Τριβές με τον/ην σύντροφο λόγω αθεΐας

Συζητήσεις γύρω απ' την αθεΐα, και γενικά τη ζωή χωρίς θρησκεία, θεούς, και δεισιδαιμονίες.
Άβαταρ μέλους
CPK
Δημοσιεύσεις: 155
Εγγραφή: 13 Μάιος 2011 15:05
Όνομα Ιστότοπου: Μetavolismos
Επικοινωνία:

Πόσοι από εδώ είχατε πρόβληματα για το θέμα αυτό;

Δυστυχώς δεν είναι μόνο οι σύντροφοί μας αλλά και τα πεθερικά :facepalm:

Τι κάνατε;
Aπό την αρχή εννοώ.
Το δηλώσατε ανοιχτά ή βολιδοσκοπήσατε; Αν πέσατε σε πιστό/η τον/ην εκλογικεύσατε ή όχι;

Σε συζητήσεις περί γάμων, βαφτίσεων κτλ έχετε συμβιβαστεί ή όχι;
Άβαταρ μέλους
noxteryn
Δημοσιεύσεις: 2210
Εγγραφή: 02 Απρ 2010 15:40
Όνομα Ιστότοπου: noxteryn
Τοποθεσία: Αργυρούπολη
Επικοινωνία:

Πάντα το δηλώνω ανοιχτά εξαρχής, γιατί ο ορθολογισμός αποτελεί πολύ μεγάλο μέρος του εαυτού μου, και θα ήταν υποκρισία να μην εκφράσω την πλησιέστερη ενσάρκωση αυτού (naturalism, causality, κτλ). Πάντα επιλέγω Άθεες συντρόφους, αλλά ο Αθεϊσμός πολλές φορές δεν αρκεί. (Άλλωστε, ακόμα και σε αυτό το forum έχουμε Άθεους που πιστεύουν στα ζώδια ή κάποια άλλη παπαριά.)

Το πρώτο παράδειγμα που μπορώ να θυμήθω αυτή τη στιγμή είναι το εξής. Όταν ήμουν 18 χρονών, η τότε σύντροφός μου ζήτησε να επισκεφτούμε τον τάφο της γιαγιάς της. Η επίσκεψη τάφων είναι κάτι που για μένα είναι ανούσιο, αλλά δεν έδειξα κάποια ένσταση, γιατί κατανοώ ότι κάποιοι ταυτίζουν συγκεκριμένους τόπους με συγκεκριμένα συναισθήματα (not unlike το γεγονός ότι πολλοί έχουν mini "ναούς" στο σπίτι τους για να διαλογίζονται). Όταν πήγαμε, όμως, άρχισε να μιλάει στην ταφόπλακα, και μετά με σύστησε κυριολεκτικά, ζητώντας μου να τη χαιρετήσω. Αυτό το θεώρησα τελείως ηλίθιο και αρνήθηκα να το κάνω.

Σε θρησκευτικές τελετές και τα σχετικά, δεν έχω πρόβλημα να είμαι καλεσμένος, αλλά δε θέλω να συμμετέχω (πχ νονός και διάφορα άλλα που δεν ξέρω καν πώς λέγονται), και δεν το έχω κάνει ποτέ.
"The irony of the Information Age is that it has given new respectability to uninformed opinion."
Άβαταρ μέλους
truleysi
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 14 Απρ 2012 23:36
Όνομα Ιστότοπου: -

Πριν αρκετά χρόνια είχα δεσμό με έναν φοιτητή της θεολογικής, ο οποίος δεσμός από ένα σημείο κι έπειτα βασίστηκε κυρίως στο σεξ εφόσον κατά βάθος ούτε τον ερωτεύτηκα, ούτε με ερωτεύτηκε. Αυτός επίσης έψελνε και σε έναν ναό τις Κυριακές. Κάποια στιγμή πήγε στον πνευματικό του, και του εξομολογήθηκε με κάθε γαργαλιστική λεπτομέρεια όλα τα ανομολόγητα!

Ο πνευματικός το πήρε ψύχραιμα το πράγμα και τον συμβούλεψε να μην περιορίζεται μόνο στις απολαύσεις της σάρκας, αλλά να τον ενδιαφέρει πρωτίστως η αγάπη (κάπως έτσι τέλος πάντων θυμάμαι ότι μου το 'πε). Προχωρημένος ο πνευματικός, ομολογώ. Λίγο καιρό μετά το διαλύσαμε το μαγαζί με τον φοιτητή (όχι πάντως λόγω του αντικειμένου των σπουδών του).

Μερικά χρόνια αργότερα, γνώρισα μέσω ίντερνετ έναν τύπο και μετά από αρκετές συζητήσεις και ολίγον μπαλαμούτι, με κάλεσε σπίτι του για τα περεταίρω. Εκεί διαπίστωσα κάτι, που μέσω ίντερνετ μου είχε αποκρύψει: Ήταν παπάς!

Ξεκινήσαμε μια συζήτηση, ήταν η εποχή που ήταν σε κόντρα ο Χριστόδουλος με τον Βαρθολομαίο αν θυμάστε κι εγώ για να του πάω κόντρα, τάχθηκα επίτηδες με τον Βαρθολομαίο γιατί δεν χώνευα τον Χριστόδουλο (μεταξύ μας: Κατά βάθος κανέναν δεν υποστήριζα, εγώ χαιρόμουν που οι μεγαλοπαπάδες είχαν πιαστεί καλιμαύκι με καλιμαύκι για τα οφίτσια). Στο τέλος τσακωθήκαμε για τα καλά και σηκώθηκα κι έφυγα κι ο παπάς έμεινε με το π#*λί στο χέρι.

Αυτά.
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Κάπου υπάρχει ένα θέμα σχετικό, δεν έχω τώρα χρόνο να το αναζητήσω.

Είχα την τύχη να πέσω σε σύντροφο με ίδιες πεποιθήσεις, και το λέω τύχη γιατί τότε δεν το έψαξα ιδιαίτερα, επειδή δεν ήταν τόσο σημαντικό για μένα το θέμα. Αργότερα έγινε πιο μεγάλο κομμάτι μου, όπως λέει ο noxteryn, και αν αναζητούσα τώρα σύντροφο οπωσδήποτε θα έπρεπε να είναι άθεος και γενικά ορθολογιστής, δεν θα μπορούσα να νιώσω οικειότητα με έναν άνθρωπο που έχει την τάση να πιστεύει στο "μεταφυσικό". Ίσως βέβαια και τότε που γνώρισα τον άντρα μου ασυναίσθητα να το αξιολόγησα και αυτό: μπορεί να μην μιλήσαμε συγκεκριμένα για τον θεό, μιλήσαμε όμως για πολλά άλλα πράγματα που σίγουρα ήταν αρκετά για να δείξουν την κοσμοθεωρία του.

Ξέρω ζευγάρια θρήσκου-άθεου που στην αρχή δεν είχαν πρόβλημα, αλλά απέκτησαν όταν γεννήθηκαν τα παιδιά, γιατί διαφωνούσαν ριζικά στην ανατροφή τους. Είναι πιο εύκολο να αφήνεις τον ενήλικα σύντροφό σου να ζει όπως εκείνος νιώθει (εφόσον δεν σε αναγκάζει να τον ακολουθείς), και πιο δύσκολο να τον αφήνεις να περνάει και στα παιδιά σας αυτές τις πεποιθήσεις. Ξέρω θρήσκα κυρία που απαγόρεψε στον άθεο άντρα της να μιλήσει καν στο παιδί για τις πεποιθήσεις του, και η υπόθεση κατέληξε σε διαζύγιο. Ξέρω και ζευγάρι που εξακολουθεί να είναι μαζί, αλλά ο συμβιβασμός έχει γίνει από το μέρος του άθεου, δηλαδή τα παιδιά είναι βαφτισμένα, κάνουν θρησκευτικά στο σχολείο κλπ. Σε τέτοια ζευγάρια σχεδόν πάντοτε ο συμβιβασμός γίνεται από τον άθεο επειδή θεωρείται κοινωνικά νορμάλ να είσαι θρήσκος και επικρατεί η αίσθηση ότι ο θρήσκος δεν οφείλει να συμβιβαστεί παρά μόνο να ανεχτεί τον άθρησκο.

EDIT: Ξέρω επίσης ζευγάρι θρήσκας-άθεου που χώρισαν (για λόγους άσχετους με τη θρησκεία) και που η κυρία βάπτισε το παιδί μετά το χωρισμό, εν αγνοία του πατέρα, και δήλωσε και τη βάπτιση. Πολλά μπορούν να συμβούν, γι' αυτό σκέψου το καλά εκ των προτέρων.

Να θυμάσαι ένα πράγμα: στη συντροφική σχέση δεν θα μετρήσει τόσο το ποιος "έχει δίκιο" όσο το κατά πόσον υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και αποδοχή και κατά πόσον είστε ικανοί για διαπραγμάτευση. Εκεί το θέμα δεν είναι να "αποδείξεις" κάτι ούτε να "εκλογικεύσεις" τον άλλον: στη σχέση πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Αν από τις 50 απόψεις που έχει εκείνη θεωρείς ότι πρέπει να αλλάξει τις 40, τότε ζητάς πάρα πολλά από εκείνην. Ασχέτως αν έχεις "δίκιο" κι αν οι απόψεις σου είναι "σωστές", εκείνη είναι που θα πρέπει να κάνει την μεγαλύτερη προσπάθεια για να συντηρηθεί η σχέση, κι έτσι δημιουργείται ανισορροπία. Εξάλλου είναι λίγο κουλό να διαλέγεις έναν άνθρωπο και να περιμένεις να αλλάξει: θα πρέπει να σου αρέσει έτσι όπως είναι και όχι όπως φαντάζεσαι ότι θα μπορούσε να είναι.

Πρέπει να υπάρχει ένα σημαντικά μεγάλο κοινό έδαφος, ικανό να στηρίξει και να θρέψει τη σχέση, διαφορετικά δεν θα μπορέσετε να ισορροπήσετε τις διαφορές σας.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
apeleytheros
Δημοσιεύσεις: 10181
Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Όνομα Ιστότοπου: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Επικοινωνία:

Παρομοίως, είχα την πολύ καλή τύχη να πέσω σε σύντροφο με ίδιες πεποιθήσεις, και πεθερικά με παρόμοιες, και που δεν παρεμβαίνουν.

Από προηγούμενες εμπειρίες θέλω να καταθέσω ότι για να δουλέψει πρέπει να υπάρχει αμοιβαία ελαστικότητα χαρακτήρα (είτε στον έναν είτε στον άλλον) και αμοιβαία κατανόηση. Για τα πεθερικά, δεν θα τα παντρευτείς κιόλας, αλλά τη σύντροφο σου θα την παντρευτείς. Με αυτήν πρέπει να μπορείς να συνεννοηθείς. Η σύντροφος τι τοποθετεί πιο πάνω αξιακά, εσένα η τα πεθερικά, η κάποιο ανελαστικό σύστημα αξιών με το οποίο διαφωνείς (πχ «θέλω να κάνω 10 παιδιά και δεν θέλω κουβέντα!»); Αν τυχόν τοποθετεί τα πεθερικά και τα πεθερικά διαφωνούν κάθετα με τις απόψεις σου, τότε θα έχεις θέματα, και όχι μόνο στο θέμα της θρησκείας. (imagine σε 10 χρόνια τα παιδιά να πηγαίνουν στον παππού κ τη γιαγιά με τη μαμά και να επιστρέφουν 3 κιλά βαρύτερα εξ αιτίας της αποκλειστικής διατροφής με τηγανιτά και παγωτό. ίσως το παράδειγμα είναι άστοχο, αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνεις). για το ανελαστικό σύστημα αξιών, παρόμοια.
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
      • ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
epicourosan
Δημοσιεύσεις: 1315
Εγγραφή: 08 Δεκ 2010 21:50
Όνομα Ιστότοπου: -den exw
Τοποθεσία: ΓΛΥΦΑΔΑ

Δεν με νοιαζει και μπορω να το χειριστω οσο βρισκεται στον κοσμο του εγω και εσυ.

Οταν ομως οπως λεει και η ΑΜ υπαρχουν παιδια τοτε το παιχνιδι γινεται δυσκολο και σκληρο.
Το χειροτερο ειναι οτι την πληρωνουν τα παιδια.

Πιστευω πως μεσα στην οικογενεια πρεπει να υπαρχει κοινη αντιμετωπιση/θεωρηση και πρακτικη του κοσμου.

Τωρα στα γκομενιλικια αμα γουσταρεις και υπαρχει χημεια το κατω κεφαλι τρωει το πανω, καποιες φορες.
Και τι μας λενε καποιοι περι απαγγελιας ορθολογικων ποιηματων οταν τον εχεις μεσα......... καλα κρασα!
Διχόνοια των πολιτών, ευημερία των πολιτικών!

http://www.videoman.gr/52856
Άβαταρ μέλους
Σίμων Resurrected
Δημοσιεύσεις: 3230
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2010 09:49
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Λυκαβηττός

apeleytheros έγραψε:Η σύντροφος τι τοποθετεί πιο πάνω αξιακά, εσένα η τα πεθερικά, η κάποιο ανελαστικό σύστημα αξιών με το οποίο διαφωνείς
Μεγάλη κουβέντα , συμφωνώ 100%, άλλωστε τερμάτισα και μια σχέση που πήγαινε για γάμο με αυτόν ακριβώς τον προβληματισμό.
Μερικές φορές όταν τα αξιακά συστήματα δεν συμφωνούν μπορεί να βαδίζεις προς έναν εφιάλτη και να το πάρεις χαμπάρι τελευταία στιγμή.

Ps: έκτοτε αναζητείται άθεη και ορφανή :lol:
État de siège
Άβαταρ μέλους
CPK
Δημοσιεύσεις: 155
Εγγραφή: 13 Μάιος 2011 15:05
Όνομα Ιστότοπου: Μetavolismos
Επικοινωνία:

Όντως ΑΜ το θέμα είναι η θέληση να συμβιβαστείς, όλα τα άλλα πάνε περίπατο. :mrgreen:

Προσωπικά δεν τα είχα ποτέ με θρήσκα, είναι τόσο ξενερωτικό που μπορεί να μου προκαλέσει στείρωση 8-)

Η δικιά μου αν και δεν πιστεύει, θέλει να παντρευτούμε με θρησκευτικό, και επίσης να κάνουμε βάφτιση :facepalm:

Έχει να κάνει κυρίως με την μητέρα της αυτό πιστεύω, η οποία είναι πολύ καλή γυναίκα, αλλά επειδή ζει σε μικρή κοινωνία κτλ θα φρικάριζε σε οποιαδήποτε σκέψη μη θρησκευτικού γάμου κτλ
Άβαταρ μέλους
Σίμων Resurrected
Δημοσιεύσεις: 3230
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2010 09:49
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Λυκαβηττός

CPK έγραψε:
Έχει να κάνει κυρίως με την μητέρα της αυτό πιστεύω, η οποία είναι πολύ καλή γυναίκα, αλλά επειδή ζει σε μικρή κοινωνία κτλ θα φρικάριζε σε οποιαδήποτε σκέψη μη θρησκευτικού γάμου κτλ
Εγώ φρικάρω στην ιδέα πεθεράς που ζει σε μικρή κοινωνία :whistle:
État de siège
Άβαταρ μέλους
apeleytheros
Δημοσιεύσεις: 10181
Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Όνομα Ιστότοπου: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Επικοινωνία:

της έχεις πει ότι σχεδόν το 50% των γάμων σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας είναι πολιτικοί;
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
      • ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Άβαταρ μέλους
Godless
Δημοσιεύσεις: 142
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2010 17:49

apeleytheros έγραψε:Για τα πεθερικά, δεν θα τα παντρευτείς κιόλας, αλλά τη σύντροφο σου θα την παντρευτείς.
Γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου(το να παντρευτείς κάποιον)? :D
Markets are never wrong, opinions often are. - Jesse Livermore

Panics do not destroy capital—they merely reveal the extent to which it has previously been destroyed by its betrayal in hopelessly unproductive works. - John Stuart Mill
vesid
Δημοσιεύσεις: 2797
Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Όνομα Ιστότοπου: -

noxteryn έγραψε:Όταν ήμουν 18 χρονών, η τότε σύντροφός μου ζήτησε να επισκεφτούμε τον τάφο της γιαγιάς της. Η επίσκεψη τάφων είναι κάτι που για μένα είναι ανούσιο, αλλά δεν έδειξα κάποια ένσταση, γιατί κατανοώ ότι κάποιοι ταυτίζουν συγκεκριμένους τόπους με συγκεκριμένα συναισθήματα (not unlike το γεγονός ότι πολλοί έχουν mini "ναούς" στο σπίτι τους για να διαλογίζονται). Όταν πήγαμε, όμως, άρχισε να μιλάει στην ταφόπλακα, και μετά με σύστησε κυριολεκτικά, ζητώντας μου να τη χαιρετήσω. Αυτό το θεώρησα τελείως ηλίθιο και αρνήθηκα να το κάνω.
Απαράδεκτος... και δεν παρεξηγήθηκε η γιαγιά; :lol:
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Off Topic
truleysi έγραψε:...με κάλεσε σπίτι του για τα περεταίρω. [...] Ξεκινήσαμε μια συζήτηση...
Μα βρε άνθρωπε, για περαιτέρω σε κάλεσε, τη συζήτηση τι την θέλατε; Και ΤΙ συζήτηση! :D
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
aristotelis_1
Δημοσιεύσεις: 4670
Εγγραφή: 31 Αύγ 2009 15:33
Όνομα Ιστότοπου: -

noxteryn
:facepalm:

truleysi
ελα παραδεξου οτι εχεις βιτσια με παπαδες :D τωρα ειδα οτι εισαι κοπελα για αντρα σε ειχα

apeleytheros
εισαι σιγουρα εσυ της μοντερνας σχολης? γιατι με φανικα λιγο παλιομοδητικα τα οσα ειπες

epicourosan
εισαι σωστος οπως το ειπες αν εχεις γκομενα και περνας καλα θα σε νοιαξει το γεγονος οτι πιστευει?

δεν ειχα γκομενα θρησκα ουτε αλλοθρησκη αλλα ουτε θα με πειραζε αν περνας καλα στην σχεση σου αδιαφωρεις για τα πιστευω της
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΑΡΗΣ
vesid
Δημοσιεύσεις: 2797
Εγγραφή: 06 Σεπ 2010 13:50
Όνομα Ιστότοπου: -

CPK έγραψε: Η δικιά μου αν και δεν πιστεύει, θέλει να παντρευτούμε με θρησκευτικό, και επίσης να κάνουμε βάφτιση :facepalm:

Έχει να κάνει κυρίως με την μητέρα της αυτό πιστεύω, η οποία είναι πολύ καλή γυναίκα, αλλά επειδή ζει σε μικρή κοινωνία κτλ θα φρικάριζε σε οποιαδήποτε σκέψη μη θρησκευτικού γάμου κτλ
Και η δικιά μου μια απο τα ίδια, μόνο που έχει δεχθεί τον πολιτικό. Οι γονείς της και οι γονείς μου (κανείς τους δεν είναι θρήσκος) επίσης δεν έχουν πρόβλημα με τον πολιτικό, αλλά έχουν σίγουρα θέμα με την βάπτιση.

Όσο για τις προηγούμενες μεγάλες σχέσεις μου, ήταν καί οι δυο ελαφρώς χριστιανές αλλά κατάφερα να το αλλάξω αυτό (εκτός και αν μου έλεγαν ότι ήθελα να ακούσω για να μην τις ζαλίζω :think: ).
Με μια αρκετά θρήσκα (απ ότι κατάλαβα), είχα κάτι χαλαρό για κανα μήνα. Φυσικά αυτό δεν ήταν πρόβλημα, αφού δεν συζητούσαμε ιδιαίτερα όταν συναντιόμασταν...
Άβαταρ μέλους
truleysi
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 14 Απρ 2012 23:36
Όνομα Ιστότοπου: -

aristotelis_1 έγραψε:truleysi
ελα παραδεξου οτι εχεις βιτσια με παπαδες :D τωρα ειδα οτι εισαι κοπελα για αντρα σε ειχα
Όχι ρε συ Αριστοτέλη, άντρας είμαι! :D Μου φαίνεται ότι το επόμενο νήμα που πρέπει να ξεκινήσεις, θα ρωτάει τι συμβολίζει το άβαταρ του καθενός. ;) Όσο για τα βίτσια με παπάδες, μπααα, με ξενερώνουν απίστευτα, όπως και οι μπάτσοι. Μακρυά.
AoratiMelani έγραψε:Μα βρε άνθρωπε, για περαιτέρω σε κάλεσε, τη συζήτηση τι την θέλατε; Και ΤΙ συζήτηση! :D
Ε, ΟΚ Αόρατη Μελάνη, υποτίθεται ότι θα πρέπει να πεις και δυο κουβέντες με τον άλλονε, έστω τα βασικά, πριν τα περεταίρω. Αλλά αν σου τύχει σκληροπηρυνικός παπάς δεν έχεις και πολλές επιλογές (τώρα που το σκέφτομαι, θα έπρεπε να είχα πάει με τίποτα μαστίγια υπό μάλης και να είχαμε μεγάλα γλέντια!) :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
L3o ΧΞΣ
Δημοσιεύσεις: 1000
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2009 22:02
Όνομα Ιστότοπου: JudgeDred13
Επικοινωνία:

Αν η εκάστοτε σύντροφος φωνάζει "σκίσε με,γαμώ την μπαναγία",ή "πω θεέ μου,θα πεθάνω απ'την γκαύλα",είναι σημάδι θρησκευτικότητας?

: brrr :
"Όσο θα έχουμε έναν αφέντη στον ουρανό,θα είμαστε δούλοι στη γη" (Michail Bakunin)
επικουρειος
Δημοσιεύσεις: 1309
Εγγραφή: 02 Οκτ 2011 01:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Μου ειχε τυχει καποτε ενα ραντεβου με μια κοπελα μεσω μιας κοινης γνωστης.Τα γνωστα,καλο κοριτσι με αρχες και αξιες και διαφορες λοιπες σαλτσες.Και σαν μου αρχισε πηγαμε τοτε στον εναν γαμο του ενος και τι ωραια που ητανε και μετα στα βαφτισια και σαν αρχισε της εβγαινε το ηθικο-χριστιανοοικογενειακο κοιμισικο και νταουνιαρικο αναμικτο με απαθεια περι των παντων πλην του ιερου σκοπου,οτι οι παντες οφειλουν να πραξουν οικογενεια κυριως να μην ειναι μονοι και καλα στη ζωη και στο τελος μου δειξε και την φωτογραφια του μπαμπα της στα νιατα του που ειχε μαζι της μεσα στο πορτοφολι της εκει φρικαρα,παει και τελειωσε δεν υπαρχει θεος,το πηρα αποφαση.Σκεψου για τα περαιτερω.
Ειμαι ενας πιστος απολυτα πεπεισμενος μοναχα ως προς την ανυπαρξια μεταφυσικων μυστηριων.Το μοναδικο μυστηριο που υπαρχει ειναι μοναχα κατι ξεχασμενες αραχνοφωλιες μες το ανθρωπινο μυαλο.
Άβαταρ μέλους
Σίμων Resurrected
Δημοσιεύσεις: 3230
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2010 09:49
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Λυκαβηττός

επικουρειος έγραψε: κυριως να μην ειναι μονοι και καλα στη ζωη .
Καλύτερα μόνοι παρά συμβιβασμένοι με εφιάλτες επειδή "δεν πρέπει να είμαστε μόνοι"
État de siège
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Δημοσιεύσεις: 3960
Εγγραφή: 11 Μαρ 2009 13:32
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Τοποθεσία: 7-
Επικοινωνία:

truleysi έγραψε:
aristotelis_1 έγραψε:truleysi
ελα παραδεξου οτι εχεις βιτσια με παπαδες :D τωρα ειδα οτι εισαι κοπελα για αντρα σε ειχα
Όχι ρε συ Αριστοτέλη, άντρας είμαι!
:text-lol: :text-lol: :text-lol: :text-lol: :text-lol: :text-lol:
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
Απάντηση