ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΛΥΤΗΡΙΟΣ έγραψε:
Φίλε Μπαμιατζή, περί νεοδωδεκαθεϊστών υπάρχουν και άλλες απόψεις:
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=235
Kατά τη γνώμη μου πρόκειται περί ενός ακόμα φαινομένου γραφικότητας. Το κείμενο που σε παραπέμπω ορίζει τη γραφικότητα ως: παρεκτροπή στη διαδικασία αναζήτησης ταυτότητας.
Δεν υπερασπιζομαι τους νεοπαγανιστες απλος εγραψα οτι υπαρχουν πολλες υπο-ομαδες σε αυτο το χωρο και δεν μπορουμε να τους βαλουμε ολους στο ιδιο τσουβαλι. Οι γραφικοι που περιγραφει το αρθρο στο συνδεσμο σου ειναι πολυ χειροτεροι απο τους παπουα, διοτι οι τελευταιοι δεν ειχαν επιδρασεις απο τον υπολοιπο κοσμο και για αυτο κανανε αυτα που κανανε.
Δεν ξερω αν εμφανιζομαι να τους υπερσπιζομαι αλλα καμια σχεση. βρισκω ψιλογελιο και γραφικο κοτσαμ ματραχαλοι να βαζουν χλαμυδες, να κραταν ασπιδες και να τραγουδανε υμνους στο ΔΙΑ.
Η συζητηση που ανοιξα ειναι γιατι εκτιμω πολλες ομαδες που κινουνται σε αυτο το χωρο της αρχαιολατρειας διαφερουν απο τις κλασσικες θρησκειες εχοντας μια ελευθερη σκεψη....
παρολα αυτα τακτικαλ επιμενω οτι δεν καταλαβενω με το να λενε θεους...... και κοσμο
Αντιλαμβανόμαστε όπως και οι πρόγονοί μας τον Κόσμο ως αυτοδημιούργητο, άπειρο, «διατεταγμένο και κεκοσμημένο» όν
διοτι μαλλον δεν ανήκω σε αυτους που επιθυμουν να γνωρισουν τα θεια οπως το περιγραφουν
ότι δηλαδή εκείνοι που επιθυμούν να γνωρίσουν τα περί Θεών πρέπει να έχουν διαπαιδαγωγηθεί σωστά και να μην έχουν ανατραφεί με ανόητες δοξασίες, να έχουν φύση καλή και λογική συγκρότηση, προκειμένου ανάλογα να κατανοήσουν και τα πράγματα και, επίσης, να γνωρίζουν και τις κοινές έννοιες..
νομιζω οτι αξιζει να ριξετε μια ματια στο συνδεσμο του τακτικαλ και θα σας παρακαλεσω να μου εξηγησετε με απλα λογια τι εννοουν οι αρχαιολατρες (δεν κανω πλακα σοβαρα μιλαω)
και η ασχολια μου αυτη σημερα γινετε μονο και μονο γιατι ο τακτικαλ ειχε γραψει καποτε οτι θα μπορουσαμε να συνεργαστουμε με καποιες ομαδες για να καταφερουμε καποια πραγματα(δεν ξερω αν εννοουσες και τους συγκεκριμενους)
http://mpamiatzis.blogspot.com
Οι μέρες αποφράδες με ξόρκισαν παπάδες
κι αμαρτωλό με βγάλανε και βλάσφημο
Κι εγώ να καταπίνω Τιτανικός θα γίνω
να σας βυθίσω στο στερνό μου χάσιμο
Ότι ενθάδε κείμεθα Ο ξείν' αγγέλειν
κι απολωλότες είμεθα απ' την αγέλην