«Εκκλησία των Άθεων» στο κέντρο του Λονδίνου

Οτιδήποτε αφορά την επικαιρότητα ή πρακτικά θέματα σχετικά με την αθεΐα και την θρησκεία. Θέματα γενικής επικαιρότητας συζητιούνται στα "Εκτός θέματος", υποσυζήτηση "Ειδήσεις και επίκαιρα".
Άβαταρ μέλους
apeleytheros
Δημοσιεύσεις: 10181
Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Όνομα Ιστότοπου: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Επικοινωνία:

θα ήθελα να παρατηρήσω ότι η αντιστοιχία θα ήταν να μαζευόμασταν και να νηστεύουμε, η να παρακολουθούμε το αντίστοιχο κάποιου επιταφίου. Δηλαδή από τελετουργικό σε τελετουργικό διαφέρει η σημειολογία. Είναι διαφορετικό από το να καθιερώνεις ένα τελετουργικό για οποιοδήποτε λόγο από το να αντιγράφεις κάποιο αυτούσιο.

Διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως με πρακτικές τυφλής αντιγραφής, που παραπέμπουν σε συνειρμούς «α αυτό το μαγαζάκι είναι καλύτερο να μπουμε» ενώ στην πράξη δυσφημούν την αθεία σαν ιδέα γενικά (υποβιβάζοντας την σε ένα δόγμα). Διαφώνώ σε τέτοιο βαθμό που σκέφτομαι το επόμενο μπλουζάκι να γράφει: «Άθεος, κανονικός, όχι σαν τους μαλάκες του Λονδίνου»
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
      • ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

apeleytheros έγραψε: «Άθεος, κανονικός, όχι σαν τους μαλάκες του Λονδίνου»
Μην το κάνεις, θα πουν ότι γεννήθηκε η πρώτη αθεϊστική αίρεση. : brrr :

Σαφώς η σημειολογία διαφέρει, γι' αυτό και χρειάζεται προσοχή όταν κρίνουμε και κατακρίνουμε.

Η περιφορά του παστίτσιου στα Εξάρχεια, δεν ήταν μια περιφορά επιταφίου; Θα μου πεις ότι σατιρίζαμε, δεν αντιγράφαμε στα σοβαρά, αλλά δεν είναι ισχυρό το επιχείρημα: και αυτοί στο λονδίνο ανέκδοτα ακούνε και γελάνε, σατιρίζουν και αυτοί.

Εξάλλου δεν είναι αναγκαστικά κακό να χρησιμοποιείς την ίδια ή παρόμοια σημειολογία με άλλο περιεχόμενο. Το έχω ξαναπεί, το τελετουργικό μου αρέσει κι εμένα. Μου αρέσει η αίσθηση της κατάνυξης και της μέθεξης, και αν μπορούσα να το έχω αυτό σε ένα πλαίσιο όπου θα ήμουν σίγουρη ότι οι λοιποί μετέχοντες δεν εστιάζουν σε κάποια μεταφυσική πίστη ούτε σε κάποιο δόγμα, αλλά εστιάζουν ας πούμε στην απόλαυση της φυσικής ομορφιάς ή της τέχνης ή στην αυτοβελτίωση ή και στη διασκέδαση γιατί όχι, ευχαρίστως θα συμμετείχα.

Ακόμη και το αποκριάτικο πάρτυ που κάνουμε, μήπως κατά κάποιον τρόπο δεν έχει τέτοια στοιχεία; Ντυνόμαστε οπαδοί του μακαρονοτέρατος κι εγώ κάνω την αρχιέρεια*, ή ντυνόμαστε όλοι αρχαίοι θεοί, μπαίνουμε όλοι μαζί σε ένα συγκεκριμένο κλίμα και τριπάρουμε, ας το πούμε, αλλά χωρίς δόγμα, χωρίς θέσφατα, χωρίς υποχρεώσεις και απαγορεύσεις.
*
Off Topic
Και τώρα περιμένω το επόμενο παρατσούκλι μου, η πάπισα Τατιάνα. :mrgreen:
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
apeleytheros
Δημοσιεύσεις: 10181
Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Όνομα Ιστότοπου: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Επικοινωνία:

Διακρίνω στις δύο εκδηλώσεις που αναφέρεις την προφανή διάθεση σάτιρας και κοροϊδίας, και υπό αυτό το πρίσμα και μόνο, τα αποδέχομαι. Δηλαδή, αν δεν περιφέραμε παστίτσιο με αφορμή τη σύλληψη, αλλά κάτι με το παραμικρό ίχνος «σοβαρότητας» θα είχα εντελώς διαφορετική άποψη.

Επίσης αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχουμε την ίδια εκτίμηση στα τελετουργικά πάσης φύσης, οπότε γιαυτό διαφέρουν οι απόψεις μας τόσο πολύ.

Κάποιοι στο Λονδίνο λένε «η θρησκεία μας που είναι άθεη». Απέχει, από το «λέμε ανέκδοτα».
Off Topic
ίσως όχι και τόσο, /sarcasm
Λέει ότι είναι κάποιος κωμικός, αλλά δεν πρόσεξα κάτι για ανέκδοτα.
The group is shown singing songs and listening to a comedian named Sanderson Jones shouting at them at the top of his lungs like a lunatic.
They sang pop songs instead of hymns, and instead of praying, they had a moment of silence in which everyone closed their eyes and bowed their heads.
Right next door to the “atheist church” was a Christian church. Two women from the concluded atheist service dropped in on the Christians and sang some hymns with them. When asked which one she preferred, one of the women said, “It’s the same thing, but different, I guess.”
μια «άθεη» έγραψε:“What’s wrong with that? They are using a self-defeating argument, because if that is true they should shut the fuck up & RESPECT OUR RELIGION, which is godless.”
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
      • ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Άβαταρ μέλους
Ευθύμης
Δημοσιεύσεις: 3332
Εγγραφή: 18 Αύγ 2009 01:08
Όνομα Ιστότοπου: -

AoratiMelani έγραψε:Κέφι, καπέλο και καουμποϊλίκι τους.
Συμφωνοι, οπως κι οσοι διαφωνουμε εχουμε δικαιωμα να το κανουμε και θα προτιμουσαμε να ειχε παρει αλλη μορφη αυτος ο θεσμος. Το καλο με την αθεϊα ειναι οτι δεν απαιτουμε εναν τροπο ζωης απο ολους. Χωρις δογμα, δεν υπαρχουν αιρεσεις. Στην τελικη, ακομα και μια θρησκευτικοφανης τελετη ή μαζωξη ειναι ενα βημα μακρια απο το "ενα δογμα, μια αληθεια, μια τελετη" των δημοφιλων θρησκειων.
Η αθεΐα δεν είναι το παν αλλά είναι μια καλή αρχή.
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Off Topic
Πολύ πιασάρικο αυτό το "πάπισα Τατιάνα". :text-+1:
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
Άβαταρ μέλους
HELLADISTAN
Δημοσιεύσεις: 288
Εγγραφή: 14 Οκτ 2012 10:55
Όνομα Ιστότοπου: atheismingreece.tumblr.com
Τοποθεσία: Αθηνα
Επικοινωνία:

Το θεωρω απαραδεκτο. Ο Dawkins εχει 100% δικιο...

...στο κατω κατω αν ξοδευτουν χρηματα για τοιχους και ντουβαρια, ενω θα μπορουσαν να δωθουν για εκπαιδευση επιστημη η για φιλανθρωπικους σκοπους τοτε δε διαφερουμε και πολυ απο τους χριστιανιμπαν στην υποκρισια.

Υπαρχουν χιλιαδες κτιρια ομορφης αρχιτεκτονικης να θαυμασουμε, δε χρειαζεται και ενα καθ΄ονομασια 'αθεο'. Ιδιως στο Λονδινο οπου τετοια μη θρησκευτικης φυσεως αρχιτεκτονικα θαυματα υπαρχουν χιλιαδες κυριολεκτικα.
Την εν πολλαις αμαρτιαιας περιπεσουσα βουλη γεροντα Εφραιμ ευλογησον...
Απάντηση