Ένας άθεος ιερέας

Οτιδήποτε αφορά την επικαιρότητα ή πρακτικά θέματα σχετικά με την αθεΐα και την θρησκεία. Θέματα γενικής επικαιρότητας συζητιούνται στα "Εκτός θέματος", υποσυζήτηση "Ειδήσεις και επίκαιρα".
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
zab
Δημοσιεύσεις: 90
Εγγραφή: 13 Νοέμ 2010 10:23
Όνομα Ιστότοπου: -

«Όταν ένα άτομο πάσχει από μία πλάνη, αυτό λέγεται τρέλα... Όταν πολλά άτομα πάσχουν από μία πλάνη, αυτό λέγεται θρησκεία»!
Άβαταρ μέλους
aristotelis_1
Δημοσιεύσεις: 4670
Εγγραφή: 31 Αύγ 2009 15:33
Όνομα Ιστότοπου: -

φανταστειτε τωρα εμενα να βγαζω λογους εναντιων τον οπαδων και εναντιων του αθλητισμου ε αν με πληρωνουν ευχαριστως :)
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΑΡΗΣ
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

"Η Εκκλησία πρέπει να είναι ευαίσθητη σε ό,τι συμβαίνει στην κοινωνία, πρέπει να αλλάζει για να παραμείνει χριστιανική. Δεν μπορείς να κάνεις σήμερα κήρυγμα για τον Παράδεισο με τον ίδιο τρόπο που το έκανες πριν από 2.000 χρόνια"
Ε βέβαια, μη χάσουμε και τον πελάτη! :D

Μα σοβαρά μιλάνε τώρα; Αν δεν πιστεύουνε, τότε γιατί στην ευχή είναι ιερείς; Χμμμ.... :think:
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
RaspK
Δημοσιεύσεις: 2314
Εγγραφή: 13 Ιαν 2010 14:06
Όνομα Ιστότοπου: -

Όπως έχω ξαναπεί, το παιχνίδι αυτό παίζεται με πολλούς τρόπους εδώ και αιώνες: βλέπε τις «κατ' οικονομίαν» αποδοχές της Ανατολικής Ορθοδόξου Χριστιανική Εκκλησίας... Για όσους δε θυμούνται σε τι αναφέρομαι, η κατάνυξη, η εξομολόγηση και η νηστεία είναι υποχρεωτικές πτυχές της Χριστιανικής παράδοσης (Καθολική/Ορθόδοξη Εκκλησία) κι όμως η Εκκλησία δε χάνει πελατεία παντού με την επιμονή των ιερέων επί του θέματος, ειδικά όσον αφορά το σεξ (που επίσης νυστεύεται), για να μην αναφέρω ότι αυτά αφορούν όλον το χρόνο (η νηστεία διαρκεί κατά τι λιγότερο των μισών ημερών ενός έτους).

Τέλος, ο Χριστός φέρεται να είπε ότι το να διαζευκτείς και ξαναπαντρευτείς για οτιδήποτε πέραν πορνείας (δηλ. σεξουαλικής ανηθικότητας) είναι ίσο μοιχείας!
“Wisdom, love, is mostly awareness.”
Μάκης
Δημοσιεύσεις: 1219
Εγγραφή: 20 Απρ 2010 02:38
Όνομα Ιστότοπου: -

Το έχω πει και άλλη φορά (και έχω πολλές αποδείξεις γιαυτό) ότι στα υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας κανείς τους δεν πιστεύει. Απλώς κάνει ή λέει ότι πιστεύει, όπως ακριβώς και ο πολιτικός λέει ότι επιτελεί λειτούργημα. Και οι δυό τους χέρι - χέρι διοικούν και πατρονάρουν αφελείς για ίδιον όφελος και φυσικά του συστήματος. Είναι οι ταγοί, δηλ. οι τσομπάνιδες του λαού.
tyxkatmal
Δημοσιεύσεις: 979
Εγγραφή: 26 Δεκ 2009 14:10
Όνομα Ιστότοπου: -

Αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στην διαθήκη του ιερέα jean meslier. για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να την αναζητήσει στο βιβλίο του κολάτου με ομώνυμο τίτλο η στην ιστορία της αθειας του ζώρζ μινουά.
Άβαταρ μέλους
Ευθύμης
Δημοσιεύσεις: 3332
Εγγραφή: 18 Αύγ 2009 01:08
Όνομα Ιστότοπου: -

Οι άθεοι γίνονται οι καλύτεροι παπάδες γιατί πρώτον έχουν ακριβή συναίσθηση του τι είναι και τι λένε και δεύτερον γιατί και μόνο το γεγονός ότι είναι άθεοι σε μια κυρίαρχα χριστιανική κοινωνία δείχνει ότι έχουν σκεφτεί καλά κάποια υπαρξιακά ζητήματα. Από εκεί και πέρα, "η δουλειά δεν είναι ντροπή". Αφήστε που είναι από τις λίγες θέσεις στο δημόσιο της οποίας τα δικαιώματα δε θίχτηκαν.
Η αθεΐα δεν είναι το παν αλλά είναι μια καλή αρχή.
Άβαταρ μέλους
αμόρφωτη γκόμενα
Δημοσιεύσεις: 198
Εγγραφή: 07 Μαρ 2010 02:35
Όνομα Ιστότοπου: -

Πέρα από την παρατήρηση πως ένα μαγαζί προτιμά να διευρύνει το αγοραστικό του κοινό, από το να βάλει λουκέτο, διακρίνω και κάτι εξαιρετικά ευοίωνο: Την έντονη μεταβατικότητα αυτού του σταδίου. Εντοπίζεται στο ότι όχι μόνο οι αρνητές της θρησκείας πολλαπλασιάζονται, αλλά και στο ότι αρχίζουμε να θεωρούμε συμβατή, στο ίδιο πρόσωπο, την ιδιότητα ενός οπαδού της και ενός αμφισβητία της. Άλλωστε, και στην αντίστοιχη, μικρογραφημένη πορεία του ενός ατόμου, σε πρώτη φάση ξεκινάει να "απομεταφυσικοποιεί" κάποια τμήματα των φιλοσοφικών του αντιλήψεων, έως ότου καταφέρει να ξεφορτωθεί απόλυτα τη θρησκεία από τις διανοητικές του πλάτες.

Σκέφτομαι κατ' αναλογία, την πολιτική, και πώς η φιλελεύθερη βούληση κατάφερε να αφαιρέσει τη δογματική ιδεολογία από την έννοια της πολιτικής πεποίθησης. Μου φαίνεται αρκετά αναμενόμενο οι θρησκείες να μετατραπούν σε αποθεολογικοποιημένα κατασκευάσματα, ή να συγχωνευτούν σε μία πνευματιστική και μη μεταφυσική αντίληψη, μέχρι η ανθρωπότητα να μη χρειάζεται ούτε καν το τελευταίο της αυτό δεκανίκι.
RaspK
Δημοσιεύσεις: 2314
Εγγραφή: 13 Ιαν 2010 14:06
Όνομα Ιστότοπου: -

Βλέπε Ιαπωνία, δηλαδή. ;)
“Wisdom, love, is mostly awareness.”
Απάντηση