!!!
:band-singer: :big-band:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος batcic την 04 Νοέμ 2010 19:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
--
Ορθολογισμός και Φιλοσοφία
The Schrodinger's Dragon: exists in both states although dragons do not exist!
Γκρινιάρης

batcic έγραψε:Τελικά είναι μάλλον εξαιρετικά έυκολο να ιδρύσεις μια θρησκεία!!![...]
Εύκολο είναι αλλά μη περιμένεις φορολογικές ελαφρύνσεις! :naughty:
stratos
Δημοσιεύσεις: 1563
Εγγραφή: 14 Αύγ 2010 19:58
Όνομα Ιστότοπου: -

Θα έπρεπε να εμφανιστεί μπροστά μου ο τυπάκος και, αφού ισχυριστεί ότι είναι ο ύψιστος, να δεχτεί για λόγους επίδειξης να πραγματοποιήσει οτιδήποτε μου κατέβει στο κεφάλι, αφήνωντας παράλληλα αναλοίωτο ως προς τις ορέξεις μου το υπόλοιπο σύμπαν και αναλλοίωτο εμένα ως προς αυτό. Μιλάμε δηλαδή καθαρά για μια επίδειξη δύναμης, χωρίς να συνοδεύεται αυτή από τη δική μου θεώρηση ότι ο θεός με υπακούει...
batcic
τα αναφέρεις αυτά κάνοντας πλάκα ?

Διαφορετικά , πραγματεύεσαι το ερώτημα του γιατρού χωρίς καθόλου βάθος και η απάντηση που δίνεις είναι τόσο απλοική που δεν στέκει καθόλου .
Πάντως , και άσχετα απ το αν κάνεις πλάκα ή όχι , σε αυτό το ερώτημα οι απαντήσεις που δίνονται κατα καιρούς στο φορουμ , δεν είναι και τόσο ευφυείς .

Στο θέμα μας .....


Αρχίζουμε με αυτό

Η λογική προυποτίθεται πάντα και για κάθε τι , και είναι η αναγκαία και η μόνη ικανή συνθήκη για να το εξετάσεις .
Δεχόμαστε τα αξιώματά της , επί των οποίων οφείλουμε τυφλή πίστη και δεν μπορούμε να εκφράσουμε άποψη ,.... πόσο μάλλον αμφιβολίες ..., για την ορθότητά τους .
Ο ορθολογισμός είναι η μοναδική μέθοδος προσέγγισης οποιουδήποτε πράγματος . Κάθε τι άλλο απαγορεύεται ,
δίνοντας τα ινία στην τρέλα , που στην ουσία αποτελεί την άρνηση προσέγγισης .


Με δεδομένα τα παραπάνω συνεχίζουμε με την <<ύπαρξη>>.

Υπάρχουν διάφοροι ορισμοί για την <<ύπαρξη>> και κατά συνέπεια για το τι υπάρχει ,
όμως όλοι τους αποτελούν υποσύνολα του τι είναι λογικά δυνατό .

Έτσι μπορούμε να βρούμε πράγματα που είναι λογικά δυνατά και να μην υπάρχουν(σύμφωνα με τον εκάστοτε ορισμό)
αλλά δεν μπορούμε να βρούμε πράγματα που υπάρχουν αλλά να μην είναι λογικά δυνατά .

Επίσης το τι είναι λογικά δυνατό , αποτελεί ένα σύνολο εννοιών , ευρύτερο του οποίου δεν μπορεί να υπάρξει .
Δηλαδή τα λογικώς δυνατά , είναι το ευρύτερο σύνολο όλων . Περιγραφές όπως κυκλικό τετράγωνο δεν μεταδίδουν καμία πληροφορία και δεν αποτελούν κάποιου είδους έννοια περισσότερο από αυτό ......$%#$#%$^%..... ή το να μην γράψω τίποτα .


Επι παραδείγματι (και χρησιμοποιώντας την συμβατική έννοια του υπάρχειν , αυτήν της επιστήμης)

ένας τετράποδος ελέφαντας υπήρξε στην Αφρική ....

ένας οκτάποδος ελέφαντας στην Αφρική είναι λογικά δυνατός .....

και ένας οκτάποδος ελέφαντας με τέσσερα πόδια στην Αφρική είναι απλά μια παράθεση αντιφατικων εννοιών . Δεν είναι τίποτα .


Στην έννοια του θεού .


Η έννοια του θεού είναι μία από τις πολλές παράλογες έννοιες , που όπως ανέφερα παραπάνω δεν περιγράφουν κάτι , δεν μας δίνουν πληροφορία για τίποτα ,

παρα αποτελούν απλή παραθεση εννοιών
που είναι ως σύνολο αντιφατικές .


Κατα συνέπεια ελλείψει πληροφορίας ,
κάτι που συμβαίνει με κάθε παράλογη έννοια ,
δεν μπορούμε να διανοηθούμε κάτι σαν λογική δυνατότητα ύπαρξης ή ανυπαρξίας πόσο μάλλον επιστημονική απόδειξη ύπαρξης στον κόσμο .
Για να διερωτηθούμε για την ύπαρξη ή όχι ενός πράγματος (στον κόσμο) όπως οι νεραιδες ή οι μονόκεροι πρέπει καταρχάς να εξετάσουμε αν αυτές είναι λογικά δυνατές .
Αφού εξασφαλίσουμε την συνέπειά τους με την λογική , τοτε μόνο είναι που μπορούμε να προχωρήσουμε και για τον κόσμο . Διαφορετικά , δεν υπάρχει κάτι για να δικάσουμε .

Απλά δεν εμπίπτει σε αυτά που προσεγγίζονται από την λογική και όπως είπαμε στην αρχή ,
αν κάτι δεν προσεγγίζεται από την λογική τότε δεν προσεγγίζεται καθόλου .


Ερχόμενος σε αυτά που παρέθεσε ο batcic ως ικανή συνθήκη μεταβολής του σε πιστό να πω οτι δεν αρκούν μιας και για τους λόγους που προανέφερα δεν είναι δυνατόν να θιχθεί με κανένα τρόπο η ύπαρξη στον κόσμο που δεν είναι καν δυνατή λογικά .

Όμως τα όσα παρέθεσε ο batcic δεν αρκούν ούτε για να πείσουν κάποιον για την ύπαρξη λογικά δυνατών οντοτήτων που πραγματοποιούν τέτοιες απίθανες επιδείξεις δύναμης (εξωγήινος με δυνατότητα παραγωγής ενέργειας της τάξης του (((10^10)^100))^1000 joul . Το πρέπον θα ήταν πρώτα να αναρωτηθεί για πράγματα όπως το αν βρίσκεται σε ονειρώδη κατάσταση , αν του έριξαν χάπια στο ποτό του .......
σε κάποια φάση ίσως θα έπρεπε να πει στον εαυτό του .....
<<κρίμα που έχω τέτοιες παραισθήσεις .... τι να κάνεις ? τα έχει κι αυτά η ζώη ......
ελπίζω να ορθοποδήσω κάποτε στο μέλλον και να μην περάσω όλη μου την ζωή τρελός >> ......

σε καμιά περίπτωση όμως δεν υπάρχει επιβεβαίωση κάποιας ύπαρξης



Δεν ξέρω σε ποιο σημείο έχω φτάσει ....
από κοντά τα λέω καλύτερα :)
Άρατος ο Σολεύς
Δημοσιεύσεις: 160
Εγγραφή: 14 Απρ 2010 18:37
Όνομα Ιστότοπου: -

Ωραία και καλά αυτά που λέτε μεταξύ σας φίλοι άθεϊστές αλλά δεν απαντάτε στην Θείτσα.

Δείτε το βίντεο και απαντήστε στην Θείτσα!
Η δική μου απάντηση βρίσκεται στην σελίδα 1 !!!

Να ειπώ και κάτι άλλο ακόμη.

Έλεος πια με αυτή την αντιδικία dtango - συντονιστών !! Έχουμε κουραστεί! Κουλάρετε αμφότεροι ! Αφήστε και τίποτις να πέσει κάτω, δεν χάλασε ο κόσμος (της αθεΐας!)

ΥΓ: Άθεος είμαι όχι επειδή με έπεισε κάποιος ότι δεν υπάρχει ανώτατο όν ή Θεός ΑΛΛΑ διότι μου εξήγησε η φυσική επιστήμη, η βιολογία, η γεωλογία και η κοσμολογία το πως προήλθε η ζωή στη Γη. Εγώ παιδιά γι'αυτό είμαι ΑΘΕΟΣ !!
(σύμφωνοι ότι τα διάφορα επιστημονικά μοντέλα έχουν ατέλειες, κενά και λάθη. Είναι παρόλα ταύτα επαρκή!)

Ευτυχώς φίλοι μου στις επιστήμες δεν υπάρχει χώρος για Θεούς και δαίμονες!
Άβαταρ μέλους
Darkchilde
Δημοσιεύσεις: 1777
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:08
Όνομα Ιστότοπου: The Dark Side of the Force and other stories
Τοποθεσία: Lost in the Night
Επικοινωνία:

batcic έγραψε: Τελικά είναι μάλλον εξαιρετικά εύκολο να ιδρύσεις μια θρησκεία!!!
:band-singer: :big-band:
Όχι μόνο πανεύκολο αλλά και πολύ προσοδοφόρο. Δες τον L. Ron Hubbard, που είχε πεί ότι αν θες να βγάλεις λεφτά, ιδρύεις μία θρησκεία. Το είπε και το έκανε με την Σαϊεντολογία.
Blog (greek): The Dark Side of the Force and Other Stories
Blog (english): Snippets and other stories from the net

Twitter: @ladyjedi : I only tweet in English.
Isaac Asimov έγραψε:To surrender to ignorance and call it God has always been premature, and it remains premature today.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Δημοσιεύσεις: 713
Εγγραφή: 22 Αύγ 2009 23:36
Όνομα Ιστότοπου: -

Γιατί η διαφωνία σας μου θυμίζει τους καυγάδες σχετικά με το πόσοι άγγελοι χορεύουν στο κεφάλι μιας καρφίτσας! :P
Χρόνους πολλούς μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή μέσα στις εκκλησίες και την ευλόγησαν...
- Οδ. Ελύτης
stratos
Δημοσιεύσεις: 1563
Εγγραφή: 14 Αύγ 2010 19:58
Όνομα Ιστότοπου: -

Τα της προηγούμενης δημοσιεύσεις μου , τα ανέφερα κυρίως , γιατί υπάρχουν στο φορουμ διάφοροι που θεωρούν οτι πρέπει να περιμένουμε να αποδειχτεί ή να διαψευσθεί επιστημονικά η ύπαρξη του θεού γιατί διαφορετικά δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι ,
και το εκφράζουν κάπως έτσι ....
<<είμαι 99,9999% (ή 99, 9999999999% ή 99, 999999τρεχαγύρευε999999%) ......σίγουρος , αλλά όχι 100% μιας και αυτό είναι αντιεπιστημονικό>>
Η άποψη αυτή είναι αφελής και μαρτυρεί έλλειψη βάθους στο σκέπτεσθαι .

Θα ήταν κατανοητό , καταρχήν , αν και υποχόνδριο , να είναι κανείς 99,999999999... σίγουρος όσον αφορά την ύπαρξη μονόκερων ή νεράιδων . Αλλά με τον θεό δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο , ούτε καταρχήν .
(φυσικα μονόκεροι κια νεραιδες ορισμενοι χωρίς εσωτερική αντίφαση , γιατί διαφορετικά εμπίπτουν σε αυτά που αναφέρα για τον θεό)


Λοξίας γεια σου

μία , εκ των σωστών απαντήσεων στο ερώτημά σου είναι ........ 5 .
Φυσικά σωστες είναι και οι ..... 7 , 10 , 23 .....
αλλά μάλλον αρκούν αυτές που με τόσο κόπο ανακάλυψα και δεν θες να ψάξω για περισσότερες :)
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Δημοσιεύσεις: 3960
Εγγραφή: 11 Μαρ 2009 13:32
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Τοποθεσία: 7-
Επικοινωνία:

Λοξίας έγραψε:Γιατί η διαφωνία σας μου θυμίζει τους καυγάδες σχετικά με το πόσοι άγγελοι χορεύουν στο κεφάλι μιας καρφίτσας! :P
Η απάντηση ΚΑΙ για αυτό είναι 42.
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
vesid
Δημοσιεύσεις: 2797
Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Όνομα Ιστότοπου: -

Question to ask:
"Is it possible for God to live outside your circle of knowledge?"
Answer to give:
"No, because inside my circle of knowledge there is the knowledge of the nonexistence of god"
dtango
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 2117
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:56
Όνομα Ιστότοπου: Dispute of a man with his Ba
Τοποθεσία: Καλύβια (7ος όροφος!)
Επικοινωνία:

vesid έγραψε:Question to ask:
"Is it possible for God to live outside your circle of knowledge?"
Answer to give:
"No, because inside my circle of knowledge there is the knowledge of the nonexistence of god"
Εγώ θα πω: «No, because if he did, I wouldn’t know of him”
Μόνο μέσα στο μυαλό των γήινων υπάρχει. Γι’ αυτό ρώτησα κάποτε: «Πως θα δικαιολογηθούμε για το χάλι μας αυτό όταν θα έρθουν οι εξωγήινοι;»

Γεια σου Vesid, πες μας κάτι για σένα – let us know something about you –in case you do not speak Greek.
"Culture is memory", Yuri Lotman, 1922 - 1993, Ρώσος Σημειολόγος και Κουλτουρολόγος
vesid
Δημοσιεύσεις: 2797
Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Όνομα Ιστότοπου: -

Γεια σου Vesid, πες μας κάτι για σένα – let us know something about you –in case you do not speak Greek.
Γεια σας παιδιά, ειμαι και γω άθεος και εχει αρκετό καιρό που επισκέπτομαι το forum, στο οποίο βρίσκω πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις, αλλά τώρα αποφάσισα να συμμετάσχω και γω. Ελπίζω απο δω και πέρα να τα λέμε συχνότερα ;)
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Δημοσιεύσεις: 713
Εγγραφή: 22 Αύγ 2009 23:36
Όνομα Ιστότοπου: -

Off Topic
Comte de Toulouse έγραψε:
Λοξίας έγραψε:Γιατί η διαφωνία σας μου θυμίζει τους καυγάδες σχετικά με το πόσοι άγγελοι χορεύουν στο κεφάλι μιας καρφίτσας! :P
Η απάντηση ΚΑΙ για αυτό είναι 42.
Η εγγραφή σου στο φόρουμ έγινε στις 11 του μηνός.
Η απαντησή σου είναι η υπ' αριθμ. 46028 + 42 = 46070 με τελικό άθροισμα = 8
Σήμερα έχουμε 6 του 11 = 8
Και είναι 8 το βράδυ.

Όλα μαζί = 11888
τυχαίο; :P
Χρόνους πολλούς μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή μέσα στις εκκλησίες και την ευλόγησαν...
- Οδ. Ελύτης
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Δημοσιεύσεις: 713
Εγγραφή: 22 Αύγ 2009 23:36
Όνομα Ιστότοπου: -

Vesid καλώς ήλθες :D
Χρόνους πολλούς μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή μέσα στις εκκλησίες και την ευλόγησαν...
- Οδ. Ελύτης
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Δημοσιεύσεις: 713
Εγγραφή: 22 Αύγ 2009 23:36
Όνομα Ιστότοπου: -

dtango έγραψε:Εγώ θα πω: «No, because if he did, I wouldn’t know of him”
Μόνο μέσα στο μυαλό των γήινων υπάρχει. Γι’ αυτό ρώτησα κάποτε: «Πως θα δικαιολογηθούμε για το χάλι μας αυτό όταν θα έρθουν οι εξωγήινοι;»
Δεν θα δικαιολογηθούμε...θα τους ρωτήσουμε αν έχουν εκείνοι τις αποδείξεις για την ύπαρξη θεών :mrgreen:
Χρόνους πολλούς μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή μέσα στις εκκλησίες και την ευλόγησαν...
- Οδ. Ελύτης
Απάντηση