Ισλάμ

Συζητήσεις σχετικά με τις διάφορες θρησκείες και τις εκκλησίες τους
Άβαταρ μέλους
Ali al-Yunani
Δημοσιεύσεις: 270
Εγγραφή: 11 Οκτ 2014 18:58
Όνομα Ιστότοπου: Αλή αλ-Γιουνάνι
Επικοινωνία:

svoin έγραψε:Ποια είναι η γνώμη σου ως μουσουλμάνος για το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ?

Μπορεί η ερώτηση να φαίνεται προβοκατόρικη αλλα ειλικρινά δεν είναι, δεν είχα ποτε την ευκαιρία να ακούσω την άποψη ενός μουσουλμάνου για αυτό το θέμα και είμαι περίεργος
Τα ίδια ισχύουν για τους δολοφόνους της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία

Η Μπόκο Χαράμ είναι εξτρεμιστική οργάνωση

http://alialyunani.wordpress.com/2014/0 ... %B3%CE%AC/

Τα ίδια ισχύουν και για όλους όσους σκοτώνουν αδιάκριτα, ανατινάζονται και γενικά κάνουν εγκλήματα επικαλούμενη το Τζιχάντ.

Μεγάλος Μουφτής: Θα καούν στην κόλαση όσοι διαπράττουν εγκλήματα πολέμου

http://alialyunani.wordpress.com/2014/0 ... B7-%CF%8C/
Άβαταρ μέλους
Αναρχος
Δημοσιεύσεις: 4450
Εγγραφή: 26 Φεβ 2011 10:45
Όνομα Ιστότοπου: www.dalani.blogspot.com

xarxar έγραψε:...θα θέλαμε και τη ΔΙΚΗ σου γνώμη...
Έχει;
No gods, no masters
Είμαστε εμείς που ζυμώνουμε και δεν έχουμε ψωμί Εμείς που βγάζουμε το κάρβουνο και κρυώνουμε Είμαστε εμείς που δεν έχουμε τίποτα κι ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο. Τάσος Λειβαδίτης
Ἄφοβον ὁ θεός, ἀνύποπτον ὁ θάνατος· καὶ τ’ ἀγαθὸν μὲν εὔκτητον, τὸ δὲ δεινὸν εὐκαρτέρητον.
stratos
Δημοσιεύσεις: 1563
Εγγραφή: 14 Αύγ 2010 19:58
Όνομα Ιστότοπου: -

Ο Dawkins επισκέπτεται μουσουλμανικό λύκειο στην Αγγλία

http://www.videoman.gr/66375
Άβαταρ μέλους
Ali al-Yunani
Δημοσιεύσεις: 270
Εγγραφή: 11 Οκτ 2014 18:58
Όνομα Ιστότοπου: Αλή αλ-Γιουνάνι
Επικοινωνία:

Γιατρος Του Ικα έγραψε:...το πρόβλημα είναι πολύ πιο περίπλοκο και σχετίζεται με την ιστορία της περιοχής, την κοινωνική δομή, τις συνέπειες της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και τον ρόλο κάποιων μουσουλμανικών δυνάμεων όπως η Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα αλλά και η παλαιστινιακή διένεξη.
Συμφωνώ ως ένα σημείο.
Γιατρος Του Ικα έγραψε:Εγώ θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι άλλο. Εδώ όπως ξέρεις είναι forum άθεων. Οι άθεοι σε πολλές μουσουλμανικές χώρες, τόσο Σιιτικές όσο και Σουνιτικές αντιμετωπίζουν διώξεις. Στο Αφγανιστάν, το Ιράν, τις Μαλβίδες, τη Μαυριτανία, τη Νιγηρία, το Πακιστάν, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, τη Σομαλία,το Σουδάν και τα ΗΑΕ οι άθεοι αντιμετωπίζουν τη θανατική ποινή. Επίσης διώξεις κατά άθεων έχουν αναφερθεί και στην Αίγυπτο, την Ινδονησία, την Ιορδανία και την Τυνησία. Στην Αλγερία οι άθεοι δεν έχουν κληρονομικά δικαιώματα. Θα ήθελα να μου πεις ποιά είναι η γνώμη σου ως μουσουλμάνος σ'αυτό το θέμα.
Η αποστασία από το Ισλάμ και η βλασφημία τιμωρούνται με θάνατο. Δεν θα το αρνηθώ. Οι αλλόθρησκοι (και γενικά οι μη μουσουλμάνοι) με βάση τη Σαρία δεν έχουν το δικαίωμα να κληρονομήσουν μουσουλμάνους. Ωστόσο, ο εξισλαμισμός με τη βία απαγορεύεται. Η πίστη δεν επιβάλλεται με τη βία. Και εγώ το ίδιο πιστεύω.

Θα σου απαντήσω μέσω του Κορανίου.

Λέει το Άγιο Κοράνι:

Στη θρησκεία δεν υπάρχει καταναγκασμός, διότι η αλήθεια έχει ξεχωριστεί ολοφάνερα απ’ την πλάνη. Έτσι όποιος απεχθάνεται τους ψευδείς θεούς και πιστεύει στον ΑΛΛΑΧ, έχει αρπάξει την πιο αξιόπιστη λαβή της αλήθειας που ποτέ δεν σπάει. Και ο ΑΛΛΑΧ ακούει και γνωρίζει τα πάντα” (Κοράνι, 2:256).

Ο Ιμπν αλ-Κάιγιμ αλ-Τζαουζίγια (ραχίμαχουλλάχ) είπε: “
Ο προφήτης δεν εξανάγκασε ποτέ κανέναν να ασπαστεί τη θρησκεία, αλλά πολέμησε εναντίον αυτών που κήρυξαν πόλεμο εναντίον του και τον πολέμησαν. Όσο γι’ αυτούς που συνήψαν συνθήκη ειρήνης μαζί του ή κήρυξαν εκεχειρία, ποτέ δεν τους πολέμησε και ποτέ δεν τους ανάγκασε να εισέλθουν στο Ισλάμ, όπως διέταξε ο Ύψιστος: Δεν υπάρχει καταναγκασμός στη θρησκεία διότι η αλήθεια έχει διαχωριστεί φανερά από την πλάνη, [Κοράνι, 2:256]. Η άρνηση στο εδάφιο μεταφέρει την έννοια της απαγόρευσης, ξεκάθαρα, δεν μπορείς να επιβάλλεις τη θρησκεία σου πάνω σε κανέναν” (Hidayat Al-Hayara 237).

Ο Edwin Calgary, Αμερικανός ερευνητής, έγραψε σχετικά μ’ αυτό το εδάφιο:

Υπάρχει ένα εδάφιο στο Κοράνι, γεμάτο αλήθεια και σοφία και είναι γνωστό σε όλους τους μουσουλμάνους. Οποιοσδήποτε άλλος θα έπρεπε να το γνωρίζει’ είναι το εδάφιο που λέει ότι δεν υπάρχει καταναγκασμός στη θρησκεία” (Quoted in Young, Quailar, ‘The Near East: Society & Culture,’ p. 163-164).

Ο Ron Landau έγραψε:

Σε αντίθεση με τη Χριστιανική αυτοκρατορία, που προσπάθησε να περάσει τον Χριστιανισμό στους υπηκόους της, οι Άραβες αναγνώρισαν τις θρησκευτικές μειονότητες, και αποδέχτηκαν την παρουσία τους. Εβραίοι, Χριστιανοί και Ζωροάστρες ήταν γνωστοί σε αυτούς ως ‘Λαοί της Βίβλου'; με άλλα λόγια, τα έθνη που απόλαυσαν ένα προστατευόμενο καθεστώς” (Landau, R, ‘Islam and The Arabs,’ p. 119).

Συγκεκριμένα για τους άθεους δεν μπορώ να απατήσω, δεν γνωρίζω. Γενικά όμως οι αλλόθρησκοι πρέπει να γίνονται σεβαστοί.

Ο LeBon έγραψε:

Η ανοχή του Μουχάμμεντ προς τους Εβραίους και τους Χριστιανούς ήταν πραγματικά μεγάλη; οι ιδρυτές άλλων θρησκειών που εμφανίστηκαν πριν από αυτόν, ιδιαίτερα του Ιουδαϊσμού και του Χριστιανισμού, δεν έδειξαν τέτοια φιλική διάθεση. Οι Χαλίφες του ακολούθησαν την ίδια πολιτική, και η ανοχή τους έχει γίνει γνωστή από σκεπτικιστές και από θρησκευόμενους επίσης, όταν μελέτησαν την ιστορία των Αράβων εις βάθος’ (LeBon, Gustav, ‘Arab Civilization’, p. 128).

Ο Robertson έγραψε:

Οι μουσουλμάνοι μόνο μπορούσαν να ολοκληρώσουν τον ζήλο τους για τη δικιά τους θρησκεία με ανοχή για τους ακολούθους των άλλων θρησκειών. Ακόμα και όταν έβγαλαν τα σπαθιά στο πεδίο της μάχης για να διαδώσουν ανεμπόδιστα τη θρησκεία τους, άφησαν αυτούς που δεν την ήθελαν (τη διαμάχη) να παραμείνουν στα δικά τους θρησκευτικά καθήκοντα’ (Quoted in Aayed, Saleh Hussain, ‘Huquq Ghayr al-Muslimeen fi Bilad il-Islam’, p. 26).

Λέει το Άγιο Κοράνι:

Δεν σας απαγορεύει ο ΑΛΛΑΧ να συμπεριφέρεστε με καλοσύνη και δίκαια μ’ αυτούς που δεν σας πολεμούν για την Πίστη (σας) και ούτε σας βγάζουν από τα σπίτια σας. Γιατί ο ΑΛΛΑΧ αγαπάει όσους συμπεριφέρονται δίκαια.

Σας απαγορεύει όμως ο ΑΛΛΑΧ σχετικά μ’ αυτούς που σας πολεμούν για την Πίστη (σας) και σας βγάζουν από τα σπίτια σας -ή βοήθησαν να σας διώξουν- να επιστρέψετε σ’ αυτούς (φιλικά και προστατευτικά) και όποιοι τους βοηθούν αυτοί τότε είναι οι πραγματικά άδικοι
” (Κοράνι, 60:8-9).

Ο αλ-Καράφι, άλιμ του Ισλάμ, σχολιάζει τη φράση του εδαφίου: “συμπεριφέρεστε με καλοσύνη” και εξηγεί:

…ευγένεια απέναντι στον αδύνατο, να τους παρέχεται ρουχισμός, και καλός λόγος. Αυτό πρέπει να γίνεται με καλοσύνη και έλεος, όχι με εκφοβισμό και εξευτελισμό. Επιπλέον, συσχετίζοντας το γεγονός ότι θα μπορούσαν να είναι εκνευριστικοί γείτονες τους οποίους θα μπορούσες να αναγκάσεις να φύγουν, αλλά δεν το κάνεις από καλοσύνη προς αυτούς, όχι από φόβο ή από οικονομικούς λόγους. Επίσης, να προσεύχεσαι να λάβουν την καθοδήγηση και να προσχωρήσουν στις γραμμές του Ισλάμ, να τους συμβουλεύεις σε όλα τα κοσμικά και πνευματικά θέματα που τους αφορούν, να προστατεύεις την υπόληψη τους αν εκτίθενται σε συκοφαντίες, και να προστατεύεις την περιουσία τους, τις οικογένειες τους, τα δικαιώματα τους, και ό,τι τους αφορά. Να τους βοηθάτε απέναντι στην καταπίεση και να παίρνετε για λογαριασμό τους τα δικαιώματα τους (και να τους τα αποδίδετε)’ (Al-Qarafi, ‘al-Furooq’, vol 3, p. 15).
Άβαταρ μέλους
Ali al-Yunani
Δημοσιεύσεις: 270
Εγγραφή: 11 Οκτ 2014 18:58
Όνομα Ιστότοπου: Αλή αλ-Γιουνάνι
Επικοινωνία:

Αναρχος έγραψε:
xarxar έγραψε:...θα θέλαμε και τη ΔΙΚΗ σου γνώμη...
Έχει;
Στην αρχή τους είχα συμπαθήσει, όμως ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ. Στην αρχή δεν είχαν δείξει το πραγματικό εγκληματικό και διεστραμένο τους πρόσωπο. Μοίραζαν φαγητό, ρουχισμό, φάρμακα και άλλα ήδη πρώτης ανάγκης στους φτωχούς κ.α. Αργότερα βέβαια όταν πλέον εδραιώθηκαν, έδειξαν την πραγματική τους πλευρά' ότι είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.
svoin
Δημοσιεύσεις: 3074
Εγγραφή: 03 Μάιος 2009 21:55
Όνομα Ιστότοπου: -

Η αποστασία από το Ισλάμ και η βλασφημία τιμωρούνται με θάνατο. Δεν θα το αρνηθώ. Οι αλλόθρησκοι (και γενικά οι μη μουσουλμάνοι) με βάση τη Σαρία δεν έχουν το δικαίωμα να κληρονομήσουν μουσουλμάνους.
Τα θεωρείς αυτά σωστά και δικαια η όχι ?
Συγκεκριμένα για τους άθεους δεν μπορώ να απατήσω, δεν γνωρίζω
Δεν γνωρίζεις πια είναι η τιμωρία για έναν άθεο στο Islam ? Περίεργο μου φαίνεται.

Άμα πω "Δεν υπάρχει Αλαχ και κανεις άλλος θεός" δεν λέει το Ισλαμ ότι πρέπει να τιμωρηθώ κάπως ?

Αν και ο (πρώην)μουσουλμάνος άθεος μας είπες είδη ότι τιμωρείται με θάνατο
Άβαταρ μέλους
Ali al-Yunani
Δημοσιεύσεις: 270
Εγγραφή: 11 Οκτ 2014 18:58
Όνομα Ιστότοπου: Αλή αλ-Γιουνάνι
Επικοινωνία:

svoin έγραψε:
Η αποστασία από το Ισλάμ και η βλασφημία τιμωρούνται με θάνατο. Δεν θα το αρνηθώ. Οι αλλόθρησκοι (και γενικά οι μη μουσουλμάνοι) με βάση τη Σαρία δεν έχουν το δικαίωμα να κληρονομήσουν μουσουλμάνους.
Τα θεωρείς αυτά σωστά και δικαια η όχι ?
Είτε τα θεωρώ σωστά είτε όχι, δεν έχει σημασία. Είναι κομμάτι της θρησκείας μου. Και ναι, τα θεωρώ σωστά.
svoin έγραψε:
Συγκεκριμένα για τους άθεους δεν μπορώ να απατήσω, δεν γνωρίζω
....
Άμα πω "Δεν υπάρχει Αλαχ και κανεις άλλος θεός" δεν λέει το Ισλαμ ότι πρέπει να τιμωρηθώ κάπως ?..
Αν το πεις έτσι όπως το λες εδώ, θα τιμωρηθείς με θάνατο. Μπορείς να το κρατήσεις μέσα σου, για την ιδιωτική σου ζωή. http://islamforgreeks.org/2014/01/14/ap ... unishment/
stratos
Δημοσιεύσεις: 1563
Εγγραφή: 14 Αύγ 2010 19:58
Όνομα Ιστότοπου: -

Καλέ τι καλό παιδί που σε έκανε το Κοράνι !!! Μπράβο σου (και μπράβο του) ...
Ali al-Yunani έγραψε:Στην αρχή τους είχα συμπαθήσει, όμως ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ. Στην αρχή δεν είχαν δείξει το πραγματικό εγκληματικό και διεστραμένο τους πρόσωπο. Μοίραζαν φαγητό, ρουχισμό, φάρμακα και άλλα ήδη πρώτης ανάγκης στους φτωχούς κ.α. Αργότερα βέβαια όταν πλέον εδραιώθηκαν, έδειξαν την πραγματική τους πλευρά' ότι είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.
Καλά μην τρελαίνεσαι κιόλας , υπόδειγμα ηθικής ...

Πάντως αν θες την γνώμη μου , για δυο κωλοτράγουδα αραβικά που άκουσες δεν αξίζει να μεταμεληθείς σε παλιάνθρωπο . Παράτα τα Κοράνια και τις μαλακίες , αφού βλέπεις ότι σε χαλάνε
Άβαταρ μέλους
MariaEvri
Δημοσιεύσεις: 763
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 13:36
Όνομα Ιστότοπου: Dragon island-characters and species
Τοποθεσία: Limassol CY
Επικοινωνία:

Είναι κομμάτι της θρησκείας μου. Και ναι, τα θεωρώ σωστά.
δηλαδή τώρα λες ότι αν έρθει ένας συγγενής σου και σου πει ότι δεν πιστευει στο ισλαμ πλεον θα τον σκοτώσεις??
God made me an atheist. Who are you to question his wisdom!
Άβαταρ μέλους
Αναρχος
Δημοσιεύσεις: 4450
Εγγραφή: 26 Φεβ 2011 10:45
Όνομα Ιστότοπου: www.dalani.blogspot.com

Ali al-Yunani έγραψε:
svoin έγραψε:Άμα πω "Δεν υπάρχει Αλαχ και κανεις άλλος θεός" δεν λέει το Ισλαμ ότι πρέπει να τιμωρηθώ κάπως ?..
Αν το πεις έτσι όπως το λες εδώ, θα τιμωρηθείς με θάνατο. Μπορείς να το κρατήσεις μέσα σου, για την ιδιωτική σου ζωή.
Μπα; Και συ γιατί δεν τα κρατάς μέσα σου, για την ιδιωτική σου ζωή, και έρχεσαι και μας σπας τ' αρχίδια με τα τσιτάτα του κορανιού και των μουφτήδων;
No gods, no masters
Είμαστε εμείς που ζυμώνουμε και δεν έχουμε ψωμί Εμείς που βγάζουμε το κάρβουνο και κρυώνουμε Είμαστε εμείς που δεν έχουμε τίποτα κι ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο. Τάσος Λειβαδίτης
Ἄφοβον ὁ θεός, ἀνύποπτον ὁ θάνατος· καὶ τ’ ἀγαθὸν μὲν εὔκτητον, τὸ δὲ δεινὸν εὐκαρτέρητον.
Άβαταρ μέλους
kapages
Δημοσιεύσεις: 2911
Εγγραφή: 23 Δεκ 2010 05:10
Όνομα Ιστότοπου: -

η τιμωρια με θανατο θα πρεπει να επιβληθει απο ενα κρατος με ισλαμικους νομους, ή απο τους πιστους του Ισλαμ εντος ενος ουδετερου κρατους;
Παραδεισος ειναι η ικανοποιηση καθε ατομικης επιθυμιας. Κολαση, ειναι η συγκεντρωση αυτων των ατομικων παραδεισων...
epicourosan
Δημοσιεύσεις: 1315
Εγγραφή: 08 Δεκ 2010 21:50
Όνομα Ιστότοπου: -den exw
Τοποθεσία: ΓΛΥΦΑΔΑ

Βλέποντας τα πιο πάνω δεν ξέρω αν έχει αξία

viewtopic.php?f=33&t=7305&p=142763#p142763

Για να βρίζει ο Άναρχος.......

Προτόγονες θρησκευτικές καταστάσεις

Ρε φίλε εν έτοι 2014 με την γνώση στο πεζοδρόμιο κτλ, μιλάς για θρησκείες σα να βρίσκεσαι στον μεσαίωνα, άσε με κάτω βρε!
Διχόνοια των πολιτών, ευημερία των πολιτικών!

http://www.videoman.gr/52856
Άβαταρ μέλους
xarxar
Δημοσιεύσεις: 2034
Εγγραφή: 14 Δεκ 2009 02:53
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Υάδες

Ωραία, ξεκαθαρίσαμε κάποια πράγματα...
Θέλει αρετή και τόλμη η ...αθεΐα.
Άβαταρ μέλους
kapages
Δημοσιεύσεις: 2911
Εγγραφή: 23 Δεκ 2010 05:10
Όνομα Ιστότοπου: -

ο καλος ισλαμιστης εχει σκοπο τη μετατροπη ενος μη ισλαμικο κρατους σε ισλαμικο;
Ποια ειναι τα επιτρεπομενα μεσα για το σκοπο αυτο; Επανασταση; Πλειοψηφικο δικαιωμα;

Για τις γυναικες θεωρεις ορθους τους περιορισμους που επιβαλλονται απο πολλους Ισλαμιστες;
Παραδεισος ειναι η ικανοποιηση καθε ατομικης επιθυμιας. Κολαση, ειναι η συγκεντρωση αυτων των ατομικων παραδεισων...
Άβαταρ μέλους
Τεμπελόσκυλο
Δημοσιεύσεις: 9867
Εγγραφή: 03 Μαρ 2009 21:27
Όνομα Ιστότοπου: Τεμπέλικες Σκέψεις...
Τοποθεσία: Sun City
Επικοινωνία:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Θα παρακαλούσα να λείπουν οι ειρωνίες και η επιθετική διάθεση. Αν κάποιος δεν θέλει να ακούσει για το Ισλάμ, καλό θα ήταν να μην διαβάζει την συζήτηση που τιτλοφορείται "Ισλάμ". Όπως φαίνεται από τις ερωτήσεις που γίναν, υπάρχουν άτομα που ενδιαφέρονται ειλικρινά να συζητήσουν με έναν μουσουλμάνο, μιας και πρώτη φορά μπαίνει στο φόρουμ ένας πιστός αυτής της θρησκείας, και είναι κρίμα να τους χαλάμε την συζήτηση και να διώχνουμε με τη συμπεριφορά μας τον συνομιλητή.
It is by will alone I set my mind in motion.
Scifimom
Δημοσιεύσεις: 807
Εγγραφή: 27 Μάιος 2009 09:21
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Σάϊρ Μέση Γη

Να ρωτήσω κατιτις λίγο άσχετο?
Ali al-Yunani έγραψε:
svoin έγραψε:
Η αποστασία από το Ισλάμ και η βλασφημία τιμωρούνται με θάνατο. Δεν θα το αρνηθώ. Οι αλλόθρησκοι (και γενικά οι μη μουσουλμάνοι) με βάση τη Σαρία δεν έχουν το δικαίωμα να κληρονομήσουν μουσουλμάνους.
Τα θεωρείς αυτά σωστά και δικαια η όχι ?
Είτε τα θεωρώ σωστά είτε όχι, δεν έχει σημασία. Είναι κομμάτι της θρησκείας μου. Και ναι, τα θεωρώ σωστά.
svoin έγραψε:
Συγκεκριμένα για τους άθεους δεν μπορώ να απατήσω, δεν γνωρίζω
....
Άμα πω "Δεν υπάρχει Αλαχ και κανεις άλλος θεός" δεν λέει το Ισλαμ ότι πρέπει να τιμωρηθώ κάπως ?..
Αν το πεις έτσι όπως το λες εδώ, θα τιμωρηθείς με θάνατο. Μπορείς να το κρατήσεις μέσα σου, για την ιδιωτική σου ζωή. http://islamforgreeks.org/2014/01/14/ap ... unishment/
Ενα μέλος στο φορουμ που λέγεται ΑΘΕΪΑ μας λέει νετα σκετα ότι θα γίνει δολοφονος αμα του βρίσουν το φανταστικό φίλο, οτι θεωρει σωστο να σκοτώνουν άθεους (προφανως αναλογα θεωρει σωστο να σκοτωνουν ομοφυλοφιλους, ακαλυπτες γυναικες κλπ) και τον αφηνουμε ακόμα εδω? Κυριε διαχειρισταααααα...

ETA Και μια και προλαβαινω να κάνω και επεξεργασία Αυτά :

aristotelis_1 έγραψε:

καλησπερα αλη αγ και καλες συζιτησεις να εχεις με την παρεα του φορουμ

αν θελεις απαντας και σε μια δικη μου ερωτιση

στιν μουσουλμανικη χωρα που εισαι υπαρχει αντιστιχο φορουμ η σελιδα αθεων οι οποιοι μαλιστα να κανουν κριτικη στην θρησκεια σας και να ζητανε απο το κρατος να απαλαχτει απο καθε τι θρησκευτικο
οπως και το να μην τιμωρειτε η βλασθημια?

ευχαριστω και καλη συνεχεια

Στη χώρα που βρίσκομαι υπάρχουν όλα αυτά που λες. Σε μία όμως σωστή Ισλαμική χώρα, κάτι τέτοιο θα ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.


Απανταει σε ρωτηση του Αριστου στο τμημα αυτοσυστηθειτε. Δηλαδη μεσα στην ελευθερία εκφρασης ο Αλλαχούλης δεν το συζητώ.
Praise his noodliness
AAAAARGHHHHHH!
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Χαλαρώστε, δε σας σκότωσε ακόμα. : brrr :

Εγώ χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να συζητήσω με έναν μουσουλμάνο, και μάλιστα με κάποιον που προσηλυτίστηκε σε μεγάλη ηλικία.

Ελπίζω μονάχα ο άνθρωπος να αντέξει τη δυσανεξία ορισμένων και να συνεχίσει την κουβέντα.

όσο για τη δυσανεξία του Ισλάμ στους απίστους, την ξέρουμε, τι περιμένατε; Πολύ μυγιάγγιχτοι μου γίνατε όλοι!
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
Τεμπελόσκυλο
Δημοσιεύσεις: 9867
Εγγραφή: 03 Μαρ 2009 21:27
Όνομα Ιστότοπου: Τεμπέλικες Σκέψεις...
Τοποθεσία: Sun City
Επικοινωνία:

:text-yeahthat:
It is by will alone I set my mind in motion.
Άβαταρ μέλους
apeleytheros
Δημοσιεύσεις: 10181
Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Όνομα Ιστότοπου: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Επικοινωνία:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ

Το μέλος του φόρουμ απαντά σε πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις που του υποβάλλονται από άλλα μέλη του φόρουμ. Όσο εξακολουθεί να το κάνει με κόσμιο τρόπο και χωρίς προσωπικές επιθέσεις, τηρώντας τους κανόνες του διαλόγου είναι ευπρόσδεκτος να μείνει.

Με δεδομένη την έλλειψη αντιπροσώπων του συγκεκριμένου θρησκεύματος σε αυτό το φόρουμ, δε βλέπω σε τι θα ωφελούσε (τυχόν εκδίωξη) για την βελτίωση του γνωστικού επιπέδου για το ισλάμ εκείνων των μελών που είναι διατεθημένοι να μάθουν 5 πράγματα περισσότερα. Μου κάνει κακή εντύπωση πάντως ότι οι δύο που τον κράζετε να φύγει δεν συμμετέχετε καν στο διάλογο. Αν δεν θέλετε, μην συμμετέχετε σε αυτό το νήμα, και μην τον διαβάζετε. Μπορείτε να πείτε ότι διαφωνείτε (δεν είναι απαραίτητο, είναι αυτονόητο) αλλά με κόσμιο τρόπο.


Αλ γιουνάνι, καλώς ήρθες.
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
      • ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Scifimom
Δημοσιεύσεις: 807
Εγγραφή: 27 Μάιος 2009 09:21
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Σάϊρ Μέση Γη

Εγώ δεν ζητησα να φυγει, ρωτησα αν οι απειλες δολοφονίας συνιστουν λόγο διαγραφής. Οσο και να φαινεται περίεργο σε μερικούς γνωρίζω Του Αραβες φιλοσοφους και μεταφραστές του μεσαιωνα, (οπως πχ τον Αβερρόη) Γνωρίζω ότι οι τελευταιοι πλατωνικοί κατεφυγαν στην Περσία όπου τους υποδέχθηκαν με τιμες και τους όρισαν καθηγητές στη εκει φιλοσοφικη ακαδημία. Γνωρίζω ότι Οι εξελιξεις στην ιατρική, την αστρονομία, και τη φιλοσοφία για πολύ καιρό ηταν αποκλειστικα ερχόμενες από αραβικές χώρες.

Ωραια και; Ο προγεννητικός έλεγχος στην ευρώπη ξεκίνησε από τους Ναζί, αυτό δεν κάνει καλούς τους Ναζί ούτε την ιδεολογία τους. Ο Νευτων και ο Κοπερνικος ήταν πιστοι χριστιανοί αυτό δεν κάνει καλό τον χριστιανισμό.

Επειδή κάποιοι μουσουλμανοι σαν τον Αλή εδω πέρα "συμφωνούν" με τις βλακειες του Ισλαμ περασε 20+χρονια ο Σαλμαν Ρουσντι να κρύβεται για να γλιτωσει τη φετφα και επειδή κάποιοι λένε "ναι συμφωνω και είναι καλό" Οι Ταλιμπαν πυροβολησαν τη Μαλαλα στο κεφάλι, γιατί "νομιζαν" οτι σχεδίαζε "επιθεση" εναντιον τους (το 14χρονο μη χεσω).

Αληθεια Αλή τι λες για το Νόμπελ Ειρηνης που μοιραστηκαν μια Πακιστανή και ένας Ινδός που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των παιδιων στη μόρφωση?
Κανανε καλα οι Ταλιμπαν που πυροβολησαν ενα ανηλικο κοριτσακι γιατί ήθελε να πηγαινει στο σχολείο και δεν συμφωνουσε με τις πρακτικές τους?
Praise his noodliness
AAAAARGHHHHHH!
Απάντηση