Ελεημοσύνη vs Αλληλεγγύη

Συζητήσεις γύρω απ' την αθεΐα, και γενικά τη ζωή χωρίς θρησκεία, θεούς, και δεισιδαιμονίες.
kmellos
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 337
Εγγραφή: 10 Ιουν 2009 15:46
Όνομα Ιστότοπου: -

Darkchilde έγραψε:Π.χ. όποιος δεν το ξέρει, το Body Shop δεν κάνει testing προϊόντων σε ζώα, έχει το Community Fair Trade με το οποίο έχουν βοηθηθεί αρκετοί μικροί συνεταιρισμοί, ιδίως σε τρίτες χώρες, στηρίζει τον αγώνα κατά του Sex trafficking, και μερικά άλλα πράγματα. Προσπαθώ να στηρίζω το Body Shop για αυτές τις προσπάθειες.
Ακόμα και με την επιλογή μας από που ψωνίζουμε μπορούμε να βοηθήσουμε.
Και μόνο που ψωνίζεις στο σύστημα αυτό, και στον κοσμο των πλαστικών, δεν βοηθάς. Καλά αυτά που κάνει το Body Shop αλλα γενικά έιμαι καχύποπτος και το βλέπω σαν κόλπο μαρκετινγ.
Γιατρος Του Ικα έγραψε:Το πρόβλημα του συγκεκριμένου παιδιού όμως που θα κάνει εμβόλιο,θα βρει ένα κατάλυμα και προστασία από το γουρούνι-πατέρα που το κακομεταχειρίζεται,θα βρεί νερό στο χωριό του μπορεί κάλλιστα να το λύσει.
Δεν διαφωνώ αλλα έπρεπε να quotάρεις και την παρακάτω πρόταση μου
kmellos έγραψε:Θα σωθεί ένα παιδάκι, αλλα θα έρθει στην ίδια κατάσταση με αυτό κάποιο άλλο.
Όσο για το νερό, θα ερθεί μετα η coca-cola να το πάρει πίσω :P

Συμπερασματικά: καλή η ελεημοσύνη, αλλα με τίποτα δεν αρκεί.
"Και τι γίνεται με τους επίγειους θεούς-άρχοντες; Αυτοί βλέπεις δεν είνα απλά μια ιδέα, έχουν ύλη και είναι μπροστά σου,
δεν μπορείς να πεις απλά οτι δεν πιστεύεις."
-Kαταναλώστε έξυπνα, αν δεν γίνεται καθόλου
-Razastarr.. τι να λεμε..
Άβαταρ μέλους
Γιατρος Του Ικα
Δημοσιεύσεις: 5537
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 13:22

καλή η ελεημοσύνη, αλλα με τίποτα δεν αρκεί.
Άλλο αυτό και άλλο το να μηδενίζουμε την αξία της και να απαξιώνουμε αυτούς που την ασκούν.

Γενικά δεν καταλαβαίνω γιατί η φιλανθρωπία πρέπει να θεωρείται ανταγωνιστική του αγώνα για κοινωνική αλλαγή.
Άνθρωπος χωρίς Θεό,ψάρι χωρίς ποδήλατο.

Είδα χτές ένα πεφταστέρι και ευχήθηκα να πέσει στο σπίτι σου.(Mikeius)

Ένα πέτρινο λιοντάρι στην μπασιά της νύχτας, με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα…
Άβαταρ μέλους
noxteryn
Δημοσιεύσεις: 2210
Εγγραφή: 02 Απρ 2010 15:40
Όνομα Ιστότοπου: noxteryn
Τοποθεσία: Αργυρούπολη
Επικοινωνία:

kmellos έγραψε:Θα σωθεί ένα παιδάκι, αλλα θα έρθει στην ίδια κατάσταση με αυτό κάποιο άλλο.
Δε φημίζομαι για την ευσπλαχνία μου, αλλά αυτό που λες είναι παράλογο. Το πρόβλημα με αυτό το σκεπτικό είναι ότι αντιμετωπίζεις τα "παιδάκια" όπως ο βοσκός τα πρόβατα. Όταν ψοφάει ένα πρόβατο, αγοράζει άλλο ή βάζει τα πρόβατα να ζευγαρώσουν για να γεννήσουν καινούριο. Σύμφωνα με τη συμβατική αντίληψη περί ζωής, οι άνθρωποι δεν υπολογίζονται με αυτόν τον τρόπο. Όταν πεθαίνει ένα παιδί, οι γονείς του δε λένε: "Δεν πειράζει, θα κάνουμε άλλο." Αντίστοιχα, όταν αντιμετωπίζεις τα "παιδάκια" αποκλειστικά με αριθμητικό τρόπο ("σώθηκε ένα, αλλά ήρθε άλλο που θα πάρει τη θέση του"), στην ουσία δεν τα αντιμετωπίζεις καν ως ανθρώπους. Οι άνθρωποι δεν είναι μήλα, ώστε να λέμε: "Παίρνουμε ένα μήλο, βάζουμε ένα μήλο, έχουμε τα ίδια μήλα." Θεωρούμε ότι κάθε άνθρωπος αποτελεί ξεχωριστή οντότητα, και ότι δεν είναι απλώς "άνθρωποι". Το "παιδάκι" που σώθηκε θα ζήσει μια καλύτερη ζωή (και έχω μια υποψία ότι αν το ρωτήσεις, δε θα σου απαντήσει με το επιχείρημά σου), και αυτό έχει αντικειμενική άξια.
"The irony of the Information Age is that it has given new respectability to uninformed opinion."
Άβαταρ μέλους
Ιοκάστη
Δημοσιεύσεις: 2298
Εγγραφή: 05 Μαρ 2009 13:18
Όνομα Ιστότοπου: Iokaste’s Blog
Επικοινωνία:

Ρε παιδιά ωραία τα λέτε… Συμφωνώ πως οι περισσότερες ΜΚΟ τα περισσότερα τα τρώνε, κάνουν 1-2 πράγματα για τα μάτια του κόσμου και είναι κατευθυνόμενες.

1ον, το 1-2 νομίζω πως πάντα είναι καλύτερο από το 0.
2ον, Δεν είπε κανείς πως αρκεί η φιλανθρωπία για να αλλάξει ο κόσμος.
3ον, Έχει κανείς από εσάς που κράζετε κάτι καλύτερο να προτείνει; Έχω βαρεθεί στην Ελλάδα να ακούω ανθρώπους να απορρίπτουν τα πάντα και ως εναλλακτική να βρίσκουν την αγάπη του καναπέ τους και να μην κάνουν απολύτως τίποτα. Τρομερή εναλλακτική βρε, μπράβο…

Συμφωνώ πως το βαθύτερο πρόβλημα είναι η εκμετάλλευση αυτών των χωρών από την δύση και όταν γίνω πλανητάρχης θα φροντίσω να το αλλάξω αυτό αλλά επειδή υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μην γίνω ποτέ, προς το παρόν μπορώ να κάνω λίγα πράγματα. Ένα από αυτά είναι να υποστηρίζω κάποιες οργανώσεις που προσπαθούν να κάνουν κάτι. Και έχω την εντύπωση πως υποτιμάτε αρκετά την προσπάθεια μερικών ανθρώπων, δεν είναι όλοι αναίσθητοι, μερικοί θέλουν όντως να βοηθήσουν…

Όσο για το χαμόγελο του παιδιού, συγνώμη αλλά έχει δίκιο ο Γιατρός. Τι θέλετε να κάνουν δηλαδή; Να πιάσουν όλες τις οικογένειες τις ελλάδας και να δουν ποιοι είναι ικανοί να έχουν παιδιά και τους άλλους να τους στειρώσουν (μη σας πω να τους σκοτώσουν κιόλας..). Δηλαδή το ότι πράγματι βοηθάνε τόσα παιδιά (δουλεύει μια θεία μου και έχω ακούσει τα άπειρα για το χαμόγελο του παιδιού) δεν μετράει καθόλου; Θα ήταν καλύτερο να μην τα βοηθούσε; Να τα αφήσει να ψοφήσουν ας πούμε; Από την στιγμή που ένα πρόβλημα υπάρχει, ναι θα πρέπει να βρεθεί ουσιαστική λύση αλλά μέχρι να βρεθεί δεν είναι δυνατόν να κατακρίνουμε όποιον προσπαθεί να βοηθήσει άτομα που βρίσκονται σε άσχημη θέση λόγω του προβλήματος, μην τρελαθούμε τελείως…


Στράτο
Και για να κάνω μια μεταφορά ,
το να στέλνει κανείς χρήματα για ένα αφρικανάκι που λιμοκτονεί είναι το ίδιο άσκοπο με το να στέλνει χρήματα σε έναν που έχει πάρει δάνειο με άπειρους τόκους .
Καταρχάς δεν είναι καθόλου άσκοπο κανένα από τα 2. Τα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για φαγητό και για την αποπληρωμή των τόκων (δεν τα κοιτάνε τα λεφτά που τους δίνεις, τα χρησιμοποιούν). Ναι η ρίζα του προβλήματος είναι βαθύτερα όμως κόβω το χέρι μου πως και το παιδάκι και ο τυπάς με τους τόκους θα τρελαινόντουσαν από την χαρά τους αν τους έδινες χρήματα…

Όμως η μεταφορά ήταν άσχετη γιατί στην 1η περίπτωση μιλάς για ένα παιδί που δεν επέλεξε να ζήσει έτσι, που δεν φταίει σε τίποτα και που η γαϊδουριά των ανθρώπων το οδήγησε σ’αυτή τη θέση και που θα πεθάνει ενώ στην 2η για κάποιον που πιθανότατα έπεσε στην παγίδα του υπερκαταναλωτισμού και από μια μεριά καλά να πάθει, όποιος δεν έχει μυαλό τρέχει (και δεν νομίζω να πεθάνει από το δάνειο)…
Off Topic
Επίσης θέλω να κάνω μια παρατήρηση άσχετη με το θέμα:
Επανειλημμένα έχεις μιλήσει άσχημα (πολύ άσχημα) και με εκφράσεις πολύ χειρότερες του "λέτε μαλακίες", έχεις φερθεί με αγένεια και διάφορα άλλα τέτοια. Οπότε το να απαιτείς από τους άλλους σεβασμό και να "βγαίνεις από τα ρούχα σου" αν μιλήσουν απότομα είναι τουλάχιστον υποκριτικό....
http://iocaste.wordpress.com

Do you know how a falcon is trained my dear? Her eyes are sown shut. Blinded temporarily she suffers the whims of her God patiently, until her will is submerged and she learns to serve - as your God taught and blinded you with crosses.
Άβαταρ μέλους
karakitsossecurity
Δημοσιεύσεις: 1407
Εγγραφή: 27 Απρ 2009 14:09
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Και εγώ τάσσομαι υπέρ του γιατρού και της dark, παίσατε να την φάτε χωρίς καν αντιπρόταση, και όχι το καλάσνικοφ δεν είναι λύση στο πρόβλημα δεν θα σώσει κανένα παιδάκι και για μένα ένα παιδάκι αν σωθεί είναι κάτι. Φαντάσου να πνίγονται 10 παιδιά και να μπορείς να σώσεις μόνο δύο τι θα κάνεις θα τα αφήσεις όλα να πνιγούν επειδή δεν μπορείς να αλλάξεις το σύστημα που άφησε 10 παιδιά να πνιγούν ή επειδή δεν μπορείς να τα σώσεις όλα, ή θα αρπάξεις δύο παιδιά και θα τα βγάλεις έξω?


Εχω ένα γνωστό οφθαλμίατρο που κάθε καλοκαίρι με δικά του έξοδα ταξιδεύει Αφρική και εξετάζει/χειρουργεί παιδιά. Μαλάκας είναι?
Boards don't hit back "Bruce Lee, Enter The Dragon"
Άβαταρ μέλους
Γιατρος Του Ικα
Δημοσιεύσεις: 5537
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 13:22

Παιδιά,απλά τα πράγματα:Ένας άνθρωπος είναι πεσμένος κάτω.Απλώνεις το χέρι να τον σηκώσεις.Αυτό θέλει εκείνη τη στιγμή.Αν θες κάτσε από πάνω του και άρχισε να παραπονιέσαι ότι δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα και πρέπει να μπουζουριάσουμε τον εργολάβο που έφτιαξε δρόμους με λακούβες γιατί και να τον σηκώσουμε αυτόν τι έγινε;Θα πέσει ο επόμενος.

Έτσι δεν είναι;Δε νομίζω....
Άνθρωπος χωρίς Θεό,ψάρι χωρίς ποδήλατο.

Είδα χτές ένα πεφταστέρι και ευχήθηκα να πέσει στο σπίτι σου.(Mikeius)

Ένα πέτρινο λιοντάρι στην μπασιά της νύχτας, με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα…
Άβαταρ μέλους
Darkchilde
Δημοσιεύσεις: 1777
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:08
Όνομα Ιστότοπου: The Dark Side of the Force and other stories
Τοποθεσία: Lost in the Night
Επικοινωνία:

L3o ΧΞΣ,

είπες ότι επειδή μία δουλειά είναι δύσκολη για κάποιον, αυτομάτως αποκτά μεγαλύτερη αξία. Δεν είπα ούτε υποστήριξα κάτι τέτοιο. Όλες οι δουλειές έχουν αξία, η καθεμία την δική της. Αλλά αν δεν ξέρεις τι χρειάζεται για μία δουλειά, τότε καλύτερα να μην λές ότι είναι εύκολη ή δύσκολη, oύτε αν η αξία της είναι μεγάλη ή μικρή.

Ναι, θεωρώ το μεγάλωμα των παιδιών δύσκολο. Και αυτό επειδή το βλέπω από πρώτο χέρι, από την αδελφή μου που έχει 3 παιδιά.

Επίσης είπες ότι πράγματα σαν την κλειτοριδεκτομή αν είναι παράδοση είναι εντάξει. ΟΧΙ. Ποτέ δεν είναι κάτι σαν τηγν κλειτοριδεκτομή εντάξει. Το ξέρεις ότι οι κοπέλες που έχουν υποστεί κλειτοριδεκτομή δεν μπορούν να απολαύσουν την ερωτική πράξη; Ότι δεν νοιώθουν τίποτα; Ότι όταν ξεφεύγουν από τις χώρες τους, και καταφέρνουν να κάνουν μία καλύτερη ζωή εκτός, δεν μπορούν καν να έχουν μία ζωή με κάποιον λόγω της κλειτοριδεκτομής; Αυτό είναι απάνθρωπο.

Δηλαδή εσύ θεωρείς εντάξει το να πεθαίνουν 11χρονα και 12χρονα κορίτσια στην γέννα; Αν ψάξεις θα βρείς περιστατικά στην Αφρική, και σε άλλα μέρη. Επειδή εσύ το θεωρείς παράδοση, πρέπει αυτά τα κορίτσια να πεθαίνουν αγράμματα, χωρίς επιλογή αλλά με κανονισμένους γάμους, και με μία ζωή που τους επιβλήθηκε με το ζόρι;

Αυτό είναι που εννοείς η δική τους ηθική, ή οι δικές τους παραδόσεις; Είτε μία ζωή σκλάβας είτε θάνατος χωρίς ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ;

Ο ανθρωπισμός (Humanism) είναι βασισμένος στην ανθρωπιά και στην λογική. Το συγκεκριμένο που ακολουθώ εγώ είναι το secular humanism, και δεν έχει καμμία σχέση ούτε με θρησκείες ούτε με πολιτικές ιδεολογίες. Ψάξε το καλύτερα και θα δείς.

Από εκεί και πέρα είπες να πάρουμε τα Καλάσνικοφ και να σκοτώσουμε. ΟΧΙ. Αυτό δεν είναι λύση αλλά μέρος του προβλήματος. Ποτέ μα ποτέ η βία δεν έλυσε κανένα πρόβλημα. Αντίθετα έκανε πάντα τα πράγματα χειρότερα. Αν εσύ θέλεις έναν κόσμο όπου με το παραμικρό να σκοτώνει κάποιος τον διπλανό του, αυτό που είπες είναι μία καλή αρχή. Διότι που αρχίζει και που τελειώνει ο κύκλος της βίας;

Και σε όλους τους άλλους. Η φιλανθρωπία δεν είναι η απόλυτη λύση. Ποτέ δεν το υποστήριξα. Αλλά είναι μία βοήθεια. Και μερικές φορές αυτή είναι η βοήθεια που χρειάζεται κάποιος τώρα, για να μπορέσει να λύσει και το αυριανό πρόβλημα. Αν δεν ζήσει αυτό το παιδί που μένει εκεί, που γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε το περιβάλλον, τον κόσμο, τον τρόπο σκέψης, αν δεν βοηθηθεί αυτό το παιδί, που είναι η ελπίδα για το μέλλον, τότε ποιος θα βοηθηθεί;

Δεν θυμάμαι κάτι άλλο αυτή την στιγμή.
Blog (greek): The Dark Side of the Force and Other Stories
Blog (english): Snippets and other stories from the net

Twitter: @ladyjedi : I only tweet in English.
Isaac Asimov έγραψε:To surrender to ignorance and call it God has always been premature, and it remains premature today.
kmellos
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 337
Εγγραφή: 10 Ιουν 2009 15:46
Όνομα Ιστότοπου: -

Πω πω η παρερμηνεία βάρεσε κόκκινο..
nox, δεν διαφωνώ με όσα λες. Αυτό που λέω δεν ειναι παράλογο γιατί δεν είπα μόνο αυτό που παρέθεσες. Σκέτη η πρόταση, ναι ειναι μαλακία.
Για εμένα και η ζωή του προβάτου, έχει την ίδια αξία με του ανθρώπου. Το σκηνικό με τον βοσκό (ο επιχειρηματίας βοσκός, γιατί οι μικροί στεναχωριούντε όταν πεθάνει πρόβατο τους) όμως είναι πραγματικό και για την ανθρώπινη κοινωνια. Πολύ απλα όπου βοσκός βάλε εξουσία και όπου πρόβατο, άνθρωπος. Αυτοί μας βλέπουν σαν αριθμούς, ποσοστά και δείκτες.

Γιατρέ, η ελεημοσύνη δεν είναι απο μόνη της φιλανθρωπία. Άν με τον τρόπο ζωής σου σκοτώνεις 100 παιδάκια το χρόνο και με τα λεφτά σου σώζεις 3, εισαι φιλάνθρωπος;

Πω δεν αντέχω άλλο κουράζομαι πολύ.. Μπήκε και η Ιοκάστη στην συζήτηση, μας λείπει και ο Ευθύμης να γίνει το ULTIMATE κουραστικό τόπικ εδώ πέρα.
Ιοκάστη έγραψε:3ον, Έχει κανείς από εσάς που κράζετε κάτι καλύτερο να προτείνει; Έχω βαρεθεί στην Ελλάδα να ακούω ανθρώπους να απορρίπτουν τα πάντα και ως εναλλακτική να βρίσκουν την αγάπη του καναπέ τους και να μην κάνουν απολύτως τίποτα. Τρομερή εναλλακτική βρε, μπράβο…
Εγω έχω βαρεθεί να ακούω ανθρώπους να λενε οτι έχουν βαρεθεί να ακούνε ανθρώπους να μην προτείνουν. Πάρε την εξέγερση σαν πρόταση. Σου κάνει; Όχι βέβαια, αυτά τα πράγματα είναι βίαια, καλύτερα να δώσουμε λεφτά σε μια ΜΚΟ, δεν είμαστε πλανητάρχες άρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, οπότε ας συνεχίσουμε να καίμε βενζίνη σαν διαστημόπλοια (χαίρω πολύ οτι δε καίνε βενζίνη εξυπνάκηδες) και να αγοράζουμε ένα τόνο πλαστικό το μήνα και μετά όταν οι εταιρίες κάνουν πόλεμο στην επόμενη χώρα πάνω απο πετρέλαιο ή ουράνιο ή νερο, θα δώσουμε λεφτά στους Γιατρούς χωρίς σύνορα να κάνουν καλά τα παιδάκια που δε φταίνε σε τίποτα τα καημένα ΠΟΥ ΕΓΩ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ και μέικ άπ και πούδρες και coca-cola και χίλιες δυο άχρηστες μαλακίες για να περνάω καλά.

Παρτε το χαμπάρι: Λυσεις που επιτρέπει το σύστημα, δεν είναι λύσεις.

Αυτό ήταν, ΥΠΕΡκουράστηκα να εξηγώ και να βλέπω άτομα να κολλάνε σε ανουσιες ΜΑΛΑΚΙΕΣ και να κοντράροντε γιαυτές. Καλή συνέχεια, τα λέμε σε κανα 10μηνο. ΑΝ εχω ξεκουραστεί.

Α και παρακαλώ επιτρέψτε μου ένα βρισίδι τώρα που θα κάνω μήνες να ξαναμιλήσω:
ΜΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΑΜΠΟΥΚΑ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΑΔΙΚΗ ΣΑΣ ΛΟΓΙΚΗ.
"Και τι γίνεται με τους επίγειους θεούς-άρχοντες; Αυτοί βλέπεις δεν είνα απλά μια ιδέα, έχουν ύλη και είναι μπροστά σου,
δεν μπορείς να πεις απλά οτι δεν πιστεύεις."
-Kαταναλώστε έξυπνα, αν δεν γίνεται καθόλου
-Razastarr.. τι να λεμε..
Άβαταρ μέλους
Ιοκάστη
Δημοσιεύσεις: 2298
Εγγραφή: 05 Μαρ 2009 13:18
Όνομα Ιστότοπου: Iokaste’s Blog
Επικοινωνία:

@Kmellos
Πω πω η παρερμηνεία βάρεσε κόκκινο..
Μάθε να εκφράζεσαι καλύτερα για να μην σε παρερμηνεύουν.
Πω δεν αντέχω άλλο κουράζομαι πολύ..
Έλα ρε σοβαρά; Για μας είναι απόλαυση νομίζεις;
Μπήκε και η Ιοκάστη στην συζήτηση, μας λείπει και ο Ευθύμης να γίνει το ULTIMATE κουραστικό τόπικ εδώ πέρα.
Συγνώμη βρε, θα επιτρέπουμε την είσοδο στις κουβέντες μόνο στα άτομα που συμφωνούν μαζί σου...
Πάρε την εξέγερση σαν πρόταση. Σου κάνει; Όχι βέβαια, αυτά τα πράγματα είναι βίαια, καλύτερα να δώσουμε λεφτά σε μια ΜΚΟ, δεν είμαστε πλανητάρχες άρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, οπότε ας συνεχίσουμε να καίμε βενζίνη σαν διαστημόπλοια (χαίρω πολύ οτι δε καίνε βενζίνη εξυπνάκηδες) και να αγοράζουμε ένα τόνο πλαστικό το μήνα και μετά όταν οι εταιρίες κάνουν πόλεμο στην επόμενη χώρα πάνω απο πετρέλαιο ή ουράνιο ή νερο, θα δώσουμε λεφτά στους Γιατρούς χωρίς σύνορα να κάνουν καλά τα παιδάκια που δε φταίνε σε τίποτα τα καημένα ΠΟΥ ΕΓΩ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ και μέικ άπ και πούδρες και coca-cola και χίλιες δυο άχρηστες μαλακίες για να περνάω καλά.
Το τι θα δεχόμουν σαν λύση δεν μπορείς να το ξέρεις οπότε σταμάτα να βγάζεις βολικά συμπεράσματα. Πρότεινε εσύ κάτι αν έχεις και ας μην το δεχτούμε, το να πετάς αφορισμούς μόνο χωρίς προτάσεις γιατί θεωρείς πως δεν θα τις δεχτούμε είναι λίγο ηλίθιο. Επίσης το ποιος παρερμηνεύει αυτά που διαβάζει και ποιος καταλαβαίνει ό,τι θέλει φαίνεται πολύ από το παραπάνω που είπες....
Off Topic
Για την ιστορία: Δεν καίω βενζίνη, ανακυκλώνω, δεν πίνω κοκα κόλα, χρησιμοποιώ καλλυντικά πολύ σπάνια, προσέχω τραγικά πολύ τι αγοράζω όσον αφορά ρούχα και τέτοια (σε σημείο να μην ξέρω τι να φορέσω γιατί έχω απορρίψει τις μισές εταιρίες λόγω της πολιτικής τους) και πάρα πολλά άλλα. Τα κηρύγματα περί ηθικής κατανάλωσης λοιπόν μπορείς να τα κάνεις αλλού.
Αυτό ήταν, ΥΠΕΡκουράστηκα να εξηγώ και να βλέπω άτομα να κολλάνε σε ανουσιες ΜΑΛΑΚΙΕΣ και να κοντράροντε γιαυτές.

Α και παρακαλώ επιτρέψτε μου ένα βρισίδι τώρα που θα κάνω μήνες να ξαναμιλήσω:
ΜΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΑΜΠΟΥΚΑ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΑΔΙΚΗ ΣΑΣ ΛΟΓΙΚΗ.
Για τον εαυτό σου μιλάς; Σε εκνευρίζεις τόσο πολύ; Περίεργο...
http://iocaste.wordpress.com

Do you know how a falcon is trained my dear? Her eyes are sown shut. Blinded temporarily she suffers the whims of her God patiently, until her will is submerged and she learns to serve - as your God taught and blinded you with crosses.
kmellos
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 337
Εγγραφή: 10 Ιουν 2009 15:46
Όνομα Ιστότοπου: -

Για την ιστορία: Δεν αναφερόμουν αποκλειστικά σε εσένα. Συγνώμη που δεν το διευκρίνησα.
Επίσης, γαμω την δυαδική μου λογική, όταν κάποιος λεει οτι κουράζεται, δεν λέει οτι ειναι ο μόνος. Απλα το λέει. Το ξέρω οτι όλοι κουράζοντε. και άτομα που συμφωνούνε μαζί μου με κουράζουν, μην αγχώνεσαι κουραστική. Κατα τ' άλλα είμαι σίγουρος ότι είσαι καλό και ευαίσθητο άτομο. Αλλα είσαι κουραστική όπως ακριβώς κ εγώ στα πρώτα μου βήματα σε φόρουμς.

Για άλλο μπηκα όμως πάλι: Για να θυμήσω τα 1000δες μικρά παιδάκια που φτιάχνουν τα τόσο ωραία παππούτσια μας. Και ουλέυουν για την τόσο ωραία coca-cola και την "ΟΥΑΟΥ ΤΙ ΦΑΣΗ!" ΙΚΕΑ.
Απλά επειδή είναι τρανταχτά επιχειρήματα.

Αντε τα λέμε.
"Και τι γίνεται με τους επίγειους θεούς-άρχοντες; Αυτοί βλέπεις δεν είνα απλά μια ιδέα, έχουν ύλη και είναι μπροστά σου,
δεν μπορείς να πεις απλά οτι δεν πιστεύεις."
-Kαταναλώστε έξυπνα, αν δεν γίνεται καθόλου
-Razastarr.. τι να λεμε..
Άβαταρ μέλους
patroklos
Δημοσιεύσεις: 1714
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2010 13:22
Όνομα Ιστότοπου: -

Ιοκάστη έγραψε:
Off Topic
προσέχω τραγικά πολύ τι αγοράζω όσον αφορά ρούχα και τέτοια (σε σημείο να μην ξέρω τι να φορέσω...
Off Topic
Εισαι κορίτσι, κοπέλα, γυναίκα !!!
:greetings-clappingorange:
Enjoy yourself. It's later than you think. / Διασκέδασε. Είναι πιό αργά από ό, τι νομίζεις

Chinese proverb /Κινεζική παροιμία
Άβαταρ μέλους
thorn
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: 02 Νοέμ 2009 14:12
Όνομα Ιστότοπου: -

Ο Γιατρός του ΙΚΑ μίλησε για τον άνθρωπο που είναι πεσμένος κάτω και η άμεση του ανάγκη είναι ένα χέρι που μπορεί να τον σηκώσει. Σωστό.

Όταν λοιπόν μπορείς να του δώσεις το χέρι σου για να σηκωθεί, τότε ναι, τον βοήθησες. Όταν όμως δίνεις κάποια χρήματα στην ΜΚΟ Αλληλεγγύη για να τον βοηθήσει εκ μέρους σου, τότε δεν του δίνεις το χέρι σου αλλά το πόδι σου, και συγκεκριμένα του το δίνεις στα πλευρά του.
Lacidar
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 175
Εγγραφή: 30 Αύγ 2010 11:48
Όνομα Ιστότοπου: -

Γιατρέ συμφωνώ μαζί σου, σε ατομικό επίπεδο [το επίπεδο στο οποιο άλλωστε υφίσταται η ζωή] η φιλανθρωπία είναι πράξη ουσίας, απο την οπτική αυτού που ψωμολυσσάει, να όπως τότε που ο πάτροκλος έδωσε μισή πίτσα [με ελιές και αντζούγιες] στο ζητιάνο και αυτός την έφαγε. [άσχετα αν ο φορέας της φιλανθρωπίας, στο παράδειγμα που έδωσα, ο πάτροκλος αξιώνει από το φτωχομπινέ ζητιάνο να υποταχθεί στη φρίκη της αντζούγιας και της ελιάς.]

Υπάρχουν συμπλέγματα εξουσίας μεταξύ του ευεργέτη και ευεργετηθέντα.

που οδηγούν στο κορυφαίο φιλμ Βιριδιάνα, του ανεπανάληπτου Μπουνιουέλ

Έχει νόημα να δώσεις μια φορά, κάποιες φορές. Κατα τα άλλα και γενικότερα, νόημα έχει όχι να δώσεις στο φτωχό ένα ψάρι, αλλά να του μάθεις να ψαρέυει. Και να του χαρίσεις και ένα καλάμι ψαρέματος.

αυτο που η Darkchilde παρουσιάζει ως καλή χριστιανή ως το μόνο που μπορεί να κάνει για να βελτιώσει την κατάσταση στην αφρική μου θυμίζει το λογαριασμό που άνοιξαν [κάποια τράπεζα] για να δώσουμε εθελοντικά οι έλληνες οτι μπορούν για να ξεπεράσουμε την κρίση. Πες μου οτι έδωσες κι εκεί! Πάντως κατι 10χρονα δώσαν 10 ευρώ :P

και τους έδειξε και η TV

Όποιος θέλει να προσφέρει με αυτό τον τρόπο ας το κάνει. Μπράβο ['ρε φιλαράκι μήπως έχεις 30 λεπτα που μου λείπουν για το εισητήριο?'] για την καλωσύνη και γεναιόδωρία σου, είναι σα να δίνεις λεφτά στον πρεζάκια. 'βοηθάς'. άμεσα

ΑΝ το προβάλεις φίλε μου φιλάνθρωπε όμως όπως έκανε η Darkchild προκλητικά , τότε να είσαι έτοιμη για απάντηση, εσύ ή οι συνήγοροί σου.

Θυμάστε τι λένε οι χριστιανοί για αυτούς που επιδεικτικά προβάλλουν τη φιλανθρωπία τους.

"Να, δείτε με, δίνω χρήματα στους φτωχούς , αγοράζω εμβόλια για αυτούς" [κάμερα 3 , με παίρνεις καλα?] . [Ααααα παρεπιπτόντως τα λεφτά θα τα πάρουν φίλοι μου που πουλάνε τα εμβόλια. Η Lilly & η Merck. αλλά δε τα λέμε αυτά, ούτε και το τι κάνει να λαβαίνω από τις εταιρίες αυτές]

όπως και να έχει , το αν η φιλανθρωπία είναι 'καλό πράγμα',

είναι ανεξάρτητο με το αν θα σχολιάσω την παροιμιώδη αφέλεια της Darkchilde και των επιχειρημάτων της, αλλά και τον σχετικα προκλητικό τρόπο με τον οποιο προβάλει τον ανθρωπισμό της. [εσείς έχετε κάνει κάτι?εσύ δίνεις στους φτωχούς?]

Ακόμα πιο εκνευριστικό είναι το ότι συμπεριφέρεστε σαν μη-μου-άπτου προστατεύοντας τη Darkchild, γιατι παρακαλώ? ΑΥΤΗ μας είπε οτι τα χώνει [τα φράγκα] σε τέτοιες οργανώσεις υπονοώντας πως είναι πιο χριστιανή από τους χριστιανούς.

Ποιός απαξίωσε την προσφορά στο συνάνθρωπο? Εδώ μιλάμε καταρχάς για βοήθεια με μεσολάβηση και όχι άμεση βοήθεια, αλλά ποιος ισοπέδωσε? Μόνο τον στράτο είδα εγώ, αλλά ο στράτος είναι εκτός συναγωνισμού, έτσι είναι πάντα...

Το ίδιο και η Ιοκάστη, PC λόγια να είχαμε να λέμε. Βαρέθηκα να το διαβάσω

******

καρακίτσος
Εχω ένα γνωστό οφθαλμίατρο που κάθε καλοκαίρι με δικά του έξοδα ταξιδεύει Αφρική και εξετάζει/χειρουργεί παιδιά. Μαλάκας είναι?
πάλι θες να εντυπωσιάσεις με τις γνωριμίες σου?

********

Darkchilde

η βοήθεια που προσφέρεις είναι βοήθεια

1) στον εαυτό σου
2) στις ΜΚΟ
και τελευταία
3) στους φτωχομπινέδες που θες να βοηθήσεις

καταρχάς μιλάμε για υγεία. η ειδικότητά μου.

απο ιατρική και υγεία δε μπανίζεις . δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις. οποτε καλώς κάνεις αυτό που κάνεις. αλλά μη μας τη βγαίνεις οτι εσύ είσαι η σωστή.

κοινώς

τόσα ξέρεις τόσα λες.

εγώ θα έλεγα οτι οι ιδεές σου για την υγεία και την ιατρική είναι πολύ πιο βλαβερές για την ανθρωπότητα από το καλό που κάνεις δίνοντας ποσά στις ΜΚΟ. [το πιστεύω ολόψυχα]

εσύ αν μπορούσες θα έκανες απο ένα εμβόλιο H1N1 σε όλο τον πληθυσμό, βρέφη, εγκύους και τους πάντες μόνο και μόνο με το επιχείρημα οτι κάποιο παιδάκι πέθανε απο H1N1!

Εξακολουθώ να μη δίνω δεκάρα για το παιδάκι που πέθανε μιας και τα λεφτά των εμβολίων θα έσωζαν εκατομύρια παιδιών στην αφρική αν χρησιμοποιούνταν σωστά. Τα εκατομύρια των εμβολίων και αχρηστων φαρμάκων θα έβγαζαν την ελλάδα από την κρίση σχεδόν. Τι να λεμε τώρα.

Αυτοί που δίνουν το κάνουν καταρχάς για εγωιστικούς λόγους, όπως και οι 'κομμουνιστές' , [ικανοποιούνται με την aισθηση οτι είναι large τύποι και προσφέρουν στους φτωχούς] και κατα δέυτερον είτε από αφέλεια είτε για φορολογικούς λόγους

όλοι το κάνουμε. εγώ π.χ. [δείτε δειτε με!! είμαι και εγώ πολύ φιλάνθρωπος!] δίνω πάντα γενναιόδωρα τιπ στους ντελιβεράδες. Θες οτι έχω κάνει τη δουλειά, θες οτι οι ντελιβεράδες είναι και γαμώ τα παιδιά και αλανιάρηδες, θες οτι πολλοί το κάνουν ως δεύτερη δουλειά άρα όντως έχουν ανάγκη, τουλάχιστον, εγώ δίνω εγώ ο ίδιος σε μια φάτσα που μου φέρνει το φαϊ και πληρώνεται άθλια, όχι σε κάποιους που θα διαχειριστούν τα φράγκα μου.. τα λεφτά μου θα διαλέξει αυτός τι θα τα κάνει. δε θα καταλήξουν στα χέρια μεγαλοεταιρειών.

=====

είμαι σίγουρος οτι θα βρεθούν γυνάικες να υπερασπιστούν την κλειτοριδεκτομή όπως και άνθρωποι που θα υπερασπιστούν το λιθοβολισμό.

οπως βρίσκονται άνθρωποι που έχουν άποψη για το πως θα πρέπει να μεταχειριστούμε τα παιδάκια [κοριτσάκια] μιας άλλης ηπείρου [μέσω εμβολιασμών] χωρίς να έχουν παιδιά οι ίδιοι.

εγώ στα παιδιά μου θέλω να κάνω κλειτοριδεκτομή και να τα σαπίζω στο ξύλο. Οι νόμοι μου το επιτρέπουν. Πως έρχεται μια άτεκνη απο την πιο ξεφτιλισμένη χώρα του κόσμου που δεν αντέχει να μεγαλώσει παιδί [επειδή είναι θορυβώδη!] να μου πει ποσο θα σαπίζω το παιδί μου στο ξύλο??

αν είχες και συ θα το βαραγες
Άβαταρ μέλους
patroklos
Δημοσιεύσεις: 1714
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2010 13:22
Όνομα Ιστότοπου: -

και ελεημοσυνη
και αλληλεγυη
και φιλανθρωπια
και αγωνα για αλλαγη
και ολα τα θετικα, με μεσολαβηση, απευθειας
και ολα αυτα που ειναι λιγο θετικα και αρκετα σκατα

1η σημειωση

εμπρακτα σε ψυχαναλυτικους κυκλους συστηνεται μια φιλανθρωπικη δραστηριοτητα για να βρει ισορροπια ο ασθενης.
δηλαδη βοηθα ανιδιοτελως καποιους, οποιους (αλλα να το χρειαζονται)
για να γινεις εσυ καλυτερα, να βρεις εσυ ισορροπια μεσα απο ενα σκοπο μια εφαρμοσμενη ηθικη.
αυτο ειναι δεδομενο και εφαρμοζεται καθως μιλάμε

2η σημειωση

οποιους γνωριζω να δινουν συστηματικα σε ερανους, φτωχους, οργανισμους και ζητιάνους
επισης αγοραζουν πολλα λαχεια
επισης ειναι λιγο οχι-καλα

μια απλη παρατηρηση

3η σημειωση

γνωριζω γιατρο που πηγε ουγκαντα και τανζανια για 4 χρονια σε γιατροι χωρις συνορα κατασκηνωσεις

και ειναι περηφανη και "αρχιδατη" γυναικα
και το εκανε και για προσωπικους λογους
και δεν το ξανακάνει "γιατι τωρα η σ υ χ α σ ε " και γερασε
Enjoy yourself. It's later than you think. / Διασκέδασε. Είναι πιό αργά από ό, τι νομίζεις

Chinese proverb /Κινεζική παροιμία
Γκρινιάρης

Είναι αιφνιδιαστική η προσφυγή στο εσφαλμένο δίλημμα, ανθρώπων που εν γένει έχουν λογική και επαγωγική σκέψη. Εγώ τουλάχιστον απογοητεύτηκα. Ανάμεσα στο 0 και στο 1 υπάρχουν άπειρες άλλες επιλογές.
Είναι καταπληκτικά τα ερωτήματα που γίνονται απλά για εντυπωσιασμό. Αλλά αυτό που έχει τελικά σημασία δεν έχει που έπεσες, αλλά που σκόνταψες και αν έμαθες από το παραπάτημα.

Οι κατηγόριες εδώ (τουλάχιστον όπως τις εκφέρω εγώ), πηγαίνουν στους «φιλάνθρωπους με τα λεφτά των άλλων» και στο γεγονός ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία ζει από την μπίζνα της φιλανθρωπίας.
Από κει και πέρα, είμαι της λογικής «αν εσένα σου φτάνει εμένα μου περισσεύει». Γεγονός όμως είναι ότι σήμερα έχουμε πολύ περισσότερες φιλανθρωπικές οργανώσεις από ότι είχαμε πριν από 10 χρόνια ας πούμε, αλλά δεν βλέπω αντίστοιχα αποτελέσματα. Οργανισμοί όπως ο ΟΗΕ που απέτρεψε τον πόλεμο, επιβάλλοντας την ειρήνη με πολεμικά μέσα, έτσι και η unicef εξαφανίζει την φυματίωση (για παράδειγμα) με διαφημίσεις στις τηλεοράσεις και με τηλεμαραθώνιους, όπου τα έσοδα από τις διαφημίσεις για τα κανάλια είναι 1000πλάσιες από τα λεφτά που μαζεύονται... Αλλά η κάθε φυματίωση δεν κυνηγιέται με εμβόλια (μόνο). Θέλει και άλλα...

Έχω την άποψη, ότι αν καταφέρει κάποιος να μαζέψει πόσα χρήματα δόθηκαν στις οργανώσεις και το συγκρίνει με το αποτέλεσμα που φέραν, τότε ίσως ζητώσουμε και τους διαχειριστές της Μεταπολίτευσης™, γιατί αυτοί τελικά καταφέραν σε αναλογία πολύ περισσότερα.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Δημοσιεύσεις: 713
Εγγραφή: 22 Αύγ 2009 23:36
Όνομα Ιστότοπου: -

Μωρέ βαριέμαι να γράψω μία προσωπική εμπειρία στην Δυτική Αφρική, που έχει απ' όλα μέσα. Και φιλανθρωπία και ΜΚΟ...μέχρι και δράκο έχει.
Ουσιαστικά συμφωνείτε, αλλά καυγαδίζετε για την απόλαυση της λογομαχίας.

Η απ' ευθείας προσφορά βοηθείας-φιλανθρωπίας (όπως στο παράδειγμα του Γιατρού με τον πεσμένο στο έδαφος), συνιστά όντως ανθρωπιστική πράξη και αν δεν κάνω λάθος έχει υποστηριχθεί πως είναι καταγραμμένη στο DNA, μέσω της εξέλιξης, λόγω των πλεονεκτημάτων που προσέφερε στην οικογένεια-ομάδα-φυλή.

Η έμμεση, μέσω των όποιων οργανώσεων, είναι κατά πολύ νεώτερο φρούτο και πρέπει να την κατατάξουμε στην κατηγορία των "μεσαζόντων".
Επειδή δεν μπορούμε πλέον να μαζέψουμε εμείς οι ίδιοι τα πορτοκάλια μας, έχουμε αναθέσει στον παραγωγό την δουλειά αυτή. Πλην όμως ότι μεταξύ ημών και αυτού μεσολαβεί μία παρασιτική τάξη, εγγενής "πουστιά" του συστήματος. Αυτή των μεσαζόντων εμπόρων.
Θα αγοράζαμε πορτοκάλια στην λαϊκή χωρίς αυτούς; όχι φυσικά.
Ε, τό ίδιο δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς ΜΚΟ και λοιπούς φιλανθρωπικούς μεσάζοντες.

Οι ΜΚΟ "τρώνε" με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, έμμεσα ή άμεσα, το 70% της βοήθειας.
Και λειτουργικά έξοδα έχουν και "αφανή" τοιαύτα. Ο γιατρός (όχι ο δικός μας) που έχει πάει με όλη του την καλή θέληση στην Γκάνα, λαμβάνει 150 εμβόλια. Κανονικά όμως θα έπρεπε να παρελάμβανε 500. Το ποσόν που αντιστοιχούσε στα 350 που δεν παρέλαβε, καταναλώθηκε για τα "τρέχοντα έξοδα" της ΜΚΟ τα οποία και διαζειρίζονται οι διευθυντές της.

Κάποιοι είναι ευχαριστημένοι που εμβολιάζονται 150 παιδάκια (από το ολότελα...).
Κάποιοι θέλουν να σκοτώσουν τους μεσάζοντες για να εμβολιάζονται 500.
Το τελευταίο συνεπάγεται πάρα πολλά περισσότερα πράγματα από το να κατέβουμε στους δρόμους μαζί με τα καλάζνικωφ.
Χρόνους πολλούς μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή μέσα στις εκκλησίες και την ευλόγησαν...
- Οδ. Ελύτης
Άβαταρ μέλους
Ευθύμης
Δημοσιεύσεις: 3332
Εγγραφή: 18 Αύγ 2009 01:08
Όνομα Ιστότοπου: -

kmellos έγραψε:Πω δεν αντέχω άλλο κουράζομαι πολύ.. Μπήκε και η Ιοκάστη στην συζήτηση, μας λείπει και ο Ευθύμης να γίνει το ULTIMATE κουραστικό τόπικ εδώ πέρα.
:lol:

Δεν υπάρχει 100% ασφαλής τρόπος φιλανθρωπίας. Ακόμα και στο χέρι να του δώσουμε λεφτά κάποιου, σπίτι έτοιμο να του δώσουμε, δεν ξέρουμε τι θα κάνει την επόμενη μέρα. Η αβεβαιότητα είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν υπάρχουν μεσάζοντες και κατά κανόνα οι μεσάζοντες είναι απαραίτητοι γιατί δεν μπορούμε από μόνοι μας να στείλουμε βοήθεια στην Αφρική ή, για να μην πάω μακριά, δεν μπορούμε να φροντίζουμε απόρους άμεσα εμείς οι ίδιοι. Να γιατί κατά τη γνώμη μου οι ΜΚΟ και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις θα πρέπει να ελέγχονται λογιστικά όπως οι επιχειρήσεις: κάτι τέτοιο μειώνει τα περιθώρια απάτης. Δεν τα εξαλείφει φυσικά, απ' τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους είναι δύσκολο κάτι τέτοιο...
Η αθεΐα δεν είναι το παν αλλά είναι μια καλή αρχή.
Άβαταρ μέλους
L3o ΧΞΣ
Δημοσιεύσεις: 1000
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2009 22:02
Όνομα Ιστότοπου: JudgeDred13
Επικοινωνία:

Darkchilde έγραψε:είπες ότι επειδή μία δουλειά είναι δύσκολη για κάποιον, αυτομάτως αποκτά μεγαλύτερη αξία. Δεν είπα ούτε υποστήριξα κάτι τέτοιο. Όλες οι δουλειές έχουν αξία, η καθεμία την δική της. Αλλά αν δεν ξέρεις τι χρειάζεται για μία δουλειά, τότε καλύτερα να μην λές ότι είναι εύκολη ή δύσκολη, oύτε αν η αξία της είναι μεγάλη ή μικρή.

Ναι, θεωρώ το μεγάλωμα των παιδιών δύσκολο. Και αυτό επειδή το βλέπω από πρώτο χέρι, από την αδελφή μου που έχει 3 παιδιά.
Pardon me if I was mistaken,όμως αυτό άφησες να φανεί απ’τα λόγια σου.Όταν κάνεις 2 ή 3 παραγράφους αναφερόμενη στο πόσο δύσκολη είναι η δουλειά του εθελοντή,τι να υποθέσω?Αν δεν τα έγραψες αυτά για να στηρίξεις την αξία των ΜΚΟ,τότε γιατί τα έγραψες?Δεδομένου ότι αυτό είναι το θέμα του debate μας,κατά πόσο έχει χρησιμότητα η ύπαρξη τέτοιων οργανώσεων,το εξέλαβα ως επιχείρημα υπέρ του.Διαφορετικά που κολλάει?

Αυτό που είπα απλώς είναι ότι η αξία,ουδεμία σχέση έχει με τη δυσκολία.Αν θεωρώ τη δουλειά αυτών των ανθρώπων εκεί δύσκολη?Ναι,τι θεωρώ δύσκολη.Όπως και εσύ.Αυτό όμως δεν της δίνει αξία.
Darkchilde έγραψε:Επίσης είπες ότι πράγματα σαν την κλειτοριδεκτομή αν είναι παράδοση είναι εντάξει. ΟΧΙ. Ποτέ δεν είναι κάτι σαν τηγν κλειτοριδεκτομή εντάξει. Το ξέρεις ότι οι κοπέλες που έχουν υποστεί κλειτοριδεκτομή δεν μπορούν να απολαύσουν την ερωτική πράξη; Ότι δεν νοιώθουν τίποτα; Ότι όταν ξεφεύγουν από τις χώρες τους, και καταφέρνουν να κάνουν μία καλύτερη ζωή εκτός, δεν μπορούν καν να έχουν μία ζωή με κάποιον λόγω της κλειτοριδεκτομής; Αυτό είναι απάνθρωπο.

Δηλαδή εσύ θεωρείς εντάξει το να πεθαίνουν 11χρονα και 12χρονα κορίτσια στην γέννα; Αν ψάξεις θα βρείς περιστατικά στην Αφρική, και σε άλλα μέρη. Επειδή εσύ το θεωρείς παράδοση, πρέπει αυτά τα κορίτσια να πεθαίνουν αγράμματα, χωρίς επιλογή αλλά με κανονισμένους γάμους, και με μία ζωή που τους επιβλήθηκε με το ζόρι;

Αυτό είναι που εννοείς η δική τους ηθική, ή οι δικές τους παραδόσεις; Είτε μία ζωή σκλάβας είτε θάνατος χωρίς ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ;
Δεν είπα ότι είναι εντάξει.Είπα ότι είναι δικαίωμά τους να κάνουν ό,τι θέλουν και δε μας πέφτει λόγος.Το ότι εγώ το βρίσκω ανώμαλο και βάρβαρο δε μου δίνει το δικαίωμα να τους επιβάλλω με το έτσι θέλω την αποψάρα μου.Αλλά όπως και να ‘χει,δεν είναι αυτή η ουσία.Η ουσία είναι ότι η κλειτοριδεκτομή είναι ΕΝΑ έθιμο.Υπάρχουν ένα σωρό άλλα έθιμα που δεν είναι βάρβαρα.Αυτό που μ’ενοχλεί εμένα είναι η ισοπέδωση του πολιτισμού τους,δηλαδή η αποβολή κάθε ιδιαιτερότητας και εθίμου που έχουν.Δεν καταλαβαίνω καν με ποιο σκεπτικό μου παρουσιάζεις 3-4 βάρβαρα έθιμα,όταν εγώ δε λέω να μη χαθούν τα συγκεκριμένα,αλλά να μη χαθούν ΟΛΑ τα έθιμα.Εσύ τι λες?Αν ενίστασαι και εσύ ΜΟΝΟ σ’αυτά τα έθιμα,τότε δεν υπάρχει λόγος αντιδικίας.Αν όμως εξ’αιτίας αυτών των εθίμων υπερασπίζεσαι την πλήρη αλλοτρίωση της κουλτούρας τους,τότε μου φαίνεσαι τελείως παράλογη,μ’ένα σκεπτικό του στυλ «Αυτός ο τύπος έχει απίστευτα κακόγουστα παπούτσια,άρα πρέπει να πετάξει όλα του τα ρούχα!».

Και κάτι άλλο που λες,σχετικά με την κατάσταση των γυναικών εκεί,εγώ δε λέω όχι στο να τις ενημερώσουμε περί ισότητας.Αυτό που μ’ενοχλεί είναι η επιβολή της.Φυσικά και πρέπει να ενημερωθούν.Αλλά αν η άλλη γουστάρει τα πράγματα και δε νιώθει καμιά αδικία εις βάρος της,εσένα τι λόγος σου πέφτει?
Darkchilde έγραψε:Ο ανθρωπισμός (Humanism) είναι βασισμένος στην ανθρωπιά και στην λογική. Το συγκεκριμένο που ακολουθώ εγώ είναι το secular humanism, και δεν έχει καμμία σχέση ούτε με θρησκείες ούτε με πολιτικές ιδεολογίες. Ψάξε το καλύτερα και θα δείς.
Για την ακρίβεια,ο ουμανισμός είναι βασισμένος στη «στροφή» που έγινε προς τον αρχαίο ελληνορωμαϊκό πολιτισμό κατά την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό.Όσο για τον secular humanism,το ότι τον υποστηρίζεις σου δίνει το δικαίωμα να τον επιβάλλεις και στους άλλους?
Darkchilde έγραψε:Από εκεί και πέρα είπες να πάρουμε τα Καλάσνικοφ και να σκοτώσουμε. ΟΧΙ. Αυτό δεν είναι λύση αλλά μέρος του προβλήματος. Ποτέ μα ποτέ η βία δεν έλυσε κανένα πρόβλημα. Αντίθετα έκανε πάντα τα πράγματα χειρότερα. Αν εσύ θέλεις έναν κόσμο όπου με το παραμικρό να σκοτώνει κάποιος τον διπλανό του, αυτό που είπες είναι μία καλή αρχή. Διότι που αρχίζει και που τελειώνει ο κύκλος της βίας;
«Είμαστε αντιβίαιοι,όχι όμως και μη-βίαιοι»,είχε πει ο Μαλατέστα.Αυτό υποστηρίζω και εγώ.Δε μ’αρέσει η βία.Αυτό όμως δε σημαίνει ότι στην περίπτωση που πέσω θύμα βίας,δε θα αμυνθώ.Και βία,για τελευταία φορά,δεν είναι μόνο η σωματική.Βία είναι οτιδήποτε εμπεριέχει την έννοια της επιβολής.Το κράτος,οι νόμοι είναι βία.Δεν είμαι χριστιανός για να «γυρίσω και το άλλο μάγουλο».Όταν μου ασκείται βία,σε οποιαδήποτε μορφή της,ασκώ και εγώ αντιβία.Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τη λογική αυτή νευτώνεια,κάθε δράση έχει μία ίσου μέτρου και αντίθετης φοράς αντίδραση.Όταν υπάρχει καταπίεση και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο,είναι η μόνη λύση.Δηλαδή τι,μία μέρα ο εκμεταλλευτής θ’αποφασίσει να ελευθερώσει αυτούς που έχει υπό του?You fight fire with fire,και βία με βία…
kmellos έγραψε:Εγω έχω βαρεθεί να ακούω ανθρώπους να λενε οτι έχουν βαρεθεί να ακούνε ανθρώπους να μην προτείνουν.
Couldn’t agree more.Δεν έχω καταλάβει γιατί η ύπαρξη αντιπρότασης πρέπει να αποτελεί de facto στοιχείο σοβαρότητας και αν δεν υπάρχει αντιπρόταση δεν υπάρχει λόγος ενασχόλησης.Για ‘μένα σοβαρός είναι αυτός που ακολουθάει αυτά που υπαγορεύει η λογική του και δε γεννάει αντιπροτάσεις απ’το πουθενά,μόνο και μόνο για να συμβαδίζει με την political correct αντίληψη περί σοβαρότητας.Δεν είναι και τόσο δύσκολο να πάρω μια παπαριά,να την παραφουσκώσω λιγάκι με φανφάρες και να την πλασάρω ως αντιπρόταση.Η αλήθεια όμως είναι,ότι δεν έχω κάποια αντιπρόταση.Απλώς διαπιστώνω ότι η τωρινή κατάσταση είναι προβληματική.Αν δεις κάποιον να προσπαθεί να λύσει άσκηση γεωμετρίας εφαρμόζοντας πυθαγόρειο σε μη-ορθογώνιο τρίγωνο,δε θα ξέρεις ότι κάνει λάθος?Είναι απαραίτητο να γνωρίζεις και τη σωστή λύση του προβλήματος?Όχι,ξέρεις όμως ότι αυτό που κάνει είναι για Χ και στα σκουπίδια.
Ιοκάστη έγραψε:Για την ιστορία: Δεν καίω βενζίνη, ανακυκλώνω, δεν πίνω κοκα κόλα, χρησιμοποιώ καλλυντικά πολύ σπάνια, προσέχω τραγικά πολύ τι αγοράζω όσον αφορά ρούχα και τέτοια (σε σημείο να μην ξέρω τι να φορέσω γιατί έχω απορρίψει τις μισές εταιρίες λόγω της πολιτικής τους) και πάρα πολλά άλλα.
Βασικά,αυτό το «μποϊκοτάζ»,δε βοηθάει και σε τίποτα.Πολύ που χέστηκε η coca-riola και η κάθε πολυεθνική αν εγώ και εσύ και άλλοι 100 δεν αγοράζουμε τα προϊόντα της.Για κάθε έναν από μας,ψωνίζουν καθημερινά άλλοι 10.000.Και όταν μιλάμε για εταιρίες που δρουν σε παγκόσμιο επίπεδο,είναι πρακτικά αδύνατο να συντονίσεις τόσο πολύ κόσμο στο μποϊκοτάζ,ώστε να καταφέρεις να της κάνεις σοβαρή ζημιά.Και αυτό δεν το λέω συγκεκριμένα για την Ιοκάστη,απ’την οποία έκανα την παράθεση,γενικώς το λέω,απλώς είδα αυτό που έγραφε και βρήκα την ευκαιρία.


:)
"Όσο θα έχουμε έναν αφέντη στον ουρανό,θα είμαστε δούλοι στη γη" (Michail Bakunin)
Άβαταρ μέλους
bozonio
Δημοσιεύσεις: 303
Εγγραφή: 14 Απρ 2009 17:42
Όνομα Ιστότοπου: black hole
Επικοινωνία:

Δεν είπα ότι είναι εντάξει.Είπα ότι είναι δικαίωμά τους να κάνουν ό,τι θέλουν και δε μας πέφτει λόγος.Το ότι εγώ το βρίσκω ανώμαλο και βάρβαρο δε μου δίνει το δικαίωμα να τους επιβάλλω με το έτσι θέλω την αποψάρα μου.Αλλά όπως και να ‘χει,δεν είναι αυτή η ουσία.Η ουσία είναι ότι η κλειτοριδεκτομή είναι ΕΝΑ έθιμο.Υπάρχουν ένα σωρό άλλα έθιμα που δεν είναι βάρβαρα.Αυτό που μ’ενοχλεί εμένα είναι η ισοπέδωση του πολιτισμού τους,δηλαδή η αποβολή κάθε ιδιαιτερότητας και εθίμου που έχουν.Δεν καταλαβαίνω καν με ποιο σκεπτικό μου παρουσιάζεις 3-4 βάρβαρα έθιμα,όταν εγώ δε λέω να μη χαθούν τα συγκεκριμένα,αλλά να μη χαθούν ΟΛΑ τα έθιμα.Εσύ τι λες?Αν ενίστασαι και εσύ ΜΟΝΟ σ’αυτά τα έθιμα,τότε δεν υπάρχει λόγος αντιδικίας.Αν όμως εξ’αιτίας αυτών των εθίμων υπερασπίζεσαι την πλήρη αλλοτρίωση της κουλτούρας τους,τότε μου φαίνεσαι τελείως παράλογη,μ’ένα σκεπτικό του στυλ «Αυτός ο τύπος έχει απίστευτα κακόγουστα παπούτσια,άρα πρέπει να πετάξει όλα του τα ρούχα!».
Βασικά με το "δικαίωμα τους είναι να κάνουν ότι θέλουν" ξεχνάς το σημαντικό κομμάτι της επιβολής που υπάρχει στην συγκεκριμένη κοινωνία. Δηλαδή επιβάλλεται στις γυναίκες το έθιμο αυτό χωρίς να το επιλέγουν. Με το σκεπτικό σου χάνεις την έννοια της ατομικότητας στην κοινωνία και βάζεις το "εμείς και αυτοί" ενώ η ουσία είναι στον συγκεκριμένο άνθρωπο που καταπιέζεται. Όσο για τα έθιμα δε με απασχολεί και τόσο. Κάποια θα μείνουν, κάποια θα χαθούν, κάποια θα διαδοθούν. Δεν είναι η στατικότητα το ιδανικό. Δεν είναι δυνατό ένας λαός που έρχεται σε επαφή με άλλες κουλτούρες να διατηρήσει ανέπαφη τη δικία του. (που άλλωστε και αυτή είναι μίξη)
Και κάτι άλλο που λες,σχετικά με την κατάσταση των γυναικών εκεί,εγώ δε λέω όχι στο να τις ενημερώσουμε περί ισότητας.Αυτό που μ’ενοχλεί είναι η επιβολή της.Φυσικά και πρέπει να ενημερωθούν.Αλλά αν η άλλη γουστάρει τα πράγματα και δε νιώθει καμιά αδικία εις βάρος της,εσένα τι λόγος σου πέφτει?
Συμφωνώ σε αυτό αλλά πραγματικά πιστεύεις ότι σε πολλές γυναίκες αρέσει η καταστασή και ενώ μπορούν να έχουν κάτι άλλο το απορρίπτουν;
«Είμαστε αντιβίαιοι,όχι όμως και μη-βίαιοι»,είχε πει ο Μαλατέστα.Αυτό υποστηρίζω και εγώ.Δε μ’αρέσει η βία.Αυτό όμως δε σημαίνει ότι στην περίπτωση που πέσω θύμα βίας,δε θα αμυνθώ.Και βία,για τελευταία φορά,δεν είναι μόνο η σωματική.Βία είναι οτιδήποτε εμπεριέχει την έννοια της επιβολής.Το κράτος,οι νόμοι είναι βία.Δεν είμαι χριστιανός για να «γυρίσω και το άλλο μάγουλο».Όταν μου ασκείται βία,σε οποιαδήποτε μορφή της,ασκώ και εγώ αντιβία.Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τη λογική αυτή νευτώνεια,κάθε δράση έχει μία ίσου μέτρου και αντίθετης φοράς αντίδραση.Όταν υπάρχει καταπίεση και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο,είναι η μόνη λύση.Δηλαδή τι,μία μέρα ο εκμεταλλευτής θ’αποφασίσει να ελευθερώσει αυτούς που έχει υπό του?You fight fire with fire,και βία με βία…
Νομίζω πέφτεις σε ένα λογικό σφάλμα με αυτή τη θεωρία. Πιατεύεις ότι ο «εκμεταλλευτής» είναι έτσι γιατί είναι τέτοιος άνθρωπος οπότε σκοτώνοντας τον λύνουμε το πρόβλημα. Το θέμα όμως είναι ότι όλοι (ή τελοσπάντον πολλοί) άνθρωποι στην ίδια θέση θα έκαναν το ίδιο. Δηλαδή το βασικό δεν είναι το άτομο αλλά η θέση και η εξουσία ή η δύναμη που έχει. Συμφωνώ σαφώς ότι η άσκηση εξουσίας είναι μια μορφή βίας ωστόσο η άσκηση αντιβίας στα άτομα που την ασκούν δεν είναι απάντηση ακριβώς γιατί χτυπάς τα άτομα (που έχουν και άλλες πτυχές στη ζωή τους) και όχι το σύστημα. Ακόμα με την άσκηση βίας ασκείς και εσύ καταπίεση με αποτέλεσμα να ακυρώνεις με το μέσο που χρησιμοποιείς τον ίδιο το στόχο.
Γενικά δεν καταλαβαίνω γιατί η φιλανθρωπία πρέπει να θεωρείται ανταγωνιστική του αγώνα για κοινωνική αλλαγή.
Agree! Υπάρχει η ανάγκη για κοινωνική αλλαγή (όπως τη φαντάζεται ο καθένας) αλλά υπάρχει και η άμεση ανάγκη συγκεκριμένων ατόμων. Και ένας να σωθεί κάτι γίνεται. Το θέμα είναι να μη μένουμε εκεί. Όπως ειπώθηκε οι ΜΚΟ δε θα έδιναν ριζικές λύσεις ακόμα και αν είχαν απεριόριστα κονδύλια.
Δε φημίζομαι για την ευσπλαχνία μου, αλλά αυτό που λες είναι παράλογο. Το πρόβλημα με αυτό το σκεπτικό είναι ότι αντιμετωπίζεις τα "παιδάκια" όπως ο βοσκός τα πρόβατα. Όταν ψοφάει ένα πρόβατο, αγοράζει άλλο ή βάζει τα πρόβατα να ζευγαρώσουν για να γεννήσουν καινούριο. Σύμφωνα με τη συμβατική αντίληψη περί ζωής, οι άνθρωποι δεν υπολογίζονται με αυτόν τον τρόπο. Όταν πεθαίνει ένα παιδί, οι γονείς του δε λένε: "Δεν πειράζει, θα κάνουμε άλλο." Αντίστοιχα, όταν αντιμετωπίζεις τα "παιδάκια" αποκλειστικά με αριθμητικό τρόπο ("σώθηκε ένα, αλλά ήρθε άλλο που θα πάρει τη θέση του"), στην ουσία δεν τα αντιμετωπίζεις καν ως ανθρώπους. Οι άνθρωποι δεν είναι μήλα, ώστε να λέμε: "Παίρνουμε ένα μήλο, βάζουμε ένα μήλο, έχουμε τα ίδια μήλα." Θεωρούμε ότι κάθε άνθρωπος αποτελεί ξεχωριστή οντότητα, και ότι δεν είναι απλώς "άνθρωποι". Το "παιδάκι" που σώθηκε θα ζήσει μια καλύτερη ζωή (και έχω μια υποψία ότι αν το ρωτήσεις, δε θα σου απαντήσει με το επιχείρημά σου), και αυτό έχει αντικειμενική άξια.
Συμφωνώ απόλυτα (αν και εγώ πιστεύω το ίδιο και για τα ζώα) και νομίζω ότι γενικά ο L3o ΧΞΣ το ξεχνάει αυτό. L3o ΧΞΣ νομίζω αν βάλεις τον εαυτό σου ή κάποιο πρόσωπο που γνωρίζεις και έχει σημασία για σένα σε διάφορες θέσεις όπως αυτές που ονομάζεις απρόσωπα «παιδάκι» «εκμεταλλευτή» «εξουσία» θα το διαπιστώσεις καλύτερα.
«Όσο οι άνθρωποι πιστεύουν σε Θεούς, τόσο θα βασιλεύουν οι δαίμονες...»
http://www.blackhole-bozonio.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
Τεμπελόσκυλο
Δημοσιεύσεις: 9867
Εγγραφή: 03 Μαρ 2009 21:27
Όνομα Ιστότοπου: Τεμπέλικες Σκέψεις...
Τοποθεσία: Sun City
Επικοινωνία:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ
Lacidar, το παραπάνω σχόλιό σου είναι επιθετικό, γεμάτο εμπάθεια και έχει ως σκοπό να προσβάλλει τους συνομιλητές σου.
Η συμπεριφορά αυτή αντιβαίνει στους κανόνες συζήτησης και δεν πρέπει να επαναληφθεί, ούτε από σένα ούτε από κάποιον άλλο.
Θα σας παρακαλούσα όλους να συζητάτε πιο κόσμια.
It is by will alone I set my mind in motion.
Απάντηση