Σελίδα 1 από 1

πατήρ Μεταλληνός

Δημοσιεύτηκε: 03 Φεβ 2015 17:21
από Stan
Άντε, το είδαμε και αυτό, η βουλευτής των ΑΝΕΛ Σταυρούλα ΞΟΥΛΙΔΟΥ προτείνει για πρόεδρο Δημοκρατίας τον πατήρ Μεταλληνό!

http://www.capital.gr/News.asp?id=2219063

Re: πατήρ Μεταλληνός

Δημοσιεύτηκε: 03 Φεβ 2015 17:42
από AoratiMelani
grammar nazi comment
Off Topic
τον πατέρα Μεταλληνό

ο πατήρ, του πατρός, τον πατέρα, τω πατρί, ω πάτερ
τους πατέρες, των πατέρων, τους πατέρες, τοις πατράσι, ω πατέρες
Έχει και χειρότερους πάντως. :P
Υποψήφιους προέδρους εννοώ. :lol:

Re: πατήρ Μεταλληνός

Δημοσιεύτηκε: 04 Φεβ 2015 04:12
από επικουρειος
Σημερα εγινε λογος για τον αρχιεπισκοπο Αλβανιας Αναστασιο.

http://www.newsbomb.gr/politikh/news/st ... y-proedroy

Οχι που κατα καιρους συζητιοταν ο διαχωρισμος κρατους εκκλησιας.Η εκκλησια και θα ειναι κρατος και θα φαινεται.

Re: πατήρ Μεταλληνός

Δημοσιεύτηκε: 04 Φεβ 2015 08:50
από Stan
Το είχα διαβάσει και αυτό αλλά δεν έδωσα σημασία γιατί μέχρι χθες έλεγε ο Σύριζα ότι δεν έγινε τέτοια πρόταση.

Τελικά.... απ'ότι φαίνεται, δε πάμε κάλα.

Re: πατήρ Μεταλληνός

Δημοσιεύτηκε: 08 Φεβ 2015 23:59
από Κούρος
Κανένας σοβαρός Ιερωμένος δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτεί τέτοια πρόταση.

Re: πατήρ Μεταλληνός

Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2015 13:36
από Γιατρος Του Ικα
Κούρος έγραψε:Κανένας σοβαρός Ιερωμένος δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτεί τέτοια πρόταση.
Άρα το θεωρείς πολύ πιθανό έτσι;

Re: πατήρ Μεταλληνός

Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2015 14:54
από truleysi
Έτυχε να ξαναγραφτεί σ' αυτό το φόρουμ, αλλά ας υπενθυμιστεί, έτσι για την ιστορία: Η Ελλάδα και η Κύπρος υπήρξαν τα μοναδικά δύο ευρωπαϊκά κράτη που μέσα στον 20ο αιώνα είχαν ιερωμένους σε αξιώματα Πρωθυπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας αντίστοιχα.

Re: πατήρ Μεταλληνός

Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2015 23:05
από Κούρος
Ιστορικά, η εκκλησία ήταν (και είναι) μια σταθερή βάση αξιακής αναφοράς, όσον αφορά και την εθνική και πολιτιστική ταυτότητα του Έλληνα. Αυτό βέβαια έχει τα θετικά του, διότι σε περιόδους κρίσεων και δοκιμασίας υπάρχει πάντα ένα ανοιχτό σε όλους αδιαμφισβήτητο στήριγμα, αλλά έχει και τα αρνητικά του διότι δημιουργεί "συνάφειες" στους χώρους της πολιτικής και της ιεραρχείας των οποίων τα αποτελέσματα τα είδαμε πολύ πρόσφατα, έστω και μέσω μη επισήμων προτάσεων για τη θέση του π.Δ.
Μερικά κόμματα προσπαθούν να προσεταιρισθούν τους Κληρικούς και τους ανθρώπους της Εκκλησίας, αλλά οι Κληρικοί δεν πρέπει να υποκύπτουν σε αυτόν τον πειρασμό.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να υπογραμμίσω την άποψή μου ότι η Εκκλησία πρέπει να απεμπλακεί από τον σφικτό εναγκαλισμό με το Κράτος, για να αποκτήσει την ελευθερία της, να διοικεί τα του οίκου της, σύμφωνα με το κανονικό δίκαιο.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χρειάζεται ένας Καταστατικός Χάρτης, που είναι νόμος του Κράτους, ο οποίος θα καθορίζει τόσες λεπτομέρειες για την εσωτερική ζωή της Εκκλησίας. Θα αρκούσε ένας νόμος που θα καθόριζε την νομική προσωπικότητα της Εκκλησίας και θα έδινε εξουσιοδότηση να πορεύεται σύμφωνα με τους ιερούς Κανόνας.

Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να υπάρχει ένας νόμος του Κράτους περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων, που ρυθμίζει τόσες λεπτομέρειες, ακόμη και τι θα φορά ο Κληρικός-δικαστής.

Θα αρκούσε ένας νόμος με λίγα άρθρα που θα καθόριζε μερικές βασικές αρχές και θα άφηνε την Εκκλησία να δικάζει τους Κληρικούς της σύμφωνα με τους ιερούς Κανόνας, χωρίς να επεμβαίνει το κοσμικό δίκαιο.

Δυστυχώς, η υπάρχουσα κατάσταση σε μερικά σημεία ευνοεί την επικράτηση ενός πολιτειοκρατικού πνεύματος. Πρέπει να τεθεί μία τάξη στα θέματα αυτά, ώστε να μη θεωρείται και εκλαμβάνεται η εσωτερική ζωή της Εκκλησίας ως δέσμια του κρατικού-πολιτικού νόμου.

Πάντως, εάν εμείς οι Κληρικοί βλέπουμε τα πράγματα μέσα από την εκκλησιαστική προοπτική, δεν θα διακατεχόμαστε από ανασφάλειες και δεν θα χωρίζουμε τα κόμματα σε εχθρικά η φιλικά, όπως και δεν θα εμπλεκόμαστε σε εκλογικά διλήμματα.

Άλλο είναι το έργο της Εκκλησίας και άλλο το έργο της Πολιτείας και των κομμάτων. Όταν μία Πολιτεία επιδιώκει και μπορεί να αντιμετωπίσει την φτώχεια και την ανεργία, τότε πρέπει να είναι ευπρόσδεκτη, γιατί φροντίζει για τα συμφέροντα του λαού”»

(Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεος)

Re: πατήρ Μεταλληνός

Δημοσιεύτηκε: 27 Μαρ 2015 01:18
από επικουρειος
Ιστορικά, η εκκλησία ήταν (και είναι) μια σταθερή βάση αξιακής αναφοράς, όσον αφορά και την εθνική και πολιτιστική ταυτότητα του Έλληνα.
Οσο για αυτο εχω ουκ ολιγες αμφιβολιες,διοτι η θρησκεια απορριπτει ολη την προηγουμενη προ χριστιανισμου ιστορια και πολιτισμο των Ελληνων και με τροπο καταφανως εχθρικο.Ο ορος εθνικος απο τα ιερα κειμενα παλαιας και καινης διαθηκης χρησιμοποιειται ως υβρις για να διαχωρισει ολους τους υπολοιπους απο την εβραικη φυλη και ταυτιζεται με τους ορους παγανιστης,ειδωλολατρης,εθνικος και τελος Ελληνας ως τον πνευματικο οδηγο που καθοριζε την μορφωση,τον πολιτισμο και την θρησκεια ολων υπολοιπων λαων εκτος των ιουδαιων της εποχης εκεινης.

Εχει περασει η φραση "πας μη ελλην βαρβαρος",αλλα στην ουσια αυτο που εφαρμοστηκε ηταν το "πας μη ιουδαιος εθνικος" και οι νεες θρησκειες δεν ηταν τιποτε αλλο απο την αλλοιωση κι εξαλειψη καθε εθνικου χαρακτηριστικου με στοχο την δημιουργια ενος ψυχοδιανοητικου πολτου που θα αλλοιωσει την κοινωνικη συνθεση και θα οδηγησει σε απειραριθμες διαιρεσεις,εξασθενιση κι αφανισμο ολων των εθνικων συνειδησεων.

Τωρα τα περι βυζαντινης αυτοκρατοριας ηταν απλα ζητημα χρονου η καταρρευση της,οπως κι εγινε γιατι χωρις εθνικη συνειδηση ενος πολιτικου κρατους δεν υπαρχει ουτε κοινωνικη συνοχη κι εφοσον το πνευματικο υποβαθρο του ηταν διαρκης νηστεια,μετανοιες,προσευχες και θαυματα ηταν προφανως και αδυναμοι και αδιαφοροι για τους κινδυνους που τους περιεβαλλαν,κι εφοσον το ζητουμενο ηταν η διατηρηση με καθε τροπο του ψυχοδιανοητικου συμπαντος της απυθμενης βλακειας στο οποιο ειχε περιελθει η παλαι ποτε αυτοκρατορια τοτε δεν ενδιεφερε ποιος τους κυβερνουσε,αν ηταν αυτοκρατορας,σουλτανος,εξωγηινος,η καποιος τελειως ανυπαρκτος γιατι το μονο που ηθελαν ηταν ενα πατριαρχειο και τιποτε απολυτως αλλο για χαρη και μονον του φανταστικου τους κοσμου.

Ε,αυτη ειναι η εθνικη συνειδηση που εχουν ολοι αυτοι κι οχι η ντροπη που θα επρεπε να ειχαν για ολα αυτα που κατειχαν κι εχασαν κι οπουδηποτε θα πατανε το ποδαρι τους θα καταληγει και αυτο μια ακομα χαμενη πατριδα,σαν κι αυτο που διαχρονικα οδηγειται η Ελλαδα μεσα απο τους παραλογισμους των καθε λογης αντιδραστικων απεναντι στην προοδο.

Την ξεδιαντροπια τους την μοστραρουν κι απο πανω ως εθνικη ταχα συνειδηση για να αποβλακωνουν κοσμο.