Η εκκλησία διεκδικεί ό,τι πετάει και ό,τι κολυμπάει...

Οτιδήποτε αφορά την επικαιρότητα ή πρακτικά θέματα σχετικά με την αθεΐα και την θρησκεία. Θέματα γενικής επικαιρότητας συζητιούνται στα "Εκτός θέματος", υποσυζήτηση "Ειδήσεις και επίκαιρα".
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Δημοσιεύσεις: 3960
Εγγραφή: 11 Μαρ 2009 13:32
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Τοποθεσία: 7-
Επικοινωνία:

Από το romfea.gr
romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7383:2011-02-27-12-01-43&catid=13
Ιερά…. Χρυσόβουλα εν όψει εφορίας
Κυριακή, 27 Φεβρουάριος 2011
Συντάχθηκε απο τον/την Γιώργος Μανουσακάκης

Επίχειρηση οικειοποίησης όλων των ακινήτων της, αδιαφορώντας αν της ανήκουν ή όχι, ξεκίνησε η Εκκλησία της Ελλάδας εν όψει κτηματογράφησης της χώρας και του διαχωρισμού της από το κράτος.
Η... ιερά επιχείρηση στηρίζεται σε συμβολαιογραφικές δηλώσεις που αναφέρουν ότι τα ακίνητα της παραχωρήθηκαν από ευσεβείς χριστιανούς από την εποχή της Τουρκοκρατίας.
Με εντολή της Ιεράς Συνόδου, όλες οι μητροπόλεις της χώρας είναι υποχρεωμένες να πάνε σε συμβολαιογράφους και να συντάξουν συμβολαιογραφική δήλωση κυριότητας εκκλησιαστικού ακινήτου, βάσει του νόμου 3800/1957 που παραχωρεί ορφανά ακίνητα σε μονές και μητροπόλεις, αν αυτές μπορούν να αποδείξουν ότι είναι δικά τους.
Μάλιστα, μαζί με την εντολή της, η Ιερά Σύνοδος στέλνει σε όλους τους μητροπολίτες και υπόδειγμα της συμβολαιογραφικής δήλωσης που πρέπει να συνταχθεί.
Η σπουδή της Εκκλησίας να κατοχυρώσει την ακίνητη περιουσία που θεωρεί ότι είναι δικιά της φτάνει σε τέτοιο βαθμό που ζητά από τους ιεράρχες να δηλώσουν την οποιαδήποτε περιουσία θεωρούν ότι τους ανήκει, ακόμη και αν δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας.
Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από τη συμβολαιογραφική δήλωση: «Στον ανωτέρω ιερό ναό τον οποίο εκπροσωπεί το πιο κάτω περιγραφόμενο ακίνητο κτήμα, τελεί υπό τη νομή και κατοχή του από της ελευθερώσεως του Ελληνικού Κράτους και για το οποίο ακίνητο δεν υφίσταται νόμιμος τίτλος λόγω αδυναμίας κτήσεως τοιούτου κατά το επί Τουρκοκρατίας υφιστάμενο καθεστώς.
Ηδη ο εμφανισθείς με την εκτεθείσα ιδιότητά του προς τυπική τακτοποίηση των τίτλων του κατωτέρω ακινήτου, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3800 1957, δηλώνει ότι το πιο κάτω ακίνητο ανήκει κατά πλήρη κυριότητα νομή και κατοχή στον ιερό ναό από αμνημονεύτων χρόνων με άτυπη παραχώρηση από ευσεβή χριστιανό και επιπλέον από έκτακτη χρησικτησία».
Η απόφαση να γίνει αυτή η επιχείρηση οικειοποίησης των ακινήτων ελήφθη βασικά λόγω της απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος να προχωρήσει στην κτη ματογράφηση όλης της χώρας.
Με το φόβο λοιπόν ότι η Εκκλησία κινδυνεύει να χάσει τη γη της δηλώνει τα πάντα.
Στο μεταξύ, η Εκκλησία της Ελλάδος είναι ο μεγαλύτερος τσιφλικάς, καθώς οι εκτάσεις που κατέχει ξεπερνούν κατά πολύ το 1.000.000 στρέμματα, ενώ στην Αττική οι εκτάσεις που κατέχει αλλά και διεκδικεί είναι περισσότερες από 15.000 στρέμματα, τα οποία ανήκουν κυρίως στις μονές Πετράκη και Πεντέλης.
Στο λεκανοπέδιο η Εκκλησία της Ελλάδος, βάσει των δηλώσεών της στο Κτηματολόγιο, υποστηρίζει ότι κατέχει κεντρί κές πλατείες της Αθήνας αλλά και περιοχές φιλέτα σε Βάρη, Βουλιαγμένη και Κοκκιναρά.
Ειδικότερα στο Γραφείο Κτηματογράφησης Αθηνών κατατέθηκαν δηλώσεις από το Δήμο Αθηναίων και από την Εκκλησία της Ελλάδος για την πλατεία Αγίου Ανδρέα δίπλα στο Ιπποκράτειο, για την πλατεία Κολωνού, καθώς και για την πλατεία στη συμβολή των οδών Πόντου και Λαοδικεί ας στο Γουδή.
Ακόμη, από τον ιερό ναό Αγ. Θωμά για την πλατεία Αγίου Θωμά και από το Δήμο Αθηναίων για την πλατεία Μαβίλη και για το άλσος Ευαγγελισμού.
Από το Γραφείο Κτηματογράφησης Κορωπίου γνωστοποιείται ότι έχουν κατατεθεί δηλώσεις από την Εκκλησία της Ελλάδος για τμήματα της πλατείας πλησίον της οικίας Μερκούρη και της πλατείας επί των οδών Αθανασίου Διάκου και Βασιλίσσης Ολγας.
Να σημειωθεί ότι μόνο η αστική περιουσία της Εκκλησίας στην Αττική αποτελείται από 57 καταστήματα, 145 γραφεία και 154 διαμερίσματα.
Εδώ, βέβαια, πρέπει να τονιστεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έχει ξεκαθαρίσει ότι στο Κτηματολόγιο δηλώνει όλες τις εκτάσεις που έχει καθώς και όσες πιστεύει ότι της ανήκουν, προσκομίζοντας διάφορα έγγραφα, αλλά με το πέρας του χρόνου αυτές αξιοποιήθηκαν από άλλους φορείς.
Την τελευταία φορά που η Εκκλησία παραχώρησε στο κράτος ήταν το 1952, όταν η κυβέρνηση Πλαστήρα απαλλοτρίωσε περισσότερα από 800.000 στρέμματα.
Με νόμο που εκδόθηκε προβλεπόταν πως η αποζημίωση που θα λάμβανε η Εκκλησία θα αντιστοιχούσε στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας της απαλλοτριωμένης γης, δηλαδή περίπου 98 δισ. δραχμές της εποχής.
Η Εκκλησία υποστηρίζει πως ουδέποτε έλαβε την αποζημίωση, ενώ το κράτος εκτιμά ότι η Εκκλησία οφείλει ακόμα περίπου 200.000 στρέμματα!
Υπενθυμίζεται ότι από το 1950 το κράτος μισθοδοτεί τους κληρικούς. Η περιουσία που διαθέτει η Εκκλησία βρίσκεται σε περιοχές φιλέτα , όπως Βάρη, Βουλιαγμένη, Κολωνάκι, Καρέα και Κοκ κιναρά, αλλά έχει και πολλές δασικές και αγροτικές εκτάσεις.
Σύμφωνα με έκδοση της Αποστολικής Διακονίας, από τα 1.292.300 στρέμματα που βρίσκονται σε όλο τον ελλαδικό χώρο και ανήκουν στην Εκκλησία, τα 367.000 είναι χαρακτηρισμένα ως δασικές εκτάσεις, τα 735.300 αποτελούν βοσκότοπους και τα 189.900 είναι γεωργική γη.
Την ίδια στιγμή οι υπηρεσίες του Κτηματολογίου προσπαθούν να βάλουν μια τάξη στη λεγόμενη εκκλησιαστική περιουσία, η οποία χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες.
Πιο αναλυτικά ξεχωριστές δηλώσεις ιδιοκτησίας ακινήτων έχουν καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδος ως φορέας, οι μητροπόλεις και οι μονές που λειτουργούν και αυτόνομα, έχοντας το δικαίωμα να διαχειρίζονται την όποια ακίνητη περιουσία έχουν.
Οπως εκτιμούν οι υπηρεσίες του κτηματολογίου, η τακτοποίηση της ακίνητης περιουσίας της λεγόμενης εκκλησιαστικής περιουσίας θα διαρκέσει άλλον ένα χρόνο τουλάχιστον.
Στην Αττική οι μεγαλύτεροι οικοπεδούχοι είναι οι μονές Πετράκη και Πεντέλης, την περιουσία των οποίων διαχειρίζεται η Εκκλησία της Ελλάδος.
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
Άβαταρ μέλους
Ιοκάστη
Δημοσιεύσεις: 2298
Εγγραφή: 05 Μαρ 2009 13:18
Όνομα Ιστότοπου: Iokaste’s Blog
Επικοινωνία:

Μα γιατί τους αφήνουμε να κάνουν ό,τι θέλουν;;; Που είναι η αντίδραση του κόσμου;;; Κι επίσης εγώ γιατί δεν έχω χρυσόβουλα για κάτι;
http://iocaste.wordpress.com

Do you know how a falcon is trained my dear? Her eyes are sown shut. Blinded temporarily she suffers the whims of her God patiently, until her will is submerged and she learns to serve - as your God taught and blinded you with crosses.
Άβαταρ μέλους
Αναρχος
Δημοσιεύσεις: 4450
Εγγραφή: 26 Φεβ 2011 10:45
Όνομα Ιστότοπου: www.dalani.blogspot.com

Ιοκάστη έγραψε:...Κι επίσης εγώ γιατί δεν έχω χρυσόβουλα για κάτι;
Μα κι εσύ δεν καθόσουν καλά επί οθωμανικής κατοχής.... Ήθελες επαναστάσεις και μαλακίες.
No gods, no masters
Είμαστε εμείς που ζυμώνουμε και δεν έχουμε ψωμί Εμείς που βγάζουμε το κάρβουνο και κρυώνουμε Είμαστε εμείς που δεν έχουμε τίποτα κι ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο. Τάσος Λειβαδίτης
Ἄφοβον ὁ θεός, ἀνύποπτον ὁ θάνατος· καὶ τ’ ἀγαθὸν μὲν εὔκτητον, τὸ δὲ δεινὸν εὐκαρτέρητον.
Άβαταρ μέλους
Βέρα
Δημοσιεύσεις: 777
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2010 11:04
Όνομα Ιστότοπου: -

:laughing-rollingred:
«Η μόνη επαφή της ελληνικής εκκλησίας με το πνεύμα, τα τελευταία εκατό χρόνια, ήσαν οι αφορισμοί του Ροΐδη, του Λασκαράτου και του Καζαντζάκη.» (Νίκος Δήμου)
csar
Δημοσιεύσεις: 1695
Εγγραφή: 23 Σεπ 2012 08:00
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Wien (Osterreich)

Σχετίζεται με μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας που παραχωρήθηκε στο κράτος. Το βάζω εδώ για να μην ανοίγω άλλο νήμα

Αριθμός: 9270
Τύπος: Ερώτηση
Σύνοδος/Περίοδος: Α' ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
Θέμα: Συγκρότηση Επιτροπής η οποία θα προσδιορίσει τα όρια της παρακρατούμενης εκτάσεως γύρω από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου του Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας
Κόμμα: Ν.Δ.
Ημερομηνία: 08/04/2013
Ημ. τελευτ. τροποπ.: 08/04/2013
Καταθέτων: Σιούφας Βασιλείου Παύλος
Υπουργός: Λιβιεράτος Ευάγγελος (Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής)

Περίληψη ερώτησης
Αποτελεί συνέχεια της Ερώτησης 3803/08-11-2012 με θέμα «Συγκρότηση Επιτροπής σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 2 του νόμου 1811/88» σύμφωνα με την οποία:

Με το Νόμο 1811/88 παραχωρήθηκε στο Δημόσιο δασική και αγροτολιβαδική περιουσία από 149 Μονές (μεταξύ των οποίων η Μονή Αγ. Γεωργίου Μαυρομματίου), κοντά στην οποία βρίσκεται η σπηλιά όπου γεννήθηκε ο Καραϊσκάκης. Ο Δήμος Μουζακίου συνέταξε μελέτη προκειμένου να αναπλάσει την περιοχή και να την αξιοποιήσει τουριστικά αλλά αντιδρούν οι μοναχές της Μονής, οι οποίες θεωρούν ότι ο δασικός χώρος στον οποίο βρίσκεται η σπηλιά ανήκει στη Μονή. Ενώ έπρεπε να συγκροτηθεί επιστροπή που θα προσδιόριζε τις θέσεις, την έκταση και τα όρια της παρακρατούμενης από τη Μονή περιοχής, αυτό δεν έχει γίνει (csar: έχουν περάσει μόλις 25 χρόνια) παρά το ότι τη συγκρότηση της επιτροπής ζήτησε το Υπ. Περιβάλλοντος από τους ΓΓ της Περιφέρειας το 1998 (csar: μόλις 10 χρόνια μετά από το Ν. 1811/88).

Η απάντηση του Αν. Υπ. Περιβάλλοντος, Σ. Καλαφάτη, στην προηγούμενη ερώτηση ήταν ότι το ζήτημα εξετάζεται από την Ειδική Γραμματεία Δασών/ΥΠΕΚΑ. Με αυτήν την ερώτηση ο Σιούφας επανέρχεται και ξαναρωτάει τι γίνεται με την υπόθεση προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι αγανακτισμένοι με την καθυστέρηση και ότι δημιουργούνται συνεχείς έριδες μεταξύ των κατοίκων «και των αλλοδαπών μοναχών οι οποίες διαβιούν στη Μονή».
"Atheism: A non-prophet organization." (George Carlin)
csar
Δημοσιεύσεις: 1695
Εγγραφή: 23 Σεπ 2012 08:00
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Wien (Osterreich)

Αριθμός: 8084
Τύπος: Ερώτηση
Σύνοδος/Περίοδος: Β' ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
Θέμα: Διεκδικήσεις της Μονής Πετράκη σε βάρος κατοικιών και περιουσιών στο Δήμο Μαραθώνα
Κόμμα: Κ.Κ.Ε.
Ημερομηνία: 08/05/2014
Ημ. τελευτ. τροποπ.: 09/05/2014
Καταθέτων: Γκιόκας Χρήστου Ιωάννης
Υπουργοί:
1. Μανιάτης Ιωάννης (Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής)
2. Στουρνάρας Ιωάννης (Υπουργός Οικονομικών)
3. Αθανασίου Χαράλαμπος (Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων)

Περίληψη ερώτησης
Η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδας έχει υποβάλει ενστάσεις στο Γραφείο Κτηματογράφησης Μαραθώνα, όπου δηλώνεται το δικαίωμα της πλήρους και αποκλειστικής κυριότητας επί εκκλησιαστικής έκτασης συνολικού εμβαδού 28.134 τ.μ. στη θέση «Μπέη» του Δ. Μαραθώνα. Η έκταση αυτή παρουσιάζεται ως περιουσία της ΙΜ Ασωμάτων Πετράκη «περιελθούσα στην εν λόγω Ιερά Μονή από αμνημονεύτων ετών» και αναφέρεται ως εκκλησιαστική έκταση στο ΠΔ 20-01-1933 (ΦΕΚ 39 Α’/1933) άρα αποτελεί τίτλο εκ του νόμου.

Οι εν λόγω διεκδικήσεις είναι παράνομες διότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν στην κατοχή, νομή και κυριότητα κατοικίες και άλλες ιδιοκτησίες με τίτλους (αγοραπωλησίες, κληρονομιές κ.λπ.) εδώ και δεκαετίες και μάλιστα πληρώνουν τους αντίστοιχους φόρους, τέλη και δικαιώματα χωρίς να έχει εγερθεί ποτέ μέχρι τώρα καμία διεκδίκησης.

α. Τι μέτρα θα λάβετε ώστε να σταματήσουν οι διεκδικήσεις της Μονής Πετράκη και να αναγνωριστεί η κυριότητα όσων έχουν ιδιοκτησίες στην περιοχή;
β. Τι νομοθετικά μέτρα θα πάρετε ώστε να σταματήσουν οριστικά παρόμοιες διεκδικήσεις;

Περιλήψεις απαντήσεων
1. Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Αναρμόδιο.

2. Υπ. Οικονομικών:

3. Υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: Η κτηματογράφηση του Δ. Μαραθώνα έχει περάσει τα στάδια της συλλογής δηλώσεων, επεξεργασίας στοιχείων και ανάρτησης προσωρινών κτηματολογικών στοιχείων και βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης των ενστάσεων. Πάντως μόνον η ανάδειξη τέτοιων θεμάτων και όχι η επίλυσή τους εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπ. Περιβάλλοντος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tasos_didymoteicho την 10 Σεπ 2014 10:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: απαντήθηκε
"Atheism: A non-prophet organization." (George Carlin)
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Μετακίνησα τις δύο παραπάνω δημοσιεύσεις εδώ από το νήμα "Συζητήσεις για τη θρησκεία και την εκκλησία » ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΝ ΚΟΠΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ"
Off Topic
Προς τον csar: Προσέθεσα το παρόν νήμα στις κατηγορίες του εγγράφου κι ελέγχω άμεσα τους συνδέσμους.
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Απόφαση “βόμβα” του Εφετείου Δωδεκανήσου αναγνωρίζει την κυριότητα των νησίδων «Σεσκλί» στην Ιερά Μονή Πανορμίτη
Spoiler: Εμφάνιση
Mε την υπ΄αριθμ. 143/2014 απόφαση “βόμβα” του Εφετείου Δωδεκανήσου έγινε δεκτή η αίτηση χρησικτησίας που άσκησε κατά του Ελληνικού Δημοσίου η Ιερά Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου, διεκδικώντας την κυριότητα των νησίδων «Τεύτλουσα ή Σεσκλί», «Κουλουνδρός – Τρούμπεττο», «Ανώνυμη Νήσος ή Κουτσουμπός» και «Αρτικονήσι».

Το δικαστήριο με την πολυσέλιδη απόφαση του δίνει λύση και στο θέμα της κυριότητας ακινήτων στη νήσο Σύμη αοφού κρίνει ότι οι γαιές φύσεως αρζί – μίρι ή εραζι – εμιρέ, δηλαδή οι δημόσιες γαιές από την εποχή του Σουλτάνου Σουλεϊμάν, Τούρκου κατακτητή (1522 μ.Χ.) μέχτη τη δημοσιεύση του Ν. 2100/1952 δεν υπήρξαν στα Δωδεκάνησα εκτός της Ρόδου και της Κω, όπου ο Τούρκος κατακτητής είχε κυριεύσει με την σπάθη και με το δόρυ. Στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα μικρότερα νησιά της περιφέρειας του νέου Κτηματολογικού Γραφείου Σύμης, που δεν είχαν κατακτηθεί με τα όπλα, ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, όχι μόνο δεν δήμευσε τη γη, αλλά παραχώρησε προνόμοια και δικαιώματα, με αποτέλεσμα όλα ανεξαρτήτως τα κτήματα που κατείχαν, νέμονταν, και εξουσίαζαν από τότε οι κάτοικοι την νησιών αυτών να ανήκαν στους ιδιοκτήτες τους, ήταν δηλαδή ιδιόκτητες γαιές.

Όπως απεκάλυψε η “δημοκρατική” στο νότιο άκρο της νήσου Σύμης, σε απόσταση περίπου μισό ναυτικό μίλι, υπάρχει η νησίδα «Τεύτλουσα». Το σημερινό όνομα είναι παραφθορά της αττικής ονομασίας του τεύτλου σε «σεύτλον», το οποίο κατέληξε «σέσκλον – σέσκλα = Σεσκλί – Σεσκλιά», λαμβάνοντας δε υπόψη ότι επειδή είναι η μεγαλύτερη νησίδα παρακειμένων μικρότερων νησίδων, το όλο νησιώτικο σύμπλεγμα προσφωνούμενο με την ονομασία «Σεσκλί» ή Σεσκλιά» ορίζει το όλο ανωτέρω νησιωτικό σύμπλεγμα.
Δηλαδή η προαναφερόμενη μεγαλύτερη νήσος Τεύτλουσα ή Σεσκλί και οι παρακείμενες αυτής μικρότερες νησίδες «Κουλουνδρός», «Τρούμπεττο», «Κουτσουμπός» και «Αρτικονήσι» φέρουν από κοινού την ονομασία «Σεσκλί» ή Σεσκλιά» και αντίστοιχα ως νήσος «Σεσκλί» ή Σεσκλιά» προσδιορίζεται το όλο ανωτέρω σύμπλεγμα.

Όπως ανέφερε στην αίτησή του ο Ιερός Ναός Πανορμίτη, σύμφωνα με αγοραπωλητήριο συμβόλαιο της 8ης Μαρτίου 1791, που θεωρηθέν φέρει την μεγάλη επίσημη σφραγίδα της τότε Κοινότητας Σύμης, καταχωρηθέντος στο κτηματολογικό αρχείο του Ιερού Κώδικα και τα Κατάστιχα της Μονής, η Δημογεροντία Σύμης με επικεφαλής τον τότε Πρωτόγερο Μιχαήλ Μίγκλη, πώλησε, μετεβίβασε και παρέδωσε κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή προς την Ιερά Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου, υπαγόμενη τότε στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, εκπροσωπουμένου του Μητροπολίτου Ρόδου υπό του Επιτρόπου Παπά Νικήτα Χατζηβασιλείου και Ηγουμενεύοντος Καλλίστου της Ιεράς Μονής, την ως ανωτέρω απαρτιζομένη ως σύμπλεγμα νήσο «Σεσκλί» ή «Σεσκλιά», αντί καταβληθέντος τιμήματος δύο χιλιάδων εξακοσίων 2.600 γροσίων, από τότε δε μέχρι σήμερα η Ιερά Μονή Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτου έχει στην αδιαφιλονίκητη κυριότητα, νομή και κατοχή το όλον ως ανωτέρω νησιωτικό σύμπλεγμα.

Η ανωτέρω αγοραπωλησία, όπως τονίστηκε, επιβεβαιώθηκε αμέσως μετά δια επισήμου πράξεως του ιδίου του τότε Μητροπολίτου Ρόδου. Συγκεκριμένα ο τότε Μητροπολίτης Ρόδου Καλλίνικος, στο από 2 Απριλίου 1791 «Επιτήμιον του νησίου Σεσκλίου» έγγραφό του, επικυρών την ανωτέρω πώληση και την επ’ αυτής ανωτέρω έγγραφο πράξη και περαιτέρω λαμβάνων υπόψη τον περιγραφόμενο στην ανωτέρω πράξη αγοραπωλησίας ιερό οικονομικό σκοπό που εξυπηρετούσε η αγορά ειδικότερα δε την ανάγκη οικονομικής ενισχύσεως της Ιεράς Μονής Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτου στο υπέρ των αναξιοπαθούντων αγαθοεργό έργο της από την εν γένει καρποφορία της νήσου «Σεσκλί» ή «Σεσκλιά», εξαπολύει αυστηρότατο αφορισμό σ’ οποιονδήποτε «οψέποτε ήθελεν αποτολμήσει κακία και δυστροπία κινούμενος να διεγείρει ταραχάς, να ενοχλήσει το μοναστήρι ένεκεν τούτου του νησίου».
Επί πλέον σε μιαν ακόμη πράξη της τότε Κοινότητας της Σύμης της 12ης Ιουλίου του έτους 1842, που θεωρηθείσα φέρει επίσης την μεγάλη επίσημη σφραγίδα της τότε Κοινότητας Σύμης, εκδοθείσα και υπογραφείσα υπό του ιδίου του τότε Δημάρχου Σύμης Πέτρου Τζαταλιού, προσυπογράφοντος ως «νοταρίου» (ήτοι συμβολαιογραφούντος) του Ιερέα Παπά Μιχαήλ Μανουήλ, καταχωρηθείσας στο κτηματολογικό αρχείο του Ιερού Κώδικα και τα Κατάστιχα της Μονής, επιβεβαιούται διαπιστωτικώς η ως από το 1791 γενομένη ως ανωτέρω αγοραπωλησία και η ως ανωτέρω μεταβίβαση της κυριότητας στην Ιερά Μονή.

Επιβεβαιωτική και σε κάθε περίπτωση αναβιούσα την ως ανωτέρω κτήση των ανωτέρω νησίδων υπό της υπαγόμενης τότε στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου Ιεράς Μονής Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου, φέρεται να είναι και η από 24 Αυγούστου 1869 Πράξη Δωρεάς εν ζωή του επιφανούς τότε Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Νικάνδρου του Φιλαδέλφου, που θεωρηθείσα φέρει την επίσημη σφραγίδα αυτού και υπογράφεται υπό τεσσάρων μαρτύρων, καταχωρηθησομένη ως και επ’ αυτής βεβαιούται στον Ιερό Κώδικα της Μονής και στον Ιερό Κώδικα της Μητροπόλεως Ρόδου.

H Ιερά Μονή Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτου επεσήμανε στην αγωγή της ότι από το έτος κτήσεως των Σεσκλιών (1791), επάνδρωσε το κυρίως νησί κατά βάση, με ικανό αριθμό εργατών της, περίπου σαράντα έως πενήντα, οι οποίοι κατείχαν τόσον την κτηνοτροφία, όσο και την γεωργία. Για την στέγαση αυτών μάλιστα, με δαπάνες της Ιεράς Μονής οικοδομήθηκαν σε περίοπτη θέση στο κέντρο του νησιού κτίσματα και βοηθητικοί χώροι, που συντηρούνται μέχρι σήμερα ανελλιπώς από την Ιερά Μονή και δια τούτο διατηρούνται μέχρι των ημερών μας αλώβητα. Τα ανωτέρω κτίσματα τα οποία ηλεκτροδοτούνται από ετών με σύστημα φωτοβολταϊκών τόξων συγκροτούν εφ΄ όλης της νήσου την έννοια οικισμού και δη προϋφισταμένου του έτους 1923.

Για την εξυπηρέτηση μάλιστα του οικισμού επί της κεντρικής μεγαλύτερης νησίδας κατασκευάσθηκε από την Ιερά Μονή από το έτος κτήσεως λιμενίσκος, από τότε πάντοτε από την Ιερά Μονή συνεχώς αναπτυσσόμενος, συντηρούμενος και ηλεκτροδοτούμενος στον οποίο ελλιμενίζονται συστηματικά τα σκάφη μεταφοράς εργαζομένων, προϊόντων, μηχανημάτων, αιγοπροβάτων, αλλά και αλιευτικά και τουριστικά σκάφη.

Κάθε χρόνο την 29η Ιουνίου, ημέρα της μνήμης του Αποστόλου Παύλου, το νησί επισκέπτεται ο Μητροπολίτης Σύμης, ο οποίος λειτουργεί στο Ναΐσκο του Αποστόλου Παύλου, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο και άλλους Κληρικούς, καθώς καί πλήθος προσκυνητών. Εξ αυτού του ιερού γεγονότος τα «Σεσκλιά» έχουν εξέχοντα θρησκευτικό χαρακτήρα αληθώς Ιεράς Νήσου για την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία και τελούν υπό την υψηλή προστασία και υπό την ιερά καθοδήγηση του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και της Ιεράς Μητροπόλεως Σύμης.

Τον Ιερό Ναό εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ. Θ. Παπαγεωργίου.

Πηγή: dimokratiki.gr
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
arcadius
Δημοσιεύσεις: 135
Εγγραφή: 05 Απρ 2011 05:06
Όνομα Ιστότοπου: -

Ιοκάστη έγραψε:Μα γιατί τους αφήνουμε να κάνουν ό,τι θέλουν;;;
ΝΔ 22.72%
Χρυσή Αυγή 9.4%
Ανελ 3.46%
Λαος 2.8%
Πολύδωρας 1%

σύνολο : 40%

αυτά είναι τα ακροδεξιά κόμματα που καταγγέλουν ως "ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΣΙΑ" κάθε προσπάθεια να φορολογηθεί η εκκλησία. το ένα μας κυβερνά.

και δεν συνυπολογίζω καν τα δειλά κόμματα που είναι εναντίον κάθε προσπάθειας φορολόγησης της εκκλησίας για μικροκομματικούς σκοπούς (άλλο 8% το ΠΑΣΟΚ και 1.5% η Δημαρ, και για Συριζα δεν παιρνω ορκο ότι θα τολμούσαν, παρότι στα λόγια τουλάχιστον υποστηρίζουν την φορολόγηση της εκκλησία ξεκάθαρα).

γι'αυτό λοιπόν δεν αντιδρά ο κόσμος. δες τί ψηφίζει.

τα κόμματα που είναι ευθέως υπέρ της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας (Σύριζα, Ανταρσυα, ΚΚΕ και Γεφυρες) παιρνουν πολύ μικροτερο ποσοστο απο εκεινα που ουρλιαζουν για "ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟ!!!11!!11" κάθε φορά που κάποιος ανακινεί το θέμα.
Ibraim Bielidopoulos
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 1851
Εγγραφή: 04 Φεβ 2013 00:30
Όνομα Ιστότοπου: -

Από όσα γνωρίζω ο μόνος πολιτικός που έχει ζητήσει να πληρώνει και η εκκλησία είναι ο Λεβέντης που είχε ζητήσει από τον Άνθιμο να δεκτεί μείωση του κρατικού μισθού του στα μισό (2.500 από 5.000 ευρώ).
Άβαταρ μέλους
Γιατρος Του Ικα
Δημοσιεύσεις: 5537
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 13:22

Από όσα γνωρίζω
Τα οποία δεν είναι και πολλά.
Άνθρωπος χωρίς Θεό,ψάρι χωρίς ποδήλατο.

Είδα χτές ένα πεφταστέρι και ευχήθηκα να πέσει στο σπίτι σου.(Mikeius)

Ένα πέτρινο λιοντάρι στην μπασιά της νύχτας, με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα…
dpuxaras
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 29 Απρ 2014 00:33
Όνομα Ιστότοπου: http://katathesh.blogspot.gr/
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Ibraim Bielidopoulos έγραψε:Από όσα γνωρίζω ο μόνος πολιτικός που έχει ζητήσει να πληρώνει και η εκκλησία είναι ο Λεβέντης που είχε ζητήσει από τον Άνθιμο να δεκτεί μείωση του κρατικού μισθού του στα μισό (2.500 από 5.000 ευρώ).
ο Λεβέντης από παλιά έλεγε πολλά! το πρόβλημα ήταν ο τρόπος που τα έλεγε, γιατί κανείς δεν τον έπαιρνε στα σοβαρά!!!


όσο για τον Άνθιμο, τα 5000 λίγα μου φαίνονται. εδώ στην βουλή λένε λιγότερες μαλακίες και παίρνουν περισσότερα, το παλικάρι αυτό γιατί το ρίχνουν τόσο;;;;
Πυξαράς Δημήτρης
http://katathesh.blogspot.gr/
csar
Δημοσιεύσεις: 1695
Εγγραφή: 23 Σεπ 2012 08:00
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Wien (Osterreich)

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος csar την 15 Ιούλ 2014 17:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Atheism: A non-prophet organization." (George Carlin)
csar
Δημοσιεύσεις: 1695
Εγγραφή: 23 Σεπ 2012 08:00
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Wien (Osterreich)

Αριθμός: 348
Τύπος: Ερώτηση
Σύνοδος/Περίοδος: Β' ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
Θέμα: Σκανδαλώδης η αδιαφορία για την Δημόσια Περιουσία στο "Μετόχι" Θερμησίας Αργολίδας
Κόμμα: ΣΥΡΙΖΑ
Ημερομηνία: 23/06/2014
Ημ. τελευτ. τροποπ.: 23/06/2014
Καταθέτων: Κοδέλας Παναγιώτη Δημήτριος
Υπουργοί:
1. Χαρδούβελης Γκίκας (Υπουργός Οικονομικών)
2. Μανιάτης Ιωάννης (Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής)
3. Καρασμάνης Γεώργιος (Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων)

Περίληψη ερώτησης
Στη Θερμησία Αργολίδας ο ΙΝ Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ύδρας διεκδικεί συνολική έκταση 32.150 στρεμμάτων με βάση ασαφείς γαιοκτητικούς Οθωμανικούς τίτλους των ετών 1743 και 1773 και την εφαρμογή της αναχρονιστικής διάταξης του Ν. 3800/1957 που βρίσκεται όλως περιέργως ακόμα σε ισχύ. Η έκταση περιλαμβάνει: οδούς, ρέματα, λιμνοθάλασσα, αποβάθρα, αιγιαλό, καλλιεργούμενες εκτάσεις, βοσκοτόπους, δάσος, ελαιώνες κ.λπ., συνεπώς δεν υφίσταται δικαίωμα νομής και κατοχής αφού περιλαμβάνει ως επί το πλείστον πράγματα εκτός συναλλαγής που εμπίπτουν σε πλήθος προστατευτικών διατάξεων για το περιβάλλον.

Παρόλα αυτά ο Ναός μετά από δημοπρασία έχει:
- προχωρήσει σε συμφωνία με επιχειρηματικό όμιλο με σκοπό την οικοδόμηση και ανάπτυξη real-estate δραστηριοτήτων
- διενεργήσει πλειοδοτική δημοπρασία εκμίσθωσης αγροτεμαχίων (3620 στρεμμάτων) τα οποία για δεκαετίες καλλιεργούνται από αγρότες της Θερμησίας προκαλώντας ανησυχία στους αγρότες.

α-β. Τι θα κάνετε για να προστατέψετε το Δημόσιο χαρακτήρα της έκτασης στη Θερμησία και τους ανθρώπους που επί χρόνια καλλιεργούν τη συγκεκριμένη έκταση;
γ-δ. Θα προχωρήσετε στις διοικητικές πράξεις για τη διασφάλιση των εκτός συναλλαγής δημοσίων πραγμάτων και του περιβάλλοντος;

Περιλήψεις απαντήσεων
1. Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Αναρμόδιο.

2. Υπ. Οικονομικών:

3. Υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: Αναρμόδιο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tasos_didymoteicho την 18 Δεκ 2014 13:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: δεν απαντήθηκε
"Atheism: A non-prophet organization." (George Carlin)
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
Άβαταρ μέλους
tasos_didymoteicho
Δημοσιεύσεις: 9010
Εγγραφή: 30 Δεκ 2010 15:59
Όνομα Ιστότοπου: -

Όμηροι της (παρα)θρησκευτικής ΓΕΧΑ σε δημοτικό σχολείο
Συντάκτης: Αφροδίτη Τζιαντζή
Spoiler: Εμφάνιση
Γονείς, μαθητές και κινήσεις πόλης θα βρίσκονται έξω από το 73ο Δημοτικό Σχολείο στα Πετράλωνα από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σε μαζική κινητοποίηση για να μείνει το σχολείο δημόσιο και να φύγει από το χώρο η ΓΕΧΑ - Ενωση Γονέων Χριστιανική Αγωγή.

Το 73ο Δημοτικό σχολείο βρίσκεται ομολογουμένως σε περιοχή-φιλέτο: Στον πεζόδρομο της οδού Τρώων 2, στους πρόποδες του Φιλοπάππου, μέσα στο πράσινο, με θέα-πιάτο όλη την Αθήνα ως το Σαρωνικό, θα μπορούσε να είναι ένα πανέμορφο, γραφικό αλλά και σύγχρονο σχολείο. Αν δεν υπήρχε ένα όχι και τόσο αμελητέο πρόβλημα: Σχεδόν οι μισές αίθουσες του σχολείου παραμένουν κλειδαμπαρωμένες, εγκαταλειμμένες και σε άθλια κατάσταση, καθώς τα κλειδιά εξακολουθεί να έχει η θρησκευτική οργάνωση ΓΕΧΑ, που αρνείται πεισματικά να εγκαταλείψει το χώρο. Το Δημόσιο στο οποίο ανήκει η έκταση έχει ζητήσει επανειλημμένως την απομάκρυνσή της ΓΕΧΑ, ήδη από το 1981, με Πρωτόκολλο Διοικητικής αποβολής, που επικυρώθηκε δύο φορές από το Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά ποτέ δεν εκτελέστηκε.

Αντί γι'αυτό η Χριστιανική Αγωγή έχει στραφεί κατά του Δημοσίου, σε μία μακρόχρονη δικαστική διαμάχη, με αποκορύφωμα την προσφυγή στον Αρειο Πάγο, που εκδικάζεται τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, διεκδικώντας την κυριότητα του χώρου. Το οικόπεδο είχε παραχωρηθεί στη ΓΕΧΑ το 1952 από το Υπουργείο Γεωργίας με σκοπό την αναδάσωση, όμως αναδάσωση δεν έγινε ποτέ. Αντί γι'αυτό χτίστηκαν παράνομα κτίσματα, τα οποία φρόντισε να νομιμοποιήσει το καθεστώς της χούντας, προχωρώντας σε άρση της αναδάσωσης τον Ιούνιο του 1967, μόλις δύο μήνες μετά το Απριλιανό Πραξικόπημα. Το 1979 η ΓΕΧΑ πουλάει το ένα κτίριο στον ΟΣΚ, όπου στεγάζεται σήμερα το 77ο δημοτικό σχολείο. Το 1981 το υπουργείο Γεωργίας ανακαλεί το παραχωρητήριο και το 1985, μετά από κινητοποιήσεις των γονέων εγκαθίσταται στο δεύτερο κτίριο το 73ο Δημοτικό. Ομως έκτοτε καμία δημόσια υπηρεσία δεν αναλαμβάνει να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο Διοικητικής αποβολής, εξαναγκάζοντας τους μαθητές σε μια ιδιότυπη «συγκατοίκηση» με τη Χριστιανική Αγωγή, που θυμίζει περισσότερο ομηρία.

Η τεχνική σχολή Αγιος Βασίλειος έχει πάψει να λειτουργεί εδώ και δεκαετίες, όμως οι σκουριασμένες ταμπέλες παραμένουν όπως και τα επίσης σκουριασμένα κάγκελα και τα σπασμένα τζάμια στους χώρους που καταλαμβάνει η ΓΕΧΑ χρησιμοποιώντας τους ως αποθήκες. Οπως καταγγέλουν γονείς, μέλη της ΓΕΧΑ έχουν τα κλειδιά του σχολείου και μπαινοβγαίνουν όποτε θέλουν, ενώ κάνουν χρήση της αίθουσας τελετών, συχνά παρεμποδίζοντας τις σχολικές δραστηριότητες. Επιπλέον το ιδιόμορφο ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι εις βάρος της ασφάλειας και της συντήρησης του σχολικού κτιρίου, αφού κάθε επιδιόρθωση πρέπει να περάσει από μια δαιδαλώδη γραφειοκρατία. Οπως μας λένε ενδεικτικά οι γονείς οι κλειδαμπαρωμένες από τη ΓΕΧΑ αίθουσες είναι εστίες μόλυνσης, με ποντίκια και κατσαρίδες, ενώ δεν τις ανοιγουν ούτε καν για να γίνει μυοκτονία, με άμεσο κίνδυνο για την υγεία των μαθητών.

«Οι πράξεις της ΓΕΧΑ καθόλου δε συμβαδίζουν με τις αρχές της χριστιανικής αγάπης που θεωρητικά πρεσβεύουν. Να θέλουν δηλαδή ένα δημόσιο σχολείο να γίνει ιδιοκτησία τους», μας λέει η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων Μίρα Σπαρτινού. «Εμείς θα αντισταθούμε στις διαθέσεις της ΓΕΧΑ, θεωρώντας αυτονόητο ότι το σχολείο μας πρέπει να παραμείνει στο Δημόσιο και να φύγει η οργάνωση αυτή, που διόλου χριστιανικά δεν συμπεριφέρεται. Φοβόμαστε πολύ ότι το σχολείο μας περάσει στην ιδιοκτησία της ΓΕΧΑ, μπορεί αύριο να το κλείσει».

Στο πλευρό των γονέων και των μαθητών του 73ου είναι ο ο σύλλογος διδασκόντων Παρθενώνας, η Ενωση Γονέων 3ης Δημοτικής Κοινότητας, συλλογικότητες της περιοχής όπως το Στέκι Θρυαλλίδα, η Ανοιχτή Πόλη, η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας κ.α.
"Του είχαν δείξει την ασημαντότητα και τη φτηνή κενότητα των μικρών θεών της γης, με τα κακομοίρικα ανθρώπινα ενδιαφέροντά τους και τις διασυνδέσεις τους –τα μίση, τους θυμούς, τις αγάπες και τις ματαιοδοξίες τους– τη λαχτάρα τους να τους υμνούν και να θυσιάζουν σ' αυτούς, και την απαίτησή τους να τους πιστεύουν, κάτι άκρως αντίθετο με τη λογική και τη Φύση."
"Through the Gates of the Silver Key" By H. P. Lovecraft (with E. Hoffmann Price)
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Δημοσιεύσεις: 3960
Εγγραφή: 11 Μαρ 2009 13:32
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Τοποθεσία: 7-
Επικοινωνία:

ΚΛΑΙΩ !!!

http://www.nooz.gr/greece/to-agio-oros- ... voulo13115

Το λόφο Καστά στην Αμφίπολη φαίνεται να διεκδικεί η εκκλησία και συγκεκριμένα μονή του Αγίου Όρους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονία.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, ο λόφος είναι τμήμα έκτασης της μονής Παντοκράτορος του Αγίου Όρους και ανήκει στο μετόχι Μαρμαρίου, που ξεκινάει από τον Στρυμωνικό κόλπο και περιλαμβάνει τους οικισμούς της Αμφίπολης, της Μεσολακκιάς, της Παλαιοκώμης και τις εκτάσεις γύρω από αυτούς.

Η Μονή φαίνεται να ισχυρίζεται ότι διαθέτει βυζαντινό χρυσόβουλο του Μανουήλ Β΄ του Παλαιολόγου, ενώ οι εκπρόσωποι της Μονής δηλώνουν ότι δεν θα διεκδικήσουν τις κατοικημένες περιοχές.

Οι μοναχοί δήλωσαν στην εφημερίδα: "Το ζήτημα είναι να εφαρμοστεί ο νόμος και να επιλυθεί. Δηλαδή, εφόσον οι απαλλοτριώσεις δεν συντελέστηκαν, καθώς δεν δόθηκαν αποζημιώσεις για τα μετόχια, είτε να δοθούν τώρα είτε να ανακληθούν οι απαλλοτριώσεις".
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
svoin
Δημοσιεύσεις: 3074
Εγγραφή: 03 Μάιος 2009 21:55
Όνομα Ιστότοπου: -

Αν έχουν χρυσόβουλο από την ΑΡΑ να πάνε να ζητήσουν τα αιτήματα τους από την ΑΡΑ η το διάδοχο κράτος που έχει αναλάβει τα δικαιώματα και υποχρέωσις τις ΑΡΑ (trololo)
Άβαταρ μέλους
Γιατρος Του Ικα
Δημοσιεύσεις: 5537
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 13:22

Υπάρχει συνέχεια του κράτους κύριε,αν αρχίσουμε να αμφισβητούμε τα χρυσόβουλα των Κομνηνών και την Ανταλκίδειο ειρήνη καταρρέει όλο το οικοδόμημα των διεθνών σχέσεων!
Άνθρωπος χωρίς Θεό,ψάρι χωρίς ποδήλατο.

Είδα χτές ένα πεφταστέρι και ευχήθηκα να πέσει στο σπίτι σου.(Mikeius)

Ένα πέτρινο λιοντάρι στην μπασιά της νύχτας, με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα…
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Δημοσιεύσεις: 3960
Εγγραφή: 11 Μαρ 2009 13:32
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Τοποθεσία: 7-
Επικοινωνία:

Λες να ονειρεύονται κοσμοσυρροή, ουρές και εισιτήρια για τον τάφο και να γύρισε το μάτι τους; Λέμε τώρα
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
Απάντηση