Υπερβάλλων ζήλος στα ταχυδρομεία των ΗΠΑ

Οτιδήποτε αφορά την επικαιρότητα ή πρακτικά θέματα σχετικά με την αθεΐα και την θρησκεία. Θέματα γενικής επικαιρότητας συζητιούνται στα "Εκτός θέματος", υποσυζήτηση "Ειδήσεις και επίκαιρα".
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
aqyn
Δημοσιεύσεις: 1577
Εγγραφή: 07 Οκτ 2010 00:32
Όνομα Ιστότοπου: -

Μια γερμανική εταιρία που φτιάχνει παπούτσια με την επωνυμία ATHEIST, ανακάλυψε πριν λίγο καιρό ότι οι παραγγελίες που έστελναν στην Αμερική καθυστερούσαν πολύ να φτάσουν στους παραλήπτες, και ότι πολλές φορές χάνονταν, σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από το συνηθισμένο. Μετά από επικοινωνία με πελάτες, οι υπεύθυνοι της εταιρίας υποψιάστηκαν τι μπορεί να συνέβαινε, κι έτσι έκαναν ένα πείραμα: για ένα διάστημα, έστειλαν σε κάθε παραλήπτη δύο πακέτα, το ένα με την ταινία σφράγισης που έγραφε τη φίρμα (ATHEIST), και το άλλο με άλλη ταινία. Το αποτέλεσμα φαίνεται γλαφυρότατα στον ιστότοπο της εταιρίας.
Τα πακέτα με την ταινία που έγραφε ATHEIST έκαναν κατά μέσο όρο 3 μέρες παραπάνω να φτάσουν στους παραλήπτες, και η αναλογία των χαμένων πακέτων ήταν 9 προς 1. Ένα πακέτο με διεύθυνση στο Μίσιγκαν, μάλιστα, έκανε 37 ολόκληρες μέρες να φτάσει.

Προφανώς, οι χριστιανοί εργαζόμενοι στα αμερικανικά ταχυδρομεία δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο, όχι όμως για τη δουλειά τους, αλλά για τη θρησκεία τους...
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.
csar
Δημοσιεύσεις: 1695
Εγγραφή: 23 Σεπ 2012 08:00
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Wien (Osterreich)

Είναι να τρελαίνεσαι...
"Atheism: A non-prophet organization." (George Carlin)
Άβαταρ μέλους
truleysi
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 14 Απρ 2012 23:36
Όνομα Ιστότοπου: -

Παπούτσια Atheist; Χμμμ καθόλου κακή ιδέα. Ειδικά τώρα που με την κρίση τα Prada είναι απλησίαστα. 8-)
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

aqyn έγραψε:Προφανώς, οι χριστιανοί εργαζόμενοι στα αμερικανικά ταχυδρομεία δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο, όχι όμως για τη δουλειά τους, αλλά για τη θρησκεία τους...
Κάτι που συμβαίνει και στην Ελλάδα στις δημόσιες υπηρεσίες.

Σκέφτομαι την πρόσφατη περίπτωση των δύο διευθυντών σχολείων που αρνούνται να χορηγήσουν απαλλαγή από τα θρησκευτικά σε μαθητές τους, προτάσσοντας τη θρησκεία τους έναντι του λειτουργήματος (και επαγγέλματός) τους. Τέτοιου είδους άνθρωποι, κατά τη γνώμη μου, είναι τελείως ακατάλληλοι για δημόσιοι λειτουργοί.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
csar
Δημοσιεύσεις: 1695
Εγγραφή: 23 Σεπ 2012 08:00
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Wien (Osterreich)

AoratiMelani έγραψε:Κάτι που συμβαίνει και στην Ελλάδα στις δημόσιες υπηρεσίες.
Πολύ σωστό με τη διαφορά ότι εδώ έχουν τη δικαιολογία ότι το Σύνταγμα είναι στο όνομα της Αγίας Τριάδας και επίσης τα σχετικά με την επικρατούσα θρησκεία. Στις ΗΠΑ δε νομίζω ότι μπορούν να ισχυριστούν παρόμοιες δικαιολογίες.
"Atheism: A non-prophet organization." (George Carlin)
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

... in god we trust...
... one nation under one god...
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
csar
Δημοσιεύσεις: 1695
Εγγραφή: 23 Σεπ 2012 08:00
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Wien (Osterreich)

Απ' όσο ξέρω το Σύνταγμα των ΗΠΑ (1st Amendment) απαγορεύει να περάσει νόμος που να ορίζει επικρατούσα/επικρατούσες θρησκείες ή το Κράτος να χρηματοδοτεί θρησκείες κλπ και υπάρχει σαφής διαχωρισμός από των Εκκλησιών/Θρησκειών το Κράτος.

Για το In God we trust που υπάρχει στα χαρτονομίσματά τους και για το One nation under God πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι αντισυνταγματικά διότι αφενός προβάλουν έμμεσα στις μονοθεϊστικές θρησκείες σε βάρος των πολυθεϊστικών αφετέρου είναι άνευ νοήματος για τους άθεους. Και το παλεύουν.

Αυτοί χάρη στο Σύνταγμά τους, μπορεί να τα καταφέρουν. Εμείς εξαιτίας του Συντάγματός μας, όχι.

Πάντως, πράγματι, η πλύση εγκεφάλου είναι και εκεί ισχυρή.
"Atheism: A non-prophet organization." (George Carlin)
Απάντηση