Καλώς σας βρήκα! (Doppelganger)

Αμέσως μετά την εγγραφή σας περάστε από εδώ να πείτε ένα «χαίρετε» μαζί με δυό λόγια για τον εαυτό σας, και να λάβετε το «αντιχαίρετε» από τους άλλους.
Απάντηση
Doppelganger
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 18 Οκτ 2010 14:29
Όνομα Ιστότοπου: Doppel's Den
Επικοινωνία:

Γεια σας!
Είμαι φοιτητής 20 ετών κι ανάμεσα στα άλλα άθεος. Χάρηκα ιδιαίτερα όταν μου ήρθε μήνυμα στο facebook για την ύπαρξη του συγκεκριμένου forum και οργάνωσης και με τον καιρό ίσως γίνω κανονικό μέλος κι όχι απλά υποστηρικτής. Προσπαθώ να είμαι ανοιχτόμυαλος και διαλλακτικός, αλλά, δυστυχώς(?), στο θέμα της θρησκείας, αν και σέβομαι τις απόψεις των άλλων και δεν είμαι εριστικός, είμαι αρκετά αυστηρός.
Γνώρισα την αθεία κάπως αργά (στα 18 μου), όταν την πάτησα από κάποιους και κάποια θέματα που είχαν σχέση με τη θρησκεία και συγκεκριμένα την ορθόδοξη χριστιανική πίστη εδώ στην Ελλάδα, κι από τότε αρκετά ενημερωμένος και αγανακτισμένος βάλλομαι εναντίον κάθε θρησκευτικής, υπερφυσικής και συνομοσιολογικής (χαλεπά ή καθόλου στηριγμένης από επιχειρήματα και στοιχεία) ιδέας. Παρ'όλα αυτά δεν συζητώ με ύφος και όσο το δυνατόν δεν προσβάλω άτομα που έχουν τέτοια πιστεύω κι συμμερίζονται ανάλογες απόψεις. Αλλά και η βλακεία έχει τα όρια της.
"The God of the Old Testament is arguably the most unpleasant character in all fiction: jealous and proud of it; a petty, unjust, unforgiving control-freak; a vindictive, bloodthirsty ethnic cleanser; a misogynistic, homophobic, racist, infanticidal, genocidal, filicidal, pestilential, megalomaniacal, sadomasochistic, capriciously malevolent bully."
— Richard Dawkins
Άβαταρ μέλους
Darkchilde
Δημοσιεύσεις: 1777
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:08
Όνομα Ιστότοπου: The Dark Side of the Force and other stories
Τοποθεσία: Lost in the Night
Επικοινωνία:

Καλώς ήρθες.

Και καλές συζητήσεις να έχουμε. Αρκετοί από εμάς γίναμε άθεοι και πιο αργά από εσένα.
Blog (greek): The Dark Side of the Force and Other Stories
Blog (english): Snippets and other stories from the net

Twitter: @ladyjedi : I only tweet in English.
Isaac Asimov έγραψε:To surrender to ignorance and call it God has always been premature, and it remains premature today.
georgegous
Δημοσιεύσεις: 34
Εγγραφή: 12 Οκτ 2010 14:57
Όνομα Ιστότοπου: -

Καλώς ήρθες!
Τα σκολειά μου τα κλείνανε τα μάτια.
Μου τ' ανοίγαν η ζούγκλα των Ολίγων και τα <<καταραμένα>> τα βιβλία.
Κι ολάνοιχτ' απομείναν ως το τέλος.
Κ. Βάρναλης
Απάντηση