dtango έγραψε:madmen60 έγραψε:patroklos έγραψε:
θα βολευε να με χαρακτηρισεις ρατσιστη
ομως μιλαω για επικτητα γνωρισματα εθνικης παιδειας
Και αντί να αλλάξεις τους φίλους σου μεγάλε? μας αραδιάζεις διάφορες ρατσιστικές δήθεν σοφίες, όλοι δηλαδή τα εκατομμύρια των εβραίων, μαύρων, ελλήνων, κλπ έχουν ίδια χαρακτηριστικά, γραμμένα στο DNI τους?
Φαντάζομαι τι παιδική ηλικία πέρασες? σου έλειπε φαίνετε η στοργή ,η αγκαλιά ,το χάδι, κάποιος να σου μιλήσει με αγάπη για τους άλλους έτσι έγινες εγωιστής, ρατσιστής, υπερόπτης, φανατικός, κρίμα !!!
Θα μου συγχωρήσεις την παρέμβαση, φίλε Μadmen60, αλλά δεν έδωσες προσοχή στις δυο παραπάνω γραμμές του Πάτροκλου. Το να δεχόμαστε την διαφορετικότητα των λαών δεν μας κάνει ρατσιστές. Το ότι όλοι οι Έλληνες, Εβραίοι ή Άγγλοι δεν είναι αντίγραφα του πρότυπου που τους χαρακτηρίζει, δεν λέει και πολλά πράγματα. Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Εξάλλου μπορείς να δηλώσεις τα αντιρατσιστικά σου αισθήματα χωρίς να επιτεθείς προσωπικά σε κανέναν.
μου λές φίλε μου ότι αναφορές σαν:
-αν οι εβραιοι σβηνανε απο τον χαρτη τους μουσουλμανους
α) δεν θα με χαλαγε
β) μπορει να ξανα-ανοιγε ενα ειδος auswitz με εμπεριστατωμενο λογο ως αποτελεσμα
ομως μιλαω για επικτητα γνωρισματα εθνικης παιδειας
-εξαλλου οι εβραιοι καταφεραν αυτο που ηθελαν = εξουσια για λεφτα
οι φιλοι εβραοι που εχω κανουν συνειδητη προσπαθεια να καταπιεσουν την φιλαργυρια τους
οι φιλοι ελληνες που εχω κανουν συνειδητη προσπαθεια να καταπιεσουν την εγωπάθειά τους
οι φιλοι γερμανοι που εχω κανουν συνειδητη προσπαθεια να καταπιεσουν τον ρομποτισμό τους
οι φιλοι ισπανοι που εχω κανουν συνειδητη προσπαθεια να καταπιεσουν την γλιτσα τους
οι φιλοι εγγλεζοι που εχω κανουν συνειδητη προσπαθεια να καταπιεσουν την υπεροψια τους
αλλα μην αυταπατώμαστε για χαριν political correctness
οπως καποιες ασθενιες εχουν ξεκάθαρη φυλετικη προδιαθεση (αφρικαν /νεγρο - cardiovascular)
παραπάνω απο τις αλλες φυλες
ετσι και ειναι πολυ πιθανον να υπαρχουν και γενετικες προδιαθέσεις σε συμπεριφορικα γνωρισματα.
τον αραπη σαν τον πλενεις το σαπουνι δεν χαλας
καθαρο αυτον τον κανεις μα εσυ παντα βρωμας
Ολα αυτά δεν περιέχουν ρατσιστική αντίληψη αλλά επιστημονική άποψη? αλήθεια πια νου? του Joseph Goebbels μήπως?
Εν πάση περιπτώσει ο ορισμός επίκτητα αναφέρει -χαρακτηριστικό που δεν είναι έμφυτο, αλλά αποκτάται. πως όμως ? δηλαδή αν μεγαλώσω με έναν εβραίο τύπου Woody Allen θα έχω τα ίδια επίκτητα χαρακτηριστικά με το αν με μεγάλωνε ο Moshe Dayanαν βάζουμε τα εκατομμύρια των ανθρώπων στο ίδιο καλούπι κάνουμε ότι έκανε ό Χίτλερ και οι λοιποί ρατσιστές και λειτουργούμε με το ίδιο σκεπτικό της Κ.Κ.Κ.
Αν λοιπόν θεωρείς ότι υπάρχουν επίκτητα χαρακτηριστικά λαών & όχι ανθρώπων ατομικά, που συμφωνώ, γιατί ο καθένας μας φέρνει μέσα του τα επίκτητα χαρακτηριστικά της οικογένειας του, τότε φίλε μου θα διαφωνήσω γιατί δεν έχω τα ίδια χαρακτηριστικά με αρκετούς Έλληνες, οπότε πιθανών να είμαι τούρκος?