Η Εκκλησία της Κρήτης σχετικά με το πρόσωπο της "Βασούλας"

Συζητήσεις σχετικά με τις διάφορες θρησκείες και τις εκκλησίες τους
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Δημοσιεύσεις: 3960
Εγγραφή: 11 Μαρ 2009 13:32
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Τοποθεσία: 7-
Επικοινωνία:

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ!
Μην τολμήσει κανείς να "κουνηθεί", αν δεν είναι "εγγεγραμένος στο επιμελητήριο".
Και οι εγγεγραμένοι να μην τους συναναστρέφονται, γιατί θα τους βάλουμε έξτρα συνδρομή...
Από το amen.gr --> www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=8887
Η Εκκλησία Κρήτης, για ενημέρωση του ευσεβούς και ευλογημένου λαού της, σχετικά με το πρόσωπο της κ. Βασιλικής Παρασκευής Πεντάκη-Ρύντεν (Βασούλας), η οποία βρίσκεται τις ημέρες αυτές εις την Κρήτην και διαδίδει τις θέσεις της, αναδημοσιεύει το επίσημον Ανακοινωθέν του Σεπτού Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, το οποίον αναφέρει τα ακόλουθα:
“ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
Ανακοινωθέν
περί της Βασιλικής Παρασκευής Πεντάκη –Ρύντεν (Βασούλας).
(16.03.2011).

Η Ορθόδοξος Εκκλησία, ακολουθούσα απαρεγκλίτως το λαμπρόν υπόδειγμα και την διδαχήν των Αγίων Αποστόλων, την διδασκαλίαν των εχόντων την εξ αυτών Διαδοχήν Πατέρων της Εκκλησίας και τας θεοπνεύστους Αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων, διαφυλάττει ως πολύτιμον μαργαρίτην την πίστιν της Μιας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, την οποίαν βιώνει το χριστεπώνυμον πλήρωμα αυτής δια μέσου της συμμετοχής εις την μυστηριακήν και την καθόλου πνευματικήν ζωήν του θεοϊδρύτου εκκλησιαστικού σώματος. Ούτως, η οιαδήποτε τάσις αυτοσχεδιασμού και κίνησις, προσωπική η συλλογική, περιφρονήσεως η αθετήσεως των δογμάτων της πίστεως των Ορθοδόξων χριστιανών και της εν Χριστώ ζωής εντός της Εκκλησίας ως μόνης οδού δια την σωτηρίαν των ψυχών ημών, πολλώ δε μάλλον της αυτοανακηρύξεως προσώπων ως «δήθεν χαρισματικών», απεδοκιμάσθη πάντοτε ως απαράδεκτος καινοτομία.
Υπό το πνεύμα τούτο, και δια την οφειλετικήν προστασίαν του μεν ευσεβούς ορθοδόξου πληρώματος εξ επικινδύνων πνευματικών συγχύσεων, των δε μη γνωριζόντων καλώς τα πράγματα εκ του ελλοχεύοντος κινδύνου της πλάνης, αποδοκιμάζονται υπό της Μητρός Εκκλησίας αι υπό της Βασιλικής Παρασκευής Πεντάκη - Ρύντεν, ευρύτερον γνωστής ως «Βασούλας», και της υπ αυτής ιδρυθείσης οργανώσεως υπό τον τίτλον «Αληθινή εν Θεώ ζωή» ακρίτως και επιπολαίως εισαγόμεναι διδασκαλίαι περί των δήθεν «απ εὐθείας διαλόγων της μετά του Ιδρυτού της Εκκλησίας Κυρίου ημών Ιησού Χριστού» και της κατακτήσεως υπ αὐτῆς τε και των οπαδών της της «αληθινής εν Θεώ ζωής», αι οποίαι παρεκκλίνουν αυθαιρέτως της θεοσδότου διδασκαλίας της Εκκλησίας, αλλά και σκανδαλίζουν το ορθόδοξον φρόνημα των ευλαβών πιστών.

Όθεν, καλούμεν τους εισηγητάς των απαραδέκτων αυτών καινοτομιών και τους εμμένοντας εις αυτάς υποστηρικτάς των, οι οποίοι τούτου ένεκα δεν γίνονται δεκτοί εις εκκλησιαστικήν κοινωνίαν, όχι μόνον να μη παρεμβαίνουν εις το ποιμαντικόν έργον των κατά τόπους Ιερών Μητροπόλεων, αλλά και να αποκηρύξουν τας καινοφανείς διδασκαλίας των, ώστε να προληφθούν αι υπό των Ιερών Κανόνων προβλεπόμεναι κυρώσεις.

Εκφράζομεν, τέλος, την βαθείαν λύπην του Οικουμενικού Πατριαρχείου εκ της ενεργείας ενίων -ελαχίστων, ευτυχώς- κληρικών της Ορθοδόξου Εκκλησίας να παρευρίσκωνται εις ομιλίας της ειρημένης «Βασούλας» και να παρέχουν εις αυτήν «πιστοποιητικά Ορθοδοξίας».

Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 16η Μαρτίου 2011
Εκ της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου”

Η ΙΕΡΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
Άβαταρ μέλους
Σίμων Resurrected
Δημοσιεύσεις: 3230
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2010 09:49
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Λυκαβηττός

Ποια είναι η Βασούλα ρε παιδιά ..... :?
État de siège
Άβαταρ μέλους
breadfan
Δημοσιεύσεις: 1722
Εγγραφή: 20 Ιουν 2009 03:16
Τοποθεσία: Πάτρα

Είναι μια τύπισσα που μιλάει με το Χριστούλη.
Αυτός της λέει ότι πρέπει να είμαστε όλοι αγαπημένοι, να αγαπάμε το Θεούλη και να προσευχόμαστε όλο το εικοσιτετράωρο.

Έχει κάποιο σχετικό σουξέ, και επειδή ο καλός ο τσοπάνης οφείλει να μαντρώνει τα πρόβατα, οι παπάδες ανησύχησαν για τα δικά τους.
Αυτό είναι το site της: True Life in God
Οὐκ ἄρα τὸ θεοφιλὲς ὅσιόν ἐστιν, ὦ Εὐθύφρων, οὐδὲ τὸ ὅσιον θεοφιλές, ὡς σὺ λέγεις, ἀλλ᾽ ἕτερον τοῦτο τούτου.
ktinos
Δημοσιεύσεις: 808
Εγγραφή: 06 Σεπ 2011 17:06
Όνομα Ιστότοπου: -

Χάνουν το μονοπώλιο επικοινωνίας με θεό, η εκκλησία είναι η μόνη εταιρία που σε στέλνει παράδεισο με εγγύηση, οι άλλοι είναι μαϊμού, άλλου θες να πας και αλλού σε στέλνουν. Άσε που ο παράδεισος μόνο με την εκκλησία έχει σύμβαση. Άντε τώρα να νομίζεις ότι μιλάς με θεό και να σου βγει ο διάολος, το ρισκάρεις χριστιανός Άνθρωπος?
Άβαταρ μέλους
Σίμων Resurrected
Δημοσιεύσεις: 3230
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2010 09:49
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Λυκαβηττός

ktinos έγραψε:Χάνουν το μονοπώλιο επικοινωνίας με θεό, η εκκλησία είναι η μόνη εταιρία που σε στέλνει παράδεισο με εγγύηση, οι άλλοι είναι μαϊμού, ...

© hri$tianity .... :lol:
État de siège
επικουρειος
Δημοσιεύσεις: 1309
Εγγραφή: 02 Οκτ 2011 01:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Ωρε συντεκνε ζημια που επαθαμε.Και τι να πω τωρα,να γινω ενας κυνηγος αιρετικων η χαριν της ελευθεριας λογου να δικαιωσω την τρελα.Να ικανοποιηθω δηλαδη επειδη ολοι αυτοι οι αμερικανοφερτοι τρελαμενοι πηγαινουν κοντρα στην επισημη εκκλησια με ευαγγελικου τυπου θεωρηση της χριστιανοσυνης και δεν εντασσονται στο μαντρι του ποιμνιου,κι ετσι για σπασιμο να αναφωνησω ζητω?Οχι και παλι οχι,μακρια απο το ψεμα και την τρελα,αυτες ειναι οι ακροτατες μορφες του παραλογισμου που συνοδευουν την πιστη γενικοτερα και οχι αποκλειστικα την θρησκευτικη πιστη.Το οτι ειναι μια ακομα αλητηρια απατεωνισσα δεν χρειαζεται την γνωμη καποιου ιερομενου για να εξακριβωθει,εστω κι αν φαινεται στα ματια καποιων οτι ειναι συγκρουση συμφεροντων μεταξυ του επισημου ορθοδοξου δογματος κι ενος σφετεριστη.
Οι τροποι που μεταχειριζονται ειναι η εξυβριση ολου του κληρου με υβρεις χαμηλοτατου και χυδαιου επιπεδου απο ανθρωπους ολοτελα ευτελεις και τιποτενιους,αμορφωτους και πανω απ ολα αμοιβομενους για αυτο το σκοπο.Η ολη προσωπικοτητα τους δεν προδιδει καμμια σχεση με καποια εστω υποτυπωδη πνευματικοτητα σχετικα με τα θεια,παρα μονο πλυση εγκεφαλου.Πρωην χρηστες ναρκωτικων και φυλακοβιοι δεν βρηκαν στη μεση του δρομου την αληθινη φωτιση και ξαμολυθηκαν να την διαδωσουν κατασυκοφαντωντας τους παντες.Και τα οποια λεφτα για τετοιους αλητες ειναι εντελως αχρηστα.
Ειμαι ενας πιστος απολυτα πεπεισμενος μοναχα ως προς την ανυπαρξια μεταφυσικων μυστηριων.Το μοναδικο μυστηριο που υπαρχει ειναι μοναχα κατι ξεχασμενες αραχνοφωλιες μες το ανθρωπινο μυαλο.
Άβαταρ μέλους
Σίμων Resurrected
Δημοσιεύσεις: 3230
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2010 09:49
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Λυκαβηττός

επικουρειος έγραψε:...αυτες ειναι οι ακροτατες μορφες του παραλογισμου που συνοδευουν την πιστη γενικοτερα και οχι αποκλειστικα την θρησκευτικη πιστη.

Μπα.... στο ίδιο ψυχιατρικό άσυλο με τον κλήρο είναι, απλώς στεγάζονται σε άλλη πτέρυγα :mrgreen:
État de siège
Άβαταρ μέλους
Ευθύμης
Δημοσιεύσεις: 3332
Εγγραφή: 18 Αύγ 2009 01:08
Όνομα Ιστότοπου: -

Απ' τη στιγμή που παραδόξως δε φαίνεται να ζητούν προστασία από το μεγάλο αδερφό που "θα φέρει παρέα" (κράτος), δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με αυτού του είδους την προσπάθεια διατήρησης του μονοπωλίου της παράνοιας και της έκδοσης οδηγίας αποφυγής του αντίπαλου τσαρλατανικού δέους. Έτσι έμαθαν, έτσι κάνουν και πάλι καλά αν περιορίζονται σε απλές ανακοινώσεις και υπενθύμιση των κανόνων του καταστήματος: αν υπάρχει θεός, όλα επιτρέπονται στο όνομά του. Σε κάθε περίπτωση, το θεωρώ λίγο άκομψο. Σα να βγάζει ο Μασούτης ανακοίνωση κατά ενός μικρού μπακάλικου που τυχαίνει να είναι στη μόδα.

Για να ασχοληθεί ολόκληρο πατριαρχείο με την περίπτωση, πρέπει να τους πήρε σημαντικό κομμάτι από την πίτα.
Η αθεΐα δεν είναι το παν αλλά είναι μια καλή αρχή.
επικουρειος
Δημοσιεύσεις: 1309
Εγγραφή: 02 Οκτ 2011 01:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Ειχε ερθει στο μαγαζι μου με το προσχημα της εγκαταστασης δορυφορικης κεραιας για να βλεπει κριστιανιτυ τσανελ ενας γειτονας μου τον οποιο γνωριζα φυσιογνωμικα μονον εως τοτε.Πραγματικα ειναι ανυποφοροι,δεν μπορει να τους ανεχθει φυσιολογικος ανθρωπος στα πλαισια του οτιδηποτε.Ξεπερνανε τα ορια της ευγενειας,της υπομονης,της ελευθεριας εκφρασης,ειναι κατι περα απο τα συνηθισμενα.Εκφρασεις μονιμως του τυπου"αδελφε μου,ο κυριος μας ιησους χριστος,η οι αμαρτιες μας" και παει λεγοντας ανακατεμενες μαζι με αλλες παρανοικες αποψεις και υβρεις κατα των παπαδων κι ολο αυτο να διαρκει ενα διωρο και να μην λεει να φυγει με τιποτα δεν ειναι μικρο πραγμα.Υποκρισια,θρασος,χυδαιοτητα και επιμονη στην αδιακρισια με σκοπο να σε ελεγξει ακομα και στα φρονηματα.Στο τελος καταληγουν μπροστα σου ο Διοκλητιανος,ο Δεκιος κι ο Τορκουεμαδα να μοιαζουν με λουτρινα αρκουδακια.
Ειμαι ενας πιστος απολυτα πεπεισμενος μοναχα ως προς την ανυπαρξια μεταφυσικων μυστηριων.Το μοναδικο μυστηριο που υπαρχει ειναι μοναχα κατι ξεχασμενες αραχνοφωλιες μες το ανθρωπινο μυαλο.
Απάντηση