Άθεοι σε κοινωνίες ένθεων

Οτιδήποτε αφορά την επικαιρότητα ή πρακτικά θέματα σχετικά με την αθεΐα και την θρησκεία. Θέματα γενικής επικαιρότητας συζητιούνται στα "Εκτός θέματος", υποσυζήτηση "Ειδήσεις και επίκαιρα".
arcadius
Δημοσιεύσεις: 135
Εγγραφή: 05 Απρ 2011 05:06
Όνομα Ιστότοπου: -

aristotelis_1 έγραψε:οπως και το αλλο για της ωραιες χωρες ναι εχουμε και αλλες ωρες χωρες απλα ο καθε ενας θεορει την χωρα του ποιο ωραια
Ο καθένας που σκέφτεται επιπόλαια. Ό,τι μας ταίζουν στο δημοτικό πρέπει να το αναμασάμε μέχρι τα γεράματά μας?
αλλα και αρκετοι ξενοι λενε για την χωρα μας πολλα καλα αλλα και αυτο ειναι αλλο θεμα στο θεμα μας.
Ναι, για μπάνια στην θάλασσα καλή είναι.
σε μια ελεύθερη χώρα, έχεις το δικαίωμα της επιλογής. Αν δε γουστάρεις να γιορτάσεις κάτι, δεν το κάνεις, και δε δίνεις λογαριασμό σε κανέναν.

[ΑΠ, ρε νοξ σε ειπε κανεις να γιορτασεις? αν εσυ θες να δουλευεις την μερα τον χριστουγεννων πχ δικαιομα σου]
Αυτό δεν είναι επιχείρημα. Αριστοτέλη, παρατηρώ σε όλα τα μηνύματά σου ότι έχεις την τάση να αγνοείς ΤΕΛΕΙΩΣ αυτά που σου απαντάνε οι συνομιλητές σου και να συνεχίζεις τα δικά σου. Λες και μιλάς μόνος σου. Σου είπαν : "το δίλημμα θέλετε γιορτές και αργίες ή προτιμάτε δουλειά όλο τον χρόνο?" είναι άστοχο και αδόκιμο γιατί οι γιορτές/αργίες μπορούν κάλλιστα να είναι κοσμικές (και εθνικές θα πρόσθετα, άλλο που τα έχουμε συνδυάσει στο γκρης) και συνεχίζεις το βιολί σου ("δουλέψτε εσείς τα Χριστούγεννα" κλπ). ΔΕΝ λένε αυτό Αριστοτέλη.
RaspK
Δημοσιεύσεις: 2314
Εγγραφή: 13 Ιαν 2010 14:06
Όνομα Ιστότοπου: -

Υπέροχη η εκπομπή του Alter... Αριστουργηματική. Τέτοια παρωδία ειδήσεων δε βλέπουμε συχνά!
“Wisdom, love, is mostly awareness.”
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

aristotelis_1 έγραψε:Αν δε γουστάρεις να γιορτάσεις κάτι, δεν το κάνεις, και δε δίνεις λογαριασμό σε κανέναν.
Και τι γίνεται αν θέλω να γιορτάσω κάτι, αλλά όχι αυτό που γιορτάζουν οι υπόλοιποι?
Και μάλιστα αν είμαι κοινωνικός άνθρωπος και θέλω να γιορτάζουμε κάτι όλοι μαζί?

Δεν έχω δικαίωμα να θέλω να υπάρχει μια γιορτή που να μπορούν να συμμετάσχουν πραγματικά ΟΛΟΙ χωρίς να χρειάζεται να προσποιηθούν τίποτε ούτε να βάλουν στην άκρη τις πεποιθήσεις τους για να το κάνουν?
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
kapages
Δημοσιεύσεις: 2911
Εγγραφή: 23 Δεκ 2010 05:10
Όνομα Ιστότοπου: -

συγχαρητηρια για την ευφραδεστατη και κομψη παρουσια στη τηλεοραση!


αν γιορταζεις με αυτους που σε αγαπανε, δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα.
Παραδεισος ειναι η ικανοποιηση καθε ατομικης επιθυμιας. Κολαση, ειναι η συγκεντρωση αυτων των ατομικων παραδεισων...
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Συγγνώμη, αλλά δεν καταλαβαίνω. Τι θα πει "δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε"? Το θέμα δεν είναι ότι φοβάμαι κάτι, κανείς δεν φοβάται τίποτε. Το θέμα είναι ότι η κοινωνία έχει καθιερώσει γιορτές που γιορτάζουν φούμαρα και παραμύθια, και η πολιτεία τις έχει θεσμοθετήσει ως αργίες, και ότι εγώ που δεν πιστεύω αυτά τα φούμαρα άμα θέλω να γιορτάσω εντός του κοινωνικού πλαισίου και όχι μόνη μου ή με τους τρεις κολλητούς μου, πρέπει να κάνω τον καραγκιόζη.

Το ξέρω ότι είμαι ελεύθερη να γιορτάσω ό,τι θέλω όποτε θέλω με όποιον θέλω, αυτό δα έλειπε, να μου το απαγορεύσουν κιόλας! Θέλω κάτι παραπάνω από αυτό! Θέλω να είμαι μέλος μιας κοινωνίας όπου οι καθιερωμένες και θεσμοθετημένες γιορτές να μας εκφράζουν ΟΛΟΥΣ, και εμένα μαζί!

Μα κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό?

Η Πρωτομαγιά ας πούμε είναι καλό παράδειγμα. Τα τελευταία χρόνια οι γάλλοι, ας είναι καλά, κατάφεραν να καθιερώσουν την 21η Ιουνίου (θερινό ηλιοστάσιο που έχει ταυτιστεί με "του άη Γιαννιού" στα καθ' ημάς) ως Γιορτή της Μουσικής.

Τέτοιες κρατικές αργίες θέλω. Τόσο πολλά πια ζητάω?
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
patroklos
Δημοσιεύσεις: 1714
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2010 13:22
Όνομα Ιστότοπου: -

AoratiMelani έγραψε:Τόσο πολλά πια ζητάω?
"οι προσδοκίες και απαιτήσεις είναι η πηγή της δυστυχίας μας, εξάλειψέ τις για την αληθινη γαλήνη"
1) -η πιό σημαντικη ατάκα που ειπε ο γκουρού του σε ενα γερμανό, ντυμενο με κουρελια που τρίγυριζει την ινδια 8 μηνες το χρονο χωρις δεσμευσεις, με εποχικες δουλειες και καποιο εισοδημα εκ τους ασφαλους απο τραπεζα ευρωπαικη...

"FUCK YOGA"
2) -γκραφιτι σε τοιχο του τεως ανατολικου βερολινου
----------------------------------------------
λαγούς με πετραχείλια ζητάς.
"ο προεδρος της δημοκρατιας και ο προεδρος του ΛΑΟΣ μαζι με τις αλλες ενδιαμεσες και παραπλησιες μαριονετες γιορτασαν την μεγαλόχαρη" οπως μεγαλοχαρα διαπομπεύουν τα κανάλια των αρχιδοκαναλάρχων
Enjoy yourself. It's later than you think. / Διασκέδασε. Είναι πιό αργά από ό, τι νομίζεις

Chinese proverb /Κινεζική παροιμία
RaspK
Δημοσιεύσεις: 2314
Εγγραφή: 13 Ιαν 2010 14:06
Όνομα Ιστότοπου: -

Έχεις δει τις σχετικές αντιδράσεις στα σχετικά πλαίσια του πολυπολιτισμικού καθεστώτος;

Επίσης, είναι αφελές να πιστέψουμε ότι η καθιέρωση εορτών κοσμικού χαρακτήρα στις ίδιες ημερομηνίες με θρησκευτικές εορτές θα μειώσει το θρησκευτικό προφίλ ή ότι θα το βάλει στο υπόβαθρο· η μόνη περίπτωση που αυτό δουλεύει είναι σε περιστάσεις όπου δεν υπάρχει ήδη θρησκευτική σύνδεση με κάποια κυρίαρχη θρησκεία. Στην Ιαπωνία δε γιορτάζονται στο γύρισμα του χρόνου τα Χριστούγεννα με το ίδιο πάθος, αλλά εκκοσμικευμένα, επειδή ο Χριστιανισμός ποτέ δεν έγινε στη χώρα αυτή κυρίαρχη θρησκεία. Αντίστοιχα, η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου έχει καθαρά κοσμικό χαρακτήρα στην Ελλάδα, επειδή ο «Άγιος Βαλεντίνος» δε μας λέει απολύτως τίποτα, όπως και στα περισσότερα, μάλλον, μέρη του κόσμου, παρότι υπάρχει ο συγκεκριμένος άγιος κι εορτάζεται η μνήμη του από τους Καθολικούς, ενώ και οι Ορθόδοξοι προσπάθησαν στις παρεκλίσεις που φοβήθηκαν ότι θα προέκυπταν να υπενθυμίσουν τον αντίστοιχο Ορθόδοξο άγιο, που τον έχουν όλοι γραμμένο... στα παλιά τους τα παπούτσια!

Στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ έχει ήδη υπάρξει έντονη αντίδραση για την εκκοσμίκευση των Χριστουγέννων, ας πούμε, και δε διακρίνω τίποτα το περίεργο σε αυτό. Ειδικά το γεγονός ότι υπάρχει η εντελώς κοσμική πλευρά της Πρωτοχρονιάς καθιστά άμεσα την προσπάθεια εκκοσμίκευσης της 25ης Δεκεμβρίου ιδιαίτερα ενοχλητική στους πιστούς. Άλλωστε, ποια άλλη θρησκεία έχει γιορτές τότε; Καμμία, πλέον. Άρα και ο στόχος είναι προφανής.

Σκεφτείτε λίγο και τι λένε οι απλοί πιστοί, όχι οι βλαμμένοι παπάδες και θεολόγοι: είμαστε είτε εκκεντρικοί στα μάτια τους είτε εργαλεία του Σατανά. Άλλη πιθανότητα δε διακρίνουν. Και δε θέλουν να απαλλαχθεί ο κόσμος από «το Φως Του Θεού,» ούτε να δεχθούν αυτό που θεωρούν δική μας εκκεντρικότητα.
patroklos έγραψε:λαγούς με πετραχείλια ζητάς.
Αυτό. :text-yeahthat:
“Wisdom, love, is mostly awareness.”
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

UN legalises blasphemy as protected speech (Τα Ηνωμένα Έθνη νομιμοποιούν την βλασφημία ως προστατευμένο λόγο)
Τώρα το πήρε το μάτι μου, δεν ξέρω αν το έχετε υπ' όψη σας, όμως μου φάνηκε εξαιρετικά σημαντικό. Άντε και στα δικά μας (χριστιανορθόδοξα συντάγματα).
Spoiler: Εμφάνιση
Religious Dispatches reports that the UN Human Rights committee has released a new General Comment (34) that is legally binding in over 165 member states firmly asserting that:

According to paragraph 48, “Prohibitions of displays of lack of respect for a religion or other belief system, including blasphemy laws, are incompatible with the Covenant, except in the specific circumstances envisaged in article 20, paragraph 2, of the Covenant.” Article 20, paragraph 2 calls on states to prohibit “advocacy of national, racial, or religious hatred that constitutes incitement to discrimination, hostility, or violence.” The Comment is careful to require that any restrictions must not violate the Conventions’ guarantees of equality before the law (Article 26) and freedom of thought, conscience, and religion (Article 18).

I am glad that the UN has issues these directives. With anti-blasphemy laws emerging in Europe and established in the Arabic world it can be a dangerous world to be an atheist and debate with the religious over the big questions.

No one has the right to never be offended and everyone has the right to free speech, now the UN has taken that freedom one step closer to realisation.
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
tyxkatmal
Δημοσιεύσεις: 979
Εγγραφή: 26 Δεκ 2009 14:10
Όνομα Ιστότοπου: -

sceptic έγραψε:Καλησπέρα,

Ως άθεη, είναι ένα ζήτημα που με προβληματίζει αρκετά. Όπως όλοι μας, έχω φίλους και γνωστούς διαφόρων θρησκειών, με αρκετούς χριστιανούς. Πολλές φορές ανακύπτουν οι παρακάτω προβληματισμοί και θα με ενδιέφερε να δω πως το αντιμετωπίζουν άλλοι, μήπως ψειρίζω εγώ πολύ τα πράγματα.

1) Τι κάνετε σε γάμους/βαφτίσια/κηδείες; Πηγαίνετε κανονικά στην εκκλησία ή μόνο στο μετέπειτα γλέντι; Δεν υποτίθεται ότι αυτές οι τελετές αφορούν μόνο πιστούς της συγκεκριμένης θρησκείας; Δεν ενισχύουμε την οργανωμένη θρησκεία και ειδικά το φασισμό του βαπτίσματος με την παρουσία μας, έστω και λίγο; Τι γίνεται αν σας προτείνουν να έχετε και κάποιο πιο ουσιαστικό ρόλο (νονός, κουμπάρος κτλ); Δέχεστε;
Ότι κάνουν και οι υπόλοιποι συμετέχω κανονικά, θεωρώντας το κοινωνική υποχρέωση και οχι θρησκευτικό καθήκον, όσο για νονός και κουμπάρος δεν μου έχει γίνει σχετική πρόταση αλλά αν μού τύχει και είναι πολύ φίλοι οι ενδιαφερόμενοι θα δεχθώ με χαρά παραμερίζοντας της διαφορές στις θεωρητικές απόψεις μας πρός χάριν της ενδυνάμωσης της φιλίας μας.
2) Τι κάνετε τη μέρα της ονομαστικής σας εορτής; Τη γιορτάζετε; Δέχεστε χρόνια πολλά;
ποτέ δεν έχω γιορτάσει, αλλά δεν μπορώ να μην δεχθώ τα χρόνια πολλά απο τους γνωστούς μου , δεν έχω γίνει ακόμη τόσο πολύ κρυόκωλος.
3) Τα χριστούγεννα; Το πάσχα;
τα χριστούγεννα πάντως,αν έρθουν τα παιδάκια για τα κάλαντα δεν τα διώχνω, το πάσχα, ειδικά στην ανάσταση, νιώθω κάποια δυσφορία αλλά συμετέχω για το χατήρι της οικογένειας
Γενικά, πόσες υποχωρήσεις κάνετε χάριν κοινωνικότητας και παραδόσεων;
πολύ ελάχιστες, αλλά ακόμα και όταν τις κάνω δεν νιώθω να μου αφαιρούν κάτι απο την προσωπική μου άποψη περί θρησκείας μάλλον θα έλεγα πως ενδυναμώνεται η αθειστική μου άποψη όταν συμετέχω σε θρησκευτικές τελετές ,δεν ξέρω αλλά μου βγαίνει αυθόρμητα, όλο και κάτι θα βρώ για να κάνω την κριτική μου στα χριστιανικά καραγκιοζηλήκια,
μανωλης καραγιαννακης
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 15 Ιουν 2011 13:40
Όνομα Ιστότοπου: -

Εχω τελειως διαφορετικη αποψη με τους περισσοτερους...τις γιορτες που σχετιζονται με την θρησκεια σιγα σιγα θα πρεπει να τις κοψουμε γιατι οσο τις κραταμε και τις γιορταζουμε τοσο διαιονιζονται...Τα χριστουγεννα δηλαδη δεν πρεπει να τα γιορταζουμε.Μονο την Πρωτοχρονια μπορουμε να γιορταζουμε...το πασχα ειναι εντελως ηλιθια γιορτη...νηστευουν και καλα την μεγαλοηλιθιοβδομαδα για να συναντηθουν οι οικογενειες μετα και τρωγοντας σαν γουρουνια να γιορτασουν την υποτιθεμενη ανασταση....Ολα αυτα ειναι ηθη και εθιμα χριστιανικα , χωρις να εχουν καμμια σχεση με τον Ελληνισμο που υπηρχε προ χριστιανισμου...
Οσο αφορα τις γιορτες σε ολους τους φιλους μου το εχω ξεκαθαρισει για τις αποψεις μου....Μονο σε 2-3 συγγενικα μου προσωπα τα οποια παροτι και σε αυτους το εχω κανει λιανα με πρηζουν να παραβρισκομαι για λογους οικογενειακους....

Πιστευω οτι ολοι εμεις εχουμε εναν αγωνα μπροστα μας και γιορταζοντας χριστουγεννα και πασχα δεν κανουμε τιποτα...δεν μπορεις να απαιτεις ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ εκκλησιας - κρατους και να γιορταζεις την ανασταση...ειναι αντιφαση...το να πας σε εναν γαμο πολυ στενου προσωπου δεν το κατακρινω....πας και καθεσαι εξω (εγω αυτο κανω)....Η αδιαφορια δεν σημαινει καταπολεμηση....Αν δεν ενεργοποιηθουμε ολοι αυτη η γελοια κατασταση θα συνεχισει να υφιστανται για παρα πολλα χρονια ακομα... :mrgreen:
Όταν ένα άτομο πάσχει από μία πλάνη, αυτό λέγεται τρέλα... Όταν πολλά άτομα πάσχουν από μία πλάνη, αυτό λέγεται θρησκεία...!

Όλες οι θρησκείες είναι θεμελιωμένες στο φόβο των πολλών και στην εξυπνάδα των λίγων...

Μόλις ο πρώτος απατεώνας συνάντησε τον πρώτο βλάκα, ο πρώτος θεός γεννήθηκε...
Άβαταρ μέλους
Ευθύμης
Δημοσιεύσεις: 3332
Εγγραφή: 18 Αύγ 2009 01:08
Όνομα Ιστότοπου: -

sceptic έγραψε:Καλησπέρα,

Ως άθεη, είναι ένα ζήτημα που με προβληματίζει αρκετά. Όπως όλοι μας, έχω φίλους και γνωστούς διαφόρων θρησκειών, με αρκετούς χριστιανούς. Πολλές φορές ανακύπτουν οι παρακάτω προβληματισμοί και θα με ενδιέφερε να δω πως το αντιμετωπίζουν άλλοι, μήπως ψειρίζω εγώ πολύ τα πράγματα.

1) Τι κάνετε σε γάμους/βαφτίσια/κηδείες; Πηγαίνετε κανονικά στην εκκλησία ή μόνο στο μετέπειτα γλέντι; Δεν υποτίθεται ότι αυτές οι τελετές αφορούν μόνο πιστούς της συγκεκριμένης θρησκείας; Δεν ενισχύουμε την οργανωμένη θρησκεία και ειδικά το φασισμό του βαπτίσματος με την παρουσία μας, έστω και λίγο; Τι γίνεται αν σας προτείνουν να έχετε και κάποιο πιο ουσιαστικό ρόλο (νονός, κουμπάρος κτλ); Δέχεστε;

2) Τι κάνετε τη μέρα της ονομαστικής σας εορτής; Τη γιορτάζετε; Δέχεστε χρόνια πολλά;

3) Τα χριστούγεννα; Το πάσχα;

Γενικά, πόσες υποχωρήσεις κάνετε χάριν κοινωνικότητας και παραδόσεων;
1) Πηγαίνω κανονικά γιατί το θρησκευτικό κομμάτι της ιστορίας έχει να κάνει με τους συμμετέχοντες και τους συγγενείς τους, όχι με μένα. Με το ίδιο σκεπτικό θα πήγαινα στο ναό οποιασδήποτε θρησκείας. Όσο για τον ουσιαστικό ρόλο, οι απόψεις διίστανται. Προσωπικά θα πήγαινα πάλι βάσει του ίδιου σκεπτικού και αφού τους ξεκαθάριζα, αν τυχόν δεν το είχαμε συζητήσει στο παρελθόν, ότι είμαι άθεος και ότι δε δίνω φράγκο στην εκκλησία, χίλιες φορές να τα ακουμπήσω για ένα ακριβό δώρο. Εμένα δε με πειράζει να παντρέψω θρήσκους ή να βαφτίσω το παιδί τους, μπορεί να πειράζει αυτούς.
Για όσους βιαστούν να μιλήσουν για υποχώρηση ή υφέρπουσα πίστη εκ μέρους μου και αρχίσω πάλι να τραβάω τα μαλλιά μου, να τους ενημερώσω ότι το ζήτημα είναι τι θέλουν οι συμμετέχοντες, πρωταγωνιστές και οργανωτές μαζί. Εγώ ως παρατηρητής ή κομπάρσος δεν παίζω ρόλο σε αυτό αλλά μπορεί να αγαπάω αυτά τα πρόσωπα και να θέλω να είμαι εκεί. Το ίδιο θα ισχύσει αν μείνω σε μια μουσουλμανική χώρα και μου ζητήσουν πχ να πάω στο τζαμί για κάποιο λόγο ή αν μείνω στην Ινδία και μου πουν να έρθω σε μια παγόδα ή κάτι τέτοιο. Στο κάτω κάτω δείτε το κι έτσι: δε θα τους κάνω τη χάρη να μη βρίσκομαι εκεί για να μη χαλάσουν τη βολή τους ούτε θα αυτοεξοριστώ για χάρη τους, εκτός πια και αν δε με θέλουν εκεί οπότε αυτοί χάνουν. Ας κάτσουν να έχουν για κοινό τους "ευσεβείς" που γελάνε και κουτσομπολεύουν όλη την ώρα γιατί και οι ίδιοι καταβάθος τα θεωρούν αυτά μπαρμπούτσαλα.

2) Δέχομαι χρόνια πολλά στη γιορτή μου, δεν είναι βρισιά, αλλά τους λέω ότι δεν τη γιορτάζω. Κάθε χρόνο το ξεχνάνε βέβαια αλλά τι να κάνεις. Μου φαίνεται θα επιστρατεύσω το φβ την επόμενη φορά :mrgreen:

3) Μόνο πρωτοχρονιά. Όσο για το πάσχα, "χρόνια πολλά" ή "καλή άνοιξη / καλό καλοκαίρι" όταν μου εύχονται. Και πάλι το λέω, ευχή είναι, όχι βρισιά. Και πού ξέρετε, κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως πετύχουμε να καθιερωθεί η γιορτή της άνοιξης κάπου σταθερά στα τέλη Απριλίου (η σεληνιακή-κινητή γιορτή του πάσχα δε μας ενδιαφέρει, η άνοιξη όμως ναι όπως επίσης και οι γιορτές μετά διακοπών :D ).

Μανώλη, δεν είναι ανάγκη να επικαλούμαστε τον αρχαίο ελληνισμό για να δείξουμε ότι η τάδε γιορτή δεν έχει λόγο να γιορτάζεται από εμάς.
Η αθεΐα δεν είναι το παν αλλά είναι μια καλή αρχή.
μανωλης καραγιαννακης
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 15 Ιουν 2011 13:40
Όνομα Ιστότοπου: -

Ευθυμη αυτο ακριβως ειναι το λαθος μας...με το να σκεπτομαστε οτι "θα παω η θα το κανω " αλλα εγω δεν πιστευω δεν κανουμε τιποτα , εκτος και αν γουσταρετε τις ψευτικες γιορτες....και μου λες να μην επικαλουμε τον Ελληνικο πολιτισμο...ε τι να επικαλεστω ? αφου στην Ελλαδα ζουμε και οι γιορτες αυτες αφορουν ολους τους Ελληνες χαρακτηριζομενες και ως αργιες δεν νομιζω να μπορω να επικαλεστω κατι αλλο...Μεχρι και στην σημαια μας κοτσαρανε τον σταυρο...Ελληνικο θεμα ειναι...εμεις ως αθεοι δεν πιστευουμε σε καμμια θρησκεια αλλα εδω που ζουμε θελοντας και μη σε αντιπαραθεση θα ερθουμε με τον χριστιανισμο και οτι τον περιβαλλει...
Όταν ένα άτομο πάσχει από μία πλάνη, αυτό λέγεται τρέλα... Όταν πολλά άτομα πάσχουν από μία πλάνη, αυτό λέγεται θρησκεία...!

Όλες οι θρησκείες είναι θεμελιωμένες στο φόβο των πολλών και στην εξυπνάδα των λίγων...

Μόλις ο πρώτος απατεώνας συνάντησε τον πρώτο βλάκα, ο πρώτος θεός γεννήθηκε...
Άβαταρ μέλους
Ευθύμης
Δημοσιεύσεις: 3332
Εγγραφή: 18 Αύγ 2009 01:08
Όνομα Ιστότοπου: -

Το θέμα είναι ότι τις γουστάρουν αυτοί. Άθεος είμαι, όχι αντιχριστιανός. Αν επιμένουν να έχουν ηλίθιες ενοχές, τι να τους κάνω, να τους ανοίξω τα κεφάλια να τους αλλάξουν γνώμη; Σταυρό και χειροφιλήματα και προσφωνήσεις "πάτερ" και κερατιάτικα στον παπά να τα ξεχάσουν, δε λέω.

Ζούμε στην Ελλάδα του 2011 ΚΕ, όχι στην αρχαία Ελλάδα και ιδιαίτερα στην παρηκμασμένη ρωμαιοκρατούμενη αρχαία Ελλάδα της ύστερης αρχαιότητας όπου ο συγκρητισμός έδινε κι έπαιρνε και η φιλοσοφία έμενε σε μεγάλο βαθμό στάσιμη στο αναμάσημα παλιών διδασκαλιών. Δεν είναι ανάγκη να αντιγράψουμε εκείνες τις γιορτές, μπορούμε απλά να επιδιώκουμε τη δημιουργία εναλλακτικών, κοσμικών γιορτών σε κοντινές ημερομηνίες. Σε πειράζει πχ να υπάρχει μια γιορτή της άνοιξης επειδή δεν υπήρχε παντού στην αρχαία Ελλάδα;
Η αθεΐα δεν είναι το παν αλλά είναι μια καλή αρχή.
Άβαταρ μέλους
Ιοκάστη
Δημοσιεύσεις: 2298
Εγγραφή: 05 Μαρ 2009 13:18
Όνομα Ιστότοπου: Iokaste’s Blog
Επικοινωνία:

μανωλης καραγιαννακης έγραψε:και μου λες να μην επικαλουμε τον Ελληνικο πολιτισμο...ε τι να επικαλεστω
Την επιθυμία για ένα κοσμικό κράτος ίσως; Δεν έχει σημασία αν ζούμε στην Ελλάδα ή στην Κίνα, ο λόγος που δεν θέλω κάποια πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό αλλά με τα λάθη του σήμερα. Το ιδανικό θα ήταν οι γιορτές να είναι κοσμικές, απλά και ωραία όπως έχουμε περιγράψει αρκετοί εδώ τόσες φορές. Και φυσικά οι χριστιανοί μπορούν να γιορτάζουν τα δικά τους, οι μουσουλμάνοι τα δικά τους κλπ. Απλά η επίσημη αργία του κράτους δεν θα είναι επειδή γεννήθηκε ο χριστός αλλά επειδή τελειώνει ο χειμώνας πχ.
http://iocaste.wordpress.com

Do you know how a falcon is trained my dear? Her eyes are sown shut. Blinded temporarily she suffers the whims of her God patiently, until her will is submerged and she learns to serve - as your God taught and blinded you with crosses.
μανωλης καραγιαννακης
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 15 Ιουν 2011 13:40
Όνομα Ιστότοπου: -

παιδια αυτο ακριβως εννοω και εγω που λετε στα 2 τελευταια ποστ με την μονη διαφορα οτι υποστηριζω πως αν συνεχιζουμε να τα ανεχομαστε χωρις αντισταση δεν θα μπορεσουμε να εχουμε αυτα που λετε...δεν θελω σονυ και καλα τον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο απλως λεω οτι απο το να εχω τις χριστιανικες βλακειες καλυτερο οτιδηποτε αλλο.....πανω σε αυτο αν εχετε καποια αντιρρηση να τη πειτε αλλιως συμφωνουμε στα αλλα
Όταν ένα άτομο πάσχει από μία πλάνη, αυτό λέγεται τρέλα... Όταν πολλά άτομα πάσχουν από μία πλάνη, αυτό λέγεται θρησκεία...!

Όλες οι θρησκείες είναι θεμελιωμένες στο φόβο των πολλών και στην εξυπνάδα των λίγων...

Μόλις ο πρώτος απατεώνας συνάντησε τον πρώτο βλάκα, ο πρώτος θεός γεννήθηκε...
Άβαταρ μέλους
Ευθύμης
Δημοσιεύσεις: 3332
Εγγραφή: 18 Αύγ 2009 01:08
Όνομα Ιστότοπου: -

μανωλης καραγιαννακης έγραψε:λεω οτι απο το να εχω τις χριστιανικες βλακειες καλυτερο οτιδηποτε αλλο.....πανω σε αυτο αν εχετε καποια αντιρρηση να τη πειτε αλλιως συμφωνουμε στα αλλα
Έχω. Δε θέλω άλλο βλακώδες, μη-χριστιανικό "πνευματικό" περιτύλιγμα στις γιορτές μου. Άθεος είμαι, όχι ειδικά αντιχριστιανός.
Η αθεΐα δεν είναι το παν αλλά είναι μια καλή αρχή.
Άβαταρ μέλους
traiasca
Δημοσιεύσεις: 733
Εγγραφή: 17 Δεκ 2010 19:34
Όνομα Ιστότοπου: -

Ωραίες απόψεις-ευφυείς, αν και βρίσκω κάποιες λίγο μελαγχολικές ιδιαίτερα αυτές που λένε "Δεν έχω φίλους"…..
Άβαταρ μέλους
aristotelis_1
Δημοσιεύσεις: 4670
Εγγραφή: 31 Αύγ 2009 15:33
Όνομα Ιστότοπου: -

αν και παλιο το θεμα αντε να το ξαναπω

μελανη μου αν θελεις να γιορτασεις μια δικια σου γιορτη ποιος ο λογος να μην το κανεις? ζητησε απο τον εργοδιτη σου αδεια εκεινη την μερα μαζεψε και αλλους φιλους που θελουν να γιορτασουν εκεινη την μερα και θα εχεις την γιορτη σου σωστα?

οσο για αυτο που ελεγα δε ξερω γιατι δε μπορειτε να το καταλαβετε το λεω τοσο απλα

αν δε θελεις να γιορτασεις 25η μαρτιου [σημιωση καλα θα εισαι οντος ιεροσυλος αν δε θες γιατι εκεινη την μερα εχουμε και αλλη γιορτη υδριθικε ο ΑΡΗΣ μας] την 28η οκτομβριου τα χριστουγεννα το πασχα τον 15αυγουστο την πρωτομαγια μπορεις να πεις οτι δε νιοθεις και δε το γιορταζεις και ολα καλα αλλα τοτε μπορει και να σου πει ο εργοδοτης σου ωραια αφου δε γιορταζεις μπορεις να εργαστεις εκεινες της μερες

δε λεω οτι ειναι σωστο ουτε θελω να δουλευει κανεις της αργιες αλλα λεω τι μπορει να γινει
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΑΡΗΣ
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Αυστραλία:Τέλος η χριστιανική χρονολόγηση
Spoiler: Εμφάνιση
Την κατάργηση της χριστιανικής χρονολόγησης με βάση τη γέννηση του Ιησού Χριστού από κάθε ιστορικό σχολικό βιβλίο, σχεδιάζει η κυβέρνηση της Αυστραλίας έπειτα από καταγγελίες πως παραβιάζεται η ανεξιθρησκία. Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας της χώρας θα αντικαταστήσει από τα σχολικά βιβλία τις φράσεις π.Χ (προ Χριστού- BC Before Christ) και μ.Χ (μετά Χριστόν - AD Anno Domini) με τις φράσεις Κ.Χ (κοινή χρονολογία – CE Common Era) και π.Κ.Χ (προ κοινής χρονολογίας - BCE Before Common Era).

Οι συγκεκριμένοι τύποι χρονολόγησης έχουν σχεδόν αντικαταστήσει τη χριστιανική χρονολόγηση στις επιστημονικές δημοσιεύσεις από την αρχή του 20ου αιώνα
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
Άβαταρ μέλους
breadfan
Δημοσιεύσεις: 1722
Εγγραφή: 20 Ιουν 2009 03:16
Τοποθεσία: Πάτρα

Φανταστείτε τι θα γινόταν αν κάποιος προσπαθούσε να κάνει το ίδιο στην Ελλάδα...
Μαύρο φίδι που τον έφαγε...
Εικόνα
Οὐκ ἄρα τὸ θεοφιλὲς ὅσιόν ἐστιν, ὦ Εὐθύφρων, οὐδὲ τὸ ὅσιον θεοφιλές, ὡς σὺ λέγεις, ἀλλ᾽ ἕτερον τοῦτο τούτου.
Απάντηση