2000 χρονια κατοχη

Συζητήσεις γύρω απ' την αθεΐα, και γενικά τη ζωή χωρίς θρησκεία, θεούς, και δεισιδαιμονίες.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
xarax
Δημοσιεύσεις: 195
Εγγραφή: 19 Ιαν 2012 16:27
Όνομα Ιστότοπου: -

Μη καπνιστες σε χωρα καπνιζοντων, και ακομη χειροτερα !
Νομιζω οτι, απο τις Ευρωπαικες χωρες, μονον η Κυπρος ειναι πιο προσβεβλημενη απο αυτο το θανατηφορο μικροβιο, αλλα ισως δικαιολογειται : βρισκεται πιο κοντα στην αρχικη εστια μεταδοσης του... :)
Θα ηταν ενδιαφερον να μετρησει κανεις ολες τις ομαδες ανθρωπων που συγκεντρωνουν ενα τοσο θλιβερα μικρο ποσοστο, και να μελετησει τα ψυχολογικα τους χαρακτηριστικα, και τις αντιδρασεις τους απεναντι στην μαζα που απειλει να τους λυωσει, σαν σκουληκια, διαρκως... Βεβαια, ετσι γινεται και η ζωη λιγο πιο ενδιαφερουσα ! Μετα μας εφταιξε η Τουρκοκρατια ! Τι να πουμε για τα 2000 χρονια κατοχη....
Άβαταρ μέλους
xarax
Δημοσιεύσεις: 195
Εγγραφή: 19 Ιαν 2012 16:27
Όνομα Ιστότοπου: -

Πως συμπεριφερεται λοιπον η μικρη ομαδα των αθεων, κατω απο την μεγαλη κοινωνικη πιεση που υφισταται στην παπαδοκρατουμενη Ελλαδα ? Η εμπειρια μου με αυτο το μικρο δειγμα που μπορεσα να αποκομισω σε αυτο το Φορουμ, ειναι οτι δρα με ψυχολογια αποκλεισμων, γιατι υπαρχει ακομη ο φοβος των "απο εξω" , και γιατι οι μικροι αριθμοι επιτρεπουν σε καποιους να κρυβονται πιο ευκολα...και να πουλανε πιο πολλα φουμαρα, χωρις μεγαλο αντιλογο. Ακριβως το ιδιο το εζησα στα αριστερα γκρουπουσκουλα της δεκαετιας του 70. Λοιπον, αυτη η σταση μου φαινεται υπερβολικα αμυντικη, και καταδικασμενη σε ολο και περισσοτερες εσωστρεφεις μικρες και ακινδυνες για το παπαδαριο ομαδες. Μετα την φαση της " παρανομιας" , οπου καπως τα πραγματα τα συγκρατει σε καποιο βαθμο ο ισχυρος εξωτερικος εχθρος, ερχεται η φαση της " ιδεολογικης καθαροτητας' , με τις " καθαρσεις" , τις διασπασεις, τις ατελειωτες κενολογιες, την ψυχολογια της μπουτικ που θελει μονον να διατηρει το αγαπημενο περιορισμενο της κοινο.
Προβλεπω λοιπον οτι οι αρχικες ομαδερς των αθεων θα διασπαστουν, εαν επιτρεψουν την κατρακυλα σε αυτην την εσωστρεφεια. Αντιθετα, πρεπει να ακολουθηθει ο δρομος του ΠΑΣΟΚ του 74.¨Ενα πολυσυλλεκτικο σχημα, με καποια κλισε, απλοποιησεις των παλιων διλημματων η θαψιμο τους κατω απο χαλακια με απλα , απενοχοποιημενα απο την σχεση τους με την παραδοσιακη αριστερα ονιοματα : Αλλαγη ( οχι επανασταση), μη προνομιουχοι ελληνες (οχι προλεταριατο), Πρασινο (οχι κοκκινο), ολοι το ιδιο ειμαστε, λαος και κολωνακι (οχι αστοι και προλεταριοι)...Αποτελεσμα ? 48% , και ακομη ΥΠΑΡΧΕΙ ( αλα Καζαντζιδης) !
Πιστευω οτι η ελληνικη κοινωνια θα φαει μια μεγαλη οικονομικη σφαλιαρα, που δεν θα ξερει απο που της ηρθε. Σε αυτες τις περιοδους, ειναι γονιμες οι κοινωνιες για να βλαστησουν νεα πραγματα απο τα σπλαχνα τους. Η αθεια μπορει να το παλεψει...Δεν λεω οτι μπορουμε να παμε στο 48%, λεω οτι μπορουμε να τους κανουμε ζημια, τα καθικια που μας εχουνε καθισει εκει 2000 χρονια τωρα. Αρκει να μην υποκυψουμε στην εσωστρεφεια, οπου δυστυχως διαπιστωσα οτι ρεπουν μερικοι "συντονιστες" σε αυτο το Φορουμ. Αν καποιος μου αντειπει οτι τα Φορουμ δεν εχουν σχεση με το κινημα της αθειας στην Ελλαδα, θα του πω οτι πολυ κακως συμβαινει αυτο. Οι αραβικες κοινωνιες αποτιναξαν δικτατοριες πολλων δεκαετιων, ξεκινωντας ακριβως απο το ιντερνετ. Το ιντερνετ ειναι για το παπαδαριο διαβολικο, γιατι ειναι ελευθερο, και η θρησκεια ενα πραγμα πραγματικα συχαινεται σαν ο διαβολος το λιβανι : Την ελευθερια !
Αλλα εδω δεν βρηκα και πολλη ελευθερια, παρα μαλλον ενα λανθανοντα φασισμο εναντιον ενος νεου μελους που εγραψε ενα κειμενακι για το καπνισμα ! :D δεν θα παει ετσι μακρυα η βαλιτσα...Ειναι κριμα να μην εκμεταλευτουμε την οικονομικη και κοινωνικη αναταραχη, γπου ομοια της εχει να συμβει 100 χρονια, για να αποτιναξουμε ενα μερος εστω απο αυτην την κατοχικη δυναμη. Και αντι γι αυτο να χανουμε τον πολυτιμο αυτον καιρο, οπου ολα ειναι τοσο ρευστα και γονιμα, σε εσωτερικες εριδες...Χρειαζονται μεγαλες συνθεσεις, συμψηφισμοι αποψεων, πολυσυλλεκτικοτητα, και διαφημηση ! Ναι , διαφημηση ! Εγω ανακαλυψα αυτο το site λογω του οτι ειδα στην εφημεριδα την πολυ εξυπνη πρωτοβουλια στον "Εαυγγελισμο ". Μποραβο του οποιος το σκεφτηκε !
Λοιπον, θα ηθελα να προτεινω και κατι αναλογο για τους αστεγους/ανεργους. Το παπαδαριο δεν εχασε την ευκαιρια, και μοιραζει μεριδες φαγητου στους αστεγους/ανεργους. Ξερουν τι κανουν ! Θα τα παρυνε πολλαπλα απο την μη φορολογηση της ακινητης περιουσιας τους, υπο το προσχημα του φιλανθρωπικου/κοινωνικου εργου ! Αντεπιθεση ! Να το κανουμε και εμεις αυτο ! Οι αθεοι μοιραζουν φαγητο στους αστεγους. Γιατι η συμπαρασταση στους ατυχους και αναξιοπαθουντες ειναι κατι λογικα σωστο σε μια υπογεννητικη κοινωνια...και η αθεια ειναι λογικη, και κοινωνικα ευαισθητη - ενω οι παπαδες ειναι υποκριτικα καθικια.
Αυτο ειχα να προτεινω, και δεν αμφιβαλλω καθολου οτι παλαιοι ακτιβιστες του χωρου θα το εχουν ηδη σκεφτει - αλλα καλη ειναι και λιγη συμπαρασταση απο νεα μελη .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Τεμπελόσκυλο την 26 Ιαν 2012 15:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Αφαιρέθηκαν τα προκλητικά σημεία.
Θεόφιλος
Δημοσιεύσεις: 1177
Εγγραφή: 22 Αύγ 2011 17:14
Όνομα Ιστότοπου: -

xarax έγραψε: Λοιπον, θα ηθελα να προτεινω και κατι αναλογο για τους αστεγους/ανεργους. Το παπαδαριο δεν εχασε την ευκαιρια, και μοιραζει μεριδες φαγητου στους αστεγους/ανεργους. Ξερουν τι κανουν ! Θα τα παρυνε πολλαπλα απο την μη φορολογηση της ακινητης περιουσιας τους, υπο το προσχημα του φιλανθρωπικου/κοινωνικου εργου ! Αντεπιθεση ! Να το κανουμε και εμεις αυτο ! Οι αθεοι μοιραζουν φαγητο στους αστεγους. Γιατι η συμπαρασταση στους ατυχους και αναξιοπαθουντες ειναι κατι λογικα σωστο σε μια υπογεννητικη κοινωνια...και η αθεια ειναι λογικη, και κοινωνικα ευαισθητη - ενω οι παπαδες ειναι υποκριτικα καθικια.
Καλή η ιδέα σου, αλλά δεν νομίζω να έχει μεγάλη επιτυχία αν πάει να εφαρμοσθεί,
η δημιουργία ενός ταμείου τροφίμων θα πρέπει να βασιστεί στον περιορισμένο αριθμό των συμπαθούντων πρός τους άθεους, κάτι πολύ δύσκολο για αντέξουν το οικονομικό βάρος, σε αντίθεση με την εκκλησία που έχει τις δωρεές και το φιλόπτωχο ταμείο και προπάντων πάρα πάρα πολλούς συμπαθούντες,

Όσο για την κατοχή των 2000 χρόνων, θα καταργηθεί όταν εκλείψει το ανθρώπινο είδος.
Άβαταρ μέλους
xarax
Δημοσιεύσεις: 195
Εγγραφή: 19 Ιαν 2012 16:27
Όνομα Ιστότοπου: -

Θεόφιλος έγραψε: Η δημιουργία ενός ταμείου τροφίμων θα πρέπει να βασιστεί στον περιορισμένο αριθμό των συμπαθούντων πρός τους άθεους, κάτι πολύ δύσκολο για αντέξουν το οικονομικό βάρος, σε αντίθεση με την εκκλησία που έχει τις δωρεές και το φιλόπτωχο ταμείο και προπάντων πάρα πάρα πολλούς συμπαθούντες.
Ευχαριστω που διαβασες το κειμενο μου και καταλαβες κατι που "οι αλλοι' δεν θελησαν να δουν καν...για τους προσωπικους τους λογους.
Παρ ολα αυτα, εγραψα κατι πριν ανα φερθω σε αυτην την προταση, που δεν το προσεξες ισως. Εγραψα κατι για "Διαφημηση" ...Σαν Διαφημηση το βλεπω αυτο, σαν διαφημιστικο σποτ, για να τους την σπασουμε, και να κανουμε λιγο ντορο. Φυσικα και θα ειναι, εκ των πραγματων, βραχυβιο - και μαλιστα ισως πρεπει να ειναι, γιατι η φιλανθρωπια μπορει καποιες φορες να προκαλεσει περισσοτερο κακα παρα καλο, και συνηθως καλυπτει πραξεις και ενοχες καποιων πονηρων " φιλανθρωπων" .
Θεόφιλος έγραψε: Όσο για την κατοχή των 2000 χρόνων, θα καταργηθεί όταν εκλείψει το ανθρώπινο είδος.
Αισιοδοξο σε βλεπω ! :D
Δεν εννοω την υπαρξη θρησκειας, (τον μιλιταρισμο), εννοω την οργανωμενη μεσα στο κρατος εκκλησια, (τα στρατευματα κατοχης με τους φουρνους / πυρες οπου ψηνονται οι αμαρτωλοι ) και την υποχρεωτικη διδασκαλια, δια μεσου της κρατικης παιδειας, της θρησκευτικης προπαγανδας. Ας περιοριζονταν τουλαχιστον στα ΜΜΕ του Γκαιμπελς, οχι και τα σχολεια...
Νομζω οτι βρισκομαστε, ως κοινωνια, σε ενα ιστορικο σταυροδρομι : Η θα κατρακυλισουμε σε εναν σωβινιστικο βυζαντινισμο, μια απομονωση τυπου Αλβανιας Χοτζα, Β.Κορεας, Ιραν, με ισχυρους τοπικους μαφιοζους που θα χρησιμποποιησουν βεβαια οση βοηθεια τους προσφερει η εκκλησια,( με το αζημειωτο παντα, τα πονηρα παπαδολογιστακια), η θα συντονιστουμε με μια αντικληρικη νοοτροπια, η εστω με μια θρησκευτικη ελευθερια, οπου θα μπορεσουμε και εμεις να αρθρωσουμε λογο, χωρις λογοκρισια και κυνηγι μαγισσων.
Λιγο προσκαιρο ισως νταβαντουρι ( διαφημηση ) σαν αυτο που προτεινα, νομιζω οτι δεν θα εβλαπτε.
Άβαταρ μέλους
apeleytheros
Δημοσιεύσεις: 10181
Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Όνομα Ιστότοπου: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Επικοινωνία:

Αν όντως σε απασχολεί το θέμα, τότε δες αυτό, για μιά οργανωμένη κίνηση
http://union.atheia.gr
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
      • ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Άβαταρ μέλους
xarax
Δημοσιεύσεις: 195
Εγγραφή: 19 Ιαν 2012 16:27
Όνομα Ιστότοπου: -

apeleytheros έγραψε:Αν όντως σε απασχολεί το θέμα, τότε δες αυτό, για μιά οργανωμένη κίνηση
http://union.atheia.gr
Δευτερον, ευχαριστω πολυ για την συμβουλη. Θα τους δω, γιατι μου αρεσε και με συγκινησε η πρωτοβουλια στον "Ευαγγελισμο" - αυτοι την κανανε ?
Για να γυρισει ο ηλιος, θελει δουλεια πολλη...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Τεμπελόσκυλο την 26 Ιαν 2012 15:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Αφαιρέθηκαν τα προκλητικά σημεία.
Άβαταρ μέλους
Τεμπελόσκυλο
Δημοσιεύσεις: 9867
Εγγραφή: 03 Μαρ 2009 21:27
Όνομα Ιστότοπου: Τεμπέλικες Σκέψεις...
Τοποθεσία: Sun City
Επικοινωνία:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Η καινούργια διαμάχη μεταφέρθηκε εδώ viewtopic.php?f=50&t=3958
(Οι δημοσιεύσεις οι οποίες έχουν επεξεργαστεί στο παρόν θέμα, βρίσκονται εκεί στην αρχική τους μορφή.)

Θα παρακαλέσω για τελευταία φορά όλους τους συμμετέχοντες να ρίξουν τους τόνους και να μην επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο.

Ευχαριστώ.
It is by will alone I set my mind in motion.
Άβαταρ μέλους
Τεμπελόσκυλο
Δημοσιεύσεις: 9867
Εγγραφή: 03 Μαρ 2009 21:27
Όνομα Ιστότοπου: Τεμπέλικες Σκέψεις...
Τοποθεσία: Sun City
Επικοινωνία:

xarax έγραψε:Δευτερον, ευχαριστω πολυ για την συμβουλη. Θα τους δω, γιατι μου αρεσε και με συγκινησε η πρωτοβουλια στον "Ευαγγελισμο" - αυτοι την κανανε ?
Για να γυρισει ο ηλιος, θελει δουλεια πολλη...
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στον Ευαγγελισμό έγινε από την Ένωση Άθεων.

Το παρόν φόρουμ ανήκει στην Ένωση Άθεων, και χρησιμεύει αφενός για την οργάνωση και επικοινωνία των μελών της, και αφετέρου για γενικότερες συζητήσεις μεταξύ ατόμων που ενδιαφέρονται για την ιδέα της αθεΐας (όχι αποκλειστικά μελών της Ένωσης). Οι συζητήσεις που αφορούν στην Ένωση είναι επισημασμένες με το σήμα της (πεζό μπλε άλφα) και βρίσκονται σε αυτό τον χώρο, ενώ τα ψευδώνυμα των μελών της Ένωσης εμφανίζονται με καφεκόκκινο χρώμα.

Για οτιδήποτε σχετικά με την Ένωση Άθεων, μπορείς να ρωτήσεις ή να δεις τη σελίδα της.
It is by will alone I set my mind in motion.
Άβαταρ μέλους
xarax
Δημοσιεύσεις: 195
Εγγραφή: 19 Ιαν 2012 16:27
Όνομα Ιστότοπου: -

Δεν λεω οτι η καινουργια γκελα δεν ηταν εδεδειγμενη, εκει που πηγαινε παλι το πραγμα...Και το κοψιμο-ραψιμο ηταν μαλλον επιτυχες, γιατι αφηνει την ουσια οσων εγραψα ατοφια.
Αυτο που ξεχασατε να πειτε ειναι οτι οση ευθυνη βαρυνει εμενα για το κατρακυλισμα, τουλαχιστον αλλη τοση βαρυνει οσους "συντονιστες" συμμετειχαν στο αλληλοβρισιμο...Κατα την γνωμην μου μαλιστα, οι συντονιστες, με την μεγαλυτερη πειρα, ευθυνη και εξουσια που εχουν, πρεπει να ειναι πολυ πιο προσεκτικοι απο οσο τα μελη !

Οταν λοιπον γραφετε ¨
Θα παρακαλέσω για τελευταία φορά όλους τους συμμετέχοντες να ρίξουν τους τόνους και να μην επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο.
1.
θα πρεπει να μην αποσιωπιειτε το οτι υπηρχαν και συντονιστες αναμμεσα σε αυτους τους συμμετεχιοντες, και να απευθυνθειτε και σε αυτους ευθεως.
2.
θα πρεπει να αποφευγετε τις προειδοποιησεις που μπορει να εκληφθουν κατα οιονδηποτε τροπο ως κρυμμενες και υπουλες απειλες, του στυλ " γαι τελευταια φορα " . Υπαρχουν ανθρωποι που ακουν την φωνη της λογικης, και ειναι εντελως θεοκουφοι :) στις πραξεις βιας, οπως ειναι οι απειλες.
Άβαταρ μέλους
Τεμπελόσκυλο
Δημοσιεύσεις: 9867
Εγγραφή: 03 Μαρ 2009 21:27
Όνομα Ιστότοπου: Τεμπέλικες Σκέψεις...
Τοποθεσία: Sun City
Επικοινωνία:

Απευθύνομαι "σε όλους τους συμμετέχοντες", δεν απευθύνομαι προσωπικώς σε κανέναν.
It is by will alone I set my mind in motion.
Άβαταρ μέλους
xarax
Δημοσιεύσεις: 195
Εγγραφή: 19 Ιαν 2012 16:27
Όνομα Ιστότοπου: -

Τεμπελόσκυλο έγραψε:Απευθύνομαι "σε όλους τους συμμετέχοντες", δεν απευθύνομαι προσωπικώς σε κανέναν.
OK.
Θεόφιλος
Δημοσιεύσεις: 1177
Εγγραφή: 22 Αύγ 2011 17:14
Όνομα Ιστότοπου: -

xarax έγραψε:
Ευχαριστω που διαβασες το κειμενο μου και καταλαβες κατι που "οι αλλοι' δεν θελησαν να δουν καν...για τους προσωπικους τους λογους.
Παρ ολα αυτα, εγραψα κατι πριν ανα φερθω σε αυτην την προταση, που δεν το προσεξες ισως. Εγραψα κατι για "Διαφημηση" ...Σαν Διαφημηση το βλεπω αυτο, σαν διαφημιστικο σποτ, για να τους την σπασουμε, και να κανουμε λιγο ντορο. Φυσικα και θα ειναι, εκ των πραγματων, βραχυβιο - και μαλιστα ισως πρεπει να ειναι, γιατι η φιλανθρωπια μπορει καποιες φορες να προκαλεσει περισσοτερο κακα παρα καλο, και συνηθως καλυπτει πραξεις και ενοχες καποιων πονηρων " φιλανθρωπων" .
Αν είναι μόνο για λόγους εντυπωσιασμού, και για να μπείς στο μάτι των άλλων ,τότε δεν έχει νόημα, άλλωστε και οι άλλοι θα συμφωνήσουν με αυτό που θα θέλεις να κάνεις, αλλά είναι καλή ιδέα αν βέβαια μπορέσει να γίνει πράξη.


Αισιοδοξο σε βλεπω ! :D
Δεν εννοω την υπαρξη θρησκειας, (τον μιλιταρισμο), εννοω την οργανωμενη μεσα στο κρατος εκκλησια, (τα στρατευματα κατοχης με τους φουρνους / πυρες οπου ψηνονται οι αμαρτωλοι ) και την υποχρεωτικη διδασκαλια, δια μεσου της κρατικης παιδειας, της θρησκευτικης προπαγανδας. Ας περιοριζονταν τουλαχιστον στα ΜΜΕ του Γκαιμπελς, οχι και τα σχολεια...
Νομζω οτι βρισκομαστε, ως κοινωνια, σε ενα ιστορικο σταυροδρομι : Η θα κατρακυλισουμε σε εναν σωβινιστικο βυζαντινισμο, μια απομονωση τυπου Αλβανιας Χοτζα, Β.Κορεας, Ιραν, με ισχυρους τοπικους μαφιοζους που θα χρησιμποποιησουν βεβαια οση βοηθεια τους προσφερει η εκκλησια,( με το αζημειωτο παντα, τα πονηρα παπαδολογιστακια), η θα συντονιστουμε με μια αντικληρικη νοοτροπια, η εστω με μια θρησκευτικη ελευθερια, οπου θα μπορεσουμε και εμεις να αρθρωσουμε λογο, χωρις λογοκρισια και κυνηγι μαγισσων.
Λιγο προσκαιρο ισως νταβαντουρι ( διαφημηση ) σαν αυτο που προτεινα, νομιζω οτι δεν θα εβλαπτε.
[/quote]

Δεν υπάρχει κατοχή ακόμα και με αυτήν την έννοια, τι σημασία έχει αν προχωρά με αργούς ρυθμούς ο διαχωρισμός εκκλησίας κράτους, και περιορισμός του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία, ο κάθε νέος και νέα πέρα απο τη εκπαίδευση που παίρνει απο το μάθημα των θρησκευτικών και τους γονείς του έχει πάντα την προσωπική του άποψη που διαμορφώνεται απο την διασταύρωση των πληροφοριών και με την σύγκριση που κάνει αυτός τελικά αποφασίζει για το τι θα πιστέψει. για αυτό λοιπόν μην υποτιμάς την ελευθερια της άποψης σε άτομα που δέχθηκαν οποιουδήποτε είδους κατήχηση,π.χ. και εσύ και εγώ έχουμε διδαχθεί στο σχολείο και στο λύκειο θρησκευτικά, εσύ έχεις απορρίψει τα πάντα από ότι καταλαβαίνω από όλα αυτά που σου έμαθαν εγώ πάλι κράτησα αρκετά , αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαι δογματικός, έφτασα στο σημείο να αποκαλούμε απο τους θρήσκους άθεος και από τους άθεους θρήσκος. τίποτε απο τα δύο δεν αληθεύει αλλά ούτε είναι και ψέματα, έχω την δική μου άποψη, και δεν με επιρεάζει κανένας.
Άβαταρ μέλους
xarax
Δημοσιεύσεις: 195
Εγγραφή: 19 Ιαν 2012 16:27
Όνομα Ιστότοπου: -

Θεόφιλος έγραψε: προχωρά με αργούς ρυθμούς ο διαχωρισμός εκκλησίας κράτους...και ο
περιορισμός του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία
Καθυστερει οσο μπορει ο διαχωρισμος εκκλησιας κρατους και ο περιορισμος του μαθηματος των θρησκευτικων στα σχολεια ! ( πραγμα που εχει μεγαλη διαφορα !) Αν σου ελεγα οτι " προχωραει με αργους ρυθμους ο διαχωρισμος του επαγγελματος των χειρουργων απο το επαγγελμα των κουρεων " και οτι " προχωραει με αργους ρυθμους ο περιορισμος των προεφηβικων ευνουχισμων των γυναικων " , θα το ευρισκες "φυσιολογικο " ? :)
Θεόφιλος έγραψε: εσύ έχεις απορρίψει τα πάντα από ότι καταλαβαίνω από όλα αυτά που σου έμαθαν


Με μεγαλες προσωπικες θυσιες, και ακομη και κινδυνο της ιδιας μου της ζωης, γιατι στα νειατα μου το να αρνηθεις να καταπιης οτι σου χωνανε στο λαιμο/μυαλο με το χωνι, δεν ηταν παιξε-γελασε...Ανατριχιαζω με την ιδεα οτι θα μπορουσε να τα υποστει ολα αυτα ο γυιος μου...Αν ειναι να τον προπονησω να μην γινει φλωρος, καλυτερα να τον στειλω να σκαρφαλωνει βουνα και να ζει σε σπηλιες :) , παρα να "μαθαινει" τη ιστορια του παλαιοτερου παγκοσμιου πολεμου, με τα τοσα δισεκατομμυρια θυματα, που λεγεται θρησκεια...
Αν η θρησκευτικη εκπεδευση ηταν ακινδυνη για τα παιδια, οι παπαδες θα την ειχαν εγκαταλειψει πρωτοι ( και θα την ειχαν αντικαταστησει με ενα αποτελεματικοτερο ρετσινολαδο), να εισαι βεβαιος ! Ειναι απο πολυ παλια στο κουρμπετι, την κανουνε πολυ καλα την "δουλεια" τους...
Ποτε μου δεν υποτιμησα την ικανοτητα των παπαδων - αντιθετα τους θαυμαζω παρα πολυ, γιατι κατορθωνουν ακομη να πουλανε ενα τοσο μπαγιατικο προιον...Και παντα αναρωτιεμαι πως τα καταφερνει η θρησκεια να ευνουχισζει τοσο τα μυαλα των ανθρωπων - χωρις να χρησιμοποιει πια τα σοφιστικε εργαλειακια που χρησιμοποιουσε αλλοτε...( τροχους, ταναλιες, κτλ)
RaspK
Δημοσιεύσεις: 2314
Εγγραφή: 13 Ιαν 2010 14:06
Όνομα Ιστότοπου: -

xarax έγραψε:
Θεόφιλος έγραψε:προχωρά με αργούς ρυθμούς ο διαχωρισμός εκκλησίας κράτους...και ο
περιορισμός του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία
Καθυστερει οσο μπορει ο διαχωρισμος εκκλησιας κρατους και ο περιορισμος του μαθηματος των θρησκευτικων στα σχολεια ! [...]
Και υπαναχωρεί κι επιστρέφει δριμύτερος, μη σου πω... :evil:
“Wisdom, love, is mostly awareness.”
Απάντηση