Τρύφων

Αμέσως μετά την εγγραφή σας περάστε από εδώ να πείτε ένα «χαίρετε» μαζί με δυό λόγια για τον εαυτό σας, και να λάβετε το «αντιχαίρετε» από τους άλλους.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Τρύφων Σπιουνέας
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 11 Σεπ 2010 22:26
Όνομα Ιστότοπου: -

Καλησπέρα σε όλους.

Ονομάζομαι Τρύφων και ο λόγος της εγγραφής μου στο forum σας είναι να γνωρίσω, να αναλύσω και να κατανοήσω τον συλλογισμό ατόμων σαν και εσάς , ατόμων δηλαδή χωρίς πίστη και χωρίς ελπίδα για την σωτηρία των ψυχών και μετέπειτα για δευτέρα παρουσία. Ελπίζω να μην με αντιμετωπίσετε με πικρόχολα σχόλια η αστεϊσμούς και να μην κρατήσετε την ίδια στάση με αυτήν που επιδείξατε σε άλλους εν Χριστό αδελφούς που επιχείρησαν να συζητήσουν μαζί σας στο εν λόγο forum.

Ευχαριστώ,
Τρύφων
Θα σας δείξω εγώ!
Θα δείτε τι θα πάθετε!
Άβαταρ μέλους
Ευθύμης
Δημοσιεύσεις: 3332
Εγγραφή: 18 Αύγ 2009 01:08
Όνομα Ιστότοπου: -

Καλησπέρα και σε σένα και καλωσόρισες στο χώρο. Κι εμείς ελπίζουμε να μιλήσουμε με κάποιο χριστιανό που δε μας θεωρεί εξορισμού σκληρόκαρδους, αλαζόνες και φιλοτομαριστές. Μακάρι να είσαι η έκπληξη. Καλές συζητήσεις!
Η αθεΐα δεν είναι το παν αλλά είναι μια καλή αρχή.
Μάκης
Δημοσιεύσεις: 1219
Εγγραφή: 20 Απρ 2010 02:38
Όνομα Ιστότοπου: -

Θα σε καλοσορίσω και γω με μιά επιστολή από το forum φυσικών Αθήνας που μου άρεσε:
Ανοιχτή επιστολή του Dawkins στην δεκάχρονη κóρη του Juliet:

«Αγαπημένη μου Juliet

Τώρα που έγινες μóλις δέκα ετών, θέλω να σου γράψω για κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα. Αναρωτήθηκες ποτέ πώς γίνεται να γνωρίζουμε αυτά που γνωρίζουμε; Πώς ξέρουμε, για παράδειγμα, óτι τα αστέρια, τα οποία μοιάζουν με μικροσκοπικές τρυπίτσες στον ουρανó, είναι στην πραγματικóτητα τεράστιες μπάλες φωτιάς σαν τον Ήλιο, αλλά πάρα πολύ μακριά απó τη Γη; Και πώς γνωρίζουμε óτι η Γη είναι μία μικρóτερη μπάλα που περιστρέφεται γύρω απó ένα απó αυτά τα αστέρια, τον Ήλιο;»
«Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι η απóδειξη!»
«Απóδειξη δεν είναι πάντοτε μóνο μία απλή παρατήρηση, óμως η παρατήρηση βρίσκεται πάντα πίσω απó την απóδειξη».
«Οι επιστήμονες -ειδικοί στο να ανακαλύπτουν τι είναι αληθινó σχετικά με τον κóσμο- λειτουργούν συχνά σαν ανακριτές. Κάνουν μια εικασία (που ονομάζεται υπóθεση) για κάτι που θα μπορούσε να ισχύει. Μπορούν τóτε να πουν στους εαυτούς τους: αν αυτó ήταν πραγματικά αληθινó, θα έπρεπε να δούμε εκείνο και το άλλο.
Αυτó ονομάζεται πρóβλεψη».
«Ο τρóπος με τον οποίο οι επιστήμονες χρησιμοποιούν τις αποδείξεις για να μάθουν τον κóσμο είναι πολύ πιο έξυπνος και πιο περίπλοκος απó ó,τι μπορώ να περιγράψω σε ένα μικρó γράμμα. Τώρα óμως θέλω να προχωρήσω πέρα απó την απóδειξη, η οποία είναι ένας καλóς λóγος για να πιστεύεις σε κάτι, και να σε προειδοποιήσω για τρεις κακούς λóγους για να πιστεύεις σε οτιδήποτε. Ονομάζονται «παράδοση», «εξουσία» και «αποκάλυψη».

«Οι άνθρωποι πιστεύουν κάποια πράγματα επειδή απλώς κάποιοι άλλοι άνθρωποι πίστευαν στα ίδια πράγματα για αιώνες. Αυτó είναι η παράδοση».
Όμως διαφορετικές θρησκείες έχουν, σε ολóκληρο τον κóσμο, τα παιδιά.
«Η ιστορία του κάθε παιδιού δεν έχει καμία σχέση με αποδείξεις και óλα τους πιστεύουν ó,τι και οι γονείς τους και οι παππούδες, οι οποίοι με τη σειρά τους δεν βασίζονταν ούτε εκείνοι σε αποδείξεις».
Περιττó βέβαια να πω óτι «…απó τη στιγμή που óλοι πιστεύουν σε διαφορετικά πράγματα, δεν θα μπορούσαν να έχουν óλοι δίκιο.»
«…στην πραγματικóτητα η κάθε διαφορετική πίστη οφείλεται ολοκληρωτικά στις διαφορετικές παραδóσεις τους».
«Στην αρχή είχαν φτιαχτεί με τον ίδιο τρóπο που φτιάχνεται κάθε ιστορία σαν αυτή της Χιονάτης. Όμως, με την πάροδο των αιώνων, μετατράπηκε σε παράδοση και οι άνθρωποι άρχισαν να την παίρνουν στα σοβαρά, απλώς και μóνον επειδή η ιστορία μεταβιβάστηκε σε τóσο πολλές γενιές».
«Εάν κατασκευάσεις μία ιστορία που δεν είναι αληθινή, τóτε, με το να τη μεταφέρεις διαμέσου των αιώνων δεν θα γίνει πιο αληθινή!»

«Η εξουσία ως λóγος για να πιστεύεις κάτι, σημαίνει óτι το πιστεύεις επειδή σου το είπε κάποιος που είναι σημαντικóς. Στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, ο Πάπας είναι το πιο σημαντικó πρóσωπο, και οι άνθρωποι πιστεύουν óτι έχει δίκιο απλά και μóνο επειδή είναι ο Πάπας και έχει εξουσία» óπως και οι Αγιατολάχ στην Μουσουλμανική θρησκεία.
«Πολλοί νέοι Μουσουλμάνοι είναι έτοιμοι να διαπράξουν φóνους, ακριβώς επειδή τους το ζητούν οι Αγιατολάχ».
«Τώρα, κάποια απó τα πράγματα που είπε ο Πάπας κατά τη διάρκεια της ζωής του ήταν πιθανώς αληθινά και κάποια άλλα δεν ήταν. Δεν υπάρχει κανένας λóγος να πιστέψεις οτιδήποτε κι αν πει μóνο και μóνο επειδή ήταν ο Πάπας, óπως δεν υπάρχει λóγος να πιστεύεις οτιδήποτε κι αν πουν πολλοί άλλοι άνθρωποι» που έχουν εξουσία.

«Δεν έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια την απóδειξη óτι το φως ταξιδεύει με ταχύτητα 300.000 χιλιομέτρων το δευτερóλεπτο. Αντίθετα πιστεύω στα βιβλία που μου λένε την ταχύτητα του φωτóς… οι άνθρωποι που έγραψαν τα βιβλία αυτά έχουν δει τις αποδείξεις και ο καθένας μας έχει τη δυνατóτητα να τις ελέγξει προσεχτικά οποιαδήποτε στιγμή» αν το θέλει.
Όμως «Όταν οι θρησκευóμενοι άνθρωποι έχουν απλώς μια αίσθηση μέσα τους óτι κάτι πρέπει να είναι σωστó, ακóμα κι αν δεν υπάρχει απóδειξη óτι είναι σωστó, ονομάζουν την αίσθησή τους αποκάλυψη».
«…αυτή η εσωτερική αίσθηση δεν είναι απó μóνη της σοβαρóς λóγος για να πιστέψεις… χρειάζεσαι αποδείξεις…. Ωστóσο, διαφορετικοί άνθρωποι έχουν αντίθετες διαισθήσεις, οπóτε πώς αποφασίζουμε τίνος η διαίσθηση είναι η σωστή;»
«Υπάρχουν άνθρωποι με δυνατή εσωτερική αίσθηση óτι ένας διάσημος αστέρας του κινηματογράφου τους αγαπά ενώ στην πραγματικóτητα ο ηθοποιóς δεν τους έχει συναντήσει ποτέ. Οι άνθρωποι αυτοί είναι πνευματικά άρρωστοι. Οι εσωτερικές αισθήσεις πρέπει να στηρίζονται σε αποδείξεις, αλλιώς δεν μπορεί κανείς να τις εμπιστευτεί. Οι διαισθήσεις έχουν αξία ακóμη και στην επιστήμη, αλλά μóνο για να σου δίνουν ιδέες, τις οποίες αργóτερα ελέγχεις, αναζητώντας αποδείξεις».

«Καμιά απó αυτές τις θρησκευτικές δοξασίες δεν υποστηρίζεται απó σοβαρές αποδείξεις. Ωστóσο, εκατομμύρια άνθρωποι τις πιστεύουν. Αυτó ίσως συμβαίνει διóτι τους είπαν να τις πιστέψουν óταν ήταν σε νεαρή ηλικία, δηλαδή σε μία ηλικία που θα μπορούσαν να πιστέψουν οτιδήποτε».
«Πιστεύουν σε διαφορετικά πράγματα ακριβώς για τον ίδιο λóγο που εσύ μιλάς αγγλικά και η Ann Kathrin γερμανικά. Και οι δύο γλώσσες είναι σωστές, η καθεμιά για τη δική της χώρα. Όμως, δεν μπορεί να ισχύει óτι διαφορετικές θρησκείες έχουν δίκαιο η καθεμιά για τη χώρα τους δεδομένου óτι διαφορετικές θρησκείες ισχυρίζονται óτι είναι αληθινά, κάποια πράγματα που είναι αντίθετα μεταξύ τους. Δεν γίνεται η Μαρία να είναι ζωντανή στην κοινóτητα των καθολικών της Νóτιας Ιρλανδίας και νεκρή στους Προτεστάντες της Βóρειας Ιρλανδίας.

Τι μπορούμε να κάνουμε για óλα αυτά; Δεν είναι εύκολο για σένα να κανείς κάτι, επειδή είσαι μóνο δέκα ετών. Όμως, θα μπορούσες να δοκιμάσεις το εξής: Την επóμενη φορά που κάποιος θα σου πει κάτι που ακούγεται σημαντικó σκέψου: Είναι αυτó κάτι που ο κóσμος το γνωρίζει επειδή υπάρχουν αποδείξεις; Ή είναι κάτι που οι άνθρωποι το πιστεύουν μóνον εξαιτίας της παράδοσης, της εξουσίας ή της αποκάλυψης; Και, την επóμενη φορά που κάποιος θα σου πει óτι κάτι είναι αληθινó, ρώτησε τον: Τι αποδείξεις έχουμε γι αυτó; Και αν δεν μπορούν να σου δώσουν μία καλή απάντηση, ελπίζω να σκεφτείς πολύ προσεχτικά πριν πιστέψεις λέξη απó óσα σου πουν.

Ο αγαπημένος σου μπαμπάς».
dtango
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 2117
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:56
Όνομα Ιστότοπου: Dispute of a man with his Ba
Τοποθεσία: Καλύβια (7ος όροφος!)
Επικοινωνία:

Τρύφωνα καλώς ήρθες!
Είμαι βέβαιος ότι η συντονιστική ομάδα άκουσε το παράπονό σου και θα φροντίσει να μην δυσαρεστηθείς.
Όσον τώρα αφορά την απορία σου για την σωτηρία της ψυχής μας, άνοιξε ένα σχετικό νήμα και θα τα πούμε εκεί. Αρκεί βέβαια να σοβαρολογείς και να μην θέλεις να κάνεις πλάκα. Χμ;
"Culture is memory", Yuri Lotman, 1922 - 1993, Ρώσος Σημειολόγος και Κουλτουρολόγος
Άβαταρ μέλους
patroklos
Δημοσιεύσεις: 1714
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2010 13:22
Όνομα Ιστότοπου: -

άθεος είναι αυτός που πρακτικά δεν εμπλέκει στην καθημερινότητά του δραστηριότητες που αιτιολογούνται στο υπερβατικό, οχι ομως, χωρις προβλημα με δραστηριοτητες που προκαλουν το υπερβατικο. πιστη σε ιδεες, εννοιες, οχι οντα

άθεος είναι αυτός που πρακτικά δεν εμπλέκει στην καθημερινότητά του σκεψεις νοηματος, συμπερασματα και εξηγηση για φαινομενα που αιτιολογούνται στο υπερβατικό

δεν πιστευω στην νεκρανασταση

δεν πιστευω οτι χρειαζονται σωτηρια οι ψυχες αλλα πάτημα. Σωζονται μονες τους
η σωτηρια ειναι ειλικρινεια
ολα τα προβληματα μας ειναι ανθρωπινα

οι ανθρωποι σημερα αντιπροσωπευουν αυτους που υπηρξαν και αυτους που υπάρχουν

πιστευω στον ανθρωπο
πιστευω στη φυση του ανθρωπου
πιστευω στη φυση γυρω μου
οσο μετεχουμε στην ζωη βιωνουμε τον παραδεισο και την κολαση

ειμαστε πολιτες της βαβελ και ο πυργος μας εφτασε τον θεο
ο νιτσε λεγεται τον σκοτωσε
ο επικουρος τον αγνοησε
ο ντωκινς θα'θελε και απο τα δυο παραπάνω, αλλα δυστυχως δεν υπαρχει

ο θεος που περιγραφεται κλασικα στον μονοθεισμο
ειναι συνεταιρος στην κοσμικη εξουσια
η εκκλησια ειναι μορφη μαφιας

η πιστη ειναι χημικη διαδικασια
η εκκλησια προσπαθει να την εκμεταλλευτει
θα την κερδιζε αν πιστευε στους ανθρωπους

η εκκλησια πιστευει στο κερδος και την εξουσια
η εκκλησια υποτιμα το βαθος της ανθρωπινης υποστασης

δεν ειμαστε προβατα αλλα αρουραίοι

η ψυχη ειναι ενεργεια επι της υλης

τελικα διασκορπιζεται

η συνειδητοτητα του παροντος
διαλογισμος, εσω-σκοπηση
το παρον καθως τρεχει
ειναι το αθανατο στη ζωη
παντα τρεχει
το ιδιο σε καθε ματι
και πριν και μετα απο εμας
--------------------------------------------

με πολυ συγκρατηση

ο καθενας πρεπει να πιστευει οτι του ταιριαζει

αρα να γνωριζει αρκετα
να ζησει αρκετα

οχι να τα αρνηθει


το διαζυγιο ειναι φαναρι πολιτισμου
καμμια σχεση κρατους-εκκλησιας

η αγαπη, ο οικτος, η δικαιοσυνη, η ταξη, η ελευθερια, η ευθυνη ειναι ανθρωπινες εννοιες αξιες συναισθηματα και φιλοσοφιες

οχι καποιου αλλου οντος πιο σοφού ή κατάλληλου
Enjoy yourself. It's later than you think. / Διασκέδασε. Είναι πιό αργά από ό, τι νομίζεις

Chinese proverb /Κινεζική παροιμία
Άβαταρ μέλους
Τεμπελόσκυλο
Δημοσιεύσεις: 9867
Εγγραφή: 03 Μαρ 2009 21:27
Όνομα Ιστότοπου: Τεμπέλικες Σκέψεις...
Τοποθεσία: Sun City
Επικοινωνία:

Τρύφωνα καλωσήρθες και καλές συζητήσεις!
It is by will alone I set my mind in motion.
Μάκης
Δημοσιεύσεις: 1219
Εγγραφή: 20 Απρ 2010 02:38
Όνομα Ιστότοπου: -

Αν θέλω να είμαι ακριβής με τον κ. Dawkins πρέπει να του πω ότι ορισμένα κομάτια των θρησκειών περιέχουν και επιστημονικούς συμβολισμούς, όπως εκείνο του κρυφοηρακλειτικού Ιωάννη "Εν αρχή ήν ο λόγος". Υπάρχει δηλ. Τρύφωνα και αυτό που λέγεται "Θεολογικός υλισμός", αν δεν τον έχεις ακουστά. Και αυτός είναι ακόμη χειρότερος από τον ιδεαλισμό, γιατί "σε παίζει στην έδρα σου". Άλλοι αυτή την συμπεριφορά την λένε εισοδισμό, δηλ. σε σκάβω από μέσα. Βλέπεις πόσα μπορεί να μάθεις σ΄αυτό το forum!
Άβαταρ μέλους
breadfan
Δημοσιεύσεις: 1722
Εγγραφή: 20 Ιουν 2009 03:16
Τοποθεσία: Πάτρα

dtango έγραψε:Είμαι βέβαιος ότι η συντονιστική ομάδα άκουσε το παράπονό σου και θα φροντίσει να μην δυσαρεστηθείς.
Η συντονιστική ομάδα δεν κάνει διακρίσεις ανάλογα με το θρήσκευμα των μελών του φόρουμ.
Συνεπώς οι ένθεοι δεν θα πρέπει να περιμένουν ούτε εχθρική, αλλά ούτε ευνοϊκή μεταχείριση.

-------------

Αγαπητέ Τρύφωνα,

Πολλοί συγχέουν την επίθεση στις πεποιθήσεις ενός ανθρώπου με επίθεση στον ίδιο. Κι όμως, δεν είναι καθόλου το ίδιο.

Ο σεβασμός στον ίδιο τον άνθρωπο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος, τουλάχιστον μέχρι να υπάρξουν σοβαρές ενδείξεις ότι δεν τον αξίζει.
Για τις πεποιθήσεις του, όμως, ο καθένας θα πρέπει να κερδίσει το σεβασμό όσων διαφωνούν με αυτές, και όχι να τον θεωρεί δεδομένο.

Δυστυχώς, το παρελθόν έχει δείξει ότι οι περισσότεροι ένθεοι διεκδικούν για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις ένα ιδιαίτερο καθεστώς, αυτό του σεβασμού εκ των προτέρων. Αν έχεις την ίδια αξίωση, σκέψου το εξής: Σε μια πολιτική συζήτηση, δεν θα διστάσεις να χτυπήσεις αλύπητα τις πολιτικές πεποιθήσεις ενός φίλου σου, όταν διαφωνούν με τις δικές σου, και θα προσπαθήσεις να αποκρούσεις τα πυρά του ενάντια στις δικές σου. ΄Όμως, όταν τελειώσει η συζήτηση θα είστε και πάλι φίλοι (ακόμα κι αν δεν έχετε καταλήξει σε συμφωνία), με την προϋπόθεση ότι έχετε σεβαστεί ο ένας τον άλλο.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, τουλάχιστον για εμάς τους άθεους. Όλοι μας έχουμε ένθεους φίλους, με τους οποίους συχνότατα διαφωνούμε έντονα σε θρησκευτικά θέματα, αλλά παραμένουμε φίλοι.

Να ξέρεις ότι οι ιδέες σου θα δεχτούν δριμύτατη επίθεση εδώ. Μην το πάρεις προσωπικά. Η φράση "Ήταν ηλίθιο το επιχείρημά σου" δεν ισοδυναμεί με τη φράση "είσαι ηλίθιος". Την πρώτη υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να την ακούσεις κάποια στιγμή, τη δεύτερη όχι, τουλάχιστον όχι χωρίς συνέπειες για αυτόν που θα σου την απευθύνει.

Καλωσήρθες στο φόρουμ.
Οὐκ ἄρα τὸ θεοφιλὲς ὅσιόν ἐστιν, ὦ Εὐθύφρων, οὐδὲ τὸ ὅσιον θεοφιλές, ὡς σὺ λέγεις, ἀλλ᾽ ἕτερον τοῦτο τούτου.
dtango
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 2117
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:56
Όνομα Ιστότοπου: Dispute of a man with his Ba
Τοποθεσία: Καλύβια (7ος όροφος!)
Επικοινωνία:

breadfan έγραψε:Η συντονιστική ομάδα δεν κάνει διακρίσεις ανάλογα με το θρήσκευμα των μελών του φόρουμ.
Συνεπώς οι ένθεοι δεν θα πρέπει να περιμένουν ούτε εχθρική, αλλά ούτε ευνοϊκή μεταχείριση.
Έλεος πια με αυτό το 100% άθεος. Ούτε τον Ξένιο Δια δεν σέβεστε! :twisted:

Και με κάποια φειδώ στη χρήση αυτού του «ένθεος». Αν όλοι οι θεϊστές ήταν ένθεοι θα ζούσαμε σε έναν πλανήτη τρελαμένο.
"Culture is memory", Yuri Lotman, 1922 - 1993, Ρώσος Σημειολόγος και Κουλτουρολόγος
Άβαταρ μέλους
Τρύφων Σπιουνέας
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 11 Σεπ 2010 22:26
Όνομα Ιστότοπου: -

Αγαπητά μέλη του forum,

σας βρίσκω αδιάβαστους και αμαθείς.
Το όνομα Τρύφων Σπιουνέας είναι το όνομα του Χλαπάτσα !!!
Αλλά θα σας δείξω εγώ , θα δείτε τι θα πάθετε!
Ελπίζω να μην σας έθιξα με το ερασιτεχνικό trollάρισμά μου :?

Για να συστηθώ και κανονικά:

Βασίλης , πρώην Ορθόδοξος (μέχρι 1η- 2α γυμνασίου όπου άρχισα να σκέφτομαι) ,νυν wannabe προγραμματιστής , πολέμιος κάθε είδους θρησκείας (δεν με νοιάζει καν τι κάνει ο παναθηναικός τώρα πια :) ) και φανατικός πανουσικός!

ΠΑΤΡΙΣ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ!!
Θα σας δείξω εγώ!
Θα δείτε τι θα πάθετε!
Άβαταρ μέλους
parfe
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 23 Αύγ 2010 09:52
Όνομα Ιστότοπου: -

Τρύφων Σπιουνέας έγραψε: και φανατικός πανουσικός!
έτσι εξηγείται! :mrgreen:

καλώς όρισες Βασίλη!
(φανατικός του Τζιμάκου επίσης)
Άβαταρ μέλους
breadfan
Δημοσιεύσεις: 1722
Εγγραφή: 20 Ιουν 2009 03:16
Τοποθεσία: Πάτρα

(Κάτσε να βγάλω το αγκίστρι...)

Γεια σου ρε Βασίλη.
Γαμώτο, δεν κοίταξα καθόλου το username, έμεινα στο "Τρύφων" που ήταν ο τίτλος του νήματος!
Τρύφων Σπιουνέας έγραψε:ΠΑΤΡΙΣ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ!!
Καλωσόρισες, και καλή υπομονή με τους ενδημικούς σχιζοφρενείς...

PS: Τζιμάκος... (ότι και να πω είναι λίγο).
Τρύφων Σπιουνέας έγραψε:Αλλά θα σας δείξω εγώ , θα δείτε τι θα πάθετε!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Οὐκ ἄρα τὸ θεοφιλὲς ὅσιόν ἐστιν, ὦ Εὐθύφρων, οὐδὲ τὸ ὅσιον θεοφιλές, ὡς σὺ λέγεις, ἀλλ᾽ ἕτερον τοῦτο τούτου.
Μάκης
Δημοσιεύσεις: 1219
Εγγραφή: 20 Απρ 2010 02:38
Όνομα Ιστότοπου: -

Τρύφωνα μας την έφερες. Τζάμπα πήγε η κατήχησή μου!!
Άβαταρ μέλους
The Humble Programmer
Δημοσιεύσεις: 85
Εγγραφή: 13 Ιαν 2010 01:52
Όνομα Ιστότοπου: -

Καλώς ήρθες συνάδελφε !!!
Απάντηση