Η ιδιαιτερότητα της έγκειται στο ότι είναι πολύ πιο προσιτή σε εμάς απο τις υπόλοιπές και αυτό την κάνει αν θέλεις και λόγω βιώματος πιο κατανοητή χωρίς να θέλω να μειώσω τις άλλες μου είναι πολύ πιο οικεία,="Leo21"]tyxkalmat>>>>
εεεε? καταρχάς κάθε σημαντική θρησκευτική εμπειρία είναι κατα βάση ιδιαίτερη, ανάλογα με τον καθένα που τη βιώνει, και άρα και κατα τα άλλα η χριστιανική θρησκευτική εμπειρία δεν είναι κάτι το ίδιαίτερο σε αυτό, εκτός απο τις δικές της ιστορίες και δόγμα, τα οποία όμως, όταν βρίσκεσαι 'εκεί', είναι εντελώς δευτερεύοντα.
εδώ χρειάζεται μετάφρασηεεεεε??????????
ανώτερη απο τις άλλες; why the heck would you say that?
Σεβαστή η άποψη σου αν και διαφορετική, αλλά δεν νομίζω να έχει σχέση η ηλικία κάποιας θρησκείας, για να βιώσει κανείς κάποιου είδους θρησκευτική εμπειρία, σε μικρότερο βαθμό απο κάποιον που η θρησκεία του είναι μεγαλύτερης ηλικίας, και τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω και πάλι τη ανωτερότητα της χριστιανικής θρησκείας έναντι των σαμάνων, της ψυχεδέλειας, και του διαλογισμού.εγώ θα έλεγα οτι είναι πολύ κατώτερη απο τις άλλες, διότι δεν εμπεριέχει τις διαδικασίες τεχνικές που ευκολότερα θα έκαναν τον πιστό να φτάσει στην υπερβαση.
Για το "εμπεριέχει μέσα της όλες τις άλλες" τι να πω;
Οτι είναι παντελώς άκυρο, μιας και η χριστιανική θρησκεία είναι κατά πολύ νεώτερη άλλες, ιστορικά και σε επίπεδα ενόρασης και υπερβασης βρίσκεται περίπου στις 3 χειρότερες [μαζί με τις υπόλοιπες μονοθεϊστικές?]
[/quote][/quote]Προφανώς tyxkalmat, δεν έχεις καταλάβει τι εννοώ/εννούμε θρησκευτική εμπειρία και μάλιστα υπερβατική θρησκευτική εμπειρία, κάτι που φαίνεται απο το οτι μιλάς π.χ. για την ηθική επίπτωση/επίδραση της θρησκείας ως θρησκευτική εμπειρία.
Πράγματι, με τον όρο ''υπερβατική'' θρησκευτική εμπειρία δεν μπορώ να καταλάβω και πολλά [η θρησκευτική εμπειρία έχει αναφορά στο υπερβατικό,] αλλά την ''υπερβατική θρησκευτική εμπειρία'' δεν την καταλαβαίνω, εκτός αν εννοείς αυτό που λέω εντός των αγκυλών, τότε σε αυτή την περίπτωση έχουμε αναφορά στο υπερβατικό μέσω της θρησκευτικής εμπειρίας αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να θεωρίσουμε την ίδια θρησκευτική εμπειρία σαν υπερβατική, με άλλα λόγια υπερβατικό είναι αυτό που προσεγγίζεις και όχι ο τρόπος που το κάνεις,
Και για την ηθική επίπτωση/επίδραση της θρησκείας σαν θρησκευτική εμπειρία, αυτό είναι κάτι ξεχωριστό, σίγουρα η ηθική ανάταση που δέχεται απο την θρησκεία και που είναι ήδη προυπάρχουσα στο άτομο που στρέφεται προς την θρησκεία, δεν έχει να κάνει με την θρησκευτική εμπειρία αυτήν μπορεί να την νιώσει και άτομο χωρίς η με περιορισμένες ηθικές αρχές.