ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ (ΝΕΦΕΛΗ)

Αμέσως μετά την εγγραφή σας περάστε από εδώ να πείτε ένα «χαίρετε» μαζί με δυό λόγια για τον εαυτό σας, και να λάβετε το «αντιχαίρετε» από τους άλλους.
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Δημοσιεύσεις: 3960
Εγγραφή: 11 Μαρ 2009 13:32
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Τοποθεσία: 7-
Επικοινωνία:

themosk έγραψε:ουαου! πρωτη φορα διαβαζω ανθρωπο που απο πολυ θρησκος γινεται αθεος. ευγε!!!
Διάβασε και εδώ.
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
Άβαταρ μέλους
themosk
Δημοσιεύσεις: 90
Εγγραφή: 24 Αύγ 2010 12:56
Όνομα Ιστότοπου: ΑΣΜΟΔΑΙΟΣ Ο ΚΑΡΑΒΛΑΧΟΣ
Επικοινωνία:

και παλι ουαου! :D

δεν ειχα ιδεα για τετοια σκοτεινα πραματα εγω. ευτυχως ποτε δεν με πλησιασε η αρρωστια αυτη περισσοτερο απο τα 200 μετρα (η κοντινοτερη εκκλησια απο το σπιτι μου). μπραβο σας λοιπον! ειναι θαυμασιο το οτι μπορεσατε να αποτιναξετε κατι το οποιο στα περισσοτερα παιδια φυτευεται με το ζορι σε πολυ μικρη ηλικια και υποττασει τη σκεψη σε ολη την πορεια της ζωης του ατομου.
nefeli
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2010 10:13
Όνομα Ιστότοπου: -

Και δεν ήμουν απλά πιστή στο τυπικο. Ημουν πιστή ένθερμη με πνευματικό, εξομοληγήσεις , εκκλησιασμούς, προσευχές κλπ. Απλά δεν άντεξε άλλο η λογική και το συναίσθημα σε τέτοιες ασυναρτησίες και παραλογισμούς. Στους πιο πολλούς πιστούς φαίνεται αδύνατον να γίνει κανείς άθεος με βάση συναισθηματικά κριτήρια (από συζητήσεις που έκανα) γιατί θεωρούν ότι οι άθεοι είναι όχι μόνο ανήθικοι αλλά και χωρίς αισθήματα. Αν όμως ξεφύγεις από το μικρόκοσμό σου, στον οποίο έχει βολέψει τη συνείδηση σου ότι είσαι καλός άνθρωπος επειδή κάνεις προσευχές και ευχέλαια και αρχίσεις να κοιτάς τη δυστυχία που υπάρχει γύρω σου ή ακόμα χειρότερα να θέλεις να κάνεις κάτι γι'αυτό τότε πραγματικά συνειδητοποιεις ότι ο κόσμος δεν γίνεται καλύτερος με προσευχές και νηστείες. Και ότι τα κολλημένα και προκατειλλημμένα μυαλά είναι ότι χειρότερο για τον κόσμο αυτό.
Άβαταρ μέλους
Andy Chaoscrow
Δημοσιεύσεις: 140
Εγγραφή: 23 Νοέμ 2010 17:14
Όνομα Ιστότοπου: -

Κι εδώ μια από τα ίδια... Και έρχεται μια μέρα που λες: Ή ο θεός είναι μέγας μπάσταρδος ή δεν υπάρχει. Όποια και να είναι η αλήθεια, μόνος/μόνη πρέπει να την αντιμετωπίσεις. Και κάνεις τη μεγάλη στροφή...

Απορώ αυτοί που (λένε πως) είδαν θαύματα και εκπληρώσεις προσευχών, τι παραπάνω έκαναν από εμάς; Γιατί σύμφωνα με αυτούς, εμείς κάτι κάναμε λάθος, δε γίνεται αλλιώς...
Seaweeds like emerald veins she sleeps beneath the breaking weight
A silent dying ocean's slow defeat
The floods will rise and take us all
An end to all this quarrel
A final grace to rid her grief
Oh, Mother show no mercy for me
nefeli
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2010 10:13
Όνομα Ιστότοπου: -

Τίποτα δεν εχουν δεί. έτσι νομίζουν. Έτσι νόμιζα κι εγώ όταν πίστευα. Η αυθυποβολή είναι τόσο μεγάλη που νομίζεις ότι βλέπεις θαύματα αλλά δεν είναι έτσι. Αν ρωτήσεις τι θαύματα είδαν και τι προσευχές εκπληρώθηκαν θα σου πουν πράγματα που μπορούν να συμβούν στον καθένα: πχ. βρήκαν δουλειά, πέρασαν στις εξετάσεις (αφού είχαν διαβάσει εννοείται, αλλά αυτό δεν το λένε), βρήκαν κανα 50ευρω στο δρόμο, κλπ. Και αν τους ρωτήσεις γιατί τότε ο θεός ασχολείται με ψιλοπράγματα αλλά δεν κάνει καλά το παιδάκι με αναπηρία μολονότι η μάνα προσεύχεται όλη μέρα και είναι υπόδειγμα χριστιανής αρχίζουν τις θεωρίες που είναι όλες τόσο σαχλές και εκνευριστικές.
Εγώ απλά πιστεύω ότι με το θέμα της θρησκείας οι άνθρωποι βολεύουν τη συνείδηση τους θεωρώντας ότι είναι και καλοί άνθρωποι αφού εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και κλείνουν τα αυτιά και τα μάτια και στη λογική και ταυτόχρονα σε όλες τις ασχήμιες της ζωής αρκεί να μη χτυπήσουν την πόρτα τους. Και όσο τα άσχημα (αρρώστιες, πόνος, κλπ) συμβαίνουν στους άλλους ξέρουν να ηθικολογούν.
Αυτά όμως όταν πίστευα δεν τα πολυσκεφτόμουν κι εκλεινα κι εγώ τα μάτια στη λογική. Σαν ανήσυχο όμως πνεύμα θα το κάνεις μια, θα το κάνεις δυο, ε, κάποια στιγμή δεν θα αντέξεις άλλο και θα πρέπει να αντιμετωπίσεις τη μονη αλήθεια. Θεός δεν υπάρχει. Και απορρείς μετά γιατί τόσο καιρό απέρριπτες το αυτονόητο.
Άβαταρ μέλους
Αναρχος
Δημοσιεύσεις: 4450
Εγγραφή: 26 Φεβ 2011 10:45
Όνομα Ιστότοπου: www.dalani.blogspot.com

nefeli έγραψε:...Η αυθυποβολή είναι τόσο μεγάλη που νομίζεις ότι βλέπεις θαύματα αλλά δεν είναι έτσι...
Η βλάβη είναι μεγάλη και μετά κάποιο καιρό ανεπανόρθωτη...
Εγνώρισα άνθρωπο (;), δυστυχώς σπουδαγμένο, ο οποίος επίστευε ότι οι ...δεινόσαυροι είναι μύθος πλασμένος από οργανώσεις οι οποίες σκοπό έχουν να πλήξουν την εκκλησία του Χριστού. Άλλωστε ο θεός "έπλασε" τον κόσμο πριν 58 αιώνες περίπου... :music-guitarred:
Ενημερωτικά, ο πνευματικός του ήταν μοναχός των Μετεώρων...
No gods, no masters
Είμαστε εμείς που ζυμώνουμε και δεν έχουμε ψωμί Εμείς που βγάζουμε το κάρβουνο και κρυώνουμε Είμαστε εμείς που δεν έχουμε τίποτα κι ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο. Τάσος Λειβαδίτης
Ἄφοβον ὁ θεός, ἀνύποπτον ὁ θάνατος· καὶ τ’ ἀγαθὸν μὲν εὔκτητον, τὸ δὲ δεινὸν εὐκαρτέρητον.
nefeli
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2010 10:13
Όνομα Ιστότοπου: -

εδώ πιστεύουν στον Αδάμ και την Εύα!!!! Αυτό τα λέει όλα
Άβαταρ μέλους
themosk
Δημοσιεύσεις: 90
Εγγραφή: 24 Αύγ 2010 12:56
Όνομα Ιστότοπου: ΑΣΜΟΔΑΙΟΣ Ο ΚΑΡΑΒΛΑΧΟΣ
Επικοινωνία:

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τα οσα διαβασα εδω μου εδωσαν και παλι ελπιδα οτι κατι μπορει να αλλαξει...
Άβαταρ μέλους
Βέρα
Δημοσιεύσεις: 777
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2010 11:04
Όνομα Ιστότοπου: -

:handgestures-fingerscrossed:
«Η μόνη επαφή της ελληνικής εκκλησίας με το πνεύμα, τα τελευταία εκατό χρόνια, ήσαν οι αφορισμοί του Ροΐδη, του Λασκαράτου και του Καζαντζάκη.» (Νίκος Δήμου)
Απάντηση