Τα σέβη μου, και μια ερώτηση (Vlakedios)

Αμέσως μετά την εγγραφή σας περάστε από εδώ να πείτε ένα «χαίρετε» μαζί με δυό λόγια για τον εαυτό σας, και να λάβετε το «αντιχαίρετε» από τους άλλους.
vlakedios
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 465
Εγγραφή: 06 Φεβ 2011 17:15
Όνομα Ιστότοπου: -

Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα. Είμαι ο V (χωρίς βεντέτα) και παρακολουθώ το φόρουμ σας εδώ και λίγο καιρό με μια απορία για αυτό και είπα να μπω να δω τι παίζει και από πιο κοντά.

Τι ακριβώς είναι αυτή η ένωση Άθεων και τι εκπροσωπεί;

Διάβασα ένα καταστατικό που έχετε αλλά μάλλον μπερδεύτηκα περισσότερο παρά έβγαλα άκρη.

Συγκεκριμένα λέει αυτό το καταστατικό στους "Σκοπούς της Ένωσης" τα παρακάτω:
1) Διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους, θρησκευτικός αποχρωματισμός των δημοσίων υπηρεσιών και του κράτους εν γένει, και εφαρμογή της αρχής της ισονομίας για όλους τους θρησκευτικούς οργανισμούς.

2) Πολιτιστική, μορφωτική και παιδαγωγική δράση για την προώθηση των στόχων της Ένωσης και περαιτέρω ανάπτυξη της κοινότητας των άθρησκων, άθεων και αγνωστικιστών.

3) Υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας και των δικαιωμάτων των άθρησκων, άθεων και αγνωστικιστών δια της νομικής οδού και παροχή πληροφόρησης προς το κοινό σχετικά με τα δικαιώματά του.

4) Δικτύωση και συνεργασία με ελληνικούς και διεθνείς φορείς που προωθούν τους σκοπούς της Ένωσης.
Για το (1) τον διαχωρισμό τον καταλαβαίνω και μάλλον δεν είναι μόνο δική σας απαίτηση αλλά, αυτή η ισονομία που κολλάει; Οι Άθεοι αποτελούν θρησκευτικό ρεύμα ή θρησκευτικό οργανισμό; Αν ναι τότε τι ακριβώς υποστηρίζει; Αν όχι τότε προς τι η αναφορά στους θρησκευτικούς οργανισμούς;

Για το (2), εκπροσωπείτε σαν ένωση και τους Αγνωστικιστές; Αν ναι γιατί τότε μόνο ένωση Άθεων και όχι όλων μαζί;

Για το (3) νομίζω ότι επαναλαμβάνετε το Σύνταγμα της Ελλάδας σχετικά με την ελευθερία. Την πληροφόρηση την κατανοώ.

Για το (4) τώρα δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοεί. Ένα παράδειγμα φορέα που προωθεί τους παραπάνω σκοπούς;

Αυτά και καλώς σας βρήκα ξανά.
Άβαταρ μέλους
traiasca
Δημοσιεύσεις: 733
Εγγραφή: 17 Δεκ 2010 19:34
Όνομα Ιστότοπου: -

Αγαπητέ V γειά σου! Πολύ θα θελα να σου απαντήσω τουλάχιστον σε μερικά απ αυτά που θέτεις αλλά είμαι νέο μέλος και γι αυτό προτιμώ να το κάνει κάποιος αρχαιότερος.
Πλην όμως θα απαντήσω κάπως γενικά και θα σου πω ότι βρίσκω τις ερωτήσεις σου να μου δημιουργούν την εντύπωση ότι είναι υποβολιμαίες. Κάποια απ αυτά που θέτεις είναι τόσο ...απλοϊκά που καθίστανται αυτομάτως … «ύποπτα».
Σε παραπέμπω έτσι για την ιστορία στο τελευταίο άρθρο του ελληνικού συντάγματος μιας και αναφέρθηκες κάπως σ’ αυτό (Αν υπάρχει τέτοιο σε πλήρη εφαρμογή)
Είμαι σίγουρος ότι θα πάρεις τις απαντήσεις που ζητάς από αρχαιοτέρους 8-)
ΥΓ. Αν κάνω λάθος στην εκτίμησή μου ζητώ συγνώμη προκαταβολικά!
Άβαταρ μέλους
apeleytheros
Δημοσιεύσεις: 10181
Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Όνομα Ιστότοπου: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Επικοινωνία:

vlakedios έγραψε:Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα. Είμαι ο V (χωρίς βεντέτα) και παρακολουθώ το φόρουμ σας εδώ και λίγο καιρό με μια απορία για αυτό και είπα να μπω να δω τι παίζει και από πιο κοντά.
Καλώς ήρθες και ελπίζω σε καλές συζητήσεις!!
vlakedios έγραψε:Τι ακριβώς είναι αυτή η ένωση Άθεων και τι εκπροσωπεί;
Είναι ένωση προσώπων, σύντομα σωματείο, που εκπροσωπεί τα μέλη της. Τα μέλη της είναι άθεοι, αγνωστικιστές, και άθρησκοι με την έννοια του ότι ενώ δέχονται την (ενδεχόμενη) ύπαρξη ενός υπερβατικού όντος, διαφωνούν με την προσέγγιση του από τις διάφορες θρησκείες, η την άσκηση εξουσίας στο όνομα του.

vlakedios έγραψε:1) Διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους, θρησκευτικός αποχρωματισμός των δημοσίων υπηρεσιών και του κράτους εν γένει, και εφαρμογή της αρχής της ισονομίας για όλους τους θρησκευτικούς οργανισμούς.
Για το (1) τον διαχωρισμό τον καταλαβαίνω και μάλλον δεν είναι μόνο δική σας απαίτηση αλλά, αυτή η ισονομία που κολλάει; Οι Άθεοι αποτελούν θρησκευτικό ρεύμα ή θρησκευτικό οργανισμό; Αν ναι τότε τι ακριβώς υποστηρίζει; Αν όχι τότε προς τι η αναφορά στους θρησκευτικούς οργανισμούς;
πχ Φορολόγηση των πάσης φύσης θρησκευτικών οργανισμών, σαν κανονικών οργανισμών και όχι σαν θρησκευτικών οργανισμών. Δηλαδή εφαρμογή της ισονομίας ανεξάρτητα του αν είναι «θρησκευτικός» οργανισμός. (και όχι εξίσωση της ένωσης Αθεων με θρησκευτικό οργανισμό)
vlakedios έγραψε:2) Πολιτιστική, μορφωτική και παιδαγωγική δράση για την προώθηση των στόχων της Ένωσης και περαιτέρω ανάπτυξη της κοινότητας των άθρησκων, άθεων και αγνωστικιστών.
Για το (2), εκπροσωπείτε σαν ένωση και τους Αγνωστικιστές; Αν ναι γιατί τότε μόνο ένωση Άθεων και όχι όλων μαζί;
Για λόγους απλότητας. Η ένωση εκπροσωπεί τα μέλη της, και όχι τους πάσης φύσεως άθεους/αγνωστικιστές/άθρησκους Ελλάδας, και τα μέλη της μπορούν να είναι και από τα 3 α. (αν και εξ όσων γνωρίζω η συντριπτική πλειοψηφία είναι το πρώτο α)
vlakedios έγραψε:3) Υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας και των δικαιωμάτων των άθρησκων, άθεων και αγνωστικιστών δια της νομικής οδού και παροχή πληροφόρησης προς το κοινό σχετικά με τα δικαιώματά του.
Για το (3) νομίζω ότι επαναλαμβάνετε το Σύνταγμα της Ελλάδας σχετικά με την ελευθερία. Την πληροφόρηση την κατανοώ.
Προσπάθησε απλά να πάρεις απαλλαγή απο τα θρησκευτικά για το παιδί σου (αν έχεις) σε κάποιο σχολείο, και δες πόσο απλό είναι. Χρειάζονται συλλογικές κινήσεις, για δεκάδες θέματα. Αν γίνεις μέλος, θα μάθεις από πρώτο χέρι, στα θέματα που κινούνται στον αποκλειστικό χώρο των μελών της ένωσης.
vlakedios έγραψε:4) Δικτύωση και συνεργασία με ελληνικούς και διεθνείς φορείς που προωθούν τους σκοπούς της Ένωσης.
Για το (4) τώρα δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοεί. Ένα παράδειγμα φορέα που προωθεί τους παραπάνω σκοπούς;
Στην Ελλάδα, υπάρχουν διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις πολιτών που επιθυμούν την φορολόγηση πχ της εκκλησίας της Ελλάδος, ανεξάρτητα με το θρήσκευμα των μελών τους. Υπάρχουν επίσης και ευρωπαϊκοί φορείς για την ανεξιθρησκεία, Διεθνείς ενώσεις άθεων κλπ
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
      • ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Δημοσιεύσεις: 3960
Εγγραφή: 11 Μαρ 2009 13:32
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Τοποθεσία: 7-
Επικοινωνία:

vlakedios έγραψε:
Καταστατικό έγραψε:3) Υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας και των δικαιωμάτων των άθρησκων, άθεων και αγνωστικιστών δια της νομικής οδού και παροχή πληροφόρησης προς το κοινό σχετικά με τα δικαιώματά του.
Για το (3) νομίζω ότι επαναλαμβάνετε το Σύνταγμα της Ελλάδας σχετικά με την ελευθερία.
Καθώς το Σϋνταγμα και οι νόμοι έχουν ισχυρές επιρροές από την Εκκλησία, που εδώ και 180 χρόνια λύνει και δένει, οι μη χριστιανοί έχουν να αντιμετωπίσουν το φάσμα της καταπίεσης. Ο νόμος περί παιδείας μιλάει ότι "το σχολείο οφείλει να διασφαλίζει την ορθόδοξη πίστη των μαθητών". Πού είναι η ανεξιθρησκεία; Υπάρχει ένας τεράστιος αγώνας που πρέπει να γίνει προκειμένου να μην είναι αυτονόητο ότι Ελληνας = Χριστιανός Ορθόδοξος.
vlakedios έγραψε:Είσαστε πολύ καχύποπτοι εδώ μέσα, γιατί;
Να μας συγχωρήσεις, αλλά έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς διάφοροι που μπηκαν σφυρίζοντας αδιάφορα και κατέληξαν να κάνουν μπάχαλο το μέρος, και αυτό λόγω της μεγάλης ελαστικότητας που έχουμε στις αντίθετες απόψεις. Μπορείς κάλλιστα να διαψεύσεις τους καχύποπτους, μην χαλιέσαι.
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
vlakedios
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 465
Εγγραφή: 06 Φεβ 2011 17:15
Όνομα Ιστότοπου: -

Γεια σου και εσένα traiasca,

Θα σου απαντήσω ότι και στον άλλο φίλο από το thread περί απόδειξης της ύπαρξης Θεού που μου διαφεύγει το όνομα του.

Γιατί είσαστε τόσο καχύποπτοι ρε παιδιά; Είσαστε σε πόλεμο με κανέναν; Η υποδοχή σας είναι τουλάχιστον μη αναμενόμενη για να μην πω ότι προδιαθέτει πολύ αρνητικά κάποιον.

Τι πάει να πει ακριβώς "Κάποια απ αυτά που θέτεις είναι τόσο ...απλοϊκά που καθίστανται αυτομάτως … «ύποπτα»."

Ύποπτα ως προς τι ακριβώς; Και αν είναι απλοϊκά, άρα με προφανή απάντηση, τότε γιατί δεν τα απαντάς και με παραπέμπεις σε παλαιότερα μέλη της ένωσης;

Sorry δηλαδή αν ρώτησα κάτι κακό, αλλά με ξαφνιάζεται πολύ με τις απαντήσεις σας.

@Comte de Toulouse & apeleytheros

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ρώτησα κάτι κακό ρε παιδιά; Δεν θα έπρεπε αυτά να τα ξεκαθαρίζεται σε κάποιο ανοιχτό κείμενο ή το καταστατικό ώστε να ξέρει και ο κόσμος με τι έχει να κάνει;

Συμπερασματικά λοιπόν, ο κύριος σκοπός της ένωσης είναι να διορθώσει τα κακώς κείμενα περί ανεξιθρησκίας στο Ελληνικό κράτος. Σωστά;
Δεν αποτελεί μια ένωση με κάποιο συγκεκριμένο προσανατολισμό σχετικά με την πίστη ή με στόχους προσηλυτισμού (όσο μπορεί ο όρος να είναι δόκιμος).

Αυτό ήθελα να μάθω.
epicourosan
Δημοσιεύσεις: 1315
Εγγραφή: 08 Δεκ 2010 21:50
Όνομα Ιστότοπου: -den exw
Τοποθεσία: ΓΛΥΦΑΔΑ

Γειά σου και απο μενα Vlakentie

Έχουμε και ένα βλάκα στην παρέα πιστεύω να σου απαντήση,
υποβολιμες ερωτησεις?
Θα σου έλεγα να προσεχεις με την λεξη τα σεβη μου.
Εισαι ο μονος που ο κομης δεν εκανε χιουμορ
Αν η σταση ζωης σου παιρνει την ιδια κατευθηνση με αυτο το φορουμ τοτε να εισαι σιγουρος οτι ολες σου οι ερωτησεις θα απαντηθουν προς το παρον θα θελαμε να μαθουμε πιο πολλα για σενα.
Καλα να περασει εδω σου ευχομαι.
Διχόνοια των πολιτών, ευημερία των πολιτικών!

http://www.videoman.gr/52856
Άβαταρ μέλους
apeleytheros
Δημοσιεύσεις: 10181
Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Όνομα Ιστότοπου: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Επικοινωνία:

Κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί διάφοροι οι οποίοι στην ουσία προξενούσαν τη διαφωνία για τη διαφωνία και όχι για την συζήτηση. Δεν είμαστε όλοι καχύποπτοι :) αλλά για αυτούς που είναι υπάρχουν σοβαροί λόγοι και καλά κάνουν. Δες την ενότητα «αποκλεισμοί» και θα καταλάβεις.


Μιας και είσαι νέος: Δεν είναι όλοι όσοι είναι στο forum μέλη της Ε.Α. Μέλη είναι σίγουρα αυτοί με κόκκινο όνομα. (υπάρχουν κ άλλες κατηγορίες που μπορεί να είναι μέλη η όχι αλλά είναι συντονιστές κλπ). Το φόρουμ στο οποίο έχεις πρόσβαση αφορά την αθεΐα γενικότερα, και έχουν πρόσβαση όλοι, & θρήσκοι/ένθεοι.

Τα παρακάτω τα γράφω ως άτομο και όχι ως κάποιος διορισμένος εκπρόσωπος της ένωσης, επομένως μπορεί κάποιος να διευκρινίσει η και διαφωνήσει.
Προσηλυτισμός; Ο όρος είναι τελείως αδόκιμος. Σαν στόχος της ένωσης όπως είδες δεν υπάρχει στο καταστατικό. Αυτό που υποστηρίζει η ένωση είναι ότι ο κάθε ένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, όσο δεν αναγκάζει η κρίνει η επιβάλλεται κλπ σε άλλους ανάλογα με το αν πιστεύουν αυτό η όχι. Για να φέρω παράδειγμα μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις, αλλά δεν θα διδάσκεις στο σχολείο ότι οι υπόλοιποι είναι Β κατηγορίας επειδή δεν πιστεύουν (αν επιμένεις το παιδί σου να διδαχθεί τα της θρησκείας σου...).

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η ένωση δεν θα κάνει κινήσεις για τη γνωστοποίηση της ύπαρξης της και των θέσεων της, όπως μοίρασμα φυλλαδίων με ευχές για τα ηλιούγεννα (μετέπειτα χριστούγεννα..), η για τη φορολόγηση της εκκλησίας.
Αυτό αφορά την ένωση ως οργανισμό. Εξυπακούεται ότι το τι μπορεί να κάνει κάθε μέλος σαν άτομο είναι δική του υπόθεση, και εξυπακούεται ότι η ένωση δεν μπορεί να τον περιορίσει.
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
      • ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Ως εκπρόσωπος της Ένωσης Άθεων (μέλος της 5μελούς γραμματείας), έχω να πω ότι ο Απελεύθερος απάντησε πολύ σωστά και με κάλυψε πλήρως.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
Βέρα
Δημοσιεύσεις: 777
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2010 11:04
Όνομα Ιστότοπου: -

Καλησπέρα V (not for Vendetta) :D και καλώς ήρθες.
vlakedios
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 465
Εγγραφή: 06 Φεβ 2011 17:15
Όνομα Ιστότοπου: -

Βέρα έγραψε:Καλησπέρα V (not for Vendetta) :D και καλώς ήρθες.
Το πρώτο νορμάλ καλωσόρισμα έστω και αργά. Ευχαριστώ Βέρα, καλώς σας βρήκα.
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Δημοσιεύσεις: 3960
Εγγραφή: 11 Μαρ 2009 13:32
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Τοποθεσία: 7-
Επικοινωνία:

Εεεε, καλώς ήλθες! Μπήκες λίγο με το αριστερό, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα στρώσει το πράγμα :D
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
vlakedios
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 465
Εγγραφή: 06 Φεβ 2011 17:15
Όνομα Ιστότοπου: -

Comte de Toulouse έγραψε:Εεεε, καλώς ήλθες! Μπήκες λίγο με το αριστερό, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα στρώσει το πράγμα :D
Είναι επειδή μικρός ψήφιζα ΚΚΕ και έπαιζα και αριστερό εξτρέμ οπότε μου έχει εντυπωθεί το επαναστατικό αριστερό στο υποσυνείδητο. Μπαίνω πάντα από αριστερά μέχρι και στις πλατείες :lol:
vlakedios
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 465
Εγγραφή: 06 Φεβ 2011 17:15
Όνομα Ιστότοπου: -

AoratiMelani έγραψε:Ως εκπρόσωπος της Ένωσης Άθεων (μέλος της 5μελούς γραμματείας), έχω να πω ότι ο Απελεύθερος απάντησε πολύ σωστά και με κάλυψε πλήρως.
Σαν μη μέλος της ένωσης και μη έχοντας το δικαίωμα να γράψω στο thread για το ιπτάμενο μακαρονοτέρας μπορώ να πω ότι το παρακάτω που έγραψες εκεί με έστειλε κανονικά.

"σαν πειρατής - πιες της ταραχής το κρασί"

Που το θυμήθηκες αυτό ρε Μελάνη; Τι μου θύμισες τώρα; Γελάω μετά δακρύων.

Απίστευτο καρτούν. Θυμάσαι τα λόγια;
Είμαι το παιδί μιας κακιάς στιγμής, ο Μαθηματούλης ο πειρατής
Είμαι ο αδελφός της καταστροφής, όνομα Γκαζούλης ο πειρατής,

Είμαι ο Σκανδαλούλης μην με ξεχνάς, γιος της ταραχής και της συμφοράς

Της Τρομοκρατίας ο ειδικός, αφεντικόοοοοοοος, μοναδικόοοοοοοοοος!

Πιες πιες της ταραχής το κρασί, πιες πιες μέθα μια νύχτα κι εσύ,

η ζωή σου θ' αλλάξει μεμιάς, σαν πειρατήηηηηηηης θα τριγυρνάααααααααααας!......
Ψάχνω να το βρω στα Ελληνικά αλλά δεν υπάρχει, μόνο το Γαλλικό βρήκα και το παραθέτω για ιστορικούς και μόνο λόγους. Όσοι δεν το ξέρουν ας το αγνοήσουν, είναι για μεγάλα παιδιά :)

[youtube]GBoWD5E3hYQ[/youtube]
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Το είχε βρει η αδερφή μου και το κατέβασε, αλλά δε βρίσκω τώρα το λινκ, θα στο δώσω μόλις το βρω.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
karakitsossecurity
Δημοσιεύσεις: 1407
Εγγραφή: 27 Απρ 2009 14:09
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Για πόσο μεγάλα παιδιά είναι πια? εμένα γιατί δεν μου λέει τίποτα?
Boards don't hit back "Bruce Lee, Enter The Dragon"
vlakedios
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 465
Εγγραφή: 06 Φεβ 2011 17:15
Όνομα Ιστότοπου: -

karakitsossecurity έγραψε:Για πόσο μεγάλα παιδιά είναι πια? εμένα γιατί δεν μου λέει τίποτα?
Πρέπει να έχεις μεγαλώσει με ΕΡΤ και ΥΕΝΕΔ. Τόσο. :)
Άβαταρ μέλους
zab
Δημοσιεύσεις: 90
Εγγραφή: 13 Νοέμ 2010 10:23
Όνομα Ιστότοπου: -

Καλώς ήλθες V και καλές και χρήσιμες συζητήσεις να έχεις.
«Όταν ένα άτομο πάσχει από μία πλάνη, αυτό λέγεται τρέλα... Όταν πολλά άτομα πάσχουν από μία πλάνη, αυτό λέγεται θρησκεία»!
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

traiasca έγραψε:Πλην όμως θα απαντήσω κάπως γενικά και θα σου πω ότι βρίσκω τις ερωτήσεις σου να μου δημιουργούν την εντύπωση ότι είναι υποβολιμαίες. Κάποια απ αυτά που θέτεις είναι τόσο ...απλοϊκά που καθίστανται αυτομάτως … «ύποπτα».
ΥΓ. Αν κάνω λάθος στην εκτίμησή μου ζητώ συγνώμη προκαταβολικά!
tasos_didymoteicho έγραψε:Καλώς τον, κι από μένα, αν και σε πρώτη φάση τείνω να συμφωνήσω με τον τράι στην αυτοσύστασή σου.
epicourosan έγραψε:
Πυθέας έγραψε:ποιά άλλη μαλακία θα ακούσουμε?
:violin: :violin: :violin: :violin: :violin:
Αυτο που μου αρεσει εδω μεσα ειναι οτι η μαλακια δεν περνα ευκολα.
epicourosan έγραψε:Vlakentie
Προσπαθώ να μην είμαι επιθετικός αλλά αυτά τα έχω ξεκαθαρίσει και βαριέμαι να εξηγώ σε άτομα σαν και σένα μου θυμίζεις τον ορθόδοξο-διαβολάκι και μακάρι να βγω λάθος.
Όπως βλέπεις παραπάνω, φίλε βλακέντιε, συμμάζεψα τα πρώτα "καχύποπτα κι επιθετικά" μας καλωσορίσματα και παρακαλώ πολύ τόσο εσένα όσο και οποιονδήποτε άλλο να μας πει αν υπάρχει κάποιος λόγος που να σε κάνει ενδεχομένως να προσβληθείς. Ηλικίες δεν ξέρω, που τέθηκαν αλλού (εγώ είμαι 39) αλλά ανακεφαλαιώνω πλεονάζοντας: Ο Τράι έκανε μεν λόγο για "ύποπτα", αλλά στην αμέσως επόμενη φράση του ζητάει προκαταβολικά συγγνώμη αν κάνει λάθος. Εγώ λέω "καλώς τον..." και "τείνω" να συμφωνήσω με τον προηγούμενο "σε πρώτη φάση" κι ο επίκουροσαν εκφράζει την ευαρέσκειά του για το συγκεκριμένο χώρο και τις άμυνες που έχει με τον καιρό αναπτύξει, συνεχίζοντας και αυτός λέγοντας ότι του θυμίζεις κάποιον άλλον πρώην επισκέπτη, ευχόμενος στο τέλος να διαψευστεί.
Συνεπώς τρεις άνθρωποι (που μάλλον δε γνωρίζονται μεταξύ τους, εγώ τουλάχιστον δεν τους ξέρω προσωπικά τους άλλους δύο) από τους συνολικά εννιά που ως τώρα σε καλωσόρισαν, σχημάτισαν αυτόματα την ίδια (ή, έστω, παρόμοια) υποψία/πρωταρχική εντύπωση, και χωρίς να προσβάλουν (τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε εμένα, αλλά ίσως κρίνομαι ως αυστηρά προκατειλημμένος) απλά και ευθέως και ειλικρινά και άμεσα τη διατύπωσαν.
Κατ' αρχάς, όσον αφορά αυτή καθ' αυτή την υποψία τα ποσοστά θεωρώ ότι είναι αρκετά ικανοποιητικά ώστε, σε πρώτη και πάλι φάση να πούμε το γνωστό: "Τυχαίο; Δε νομίζω." Το ίδιο εξάλλου έκανα και με το Θλιμμένο Μπούφο και συμμερίστηκε άμεσα την άποψή μου κι ο καρακίτσος. Καίτοι νέος κι εγώ στο χώρο, έχω καλωσορίσει αρκετούς ακόμα χωρίς να καταφύγω σε οποιοδήποτε παρόμοιο σχόλιο. Γι' άλλη μια φορά: "Τυχαίο; Δε νομίζω."
Κατά δεύτερον, στο χέρι σου είναι, κι εσένα και του Μπούφου, να μας διαψεύσετε πανηγυρικά και στο τέλος να καταλήξουμε, όπως λέει κι ο επικουροσαν, οι καλύτεροι φίλοι (όχι φυσικά ότι τώρα είμαστε εχθροί ή αντίπαλοι).
Τρίτον, λάβε υπόψη ότι εισήλθες (εν γνώσει σου, φαντάζομαι) σ' ένα χώρο εξ' ορισμού καχυποψίας και αμφισβήτησης όπου, επαναλαμβάνω εξίσου χονδροειδώς, "η μαλακία δεν περνάει εύκολα" (κι αυτό σαφώς και δεν είναι προσωπική επίθεση, εξάλλου το πρώτο σχετικό quotation είναι από άλλον).
Τέταρτον, "όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται". Βλέπω πως ήδη έχεις μπει ζεστά, είναι μάλλον προ (ή και πασι) φανές ότι δεν έχεις καμία σχέση με το ψευδώνυμό σου και συμμετέχεις όμορφα και με επιχειρήματα, πράγμα το οποίο χαιρόμαστε και σεβόμαστε (για κάτι τέτοια είμαστε εδώ). Συνέχισε λοιπόν έτσι και η πορεία όλων θα δείξει ποιος είναι ο καθένας μας και ποια η βαρύτητα των απόψεών του.
Τέλος κλείνω προσπαθώντας να πειθαρχήσω τόσο στις αγαπητές Μελάνη και Βέρα, αλλά και στο πλαίσιο του εδώ χώρου, που τιμώ, αγαπώ και σέβομαι (νομίζω, για το τελευταίο) και να ξαναρίξω κι εγώ με τη σειρά μου τους τόνους, ζητώντας τόσο από σένα όσο κι από το Θλιμμένο Μπούφο (όσο και από όλα τα υπόλοιπα σεβαστά μέλη, διαχειριστές, συντονιστές κι επισκέπτες) συγγνώμη αν σας προσέβαλα ή υποτίμησα ή οτιδήποτε άλλο παρόμοιο κι ελπίζοντας να δείξετε κι από τη σειρά σας κάποια κατανόηση ως προς την πρώτη αντιμετώπισή σας. Είπα πριν ότι φαίνεται ότι είσαι το ακριβώς αντίθετο από το ψευδώνυμό σου, δέξου όμως ότι κι εμείς δεν είμαστε ηλίθιοι κι ότι για να διατυπώνουμε τόσο γρήγορα κάποιες απόψεις δεν οφείλεται σε απλή απερισκεψία ή βιαστική κρίση. Να 'σαι σίγουρος ότι έχουμε τους λόγους μας. Συνέχισε την περιήγηση και μπορεί να μας καταλάβεις.
Εντελώς φιλικά (το εννοώ, δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε ουσιαστικά με κανέναν)
ένας ακρίτας
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
Άβαταρ μέλους
zab
Δημοσιεύσεις: 90
Εγγραφή: 13 Νοέμ 2010 10:23
Όνομα Ιστότοπου: -

apeleytheros έγραψε:Είναι ένωση προσώπων, σύντομα σωματείο, που εκπροσωπεί τα μέλη της. Τα μέλη της είναι άθεοι, αγνωστικιστές, και άθρησκοι με την έννοια του ότι ενώ δέχονται την (ενδεχόμενη) ύπαρξη ενός υπερβατικού όντος, διαφωνούν με την προσέγγιση του από τις διάφορες θρησκείες, η την άσκηση εξουσίας στο όνομα του.
για καθίστε ρε παιδιά, τι ένωση άθεων είναι αυτή που δέχεται την ενδεχόμενη ύπαρξη ενός υπερβατικού όντως? μήπως τα έχετε μπερδέψει λίγο??
Resist έχεις απόλυτο δίκιο για την παρατήρηση σου, εγώ ομολογώ ότι το διάβασα βιαστικά και μου διέφυγε το νόημα (έμεινα με την εντύπωση ότι έγραφε: .... ...με την έννοια του ότι ενώ δε δέχονται την (ενδεχόμενη) ύπαρξη ενός υπερβατικού όντος,.... ) γιατί θα μου φαινόταν αδιανόητο να δέχεται η Ένωση Άθεων την (ενδεχόμενη) ύπαρξη ενός υπερβατικού όντος. Νομίζω ότι "apeleytheros" (ο οποίος στο απόσπασμα μιλάει σαν εκπρόσωπος ως όλων των μελλών της Ένωσης) θα πρέπει να διευκρινήσει τι ακριβώς εννοεί.
«Όταν ένα άτομο πάσχει από μία πλάνη, αυτό λέγεται τρέλα... Όταν πολλά άτομα πάσχουν από μία πλάνη, αυτό λέγεται θρησκεία»!
Άβαταρ μέλους
Σίσυφος
Δημοσιεύσεις: 1027
Εγγραφή: 18 Απρ 2009 18:35
Όνομα Ιστότοπου: Youtube Channel
Επικοινωνία:

για καθίστε ρε παιδιά, τι ένωση άθεων είναι αυτή που δέχεται την ενδεχόμενη ύπαρξη ενός υπερβατικού όντως? μήπως τα έχετε μπερδέψει λίγο??
Duh :doh: , αναφέρεται στους άθρησκους... ξαναδιαβάστε...
άθρησκοι με την έννοια του ότι ενώ δέχονται την (ενδεχόμενη) ύπαρξη ενός υπερβατικού όντος, διαφωνούν με την προσέγγιση του από τις διάφορες θρησκείες, η την άσκηση εξουσίας στο όνομα του.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σίσυφος την 07 Φεβ 2011 16:18, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Απάντηση