Γιατρος Του Ικα έγραψε:Demetrios δεν κατανοείς καν τι σημαίνει η φράση "αποδεικνύω επιστημονικά". Κατά τα άλλα.
Απόδειξε εσύ κάτι επιστημονικά (μέσω αναφοράς επιστημονικών πηγών εννοώ) και άσε με εμένα να λέω ότι θέλω μετά.
Το να ισχυρίζεστε όμως πράγματα και να επιχειρηματολογείτε βάσει αυτών για τα οποία δεν μπορείτε να φέρετε επιστημονικές αποδείξεις και να κλαψουρίζετε ότι ο άλλος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει επιστημονική απόδειξη είναι κάτι άλλο το οποίο με εξιτάρει και γι'αυτό περνώ δημιουργικό χρόνο μαζί σας!
1ον Σε σχέση με τα στατιστικά. Μου είπες ότι ένα "άθεο καθεστώς κατέρρευσε σε χρόνο dt". Σου απάντησα με στοιχεία ότι η άθεη κληρονομιά αυτών των καθεστώτων επιβίωσε και συνεχίζεται. Και σα να μην έγινε αυτή η συζήτηση μου απαντάς με στοιχεία για την αύξηση του ποσοστού των πιστών σε παγκόσμια κλίμακα κάνοντας πως δεν καταλαβαίνεις ότι αυτή η αύξηση οφείλεται κυρίως στην αύξηση του πληθυσμού των μουσουλμανικών χωρών...Πως δικαιώνεται τώρα ο χριστιανισμός μέσω της αύξησης του αριθμού των...μουσουλμάνων μόνο στο μυαλό ενός χαμηλού επιπέδου θλιβερού απολογητή μπορεί να έχει νόημα.
Γιατρέ του ΙΚΑ, μπορώ να δεχθώ να μην καταλαβαίνεις τα απλούστατα διαγράμματα της έρευνας, αλλά να μην καταλαβαίνεις και τα πολύ απλά Αγγλικά αυτό δεν το δέχομαι!
Γράφει λοιπόν η εν λόγω έρευνα
Over the next four decades, Christians will remain the largest religious group, but Islam will grow faster than any other major religion.
και συνεχίζει:
If current trends continue, by 2050 …
The number of Muslims will nearly equal the number of Christians around the world.
Πόσο χρονών θα είσαι εσύ και τα παιδιά σου το 2050 είπαμε?
Και κοίτα τι μπορεί να έχει νόημα στο μυαλό ενός χαμηλού επιπέδου θλιβερού αθεοαπολογητή από την ίδια έρευνα:
Atheists, agnostics and other people who do not affiliate with any religion – though increasing in countries such as the United States and France – will make up a declining share of the world’s total population.
Όσον αφορά την Αμερική και τη Γαλλία κράτα και καμμία πισινή να δεις πως θα καταλήξει το θέμα με τους παλαβιάρηδες ισλαμοφασίστες και με το προσφυγικό/μεταναστευτικό γιατί ήδη έχουν μπει σε δημόσιο διάλογο για να αρθούν κάποιες κοσμικές/πολυπολιτισμικές διατάξεις.
Η εν λόγω επιστημονικότατη έρευνα που....κατακρεουργήθηκε από το γιατρό είναι αυτή:
http://www.pewforum.org/2015/04/02/reli ... 2010-2050/
2ον α) Άπειρες επιστημονικές πηγές. Διάβασε και λίγο νευροφυσιολογία,δεν θα σου κάνουμε εδώ τσάμπα φροντιστήριο...
Υπεκφυγή μετά ψεύδους Νο1
β) Με βάση τους νόμους της χημείας.
Υπεκφυγή μετά ψεύδους Νο2
γ) Η άποψη που αναφέρεις εδώ δήθεν για να ανατρέψεις την υλιστική αντίληψη του εγώ είναι κλασσικό αυτογκόλ. Γιατί πράγματι αν το εγώ είχε την έδρα του σε μια μη υλική οντότητα,την ψυχή, που επιδρά στο σώμα κατά το δοκούν όντως θα ήταν παράλογο να μην μπορεί να επιδράσει και να ελέγξει και το παρασυμπαθητικό σύστημα ή γενικά όλες τις λειτουργίες του οργανισμού. Αντίθετα το βλέπουμε να υπόκειται σε περιορισμούς,ακριβώς όπως θα περιμέναμε αν το εγώ ήταν παράγωγο των λειτουργιών του εγκεφάλου,με πρόσβαση και έλεγχο σε συγκεκριμένες λειτουργίες του.
Προσπερνώ τα περί ψυχής που μόνο εσύ αποφάσισες να φέρεις στη συζήτηση και πάμε στο συμπέρασμά σου γιατρέ:
Το "εγώ" μας ban-άρεται από τον ίδιο τον εγκέφαλο.
Προσπερνώ τις φιλοσοφικές προεκτάσεις του περισπούδαστου που έγραψες και πάμε στα πιο απτά και μετρήσιμα.
α) Ποια είναι η διαφορετική Φυσιολογία που έχει αναγνωρίσει η Επιστήμη μεταξύ των περιοχών που το "εγώ" έχει πρόσβαση και των περιοχών που δεν έχει? (δεν πιστεύω να είσαι κανένας σκιντζής γιατρέ?)
β) Ποιοι Φυσικοί Νόμοι επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές και την απαγόρευση σε άλλες?
Και αφού τόλμησες να μιλήσεις για Νευροφυσιολογία και Χημεία που εξηγούν (και καλά) ΥΛΙΣΤΙΚΑ τα ερωτήματα που σου έθεσα πάρε και την άποψη ενός Νομπελίστα Νευροφυσιολόγου.
Για τους... τζαμπατζήδες και τους ανυπόμονους δείτε το σχετικό λινκ της wiki
https://en.wikipedia.org/wiki/How_the_S ... _Its_Brain
Πληροφορίες για τον Νομπελίστα John Eccles εδώ:
https://en.wikipedia.org/wiki/John_Eccl ... ologist%29
Και ένα quote του από αυτά που σας αρέσουν
“There is a Divine Providence operating over and above the materialistic happenings of biological evolution.”
― John C. Eccles
Όσο θεωρείς ότι θεμελιώδη ζητήματα (εμφάνιση Ζωής, λειτουργία εγκεφάλου κτλ) έχουν εξηγηθεί ή μπορούν να εξηγηθούν αποκλειστικά και μόνο υλιστικά τότε οι αλοιφές (του κώλου) δε νομίζω να μπορούν να σε ανακουφίσουν από τα τσουξίματα που βιώνεις εδώ μέσα...