Μπορεί ενας αθεος να παει στον παραδεισο;

Συζητήσεις γύρω απ' την αθεΐα, και γενικά τη ζωή χωρίς θρησκεία, θεούς, και δεισιδαιμονίες.
Nikolis
Δημοσιεύσεις: 74
Εγγραφή: 25 Ιαν 2010 21:28
Όνομα Ιστότοπου: -

παραδεισος νομιζω ειναι και ενα μπουζουξίδικο στην εθνικη βεροια-θεσσαλονικη καπου . Θα μπορουσε καποιος να πηγαινει τα πτωματα ανθρωπων εκει μολις πεθαινουν να ριχνουν κ κανα καφασι λουλουδικα μα παλι δεν ειναι το ιδιο γιατι πλεον αυτο που λες , εγω , εσυ , ταυτοτητα , συνειδηση κτλ μετα το θανατο δεν υπαρχει. Το μετα υπαρχει μονο για αυτους που παραμενουν ζωντανοι και χαζευουν το νεκρο σωμα επαναλαμβανοντας ο ενας στον αλλο στιχακια απ τα σεναρια μαζικης λαικης υστεριας. Παντως ενας πιστος ειναι πιο δυσκολο να παει σε αυτο το παραδεισο. Μπορει να παει σε ζαχαροπλαστεια βεβαια , με τη κοπελα του , που ουτε το χερι θα της πιανει , οπως κανει ενας γνωστος μου που τους τελευταιους μηνες κανει παρεα με παππαδες και του καναν τα βουντου τους , αλλαξε το παιδι τις σατανικες ( εγω+φιλοι μ) παρεες , σταματησε το σεξ μεχρι να παντρευτουν , εκοψε μπαρ , μουσικες σκηνες κτλ γιατι οι παππαδες του παν πως ειναι του σκοτους και τρεχουν μονο σε ζαχαροπλαστεια. Να σημειωσω πως στα ραντεβου πολλες φορες παει κ ο παππας μαζι για να επιβλεπει. Τελευταια φορα που μιλησαμε του πα "ρε μηπως σε γουσταρει ο παππας " και αυτο ηταν με αφορισαν. Στο παραδεισο του οργασμου επισης δε βλεπω να πηγαινει το παιδι , εκτος κ αν παν παρεα με το παππα . Βλεπεις πιστε , με το που δεχεσαι το θεο για αληθεια επειτα ξεκινα το πανηγυρι και ακομη και εξαιρετικα εξυπνοι ανθρωποι καταληγουν να κανουν τεραστια λογικα αλματα, στρεβλονοντας απιστευτα τις ζωες τους ωστε να συμβιβασουν τα ασυμβιβαστα ενω τους περιμενει το ιδιο μελλον , καποτε, που μας ενωνει ολους. Η θνητη μας φυση ειναι αφορμη να ζουμε τη ζωη και οχι για να τη φυλακιζουμε περιμενοντας να ζησουμε σε καποια επομενη. it does not compute. σε 100 χρονια εγω κ εσυ κ οι περισσοτεροι θα ειμαστε μαλλον ξεχασμενοι σα να μην υπηρξαμε ποτε και οχι σε αλλους κοσμους , που αλλοι θα καιγονται , αλλοι θα τραγουδουν υμνους με ημιγυμνους φτερωτους αντρες ( γιατι οι αγγελοι εχουν αντρικα ονοματα ρε παιδια αραγε?) αλλοι θα απολαμβανουν τις 40 παρθενες κτλ.
Άβαταρ μέλους
aqyn
Δημοσιεύσεις: 1577
Εγγραφή: 07 Οκτ 2010 00:32
Όνομα Ιστότοπου: -

Πιστός έγραψε:Αν υπάρχει θεός και πόσο επεμβαίνει σε αυτή τη ζωη δεν είναι και τοσο ζήτημα σε έναν άθεο. Το ίδιο περίπου πιστούουν και οι Προτεστάντες και οι Καθολικοί(που λίγο πολύ έχουν διώξει το Θεό απο αυτή τη ζωή για να τον βρούν μετά- οι βουδιστές δεν έχουν Θεό).
και
Beautiful Loser έγραψε:Ναι μπορει στην περιπτωση που ειναι καλος ανθρωπος και δεν πιστευει επειδη ειλικρινα δεν του 'χαν φανερωθει στοιχεια.
Παιδιά προσέχετε τι λέτε. Ούτε τι πρεσβεύει η θρησκεία σας δεν ξέρετε. Οι καθολικοί και οι προτεστάντες καθόλου δεν έχουν διώξει το Θεό από τη ζωή, αντίθετα προσεύχονται διαρκώς και πιστεύουν ότι έχουν επικοινωνία με το Θεό και ότι ο Θεός τους βοηθάει. Είναι αυταπάτη, αλλά το πιστεύουν. Και δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο περίπτωση να μπει άπιστος στον Παράδεισό σας. Οι καλές πράξεις δεν χαρίζουν τη σωτηρία.
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.
nefeli
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2010 10:13
Όνομα Ιστότοπου: -

Για εμένα (αλλά και γενικά για έναν άθεο) δεν υπάρχει θεός, ούτε παράδεισος.
Αλλά έστω κι αν θεωρήσουμε ότι υπάρχει παράδεισος, πάντα μιλώντας υποθετικά και για να απαντήσουμε στο ερώτημα αν ένας άθεος μπορεί να πάει σε αυτόν μήπως θα μπορούσε ο Πιστός να μου πει ποιες είναι οι προϋποθέσεις σύμφωνα με την ορθόδοξη χρισταινική πίστη; Αν υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις τότε ταυτόχρονα δίνουν και απάντηση στο ερώτημα.
Αν όμως είναι και αυτό χαμένο μέσα σε ασάφειες και γενικολογίες όπως πολλά άλλα στην ορθόδοξη διδασκαλία τότε και για αυτό απάντηση δεν πρόκειται να υπάρξει παρα μόνο υποθέσεις.
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Δημοσιεύσεις: 3960
Εγγραφή: 11 Μαρ 2009 13:32
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Τοποθεσία: 7-
Επικοινωνία:

aqyn έγραψε:Και δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο περίπτωση να μπει άπιστος στον Παράδεισό σας. Οι καλές πράξεις δεν χαρίζουν τη σωτηρία.
Το Ορθόδοξο δόγμα λέει ότι οι "Καλοι κ Αγαθοί" αλλά μη βαπτισθέντες μπορεί να βρεθούν "στις παρυφές του Παραδείσου".
Το δίδυμο Παράδεισος/Κόλαση δεν είναι boolean. Οι καλυτερότεροι* πάνε κοντά στον Θεό, οι καλοί στην πλατεία οι μέτριοι στον εξώστη.

(*) Μιά μερίδα "καλυτερότερων" είναι οι Μεγάλοι Χορηγοί. Η μάνα μου μπορεί και να σκουπίζει την μύξα της με το χιτώνιο του Χριστού, φαντάζομαι...
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
nefeli
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2010 10:13
Όνομα Ιστότοπου: -

E τότε και οι άθεοι μπορούν να πάνε στον παράδεισο αρκεί να είναι 'καλοι και αγαθοί'
Αλλά θα είναι μάλλον στην τελευταία θέση ενώ οι ΧΟ θα είναι πρώτο τραπέζι πίστα.
Άβαταρ μέλους
patroklos
Δημοσιεύσεις: 1714
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2010 13:22
Όνομα Ιστότοπου: -

nefeli έγραψε: Για εμένα (αλλά και γενικά για έναν άθεο) δεν υπάρχει θεός, ούτε παράδεισος.
....τότε και για αυτό απάντηση δεν πρόκειται να υπάρξει παρα μόνο υποθέσεις.

Ο παράδεισος δεν ειναι αοριστος όπως ο θεος.
Η κολαση δεν ειναι αοριστη οπως ο θεος.
Υπάρχουν στην ανθρώπινη εμπειρια.
και η διαφορά τους ειναι λεπτη

τον παράδεισο τον εχεις μυριστει φευγαλεα΄
είναι οι στιγμες εκεινες που λες=

"τωρα θα μπορουσα και να πεθάνω ( τα ειδα ολα, με εχει συνεπάρει η ευρυτητα και το βάθος της ηδονης /αγγαλιασης /καθυσηχασμου οπου πλεον αντεχω να αδιαφορησω για την θνητοτητα μου και να καλωσορίσω (εαν λάχει) το τέλος μου."

την κόλαση δεν την εχεις μυριστει γιατι δεν θα ησουν εδω να μας την περιγράψεις
ειναι οι στιγμες που είπαν=

"δεν αντεχω αλλο." και αυτοκτονεις με χαρα προς την διεξοδο του πόνου. Κυνηγας και επιβάλλεις το τέλος σου
το αντιθετο της καθυσηχαστικης αδιαφοριας. Μονη στωικη ΧΑΡΑ με την γνωση και την υστατη και μονη αληθινη δυναμη αιτιατου και συνεπειας, του αυτοτερματισμου σου.

Για μετά τον θανατο δεν υπάρχουν υποθέσεις.
Οι υποθεσεις περι αυτου ειναι μερος μιας σπαταλημενης ζωης, ενος χαμένου χρόνου
Enjoy yourself. It's later than you think. / Διασκέδασε. Είναι πιό αργά από ό, τι νομίζεις

Chinese proverb /Κινεζική παροιμία
Άβαταρ μέλους
Αγησίας
Δημοσιεύσεις: 133
Εγγραφή: 25 Νοέμ 2009 11:11
Όνομα Ιστότοπου: Αγησίας
Τοποθεσία: Κως, Δωδεκάνησα
Επικοινωνία:

Αν κατάλαβα καλά, πρέπει πρώτα να κάνω την εξής υπόθεση εργασίας: υπάρχει θεός (ο γνωστός, που έχει μια ακατανόητη προτίμηση σε συγκεκριμένο λαό της ερήμου), υπάρχει παράδεισος, υπάρχει και κόλαση. Μετά πρέπει να απαντήσω στο δίλλημα: μπορεί να βρεθεί κανείς παγιδευμένος για πάντα:

Α: σε ένα μέρος ανυπόφορης καταπίεσης, που διοικείται απολυταρχικά από μία ηγετική φυσιογνωμία με ελέγξιμη ψυχοσύνθεση και χαρακτηριστικά Χίτλερ, Μουσσολίνι και Στάλιν (για να μην πάμε πιο πίσω στο χρόνο), με αυτοβούλως εγκλεισθέντες ανθρώπους που δεν ξέρουν να σκέφτονται χωρίς άδεια από τον οδηγητή τους και τους οποίους, όσο ζούσαν, τους θεωρούσα είτε ενοχλητικούς, είτε απωθητικούς και οπωσδήποτε όχι φυσιολογικούς.

Β: σε ένα μέρος βασανιστηρίων, που διοικείται απολυταρχικά από μία ηγετική φυσιογνωμία με ελέγξιμη ψυχοσύνθεση και χαρακτηριστικά Χίτλερ, Μουσσολίνι και Στάλιν (για να μην πάμε πιο πίσω στο χρόνο), με αδίκως καταδικασμένους ανθρώπους, οι οποίοι ξέρουν να σκέφτονται και να αντέχουν τις επιθέσεις ατεκμηρίωτα διαφωνούντων φανατικών και οι οποίοι, από τους μεν οπαδούς του μέρους Α ήταν αντικείμενα αχαλίνωτου μίσους από δε εμένα θεωρούνται πηγές γνώσης.

Θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να βρεθώ αυτομάτως στο υποθετικό μέρος Α, διότι οι ομοιότητές μου με τους οξ ορισμού πελάτες του είναι λίγες και επιφανειακές. Μόνο κατά τον πρότερο έντιμο βίο μοιάζω μαζί τους (και πάλι μόνο με όσους δεν κάνουν ό,τι τους γουστάρει για να "καθαρθούν" με μια εξομολόγηση, η οποία ως γνωστόν αίρει τις συνέπειες μιας πράξης πάντοτε για τον δράστη και ποτέ για το θύμα), ενώ ρητώς και κατηγορηματικώς διακηρύσσω την απέχθειά μου σε όλες τις λοιπές προϋποθέσεις. Δεν αναγνωρίζω κανέναν αφέντη, δεν αναγνωρίζω καμία εξουσία κανενός επί εμού και δεν αποδίδω καμία τιμή σε κάποιο όν, που υποτίθεται ότι θα το γνωρίσω μόνο αν κάνω το μυαλό μου ταραμά, όπως ο γείτονάς μου, τον οποίο ουδόλως υπολήπτομαι.

Τέλος, είναι πέρα από κάθε συζήτηση να επιλέξω το υποθετικό μέρος Α έναντι του Β. Αφού μόνο η παρέα αλλάζει, από το να καταπιέζομαι με ενοχλητικούς και απωθητικούς, που επιπλέον θα ισχυρίζονται ότι είναι (ή-ακόμη χειρότερα-θα είναι πράγματι) τρισευτυχισμένοι, καλύτερα να βασανίζομαι δίπλα σε ανθρώπους, που θαυμάζω. Τουλάχιστον έτσι, έστω και μετά θάνατον, θα μάθω τι έλεγαν όλοι αυτοί, των οποίων τα έργα καταστράφηκαν ολοσχερώς ή ακρωτηριάστηκαν από τους οπαδούς της "Θρησκείας της Αγάπης".
Άβαταρ μέλους
Πιστός
Δημοσιεύσεις: 464
Εγγραφή: 17 Μάιος 2009 07:24
Όνομα Ιστότοπου: Πιστός
Επικοινωνία:

Πολλά γράφετε και τα διαβάζω συνοπτικά.
Εχω ακούσει στην ορθόδοξη ιστορία το "σεσωσμένος αλλά εκτός παραδείσου". Για κάποιον που δεν ήξερε πολλά. Ισχύει αυτό που λέει οτι η Ορθοδοξη Εκκλησία δεχεται τάξεις στον παράδεισο αλλά και στην Κολαση. Αλλά μέχρι την τελική κρίση η στρατευομενη εκκλησία μπορεί να ανεβάσει κάποιους τάξεις(κλίμακες) και απο τις δυο πλευρες. Δέχεται δηλαδή αγαθοεργίες και πράξεις που βοηθάνε τους κεκοιμημένους. Η μετακίνηση καταλαβαίνεται όταν συγγενείς βλέπουν να τους μιλούν οι νεκροί συγγενείς τους και καθαίνουν νέα απο τους ίδιους στον ύπνο ή σε οράματα!
Ο θάνατος και η σωτηρία για την Ορθόδοξη Εκκλησία φαίνεται να ειναι ένα ακόμη μυστήριο. Απλως οι περισσότεροι πιστοί ελπίζουν μέχρι τελευταία στιγμή να τον κερδίσουν μάλλον να τους χαριστεί. Μερικοί τον προγεύονται. Αλλοι προγεύονται χαρισματα (=δώρα) που δεν σημαίνει όμως τη σωτηρία.
Είναι γνωστη και η Ορθόδοξη έκφραση , εκεί που θα σε βρώ (ο Θεός το λέει) έτσι και θα σε κρίνω. Μέχρι την τελευταία στιγμή όλα παίζοντα.
Οι έσχατοι(τελευταίοι) θα είναι πρώτοι και οι πρώτοι τελευταιοι. Και οι εργάτες την 11η ώρας κλπ.
Τώρα μιλησα για τους προτεστάντες λέγοντας ότι έχουν διώξει το θεο γιατί απλά δέχονται μόνο την Αγία Γραφή, τους φτάνει αυτό δηλαδή για να σωθούνε και δεν χρειάζονται ιερείς , θαύματα αγιους κλπ.
Το ίδιο εννοούσα και για τους καθολικούς που έχουν τα παραπάνω(ιερείς, θαύματα , λειψανα) αλλά έχουν τον μεγάλο για αυτούς αντιπρόσωπο του Θεού στη γη (βλ Πάπα) που για αυτόυς τον αντικαθιστά (τον Θεό ) επάξια. Καπως έτσι το εννοούσα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Πιστός την 06 Δεκ 2010 14:52, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
http://mediaserver.otenet.gr/ecclesia

Για όλους έχει ο Θεός.
Άβαταρ μέλους
Darkchilde
Δημοσιεύσεις: 1777
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:08
Όνομα Ιστότοπου: The Dark Side of the Force and other stories
Τοποθεσία: Lost in the Night
Επικοινωνία:

Δεν πιστεύω σε παράδεισο ή κόλαση. Δεν πιστεύω στην μεταθανάτιο ζωή. Άλλωστε πως να πιστέψω οτι αυτά υπάρχουν χωρίς στοιχεία;

Εκείνο που με νευριάζει με την θρησκεία, είναι ότι δεν παύει ο άλλος να είναι δολοφόνος, να είναι παιδοκτόνος, ή παιδεραστής, έτσι και εξομολογηθεί έστω και την τελευταία στιγμή όλα του συγχωρούνται!

Συμφωνώ και διαφωνώ με το απόρρητο της εξομολόγησης. Διαφωνώ όταν πρόκειται για ειδεχθή εγκλήματα όπως παιδεραστία, και θεωρώ ότι οι ιερείς έχουν καθήκον να δηλώσουν αυτά τα εγκλήματα στην αστυνομία. Αλλιώς είναι συνένοχοι, και θα έπρεπε να συλλαμβάνονται και να κατηγορούνται ως συνένοχοι διότι και εμποδίζουν την αστυνομία να κάνει την δουλειά της, και αφήνουν έναν εγκληματία να συνεχίζει τα εγκληματά του. Και δήθεν του δίνουν και άφεση αμαρτιών λες και δεν τρέχει τίποτα.
Blog (greek): The Dark Side of the Force and Other Stories
Blog (english): Snippets and other stories from the net

Twitter: @ladyjedi : I only tweet in English.
Isaac Asimov έγραψε:To surrender to ignorance and call it God has always been premature, and it remains premature today.
Άβαταρ μέλους
Πιστός
Δημοσιεύσεις: 464
Εγγραφή: 17 Μάιος 2009 07:24
Όνομα Ιστότοπου: Πιστός
Επικοινωνία:

Συνέχεια των παραπάνω είναι ότι η ορθόδοξη εκκλησία δεν φαίνεται να δέχεται ότι μόνο με την ειλικρινή εξομολόγηση φτάνει κανείς να κερδίσει τη σωτηρία(προτιμότερος όρος). Δεν φτάνει μόνο αυτό συμφωνα με το ο Θεός ου μυκτηρίζεται(ξεγελάται). Υπάρχει η μετάνοια που πρέπει να συνοδεύει την εξομολόγηση. Και το επιτίμιο(κανόνας) δίνεται όχι για τιμωρία αλλά για να θυμίζει τη μετάνοια.

Σε συνέχεια όμως κανένας δεν θα εξομολογείται πλέον γιατί δεν θα υπάρχει το απόρρητο. Οπως βέβαι υπάρχει το δικηγορικό και ιατρικό απορρητο.Το λές για αυτούς; Μόνο οι ήδη τιμωρημένοι απο τους νόμους στη φυλακή ή πριν την εκτέλεση θα εξομολογούνταν. Και αν ήταν αθώοι θα δεχόνταν όμως την γνωμη του εξομολόγου πριν την εκτέλεση;
Για την εκκλησία ο Θεός όμως μπορεί όπου κρίνει αυτός να συγχωρεί όλες τις αμαρτίες φυσικά με κάποιες προυποθέσεις του παντογνώστη Θεού.
Μη ξεχνάμε όμως ότι δεν είναι υποχρεωμενοι οι εξωμολόγοι να συγχωράνε τις αμαρτίες όλων ούτε όλες τις αμαρτίες. Τους έχει δοξεί εξουσία( απο τον Θεό) να λύνουν αλλα και να δένουν.
http://mediaserver.otenet.gr/ecclesia

Για όλους έχει ο Θεός.
Άβαταρ μέλους
noxteryn
Δημοσιεύσεις: 2210
Εγγραφή: 02 Απρ 2010 15:40
Όνομα Ιστότοπου: noxteryn
Τοποθεσία: Αργυρούπολη
Επικοινωνία:

Εγώ στην αρχή νόμιζα ότι το thread είναι χιουμοριστικό, μιας και η ερώτηση δε βγάζει καν νόημα, αλλά, από ό,τι φαίνεται, ο Πιστός σοβαρολογούσε.
:think:

Anyway, εφόσον δεν υπάρχει παράδεισος, δε μπορεί να πάει κανένας εκεί, είτε Άθεος είτε Ιουδαϊστής. (Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, ούτε οι Ορθόδοξοι πιστεύουν στον παράδεισο, αλλά "προσδοκούν ανάσταση νεκρών".)

Σχετικά με τις μετέπειτα ερωτήσεις σου:
Πιστός έγραψε:Νομίζω οτι η αθεία περισσότερο εκεί πατάει. Στο τι γίνεται μετα θάνατο. Έτσι δεν είναι;
Πιστός έγραψε:Υπάρχει δηλαδή μεταφυσική ανησυχία γενικά;
Όχι. Η Αθεΐα πατάει στη θεωρία ότι δεν υπάρχουν θεοί (και πριν πεις καμμιά μπαρούφα περί "είναι απλώς μια θεωρία", φρόντισε να μάθεις τι σημαίνει θεωρία). Προσωπικά, το τι γίνεται μετά το θάνατο δε με ενδιαφέρει καθόλου. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι τι γίνεται πριν.
"The irony of the Information Age is that it has given new respectability to uninformed opinion."
Scifimom
Δημοσιεύσεις: 807
Εγγραφή: 27 Μάιος 2009 09:21
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Σάϊρ Μέση Γη

Είναι γνωστη και η Ορθόδοξη έκφραση , εκεί που θα σε βρώ (ο Θεός το λέει) έτσι και θα σε κρίνω. Μέχρι την τελευταία στιγμή όλα παίζοντα.
Οι έσχατοι(τελευταίοι) θα είναι πρώτοι και οι πρώτοι τελευταιοι. Και οι εργάτες την 11η ώρας κλπ.
Δηλαδή στο ενδιάμεσο δεν γνωρίζει ο θεός που θα είσαι? Και δεν ξέρει και που θα σε βρει στο τέλος?

Παντογνώστης είπαμε? Πάλι κάπου το χάνεις Πιστέ
Praise his noodliness
AAAAARGHHHHHH!
Άβαταρ μέλους
Πιστός
Δημοσιεύσεις: 464
Εγγραφή: 17 Μάιος 2009 07:24
Όνομα Ιστότοπου: Πιστός
Επικοινωνία:

""Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, ούτε οι Ορθόδοξοι πιστεύουν στον παράδεισο, αλλά "προσδοκούν ανάσταση νεκρών""

Με θίγεις τώρα.

Ο Παράδεισος είναι ευρύτερη έννοια.
Παράγεται απο το παρα- δυση, το μέρος που βρίσκεται απέναντι απο την δύση δηλαδή στην ανατολή. Αναφέρεται στη Γένεσις.
"και ζωή του μέλλοντος αιώνος"
http://mediaserver.otenet.gr/ecclesia

Για όλους έχει ο Θεός.
βλάξ
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: 10 Νοέμ 2010 18:25
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Εν τόπω χλοερό

Scifimom έγραψε:Δηλαδή στο ενδιάμεσο δεν γνωρίζει ο θεός που θα είσαι? Και δεν ξέρει και που θα σε βρει στο τέλος?

Παντογνώστης είπαμε? Πάλι κάπου το χάνεις Πιστέ
Το ύφος που ακριβώς βοηθάει; Εκτός του να νοιώσεις εσυ καλύτερα;

Ο θεός ξέρει. Ο πιστός δεν ξέρει. Γιαυτό και υποτίθεται οτι πρέπει να είναι κάθε στιγμή ενάρετος. Γιατί δεν ξέρει που θα τον βρεί ο θεός.
Το δικό σου, το δικό μου, το δικό του, το δικό της, το δικό τους, το δικό σας, δεν υπήρχε γιατί υπήρχε το δικό μας!

«Η θανατική ποινή είναι λάθος θεραπεία για το έγκλημα, όπως η φιλανθρωπία είναι λάθος θεραπεία για τη φτώχεια».
Χένρι Φορντ
Άβαταρ μέλους
aqyn
Δημοσιεύσεις: 1577
Εγγραφή: 07 Οκτ 2010 00:32
Όνομα Ιστότοπου: -

Πιστός έγραψε:Ο Παράδεισος είναι ευρύτερη έννοια.
Παράγεται απο το παρα- δυση, το μέρος που βρίσκεται απέναντι απο την δύση δηλαδή στην ανατολή.
Έλα, πες την αλήθεια. Αστειεύεσαι, έτσι;
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.
Άβαταρ μέλους
Πιστός
Δημοσιεύσεις: 464
Εγγραφή: 17 Μάιος 2009 07:24
Όνομα Ιστότοπου: Πιστός
Επικοινωνία:

Γιατι δεν είναι αυτή η ετυμολογια;
Αν δεν πιστεύεις κανε μια αναζητηση στον γοογλε
http://mediaserver.otenet.gr/ecclesia

Για όλους έχει ο Θεός.
Άβαταρ μέλους
aqyn
Δημοσιεύσεις: 1577
Εγγραφή: 07 Οκτ 2010 00:32
Όνομα Ιστότοπου: -

Η λέξη κατάγεται από τα περσικά, και η πρώτη της σημασία ήταν περίκλειστος χώρος.
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Δημοσιεύσεις: 3960
Εγγραφή: 11 Μαρ 2009 13:32
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Τοποθεσία: 7-
Επικοινωνία:

aqyn έγραψε:Η λέξη κατάγεται από τα περσικά, και η πρώτη της σημασία ήταν περίκλειστος χώρος.
Μπά, έχω ακούσει ότι προέρχεται από μία Ιταλική ταινία, cinema paradiso λεγότανε, και από το "παραντίζο" βγήκε ο "παράδεισος".
.
Off Topic
Και επίσης το τυρί βγαίνει από τις τυρόπιτες
:shock:
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
Wazdabaz
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 30 Οκτ 2010 12:20
Όνομα Ιστότοπου: -

Πιστός έγραψε:μπορεί ενας αθεος να παει στον παραδεισο;
Τι λέτε;
Εγω κάποτε έιχα προσπαθήσει να περάσω μέσα απο το μάτι της βελόνας. Δεν ειμαι σίγουρος ομως εαν ειμαι άΘεος. Ούτε και πλουσιος ειμαι. Οπότε αμφιβάλω για το εαν μπορω να βοηθήσω. Και κοίτα να δείς. Αμφιβάλω για το αν θα σε βοηθήσει να βρεις απαντηση οποιοσδήποτε σε αυτο το πλανήτη. Το τελευταίο patch του μεγαλου προγραμματιστή μίλαγε για ολοχρυσα παλάτια, πολλές γκόμενες και άφθονο φαί για τους πιστους, όσο αφορα την μετα θανατο ζωή. Για το τι θα γινει με τους άΘεους, θα πρέπει να περιμένεις νέο patch απο τον ιστοτοπο του dimiourgos. Φρόντισε να είσαι εγγεγραμμένος στην mailing list του. Κατα την ταπεινή μου άποψη, όσο πιο πολλά updates φορτώνεις ενα πρόγραμμα, τόσο πιο κοντά το φέρνεις σε ενα ολοκληρωτικό crash. Ας είμαστε αισιοδοξοι ομως ε;
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Πιστός έγραψε:Συμφωνα κατα τας γραφάς ο Παράδεισος είναι η "βασιλεία"(=ένας κανει κουμάντο) του Θεού. Και σύμφωνα κατα τας γραφάς η "ιδού βασιλεία του Θεού εντός υμών εστί"
Εκτός παραδείσου δηλαδή δεν κάνει κουμάντο?

Λοιπόν σύμφωνα με τον ορισμό σου, νομίζω ότι εκ των πραγμάτων όλοι, πιστοί και άπιστοι, αμαρτωλοί και μη, θα πάμε στον παράδεισο. Ο θεός, αν δεν απατώμαι, είναι παντοδύναμος => άρα κάνει κουμάντο παντού => άρα η βασιλεία του βρίσκεται παντού => άρα είμαστε ήδη εκεί.

Όλα τα παραπάνω βέβαια, δεχόμενοι ως υπόθεση εργασίας ότι:
1. Υπάρχει θεός
2. Ο παράδεισος είναι η βασιλεία του θεού.
Off Topic
(με τρώει η γλώσσα μου να ρωτήσω τι είναι θεός και πώς ξέρουμε ότι είναι όντως αυτό, αλλά ας μη βγούμε εκτός θέματος)
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Απάντηση