PIO APLO, TO FOROUM.

Εδώ μπορείτε να γράψετε τη γνώμη σας για το φόρουμ καθώς και προτάσεις για τη δομή και τη λειτουργία του.
Απάντηση
koulis
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: 15 Φεβ 2011 09:24
Όνομα Ιστότοπου: -

KALIMERA MAS . PANTA UGEIA SE EMAS TOUS ..ATHEOUS..OI YPOLIPOI AS PSOFISOUN KAI PROTOI -PROTOI OI VROMOPAPADES. RE PAIDIA EGO DEN XERO APO INTERNET. KAI THELO NA SAS PO NA TO KANOUME PIO APLO TO FOROUM GIA NA MPOROUME NA GRAFOUME KAI EMEIS VRESTE ENAN TROPO NA GINI PIO APLO. DEN EXO PROTASI NA SAS PO,EPIDI DEN GNORIZO ARKETA, ALA NOMIZO UPARXI TROPOS NA GINI PIO APLO KAI EYKOLO. TIN KALIMERAMOU . DRAKOULIS KOSTAKOS.
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Σε καταλαβαίνω, κατά καιρούς με προβληματίζει κι εμένα το γεγονός ότι το φόρουμ μοιάζει περίπλοκο σε όποιον δεν έχει ανάλογη εμπειρία. Πρόσφατα βοήθησα ένα νέο μέλος να γραφτεί, έκανε μια ανάρτηση δοκιμαστικά κι έκτοτε δεν ξανάγραψε. Δυσκολευόταν ακόμη και να κατανοήσει σε ποιο σημείο της οθόνης έπρεπε να βάλει το ποντίκι για να μπορέσει να γράψει.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει πιο απλό το συγκεκριμένο φόρουμ, φαντάζομαι πως όχι γιατί δεν έχουμε μεγάλες δυνατότητες παρέμβασης στο λογισμικό, αλλά όλα τα φόρουμ που έχω δει είναι λίγο πολύ κάπως σαν κι αυτό.

Δεν ξέρω πώς θα μπορούσαμε να παρακάμψουμε αυτόν τον σκόπελο.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
ktinos
Δημοσιεύσεις: 808
Εγγραφή: 06 Σεπ 2011 17:06
Όνομα Ιστότοπου: -

Και εγώ παιδεύομαι με αυτό το κονσερβοκούτι αλλά δε το βάζω κάτω, με δυσκολεύει αυτή η επικοινωνία, δεν μπορώ να ρίχνω μπουνιές. Είμαι λάτρης των προσωπικών επαφών, γλυτώνεις και τους διαχειριστές.
Άβαταρ μέλους
Εlite
Δημοσιεύσεις: 172
Εγγραφή: 20 Φεβ 2011 11:21
Όνομα Ιστότοπου: http://www.facebook.com/profile.php?id= ... 9964557620

εγω απορώ γιατί να μην υπάρχει ένα chat box. Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον.
For my ally is the Force, and a powerful ally it is. -Yoda
Άβαταρ μέλους
spylab
Δημοσιεύσεις: 1600
Εγγραφή: 26 Φεβ 2011 13:14
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Γλυφαδα

Δεν ξέρω πώς θα μπορούσαμε να παρακάμψουμε αυτόν τον σκόπελο.
Με υιοθεσια των νεων ασχετων με forum μελων και λιγα μαθηματα
Αν ο drakoulis kostakos ειναι κοντα στην γλυφαδα του δειχνω εγω :P
Minds are like para-chutes. They only function when open.
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Δημοσιεύσεις: 3960
Εγγραφή: 11 Μαρ 2009 13:32
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Τοποθεσία: 7-
Επικοινωνία:

spylab έγραψε:Αν ο drakoulis kostakos ειναι κοντα στην γλυφαδα του δειχνω εγω :P
Σιγα να μην μένει κοντά στην Γλυφάδα, που δεν χιονίζει ποτέ!! : brrr : : brrr : : brrr :
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
Άβαταρ μέλους
spylab
Δημοσιεύσεις: 1600
Εγγραφή: 26 Φεβ 2011 13:14
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Γλυφαδα

.......που δεν χιονίζει ποτέ!! μαχαιριά ηταν αυτο γιατι την χασαμε την σεζον :cry:
Minds are like para-chutes. They only function when open.
Άβαταρ μέλους
mpamiatzis
Δημοσιεύσεις: 994
Εγγραφή: 30 Ιούλ 2009 00:47
Όνομα Ιστότοπου: μαθήματα σκέψης
Επικοινωνία:

Εlite έγραψε:εγω απορώ γιατί να μην υπάρχει ένα chat box. Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον.
μπααααα δεν θα εμενε τιποτα απο τις επικές συζητήσεις, ασε που θα εγραφα greeklish
http://mpamiatzis.blogspot.com
Οι μέρες αποφράδες με ξόρκισαν παπάδες
κι αμαρτωλό με βγάλανε και βλάσφημο
Κι εγώ να καταπίνω Τιτανικός θα γίνω
να σας βυθίσω στο στερνό μου χάσιμο
Ότι ενθάδε κείμεθα Ο ξείν' αγγέλειν
κι απολωλότες είμεθα απ' την αγέλην
Άβαταρ μέλους
modistra
Δημοσιεύσεις: 55
Εγγραφή: 20 Φεβ 2012 13:40
Όνομα Ιστότοπου: -

drakoulis kostakos έγραψε:KALIMERA MAS . PANTA UGEIA SE EMAS TOUS ..ATHEOUS..OI YPOLIPOI AS PSOFISOUN KAI PROTOI -PROTOI OI VROMOPAPADES. RE PAIDIA EGO DEN XERO APO INTERNET. KAI THELO NA SAS PO NA TO KANOUME PIO APLO TO FOROUM GIA NA MPOROUME NA GRAFOUME KAI EMEIS VRESTE ENAN TROPO NA GINI PIO APLO. DEN EXO PROTASI NA SAS PO,EPIDI DEN GNORIZO ARKETA, ALA NOMIZO UPARXI TROPOS NA GINI PIO APLO KAI EYKOLO. TIN KALIMERAMOU . DRAKOULIS KOSTAKOS.
Όταν συνδέεσαι στο forum υπάρχει ένας σύνδεσμος που γράφει: "Προβολή μη αναγνωσμένων δημοσιεύσεων". Για να διαβάζεις τα μηνύματα που γράφτηκαν από την τελευταία φορά που μπήκες και μετά, θα πατάς εκεί.

Γενικά, αυτό το φόρουμ μοιάζει πολύ με όλα τα άλλα φόρουμ. Η μόνη διαφορά που έχω προσέξει εδώ είναι ότι όταν κάνεις κλικ πάνω στον τίτλο, δε σε πηγαίνει στην αρχική σελίδα. Ίσως γενικά λείπει ένας σύνδεσμος προς την αρχική σελίδα. Υποθέτω δεν είναι δύσκολο να μπει...
"Ο Κωστάκης προσευχήθηκε: Χριστέ μου, βοήθησέ με να γίνω πολύ καλός άνθρωπος. Και η Ελενίτσα προσευχήθηκε από μέσα της και είπε: Παναγίτσα μου, βοήθησέ με να γίνω μια καλή νοικοκυρά".
Από το Αναγνωστικόν για την Γ΄ Δημοτικού (1955), σελίδα 58.
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Ο σύνδεσμος προς την αρχική σελίδα είναι το "Ευρετήριο Δ.Συζητησης" (αριστερά και προς τα πάνω, σε ολες τις σελίδες).

Κάνοντας κλικ εκεί σε βγάζει στην αρχική σελίδα του φόρουμ.

Εγώ θα πρότεινα να πατάς την "Προβολη ενεργών θεμάτων", που σου δείχνει τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις που έγιναν, είτε πρόκειται για καινούρια νήματα συζήτησης, είτε για καινούριες απαντήσεις σε παλιότερα νήματα.

Αυτό που πρότεινε η Σταυρούλα modistra, δηλαδή να πατάς την "Προβολή αναπάντητων δημοσιεύσεων", σου δείχνει τα νήματα που έχουν ανοιχτεί και δεν έχει απαντήσει ποτέ κανείς. Αυτό δεν έχει τόσο ενδιαφέρον: ναι μεν βλέπεις τα πολύ πρόσφατα ανοιγμένα νήματα (εφόσον κανείς δεν έχει προλάβει ακόμη ν' απαντήσει), πιο συχνά όμως είναι παλιά νήματα που απλώς αγνοήθηκαν, και δεν περιλαμβάνονται οι πρόσφατες δημοσιεύσεις από άλλα νήματα, που ίσως είναι σημαντικά. Οπότε δεν το συνιστώ.
Off Topic
EDIT: δπλό λάθος, δεν ήταν η ΣΤαυρούλα, και δεν πρότεινε αυτό που νόμιζα. Ευτυχώς το ξεκαθαρίζει το Τεμπελόσκυλο στο επόμενο ποστ.
Τέλος, για τα μέλη της Ένωσης, προτείνω να πηγαίνουν κατευθείαν στην ενότητα "Ένωση Άθεων" και να κάνουν κλικ στον τίτλο. Έτσι βλέπουν τις 4 θεματικές υπο-ενότητες και από κάτω όλα τα πρόσφατα θέματα στην ενότητα αυτή, που εν τέλει είναι η πιο σημαντική για όσους ενδιαφέρονται για την Ένωση.

Για πολύ βιαστικούς, μπορούν να πηγαίνουν από την ενότητα αυτή ίσια στην "μόνιμη γενική συνέλευση" για να βλέπουν αν έχει ψηφοφορία ανοιχτή, να ψηφίζουν και να φεύγουν.

Για λιγότερο βιαστικούς, μπορούν να πηγαίνουν από την ενότητα αυτή και στις "Γενικές συζητήσεις" μήπως υπάρχει καμία καλή ιδέα στον τραπέζι για κουβέντα.

Γενικά ο τρόπος για να μάθεις το φόρουμ είναι να παίζεις λίγο με το φόρουμ - να ακολουθείς τους συνδέσμους, πατώντας τους τίτλους, μέχρι να καταλάβεις πού βρίσκεται το κάθε τι. Και να θυμάσαι πάντα ότι πάνω αριστερά βλέπεις τον τίτλο του νήματος συζήτησης που διαβάσεις, κι ακριβώς από πάνω βλέπεις μέσα σε ποια ενότητα και ποιες υπο-ενότητες βρίσκεται το νήμα αυτό.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
Τεμπελόσκυλο
Δημοσιεύσεις: 9866
Εγγραφή: 03 Μαρ 2009 21:27
Όνομα Ιστότοπου: Τεμπέλικες Σκέψεις...
Τοποθεσία: Sun City
Επικοινωνία:

modistra έγραψε:Όταν συνδέεσαι στο forum υπάρχει ένας σύνδεσμος που γράφει: "Προβολή μη αναγνωσμένων δημοσιεύσεων". Για να διαβάζεις τα μηνύματα που γράφτηκαν από την τελευταία φορά που μπήκες και μετά, θα πατάς εκεί.
AoratiMelani έγραψε:Αυτό που πρότεινε η Σταυρούλα, δηλαδή να πατάς την "Προβολή αναπάντητων δημοσιεύσεων", σου δείχνει τα νήματα που έχουν ανοιχτεί και δεν έχει απαντήσει ποτέ κανείς.
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Και οι δυο δίκιο έχετε.

Και πιο αναλυτικά, οι σύνδεσμοι που είναι στη σειρά πάνω-πάνω:
Προβολή αναπάντητων δημοσιεύσεων: Τα θέματα που δεν έχουν καμιά απάντηση, ανεξαρτήτως αν τα έχεις διάβασει ή όχι.
Προβολή ενεργών θεμάτων: Οι πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις σε θέματα σχετικά με την αθεΐα, ανεξαρτήτως αν τα έχεις διάβασει ή όχι.
Προβολή μη αναγνωσμένων δημοσιεύσεων: Οτιδήποτε έχει δημοσιευτεί και δεν το έχεις διαβάσει.
Προβολή των νέων δημοσιεύσεων: Οτιδήποτε έχει δημοσιευτεί από την τελευταία φορά που συνδέθηκες στο φόρουμ, ανεξαρτήτως αν το διάβασες ή όχι.
Προβολή των δημοσιεύσεων σας: Ότιδήποτε έχεις γράψει εσύ ο ίδιος.
It is by will alone I set my mind in motion.
Απάντηση