Σκότωσε το παιδί της γιατί δε μάθαινε το Κοράνι

Συζητήσεις σχετικά με τις διάφορες θρησκείες και τις εκκλησίες τους
Απάντηση
Language_of_Reality
Δημοσιεύσεις: 277
Εγγραφή: 18 Οκτ 2012 10:17
Όνομα Ιστότοπου: -

Ο 7χρονος Yaseen συστηματικά έτρωγε ξύλο από τη μητέρα του με ένα ραβδί γιατί δεν μάθαινε το Κοράνι όσο γρήγορα ήθελε εκείνη. Η θρησκευτική της απαίτηση ήταν ο Yaseen να μάθει 35 σελίδες απ' έξω σε 3 μήνες. Δήλωσε πως αυτή ένιωθε όλο και περισσότερο εκνευρισμένη όταν το παιδί έκανε λάθη. Ο γιος της, είπε, "δεν ήταν καλός, μετά από ένα χρόνο είχε μάθει μόνο ένα κεφάλαιο".
Του υποσχέθηκε ένα ποδήλατο αν αποστήθιζε όσα απαιτούνταν απ' αυτόν. Η φιλοδοξία των γονέων, της μητέρας του, Sara Ege, 32 χρόνων και του συζύγου της Yousuf, ήταν το παιδί τους να γίνει hafiz, ένα άτομο που έχει αποστηθίσει το Κοράνι (Q'ran). Εκτός από το ραβδί τον χτύπησε με ένα σφυρί, μεταξύ άλλων αντικειμένων. Τον έκλεινε σε ένα χώρο, τον έδενε σε μία πόρτα, τον έβαζε να κάνει σωματικές ασκήσεις. Αυτοί ήταν μερικοί από τους τρόπους τιμωρίας. Ήθελαν μετά το τρίμηνο που πήγαινε στο ναό, το παιδί να ήταν έτοιμο για να "εντυπωσιάσει τον Ιμάμη του".

Πηγή http://freethoughtblogs.com/2012/11/04/ ... the-Quran/
Blog No Country For Women, author Taslima Nasreen
Do you want to know to what an extend we love the beautiful things that you revere?
Know then that we love them so much that we are both angry and tired at seeing them hanging,
out of reach, from your idealistic sky.
Mikhail Bakunin
csar
Δημοσιεύσεις: 1695
Εγγραφή: 23 Σεπ 2012 08:00
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Wien (Osterreich)

Αυτό με τους hafiz είναι πολύ διαδεδομένο. Μιλούσα με κάποιον εδώ πέρα (μένω στη Σ. Αραβία) και μου είχε πει ότι ο γιος του πηγαίνει σε κάτι σαν φροντιστήριο ή κάνει ιδιαίτερα μαθήματα για να μάθει το κοράνι απ' έξω (νομίζω ότι είναι περίπου 10 ετών).

Και σε μία mailing list του community (στην οποία συνήθως κάποιος ρωτάει αν υπάρχει καμία κοπέλα για baby sitting ή αν θέλει κανείς να πουλήσει το μεταχειρισμένο αποστειρωτή μπιμπερό) μία μάνα ζητούσε Quran tutor για το τρίχρονο παιδί της. Και άλλα πολλά τέτοια.

Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον πανεπιστημιακό, όπου ζουν άνθρωποι υποτίθεται μορφωμένοι (υπολογίζω ότι λιγότερο από 10% των ενηλίκων δεν έχει τελειώσει τουλάχιστον πανεπιστήμιο στο community μας).

Αλλά μέχρι να φτάσεις να σκοτώσεις το παιδί σου... Αυτή έχει κάποιο πρόβλημα με τα μυαλά της σαν την άλλη που σκότωσε το παιδί της με τη Βίβλο. Άλλωστε παραδέχτηκε ότι της μίλησε ο Σατανάς....

ΧΣ
"Atheism: A non-prophet organization." (George Carlin)
Άβαταρ μέλους
nor
Δημοσιεύσεις: 305
Εγγραφή: 22 Απρ 2012 23:03
Όνομα Ιστότοπου: -

Σοκαριστηκα φετος το καλοκαιρι στο αεροπλανο οταν ειδα μια οικογενεια με δυο μικρα κοριτσακια ηλικιας 4-6 να φορουν μαντηλα. Οι γονεις φυσικα με την αναλογη εμφανιση.
Υποτιθεται οτι τη μαντηλα την φορουν οι γυναικες για να μην εξαπτουν τη φαντασια των ανδρων. Ποσο μπορει αραγε να προκαλεσει με το γυμνο κεφαλακι του ενα αγγελουδι; Οταν μαλιστα κυκλοφορει αναμεσα σε ανθρωπους που δεν καλυπτουν τα κεφαλια τους και νιωθει να φορα κατι που το ξεχωριζει, που τραβαει το βλεμμα των αλλων πανω του;
-God is black.
-Yes, she is.
Άβαταρ μέλους
apeleytheros
Δημοσιεύσεις: 10181
Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Όνομα Ιστότοπου: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Επικοινωνία:

αν χρησιμοποιούσαν τη λογική...
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
      • ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Language_of_Reality
Δημοσιεύσεις: 277
Εγγραφή: 18 Οκτ 2012 10:17
Όνομα Ιστότοπου: -

Το ίδιο μισογύνικο επιχείρημα παντού, η έμμεση κατηγορία απέναντι στην κολασμένη γυναίκα που κάνει τον άντρα να χάσει τον παράδεισο. Γιατί το επιχείρημα "να μην φέρνει τους άνδρες εις πειρασμό" "να μην τους εξάπτει τη φαντασία" μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει. Αλλά δυστυχώς την προκαλεί μόνο σε ανθρώπους που έχουν ξεφύγει από τον θρησκευτικό ιδεολογικό οχετό.
Do you want to know to what an extend we love the beautiful things that you revere?
Know then that we love them so much that we are both angry and tired at seeing them hanging,
out of reach, from your idealistic sky.
Mikhail Bakunin
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

csar έγραψε:Αλλά μέχρι να φτάσεις να σκοτώσεις το παιδί σου... Αυτή έχει κάποιο πρόβλημα με τα μυαλά της
Σίγουρα. Ο θρησκευτικός φανατισμός ήταν απλώς το όχημα για να εκφράσει την ψυχοπάθειά της.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
csar
Δημοσιεύσεις: 1695
Εγγραφή: 23 Σεπ 2012 08:00
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Wien (Osterreich)

nor έγραψε:[...]Υποτιθεται οτι τη μαντηλα την φορουν οι γυναικες για να μην εξαπτουν τη φαντασια των ανδρων.
Νομίζω ότι η αιτιολογία για τη μαντήλα είναι κυρίως θέμα σεμνότητας από την πλευρά των γυναικών. Άλλωστε παρόμοια πράγματα λέει και ο Παύλος στην ΚΔ (Α' Τιμ 2,9-10):
«ὡσαύτως καὶ τὰς γυναῖκας ἐν καταστολῇ κοσμίῳ, μετὰ αἰδοῦς καὶ σωφροσύνης κοσμεῖν ἑαυτάς, μὴ ἐν πλέγμασιν ἢ χρυσῷ ἢ μαργαρίταις ἢ ἱματισμῷ πολυτελεῖ, ἀλλ' ὃ πρέπει [...], δι' ἔργων ἀγαθῶν.»
(Θέλω επίσης οι γυναίκες να ντύνονται κόσμια και να στολίζονται με σεμνότητα και σωφροσύνη. Όχι, δηλαδή, με εξεζητημένες κομμώσεις ή χρυσά κοσμήματα ή μαργαριτάρια ή πολυτελή φορέματα, αλλά με καλά έργα όπως αρμόζει [...])
(τώρα γιατί αυτό πρέπει να ισχύει ειδικά για τις γυναίκες μάλλον έχει να κάνει με το φίδι και την Εύα, όπως είπε και η LoR).
nor έγραψε:Οταν μαλιστα κυκλοφορει αναμεσα σε ανθρωπους που δεν καλυπτουν τα κεφαλια τους και νιωθει να φορα κατι που το ξεχωριζει, που τραβαει το βλεμμα των αλλων πανω του;
Για τα μικρά κοριτσάκια το να φοράν μαντήλα δεν πρόβλημα, το αντίθετο μάλιστα. Είναι πολύ πιθανό (θα έλεγα το πιθανότερο) αυτά τα κοριτσάκια που είδες να μην τα υποχρέωσε κανείς να φορέσουν μαντήλα αλλα να ήθελαν να τη φορέσουν. Όπως στις δυτικές κοινωνίες τα μικρά κοριτσάκια θέλουν να βάφουν τα νύχια τους επειδή αυτό κάνει η μαμά τους, έτσι και αυτά θέλουν να φοράν μαντήλα επειδή τη φοράει και η μαμά τους.

Μεγαλύτερο σοκ πάντως το παθαίνεις όταν βλέπεις κοριτσάκια να φοράνε αμπάγια ή ακόμα και νιτζάμπ.

Αλλά το χειρότερο σοκ το παθαίνεις όταν βλέπεις μέσα στο αεροπλάνο τους άντρες μουσουλμάνους γυμνούς, τυλιγμένους με μία μπουρνουζοπετσέτα να πηγαίνουν για προσκήνυμα στη Μέκκα. :roll:

Χ
"Atheism: A non-prophet organization." (George Carlin)
Language_of_Reality
Δημοσιεύσεις: 277
Εγγραφή: 18 Οκτ 2012 10:17
Όνομα Ιστότοπου: -

Ακόμη κι αυτή η "επιταγή σεμνότητας και απλότητας", αποτελεί δείγμα femmeφοβίας. Αλλά ως προς αυτό που ανέφερες, άλλη μία σύμπτωση (not) είναι νομίζω και πως η γυναίκα με το θηρίο της αποκάλυψης φοράει κοσμήματα πετράδια και στολίδια ενώ είναι "τολμηρή" αφού φοράει ένα προκλητικό κόκκινο ένδυμα. Μέσα στη μαυρίλα της η θρησκεία φοβάται οτιδήποτε μπορεί να είναι χαρούμενο, ζωηρό, να έχει πάθος, αυτοί οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη ξεραΐλα. Τα κοριτσάκια δεν έχουν άλλη επιλογή, αυτό είναι το θέμα. Μπορεί να λέμε "δεν τα υποχρέωσε κανένας" αλλά ξεχνάμε τη συμβολή του πολιτισμού τους στην υποχρέωση. Οπότε και βέβαια τα υποχρεώνει, η κοινωνία στην οποία ανήκουν με τη θρησκεία που κάνει κουμάντο στην κοινωνία την οποία ανήκουν.
Do you want to know to what an extend we love the beautiful things that you revere?
Know then that we love them so much that we are both angry and tired at seeing them hanging,
out of reach, from your idealistic sky.
Mikhail Bakunin
Άβαταρ μέλους
noxteryn
Δημοσιεύσεις: 2210
Εγγραφή: 02 Απρ 2010 15:40
Όνομα Ιστότοπου: noxteryn
Τοποθεσία: Αργυρούπολη
Επικοινωνία:

Language_of_Reality έγραψε:Μέσα στη μαυρίλα της η θρησκεία φοβάται οτιδήποτε μπορεί να είναι χαρούμενο, ζωηρό, να έχει πάθος, αυτοί οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη ξεραΐλα.
Nope, it's about power. Από τη φύση της, η σεξουαλικότητα της γυναίκας απειλεί την εξουσία του άνδρα, γιατί περιορίζει την εμβέλεια του ελέγχου του. Ένας άνδρας μπορεί να είναι ισχυρός, αλλά, αν βάλεις δίπλα του μια στημένη γκόμενα, ξαφνικά γίνεται ευάλωτος, μόνο και μόνο λόγω της επιθυμίας του να τη γαμήσει. Η δυνατότητα της γυναίκας να εκμεταλλευτεί αυτή την αδυναμία του άνδρα είναι που της δίνει εξουσία. Αυτό προσπαθούν να καταπολεμήσουν όλες οι πατριαρχικές θρησκείες, και αυτός είναι ο λόγος που παράγεται τόσο μίσος προς τις γυναίκες.

Πρόσφατα, το έχω παρατηρήσει πάρα πολύ στο πώς πολλοί άνδρες μιλούν για τις έφηβες. Ακριβώς επειδή θεωρείται taboo να γουστάρεις τύπισσες που δεν έχουν κλείσει τα 18, το γεγονός ότι πολλές φορές αυτές οι έφηβες τους καυλώνουν (καθώς και το ότι είναι συναισθηματικά ανάπηροι) τους φέρνει σε εσωτερική σύγκρουση (κοινωνικά standards vs φυσιολογική καύλα), την οποία εξωτερικεύουν ως θυμό προς τις ίδιες τις έφηβες, που είχαν το θράσος να τους φέρουν σε τόσο δύσκολη θέση. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και με τους Μουσουλμάνους που αναγκάζουν τις γυναίκες να καλύπτουν τα σώματά τους. Η εσωτερική σύγκρουση, ο πειρασμός, η αποδυνάμωση, η καύλα, και όλα τα σχετικά που αίσθάνεται ένας άνδρας που τις βλέπει, ερμηνεύονται ως συνέπειες μιας επιθετικής πράξης της γυναίκας: Το γεγονός ότι τόλμησε να εκφράσει τη σεξουαλικότητά της.

Ο David Wong το ανέλυε πολύ καλά αυτό, στο άρθρο του 5 Ways Modern Men Are Trained to Hate Women.
"The irony of the Information Age is that it has given new respectability to uninformed opinion."
Άβαταρ μέλους
kapages
Δημοσιεύσεις: 2911
Εγγραφή: 23 Δεκ 2010 05:10
Όνομα Ιστότοπου: -

Και μενα μου συμβαινει να βλεπω μια ωραια γυναικα και να μην μπορω να την δω ευκολα σαν εναν ανθρωπο με μουνι και βυζια, ενω τη βλεπω σαν σεξουαλικο καρτουν.

Προκειται για καταλοιπο της εξελιξης, το οποιο, οπως και ολα τα ενστικτα, εχει χρησιμοτητα, αρκει να ξερεις να το χρησιμοποιησεις ή να το καταπνιξεις (πχ στο γραφειο με συναδελφους, με τις γκομενες φιλων σου κλπ).

Ενας ωραιος τροπος που εφαρμοζα πιο παλια οταν μου αρεσε μια γυναικα αλλα ηθελα να παραμεινω cool απεναντι της ειναι να την φανταζομαι για λιγα δευτερολεπτα σαν τραβεστι. Πλεον δεν χρειαζονται τοσο δραστικα μεσα, αρκει να το πω σαν εντολη μεσα μου και ο εγκεφαλος το κανει χωρις προβλημα. (Good Doggy)!
Φοβαμαι μηπως ερθει η ημερα καποτε που θα χρειαζεται να δωσω αντιστροφη εντολη στον εγκεφαλο μου, δηλαδη να δει μια γυναικα σαν σεξουαλικο καρτουν...(doggy fetch!) :lol:

Οντως σαν αντρες εχουμε εκπαιδευτει να βλεπουμε τις γαμησιμες γυναικες σαν αντικειμενα, και καθε τους συμπεριφορα που δεν ανταποκρινεται στις στανταρ προδιαγραφες του αντικειμενου (προσβασιμοτητα, εμπορικοτητα, δυνατοτητα αντικαταστασης, χρησιμοτητα, καλαισθησια), μας δημιουργει μια ενδομυχη αγανακτηση που μονο με την συναισθηματικη ωριμοτητα κανουμε dismiss.

Οχι παντα ομως. Μερικες φορες σου βγαινει χωρις να το καταλαβαινεις.

Πχ χτες στο σινεμα, ηταν μια ωραια νεαρη κοπελα στα δεξια μου, που φορουσε μια απαισια κολωνια (ή οτι στο πουτσο μυριζε), ενω ετρωγε ποπ κορν με θορυβο και μαλιστα μεχρι το τελος της ταινιας.

Εκνευριστηκα, αλλα ισως οχι τοσο για το θορυβο, αλλα και επειδη ηταν νεαρη ομορφη κοπελα. Πως τολμα να παραβιαζει το κοινωνικο προτυπο της κοπελας που οφειλει να ειναι μοσχομυριστη, προσεκτικη μην ενοχλησει, ευαισθητη στις αναγκες των γυρω; στο διαολο παλιογαϊδουρα...

Βεβαια εχουμε συνηθιζει να βλεπουμε σαν αντικειμενα και πολλα αλλα πραγματα στη ζωη μας (φιλους, σχεσεις, αισθηματα), και δεν ξερω αν η γυναικα εχει την αποκλειστικοτητα σε αυτο.
Επισης, και οι ιδιες οι γυναικες, τωρα που χειραφετηθηκαν και εξισωθηκαν με τους αντρες, επιδεικνυουν τις ιδιες και χειροτερες μη πω συμπεριφορες.

Αρα το dehumanisation effect ειναι ευρυτερο προβλημα και αφορα πολλες κατηγοριες ανθρωπων (ομορφες γυναικες, παντρεψιμους αντρες, μεταναστες, αποροι κλπ). Αλλα αρχιζω ηδη να χασμουριεμαι αν πολιτικοποιησουμε τη συζητηση...
Παραδεισος ειναι η ικανοποιηση καθε ατομικης επιθυμιας. Κολαση, ειναι η συγκεντρωση αυτων των ατομικων παραδεισων...
vesid
Δημοσιεύσεις: 2797
Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Όνομα Ιστότοπου: -

kapages έγραψε: Οντως σαν αντρες εχουμε εκπαιδευτει να βλεπουμε τις γαμησιμες γυναικες σαν αντικειμενα, και καθε τους συμπεριφορα που δεν ανταποκρινεται στις στανταρ προδιαγραφες του αντικειμενου (προσβασιμοτητα, εμπορικοτητα, δυνατοτητα αντικαταστασης, χρησιμοτητα, καλαισθησια), μας δημιουργει μια ενδομυχη αγανακτηση που μονο με την συναισθηματικη ωριμοτητα κανουμε dismiss.
Κάποιοι άντρες έχουν εκπαιδεύσει τον εαυτό τους στο ακριβώς αντίστροφο, δηλ. στο να βλέπουν κάποια αντικείμενα (φουσκωτά συνήθως) σαν γαμήσιμες γυναίκες κτλ κτλ :lol:

Πέρα από την πλάκα, το πρόβλημα δεν είναι το να βλέπεις την γυναίκα σαν σεξουαλικό ή άλλο αντικείμενο σε συγκεκριμένες στιγμές (αυτό είναι αναπόφευκτο), αλλά το να νομίζεις ότι δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο ή να σε εξοργίζει όταν βλέπεις ότι είναι πολλά άλλα (γιατί πχ θεωρείς ότι η φύση ή ο θεός της έχει δώσει συγκεκριμένο σκοπό). Και όπως είπες, αυτό δεν ισχύει μόνο για τις γυναίκες αλλά γενικά για τους ανθρώπους.
Άβαταρ μέλους
kapages
Δημοσιεύσεις: 2911
Εγγραφή: 23 Δεκ 2010 05:10
Όνομα Ιστότοπου: -

ναι, πχ και με τους γονεις καποια στιγμη συνειδητοποιουμε παρα τις επιμονες προσπαθειες τους, οτι περα απο το αντικειμενο "γονιος" (που κοιταει αν εφαγες ή αν πηρες πουλοβερ τωρα με τα χιονια κλπ) ειναι ενας ανθρωπος πραγματικος, με αισθηματα, δικα του ονειρα κλπ.

Καποιοι ανωριμοι δεν μπορουν να δεχτουν οτι ενας γονιος εχει δικαιωμα στη ζωη, στον ερωτα, στο διαζυγιο κλπ. Ισχυει βεβαια και το αναποδο...
Παραδεισος ειναι η ικανοποιηση καθε ατομικης επιθυμιας. Κολαση, ειναι η συγκεντρωση αυτων των ατομικων παραδεισων...
vesid
Δημοσιεύσεις: 2797
Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Όνομα Ιστότοπου: -

Το ανάποδο κι αν ισχύει... (ιδίως στη χώρα μας)
Language_of_Reality
Δημοσιεύσεις: 277
Εγγραφή: 18 Οκτ 2012 10:17
Όνομα Ιστότοπου: -

.
Do you want to know to what an extend we love the beautiful things that you revere?
Know then that we love them so much that we are both angry and tired at seeing them hanging,
out of reach, from your idealistic sky.
Mikhail Bakunin
Απάντηση