Επί των λοιπών σχολίων, βεβαίως και υπάρχει προκατάληψη στο στρατό εναντίον των άθεων. Στον στρατό είμαι και γω. Όπως υπάρχει και προκατάληψη εναντίον των μουσουλμάνων για παράδειγμα. Αυτή η προκατάληψη υπάρχει γενικά όμως και στην κοινωνία, της οποίας μέρος είναι και ο στρατός.
Χωρίς να θέλω να κατηγορήσω τους φίλους σου, που το κρατήσαν κρυφό ότι είναι άθεοι/αγνωστικιστές, θα πω απλώς ότι ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά δε γίνεται. Αντιθέτως, αισθάνομαι την ανάγκη να σε συγχαρώ, που δήλωσες στον στρατό ότι είσαι άθεος. Είναι ευχάριστο να βλέπεις ανθρώπους να μην κάνουν την «πάπια» και να αναλαμβάνουν το όποιο ρίσκο να έχουν «αντίποινα» υπερασπιζόμενοι τα πιστεύω τους.
Επίσης επέτρεψε μου, να σε πληροφορήσω φιλικά, ότι δεν μπορείς να έχεις εμπεριστατωμένη άποψη για την πλειοψηφία των στρατιωτικών. Οι πληροφορίες που έχεις συλλέξει από την προσωπική σου εμπειρία είναι ελάχιστες και δυστυχώς μάλλον προκατειλημμένες (αφού βρισκόσουν και βρίσκεσαι, υπό κατάσταση ψυχολογικής - σωματικής πίεσης). Επίσης οι πληροφορίες που συλλέγουμε από φίλους και γνωστούς, συνήθως διογκώνονται και παρουσιάζονται κατά πως να παρουσιάζουν ήρωες τους «ιστορικούς».
Να φέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Μύθος: Στον στρατό οι «καραβανάδες» σε ψοφάνε στα καψόνια!
Πραγματικότητα: Το 99% των καψονιών γίνονται από τους παλαιούς στρατιώτες εν απουσία και παρά την απαγόρευση της διοίκησης και κατά γενική ομολογία είναι πολύ χειρότερα, από ότι τους έκανε ποτέ «καραβανάς».
Πηγή πληροφορίας: Εκατοντάδες πρώην στρατιώτες που μιλάνε επ' αυτού μετά την απόλυση τους όπου και πλέον βλέπουν τα πράγματα χωρίς να δέχονται την πίεση της θητείας.
Off Topic
Αλήθεια τι κυρώσεις επιβλήθηκαν σε όσους δε ξέρανε τη προσευχή ενώ δηλώσαν ότι είναι άθεοι, μουσουλμάνοι, εβραίοι κλπ; Το να μάθεις τη προσευχή είναι σαν να μάθεις τον όρκο ή και τα χαρακτηριστικά του τουφεκιού σου, δηλαδή αντικείμενο επιθεώρησης (όπως το λέμε εμείς οι επαγγελματίες). Τώρα αν είναι σωστό ή λανθασμένο, είναι λανθασμένο. Αλλά είναι θέμα νοοτροπίας. Δυστυχώς στην Ελλάδα θεωρούν δεδομένο ότι είσαι ΧΟ, μέχρι να δηλώσεις κάτι τις άλλο. Πρέπει να ξεκινήσει να αλλάζει αυτή η νοοτροπία με το να λέμε ότι δεν είμαστε ΧΟ, αν δε θέλουμε και καλά να λέμε τι είμαστε.