Radical

Αμέσως μετά την εγγραφή σας περάστε από εδώ να πείτε ένα «χαίρετε» μαζί με δυό λόγια για τον εαυτό σας, και να λάβετε το «αντιχαίρετε» από τους άλλους.
Απάντηση
Radical
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 976
Εγγραφή: 21 Σεπ 2009 17:30
Όνομα Ιστότοπου: http://forum.atheia.gr/viewtopic.php?f=55&t=1508
Επικοινωνία:

Λέω να αυτοσυστηθώ κι εγώ. Ξέρω άργησα, αλλά είμαι ανάποδος άνθρωπος εγώ.

Με λένε Μιχάλη , είμαι 30, άθεος απτα 12. Μικρός μου άρεσε πολύ να πιάνω συζητήσεις με πιστούς και να τους τσιγκλάω και να καταρίπτω τα επιχειρήματά τους, στην πορεία όμως οι αναζητήσεις μου απομακρύνθηκαν από το ζήτημα [είχα βαρεθεί να ξεσκίζω τα σαχλά επιχειρήματα των χριστιανών] , αλλά βέβαια πάντα γουστάριζα άθεες αναφορές απο συγγραφείς, σκηνοθέτες [π.χ. Παζολίνι, φοβερός και ανατρεπτικός σήμερα όσο και τότε που βγήκαν οι ταινίες του], ταινίες και μάλιστα αναζητούσα υλικό μέσα από την άθεη ιδιότητα κάποιων επώνυμων, έτσι πρωτοέμαθα για τους κωμικούς George Carlin και τον Bill Hicks , που βέβαια τους είδα σχετικά πρόσφατα- αλλά δε με απασχολούσε και πολύ το ζήτημα του θεού καθαυτού. Σαφέστατα πάντως εκτιμούσα έναν άθεο παραπάνω [προκατάληψη ;) ?] και μεγαλώνοντας διαπίστωσα οτι οι άθεοι είναι πολύ λίγοι και γενικά ενδιαφέροντες τύποι. Λίγοι, ειδικά στη χώρα μας. Κοινώς, ως 'κουλτούρα' είναι καινούργιο φρούτο. Ονομάζω την αθεϊα κουλτούρα για σε αυτό συμφωνώ λιγάκι με το dtango, δηλαδή, θεωρώ οτι η ζωή χωρίς θεό είναι μια διαφορετική εντελώς ζωή από τη ζωή με θεό. Υπάρχει ειδοποιός διαφορά, ακόμα κι αν οι άθεοι δεν έχουν καμία σύνδεση και επικοινωνία μεταξύ τους. Η έλλειψη θεού τους χαρακτηρίζει, ειδικά σε μια κοινωνία θρήσκων.

H ατάκα που εκφράζει ίσως καλύτερα την αθεϊα μου και πως το εγώ την αντιλαμβάνομαι ως radical atheist [αυτό το radical atheist παρμένο από το Douglas Adams, που προσθεσε λέει το radical για να είναι ξεκάθαρα διαχωρισμένος από τον αγνωστικισμό] είναι μια ατάκα του Μπουκόφσκι :

"For those who believe in God, most of the big questions are answered. But for those of us who can't readily accept the God formula, the big answers don't remain stone-written. We adjust to new conditions and discoveries. We are pliable. Love need not be a command nor faith a dictum. I am my own god. We are here to unlearn the teachings of the church, state, and our educational system. We are here to drink beer. We are here to kill war. We are here to laugh at the odds and live our lives so well that Death will tremble to take us."


Κυρίως η ατάκα
Love need not be a command nor faith a dictum. και μετά
που ελεύθερα μεταφρασμένη σημαίνει:
"Η αγάπη δε χρειαζεται να είναι εντολή ούτε οδηγία πίστης. Είμαι ο δικός μου θεός. Είμαστε εδώ για να ξεμάθουμε τις διδασκαλίες της εκκλησίας, του κράτους και του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Είμαστε εδώ για να γελάσουμε με τις πιθανότητες και να ζήσουμε τις ζωές μας τόσο γαμάτα που ο θάνατος θα σκιαχτεί να έρθει να μας πάρει!"

****

Ασχολούμαι με αρκετά πράγματα, είμαι φυσιολάτρης και ερασιτέχνης ανθοκόμος, συλλέγω πάνω από 80 είδη άγριων μανιταριών για τροφή, γράφω και παίζω μουσική, και εξερευνώ διάφορα γνωσιακά πεδία που μου φαίνονται ενδιαφέροντα και που είναι άσχετα με αυτό που σπούδασα, Ηλεκτρολόγος απο ΤΕΙ. Μου άρεσε πάντα να φιλοσοφώ και να διαλέγομαι και να διαφωνώ παραγωγικά, και έχω φτάσει σε αρκετά γενναία συμπεράσματα , και τα τελευταία χρόνια η έννοια της ολιστικής ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ , όπου ΧΧΧΧ βάλτε οτι θέλετε. Η ολιστική γνώση ας την πούμε. ο "πυρήνας της ζωής" . Έχει γίνει μια από τις κεντρικές μου ιδέες.

Μπορεί να μην έχει σχέση με την αθεϊα, αλλά έχει σχέση με τη στάση μου και αυτά που λέω και τι θέλω να πω συνολικά. Πιστεύω ότι υπάρχει ένα καλύτερος τρόπος προσέγγισης της συνολικής αλήθειας, ή μάλλον τρόπος να βελτιώσουμε την ήδη υπάρχουσα ή και αλλιώς να δημιουργήσουμε διαφορετικά, εναλλακτικά, παράλληλα με τα υπάρχοντα συστήματα σκεψης.

Ο ισχυρισμός εδώ είναι οτι τα γνωσιακά πεδία, η φιλοσοφία, οι πρακτικές, θεωρία και εφαρμογή δεν πρέπει να συνεχίζουν να είναι αποκομμένα μεταξύ τους, αντίθετα θα πρέπει επειγόντως να αρχίσουν να δημιουργούνται κανάλια επικοινωνίας και σύνδεσης μεταξύ τους.

Υπάρχει ένα ημιτελές δίκτυο στο μυαλό μου, ο ημιχαρτογραφημένος εαυτός μας ως όντα και ως πολιτισμός και συμπεριφορά. ΕΝΑΣ χάρτης, όχι πολλοί διαφορετικοί που μιλάνε ο καθένας για ένα εξειδικευμένο πεδίο.

Σκεφτείτε το κάτι σαν υπερεπιστήμη, ή αυτό που θα μπορούσε να ήταν η επιστημολογία, μια υπερεπιστήμη που να συνθέσει τις γνώσεις και τα γνωσιακά πεδία σε ένα νέο ενιαίο σχήμα αντίληψης τόσο της επιστημονικής μεθόδου, όσο και της αλήθειας. οχι μόνο ενοποιημένη ιατρική, αλλά και σύνδεση της νευροβιολογίας με την ανθρωπολογία, κοινωνιολογία, ψυχολογία, λαογραφία, αρχαιολογία, παλεοντολογία και πάει λέγοντας. Ένα χύμα παράδειγμα ήταν αυτό.

Το 'δύσκολο' είναι να βρείς τα λινκς, το δομικό υλικό αυτού του νέου ενοποιημένου ιστού της γνώσης. Αυτα προσπαθώ να βρώ, τα λινκς. raw data. Και τον τρόπο χαρτογράφησης φυσικά, την εύρεση παραμέτρων, κτλ. Οι βάσεις του συλλογισμού υπάρχουν. Το δίκτυο προσφέρει άπειρες πραγματικά δυνατότητες για ένα ερευνητή, ειδικά στο να βρει αυτά τα λινκς. Θεωρώ οτι το Internet είναι οτι καλύτερο συνέβη στον κόσμο μας τα τελευταία χρόνια.

Πολύ σημαντικό στη σκέψη μου ηταν - είναι νομίζω πως τα τελευταία χρόνια έχω δει αμέτρητα καταπληκτικά ντοκυμαντέρ φυσικής ιστορίας, είναι τα ντοκυμαντερ του BBC κυρίως και τα συνιστώ σε όλους. Όλη αυτή η γνώση και αντίληψη των πραγμάτων από την φυσιοκρατική πλευρά με βρήκε, εκτός από ενθουσιασμένο για την ομορφιά και το 'θαύμα' της ζωής, να κάνω απίστευτους , συναρπαστικούς παραλληλισμούς με πράγματα που κάνουμε εμείς οι άνθρωποι όμοια με τα ζώα και το γιατί και αυτό προχώρησε τη σκέψη μου πάρα πολύ σε σχέση με τα αίτια της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

*******
flashbacks

π.χ. η όλη ιστορία με τα ζώδια, το βρήκα συναρπαστικό σε κάποια φάση, και το βρίσκω ακόμα ενδιαφέρον, από ψυχαναλυτικής σκοπιάς, όλες αυτές οι έτοιμες ομάδες χαρακτήρων.

π.χ. η ιστορία-θεωρία του dtango, από οσο έχω καταλάβει δεν φαίνεται αταίριαστη με αυτά που έχω στο μυαλό μου για το πιθήκι που έγινε άνθρωπος και πως θα γινόταν μια καταπληκτική ταινία, αντάξια των κορυφαίων ταινιών όλων των εποχών, αν γινόταν σωστά!

Η δημιουργία του χάρτη έχει αρχίσει.

**************
: brrr : FLAMES :oops: :o :x :x *******
*************

Η αλληλεπίδραση και η διαφωνία και η αντιπαράθεση πάντα διευκολύνει κάποια πράγματα, π.χ. τα επιταχύνει. Ομολογώ οτι με έχουν κάνει ban από άλλα ελληνικά φόρουμ, λόγω του εμπρηστικού μερικές φορές ύφους μου. Δε θα ήταν τιμή για το φόρουμ σας και επίδειξη ανοχής στο διαφορετικό αν είναι το πρώτο ελληνικό φόρουμ που δε θα με μπανάρει? :D :D :D :D Δε χρειάζεται να απαντήσετε σε αυτό συγκεκριμένα, χεχ! :D

Αυτή η παθιασμένη αναζήτηση και η σχετική σιγουριά και επαληθευσιμότητα σιγουριά των μέχρι τώρα συμπερασμάτων μου λοιπόν είναι που φέρνει και ένταση και τον μερικές φορές αντιπαθητικό απότομο τρόπο μου. Πάντως είμαι άνθρωπος που δεν κρατάει κακίες. Η επικοινωνία μέσα από το γραπτό ηλεκτρονικό μέσο δεν πετυχαίνει το μάξιμουμ της δυνατής επικοινωνίας που μπορεί να δημιουργηθεί με την πραγματική επαφή, βάλε και συνοδεία μερικές γύρες μπύρας με μεζέ.

******** :piano: :harp: :band-singer: :big-band: :Drums: :music-trumpet: :music-guitarred: **********

Επιπλέον, μια άλλη ιδέα που φέρνω, που νομίζω δεν πολυ υπάρχει στο φόρουμ σαν οπτική, είναι η πραγματική φύση του θείου που έχει αρχίσει να μετριέται και μελετάται επιστημονικά. Δηλαδή ο θεός ως παραίσθηση, σύμπτωμα επιληπτικής ή ψυχωτικής κρίσης, υπο επήρεια ενθεογενών ουσιών, διαλογισμού κτλ

Στην ουσία ξέρουμε πάνω κάτω που και πως γεννιούνται αυτές οι εμπειρίες πλέον. Ομολογώ οτι κάτι τέτοιο μπορεί να μη 'βολεύει' την κατασταλαγμένη άποψη κάποιου άθεου για το θεό ή και μπορεί να θεωρηθεί πως ενισχύει τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς απο μια σκοπιά, των θειστών. Αλλά αυτή είναι η γοητεία του διαλόγου και των φόρουμζζ . Στην πραγματικότητα, η φύση του θείου βρίσκεται σε αυτές ακριβώς τις εμπειρίες.

Η απόδειξη οτι αυτές οι έμπειρίες είναι υπαρκτές και σημαντικές στην ψυχοσύνθεση κάποιου υπάρχει.

Η απόδειξη της ύπαρξης του 'θεού' είναι ταυτόχρονα απόδειξης της μη υπαρξής του, μιας και πρόκειται για κάτι εσωτερικό, ενα εσωτερικό κύκλωμα που δύναται να παράγει τέτοιες εμπειρίες

Τα σέβη μου σε όλους στους άθεους
no gods no masters
dtango
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 2117
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:56
Όνομα Ιστότοπου: Dispute of a man with his Ba
Τοποθεσία: Καλύβια (7ος όροφος!)
Επικοινωνία:

Radical έγραψε:Λέω να αυτοσυστηθώ κι εγώ. Ξέρω άργησα, ...
Κάλλιο αργά παρά ποτέ!
Ωραία παρουσίαση.
:text-welcomeconfetti:
"Culture is memory", Yuri Lotman, 1922 - 1993, Ρώσος Σημειολόγος και Κουλτουρολόγος
Άβαταρ μέλους
Γιατρος Του Ικα
Δημοσιεύσεις: 5537
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 13:22

Ωραίο CV Μιχάλη.Δεν ξέρω αν το πιστεύεις αλλά μου είσαι ιδιαίτερα συμπαθής τύπος και ενδιαφέρων συνομιλητής.Παρόλο που είσαι καμιά φορά άδικος (ειδικά με την Darkchilde) εγώ τουλάχιστον χαίρομαι που έχουμε την ευκαιρία να μιλάμε.
Άνθρωπος χωρίς Θεό,ψάρι χωρίς ποδήλατο.

Είδα χτές ένα πεφταστέρι και ευχήθηκα να πέσει στο σπίτι σου.(Mikeius)

Ένα πέτρινο λιοντάρι στην μπασιά της νύχτας, με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα…
Radical
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 976
Εγγραφή: 21 Σεπ 2009 17:30
Όνομα Ιστότοπου: http://forum.atheia.gr/viewtopic.php?f=55&t=1508
Επικοινωνία:

κι εγώ χαίρομαι.
Παρόλο που είσαι καμιά φορά άδικος (ειδικά με την Darkchilde)
όντως και το έχω πει οτι πιθανόν να είμαι άδικος μαζί της, αλλά νομίζω οτι έχω δείξει τη διάθεση μου να αναθεωρήσω και οτι είμαι συζητήσιμος τύπος. Τι άλλο να κάνω, αφού δεν κάνει διάλογο μαζί μου!? Αν είμαι πολύ άξεστος για τα γούστα της, ας έχει καλώς, δε χαλάμε τις καρδιές μας.... δεν κρατάω κακία....
Άβαταρ μέλους
Δανάη_
Δημοσιεύσεις: 154
Εγγραφή: 22 Δεκ 2009 23:27
Όνομα Ιστότοπου: -

Γεια σου, Radical!!!

Όντως είσαι λίγο ανάποδος τύπος :)
Την μια συζητάμε για την πιθανότητα αποκλεισμού σου και
την άλλη μας κάνεις μια ωραία αυτοπαρουσίαση και μας καλείς να σε καλωσορίσουμε.

Λοιπόν, αν και παλιότερος από μένα, καλώς όρισες!!!

Μ΄αρέσει η αγάπη σου για τη φύση. Και που έχεις ποικίλα ενδιαφέροντα πέρα από το αντικείμενο σπουδών σου.

(Αλήθεια, δεν μας είπες τι ζώδιο είσαι..) ;)
Radical
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 976
Εγγραφή: 21 Σεπ 2009 17:30
Όνομα Ιστότοπου: http://forum.atheia.gr/viewtopic.php?f=55&t=1508
Επικοινωνία:

ευχαριστώ Δανάη!
τοξότης εννοείται, τι άλλο :D
Άβαταρ μέλους
EmilofCrete
Δημοσιεύσεις: 1037
Εγγραφή: 03 Μάιος 2009 03:24
Όνομα Ιστότοπου: Emilofcrete's Weblog
Τοποθεσία: Ρετιρέ ;-)
Επικοινωνία:

Αμ, έτσι πες μας ντε!
:lol:
:lol:
:lol:
Το χρήμα, είναι Θεός!
Εικόνα

(Η δε βλακεία, ανίκητη...)
[για να μην ξεχνιόμαστε ;-) ]

"The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom."
~Isaac Asimov
Radical
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 976
Εγγραφή: 21 Σεπ 2009 17:30
Όνομα Ιστότοπου: http://forum.atheia.gr/viewtopic.php?f=55&t=1508
Επικοινωνία:

Τώρα που το σκέφτομαι υπάρχουν ακόμα δυο [ελληνικά] φορουμ που είμαι μέλος αρκετά χρονια και δε με έχουν μπανάρει.
Άβαταρ μέλους
DrR
Δημοσιεύσεις: 141
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2009 21:42
Όνομα Ιστότοπου: Doctor Reason
Επικοινωνία:

Radical έγραψε:Μικρός μου άρεσε πολύ να πιάνω συζητήσεις με πιστούς και να τους τσιγκλάω [...]
Συμπληρώνω: «...ενώ τώρα που μεγάλωσα μ' αρέσει πολύ να πιάνω συζητήσεις με άπιστους και να τους τσιγκλάω.»
:lol:
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Δημοσιεύσεις: 3960
Εγγραφή: 11 Μαρ 2009 13:32
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Τοποθεσία: 7-
Επικοινωνία:

DrR έγραψε:
Radical έγραψε:Μικρός μου άρεσε πολύ να πιάνω συζητήσεις με πιστούς και να τους τσιγκλάω [...]
Συμπληρώνω: «...ενώ τώρα που μεγάλωσα μ' αρέσει πολύ να πιάνω συζητήσεις με άπιστους και να τους τσιγκλάω.» :lol:
super maximum respect
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
Radical
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 976
Εγγραφή: 21 Σεπ 2009 17:30
Όνομα Ιστότοπου: http://forum.atheia.gr/viewtopic.php?f=55&t=1508
Επικοινωνία:

Χαχαχαχα ναι, οχι μόνο άπιστους, τους πάντες. Ας πούμε απλά οτι οι πιστοί είναι πολύ εύκολο 'παιχνιδάκι', μιας και στα 13 μου τα κατάφερνα ήδη μια χαρά.

Αμα βλέπω ανθρώπους πεπεισμένους για θέματα για τα οποία έχω άλλη αντίληψη ξυπνάει ο δικηγόρος του διαβόλου μέσα μου... ομολογώ...

Γενικά είναι πολύ εύκολο να βγάλεις βλάκα [επιχειρηματολογώντας εννοώ] ένα δογματικό και υποθέτω οτι μεγάλωσα παίζοντας αυτό το παιχνίδι. Το οποίο μου φαίνεται ακόμα φρέσκο και ενδιαφέρον...

οπότε ναι, Οh yes Κτλ, η διαφωνία με τραβάει περισσότερο από τη συμφωνία στα φόρα. Εξάλλου στο φόρουμ αυτό δεν ανταλλάζουμε πρακτικές πληροφορίες, αντιθέτως το φιλοσοφούμε αρκετά...
Απάντηση