Διακοπή συσσιτίων λόγω... διακοπών

Συζητήσεις σχετικά με τις διάφορες θρησκείες και τις εκκλησίες τους
Scifimom
Δημοσιεύσεις: 807
Εγγραφή: 27 Μάιος 2009 09:21
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Σάϊρ Μέση Γη

http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=2497
Εμφάνιση
Η έλλειψη εθελοντών, λόγω καλοκαιρινών διακοπών, οδηγεί 6 από τις 10 Μητροπόλεις της Αττικής στην απόφαση να διακόψουν τα συσσίτια!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο «Ελεύθερος Τύπος» τα συσσίτια διακόπτονται προσωρινά μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου εξαιτίας της αναχώρησης των εθελοντριών μαγειρισσών για διακοπές. Έτσι σε πολλές ενορίες από το Λαύριο μέχρι το Περιστέρι και από την Κηφισιά και τη Νέα Ιωνία μέχρι τη Γλυφάδα, χιλιάδες συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση επειδή έχασαν τη δουλειά τους ή είναι άστεγοι θα αντιμετωπίσουν και ζήτημα σίτισης εκτός των άλλων προβλημάτων τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα οι Μητροπόλεις στο λεκανοπέδιο που αναγκάζονται να προχωρήσουν στην περικοπή των συσσιτίων είναι αυτές της Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας, Γλυφάδας, Νέας Σμύρνης, Περιστερίου και Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού. Αντίθετα, τα συσσίτια θα συνεχιστούν κανονικά στις Μητροπόλεις Καισαριανής, Νίκαιας, Πειραιά και στην Ομόνοια στο ΚΥΑΔΑ.

Όσον αφορά την περιφέρεια, σε περικοπή συσσιτίων θα προχωρήσει η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ενώ ο συγκεκριμένος θεσμός θα συνεχιστεί κανονικά στην Πάτρα και στη Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως.
Από το lifo απάντηση του Τσαγκαρουσιάνου

http://www.lifo.gr/mag/columns/5049
Εμφάνιση
Αγαπητέ Ιερώνυμε,



Διάβασα στις ειδήσεις ότι 6 από τις 10 σεπτές μητροπόλεις Σου θα πάψουν να δίνουν συσσίτιο στους φτωχούς, από φαγητά εράνων και προσφορών, επειδή οι μαγείρισσες θα πάνε διακοπές. Συνεπώς, οι άποροι, άστεγοι, άνεργοι άνθρωποι της Μεσογαίας, της Νέας Ιωνίας, της Νέας Φιλαδέλφειας, της Γλυφάδας, της Νέας Σμύρνης, του Περιστερίου, του Μαρουσιού και του Ωρωπού θα πάψουν να τρώνε ένα πιάτο φαΐ επειδή 6 μαγείρισσές Σου θα παραθερίζουν. Και μάλιστα για δύο (2) μήνες! Από αρχές Ιουλίου μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου.

Αν και το ερώτημα είναι ρητορικό, θέλω να σε ρωτήσω: Είσαι σοβαρός;

Δεν με ενδιαφέρει το θρησκευτικό σκέλος του αξιώματός Σου, ούτε έχει σημασία εάν πιστεύω στον θεό ή όχι. Δεν αμφισβητώ τη θέση Σου, τον (αναχρονιστικό) δεσμό Σου με το κράτος, τις μεθόδους που κυβερνάς το κληρικό και λαϊκό Ποίμνιό σου, το πάρε-δώσε σου με τους πολιτικούς. Αμφισβητώ τη σοβαρότητά σου. Και είμαι πια βέβαιος ότι σε αυτούς τους άθλιους καιρούς που ζούμε, συμπεριφέρεσαι με εξοργιστική μικροπρέπεια. Με ανευθυνότητα και κυνισμό που μόνο σε πονηρούς πολιτικούς έχω ξαναδεί.

Ιστορικά, ελάχιστες άλλες φορές η Ελλάδα έχει βρεθεί σε τέτοια ανάγκη. Όποιος έχει και δεν δίνει, είναι ένοχος, ύποπτος, μικρόψυχος. Ειδικά εάν αυτός ο «όποιος» έχει κάνει μπίζνα του την αλληλεγγύη, τη συνδρομή των φτωχών, τη σωτηρία των ψυχών και των σωμάτων.


Η κοινωνική σιωπή Σου όλη αυτή την περίοδο (ενώ διάγεις πολυτελώς στα αρχιεπισκοπικά ανάκτορα) είναι πια ανέκδοτο

Η κοινωνική σιωπή Σου όλη αυτή την περίοδο (ενώ διάγεις πολυτελώς στα αρχιεπισκοπικά ανάκτορα) είναι πια ανέκδοτο. Είναι γνωστή η γιγαντιαία περιουσία που διαχειρίζεσαι, η ψυχολογία οδαλίσκης που έχει καλλιεργηθεί και όσα κάνει η Εκκλησία πρέπει να τα πληρώνει το γονατισμένο κράτος, τα σκάνδαλα της Εταιρείας Σου, η αντιπνευματικότητα, τα αλληλοφαγώματα, οι ΜΚΟ, ο εγωισμός της Εκκλησίας. Αλλά αυτή η είδηση (που περίμενα επί μέρες ότι θα βγεις να την αναιρέσεις) έχει περάσει κάθε όριο.

Είσαι σοβαρός; Θέλεις να σε παίρνουν για πνευματικό ηγέτη, Εσένα; Που δεν πληρώνεις 6 μισθούς για να μαγειρευτούν τα φαγητά που σου προσφέρουν δωρεάν τα σούπερ μάρκετ και οι ελεημοσύνες των απλών ανθρώπων; Για 2 μήνες;

Κι εσείς, Σεβασμιώτατοι με τους ουρανομήκεις τίτλους, τα μεγαλοπρεπή τριτόκλιτα εις -εως, τους μεγαλόσταυρους και τα παχιά, ανεμισμένα γένια, Σεβασμιώτατε Μεσογαίας, Σεβασμιώτατε Αμαρουσίου και Ωρωπού, Σεβασμιώτατε Περιστερίου κ.λπ., δεν ντρέπεστε; Δεν έχετε δυο χιλιάρικα να βάλετε από την τσέπη σας;

Αγαπητέ Ιερώνυμε,

Για να μην πολυλογούμε (επειδή εν προκειμένω δεν μένει τίποτε να απαντηθεί) θέλω να σε πληροφορήσω ότι η LifO αναλαμβάνει να πληρώνει τις μαγείρισσές Σου, για να μη διακοπεί το συσσίτιο. Μπορείς να στείλεις όποιον θες για τα περαιτέρω.

Ντρέπομαι που η ελληνική εκκλησία έφτασε σε σημείο τέτοιας μικροπρέπειας.

Και δεν θα ησυχάσω μέχρι να χωριστεί αυτό το φαιδρό κράτος απο το κουφό, ανάλγητο και υποκριτικό μόρφωμα που κυβερνάς.
Στα σχόλια του lifo και δύο δικά μου.

Το Πενταπόσταγμα κάνει κουάκ κουάκ ως τώρα, αλλά την είδηση την έχουν αναπαράγει 5-6 χριστιανομπλογκ χωρίς διάψευση μέχρι στιγμής.
Praise his noodliness
AAAAARGHHHHHH!
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Πολύ καλή η απάντηση. Μήπως να την πηγαίναμε και στο μπλογκ;
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
Άβαταρ μέλους
kapages
Δημοσιεύσεις: 2911
Εγγραφή: 23 Δεκ 2010 05:10
Όνομα Ιστότοπου: -

καλα, ποσο μαλακες ειναι τελικα; Η χρόνια επαφη τους με το ελληνικο κρατος τους εχει κανει αρτηριοσκληρωτικους.
Ποσο μυαλο θελει να υπολογισει κανεις οτι η ζημια σε δημοσια εικονα απο τη διακοπη της βοηθειας για λιγους μηνες ειναι απειρως μεγαλυτερη απο το οικονομικο κοστος του να πληρωσουν απο τη τσεπη τους;
Παραδεισος ειναι η ικανοποιηση καθε ατομικης επιθυμιας. Κολαση, ειναι η συγκεντρωση αυτων των ατομικων παραδεισων...
Άβαταρ μέλους
egore
Δημοσιεύσεις: 1666
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2009 04:24
Όνομα Ιστότοπου: -

Οποιοι και να είναι οι λόγοι διακοπής των συσσιτίων, οφείλω να αναγνωρίσω ότι το μήνυμα* που φτάνει σε μένα είναι σωστό, και αν το να φτάσει ήταν ο ελάχιστος από τους λόγους, μπράβο τους.

*Πας διακοπές ενώ οι συνάνθρωποι σου δεν έχουν να φάνε;
έξυπνος αυτός που βρίσκει την χαρά και σοφός αυτός που γνωρίζει την αξία της σιωπής
Άβαταρ μέλους
Σίμων Resurrected
Δημοσιεύσεις: 3230
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2010 09:49
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Λυκαβηττός

Η εκκλησία υπάρχει για να παρέχει άλλοθι στο κακοποιό κράτος ....... είναι αστείο να μιλάμε για μικροπρέπειες, η μικροπρέπεια είναι η ρίζα της ύπαρξής τους.

Ps: Η χριστιανική θρησκεία και η εκκλησία της ουσιαστικά ιδρύθηκαν από έναν αυτοκράτορα στην Α' Οικουμενική Σύνοδο το 325 στη Νίκαια της Βιθυνίας

Εικόνα

Σε πολλούς διαφεύγει η Ιστορική σημασία αυτής της διαδικασίας.
État de siège
mmamais
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2012 22:07
Όνομα Ιστότοπου: -

Χαίρετε. Είχα στείλει μια απάντηση στο περιοδικό Lifo αλλά απ' ότι γνωρίζω δεν δημοσιεύθηκε. Αν δε σας πειράζει, και μια και υπάρχει το θέμα εδώ, ας την αναρτήσω εδώ.

"Προς κ. Στάθη Τσαγκαρουσιάνο

Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο στο άρθρο σας στην ενότητα Edito του τεύχος 5-11/7/2012, όπου αναφέρεστε στον κ. Ιερώνυμο.

Αναφέρετε στο άρθρο 3 φορές περί 6 μαγειρισσών που εξαιτίας τους ο κ. Ιερώνυμος σταματάει τα συσσίτεια. Και τελειώνοντας λέτε "θα τις πληρώσουμε εμείς ρε τις 6 μαγείρισσες για να μη πεινάσει ο κόσμος".
Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι πρόκειται για 6 μητροπόλεις (και όχι 6 μαγείρισσες), όπως ορθά γράφετε στην αρχή του άρθρου.
Σε κάθε μητρόπολη υπάρχουν ας πούμε 20 ενορίες (ενδεικτικός αριθμός)
Σε κάθε ενορία υπάρχει ένας αριθμός γυναικών, εθελοντριών, οι οποίες μαγειρεύουν όλο το χρόνο μεσημέρι-βράδυ. Ενδεικτικά αναφέρω στην Αγία Γλυκερία Γαλατσίου είναι 20 γυναίκες, που μαγειρεύουν 400 πιάτα ημερησίως.
Συνεπώς μιλάμε για 6 μητροπόλεις Χ 20 ενορίες (ενδεικτικά) Χ 20 γυναίκες (αλλού είναι περισσότερες) = 2400 μαγείρισσες. Άντε 2000 μαγείρισσες.
Οι παραπάνω είναι εθελόντριες, το επαναλαμβάνω. Συνεπώς, μπράβο για την καλή σας θέληση αλλά δεν υπάρχει λόγος το Lifo να επωμιστεί αυτό το τεράστιο βάρος να πληρώσει 2000 (και όχι 6) μαγείρισσες για 2 μήνες.


Κοιτάξτε τώρα τι γίνεται.....
Αυτές οι γυναίκες, οι περισσότερες συνταξιούχες (αλλά όχι όλες) σου λένε ας πούμε "πάτερ θα φύγω να ξεκουραστώ λίγο το καλοκαίρι. Θα πάνε και τα παιδιά μου διακοπές πρέπει να κοιτάξω τα εγγόνια, ο γέρος γκρινιάζει που κάθε μέρα εδώ είμαι στην εκκλησία"
τι να σου πει και ο παπάς....
Τι να σου πει και ο Ιερώνυμος...
"Να πληρώσει 2000 μαγείρισσες" λέτε εσείς. Δε διαφωνώ, μακάρι να το έκανε. Στη χώρα μας όμως, μόνο η εκκλησία δίνει φαί. Πραγματικά. Ούτε ο ΚΚΕ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ, ούτε η ΥΑΕΕ (νεοειδωλολάτρες που λατρεύουν το ΔΙΑ) έχει ταϊσει ποτέ άπορο.
Κατηγορήστε την Εκκλησία που σταματάει το καλοκαίρι επειδή δε μπορείς να μαζέψεις εύκολα 2000 κυρίες. Καλά κάνετε, τα κακά πρέπει να καυτηριάζονται.
Για να είμαστε τίμιοι όμως, πείτε και ένα καλό λόγο που τους υπόλοιπους 10 μήνες του χρόνου ταϊζει.
Και άλλοι έχουν.....και δε δίνουν τίποτα.....

Με τιμή και σεβασμό στο έργο σας,
Μαμάης Μιχαήλ, an ordinary person"
Άβαταρ μέλους
aqyn
Δημοσιεύσεις: 1577
Εγγραφή: 07 Οκτ 2010 00:32
Όνομα Ιστότοπου: -

Κύριε Μαμάη, έχετε κάποια στοιχεία που να δείχνουν ότι σε κάθε μητρόπολη διενεργούν συσσίτια οι ενορίες, και μάλιστα ΟΛΕΣ οι ενορίες; Μου φαίνεται ότι ο υπολογισμός σας είναι κομματάκι αυθαίρετος, δεν νομίζετε;
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.
Άβαταρ μέλους
Ιοκάστη
Δημοσιεύσεις: 2298
Εγγραφή: 05 Μαρ 2009 13:18
Όνομα Ιστότοπου: Iokaste’s Blog
Επικοινωνία:

Καταρχάς θα συμφωνήσω με τον Γιατρό, δεν νομίζω πως κάνουν συσσίτια σε όλες τις ενορίες. Επίσης οι περισσότερες "αγαθοεργίες" της εκκλησίας γίνονται από εθελοντές οι οποίοι θεωρούν – λανθασμένα κατά τη γνώμη μου – πως η διάθεσή τους να βοηθήσουν το συνάνθρωπο προέρχεται από την πίστη τους κι έτσι ταυτίζουν τις δικές τους προσπάθειες με της εκκλησίας. Που εδώ που τα λέμε η εκκλησία δεν κάνει καμία προσπάθεια. Τα συσσίτια είναι με εθελοντές, τα ρούχα που μαζεύει τα πηγαίνουν πιστοί, τα χρήματα που δίνει (αν δίνει) είναι από τους πιστούς κλπ. Δηλαδή το μόνο που κάνει είναι να καρπώνεται τη "δόξα" και να το παίζει φιλάνθρωπη με ξένα χρήματα και να διασφαλίζει φοροαπαλλαγές που δεν της αξίζουν. Έτσι μπορώ να κάνω κι εγώ φιλανθρωπίες και περισσότερες από την εκκλησία.

Και το χειρότερο είναι πως η εκκλησία διαθέτει τεράστια περιουσία και πολλοί υψηλόβαθμοι ιερείς τρώνε με χρυσά κουτάλια. Δεν γίνεται με όλα αυτά να μιλάμε για αγαθοεργίες από την εκκλησία, είναι υποκριτικό.
http://iocaste.wordpress.com

Do you know how a falcon is trained my dear? Her eyes are sown shut. Blinded temporarily she suffers the whims of her God patiently, until her will is submerged and she learns to serve - as your God taught and blinded you with crosses.
Άβαταρ μέλους
Γιατρος Του Ικα
Δημοσιεύσεις: 5537
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 13:22

Off Topic
Με τον Aqyn συμφωνείς Ιοκάστη.
Άνθρωπος χωρίς Θεό,ψάρι χωρίς ποδήλατο.

Είδα χτές ένα πεφταστέρι και ευχήθηκα να πέσει στο σπίτι σου.(Mikeius)

Ένα πέτρινο λιοντάρι στην μπασιά της νύχτας, με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα…
Άβαταρ μέλους
Ιοκάστη
Δημοσιεύσεις: 2298
Εγγραφή: 05 Μαρ 2009 13:18
Όνομα Ιστότοπου: Iokaste’s Blog
Επικοινωνία:

Off Topic
Αχ συγνώμη Γιατρέ, αυτή η ζέστη με έχει αποσυντονίσει τελείως : brrr : : brrr :
http://iocaste.wordpress.com

Do you know how a falcon is trained my dear? Her eyes are sown shut. Blinded temporarily she suffers the whims of her God patiently, until her will is submerged and she learns to serve - as your God taught and blinded you with crosses.
Scifimom
Δημοσιεύσεις: 807
Εγγραφή: 27 Μάιος 2009 09:21
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Σάϊρ Μέση Γη

Μάλλον το σχόλιο το έστειλες ως mail στον Τσαγκαρουσιάνο (από την δομή του σχολίου αυτό συμπεραίνω) γι αυτό δεν δημοσιεύθηκε. Αν κάνεις log στην σελίδα μπορείς στο κάτω μέρος να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Αυτό είναι ένα από τα δικά μου σχόλια στο lifo
Για τελευταία φορά ΔΕΝ ΤΑΙΖΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ. Οι εισφορές αυτών που κόβουν από αυτό που θα έτρωγαν οι ίδιοι για να το ρίξουν το καρότσι με τις δωρεές τους ταΐζουν. ΔΕΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, αλλά εθελοντές που αφιερώνουν το προσωπικό τους χρόνο. Αλλά τα εύσημα ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Και όταν για αδιάφορο λόγο δεν έχει εθελοντές. Δεν παίρνει τους καλογέρους που ξύνονται στα μοναστήρια για να βοηθήσουν. Δεν επιστρατεύει τις αξύριστες των κατηχητικών για να μαγειρεύουν, αλλά ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΣΥΣΙΤΙΑ. Που σημαίνει ότι νοιάζεται για το image της παρά για να μην ψοφήσουν της πείνας οι άστεγοι και άποροι. Το καταλάβατε ή να το ζωγραφίσω κιόλας;
H εκκλησία λοιπόν δεν προσφέρει φαγητό, και όταν δεν μπορεί να εξασφαλίσει εθελοντές τι κάνει; shut down. Δεν θα χρειαζόταν καν να πληρώσει, αμα μάζευε καμια 200αριά καλόγερους και καλόγριες από τα μοναστήρια για 2 μήνες και μαζί με τα πατερημά τους έλεγε να ανακατώσουν και καμιά φασολάδα δεν θα σταματούσαν τα συσίτια. Επίσης μόοοολις άρχισε να φωνάζει ο Τσαγκαρουσιάνος και ο Δημοκίδης και άλλοι δημοσιογράφοι ΤΣΟΥΠ ξαναβρέθηκαν μαγείρισσες (εθελόντριες) και ο Jeronιmo ανακοίνωσε πως δεν θα σταματήσουν τα συσσίτια στις μητροπόλεις. Σε καμία από αυτές. Άρα τσάκα τσάκα ξαναβρέθηκαν οι 2000 (σιγά μην είναι και 20.000 αλλά σου κάνω το χατίρι) εθελόντριες, μόλις έτριξαν λιγάκι οι καρεκλίτσες των μητροπολιτών (και όχι από το πάχος που τρίζουν συνήθως).
Praise his noodliness
AAAAARGHHHHHH!
Άβαταρ μέλους
Αναρχος
Δημοσιεύσεις: 4450
Εγγραφή: 26 Φεβ 2011 10:45
Όνομα Ιστότοπου: www.dalani.blogspot.com

mmamais έγραψε:...ούτε η ΥΑΕΕ (νεοειδωλολάτρες που λατρεύουν το ΔΙΑ) ...
Υ.Σ.Ε.Ε. είναι (Υπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών) και δεν είναι ειδωλολάτρες, όπως δεν ήταν και αρχαίοι κάτοικοι αυτού του τόπου.
No gods, no masters
Είμαστε εμείς που ζυμώνουμε και δεν έχουμε ψωμί Εμείς που βγάζουμε το κάρβουνο και κρυώνουμε Είμαστε εμείς που δεν έχουμε τίποτα κι ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο. Τάσος Λειβαδίτης
Ἄφοβον ὁ θεός, ἀνύποπτον ὁ θάνατος· καὶ τ’ ἀγαθὸν μὲν εὔκτητον, τὸ δὲ δεινὸν εὐκαρτέρητον.
mmamais
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2012 22:07
Όνομα Ιστότοπου: -

Το έστειλα σαν mail, δεν ήξερα τον άλλο τρόπο. Ο αριθμός μαγειρισσών που γράφω πράγματι είναι λίγο αυθαίρετος. Τα στοιχεία είμαι....εγώ(!) ως γνώστης του τι γίνεται στις 2 ενορίες που ανέφερα στο mail μου στο Lifo. Είναι γεγονός ότι σε 2 σχετικά μικρές ενορίες έχουν 20-25 γυναίκες η κάθε μια που μαγειρεύουν. Στη συνέχεια έκανα "προέκταση" αυτής της πληροφορίας και στις άλλες ενορίες, και ναί, συμφωνώ, δεν κάνουν όλες οι ενορίε συσσίτειο.

Δεν θα ήθελα να συζητήσω περί του αν η Εκκλησία κάνει φιλανθρωπία ή καρπώνεται τη φιλανθρωπία των ανθρώπων κτλ κτλ. Είναι θέμα προσωπικής κρίσης. Ο καθένας από εμάς κρίνει τα γεγονότα με βάση το μυαλό του και έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει αυτό.

Αυτό που έγραψα στον κ. Τσαγκαρουσιάνο ότι "δεν είναι σωστό να λες η Εκκλησία για 6 μαγείρισσες σταματάει τα συσσίτεια". Αυτό είναι ψευδές! Μπορεί οι μαγείρισσες να μην είναι 2000 ή 20.000 που γράφω εγώ, αλλά δεν είναι 6 και 16, που το Lifo θα τις πληρώσει! Κρίνει ο καθένας τα γεγονότα όπως θέλει, σύμφωνοι. Όμως να έχει στα χέρια του αληθή γεγονότα, και να μην παραποιεί (τουλάχιστον εκούσια) και μετά η κρίση δική του.

ΥΓ. Η ΥΣΕΕ δεν λεγόταν κάποτε Ύπατη Αρμοστία Ελλήνων Εθνικών, δηλαδή ΥΑΕΕ; Αν όχι συγνώμη λάθος.
Άβαταρ μέλους
spylab
Δημοσιεύσεις: 1600
Εγγραφή: 26 Φεβ 2011 13:14
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Γλυφαδα

Δεν θα ήθελα να συζητήσω περί του αν η Εκκλησία κάνει φιλανθρωπία ή καρπώνεται τη φιλανθρωπία των ανθρώπων κτλ κτλ. Είναι θέμα προσωπικής κρίσης.
Mε ολον τον σεβασμο δεν ειναι θεμα προσωπικης κρισης!
ή κανει ή δεν κανει ;)
Minds are like para-chutes. They only function when open.
Θεόφιλος
Δημοσιεύσεις: 1177
Εγγραφή: 22 Αύγ 2011 17:14
Όνομα Ιστότοπου: -

είδατε τελικά πόσο χρήσιμη είναι η εκκλησία για εκατοντάδες συνανθρώπους μας; δυο μήνες μόνο σταματούν τα συσίτια, και μέχρι και οι άθεοι διαμαρτύρονται, ούτε θρήσκοι οι πεινασμένοι να ήτανε.
Άβαταρ μέλους
aristotelis_1
Δημοσιεύσεις: 4670
Εγγραφή: 31 Αύγ 2009 15:33
Όνομα Ιστότοπου: -

κραζουμε την εκκλησια επειδη δεν ειναι λυση να ταιζει νεροβραστα μακαρονια [οπως ειπε καποιος καποτε] αλλα να κανει κατι σωστο και τωρα τους κραζουμε επειδη σταματισαν να ταιζουν τα νεροβραστα μακαρονια? :think:
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΑΡΗΣ
Άβαταρ μέλους
Ιοκάστη
Δημοσιεύσεις: 2298
Εγγραφή: 05 Μαρ 2009 13:18
Όνομα Ιστότοπου: Iokaste’s Blog
Επικοινωνία:

Βρε Αρίστο όχι, δεν τους κράζουμε γι'αυτό. Τους κράζουμε γιατί είναι τόσο τσιγκούνηδες και φτηνιάρηδες που κάνουν και καλά αγαθοεργίες αλλά με τα λεφτά και τον εθελοντισμό των πιστών. Δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη να πληρώσουν κι έχουν τόση περιουσία. Και μετά θέλουν και να πάρουν τη δόξα. Ε όχι.
http://iocaste.wordpress.com

Do you know how a falcon is trained my dear? Her eyes are sown shut. Blinded temporarily she suffers the whims of her God patiently, until her will is submerged and she learns to serve - as your God taught and blinded you with crosses.
Άβαταρ μέλους
petsoukos
Δημοσιεύσεις: 119
Εγγραφή: 26 Οκτ 2010 18:38
Όνομα Ιστότοπου: Computerman
Επικοινωνία:

spylab έγραψε:
Δεν θα ήθελα να συζητήσω περί του αν η Εκκλησία κάνει φιλανθρωπία ή καρπώνεται τη φιλανθρωπία των ανθρώπων κτλ κτλ. Είναι θέμα προσωπικής κρίσης.
Mε ολον τον σεβασμο δεν ειναι θεμα προσωπικης κρισης!
ή κανει ή δεν κανει ;)
Αν έβαζε χρήμα από τα κέρδη από τις χοντρές μπίζνες που κάνει η εκκλησία, θα έκανε φιλανθρωπία. Τώρα απλά Free-Promo/Marketing.
Δεν μπορείς να νικήσεις ένα troll...το αφήνεις να ψοφήσει από την «πείνα»
Άβαταρ μέλους
aristotelis_1
Δημοσιεύσεις: 4670
Εγγραφή: 31 Αύγ 2009 15:33
Όνομα Ιστότοπου: -

σημερα ανακαλιψανε οτι τα συσσιτια δεν τα βαζουν απο την τσεπη τους αλλα απο αυτα που δινει κυριος ο κοσμος? καλημερα

ολοι συνισφεραμε στα σουπερ μαρκετ οταν μαζευανε λεφτα για τους αστεγους ο λαος εδωσε τα περισσοτερα δε το ηξερε κανεις αυτο?

απλα με εκανε εντιποση το κραξιμο

αυταααααα
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΑΡΗΣ
Άβαταρ μέλους
Τεμπελόσκυλο
Δημοσιεύσεις: 9867
Εγγραφή: 03 Μαρ 2009 21:27
Όνομα Ιστότοπου: Τεμπέλικες Σκέψεις...
Τοποθεσία: Sun City
Επικοινωνία:

Όχι τα περισσότερα, ΟΛΑ.
It is by will alone I set my mind in motion.
Απάντηση