Θερμη Παρακληση!!

Αμέσως μετά την εγγραφή σας περάστε από εδώ να πείτε ένα «χαίρετε» μαζί με δυό λόγια για τον εαυτό σας, και να λάβετε το «αντιχαίρετε» από τους άλλους.
Απάντηση
vera
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 06 Απρ 2010 15:58
Όνομα Ιστότοπου: -

Παιδια, εχω καποιο προβλημα. Κοιταζω διαφορα θεματα που συζητατε και πολλα δεν τα καταλαβαινω ή δεν τα γνωριζω. Ειναι ολοφανερο οτι ειστε σε πολυ πιο προχωρημενο επιπεδο απο μενα. Εχω ομως την διαθεση να μαθω πραγματα αλλα οι αποριες μου θα σας φαινονται μαλλον "παιδικες" λογω του οτι εσεις ηδη ασχοληστε με πιο προχωρημενα σταδια. Κι ετσι δε θελω να ανοιγω διαφορα νηματα ρωτωντας τα δικα μου με αποτελεσμα να σας κουραζω. Μπορω λοιπον, να ανοιξω ενα νημα πχ "αποριες βερας" γραφοντας εκει τις δικες μου κουραστικες αποριες; (Και ναι,τοτε σε ποια κατηγορια να κανω το νημα;) (κι οποιος θελει κι εχει ορεξη ας απανταει..)
Άβαταρ μέλους
Σίσυφος
Δημοσιεύσεις: 1027
Εγγραφή: 18 Απρ 2009 18:35
Όνομα Ιστότοπου: Youtube Channel
Επικοινωνία:

Και εγώ θέλω τέτοιο thread :D ! Οπότε αντί για "απορίες βέρας" καλύτερα άλλαξε το σε "απορίες" σκέτο :P .
Άβαταρ μέλους
Γιατρος Του Ικα
Δημοσιεύσεις: 5537
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 13:22

Γιατί να μην γράφεις τότε τις απορίες σου εδώ;
Άνθρωπος χωρίς Θεό,ψάρι χωρίς ποδήλατο.

Είδα χτές ένα πεφταστέρι και ευχήθηκα να πέσει στο σπίτι σου.(Mikeius)

Ένα πέτρινο λιοντάρι στην μπασιά της νύχτας, με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα…
Άβαταρ μέλους
breadfan
Δημοσιεύσεις: 1722
Εγγραφή: 20 Ιουν 2009 03:16
Τοποθεσία: Πάτρα

Δεν χρειάζεται να ρωτάς για να ανοίξεις νέο νήμα. Κανείς εδώ δεν δαγκώνει. (Προσοχή, είπα δεν δαγκώνει, όχι δεν γαυγίζει! :lol: )
Επίσης, δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις. Υπάρχουν ερωτήσεις που θέλουν να πάρουν πληροφορίες ή απόψεις, και ερωτήσεις που θέλουν να πουλήσουν εξυπνάδα, αλλά την πουλάνε με μορφή ερώτησης.

Όσο για το που ανοίγουμε ένα θέμα, τα πράγματα είναι απλά.

Συζητήσεις για την αθεΐα
Συζητήσεις για τη θρησκεία και την εκκλησία
Επιστήμη
Φιλοσοφία
Μεταφυσική

Θα σου πρότεινα να κάνεις μια προσπάθεια να βάλεις τις απορίες σου στο πιο ταιριαστό θέμα, αν αυτό είναι εφικτό.
Αν οι ερωτήσεις σου είναι σε παραπάνω από μία κατηγορία, εγώ θα συνιστούσα να τις βάζεις στην κατάλληλη ενότητα κάθε φορά. Έτσι διατηρείται μια θεματική τάξη, που χρειάζεται (και θα χρειάζεται ακόμα περισσότερο όσο μεγαλώνει το forum).

Αν οι ερωτήσεις σου δεν ταιριάζουν σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες (πράγμα που θεωρώ δύσκολο), μπορείς να τις βάλεις στο "Εκτός θέματος" η σε κάποια από τις υποκατηγορίες του.

Τα παραπάνω είναι προτάσεις, και δεν χρειάζεται να τις τηρήσεις υποχρεωτικά. Πάντως, μην ανησυχείς, αν ανοίξεις ένα θέμα σε λάθος θεματική ενότητα, υπάρχουν διαχειριστές που μπορούν να το μεταφέρουν στη σωστή. (Παρεμπιπτόντως, το "Αυτοσυστηθείτε!" είναι μάλλον ακατάλληλο για το νήμα που άνοιξες, αφού όποιος το βλέπει θα νομίζει ότι έχουμε νέο μέλος με το όνομα "Θερμή παράκληση" :D )
Οὐκ ἄρα τὸ θεοφιλὲς ὅσιόν ἐστιν, ὦ Εὐθύφρων, οὐδὲ τὸ ὅσιον θεοφιλές, ὡς σὺ λέγεις, ἀλλ᾽ ἕτερον τοῦτο τούτου.
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Βέρα, μπορείς ελεύθερα να ανοίξεις όσα νέα νήματα θέλεις.

Προσπάθησε να βάζεις ξεκάθαρους τίτλους με αρκετές πληροφορίες για το περιεχόμενο (απόφυγε τίτλους του τύπου "απορία" ή "τι να κάνω;" και άλλα ασαφή, διάλεγε τίτλους οπως "απορία για τη βάπτιση" ή "τι να κάνω με τη θρήσκα γιαγιά μου" που είναι πιο σαφείς).

Προσπάθησε να δεις σε ποια ενότητα ταιριάζει καλύτερα το θέμα σου. Αν σου φαίνεται αδύνατον να διαλέξεις ενότητα, βάζε τα όλα στα "συζητήσεις για την αθεϊα" και οι συντονιστές θα φροντίσουν να τα μετακινήσουν αν κρίνουν ότι χρειάζεται (όταν γίνεται μετακίνηση θέματος συνήθως μένει ένας σύνδεσμος στην παλιά ενότητα για κάποιο διάστημα, ώστε να μπορείς να ξαναβρείς το θέμα σου).

Αν δεν αισθάνεσαι άνετα με τα παραπάνω, τότε άνοιξε ένα θέμα με γενικό τίτλο "απορίες για την αθεϊα" στην ενότητα "συζητήσεις για την αθεϊα" και θα τα λέμε εκεί. Μπορεί να καταλήξει να γίνει κάτι σαν "συχνές ερωτήσεις" που να φανεί χρήσιμο και σε άλλους.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
Ευθύμης
Δημοσιεύσεις: 3332
Εγγραφή: 18 Αύγ 2009 01:08
Όνομα Ιστότοπου: -

Καλωσόρισες στο φόρουμ vera!

Προσωπική γνώμη: αν έχεις το χρόνο, γιατί τη διάθεση φαίνεται να την έχεις, ψάξε να βρεις κάποιες πρώτες απαντήσεις στις ερωτήσεις σου μόνη σου και μετά κάνε κι εδώ την ερώτησή σου. Και θα νιώσεις καλύτερα λύνοντας μόνη σου απορίες και θα μπορείς να συμμετέχεις καλύτερα στην κουβέντα αν αυτό σε ενδιαφέρει. Από εκεί και πέρα, ισχύουν αυτά που γράφτηκαν παραπάνω.

Α, και μη νομίζεις ότι εδώ μέσα είναι όλοι διαβασμένοι ή κάτι τέτοιο: όλοι κατά καιρούς και "χαζές απορίες" έχουμε (συμφωνώ με αυτό που γράφτηκε παραπάνω, χαζή είναι μόνο η ερώτηση που γίνεται για να τσιγκλίσει άλλους) και κοτσάνες λέμε και και και... Είναι ανθρώπινο.
Η αθεΐα δεν είναι το παν αλλά είναι μια καλή αρχή.
Απάντηση