Θρησκευτικά στα σχολεία. Υπέρ ή κατά;

Είστε υπέρ ή κατά της διδασκαλίας των θρησκευτικών;

Υπέρ. Μόνο έτσι μπορείς να γνωρίσεις τον εχθρό σου.
4
2%
Να γίνεται το μάθημα αλλά να είναι επιλεγόμενο.
20
10%
Να διδάσκεται, αλλά να εξετάζει αντικειμενικά αρκετές κύριες θρησκείες.
57
28%
Με δουλεύεις, έτσι; Φυσικά και είμαι ΚΑΤΑ!
85
42%
Ας ξεριζώσουμε τη μάστιγα! Φωτιά στις θεολογικές σχολές!
34
17%
Γκια Ελ Ντοράντο από 'ντώ; Ούγκα! (Αλλιώς: δείξε μου τα αποτελέσματα)
3
1%
 
Σύνολο ψήφων: 203
Άβαταρ μέλους
Γιατρος Του Ικα
Δημοσιεύσεις: 5537
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 13:22

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η ιδιαιτερότητα του θρησκευτικού φαινομένου που καθιστά απαραίτητο το να αφιερωθεί ένα ειδικό και ξεχωριστό μάθημα σ αυτό έστω και "θρησκειολογίας";Ένα μάθημα ιστορίας του πολιτισμού για παράδειγμα δεν θα αρκούσε για να δώσει στους νέους όσες γνώσεις χρειάζονται για το φαινόμενο της θρησκείας ως παράγωγο του ανθρώπινου πνεύματος και του πολιτισμού;

Τον δε φόβο ότι αν περιθωριοποιηθεί ο χριστιανισμός θα γίνει ακόμη πιο φονταμενταλιστικός τον θεωρώ υπερβολικό.Στην πράξη η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο εκκοσμικευμένη απ'όσο νομίζουμε. Αν κάποιοι σπεύσουν να στείλουν τα παιδιά τους στο κατηχητικό νομίζω την ζημιά την έχουν ήδη κάνει από το σπίτι τους και απλά θα αναδειχτεί ίσως ακόμη πιο ξεκάθαρα ακόμη και στους γιαλαντζί πιστούς η φονταμενταλιστική φύση του καθ'ημάς χριστιανισμού, πράγμα χρήσιμο καθώς είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος ο μύθος της ανεκτικότητας της ορθοδοξίας.
Άνθρωπος χωρίς Θεό,ψάρι χωρίς ποδήλατο.

Είδα χτές ένα πεφταστέρι και ευχήθηκα να πέσει στο σπίτι σου.(Mikeius)

Ένα πέτρινο λιοντάρι στην μπασιά της νύχτας, με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα…
Άβαταρ μέλους
egore
Δημοσιεύσεις: 1666
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2009 04:24
Όνομα Ιστότοπου: -

Γιατρος Του Ικα έγραψε:Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η ιδιαιτερότητα του θρησκευτικού φαινομένου που καθιστά απαραίτητο το να αφιερωθεί ένα ειδικό και ξεχωριστό μάθημα σ αυτό έστω και "θρησκειολογίας";Ένα μάθημα ιστορίας του πολιτισμού για παράδειγμα δεν θα αρκούσε για να δώσει στους νέους όσες γνώσεις χρειάζονται για το φαινόμενο της θρησκείας ως παράγωγο του ανθρώπινου πνεύματος και του πολιτισμού;
Γιατρέ, έχω την εντύπωση πως ένας πρωταρχικός σκοπός της εκπαίδευσης είναι η ενημέρωση, και επειδή βλέπω την θρησκεία σαν μια χρόνια ευαισθησία σε νοητικούς ιούς, θεωρώ αρκετά χρήσιμη τη θρησκειολογία και ως εισαγωγικό μάθημα πρώτης βαθμίδας.
έξυπνος αυτός που βρίσκει την χαρά και σοφός αυτός που γνωρίζει την αξία της σιωπής
Άβαταρ μέλους
noxteryn
Δημοσιεύσεις: 2210
Εγγραφή: 02 Απρ 2010 15:40
Όνομα Ιστότοπου: noxteryn
Τοποθεσία: Αργυρούπολη
Επικοινωνία:

Η πολιτική είναι ακόμα πιο ευαίσθητο στοιχείο, αλλά δε διδάσκεται καν.
:think:
"The irony of the Information Age is that it has given new respectability to uninformed opinion."
Άβαταρ μέλους
kapages
Δημοσιεύσεις: 2911
Εγγραφή: 23 Δεκ 2010 05:10
Όνομα Ιστότοπου: -

Comte de Toulouse έγραψε:kapages, η Βέρα και εγώ έχουμε ισχυρότατες ενδείξεις ότι οι θεολόγοι σε ένα τέτοιο ημίμετρο θα το κάνουν κρυφό σχολειό.
Δεν έχεις δώσει επαρκώς κάποια απάντηση/αντεπιχείρημα σε αυτό.
δεν θεωρώ τις ενδείξεις σας ισχυρότατες και αξιοπιστες (μπλογκς κλπ), δεν δεχομαι οτι η πολιτικη του κρατους μπορει να καθοριζεται απο το τι προτιθενται να κανουν καποιοι φανατικοι, και θεωρω οτι η ζημια απο την ελλειψη ενος μαθηματος θρησκευτικων θα ειναι πολυ μεγαλυτερη απο αυτην που θα προκαλουν καποιοι λιγοστοι φανατικοι, που θα χουν καταφερει να περασουν τα τεστ παιδαγωγικης επαρκειας, με κινδυνο της καριερας τους και εκτος παιδαγωγικης πολιτικης και προγραμματος σπουδων.

Το επιχειρημα του Γιατρου του ΙΚΑ περι υπερβολικου φοβου θα ηταν ισως valid αν δεν ειχαμε πλεον και πολλα παιδια μουσουλμανων στην ελληνικη κοινωνια, τα οποια θα μαθουν για τη θρησκεια τους μονο μεσω μουλαδων και φανατικων αν δεν την διδαχτουν στο σχολειο. Δεν ζουμε στο 2000, ζουμε υπο συνθηκες φτωχειας, που συνεχως προβλεπεται να επιδεινωνονται, και δεν εχω πειστει οτι το θρησκευτικο συναισθημα εχει υποχωρησει σε επιπεδα χωρις γυρισμο.


Υπαρχει μαθημα πολιτικης αγωγης στο σχολειο.
Παραδεισος ειναι η ικανοποιηση καθε ατομικης επιθυμιας. Κολαση, ειναι η συγκεντρωση αυτων των ατομικων παραδεισων...
Άβαταρ μέλους
Βέρα
Δημοσιεύσεις: 777
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2010 11:04
Όνομα Ιστότοπου: -

kapages έγραψε:δεν δεχομαι οτι η πολιτικη του κρατους μπορει να καθοριζεται απο το τι προτιθενται να κανουν καποιοι φανατικοι
Αφού οι τοποθετήσεις θεολόγων δεν σου φαίνονται αρκετά πειστικές, τότε η στάση του ίδιου του Κράτους και των πολιτικών που δεν σέβονται τις υπογραφές που έχουν βάλει σε διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες με την ΕΕ προκειμένου να μην έρθουν σε αντιπαράθεση με τη "λαϊκή βάση" και τους φανατικούς και χάσουν ψήφους, θα έπρεπε να σε έχει πείσει από μόνη της, ώστε να μην αναγκαζόμαστε να φέρουμε επιπλέον επιχειρήματα.

Η Ένωση στις διεκδικήσεις της θεωρώ ότι πρέπει να περιλαμβάνει την κατάργηση των θρησκευτικών, δεδομένου ότι το οργανωμένο κράτος οφείλει να παραμένει ουδέτερο απέναντι σε όλους τους πολίτες του. Φαντάσου στο μάθημα της κοινωνικής πολιτικής αγωγής, ανάλογα του κυβερνώντος κόμματος, να δίδασκαν τα παιδιά δεξιά ή αριστερή πολιτική ιδεολογία.
«Η μόνη επαφή της ελληνικής εκκλησίας με το πνεύμα, τα τελευταία εκατό χρόνια, ήσαν οι αφορισμοί του Ροΐδη, του Λασκαράτου και του Καζαντζάκη.» (Νίκος Δήμου)
Άβαταρ μέλους
kapages
Δημοσιεύσεις: 2911
Εγγραφή: 23 Δεκ 2010 05:10
Όνομα Ιστότοπου: -

Βερα, δεν ειναι αυτο επιχειρημα που μπορει να εχει η Ενωση, οτι δηλαδη επειδη δεν σας εμπιστευομαστε σαν κρατος οτι μπορειτε να ορισετε και κυριως να εφαρμοσετε μια αντικειμενικη και ουδετερη προς τις θρησκειες πολιτικη στα θρησκευτικα, απαιτουμε να τα καταργησετε.

σου φαινεται εσενα μια λογικη θεση που μπορει να σταθει σε ενα δημοσιο διαλογο;
ειναι σαν να του λες του αλλου, εισαι αναξιος συνομιλητης, οτι και να υποσχεθεις σε θεωρω ψευτη και ανικανο να το εφαρμοσεις, και απαιτω να υπερασπιαστεις το δικιο μου, ανεξαρτητως απο το δικιο της κοινωνιας που θελει να "περιορισει" τον θρησκευτικο φονταμενταλισμο ωστε να προστατευτει.

Αν θες να με πεισεις, να κατσουμε να βρουμε ενα πακετο μετρων εναντια στο θρησκευτικο φονταμενταλισμο στη παιδικη ηλικια. Πχ να βαλει χερι στα κατηχητικα (να υπαρχει υποχρεωτικη πιστοποιηση επαρκειας γνωστικης και ψυχολογικης, ελεγχοι κλπ). να κοψει το χερι οσων πουλανε τη Ζωη του παιδιου και αλλα ηλιθια χριστιανικα περιοδικα στα σχολεια.

Με τα επιχειρηματα τα γενικα περι ισοτητας εγω δεν πειθομαι, γιατι εχω μπροστα μου ενα προβλημα υπαρκτο που το εχω ζησει απο κοντα και το ξερω. Και αν οι γονεις μου ηταν λογικοι και με αφησαν στο κατηχητικο 3 μερες (ιστοριες φρικης), αλλοι της ηλικιας μου δεν σταθηκαν τοσο τυχεροι.
Παραδεισος ειναι η ικανοποιηση καθε ατομικης επιθυμιας. Κολαση, ειναι η συγκεντρωση αυτων των ατομικων παραδεισων...
Άβαταρ μέλους
Αναρχος
Δημοσιεύσεις: 4450
Εγγραφή: 26 Φεβ 2011 10:45
Όνομα Ιστότοπου: www.dalani.blogspot.com

Βέρα έγραψε: Η Ένωση στις διεκδικήσεις της θεωρώ ότι πρέπει να περιλαμβάνει την κατάργηση των θρησκευτικών, δεδομένου ότι το οργανωμένο κράτος οφείλει να παραμένει ουδέτερο απέναντι σε όλους τους πολίτες του.
Ναι. Των θρησκευτικών όπως διδάσκονται σήμερα... ως ομολογιακού χαρακτήρος μάθημα. Οι θρησκείες, θέλουμε δεν θέλουμε, είναι στην ζωή μας, στην καθημερινότητά μας. Αποτελούν στοιχείο του κάθε πολιτισμού. Δεν είναι δυνατόν να αποκλεισθούν οι μαθητές από αυτήν την γνώσι. Το εάν θα η γνώσις αυτή θα δίδεται μέσω μαθήματος θρησκειολογίας, κοινωνιολογίας ή ο,τιδήποτε άλλο είναι άλλο θέμα.
Βέρα έγραψε: Φαντάσου στο μάθημα της κοινωνικής πολιτικής αγωγής, ανάλογα του κυβερνώντος κόμματος, να δίδασκαν τα παιδιά δεξιά ή αριστερή πολιτική ιδεολογία.
Το μάθημα κοινωνικής πολιτικής αγωγής είναι ΚΑΙ αυτό στρατευμένο. Το ιδανικό του είναι το πολιτικό σύστημα της αντιπροσωπευτικής "δημοκρατίας"...
No gods, no masters
Είμαστε εμείς που ζυμώνουμε και δεν έχουμε ψωμί Εμείς που βγάζουμε το κάρβουνο και κρυώνουμε Είμαστε εμείς που δεν έχουμε τίποτα κι ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο. Τάσος Λειβαδίτης
Ἄφοβον ὁ θεός, ἀνύποπτον ὁ θάνατος· καὶ τ’ ἀγαθὸν μὲν εὔκτητον, τὸ δὲ δεινὸν εὐκαρτέρητον.
Άβαταρ μέλους
Βέρα
Δημοσιεύσεις: 777
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2010 11:04
Όνομα Ιστότοπου: -

kapages, παρεξήγησες. Το σχόλιό μου δεν αποτελεί επιχείρημα για την κατάργηση, αλλά απάντηση στην άρνησή σου να δεχτείς "ότι η πολιτική του κράτους μπορεί να καθορίζεται από το τι προτίθενται να κάνουν κάποιοι φανατικοί". Κατέδειξε, νομίζω, πως τόσα χρόνια, αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Νόμιζα πως η Ζωή του Παιδιού δεν κυκλοφορεί πλέον, παρά μόνο σε συλλεκτικούς τόμους. Μπορεί να κάνω λάθος. Το σίγουρο είναι ότι δεν πωλείται τίποτα σχετικό μέσα στα σχολεία. Τώρα, απ' έξω και σε κάποια απόσταση από την είσοδο/έξοδο των μαθητών, μπορεί να μοιραστεί το οτιδήποτε. Αυτό είναι ελευθερία του λόγου.

Συνεχίζοντας, (απευθύνομαι και στον Άναρχο) μεταφέρω όχι προσωπική μου άποψη, αλλά παιδαγωγών που αποδέχονται και οι ίδιοι οι θεολόγοι, πως δηλαδή δεν μπορεί να διδάσκεται θρησκειολογία στην πρωτοβάθμια. Για εκεί ζητώ την πλήρη κατάργηση. Στα κατηχητικά, θα το ήθελα αυτό που προτείνεις, αλλά δεν βλέπω πώς ένα κράτος ουδέτερο μπορεί να παρέμβει στις θρησκευτικές οργανώσεις, και να ελέγξει τι και ποιοι διδάσκουν τα παιδιά. Εκεί, ο έλεγχος είναι θέμα των γονέων νομίζω.

Για τη θρησκειολογία στο Λύκειο και σε καθαρά ενημερωτικά πλαίσια, θα μπορούσα να συμβιβαστώ και να το αποδεχτώ. Θα ήθελα να είναι προαιρετική.
«Η μόνη επαφή της ελληνικής εκκλησίας με το πνεύμα, τα τελευταία εκατό χρόνια, ήσαν οι αφορισμοί του Ροΐδη, του Λασκαράτου και του Καζαντζάκη.» (Νίκος Δήμου)
Άβαταρ μέλους
kapages
Δημοσιεύσεις: 2911
Εγγραφή: 23 Δεκ 2010 05:10
Όνομα Ιστότοπου: -

και εσυ παρεξηγησες μαλλον επειδη η εκφραση μου ειχε μεταφορικη σημασια.
Η φραση μου "μπορει να καθοριζεται" δεν εχει τη σημασια της δυνατοτητας (αν ειναι δηλαδη δυνατο να γινεται ετσι, ή αν σημερα ή στο παρελθον γινεται ετσι), αλλα της ορθοτητας (αν πρεπει δηλαδη να γινεται ετσι).

Οποτε επαναδιατυπωνω: Δεν ειναι σωστο, δεν πρεπει, η πολιτικη του κρατους να καθοριζεται απο το τι προτιθενται να κανουν καποιοι φανατικοι. Στη συγκεκριμενη περιπτωση φανατικοι ειναι καποιοι θεολογοι που ειναι πιθανο να παρακουσουν τις οδηγιες και να προβουν σε παρανομη κατηχηση των μαθητων, στη περιπτωση που εφαρμοστει το μαθημα της θρησκειολογιας.

Ελευθερια του Λογου και της προωθησης σε περιοδικα που απευθυνονται σε παιδια και ευαισθητες ομαδες δεν υφισταται.
Ενα ουδετερο κρατος δεν ειναι δυνατον να αδιαφορει οταν υπαρχουν ανθρωποι που εμφυσουν συστηματικα το μισος και την αδιαλλαξια σε μικρα παιδια.

Θα ηθελα καποια αποδειξη οτι ειναι αδυνατη η διδασκαλια θρησκειολογιας στη πρωτοβαθμια εκπαιδευση. προφανως δεν θα γiνeι κοινωνιολογικη μελετη του φαινομενου της θρησκειας, αλλα χαμηλου επιπεδου (low level) ΚΑΤΗΧΗΣΗ αγαπης και αδελφοτητας μεταξυ των θρησκειων ή της ελλειψης θρησκειων πανω στα κοινα τους σημεια.

Σαν κοινωνια γενικοτερα εχουμε το δικαιωμα να κατηχησουμε τα παιδια μας με κοινα πολιτιστικα στοιχεια.
Η λογικη του να αφησουμε εντελως στο χερι των γονιων καθε εννοια ηθικοπλαστικης διαπαιδαγωγησης της νεολαιας, με βρισκει καθετα αντιθετο.
Τωρα αν διαφωνεις με τον ορο "θρησκειολογια" και θελεις να το ονομασουμε αλλιως το μαθημα στο Δημοτικο, δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα. Το θεμα ειναι να πειστουν και οι γονεις και να μην στελνουν τα παιδια στα κατηχητικα.
Πχ Η αγαπη και η ισοτητα με τα ματια της θρησκειας (δεν το εχω παντως το βαπτισμα)
Παραδεισος ειναι η ικανοποιηση καθε ατομικης επιθυμιας. Κολαση, ειναι η συγκεντρωση αυτων των ατομικων παραδεισων...
Άβαταρ μέλους
patroklos
Δημοσιεύσεις: 1714
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2010 13:22
Όνομα Ιστότοπου: -


Ζητω η ελλας

τα σεβη μου και χαιρε apeleytheros
Enjoy yourself. It's later than you think. / Διασκέδασε. Είναι πιό αργά από ό, τι νομίζεις

Chinese proverb /Κινεζική παροιμία
Άβαταρ μέλους
Γιατρος Του Ικα
Δημοσιεύσεις: 5537
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 13:22

Οι θεολόγοι είναι ακατάλληλοι να διδάξουν θρησκειολογία για τον ίδιο λόγο που τα πτηνά είναι ακατάλληλα να διδάξουν ορνιθολογία. Δεν είναι μελετητές του φαινομένου είναι το φαινόμενο.
Άνθρωπος χωρίς Θεό,ψάρι χωρίς ποδήλατο.

Είδα χτές ένα πεφταστέρι και ευχήθηκα να πέσει στο σπίτι σου.(Mikeius)

Ένα πέτρινο λιοντάρι στην μπασιά της νύχτας, με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα…
Άβαταρ μέλους
kapages
Δημοσιεύσεις: 2911
Εγγραφή: 23 Δεκ 2010 05:10
Όνομα Ιστότοπου: -

Μου φαινεται απολυτο το να λεμε οτι εξορισμου δεν μπορουν να διδαξουν θρησκειολογια οχι επειδη δεν εχουν το γνωστικο αντικειμενο (το οποιο μπορουν να αποκτησουν με σεμιναρια), αλλα επειδη ειναι πορωμενοι και προκατειλλημενοι. Ολοι τους.
Αρα πρεπει να απολυθουν απο τη δουλεια τους (να κανουν κατι αλλο).
Δε ξερω, δεν μου καλοκαθεται σαν σκεψη. Να λεγαμε για φιλολογους που πρεπει να διδαξουν μαθηματικα, να σου πω ναι.
Ειναι, σαν να μελετησουμε το προγραμμα σπουδων των ιστορικων, και επειδη ειχε εθνικιστικο περιεχομενο πριν απο 20 χρονια, να πουμε σημερα, που θελουμε να δωσουμε μια αλλη διασταση στο μαθημα της Ιστοριας, πως οι παλιοι ιστορικοι ειναι ακαταλληλοι και πρεπει να απολυθουν.

Αυτη ειναι η ενσταση μου.
Σεβομαι την αποψη σου Γιατρε του ΙΚΑ, επειδη εισαι καθηγητης και ισως ξερεις καλυτερα απο εμενα τα πραγματα. Για αυτο δεν θα επιμεινω. ΑΝ με κανουν υπουργο παιδειας, θα το ξανασκεφτω... :D
Παραδεισος ειναι η ικανοποιηση καθε ατομικης επιθυμιας. Κολαση, ειναι η συγκεντρωση αυτων των ατομικων παραδεισων...
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Δημοσιεύσεις: 3960
Εγγραφή: 11 Μαρ 2009 13:32
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Τοποθεσία: 7-
Επικοινωνία:

Πάντως kapages πρέπει να κατανοήσεις ότι οι θεολόγοι είναι extremely biased, και δεν μπορούν να διδάξουν αντικειμενικά θρησκειολογία.
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
Άβαταρ μέλους
kapages
Δημοσιεύσεις: 2911
Εγγραφή: 23 Δεκ 2010 05:10
Όνομα Ιστότοπου: -

Comte de Toulouse έγραψε:Πάντως kapages πρέπει να κατανοήσεις ότι οι θεολόγοι είναι extremely biased, και δεν μπορούν να διδάξουν αντικειμενικά θρησκειολογία.
θα το κατανοησω αν και εσυ κατανοησεις οτι η παραπανω φραση ειναι extremely biased. :D
Παραδεισος ειναι η ικανοποιηση καθε ατομικης επιθυμιας. Κολαση, ειναι η συγκεντρωση αυτων των ατομικων παραδεισων...
Άβαταρ μέλους
Γιατρος Του Ικα
Δημοσιεύσεις: 5537
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 13:22

Φίλτατε kapages, δεν αντιληφθήκατε το νόημα του παραλληλισμού μου. Λέω ακριβώς αυτό που λέτε και σεις. Δεν το κατέχουν το αντικείμενο.Το να είναι κάποιος άρρωστος δεν τον καθιστά ειδικό στο να διδάξει την φυσιολογία της ασθένειάς του.
Έτσι και οι εν Ελλάδι θεολόγοι.Σκοπός των σπουδών τους δεν είναι να τους κάνουν να κατανοήσουν το θρησκευτικό φαινόμενο αλλά να τους κάνει κήρυκες της ορθοδοξίας (ή αλλιώς φορείς της "ασθένειας").Αυτό μάθανε, αυτό ξέρουν, αυτό κάνουν.
Άνθρωπος χωρίς Θεό,ψάρι χωρίς ποδήλατο.

Είδα χτές ένα πεφταστέρι και ευχήθηκα να πέσει στο σπίτι σου.(Mikeius)

Ένα πέτρινο λιοντάρι στην μπασιά της νύχτας, με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα…
RaspK
Δημοσιεύσεις: 2314
Εγγραφή: 13 Ιαν 2010 14:06
Όνομα Ιστότοπου: -

kapages, εάν δεν αλλάξει το υλικό σπουδών των θεολόγων, με συγκεκριμένα σεμινάρια τα οποία θα καλούνται να σπουδάσουν, και άλλα πολλά, το να πιστέψει κανείς ότι θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες ενός θρησκειολογικού πλαισίου θα ήταν τουλάχιστον αισιόδοξο· εδώ είχα για μία χρονιά καθηγητή φυσικής που δεν ήξερε φυσική:
«Η κυκλική κίνηση» (μας είπε σε μία συγκεκριμένη άσκηση) «είναι ευθύγραμμη ομαλή, με μηδενική επιτάχυνση 5 μέτρα ανά seconde.» (Γαλλισμός· «σεκόν'τ».)
“Wisdom, love, is mostly awareness.”
Άβαταρ μέλους
kapages
Δημοσιεύσεις: 2911
Εγγραφή: 23 Δεκ 2010 05:10
Όνομα Ιστότοπου: -

οταν ακους καθηγητη να σου μιλαει στο πληθυντικο, καλλιο ειναι να τη κανεις σιγα σιγα γιατι φορτωνει αγρια! :D

Εγω δεχομαι οτι σημερα, οπως ειναι, ειναι ακαταλληλοι. Και απεχουν και πολυ απο το στοιχειωδες επιπεδο καταλληλοτητας. Δεν διαφωνουμε σε αυτο.

Εσυ σαν καθηγητης, εχεις την γνωμη οτι οι συναδελφοι σου ειναι τοσο πορωμενοι που ειναι ανεπιδεκτοι μαθησεως, οσα σεμιναρια και αν κανουν, οσες σπουδες και αν κανουν, οσα ψυχολογικα τεστ και αν περασουν. Δεξν υπαρχει ελπιδα για αυτους, ει ναι σαν φιλολογοι που καλουνται να διδαξουν μαθηματικα.
Σεβομαι τη γνωμη σου σαν καθηγητης που εισαι. Εχω αμφιβολιες, αλλα δεν θελω να ειμαι απολυτος.
Παραδεισος ειναι η ικανοποιηση καθε ατομικης επιθυμιας. Κολαση, ειναι η συγκεντρωση αυτων των ατομικων παραδεισων...
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Δημοσιεύσεις: 3960
Εγγραφή: 11 Μαρ 2009 13:32
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Τοποθεσία: 7-
Επικοινωνία:

kapages έγραψε:
Comte de Toulouse έγραψε:Πάντως kapages πρέπει να κατανοήσεις ότι οι θεολόγοι είναι extremely biased, και δεν μπορούν να διδάξουν αντικειμενικά θρησκειολογία.
θα το κατανοησω αν και εσυ κατανοησεις οτι η παραπανω φραση ειναι extremely biased. :D
Θεωρώ ότι είσαι extremely biased αν θεωρήσεις ότι είναι extremely biased η άποψή μου ότι οι καθηγητές είναι extremely biased. :)
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
RaspK
Δημοσιεύσεις: 2314
Εγγραφή: 13 Ιαν 2010 14:06
Όνομα Ιστότοπου: -

Ο λόγος για τον οποίο, kapages, υπάρχει μια σημαντική πιθανότητα να μη δύναται να διδάξουν ένα θρησκειολογικό μάθημα αφορά στο ποιοι άνθρωποι είναι αυτοί που σπούδασαν θεολογία. Ας πούμε, ο γαμπρός μου και η αδερφή μου, απόφοιτοι και με τον πάπυρό τους και απ' όλα (πολύ γούστο η τίβενος :lol:), δεν μπορώ να πω ότι πήγαν με θρησκειολογικό ενδιαφέρον. Ακόμα και τα όσα είδα να διδάσκονται είναι αναλόγου χαρακτήρος. Πώς, άραγε, θα ανταπεξέλθει ο... μελλοντικός θρησκειολόγος;

Είναι, για να το θέσουμε και αλλιώς, σα να ζητάμε από κάποιον που πήγε να σπουδάσει αστρολογία με τη θέλησή του να διδάξει αστρονομία.
“Wisdom, love, is mostly awareness.”
Άβαταρ μέλους
Andy Chaoscrow
Δημοσιεύσεις: 140
Εγγραφή: 23 Νοέμ 2010 17:14
Όνομα Ιστότοπου: -

Γιατρος Του Ικα έγραψε:Έτσι και οι εν Ελλάδι θεολόγοι.Σκοπός των σπουδών τους δεν είναι να τους κάνουν να κατανοήσουν το θρησκευτικό φαινόμενο αλλά να τους κάνει κήρυκες της ορθοδοξίας (ή αλλιώς φορείς της "ασθένειας").Αυτό μάθανε, αυτό ξέρουν, αυτό κάνουν.
Spot on, Doc!
Seaweeds like emerald veins she sleeps beneath the breaking weight
A silent dying ocean's slow defeat
The floods will rise and take us all
An end to all this quarrel
A final grace to rid her grief
Oh, Mother show no mercy for me
Απάντηση