αυτα τα λιγα μου λες για το θεος σου? βασικα μου λες τι δεν ειναι οχι τι ειναι.Θεόφιλος έγραψε:τί είναι Θεός; σίγουρα δεν είναι ένας παππούλης που περιπλανιέται στο διάστημα θαυμάζοντας τα δημιουργηματά του.θεός είναι αυτό που διδάσκει ο ιησούς και οι άγιοι πατέρες που δεν είναι άλλο από την αγάπη πρός τον πλησίον, είναι αυτός που ο κάθε άνθρωπος νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει για την καλοτυχία του και να τον παρακαλέσει για κουράγιο στις δύσκολες στιγμές είναι το στήριγμα των αδυνάτων γιατί δυστυχώς δεν είναι όλοι οι άνθρωποι δυνατοί, έχω ξαναπεί πως το δόγμα είναι απαραίτητο στην ηγεσία της θρησκείας αλλά όχι στους πιστούς το σύμβολο της πίστης δεν το αποδέχομαι κατά γράμμα αλλά με αλληγορικό τρόπο και ας ακούγομαι σαν αιρετικός. ο θεός δεν έχει μορφή και η ασχολία του εμφανίζεται από τα δικά μας έργα που αν είναι θεάρεστα είναι και δικά του.mpamiatzis έγραψε:
τι ειναι θεος? ποιος ειναι ο δικο σου θεος? οχι καποιος αλλος θελω συγκεκριμενη απαντηση οχι τα νεοχριστινικα περι πνευματισμου κτλ. Το συμβολο της ορθοδοξης πιστης σε καλυπτει? πως ειναι?με τι ασχολειται ο θεο σου
ο ιησους συμφωνα με τις γραφες υποστηριζει οτι ειναι γιος του θεου. οι πατερες της εκλησιας συμφωνουν με το συμβολο της πιστης (πιστευω) ολοι μιλανε για κολαση, η παλαια διαθηκη δινει και μορφη στο θεο κατ εικονα και ομοιωση, παιζει κι ενα περιστερη για τα οργια ως αγιο πνευμα.
ολα αυτα ειναι θεος?
ή μηπως εισαι αιρετικος
εεεε ναι δεν μπορουμε να συζητησουμε