forum ψυχολογικής υποστήριξης και αυτογνωσίας

Εδώ μπορείτε να γράψετε τη γνώμη σας για το φόρουμ καθώς και προτάσεις για τη δομή και τη λειτουργία του.
Lacidar
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 175
Εγγραφή: 30 Αύγ 2010 11:48
Όνομα Ιστότοπου: -

η τάση του να προβάλλονται στοιχεία του επιστημονικού concensus και η παραδοχή της επιστημονικής αυθεντίας ως υπέρτατοι αντικειμενικοί δείκτες σε όποιο θέμα χαίρει ανάλυσης

ειναι το μόνο που έχουμε
το μόνο που έχετε , εσείς οι επιστήμονες, εφόσον υποτιμάτε τόσο πολύ το μη παραδεκτό από την επιστημονική κοινότητα. Δεν χρειάζεται να είναι όλες οι αναλύσεις όμως επιστημονικής κλάσης.
"δογματοποιηση" κανουν οι δάσκαλοι και οι γιατροί
για ευλογους λόγους
ο ενας ειναι πιστη στην μάθηση
ο αλλος ειναι πιστη στην θεραπεία
είναι οξύμωρο να χαρακτηρίζει κανείς εύλογη την δογματοποίηση

εφόσον παρατηρεί την κατάντια του εκπαιδευτικού και ιατρικού συστήματος στη χώρα μας

θα ήταν εύλογη η πίστη στη θεραπεία μιας ανίατης ασθένειας [εξ ορισμού αντίφαση] του καρκίνου αν ήταν όντως αποτελεσματική , θα ήταν εύλογο να δογματίζει ο δάσκαλος εφόσον το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν να πειστεί ο μαθητής για τη χρησιμότητα της μάθησης ή κάποιας συγκεκριμένης πληροφορίας.

επιπλέον

είναι η ίδια η εκπαίδευση των γιατρών που τους κάνει δογματικούς, τους μαθαίνει να μη μιλάνε στα άλλα παιδάκια απο τις άλλες σχολές και να κάνουν παρέα μεταξύ τους, επιβραβεύοντας τους για αυτό ποικιλοτρόπως, τους αποτρέπει γενικά από το να συζητούν 'αντιεπιστημονικές απόψεις'.

δε κατηγορώ πρόσωπα, αλλά νοοτροπίες και πρακτικές που κάνουν πολλά δεδομένα να υποτιμούνται και να χάνονται ή να καθυστερούν να γίνουν news
Άβαταρ μέλους
patroklos
Δημοσιεύσεις: 1714
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2010 13:22
Όνομα Ιστότοπου: -

breadfan έγραψε: Απλώς νομίζω ότι οι πίπες πρέπει να κόβονται πριν ξεκινήσουν, γιατί έχουμε και άλλες δουλειές, πιο σοβαρές. Ίσως ήθελες να πεις ....., και λόγω κεκτημένης ταχύτητας σου ξέφυγε το ........ Βέβαια, και πάλι πίπες είναι η πρόταση, αλλά για τελείως διαφορετικούς λόγους, από αυτούς που σηκώνουν debate, και μάλιστα εντός θέματος για το συγκεκριμένο νήμα.
αμ δε...
Enjoy yourself. It's later than you think. / Διασκέδασε. Είναι πιό αργά από ό, τι νομίζεις

Chinese proverb /Κινεζική παροιμία
Άβαταρ μέλους
Ιοκάστη
Δημοσιεύσεις: 2298
Εγγραφή: 05 Μαρ 2009 13:18
Όνομα Ιστότοπου: Iokaste’s Blog
Επικοινωνία:

@Lacidar
Θεωρώ λοιπόν πως ακόμα δεν έχουμε δει, σε αυτό το φόρουμ, συζητήσεις για τα προβλήματα που αντιμέτωπίζει ο ερευνητής της αλήθειας. Φοβούμενοι τι?
μην μας θεωρήσουν τσαρλατάνους επειδή συζητάμε για το πλάσμα ? Αυτά είναι καθωσπρεπεισμοί που δε μου αρέσουν.
Δεν διαφωνώ μαζί σου. Δεν είναι κακό να συζητήσουμε το πλάσμα. Δεν φοβάμαι μην με χαρακτηρίσουν κάπως, μπορώ να συζητήσω για ό,τι θες (όταν έχω χρόνο). Όχι μόνο δεν είναι κακό αλλά είναι καλό να ακουστεί μια νέα ιδέα, ακόμα κι αν αποδειχτεί μπαρούφα (δεν πάει στο πλάσμα η μπαρούφα, γενικά μιλάω). Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί επειδή τα θέματα αυτά δεν μπαίνουν στην επιστήμη και μπαίνουν στην παραεπιστήμη. Προσωπικά θεωρώ πως αυτό είναι σωστό, δεν είμαστε εδώ για να αλλάξουμε την επιστημονική κοινότητα, η αθεΐα είναι το focus μας. Ό,τι δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο δεν έχω πρόβλημα να το συζητήσω, απλά δεν θα το συζητήσω στον τομέα της επιστήμης. Τόσο τραγικό είναι αυτό πια; Επίσης θεωρώ πως αν κάποιος έχει κάτι σοβαρό να πει δεν θα έπρεπε να "παρεξηγηθεί" από κάτι τέτοιο αλλά να μας δώσει τα επιχειρήματά του και να συνεχίσουμε τις ζωές μας.
Και εν πάσει περιπτώσει δεν είναι αυτό το κατάληλο νήμα. Εδώ συζητάμε για φόρουμ ως ψυχοθεραπεία ή κάτι τέτοιο έτσι?
Όχι ακριβώς. Ήθελα απλά να σχολιάσω διάφορες συμπεριφορές που θεωρώ πως δυσκολεύουν τις συζητήσεις στο φόρουμ. Τα περί ψυχολογικής υποστήριξης ήταν ειρωνικά προφανώς...
Αλλά επειδή παρότι ελευθερος είσαι και εύθικτος, δεν κατάφερα να μάθω και πολλά για την γαματη αυτή ιστορία.
Υπάρχει κάπου στο φόρουμ...
Δημήτρη, δεν μεσολάβησε τίποτα. Η διαγραφή μας ήταν δικαιότατη. Και η επάνοδος όχι και τόσο αυτονόητη. Δεν υπάρχει τίποτα το σκοτεινό ή παρασκηνιακό από ότι διακρίνω εγώ.
Έλα ρε!! Είσαι σίγουρος;; Για κοίτα καλύτερα : brrr :

@dtango
Το πρόβλημά μου βρίσκεται στο ότι μετέρχονται μεθόδους πολιτικάντικες σαν αυτές των κακών θεϊστών.
Γνώμη σου... (όπως έχω ξαναπεί οι προτάσεις είναι δεκτές, οι κακίες όχι).
Υπήρξε πιθανόν κάποια επαφή, υποσχεθήκατε να προσέχετε στο μέλλον και να μην εκνευρίζεστε, ίσως και να γραφτήκατε στην Ένωση και τέλος πάντων κάτι μεσολάβησε.
Και όπως αποδεικνύεται η γνώμη σου έχει μεγάλη δόση παράνοιας… (θα σας τα πω όλα, οικόπεδα δώσανε για να ξαναγραφτούν...)
«Τα παιδιά», όμως, όχι μόνο δεν ανακοίνωσαν στο φόρουμ την επιστροφή σας αλλά προσπάθησαν να την κρατήσουν και κρυφή λέγοντάς μας να μην κάνουμε αυθαίρετες ταυτοπροσωπίες.
Χμ… Τρομερή προσπάθεια έκαναν να την κρατήσουν κρυφή, έχω σοκαριστεί... Την επόμενη φορά παιδιά ροδοπέταλα, σαμπάνιες και την φιλαρμονική.
Έχω πολύ διαφορετική, εξιδανικευμένη αν θες, αντίληψη για την προσωπικότητα του άθεου ατόμου.
Κι εγώ το ίδιο είχα, μέχρι που άρχισα να "γνωρίζω" άθεους στο ίντερνετ….
Ανεκτικότερο το έκανα εγώ το φόρουμ,
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαα, καλό!!!! Να΄σαι καλά!!!!!! :) (βασικά λυπάμαι που στο λέω αλλά νομίζω πως πολύ συχνά οι "τακτικές" σου έχουν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ήθελες)...

@patroklos
με εντυπωσίασες :)
http://iocaste.wordpress.com

Do you know how a falcon is trained my dear? Her eyes are sown shut. Blinded temporarily she suffers the whims of her God patiently, until her will is submerged and she learns to serve - as your God taught and blinded you with crosses.
dtango
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 2117
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:56
Όνομα Ιστότοπου: Dispute of a man with his Ba
Τοποθεσία: Καλύβια (7ος όροφος!)
Επικοινωνία:

Ιοκάστη έγραψε:
dtango έγραψε:Υπήρξε πιθανόν κάποια επαφή, υποσχεθήκατε να προσέχετε στο μέλλον και να μην εκνευρίζεστε, ίσως και να γραφτήκατε στην Ένωση και τέλος πάντων κάτι μεσολάβησε.
Και όπως αποδεικνύεται η γνώμη σου έχει μεγάλη δόση παράνοιας… (θα σας τα πω όλα, οικόπεδα δώσανε για να ξαναγραφτούν...)
Συγχύζεσαι όταν η τακτική της ευγενικής προσέγγισης δεν αποδίδει, το καταλαβαίνω, αλλά μην παρασύρεσαι σε εκφράσεις του είδους η γνώμη σου έχει μεγάλη δόση παράνοιας γιατί θα φέρεις σε δύσκολη θέση τους συντονιστές.

Λοιπόν, ο Radical έγραψε ότι η διαγραφή του ήταν δικαιότατη και βεβαίως εννοούσε την προσωρινή διαγραφή η οποία και θα έπρεπε να έχει επιβληθεί αρχικά.
Δεν είναι δυνατόν να θεωρήσουμε δίκαιη την μόνιμη διαγραφή (η οποία, αν δεν κάνω λάθος, επαναλήφτηκε όταν μπήκε με νέο ψευδώνυμο) διότι τότε κάτι δεν πάει καλά. Είναι δηλαδή και οι δυο αποκλεισμένοι δια παντός αλλά εμφανίζονται με νέα ψευδώνυμα, αναγνωρίζονται από τις πρώτες κιόλας αναρτήσεις και δεν συμβαίνει τίποτα, εκτός ίσως από το καλαμπούρι περί ταυτοπροσωπίας. Κάποια ανακοίνωση –ανάλογη με αυτή που γίνεται στους αποκλεισμούς- δεν αναρτήθηκε χωρίς να την προσέξω διότι θα την αναφέρατε.

Παρουσιάζετε κάποιες αστείες δικαιολογίες αλλά δεν λέτε τι ακριβώς συνέβη. Αυθαιρεσίας συνέχεια δηλαδή. Ιδιοκτησία σας είναι το φόρουμ, ό, τι θέλετε κάνετε. Ιδιοκτησία σας και η Ένωση, την οποία ονομάζετε μεν Atheist Union of Greece αλλά θεωρείτε ιδιωτική υπόθεση.

Οι άθεοι εκ των πραγμάτων διαθέτουν νοημοσύνη –συγκρινόμενοι τουλάχιστον με τα πρόβατα που προσκυνούν τον Ποιμένα τους- και όσο αυτό δεν το σέβεστε, οι πιθανότητες να πετύχετε είναι από ισχνές έως μηδενικές.
"Culture is memory", Yuri Lotman, 1922 - 1993, Ρώσος Σημειολόγος και Κουλτουρολόγος
Άβαταρ μέλους
noxteryn
Δημοσιεύσεις: 2210
Εγγραφή: 02 Απρ 2010 15:40
Όνομα Ιστότοπου: noxteryn
Τοποθεσία: Αργυρούπολη
Επικοινωνία:

"The irony of the Information Age is that it has given new respectability to uninformed opinion."
Άβαταρ μέλους
breadfan
Δημοσιεύσεις: 1722
Εγγραφή: 20 Ιουν 2009 03:16
Τοποθεσία: Πάτρα

Δεν κατάλαβα, dtango, τελικά τι θέλεις.
Μήπως θέλεις να διαγράψουμε τους λογαριασμούς του Lacidar και του patroklos, για να είμαστε συνεπείς;
Μήπως θέλεις να σου δικαιολογήσουμε τους λόγους της διαγραφής του Radical και του Πυθέα; Ή του VoiceofGod;
Μήπως θέλεις να σου δικαιολογήσουμε γιατί δεν διαγράφονται οι νέοι λογαριασμοί;

Κάνε μας μια λίστα των αιτημάτων σου σχετικά με το θέμα, για να ξέρουμε τι θα σου απαντήσουμε. Δεν έχει σημασία που οι άμεσα εμπλεκόμενοι δεν ζήτησαν εξηγήσεις, όχι, σημασία έχει ότι τις ζητάς εσύ. Εξάλλου, ας το παραδεχτούμε, τελικά είμαστε φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης.
dtango έγραψε:Παρουσιάζετε κάποιες αστείες δικαιολογίες αλλά δεν λέτε τι ακριβώς συνέβη. Αυθαιρεσίας συνέχεια δηλαδή. Ιδιοκτησία σας είναι το φόρουμ, ό, τι θέλετε κάνετε. Ιδιοκτησία σας και η Ένωση, την οποία ονομάζετε μεν Atheist Union of Greece αλλά θεωρείτε ιδιωτική υπόθεση.
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Συγχαρητήρια.
Απ' την αρχή της ίδρυσης της Ένωσης έχεις βάλει τα δυνατά σου να τη σαμποτάρεις όσο μπορείς, με κάθε ευκαιρία.
Εφαρμόζεις εξαιρετικά την τακτική "λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει".
Εύγε. Θα πρέπει να νιώθεις υπερήφανος.
dtango έγραψε:Οι άθεοι εκ των πραγμάτων διαθέτουν νοημοσύνη –συγκρινόμενοι τουλάχιστον με τα πρόβατα που προσκυνούν τον Ποιμένα τους- και όσο αυτό δεν το σέβεστε, οι πιθανότητες να πετύχετε είναι από ισχνές έως μηδενικές.
Ειλικρινά σ' ευχαριστώ. Η παρουσία σου στο φόρουμ με έχει βοηθήσει πολύ να ξεδιαλύνω κάποιες αυταπάτες που έτρεφα στο παρελθόν, τότε που ταξινομούσα τους ανθρώπους σε δύο στρατόπεδα, με βασικό κριτήριο το αν πιστεύουν ή όχι. Και χαίρομαι ειλικρινά γιατί θέλω, όσο μπορώ, να ξεχωρίζω αυτό που πραγματικά ισχύει από αυτό που θα ήθελα να ισχύει. Εύχομαι το ίδιο και για σένα, και ίσως μια καλή αρχή είναι να αναρωτηθείς γιατί τόσοι πολλοί συγκρούονται μαζί σου, και γιατί κανείς δεν σε υποστηρίζει στο δίκαιο αγώνα σου εναντίον των κλικαδόρων, αυθαιρετούντων, εξουσιομανών, προσκυνημένων ψευτοάθεων των βορείων προαστίων που προσπαθούν να καπελώσουν τους υπόλοιπους άθεους, τους οποίους θεωρούν ανόητους.
Οὐκ ἄρα τὸ θεοφιλὲς ὅσιόν ἐστιν, ὦ Εὐθύφρων, οὐδὲ τὸ ὅσιον θεοφιλές, ὡς σὺ λέγεις, ἀλλ᾽ ἕτερον τοῦτο τούτου.
dtango
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 2117
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:56
Όνομα Ιστότοπου: Dispute of a man with his Ba
Τοποθεσία: Καλύβια (7ος όροφος!)
Επικοινωνία:

breadfan έγραψε:Δεν κατάλαβα, dtango, τελικά τι θέλεις.
Διαφάνεια θέλω!
Μετά τον αρχικό αποκλεισμό Radical και Πυθέα ακολούθησε αυτό:
AoratiMelani έγραψε:Το μέλος VoiceofGod αποκλείστηκε οριστικά διότι διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για νέα ταυτότητα του ήδη αποκλεισμένου χρήστη Radical
Τι άλλαξε από τότε; Αυτό ζητάω να μάθω και μόνο υπεκφυγές προσφέρετε.
breadfan έγραψε:Απ' την αρχή της ίδρυσης της Ένωσης έχεις βάλει τα δυνατά σου να τη σαμποτάρεις όσο μπορείς, με κάθε ευκαιρία.
Εύγε. Θα πρέπει να νιώθεις υπερήφανος.
Και εσύ φαντάζομαι ότι νιώθεις υπερήφανος για τον τρόπο με τον οποίο ιδρύθηκε η Ένωση. Χμ:
breadfan έγραψε:Εύχομαι το ίδιο και για σένα, και ίσως μια καλή αρχή είναι να αναρωτηθείς γιατί τόσοι πολλοί συγκρούονται μαζί σου, και γιατί κανείς δεν σε υποστηρίζει στο δίκαιο αγώνα σου εναντίον των κλικαδόρων, αυθαιρετούντων, εξουσιομανών, προσκυνημένων ψευτοάθεων των βορείων προαστίων που προσπαθούν να καπελώσουν τους υπόλοιπους άθεους, τους οποίους θεωρούν ανόητους.
Η απάντηση σε πμ (Safety First ;) ).
"Culture is memory", Yuri Lotman, 1922 - 1993, Ρώσος Σημειολόγος και Κουλτουρολόγος
Άβαταρ μέλους
breadfan
Δημοσιεύσεις: 1722
Εγγραφή: 20 Ιουν 2009 03:16
Τοποθεσία: Πάτρα

dtango έγραψε:Διαφάνεια θέλω!
Πολύ ωραία.

Οι λογαριασμοί "Radical" και "Πυθέας" αποκλείστηκαν γιατί οι ιδιοκτήτες τους αλληλομπινελικώθηκαν άσχημα.
Προηγουμένως είχαν προειδοποιηθεί, όπως προειδοποιούνται όλοι όσοι το χοντραίνουν.
Ο λογαριασμός "VoiceofGod" αποκλείστηκε γιατί ήταν troll. Το σημαντικό δεν ήταν τόσο ότι ανήκε στον ιδιοκτήτη του λογαριασμού "Radical", αλλά το ότι ο ίδιος επέλεξε να αποκρύψει την πραγματική του ταυτότητα, κάνοντας εσκεμμένα ορθογραφικά λάθη γι' αυτό το σκοπό, και παρέσυρε τα υπόλοιπα μέλη στο να πιστέψουν ότι ήταν ένα άτομο με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.
Ο λογαριασμός "Lacidar" και ο λογαριασμός "patroklos" παραμένουν ενεργοί εν γνώσει της ομάδας διαχείρισης του γεγονότος ότι ανήκουν σε πρώην αποκλεισμένα μέλη. Στον δεύτερο έχει κοινοποιηθεί ότι δεν θα τηρηθεί η διαδικασία των προειδοποιήσεων αν παραβεί τους κανονισμούς συζήτησης, ενώ ο πρώτος (για τον οποίο ισχύει το ίδιο) δεσμεύτηκε δημόσια ότι θα τους τηρήσει, αναγνωρίζοντας τις ευθύνες του για την προηγούμενη διαγραφή του.

Και, με την ευκαιρία, να ξεκαθαρίσω εδώ ότι η δεύτερη ευκαιρία δίνεται ως ένδειξη καλής θέλησης, σε δύο ανθρώπους που πιστεύουμε ότι μπορούν να συνεισφέρουν εποικοδομητικά στις συζητήσεις του φόρουμ. Θα ήταν ανόητο να εκληφθεί από τρίτους ως απροθυμία εφαρμογής των κανονισμών. Με λίγα λόγια, αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί κατ' εξακολούθηση να βρίζει, να τρολάρει ή να καταστρέφει τις συζητήσεις ποντάροντας στο παραπάνω, είναι μάλλον γελασμένος.

Ιδού λοιπόν η φοβερή αυθαιρεσία των moderators του φόρουμ. Είσαι ικανοποιημένος τώρα απ' τη διαφάνεια, ή θέλεις να σου ποστάρω και τις συζητήσεις του mod chat?
(Όσο για την αυθαιρεσία της Ένωσης, λυπάμαι, αλλά α) είναι εκτός θέματος για το συγκεκριμένο νήμα και β) η ψυχολογική υποστήριξη που δικαιούσαι έχει εξαντληθεί για σήμερα. Ο επόμενος...)
Οὐκ ἄρα τὸ θεοφιλὲς ὅσιόν ἐστιν, ὦ Εὐθύφρων, οὐδὲ τὸ ὅσιον θεοφιλές, ὡς σὺ λέγεις, ἀλλ᾽ ἕτερον τοῦτο τούτου.
dtango
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 2117
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:56
Όνομα Ιστότοπου: Dispute of a man with his Ba
Τοποθεσία: Καλύβια (7ος όροφος!)
Επικοινωνία:

breadfan έγραψε:Και, με την ευκαιρία, να ξεκαθαρίσω εδώ ότι η δεύτερη ευκαιρία δίνεται ως ένδειξη καλής θέλησης, σε δύο ανθρώπους που πιστεύουμε ότι μπορούν να συνεισφέρουν εποικοδομητικά στις συζητήσεις του φόρουμ.
Φίλε μου Breadfan, σ’ ευχαριστώ.
Μόλις με έκανες να διαπιστώσω ότι ο κόσμος τούτος είναι όμορφος.
Αγγελικά πλασμένος!
"Culture is memory", Yuri Lotman, 1922 - 1993, Ρώσος Σημειολόγος και Κουλτουρολόγος
Άβαταρ μέλους
Geysser
Δημοσιεύσεις: 661
Εγγραφή: 26 Φεβ 2009 23:10
Όνομα Ιστότοπου: Adequatio Intellectus Et Rei
Επικοινωνία:

dtango έγραψε:Μόλις με έκανες να διαπιστώσω ότι ο κόσμος τούτος είναι όμορφος.
Αγγελικά πλασμένος!
Ό,τι και να'ναι αυτός ο κόσμος, δεν περιστρέφεται γύρω από τον dtango ή τον κάθε dtango.
Οταν θελεις κατι παρα πολυ, όλο το Συμπαν συνομωτει για να το αποκτησει οποιοσδηποτε αλλος
dtango
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 2117
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:56
Όνομα Ιστότοπου: Dispute of a man with his Ba
Τοποθεσία: Καλύβια (7ος όροφος!)
Επικοινωνία:

Geysser έγραψε:Ό,τι και να'ναι αυτός ο κόσμος, δεν περιστρέφεται γύρω από τον dtango ή τον κάθε dtango.
Σύμφωνα με την θεωρία σας: You never know!! :twisted:
"Culture is memory", Yuri Lotman, 1922 - 1993, Ρώσος Σημειολόγος και Κουλτουρολόγος
Άβαταρ μέλους
Geysser
Δημοσιεύσεις: 661
Εγγραφή: 26 Φεβ 2009 23:10
Όνομα Ιστότοπου: Adequatio Intellectus Et Rei
Επικοινωνία:

dtango έγραψε:Σύμφωνα με την θεωρία σας: You never know!! :twisted:
Την "θεωρια" μας;;; :?
Οταν θελεις κατι παρα πολυ, όλο το Συμπαν συνομωτει για να το αποκτησει οποιοσδηποτε αλλος
Lacidar
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 175
Εγγραφή: 30 Αύγ 2010 11:48
Όνομα Ιστότοπου: -

Ό,τι και να'ναι αυτός ο κόσμος, δεν περιστρέφεται γύρω από τον dtango ή τον κάθε dtango.
λάθος! υποκειμενικά [κι αυτό είναι ο 'κόσμος' του ανθρώπου], για τον dtango, για τον κάθε dtango [!?] αλλά και για τον καθένα, ο κόσμος του κάθε ατόμου περιστρέφεται γύρω από το άτομο - άσχετα αν αυτό κρίνεται ως λάθος από πολλούς ή προβληματικό από κάποιους. Απλά διαφέρει ο βαθμός συνειδητοποίησης της σχετικότητας, της υποκειμενικότητας και της αντικειμενικότητας.

Υποκειμενικά ο κόσμος πάντα γυρνάει γύρω από τον κάθε εαυτό, τις ανάγκες και τα προτάγματά του.

Όταν όμως το άτομο δεν έχει δικά του προτάγματα, ο κόσμος του περιστρέφεται γύρω από προτάγματα, ίδεες και 'ανάγκες' άλλων. Είναι η γαμημένη πλειοψηφία. Για αυτό τα ηλίθια προτάγματα του σύγχρονου κόσμου εξυπηρετούν κοινές μεν - ανύπαρκτες δε , εν πολλοίς, ανάγκες. Αυτή η ψευτική ισορροπία δημιουργεί έναν ισχυρό συντονισμό γύρω από ανούσια πράγματα και προάγει την άγνοια και την έλλειψη συνείδησης/συνειδητότητας ....

Κάποιοι λέν πως η έλλειψη συνείδησης/συνειδητότητας είναι το καίριο πρόβλημα της ανθρωπότητας, αλλά αυτή η άποψη δεν είναι κατοχυρωμένη με peer-reviewd επιστημονικά papers. :D

Ίσως έτσι μπορείτε να ανιχνεύσετε την καρδιά της κάθε περσόνας: [hint: the ultimate troll test]

Τι σκοπεύεις? Ποιό είναι το πρόταγμά σου?
Ποιές είναι οι τρέχουσες αξίες σου?

κτλ

*******

ο dtango βεβαια, δεν υπάρχει σε καμία κατηγορία.
Είναι κατηγορία από μονος του.
Και αυτό εγώ το λέω ως κοπλιμέντο.

Όμως, όταν στην ανάλυση των πραγμάτων εισέρχονται παράλογες* εμμονές, είτε εμμονές παντός τύπου που αδυνατούν να συνομιλήσουν με το περιβάλλον τους , ακόμα και στο πλαίσιο που αυτές θέτουν, τότε υπαρχει πρόβλημα, τουλάχιστον επικοινωνίας...

*παράλογο - αυτό που δεν στέκει άνετα στο φώς της ορθολογικής ανάλυσης

Το να είναι κάποιος πεπεισμένος, ένας μόνος, για κάτι το οποιο η υπόλοιπη ανθρωπότητα είτε αγνοεί είτε περιφρονεί θα πρέπει να δημιουργεί μοναξιά. Ακόμα κι αν ήταν αλήθεια αυτό το κάτι, το άτομο θα έπρεπε να αναζητήσει άλλους διαύλους για να το επικοινωνήσει, και όχι το πείσμα.

Ο συμβιβασμός και η αναζήτηση κοινών όρων, προθέσεων, γούστων, τάσεων, κοινών απόψεων τελικά και η αξιοποίησή τους για κάτι καλύτερο, είναι ο δρόμος. Η αγάπη/ αποδοχή είναι η αρχετυπική έκφραση του συνεργατικού ανθρωπισμού. Ολες οι ολιστικές σοφίες και φιλοσοφίες, όλες οι σωστές φιλοσοφίες δείχνουν την αγάπη και την συνεργατικότητα στο δικό μου το βιβλίο. Χρόνια το αρνήθηκα, μα χρόνια τώρα επιμένει μέσα από μένα. Το διαδίδω πλέον, ως την πιο γαμάτη σοφία, αν και ομολογουμένως δεν είμαι ο καλύτερος δάσκαλος της αγάπης, συνεργατικότητας και αποδοχής.

Η λογική μου μου έλεγε πάντα να πάω με αυτό που θεωρώ αληθές, η εμπειρία μου μου λέει να πάω με αυτό που θα με κάνει καλύτερο άνθρωπο και σε βάθος χρόνου - όχι άμεσα- θα με ικανοποιήσει κι ας φαντάζει μακρινό ως μη-αμέσο.

Αγάπη. Συνεργατικότητα. Αλληλεγγύη. God damn it. I sound like a hippy. Just joking. I like sounding like a hippy nowadays

******
Voice of God, δις μαδερφάκερ

Ήμουν σε ένα δίλημμα, αν θα ήταν σκόπιμο να εξηγήσω την ιστορία με τον VoiceOfGod στην τρίτη ενσάρκωσή μου στο φόρουμ, αφού διαπίστωσα με χαρά μου πως η παρούσα internetική ενσάρκωση δεν είναι ανεπιθύμητη.

Ας εξηγήσω λίγο εδώ, σε όσους δεν έχουν καταλάβει και μιας που είναι και το thread της αυτοψυχοθεραπείας μέσω φόρουμ [σοβαρά ή αστεία] ή πως τα φόρουμ βοηθούν εδώ που φτάσαμε.

Τι ήταν ο VoiceOfGod

Σε κάποια φάση, κάποιο πρωινό σατη δουλειά, μου μπαίνει η φαεινή ιδέα να ξαναγραφτώ ως κάποιος άλλος, φτιάχνοντας μια πλαστή περσονα [φτιαγμένη απο στοιχεία 'σκόπιμα' και αθεϊστικώνς ενδιαφέροντα] - η πρώτη περσόνα που σκέφτηκα ήταν και ένας καλός λόγος για το αποπειραθώ, και το έκανα μερικές ώρες/μέρες αργότερα. Η προσπάθειά μου ήταν επιτυχής και ήταν τόσο επιτυχής που άμεσα ικανοποίησα τον πρώτο κύκλο συζητήσεων που είχα στο μυαλό μου, αμέσως μετά αισθάνθηκα τύψεις, κυρίως ως προς την Αόρατη Μελάνη, που γνώριζα οτι είχε ευαισθησία ως προς τα συγκεκριμένα ψυχολογικά προβλήματα που υποδύθηκα. Ήμουν λοιπον έτοιμος να αποκαλυφθώ ένα απόγευμα του καλοκαιριού, όταν διέκρινα την περσόνα πίσω από το πόστ #2 του πάτροκλου. Ανέβαλλα την εμφάνισή μου.

Ο πειρασμός έγινε ακόμα μεγαλύτερος όταν είδα οτι είχα 'ψήσει' και τον πάτροκλο και κάθε σκέψη για αυτοαποκάλυψη πήγε προσωρινά περίπατο.

Ήταν ο Κόμης που με κατάλαβε και με 'έδωσε' πλαγίως δημόσια και στον οποίο δήλωσα πως δεν έχω ξανακάνει κάτι παρόμοιο, δηλαδή να φτιάξω μια ψεύτικη περσόνα.

Αποκλείστηκε ΚΑΙ ο δεύτερος λογαριασμός μου δίκαια λοιπόν, όπως κι ο πρώτος.

Όταν ξαναγράφτηκα, ήταν γιατί διάβασα μερικές όμορφες συζητήσεις πολύ κοντά στα ζητήματα που συζητούσα πριν και με απασχολούσαν/απασχολούν, ήταν γιατί τελείωσαν οι καλοκαιρινές διακοπές και ξαναρχσε το 8ωρο στον υπολογιστή και σκέφτηκα τι κρίμα που είναι που δεν μπορώ να γράψω στο φόρουμ των άθεων με το τόσο αξιόλογο υλικό.

Απλά γράφτηκα, λοιπον φίλε dtango, με ανάποδο το radical σαν όνομα αλλά με προφανή ταυτότητα εξ αρχής, και αντί να με διαγράψουν με τη μια όπως θα ήταν αναμενόμενο, με ξαναδέχτηκαν - δηλαδή δε με διέγραψαν.

Και ναι δήλωσα σε καποια από τις πρώτες 4-5 δημοσιεύσεις πως η τωρινή περσόνα θα αποφύγει τα λάθη του radical.

****

για την ιστορία

ο VoiceOfGod δεν ήταν τρολ, τουλάχιστον όχι με την έννοια του ότι έκανε το έκανε στο κουτουρού, ο VoiceOfGod , κάτι πρέσβευε, μέσα στην προβοκάτσια του, και κάτι ίσως είχε να πει. Και ίσως το είπε?

Ίσως επειδή βασιζόταν κάπου η περσόνα αυτή, είχε σχετική επιτυχία ως 'τρολ' και όχι επειδή δημιούργησα μια σειρά απο ορθογραφικά λάθη για να μην γίνω αντιληπτός.

empathogenic φιλούμπες σε όλους, ιδίως στον κακόκεφο πάτροκλο, τον δημήτρη μόνο και μόνο γιατί έτσι και στον λοξία, που υπήρξε το feedback που κάνει τη μηχανή μου να ρολάρει.

μιχαλόγατος

sweets to the sweet
Lacidar
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 175
Εγγραφή: 30 Αύγ 2010 11:48
Όνομα Ιστότοπου: -

Σύμφωνα με την θεωρία σας: You never know!! :twisted:

Την "θεωρια" μας;;; :?
αχαχαχαχα

ναι είναι το επόμενο αστείο Guysser.

η η κβαντική θεωρία λέει οτι μπορεί και να μην υπάρχουμε ή αυτό που βλεπουμε μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που είναι...

μικρή πιθανότητητα

γύρω στα 0,000000000000000000000000000000000000000001%

αλλά αρκετή για να μείνουμε μακριά από το δογματισμό

βεβαίως είμαστε 100% σίγουροι ότι όλες οι εναλλακτικές θεωρίες είναι βλαπτικες και γιαυτό τους τις αντιμετωπίζουμε όπως την καφετζού της γειτονιάς!


επ!!!!!!

peace & love , let logic apart........
dtango
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 2117
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:56
Όνομα Ιστότοπου: Dispute of a man with his Ba
Τοποθεσία: Καλύβια (7ος όροφος!)
Επικοινωνία:

Geysser έγραψε:Την "θεωρια" μας;;; :?
Ακριβώς!
Ο Radi το ’πιασε.
Αφού δέχεστε μια μικρή πιθανότητα να υπάρχει Θεός, αναγκαστικά δέχεστε και την πιθανότητα ο κόσμος να γυρίζει γύρω από τον dtango. ;)
"Culture is memory", Yuri Lotman, 1922 - 1993, Ρώσος Σημειολόγος και Κουλτουρολόγος
Lacidar
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 175
Εγγραφή: 30 Αύγ 2010 11:48
Όνομα Ιστότοπου: -

δημήτρη δεν τα λές απολύτως ορθά

ο κόσμος σου όντως γυρίζει γύρω σου όπως ο κόσμος μου γυρίζει γύρω μου

όλα τα άλλα, ακόμα και το ότι εγώ ειμαι ο θεός είμαι μια πιθανότητα [ υπαρκτή, θα έλεγα]
Άβαταρ μέλους
Geysser
Δημοσιεύσεις: 661
Εγγραφή: 26 Φεβ 2009 23:10
Όνομα Ιστότοπου: Adequatio Intellectus Et Rei
Επικοινωνία:

Εικόνα
Οταν θελεις κατι παρα πολυ, όλο το Συμπαν συνομωτει για να το αποκτησει οποιοσδηποτε αλλος
Lacidar
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 175
Εγγραφή: 30 Αύγ 2010 11:48
Όνομα Ιστότοπου: -

ευχαριστούμε κύριε Gysser
Άβαταρ μέλους
fr0g
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 14 Απρ 2009 22:42
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Ρόδος
Επικοινωνία:

Παιδικά τεχνάσματα. Ενώ γνωρίζετε κάλλιστα τη διαφορά του ενός από το άλλο, τα συγχέετε επίτηδες για να έχετε να λέτε.
Το να αποδείξεις ότι ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από τον κάθε dtango, είναι εύκολο. Ήδη έχει αποδειχθεί ότι η γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο. Συνεπώς θα πρέπει πρώτα να καταρρίψεις αυτό. Το να αποδείξεις όμως την ανυπαρξία οποιουδήποτε φανταστικού προσώπου είναι ακόμα πιο δύσκολο. Ασχέτως ότι δεν χρειάζεται βέβαια.
Αποδείξτε λοιπόν πρώτα εσείς ότι δεν ζούμε στο Matrix, και τότε θα αναγκαστούμε κι εμείς να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει θεός. Νομίζω είναι καλή αντιστοιχία.
Η πίστη είναι για τον άνθρωπο ότι η άμμος για τη στρουθοκάμηλο.
Εικόνα
dtango
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 2117
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:56
Όνομα Ιστότοπου: Dispute of a man with his Ba
Τοποθεσία: Καλύβια (7ος όροφος!)
Επικοινωνία:

fr0g έγραψε:Παιδικά τεχνάσματα. Ενώ γνωρίζετε κάλλιστα τη διαφορά του ενός από το άλλο, τα συγχέετε επίτηδες για να έχετε να λέτε.

Kατ’ αρχήν με διασκεδάζει που ένας ένας παρουσιάζεστε και δηλώνετε ότι ανήκετε στους «εσείς».
Βεβαίως η από «δω» πλευρά δεν έχει γίνει ακόμα φανερά «εμείς» (ευχαριστούμε για το κοπμπλιμέντο ωστόσο) διότι ο Radi είναι ανεξάρτητος. Αποτελεί όμως αντιπολίτευση. Μην το παίρνετε λοιπόν κατάκαρδα και μην συγχύζεστε. :D
Απόλυτη κυριαρχία χωρίς οχλήσεις ούτε υπήρξε ούτε θα υπάρξει και, εξάλλου, θα πρέπει να χαίρεστε διότι ένα σύστημα που διαθέτει αντιπολίτευση είναι πιο υγιές.
fr0g έγραψε:Το να αποδείξεις ότι ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από τον κάθε dtango, είναι εύκολο. Ήδη έχει αποδειχθεί ότι η γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο.
Φίλε FrΟg, είναι το σύμπαν που γυρίζει γύρω από τον κάθε dtango. Πώς να καταρρίψεις τέτοια θεωρία;
fr0g έγραψε: Το να αποδείξεις όμως την ανυπαρξία οποιουδήποτε φανταστικού προσώπου είναι ακόμα πιο δύσκολο.
Εδώ ακριβώς βρίσκεται η μεγάλη πλάνη σας: Με το που αποδείξω ότι πρόκειται για πρόσωπο φανταστικό περνάει αυτομάτως στην ανυπαρξία.
Όμως, όπως βλέπεις, και η επιστήμη καμιά φορά μας φοράει παρωπίδες.
"Culture is memory", Yuri Lotman, 1922 - 1993, Ρώσος Σημειολόγος και Κουλτουρολόγος
Απάντηση