Να αποκαλυφτει το θεμα της παιδεραστιας των Ελληνων παπαδων

Συζητήσεις σχετικά με τις διάφορες θρησκείες και τις εκκλησίες τους
Άβαταρ μέλους
xarax
Δημοσιεύσεις: 195
Εγγραφή: 19 Ιαν 2012 16:27
Όνομα Ιστότοπου: -

apeleytheros έγραψε:γνωρίζεις κάποιο τέτοιο θύμα;
Δεν δικαιουμαι να απαντησω σε αυτο.
Εαν δεν γνωριζω, αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει κανενα θυμα, η οτι δεν υπαρχει κανενα θυμα που, εαν ειχα επιμεινει, δεν θα μπορουσα να το ειχα πεισει να ομολογησει οτι οντως, υπηρξε θυμα.
Εαν γνωριζω, δεν εχω το δικαιωμα να το πιεσω να κανει μια τετοια καταγγελια, χωρις να υπαρχει η εκ των προτερων διαβεβαιωση απο την πολιτεια μιας προστασιας των προσωπικων του δεδομενων σε αυτην την υποθεση, η ενας μαζικος φορεας που θα το προστατεψει κατα τις πρωτες, δυσκολες στιγμες.
Ειναι πολυ λεπτο το θεμα, και θα πρεπει να το ανακινησει πρωτα ενας μαζικος φορεας, που διαθετει την απαραιτητη νομικη προστασια - γιατι η επισημη εκκλησια δεν θα κατσει βεβαια με σταυρωμενα τα χερια , οπως πολυ καλα ξερουμε, και βλεπουμε.
Δεν μαε επιτρεπεται να περιμενουμε να βρεθει πρωτα ενας ηρωας, για να αρχισει εναν πολεμο μονος του, που θα επρεπε να ειχαμε αρχισει ολοι μας μαζι, απο καιρο. Το οφειλουμε στα ΧΙΛΙΑΔΕΣ θυματα του παραλθοντος, και στην ιστορια - για να μην υπαρξουν ποτε και αλλα θυματα στο μελλον !
Άβαταρ μέλους
spylab
Δημοσιεύσεις: 1600
Εγγραφή: 26 Φεβ 2011 13:14
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Γλυφαδα

Νομιζω το 95% ειναι υπερβολικο και αυθαιρετο.
Ακριβως αυτο για το οποιο ειμαστε αντιθετοι .
Μεγαλυτερο ποσοστο ομο απο το γενικο πληθυσμο ναι,και κατ αναλογια παιδεραστιας.
Μεχρι εκει μπορουμε να πουμε .Οτιδηποτε παραπανω μαλλον ειναι το δικο μας
των μη δογματικων, δογμα ;)
Minds are like para-chutes. They only function when open.
Άβαταρ μέλους
xarax
Δημοσιεύσεις: 195
Εγγραφή: 19 Ιαν 2012 16:27
Όνομα Ιστότοπου: -

spylab έγραψε:Νομιζω το 95% ειναι υπερβολικο και αυθαιρετο.
Δεν ανεφερα ποτε ενα τετοιο βλακωδες ποσοστο για παιδεραστες παπαδες, ξερω να μετραω...
(Ειπα κατι εντελως αλλο για το " 95 % " , που οποιος θελει μπορει να το διαβασει προσεκτικα, και να το συζητησουμε μετα.)
Αν ρωτατει την προσωπικη μου γνωμη, φανταζομαι οτι το ποσοστο της παιδεραστιας στην εκκλησια πρεπει να ειναι μεταξυ 0.5 και 5 %. (πιο κοντα στο 0.5 παρα στο 5 %), μια εντελως χοντρικη εκτιμηση
Αυτο, αν το πολλαπλασιασετε επι τον αριθμο των ευκαιριων που εχουν η τεχνιεντως δημιουργουν οι ενοχοι, οδηγει σε ενα τεραστιο αριθμο θυματων. Εαν καποιος ενδιαφερεται, μπορει να δει τα ποσοστα στην Ιρλανδια, και να κανει την αναγωγη στον δικο μας πληθυσμο.
Σημειωνω οτι το θεμα κανει θραυση παντου, εκτος απο την υποκριτικη καθ ημας ανατολη, βεβαια. Η Καθολικη χριστιανικη εκκλησια απο χρονια προσπαθει να δει πως θα το κουκουλωσει η μπαλωσει. Εχει υποστει μεγαλη ζημια, διεθνως, απο την αποκαλυψη του. ( Εδω, φυσικα, τοχουμε κρυφο καμαρι ! ) Ο αρμοδιος για αυτην την δουλεια, που του ειχε ανατεθει απο τον προηγουμενο, ηταν ο σημερινος Παπας. Εδω δεν υπαρχει καμμια υποψια ? Ποιος εχει αναλαβει, απο πλευρας επισημης εκκλησιας, να διερευνησει το θεμα ?
Άβαταρ μέλους
xarxar
Δημοσιεύσεις: 2034
Εγγραφή: 14 Δεκ 2009 02:53
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Υάδες

xarax έγραψε:Στην περιπτωση των παπαδων που συμμετειχαν, εστω και λιγες φορες, σε καποιο οχι αθωο βιτσιο, νομιζω οτι εχουμε να κανουμε με ενα ποσοστα που αγγιζει το 95 %
Δηλαδή το υπόλοιπο 90-94,5% σε τι εντελώς άλλο "όχι αθώο βίτσιο" αναφέρεται;
Θέλει αρετή και τόλμη η ...αθεΐα.
Άβαταρ μέλους
xarax
Δημοσιεύσεις: 195
Εγγραφή: 19 Ιαν 2012 16:27
Όνομα Ιστότοπου: -

xarxar έγραψε:
xarax έγραψε:Στην περιπτωση των παπαδων που συμμετειχαν, εστω και λιγες φορες, σε καποιο οχι αθωο βιτσιο, νομιζω οτι εχουμε να κανουμε με ενα ποσοστα που αγγιζει το 95 %
Δηλαδή το υπόλοιπο 90-94,5% σε τι εντελώς άλλο "όχι αθώο βίτσιο" αναφέρεται;
Οχι στην παιδεραστια, παντως... γιατι αν ητανε ετσι, υπολογιζοντας απο τον αριθμο των παπαδων και των παιδιων, θα ειχαμε προβλημα, Χιουστον !
Δεν με ενδιαφερουν τα βιτσια των παπαδων, οταν δεν στρεφονται εναντιον αθωων, και μαλιστα ανηλικων, οπως τα παιδια.
Παρατηρω μια ταση σε αυτο το Φορουμ να μιλαμε για δευτερευοντα θεματα, θεματα ορισμων, του τι ειπε και ξερει ο ενας η ο αλλος, κτλ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΤΙΠΟΤΕ. Θεωρω οτι εχουμε την ηθικη υποχρεωση να ανακινησουμε αυτο το θεμα - αν μας παιρνει βεβαια...Και το θεμα ειναι η παιδεραστια απο πλευρας "ιερωμενων', ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ.

Προτεινω μια δημοσια καταγγελια, για να ερευνηθει το θεμα, μετα απο μαρτυριες καποιων θυματων ( που θα προστατευθει η ανωνυμια τους, ως προστατευομενων μαρτυρων, με νυχια και με δοντια ! ). Το σχετικο νομικο πλαισιο νομιζω οτι υπαρχει, στιν νομο κατα του οργανωμενου εγκληματος και της τρομοκρατιας.
Ειναι ποινικο αδικημα μεγαλης εκτασης, και ως προς τον αριθμο των θυματων, και ως προς την διαρκεια του. Ειναι υποχρεωση μας απεναντι στα θυματα καποιων μελων της εκκλησιας - και ειναι σιγουρο οτι ειναι εις γνωσιν της εκκλησιας, οπως συνεβη και στο Βατικανο. Και ειναι και υποχρεωση μας απεναντι στην Ελληνικη ιστορια - γιατι στο μελλον παλι το παπαδαριο θα μπορει να ξαναγραψει την ιστορια του τοπου οπως του συμφερει, χωρις αυτες τις ενοχλητικες "λεπτομερειες " !
Για την δολια και συστηματικη αποσιωπηση αυτων των εγκληματων, η επισημη εκκλησια φερει βεβαια βαρυτατες ηθικες και νομικες ευθυνες !

Ως ποτε παληκαρια... !
επικουρειος
Δημοσιεύσεις: 1309
Εγγραφή: 02 Οκτ 2011 01:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Γιαυτο λεμε μακρια για να χεις το κεφαλι σου ησυχο.Και το καμμενο μυαλο ειναι ηδη μεγαλο προβλημα,σκεψου τωρα και για τα περαιτερω.
Και η παροιμια που ταιριαζει στην περιπτωση λεει οτι δεν πας για να ξυθεις πανω στη γκλιτσα του τσομπανη.Ας προσεχες.
Ειμαι ενας πιστος απολυτα πεπεισμενος μοναχα ως προς την ανυπαρξια μεταφυσικων μυστηριων.Το μοναδικο μυστηριο που υπαρχει ειναι μοναχα κατι ξεχασμενες αραχνοφωλιες μες το ανθρωπινο μυαλο.
Άβαταρ μέλους
Ιοκάστη
Δημοσιεύσεις: 2298
Εγγραφή: 05 Μαρ 2009 13:18
Όνομα Ιστότοπου: Iokaste’s Blog
Επικοινωνία:

1ον, δεν μπορώ να πω πως ο κλήρος έχει πάρει εργολαβία την παιδεραστία, ναι οι γενικεύσεις είναι καλό να αποφεύγονται. Σίγουρα υπάρχουν παιδεραστές παπάδες κι αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί στα πλαίσια της αντιμετώπισης της παιδεραστίας γενικότερα.
2ον, δεν ξέρω (κι ούτε με ενδιαφέρει βέβαια) αν η ελλάδα έχει κάποια πρωτιά σ’αυτό το θέμα. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ξεκολλήσουν οι γονείς (και τα σχολεία) από τις ντροπές τους και να μιλάνε για τη σεξουαλικότητα στα παιδιά από όταν είναι μικρά, να ξέρουν τι γίνεται και να ξέρουν πως αν κάποιος τα προσεγγίσει σεξουαλικά αυτός έχει το πρόβλημα κι όχι αυτά έτσι ώστε να μην ντραπούν να πουν κάτι αν τους τύχει τίποτα. Αυτό για την παιδεραστία γενικά. Για την παιδεραστία ειδικά στον χώρο της εκκλησίας τώρα θα πρέπει πάλι οι γονείς να αντιληφθούν πως υπάρχει σαν ενδεχόμενο και να μην αντιμετωπίζουν τους παπάδες σαν αλάνθαστους αγίους και φυσικά να μην μαθαίνουν και στα παιδιά πως είναι έτσι.
http://iocaste.wordpress.com

Do you know how a falcon is trained my dear? Her eyes are sown shut. Blinded temporarily she suffers the whims of her God patiently, until her will is submerged and she learns to serve - as your God taught and blinded you with crosses.
Άβαταρ μέλους
Leo21
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 2198
Εγγραφή: 25 Απρ 2011 18:53
Όνομα Ιστότοπου: -

έλα πάλι όλο το διαχειριστικό team εναντίον του xarax!!!

full on υποκρισία!

αν δε γουστάρετε το άτομο είναι γελοίο να ψειρίζετε τις ιδέες για να σας 'βγει'...

κάποιος βρίζει τον πατέρα κάποιου και [αρκετοί] διαχειριστές τον δικαιολογούν,

κάποιος λέει για την παιδεραστία των παπάδων και αυτομάτως έγινε ρατσιστής και παραβιάζει [τους κατα-παραβιασμένους] κανόνες λειτουργίας του φόρουμ

:naughty:

kapages, με απαγοητεύεις

λες και όλοι οι υπόλοιποι είστε τα τέρατα αντικειμενικότητας?

τι έγινε φοβαστε μη σας κάνει μήνυση το παπαδαριό? ή μην πούνε κακά λόγια για τους άθεους ότι είναι απόλυτοι ?

Είναι γνωστό οτι η εκκλησία είναι φυτώριο ομοφυλοφυλίας, αρκετά απο τα παιδάκια αυτά που μεγάλωσαν στους κόλπους της παραμένουν εξαρτημένα και προσκείμενα σε αυτήν ως ενήλικες, συχνά μοιάζουν με άφυλα άτομα, με παιδικές φάτσες, αμούστακα αγόρια στα 25 και τα 30 τους. Παραμένουν εκεί ίσως απο γνήσια πίστη, ίσως ως γνήσιο κρυφοgay που απολαμβάνουν την αντροκρατούμενη εκκλησία, ίσως λόγω εξάρτησης, ίσως γιατι έχασαν τα χρόνια τους εκεί και αδυνατούν να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία. Ή ως εν ενεργεία ομοφυλόφυλοι.

Αυτό είναι πιο κατάλληλοι βέβαια να το αναλύσουν οι εν ενεργεία ομοφυλόφυλοι που ψωνίζουν γκομενάκια απο το χώρο της εκκλησίας - ειδικά τα μοναστήρια.

Τέλος πάντων, θα έπρεπε να κολλάνε ένσημα στα παιδάκια αυτά, μιας και συνήθως είναι άμισθα βοηθόπουλα.

Η παιδεραστία είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί γενικά , αλλά και να καταγγελθεί, πόσο μάλλον στους κύκλους της εκκλησίας. Ιοκάστη το κάνεις να φαίνεται σα βόλτα στο δάσος.

Ο αρχιφασίστας Νικολόπουλος της ΝΔ είναι παιδί της εκκλησίας, και όταν θέλει να ανέβει πολιτικά, πάει και ψάλνει για το προβατοστάσιο. Ο ίδιος Νικολόπουλος που όταν καταδικάστηκε πρωτόδικα ο αρχηγός της ΟΝΝΕΔ Πάτρας Καλαμπόκας για τη δολοφονία του καθηγητή Τεμπονέρα είπε "Υπάρχει και θεός" υπονοώντας οτι δεν ήταν αυτός ο δολοφόνος [4 αυτόπτες μάρτυρες είδαν το δολοφόνο να καταφέρει χτύπημα με αξίνα]

^^

αποκάλεσα το Νικολόπουλο αρχιφασίστα. παραβιάζω τους κανόνες? Μάλλον ναι...

Η εκκλησία είναι άβατον
"Θρησκεία είναι να μην λυπάσαι που δεν καταλαβαίνεις." ~ egore
RaspK
Δημοσιεύσεις: 2314
Εγγραφή: 13 Ιαν 2010 14:06
Όνομα Ιστότοπου: -

Συμφωνώ με όσα λές, εκτός αυτού, εν μέρει μόνον.
Ιοκάστη έγραψε:Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ξεκολλήσουν οι γονείς (και τα σχολεία) από τις ντροπές τους και να μιλάνε για τη σεξουαλικότητα στα παιδιά από όταν είναι μικρά, να ξέρουν τι γίνεται και να ξέρουν πως αν κάποιος τα προσεγγίσει σεξουαλικά αυτός έχει το πρόβλημα κι όχι αυτά έτσι ώστε να μην ντραπούν να πουν κάτι αν τους τύχει τίποτα.
Το παιδί είναι πιθανότερο να ντραπεί ούτως ή άλλως· ενίοτε το παιδί δε συνειδητοποιεί άμεσα κάτι, αλλά, εφόσον παρενοχληθεί (πέραν της ασέλγειας), είναι στη φύση του πράγματος να μην αισθάνεται καλά (παραβίαση).
“Wisdom, love, is mostly awareness.”
Άβαταρ μέλους
Ιοκάστη
Δημοσιεύσεις: 2298
Εγγραφή: 05 Μαρ 2009 13:18
Όνομα Ιστότοπου: Iokaste’s Blog
Επικοινωνία:

Raspk,
Ναι φυσικά και θα ντραπεί και δεν θα νιώθει καλά, δεν λέω πως θα το θεωρήσει φυσιολογικό και γαμάτο ούτε πως μαγικά θα λυθεί το πρόβλημα με μια κουβέντα. Απλά θεωρώ πως το να μιλάνε οι γονείς στα παιδιά για αυτά τα θέματα και να τα προετοιμάζουν για το τι μπορεί να αντιμετωπίσουν παίζει μεγάλο ρόλο, όπως και το να ξέρει το παιδί πως οι γονείς του είναι δίπλα του και να μην έχει ενοχικές τάσεις για ό,τι του συμβαίνει.
http://iocaste.wordpress.com

Do you know how a falcon is trained my dear? Her eyes are sown shut. Blinded temporarily she suffers the whims of her God patiently, until her will is submerged and she learns to serve - as your God taught and blinded you with crosses.
επικουρειος
Δημοσιεύσεις: 1309
Εγγραφή: 02 Οκτ 2011 01:21
Όνομα Ιστότοπου: -

Στα πλαισια της παραλογης πιστης εντασσεται κι αυτο.Οτι ο ενας οποιοσδηποτε τελειως ξενος αγαπαει το παιδι σου με μια αδολη πατρικη αγαπη,ιδια και ισως ανωτερη απο τη δικη σου,αποτελεσμα του οτι εχεις εσυ ο ιδιος υποβιβασει τον εαυτο σου τοσο χαμηλα στο πιο ευτελες σημειο υπαρξης,ετσι ωστε να δεχεσαι αβουλα τις "σοφες συμβουλες" του πνευματικου σου,η του γεροντα,η της θεουσας η του οποιουδηποτε σχετιζεται με μια δηθεν πνευματικοτητα να τον κανει να φανταζει σοφος.Και το χειροτερο ολων ειναι οτι ολοι αυτοι οι δηθεν πιστοι παραδιδουν βορα στις "σαρκικες-με επιφυλαξη?",η στις ψυχικες ορεξεις του καθε επιτηδειου τα ιδια τα βλασταρια τους.Κι αν ο τελειωμενος ξεφτιλας μισοτρελος πιστος δεν κινδυνευει απο τιποτα πλεον,τη σειρα ομως εχει να παρει τωρα το παιδι του.
Και δεν μπορει να κανει τιποτα για αυτο κανεις.
Ειμαι ενας πιστος απολυτα πεπεισμενος μοναχα ως προς την ανυπαρξια μεταφυσικων μυστηριων.Το μοναδικο μυστηριο που υπαρχει ειναι μοναχα κατι ξεχασμενες αραχνοφωλιες μες το ανθρωπινο μυαλο.
Απάντηση