Αρχικα να ξεκαθαρισω τη θεση μου περι κακοποιησης ή μη.. Οταν ελεγα οτι δεν ειναι κακοποιηση εννουσα το συγκεκριμενο θεμα, δλδ την αφηγηση θρησκευτικων ιστοριων προορισμενες για παιδια στην τρυφερη ηλικια των 2-6. Απο κει και περα το σεναριο αλλαζει. Σαφεστατα μιλαμε για κακοποιηση απο τη στιγμη που θα πας στο σχολειο κι επειτα. Γιατι εκει ξεκιναει η συναναστροφη "κοσμικους" (ατομο μη μαρτυρες, ετσι του λενε). Σ αυτη την περιπτωση λοιπον πρεπει να εισαι ηδη θωρακισμενος γι αυτα που θα κληθεις να αντιμετωπησεις και να ακουσεις.. Μαθαινεις ως τα 5-6 πολυ καλα οτι η ζωη σου πρεπει να ειναι αφιερωμενη στον Ιεχωβα γτ αυτος σε αγαπαει, σε επλασε και θελει το καλο σου.. γι' αυτο.. "αν θες να σ αγαπαει η μαμα και ο μπαμπας τοτε πρεπει να ακους αυτα που λεει ο Ιεχωβα", αλλιως δε θα μπεις στον παραδεισο και θα καταστραφεις στον αρμαγεδωνα..
Οπου "αυτα που λεει ο Ιεχωβα" ειναι:
1 .αποχη απο καθε θρησκευτικη και εθνικη γιορτη στο σχολειο, αλλιως ο ιεχωβα και οι γονεις δε σ αγαπουν..
2. γενεθλια (ακομα και αν καποιος σου ευχηθει "τ' ακους" γιατι επρεπε να εχεις ξεκαθαρισει τη θεση σου), αλλιως ο ιεχωβα και οι γονεις δε σ αγαπουν..
3. αποχη απο κοινωνικη συναναστροφη γτ τα κοσμικα παιδια μπορει να μην ειναι απαραιτητα κακα παιδια αλλα δεν μοιαρζεστε τις ιδιες αρχες και μπορει να σε παρασυρουν (εξαιρουνται οι περιπτωσεις που τα προσυλητιζεις), αλλιως ο ιεχωβα και οι γονεις δε σ αγαπουν..
4. επιβαλλεται να πηγαινεις 3 φορες τη βδομαδα στη συναθροιση (τωρα εγινε 2), να συμμετεχεις και να καθεσαι φρονιμα ακομα και αν εισαι 2-3 χρονων, αλλιως ο ιεχωβα και οι γονεις δε σ αγαπουν..
5. επιβαλλεται να πηγαινεις στο εργο (να μοιραζεις περιοδικα και φυλλαδια στο δρομο), αλλιως ο ιεχωβα και οι γονεις δε σ αγαπουν..
6. καπνισμα; ο ιεχωβα και οι γονεις δε σε αγαπουν..
7. σχεσεις με το αντιθετο φιλο; ο ιεχωβα και οι γονεις δε σ αγαπουν
8. βριζεις;
εκανες στο σταυρο σου μιμουμενος τα αλλα παιδακια;
βοηθησες να στολισουν δεντρο;
δεχθηκες δωρα για γενεθλια ή χριστουγεννα ή ονομαστικη γιορτη;
ακους metal;
βλεπεις θριλερ;
εισαι ανυποτακτος στους γονεις;
βλεπεις εργα με βια;
βλεπεις εργα που προαγουν το κερατωματα, ανηθικη ζωη, σχεσεις εκτος γαμου;
μηπως δεν προσευχεσαι τακτικα καθε μερα;
μηπως εχεις αισθηματα για καποιον που δεν ειναι μαρτυρας του ιεχωβα;
μηπως δεν μελετας καθημερινα την Αγ. Γραφη και τα εντυπα της οργανωσης;
μηπως ξερεις οτι καποιος απο τους αδερφους εκανε κατι κακο και δεν τον εχεις καταδωσει στο πρεσβυτεριο;
....ο καταλογος ειναι στ αληθεια ατελειωτος....για ολους αυτους τους λογους λοιπον, αν κατι απο αυτα που πρεπει να κανεις δεν τα κανεις ή αν αυτα που δεν πρεπει να κανεις..τα κανεις τα πραγματα ειναι απλα..
Ο ΙΕΧΩΒΑ ΔΕΝ Σ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΝ...
Δεν ξερω ποσο πολυ μπορει να το νιωσετε ολο αυτο που περιγραφω, αλλα το να σε αγαπουν οι γονεις σου με ορους, το να ξερεις οτι ανα πασα στιγμη μπορει να βρεθεις εκτος δεν ειναι απλα κακοποιηση...ειναι ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ..
Θυμαμαι πολλες φορες να εχω αισθηματα απογοητευσης και ανεπαρκειας γτ δεν καταφερα να ειμαι το σωστο παιδι που θα επρεπε να ειμαι, θυμαμαι πολλες φορες να κατηγορω τον εαυτο μου επειδη ειχαν δικιο οι δικοι μου που με τιμωρουσαν επειδη στεναχωρησα τον ιεχωβα..
Θλιβερο να πρεπει να κερδισεις την αγαπη και την περηφανεια των γονιων με τετοιυς τροπους..
Τωρα σε οτι αφορα την διαπαιδαγωγηση των παιδιων για τις θρησκειες που λεγαμε πριν..δεν ειπα οτι θα απομονωσω το παιδι απο καθε τι θρησκευτικο, απλα δεν υπαρχει λογος να πω οτιδηποτε πριν αυτο εκφρασει οποιαδηποτε απορια.. Αν ειναι 6 και μου πει: "γτ μαμα τα παιδια κανουν το σταυρο τους;" φυσικα και θα απαντησω. Αλλα αν ποτε δεν αναρωτηθει, γτ να του βαλω ζιζανια στο κεφαλι; Αργα ή γρηγορα θα ερθει σε επαφη με το αντιγονο "θρησκεια-θεος", τοτε θα ειμαι εκει (να ειστε σιγουροι) να το βοηθησω να αναπτυξει τα καταλληλα αντισωματα..
(ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ....)