Επεισόδιο στη Δημητσάνα

Οτιδήποτε αφορά την επικαιρότητα ή πρακτικά θέματα σχετικά με την αθεΐα και την θρησκεία. Θέματα γενικής επικαιρότητας συζητιούνται στα "Εκτός θέματος", υποσυζήτηση "Ειδήσεις και επίκαιρα".
Άβαταρ μέλους
apeleytheros
Δημοσιεύσεις: 10181
Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Όνομα Ιστότοπου: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Επικοινωνία:

Ο ιερέας βγήκε στο MEGA όπου (αντί να πει ότι παραφέρθηκε...), αρχικά προσπάθησε να δικαιολογηθεί,πει ότι τον έβρισαν και στο τέλος έκλεισε το τηλέφωνο.
http://www.youtube.com/watch?v=VaN3fKdD1L0

edit
εδώ και στο ALTER
http://www.youtube.com/watch?v=UBPxQGMS ... re=related
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
      • ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
RaspK
Δημοσιεύσεις: 2314
Εγγραφή: 13 Ιαν 2010 14:06
Όνομα Ιστότοπου: -

xarxar έγραψε:[...] Έχουμε πολύ δρόμο, αλλά δεν περνάνε πια τέτοια καραγκιοζιλίκια απαρατήρητα. Απλά μένει να δούμε πως θα αντιδράσει αυτός ο πανίσχυρος μηχανισμός όταν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να αλλάξει τακτική. Άλλωστε σε 2 - άντε 3 - γενεές οι περισσότεροι φανατικοί υποστηριγκτές τους (νηστείες, τριτοκοσμικά έθιμα, παραδόσεις, γονυκλισίες, "υποχρεώσεις") θα έχουν εγκαταλείψει τα "εγκόσμια" και σε συνδυασμό με μια-δυο δεκαετίες κρίσης (και βάλε) η δημοφιλία και τα οικονομικά τους τολμώ να πω ότι θα κάνουν τρελή βουτιά... και για τα οικονομικά δεν είμαι σίγουρος.
Πολύ σωστά μέχρι εδώ, αλλά να πω κάποια πράγματα, επειδή τα συγκρίνω με τα ιστορικά γεγονότα που έχουν ήδη λάβει χώρα...

Καλό παράδειγμα της ανάγκης αλλαγής στάσης, αλλά και τις όποιες αντίστοιχες κινήσεις έχουν γίνει, μας παρουσιάζει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, η οποία και είναι μπροστά σε κάποια πράγματα από την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία. Εκεί έχουμε ήδη διακρίνει έναν ολόκληρο μηχανισμό διευκρινίσεων (και περιστασιακών ανασκευάσεων) των ειπωμένων υψηλόβαθμων στελεχών της, με ενδιαφέρον παράδειγμα την αρχική, υποτιθέμενη "ipso facto" περίπτωση αφορισμού των εμπλεκομένων στην επικύρωση και διεργασία έκτρωσης των διδύμων εμβρύων που είχε συλλάβει από βιασμό ένα 9χρονο κορίτσι, και η οποία «επανεξετάστηκε!» Πώς, όταν μιλάμε για ipso facto («εξ ιδίου γεγονότος») αφορισμό, και όχι για την όποια απόφαση θα έβγαζε η ούτως ή άλλως υποτίθεται αλάθητη εκκλησία; (Για όσους δεν το ξέρουν, κι έχει πολύ ενδιαφέρον αυτό, οι ΑΟ και ΡΚ Εκκλησίες δηλώνουν αλάθητες!)

Από την άλλη, όμως, ο κόσμος συνεχίζει και είναι «δεσμευμένος» στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.
“Wisdom, love, is mostly awareness.”
Άβαταρ μέλους
noxteryn
Δημοσιεύσεις: 2210
Εγγραφή: 02 Απρ 2010 15:40
Όνομα Ιστότοπου: noxteryn
Τοποθεσία: Αργυρούπολη
Επικοινωνία:

Εγώ δεν είδα και πολλούς να χειροκροτούν. Μάλιστα, άκουσα κάποιους να γελούν και κάποιον να λέει "φεύγα". Το ότι οι ηλίθιοι φωνάζουν πιο δυνατά δεν αποτελεί επιχείρημα.

Συμφωνώ ότι ήταν άκομψο αυτό που συνέβη, αλλά δεν το καταδικάζω. Αντιθέτως, ήταν φοβερό trolling και αρκετά διασκεδαστικό, και καλό είναι να αρχίσουν να γίνονται τέτοια επεισόδια συχνότερα. Μακροπρόθεσμα, από πλευράς PR, ο παπάς εξέθεσε τον εαυτό του με το να φωνάζει και να γκαρίζει ακατάληπτα για κάποιο Γρηγόρη. Το ότι μια μερίδα του πλήθους τάχθηκε υπέρ του είναι αδιάφορο (και αναμενώμενο, τη στιγμή που οι μάζες ακολουθούν το συναίσθημα αντί της λογικής).


(EDIT: Oops, δεν είχα δει καν ότι υπήρχαν κι άλλες σελίδες σε αυτό το thread, διάβασα μόνο την πρώτη. Από ό,τι βλέπω, όντως ο παπάς έτρεχε να μαζέψει τα αμάζευτα. Επίσης, ομολογώ ότι με εξέπληξε ο Οικονομέας.)
"The irony of the Information Age is that it has given new respectability to uninformed opinion."
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Πιστός έγραψε:Εμένα μου άρεσε η αντίδραση του Δεσπότη.
Πολύ καλά έκανε.
Θερμός μέχρι να καίει, σύμφωνα με την Αποκάλυψη.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Α ναι, έχει μια γοητεία! Μάλιστα, αν είχε απο δίπλα έναν αντίστοιχο μουσουλμάνο φανατικό, και παραπέρα έναν αντίστοιχο εβραίο φανατικό, εκεί να δεις πόσο ωραία θα ήτανε!
Off Topic
(... τώρα που το σκέφτομαι, αυτή είναι η ιστορία της ανθρωπότητας, ή κάνω λάθος; :think: )
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
Βέρα
Δημοσιεύσεις: 777
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2010 11:04
Όνομα Ιστότοπου: -

Αποσπάσματα γράμματος του Λασκαράτου στον Ροΐδη (προτείνω να πάτε να το διαβάσετε όλο για να δείτε το μεγαλείο του ιερατείου)
Αναγνώστης Λασκαράτος έγραψε:Κύριε Ροΐδη,
Η Δημητσάνα, χτισμένη πάνω στα ερείπια της ελληνικής Τεύθιδος, είναι μια γραφικότατη πόλη πάνω από το ποτάμι που λούστηκε ο Δίας [...]
Δεσπότης σήμερα είναι ο Παναγιώτης Φούντας [...]
Αυτής της Μητρόπολη λοιπόν ο Δεσπότης, γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τον Χριστό που ρητά και χωρίς κανένα περιθώριο παπαδίστικης πλαστογραφίας απαγορεύει («ΕΓΩ δε λέγω υμίν ΜΗ ΟΜΟΣΑΙ ΌΛΩΣ»!) το θρησκευτικό όρκο και τον Ιάκωβο τον Αδελφόθεο, που αισθάνθηκε την ανάγκη να το επιβεβαιώσει, παρασύρει σε αυτό που ο Χριστός ονομάζει «εκ το πονηρού», τους πρόθυμους πιστούς ή και άθεους, που ορκίζονται με ύφος σοβαρό, πλην ΕΝΟΣ. Είναι δε αυτός ο Ένας που σώζει την υπόληψη της πόλης ο Κομμουνιστής κ. Γιάννης Φράγκος που πήρε λιγότερο από 6%, κι όμως στάθηκε όρθιος μπροστά σε ένα πλήθος που δεν ντράπηκε να σωπάσει στο δεσποτικό υβρεολόγιο ή να το επιδοκιμάσει κιόλας χειροκροτώντας. Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», θέλει όπως κι ο Χριστός, να είναι «Ο λόγος του ΝΑΙ ΝΑΙ ή ΟΥ ΟΥ». Για αυτούς που ακολούθησαν πρόθυμα τον «τυφλό οδηγό τυφλών» δεσπότη, περιφρονώντας το Σύνταγμα (13.5: Kανένας όρκος δεν επιβάλλεται χωρίς νόμο, που ορίζει και τον τύπο του), την ανεξιθρησκεία, το λαϊκό κράτος, το νόμο, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τα ατομικά δικαιώματα, αλλά και τον υποτιθέμενο θεό τους ας μιλήσει ο αδελφόθεος Ιούδας: «ούτοι εισίν..νεφέλαι άνυδροι υπό ανέμων παραφερόμεναι….». Δηλώνουν πως ο λόγος της τιμής τους δεν έχει αξία-τουλάχιστον δεν τον εμπιστεύονται οι συμπολίτες τους-και πως μόνο κάτω από το φόβο του όρκου θα τον τηρήσουν!
[...] Ο δεσπότης άνανδρα και υστερικά, διατάραξε την τελετή, με νευρωτικό τρόπο επιτέθηκε από θέση ισχύος υβριστικά, χειρονομώντας χωρίς να προκληθεί από κανέναν, κραδαίνοντας τη ράβδο και κινούμενος απειλητικά, εμπίπτων σαφώς στην αρμοδιότητα του Εισαγγελέα όπως ο ίδιος μάλιστα κραύγασε. Όσο κι αν ευσεβείς ιστοσελίδες όπως η Ρομφαία, λογόκριναν τις βρισιές του, το βίντεο υπάρχει και μιλάει από μόνο του. Ο κ.Φράγκος όπως είχε κάθε δικαίωμα έκανε μια δήλωση μέσα στα πλαίσια του καλλικρατικού Ν.3852/2010 (αρθρ.52, 54), που δεν αναφέρει πουθενά ότι η ορκωμοσία προϋποθέτει την ύπαρξη ιερέα, οποιασδήποτε θρησκείας ή κάποιας θρησκευτικής τελετής, αγιασμού κλπ ασκώντας Συνταγματικό δικαίωμά του. Ο εκλεγμένος από το σκανδαλοποιό κλαμπ της Ιεραρχίας κ.Φούντας, τόλμησε να αμφισβητήσει στοιχειώδες δικαίωμα εκλεγμένου εκπρόσωπου του λαού, νομίζοντας πως ζει στην οθωμανική αυτοκρατορία [...]
Κάνει λάθος. Υπάρχουν έντιμοι πολιτευόμενοι σήμερα που δεν τρέμουν το πολιτικό κόστος, οι οποίοι δεν κάνουν παζαρέματα και δημόσιες σχέσεις με την Εκκλησία. Τακτικές όπως αυτές του κ.Μπουτάρη που ισορρόπησε τον πολιτικό του όρκο με φόρο υποτελείας των δημοτών στο Δεσπότη του, είναι ηθικά καταδικασμένες
….

ΥΓ
Ανάλογα περιστατικά συνέβησαν σε όλη την Ελλάδα αλλά οι κατά τόπους δεσποτάδες υπήρξαν ευφυέστεροι από τον κ.Φούντα που είτε έκανε συνειδητά σώου ή δεν μπορεί να κρατήσει τα νεύρα του. Τιμητικά να αναφερθώ στο Δήμο «Αρχαίας Ολυμπίας» (εφημερίδες 28.12-«Πρώτη» και «Πατρίδα»), όπου ο δημοτικός σύμβουλος και τ.δήμαρχος Φολόης δικηγόρος κ.Θόδωρος Παπαηλιού έδωσε πολιτικό όρκο επικαλούμενος με εμπεριστατωμένη γραπτή αναφορά του και με επιστημονική τεκμηρίωση, τη νομιμότητα, την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, αλλά και την εντολή του Χριστού, ζητώντας μάλιστα προφορικά από τον παριστάμενο χωρεπίσκοπο Ωλένης να κάνουν διάλογο, πράγμα το οποίο ο τελευταίος δεν αποτόλμησε.
«Η μόνη επαφή της ελληνικής εκκλησίας με το πνεύμα, τα τελευταία εκατό χρόνια, ήσαν οι αφορισμοί του Ροΐδη, του Λασκαράτου και του Καζαντζάκη.» (Νίκος Δήμου)
Άβαταρ μέλους
aristotelis_1
Δημοσιεύσεις: 4670
Εγγραφή: 31 Αύγ 2009 15:33
Όνομα Ιστότοπου: -

μαλωσε ενας παπας με εναν κουμουνιστη
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΑΡΗΣ
Άβαταρ μέλους
Βέρα
Δημοσιεύσεις: 777
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2010 11:04
Όνομα Ιστότοπου: -

Εκ διαμέτρου αντίθετες περιπτώσεις: (όχι, δεν αναφέρομαι στον ιερωμένο - αναφέρομαι στον Δήμαρχο :mrgreen: )
[b]Απάντηση Μητρόπολης Γλυφάδας περί ορκωμοσίας Δ.Σ. Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης[/b] (31/12/2010) έγραψε:
Η Ιερά Μητρόπολις Γλυφάδας, γνωστοποιεί, ότι για την Ορκομωσία του νεοεκλεγέντος Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων του νέου ενιαίου Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παύλος, ενημερώθηκε για πρώτη φορά, τηλεφωνικώς, από μία υπάλληλο του Δήμου Βουλιαγμένης : "Σας περιμένουμε για την Ορκομωσία", την 11.20 πρωϊνή της Δευτέρας 27ης Δεκεμβρίου 2010, δηλαδή είκοσι λεπτά έπειτα από την προγραμματισμένη έναρξη Τελετής Ορκομωσίας και ενώ η αίθουσα του Δημαρχείου Βούλας ήταν κατάμεστη από αδημονούντες προσκεκλημένους.

Λόγω της καθυστερημένης ενημέρωσης ήταν αδύνατον να παρευρεθεί στην Τελετή ο Σεβασμιώτατος, επειδή κατά την ώρα εκείνη, μαζί με συνεργάτες του, παρευρισκόταν σε άλλο Λατρευτικό - Ποιμαντικό καθήκον και η προσέλευσή του στην Βούλα, θα αναμενόταν μετά από μία ώρα περίπου.

Η Ιερά Μητρόπολις Γλυφάδας, χωρίς να έχει καμιά ευθύνη για την εκπρόθεσμη ενημέρωσή της, εύχεται κάθε ευλογία και προκοπή στον Δήμαρχο και τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.
Από το Amen.gr
amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=4369 κόπυ πέιστ
«Η μόνη επαφή της ελληνικής εκκλησίας με το πνεύμα, τα τελευταία εκατό χρόνια, ήσαν οι αφορισμοί του Ροΐδη, του Λασκαράτου και του Καζαντζάκη.» (Νίκος Δήμου)
Άβαταρ μέλους
Globetrotter
Δημοσιεύσεις: 236
Εγγραφή: 27 Αύγ 2010 23:32
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

aristotelis_1 έγραψε:μαλωσε ενας παπας με εναν κουμουνιστη
τα ίδια σκατά δηλαδή. :think:
Άβαταρ μέλους
Βέρα
Δημοσιεύσεις: 777
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2010 11:04
Όνομα Ιστότοπου: -

EvanT έγραψε:Εκεί είδα κι εγώ πρώτη φορά την είδηση (κοπυπαστωμένο από τις Ακτίνες, κοπυπαστωμένο από τη Ρομφαία, κοπυπαστωμένο από την ανακοίνωση της Μητρόπολης)... αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν λίγο διαφορετικά απ'ό,τι γράφει το εν λόγω κείμενο. Γι'αυτό έβαλα και το βίντεο (στο μπλογκ μου το απομαγνητοφώνησα, στην περίπτωση που κατέβη το βίντεο). Η διάθεση "δημιουργικής λογιστικής" είναι προφανής.
Evan, θα μπορούσες να βάλεις υποτίτλους το video; Θέλω να βάλω link σε σχετική αναφορά στην επιστολή της διαβούλευσης και αν δεν υπάρχουν αγγλικοί υπότιτλοι δεν θα έχει και τόσο νόημα...
«Η μόνη επαφή της ελληνικής εκκλησίας με το πνεύμα, τα τελευταία εκατό χρόνια, ήσαν οι αφορισμοί του Ροΐδη, του Λασκαράτου και του Καζαντζάκη.» (Νίκος Δήμου)
Άβαταρ μέλους
EvanT
Δημοσιεύσεις: 1927
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2009 11:00
Όνομα Ιστότοπου: On the way to Ithaca
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Δεν έχω ιδέα πώς μπαίνουν υπότιτλοι, δεν έχω ασχοληθεί. Θα μπορούσα βέβαια να μεταφράσω την απομαγνητοφώνηση (αλλά θα ήθελα μια καλή ιδέα για τη μετάφραση του "Να χαθείτε!" LOL :mrgreen:
“With crosses, relics, crucifixes,
beads, pictures, rosaries and pixes,
the tools of working out salvation,
by mere mechanic operation.”
Samuel Butler, "Hudibras"
Άβαταρ μέλους
Βέρα
Δημοσιεύσεις: 777
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2010 11:04
Όνομα Ιστότοπου: -

:lol: :lol: :lol:
Κάτσε, γιατί μπορεί να μην το αναφέρουμε τελικά. Αν όντως αναφερθεί, θα βρούμε κάποιον άλλον να το κάνει. Thnx anyway


*(Ακόμα γελάω με το "Να χαθείτε!")*
«Η μόνη επαφή της ελληνικής εκκλησίας με το πνεύμα, τα τελευταία εκατό χρόνια, ήσαν οι αφορισμοί του Ροΐδη, του Λασκαράτου και του Καζαντζάκη.» (Νίκος Δήμου)
Άβαταρ μέλους
apostaths
Δημοσιεύσεις: 352
Εγγραφή: 28 Αύγ 2009 23:01
Όνομα Ιστότοπου: -

Off Topic
EvanT έγραψε:αλλά θα ήθελα μια καλή ιδέα για τη μετάφραση του "Να χαθείτε!" LOL
Yφίσταται και στα αγγλικά σαν έκφραση, "Get lost"
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
EvanT
Δημοσιεύσεις: 1927
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2009 11:00
Όνομα Ιστότοπου: On the way to Ithaca
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Off Topic
Το σκέφτηκα κι εγώ, αλλά δε μου κάνει αρκετά "κακό". Το "να χαθείτε" στα ελληνικά έχει περισσότερο την έννοια "κακό να σε βρει" παρά του "φύγε"
“With crosses, relics, crucifixes,
beads, pictures, rosaries and pixes,
the tools of working out salvation,
by mere mechanic operation.”
Samuel Butler, "Hudibras"
Άβαταρ μέλους
Βέρα
Δημοσιεύσεις: 777
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2010 11:04
Όνομα Ιστότοπου: -

Off Topic
he's got a point ;)
«Η μόνη επαφή της ελληνικής εκκλησίας με το πνεύμα, τα τελευταία εκατό χρόνια, ήσαν οι αφορισμοί του Ροΐδη, του Λασκαράτου και του Καζαντζάκη.» (Νίκος Δήμου)
Άβαταρ μέλους
apeleytheros
Δημοσιεύσεις: 10181
Εγγραφή: 09 Δεκ 2010 18:12
Όνομα Ιστότοπου: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Επικοινωνία:

το "άντε χάσου" μεταφράζεται ως "get lost"
τώρα το "να χαθείτε"... μάλλον ως "vanish" η
"disappear " και δίπλα "(from the face of the earth)"
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
      • ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
_______________________________
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
Άβαταρ μέλους
noxteryn
Δημοσιεύσεις: 2210
Εγγραφή: 02 Απρ 2010 15:40
Όνομα Ιστότοπου: noxteryn
Τοποθεσία: Αργυρούπολη
Επικοινωνία:

How about "Begone!" ?
: brrr :
"The irony of the Information Age is that it has given new respectability to uninformed opinion."
Απάντηση