Le Monde: Ανέγγιχτη η περιουσία της εκκλησίας στην Ελλάδα

Οτιδήποτε αφορά την επικαιρότητα ή πρακτικά θέματα σχετικά με την αθεΐα και την θρησκεία. Θέματα γενικής επικαιρότητας συζητιούνται στα "Εκτός θέματος", υποσυζήτηση "Ειδήσεις και επίκαιρα".
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Δημοσιεύσεις: 3960
Εγγραφή: 11 Μαρ 2009 13:32
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Τοποθεσία: 7-
Επικοινωνία:

Λαυρεντιάδη βλέπω;
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
Άβαταρ μέλους
Ευθύμης
Δημοσιεύσεις: 3332
Εγγραφή: 18 Αύγ 2009 01:08
Όνομα Ιστότοπου: -

Καλά βλέπεις Κόμη.
Η αθεΐα δεν είναι το παν αλλά είναι μια καλή αρχή.
Άβαταρ μέλους
xarxar
Δημοσιεύσεις: 2034
Εγγραφή: 14 Δεκ 2009 02:53
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Υάδες

tyxkatmal έγραψε: Εγώ, και συγκεκριμένα τους δυο ακραίους. οι μεσαίοι είναι σεβάσμια πρόσωπα που εκτιμώ και τιμώ.
Really?
Θέλει αρετή και τόλμη η ...αθεΐα.
RaspK
Δημοσιεύσεις: 2314
Εγγραφή: 13 Ιαν 2010 14:06
Όνομα Ιστότοπου: -

Ευθύμης έγραψε:
Ευθύμης έγραψε:Επίσης, μια υποχρέωση δημοσίευσης οικονομικών καταστάσεων για όλες τις ΝΠΔΔ θα έκανε την εκκλησία και τα χιλιάδες άλλα ΝΠΔΔ που σχετίζονται με αυτήν (εκκλησίες, μονές κτλ) να ξανασκεφτούν τον εναγκαλισμό τους με το κράτος.
Έμαθα ότι ο δημόσιος τομέας υποχρεούται από 1/5/2007 να εφαρμόζει τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, σα να λέμε να κρατά λεπτομερείς εγγραφές για τα πάντα οι οποίες υποχρεωτικά δημοσιεύονται στο διαδίκτυο. Όσο το είδατε το είδα. Να πετύχω μια μέρα στο διαδίκτυο κατάσταση ταμειακών ροών της εκκλησίας της Ελλάδος και τι στον κόσμο.
Συμφωνώ κι επαυξάνω.
“Wisdom, love, is mostly awareness.”
arpcnet
Δημοσιεύσεις: 214
Εγγραφή: 12 Δεκ 2010 21:52
Όνομα Ιστότοπου: -

Δεξιά ο κ. Λαυρεντιάδης και αριστερά ο κ. Κυριακίδης. Προφανώς λίγοι ξέρουν τις εταιρείες στις οποίες έχουν συμμετοχή οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες.

Το πρόσφατο γνωστό γεγονός είναι η PROTON BANK (31,3%) υπάρχει όμως μεγάλος κατάλογος εταιρειών, βλέπε Νεοχημική, ALAPIS, Γερολυμάτος αλλά και συμμετοχές σε πληθώρα άλλων εταιρειών:

Πήγασο Εκδοτική (12,22%) με τις εφημερίδες «Athens News» «Espresso», «Espresso Κύπρου», «Σφήνα», «City Press», «Ισοτιμία» και περιοδικά όπως το «Free», το «Jolie», το «Olive». Ακόμη στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Flash (100%) , Σκάι 100,3 (10%), RED (10%) το http://www.flash.gr , τους τηλεοπτικούς Sport TV (Γιώργος Κυριακίδης 100%), ΔΕΚΑ (MYENPI 100%) , Σκάι TV (Γιώργος Κυριακίδης 10%) όπως και το 9,62% της Χ. Κ. Τεγόπουλος αλλά και συμμετοχή στις εκδόσεις Λιβάνης.

Ακόμα,

απέκτησαν από τον κ. Σ. Κόκκαλη τον Sport TV και το Flash, το 10% της ΠΑΕ Ολυμπιακός το 10% της Θρύλος ΑΕ μέσω της Red land 10% και το 50% της Καραϊσκάκη ΑΕ.

Επίσης,

έχουν τα βιολογικά καταστήματα Βιολογικός Θησαυρός, Green Farm, Bio Market Κυριακίδης, το τυροκομείο Αιτωλία και το βιολογικό εστιατόριο Resto.

Ατελείωτος κατάλογος και σίγουρα υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε αυτόν. Βεβαίως ο Αρχιεπίσκοπος και Πάσης Ελλάδος καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως βλέπετε και στην χαρακτηριστικότατη φωτογραφία, είναι η απόλυτη εγγύηση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας, διαφάνειας και ισότιμης φορολόγησης των πάντων.
arpcnet
Δημοσιεύσεις: 214
Εγγραφή: 12 Δεκ 2010 21:52
Όνομα Ιστότοπου: -

Τελικά είχαμε και συνέχεια την οποία μόλις διάβασα στο website του κ. Χατζηνικολάου και σας την παραθέτω αυτούσια όπως είναι δημοσιευμένη:

"Γιατί ο Ιερώνυμος είδε τον Λαυρεντιάδη.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είδε πράγματι τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στις φυλακές Κορυδαλλού και του εξέφρασε τη συμπαράστασή του για την περιπέτεια που περνά», είπε στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή, στον Real fm, ο εκπρόσωπος τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης.

Ο κ. Κονιδάρης, ανέφερε ότι φέτος ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφτηκε τις φυλακές Κορυδαλλού, όπως κάνει κάθε χρόνο με ιδρύματα που επισκέπτεται και στο πλαίσιο αυτό είδε και τον κ. Λαυρεντιάδη. Αφού, όπως ανέφερε «ο κ. Λαυρεντιάδης, έχει συμπαρασταθεί με όλες του τις δυνάμεις στο παρελθόν, στην εκκλησία». «Ραντεβού, δεν είχε με τον κ. Λαυρεντιάδη», είπε ο κ. Κονιδάρης, «αλλά θεώρησε ανθρώπινο, να του εκφράσει τη συμπαράστασή του για τη δοκιμασία που περνά, αυτές τις Άγιες ημέρες»

Αναδημοσίευση από "http://www.enikos.gr" ημερομηνία 27/12/2012 ώρα 13:29. Στην συγκεκριμένη δημοσίευση υπάρχει και σχετική φωτογραφία"

Πάμε στην ουσία όμως των πραγμάτων. Τι μας λέει λοιπόν το παραπάνω γεγονός; Πολλά, πάρα πολλά, με αποδέκτες του μηνύματος όχι στην Ελλάδα αλλά κυρίως στο εξωτερικό.

Περιμένω να δω αντιδράσεις γιατί μάλλον το παιχνίδι τώρα αρχίζει.

Πάντως παρ' ότι ο παίκτης είναι τεράστιος, βλέπουμε ότι η Εκκλησία δεν καταθέτει τα όπλα και γιατί να το κάνει άλλωστε, εδώ επιβίωσαν από ολόκληρη Τουρκοκρατία για πάνω από 400 χρόνια, μία Τρόικα θα φοβηθούν;

Προσωπικά βλέπω συμβιβασμό, αλλά δυστυχώς μυρίζομαι ότι η Εκκλησία θα καταφέρει να ρίξει τα οικονομικά βάρη πάλι στις πλάτες του κοινωνικού συνόλου.

Βεβαίως αφού δεν καταλαβαίνουμε και συνεχίζουμε να δίνουμε άλλοθι στο ιερατείο τότε καλά να πάθουμε, ας μην διαμαρτυρόμαστε κι από πάνω.
Άβαταρ μέλους
patroklos
Δημοσιεύσεις: 1714
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2010 13:22
Όνομα Ιστότοπου: -

ειναι προφανες ότι καποιοι βιομηχανοι, καποιοι επιχειρηματικοι μεζασοντες, καποιοι μεγαλοπαραγωγοι και καποιοι εκκλησιαρχες αποτελουν τον κυριαρχο ψευδομαφιοζικο συνεταιρισμο που συναλλασεται με τους εκαστοτε πολιτικους για την διατηρηση του ανανεωσιμου πλουτου και της κυριαρχιας τους στην ελληνικη σκηνη. στυλ κοτσαμπασηδες . Γιατί να διωξουν τον εναν συνεταιρο? γιατί να πειραξουν ενα στατους που ακομα "δουλευει"? υπαρχει σχεδιο και εκτος εαν απαγαγουμε οι περισσότεροι τα παιδια μας αλλού, για να μαθουν αλλιως, δεν θα αλλαξει παρα δερμα το φιδι

τουλαχιστον τους πολιτικους, αντι να τους δινουμε μισθο θα επρεπε να τους φυλακίσουμε και όχι σε βίλες.
Enjoy yourself. It's later than you think. / Διασκέδασε. Είναι πιό αργά από ό, τι νομίζεις

Chinese proverb /Κινεζική παροιμία
Απάντηση