Ο λιθοξόος

Συζητήσεις γύρω απ' την αθεΐα, και γενικά τη ζωή χωρίς θρησκεία, θεούς, και δεισιδαιμονίες.
Απάντηση
Ggentleman
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2011 10:34
Όνομα Ιστότοπου: -forum.atheia.gr

Εγώ ειμί Κύριος ο θεός σου.
ουκ έσονται σοι θεοί έτεροι πλην εμού.
είπε,
και θέλοντας να τονίσει την βαθεία της έννοια
ο δημιουργός του σύμπαντος και πανταχού παρόν,
αισθάνθηκε την ανάγκη να πάρει καλέμι και σφυρί,
και να την γράψει ιδιοχείρως σε πέτρινες πλάκες,
για να μη σβηστούν ποτέ.
τι μ@λ@κας Θεέ μου!!!
και εσύ καλείσαι να πιστεύεις,αυτήν την αρλούμπα.
tyxkatmal
Δημοσιεύσεις: 979
Εγγραφή: 26 Δεκ 2009 14:10
Όνομα Ιστότοπου: -

Ggentleman έγραψε:Εγώ ειμί Κύριος ο θεός σου.
ουκ έσονται σοι θεοί έτεροι πλην εμού.
είπε,
καμία θρησκεία δεν θεωρεί τον θεό της κατώτερο η ίσο με άλλες θεότητες ειδικά σε λαούς που προσπαθούσαν να εδραιωθούν σαν έθνος όπως ήταν οι εβραίοι εκείνη την εποχή που καθιέρωσαν τον μονοθεισμό έναντι του πολυθεισμού που είχαν πρίν.
και θέλοντας να τονίσει την βαθεία της έννοια
ο δημιουργός του σύμπαντος και πανταχού παρόν,
αισθάνθηκε την ανάγκη να πάρει καλέμι και σφυρί,
και να την γράψει ιδιοχείρως σε πέτρινες πλάκες,
για να μη σβηστούν ποτέ.
το σκάλισμα των νόμων σε πέτρα ήταν συνηθισμένο φαινόμενο την εποχή εκείνη και τους έδινε εκτός από την αντοχή στην φθορά και μια επισημότητα η οποία ξεπερνούσε τον προφορικό λόγο, αλλιώς να στα λένε και αλλιώς να τα βλέπεις καθημερινά σε περίοπτη θέση πιθανώς σε κάποιο ναό η τέλος πάντων σε κάποιο σημείο που ήταν χώρος αποφάσεων, δίκης, τελετών κ.τ.λ.
Άβαταρ μέλους
Σίμων Resurrected
Δημοσιεύσεις: 3230
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2010 09:49
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Λυκαβηττός

Σήμερα θα τις έστελνε με email ..... ότι μπορούσε έκανε ... ο πελάτης πάνω απ'όλα :mrgreen:
État de siège
ktinos
Δημοσιεύσεις: 808
Εγγραφή: 06 Σεπ 2011 17:06
Όνομα Ιστότοπου: -

Εγώ είμαι ο Μέγας Ναπολέων, αν η λογική ήταν πλεονέκτημα θα είχαν και τα ζώα. Άντε να πεις στα λιοντάρια ότι είμαι θεός να δεις που θα καταλήξεις, η παραφύση μόνο στο ανισόρροπο ων που λέγεται Άνθρωπος περνάει. Παραφύση είναι η ανωτερότητα στο μοναδικό ζώο που δε πιστεύει στον εαυτό του, και κατεβάζει ότι μα—κία του κατέβη στο κεφάλι. Το πιο ανισόρροπο ζώο είναι ο Άνθρωπος, και αφήστε τα παραμύθια περί λογικής και νοημοσύνης.
επικουρειος
Δημοσιεύσεις: 1309
Εγγραφή: 02 Οκτ 2011 01:21
Όνομα Ιστότοπου: -

6)Ου φονευσεις...Οχι οποιον βρεις τυχαια στο δρομο σου δηλαδη,αλλα μονον αυτους που θα σου υποδειξω ΕΓΩ,με τις παρουσες εντολες ΜΟΥ.Οποιος δεν εκτελει αυτες τις εντολες τωρα καλα ξερεις τι πρεπει να του κανεις.Προκειται περι σαφεστατων εντολων δολοφονιας.
Και μη μου πει κανεις οτι αυτος ειναι ο λογος του θεου γιατι εξ αιτιας τους πεθαναν αμετρητοι ανθρωποι,που στο κατω κατω ηταν κι εντελως αμεριμνοι για τις δοξασιες καποιων περιφερομενων νομαδων που εφορμουσαν απο το πουθενα κι εσφαζαν τους παντες επειδη ηταν αλλοθρησκοι και μονον.Κι οταν ερχοταν η στιγμη να μαθουν για την υπαρξη ενος καποιου γιαχβε τοτε πεθαιναν κιολας.
Παντως συμφωνα με τη βικιπαιδεια οι εντολες υπαγορευθησαν στον Μωυση απο το θεο στο ορος Σινα,δηλαδη ο Μωησης ανεβαινοντας πηρε μαζι του σφυρι,καλεμι και τις μαρμαροπλακες,η τα ειχε ολα τοποθετημενα εκ των προτερων στο καθορισμενο σημειο συναντησης του ραντεβου με το θεο κατοπιν συννενοησεως μαζι του.Παντως το ενδεχομενο προμηθειας του Μωησεως εκ μερους του θεου και των οικοδομικων υλικων μοιαζει καπως αμφιβολη,αλλα το σιγουρο ειναι οτι ο Μωησης ηταν ο στενογραφος του κειμενου κι οτι γυρνωντας εφερε μαζι του τις σκαλισμενες μαρμαροπλακες.
Ειμαι ενας πιστος απολυτα πεπεισμενος μοναχα ως προς την ανυπαρξια μεταφυσικων μυστηριων.Το μοναδικο μυστηριο που υπαρχει ειναι μοναχα κατι ξεχασμενες αραχνοφωλιες μες το ανθρωπινο μυαλο.
Άβαταρ μέλους
Αναρχος
Δημοσιεύσεις: 4450
Εγγραφή: 26 Φεβ 2011 10:45
Όνομα Ιστότοπου: www.dalani.blogspot.com

[youtube]I48hr8HhDv0[/youtube]
No gods, no masters
Είμαστε εμείς που ζυμώνουμε και δεν έχουμε ψωμί Εμείς που βγάζουμε το κάρβουνο και κρυώνουμε Είμαστε εμείς που δεν έχουμε τίποτα κι ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο. Τάσος Λειβαδίτης
Ἄφοβον ὁ θεός, ἀνύποπτον ὁ θάνατος· καὶ τ’ ἀγαθὸν μὲν εὔκτητον, τὸ δὲ δεινὸν εὐκαρτέρητον.
Scifimom
Δημοσιεύσεις: 807
Εγγραφή: 27 Μάιος 2009 09:21
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Σάϊρ Μέση Γη

Οι 10 εντολές είναι από τις μεγαλύτερες π@π@ρες που υπάρχουν

Γιατί να μην θέλω ότι έχει ο πλησίον μου? Α ναι γιατί ο πλησίον μου είναι ένας παπαρδέλας που τρώει με χρυσα κουτάλια και κάθεται στον ωραίο και ζεστό ναό του ενώ εγώ γ@μιέμαι στα χωράφια για να έχει αυτός φαΐ. Αλλά δεν πειράζει θα ανταμειφθώ στον "ουρανό"

Γιατί να δουλεύω 6 μέρες και να ξεκουράζομαι μία? Γιατί να μην δουλεύω κάθε δεύτερη μέρα, ή να δουλεύω τρεις μέρες και να κάθομαι 4? Σωστά γιατί ο παραπάνω παπαρδέλας τα έχει κάνει πλακάκια με τον κτηματία-εργοστασιάρχη-φαραώ να με ξεπατώνουν στη δουλειά και να μου δίνουν ΕΝΑ "ρεπο" για να μην παραπονιέμαι

Γιατί να τιμώ τον πατέρα και την μητέρα μου , όταν είναι κλέφτες-δολοφόνοι-ναρκωμανείς-βιαστές, με κακοποιούν ή με γέννησαν φορέα του Aids κάνοντας σεξ χωρίς προφυλάξεις?

Γιατί να μην επικαλούμαι το θεό γαμώ το θεό μου?

Αυτή δε...:

"Ου ποιήσεις σε αυτώ είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα όσα εν τω ουρανώ άνω και όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υπό κάτω της γης". Πετάξτε αμέσως τα lego τα Playmobil και τις Barbie ΜΟΝΟ Transformers και monster high επιτρέπονται που είναι εξωγήινα.

Τέλος γιατί να μην μοιχεύσω αν είναι με κοινη συναίνεση?

Πετάμε μέσα και τρεις σωστές (σχετικά) συμβουλές και νομίζουμε ότι το λύσαμε
Praise his noodliness
AAAAARGHHHHHH!
Άβαταρ μέλους
Σίμων Resurrected
Δημοσιεύσεις: 3230
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2010 09:49
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Λυκαβηττός

[youtube]YzEs2nj7iZM[/youtube]
État de siège
Απάντηση