Συντονισμός φόρουμ

Εδώ μπορείτε να γράψετε τη γνώμη σας για το φόρουμ καθώς και προτάσεις για τη δομή και τη λειτουργία του.
Απάντηση
dtango
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 2117
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:56
Όνομα Ιστότοπου: Dispute of a man with his Ba
Τοποθεσία: Καλύβια (7ος όροφος!)
Επικοινωνία:

batcic έγραψε:Επιπλέον θεωρώ ότι οι διαχειριστές αξίζουν ένα κλικ σεβασμό περισσότερο ακριβώς γιατί είναι επιφορτισμένοι και με το καθήκον της ορθής λειτουργίας του χώρου.
Αντιθέτως εγώ θεωρώ ότι το καθήκον της ορθής λειτουργίας του χώρου καλεί για αναγνώριση της υπηρεσίας που προσφέρεται αλλά δεν κάνει καθόλου σεβάσμιους τους προσφέροντες την υπηρεσία, ιδιαίτερα όταν υπάρχει αυτή η, έστω υποψία, αυταρχισμού για την οποία και εγώ έχω κατηγορήσει την συντονιστική ομάδα.

Κανένας σας δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι εδώ δεν είναι το φόρουμ των φίλων κάποιου σπορ και ότι επομένως δεν μπορεί να λειτουργεί σαν τέτοιο.
Οι άθεοι είναι το «ασύνηθες» και τέτοιο θα πρέπει να είναι και το φόρουμ και η Ένωση, διαφορετικά θα βουλιάξουμε στο τέλμα της συντήρησης.

Στον συντονισμό του φόρουμ πρέπει το συντομότερο να συμμετάσχουν και οι χρήστες (έτσι κι’ αλλιώς αυτή την στιγμή οι συντονιστές είναι περισσότεροι από τους χρήστες). Ας μου πουν οι κύριοι συντονιστές αν θεωρούν ακατάλληλο να συντονίζει για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα μια ενότητα του φόρουμ τον Εvan T, τoν Λοξία, τον Emil, τον Batcic, τον Xarxar, τον Γκρινιάρη, τον Egore, τον Caffeine, τον L3o και τέλος πάντων όλους τους παλιούς (ας με συγχωρήσουν όσοι δεν τους θυμήθηκα).

Θα ρωτήσω για μια φορά ακόμα: Δεν επιτρέπει το λογισμικό του προγράμματος να αναφέρεται το όνομα του συντονιστή της κάθε ενότητας; Διότι δεν μπορώ να φανταστώ ότι όλοι οι συντονιστές είναι αναγκασμένοι να διαβάζουν τα μηνύματα όλων των ενοτήτων.

Δεν θα χάσω βέβαια την ευκαιρία να δηλώσω ότι, κατά την άποψή μου, η δικαιολογία με την οποία αποκλείστηκε αυτή την φορά ο Radical ήταν πράγματι αστεία, καθώς και το σβήσιμο του νήματος «Επιστράτευση» με την δικαιολογία ότι όσα έγραψα ήταν επιθετικά. Όταν σας γίνεται επίθεση πρέπει να αμύνεστε και να αντεπιτίθεστε, όχι να εξαφανίζεται το πεδίο της μάχης ή τον αντίπαλο επειδή έχετε την δυνατότητα να ενεργείται σαν θεοί στο φόρουμ ΣΑΣ.

Με αθεϊστικά φιλάκια,
Δημήτρης
"Culture is memory", Yuri Lotman, 1922 - 1993, Ρώσος Σημειολόγος και Κουλτουρολόγος
Άβαταρ μέλους
Τεμπελόσκυλο
Δημοσιεύσεις: 9866
Εγγραφή: 03 Μαρ 2009 21:27
Όνομα Ιστότοπου: Τεμπέλικες Σκέψεις...
Τοποθεσία: Sun City
Επικοινωνία:

Με πετυχαίνεις σε διάθεση για κουβέντα, οπότε θα σου απαντήσω εδώ πέρα και όχι με πμ. Καιρός είναι να ακουστούν και δημόσια κάποια πράγματα.
dtango έγραψε:Αντιθέτως εγώ θεωρώ ότι το καθήκον της ορθής λειτουργίας του χώρου καλεί για αναγνώριση της υπηρεσίας που προσφέρεται αλλά δεν κάνει καθόλου σεβάσμιους τους προσφέροντες την υπηρεσία, ιδιαίτερα όταν υπάρχει αυτή η, έστω υποψία, αυταρχισμού για την οποία και εγώ έχω κατηγορήσει την συντονιστική ομάδα.
Οι συντονιστές και διαχειριστές (στο εξής "συντονιστική ομάδα", ΣΟ) του φόρουμ δεν απαίτησαν ποτέ τον σεβασμό από τα μέλη λόγω της θέσης τους. Απαιτούν όμως να υπάρχει προς το πρόσωπό τους ο ίδιος σεβασμός που απαιτείται προς κάθε συνομιλητή σε ένα δημόσιο φόρουμ. Όπως λοιπόν το να προσβάλλεις ένα απλό μέλος δεν είναι αποδεκτό στο φόρουμ αυτό, έτσι δεν είναι αποδεκτό και να προσβάλλεις έναν συντονιστή. Όχι επειδή είναι συντονιστής, επειδή είναι "συμφορουμίτης".
dtango έγραψε:Κανένας σας δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι εδώ δεν είναι το φόρουμ των φίλων κάποιου σπορ και ότι επομένως δεν μπορεί να λειτουργεί σαν τέτοιο.
Οι άθεοι είναι το «ασύνηθες» και τέτοιο θα πρέπει να είναι και το φόρουμ και η Ένωση, διαφορετικά θα βουλιάξουμε στο τέλμα της συντήρησης.
Συνεχίζεις να έχεις μια διαστρεβλωμένη εικόνα για το τι είναι αυτό το φόρουμ (και την ένοια του άθεου, αλλά αυτό είναι άλλο καπέλο). Είτε σ' αρέσει είτε όχι, το φόρουμ αυτό το ίδρυσε μια ομάδα ανθρώπων (στην οποία δεν συμμετείχα, για να εξηγούμαι). Η ομάδα αυτή αποφάσισε να το βαφτίσει "φόρουμ Αθεΐα". Το γεγονός αυτό δεν σημαίνει ότι αυτομάτως το φόρουμ καλύπτει ή εκπροσωπεί όλους όσους δηλώνουν άθεοι. Καλύπτει και εκπροσωπεί μόνο όσους δεχτούν τους κανονισμούς του και εγγραφούν ως μέλη, όπως π.χ. το κόμμα των Οικολόγων Ελλάδος δεν καλύπτει όλους όσους έχουν οικολογικές ανησυχίες αλλά μόνο τα μέλη του. Με την στρεβλή αυτή λογική σου, πρέπει να σε εκπροσωπεί και το ιστολόγιο του Ορθόδοξου, αφού και αυτό λέγεται "Αθεΐα".
dtango έγραψε:Στον συντονισμό του φόρουμ πρέπει το συντομότερο να συμμετάσχουν και οι χρήστες (έτσι κι’ αλλιώς αυτή την στιγμή οι συντονιστές είναι περισσότεροι από τους χρήστες). Ας μου πουν οι κύριοι συντονιστές αν θεωρούν ακατάλληλο να συντονίζει για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα μια ενότητα του φόρουμ τον Εvan T, τoν Λοξία, τον Emil, τον Batcic, τον Xarxar, τον Γκρινιάρη, τον Egore, τον Caffeine, τον L3o και τέλος πάντων όλους τους παλιούς (ας με συγχωρήσουν όσοι δεν τους θυμήθηκα).
Όταν ιδρύθηκε το φόρουμ, υπήρχαν 2 διαχειριστές και 1 συντονιστής. Στην πορεία κάποιοι αποχώρησαν, κάποιοι νέοι στρατολογήθηκαν, και τώρα πλέον είμαστε 2 διαχειριστές και 5 συντονιστές, εντελώς ξεχωριστοί από τους 2+1 αρχικούς. Όλα τα νυν μέλη της ΣΟ ήταν απλά μέλη του φόρουμ για αρκετό καιρό μέχρι τους προταθεί να αναλάβουν κάποιο πόστο.
Επίσης, τα μέλη του φόρουμ μπορούν να συμμετέχουν στον συντονισμό. Υπάρχει η δυνατότητα να αναφέρουν μια δημοσίευση (κουμπάκι με θαυμαστικό κάτω δεξιά), μπορούν να στέλνουν πμ στην ΣΟ για όποιο θέμα υποπέσει στην αντίληψή τους και φυσικά μπορούν να ανοίγουν θέματα στις Απόψεις Μελών, όπως καλή ώρα. Η αλήθει είναι ότι οι φορές που έχουν γίνει τα παραπάνω μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, οπότε ίσως να μην ενδιαφέρονται τόσο τα μέλη για τον συντονισμό όσο νομίζεις.
Τέλος, δεν μπορείς να ξέρεις αν και σε ποιον έχει προταθεί κάτι τέτοιο και αν το έχει απορρίψει για δικούς του λόγους. Εκτός και αν σε "όλους τους παλιούς" που αναφέρεις παραπάνω συμπεριλαμβάνεις και τον εαυτό σου και εμμέσως πλην σαφώς ζητάς αξιώματα...
Off Topic
Κόμη, είδες εκείνο το αστείο σου ότι θα κάνουμε rotation στους συντονιστές που κατέληξε...
dtango έγραψε:Θα ρωτήσω για μια φορά ακόμα: Δεν επιτρέπει το λογισμικό του προγράμματος να αναφέρεται το όνομα του συντονιστή της κάθε ενότητας; Διότι δεν μπορώ να φανταστώ ότι όλοι οι συντονιστές είναι αναγκασμένοι να διαβάζουν τα μηνύματα όλων των ενοτήτων.
Το λογισμικό το επιτρέπει. Απλά δεν υπάρχει κάποιος καταμερισμός μεταξύ της ΣΟ, και αντί να εμφανίζονται 7 ονόματα σε κάθε ενότητα, επιλέξαμε να μην εμφανίζεται κανένα. Είμαστε ακόμα μικρό φόρουμ και είναι δυνατόν όλοι να συντονίζουν τα πάντα. Προσωπικά διαβάζω κάθε μα κάθε ανάρτηση που γίνεται. Ξέρω ότι και άλλοι συντονιστές κάνουν το ίδιο. Αν κάποιος δεν θέλει να διαβάσει μια ένότητα, δικαίωμά του. Αλλά σίγουρα η ενότητα αυτή δεν θα μείνει "ασυντόνιστη".
dtango έγραψε:Δεν θα χάσω βέβαια την ευκαιρία να δηλώσω ότι, κατά την άποψή μου, η δικαιολογία με την οποία αποκλείστηκε αυτή την φορά ο Radical ήταν πράγματι αστεία, καθώς και το σβήσιμο του νήματος «Επιστράτευση» με την δικαιολογία ότι όσα έγραψα ήταν επιθετικά. Όταν σας γίνεται επίθεση πρέπει να αμύνεστε και να αντεπιτίθεστε, όχι να εξαφανίζεται το πεδίο της μάχης ή τον αντίπαλο επειδή έχετε την δυνατότητα να ενεργείται σαν θεοί στο φόρουμ ΣΑΣ.
Άποψή σου, και σεβαστή, και το έχουμε ξανασυζητήσει για τον Ράντι και την Επιστράτευση. Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι η ΣΟ είναι αλάθητη, ιδίως από τη στιγμή που περιέχει αρκετά νέα μέλη. Αν θέλαμε πραγματικά να καταστείλουμε κάθε φωνή διαφωνίας μέσα στο φόρουμ που συντονίζουμε (και όχι ΜΑΣ, ούτε το στήσαμε, ούτε το πληρώνουμε, απλά το "τρέχουμε"), αυτό το θέμα δεν θα υπήρχε καθώς θα είχες πάρει πόδι εδώ και πολύ καιρό...
It is by will alone I set my mind in motion.
Άβαταρ μέλους
Ιοκάστη
Δημοσιεύσεις: 2298
Εγγραφή: 05 Μαρ 2009 13:18
Όνομα Ιστότοπου: Iokaste’s Blog
Επικοινωνία:

Δημήτρη καλημέρα :)

Καταρχάς το θέμα έχει ξανασυζητηθεί και δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση αλλά ας τα ξαναπούμε άλλη μια φορά. Χωρίς καμία εμπάθεια:
...ιδιαίτερα όταν υπάρχει αυτή η, έστω υποψία, αυταρχισμού για την οποία και εγώ έχω κατηγορήσει την συντονιστική ομάδα.
Δεν διαφωνώ πως έχουν γίνει διάφορα λάθη στον συντονισμό. Άνθρωποι είμαστε και είναι αναμενόμενο να μην λειτουργούν όλα τέλεια. Ειδικά από την στιγμή που οι περισσότεροι δεν είχαμε εμπειρία στον συντονισμό (κάποιοι δεν είχαν ιδέα κι από forum). Σύμφωνα με κάποια μέλη είναι πολύ χαλαρός (τόσο ώστε αρκετοί να μην μπαίνουν καν επειδή θα ήθελαν πιο σκληρό moderation). Σύμφωνα με άλλα είναι αυταρχικός. Όπως καταλαβαίνεις οι γνώμες είναι πολλές και διάφορες και οι συντονιστές δεν νομίζω πως θα μπορούσαν ποτέ να ικανοποιήσουν τους πάντες.
Κανένας σας δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι εδώ δεν είναι το φόρουμ των φίλων κάποιου σπορ και ότι επομένως δεν μπορεί να λειτουργεί σαν τέτοιο.
Δεν θα έλεγα πως λειτουργεί σαν τέτοιο αλλά όπως και να έχει το λες μόνος σου στην αρχή: “κανένας σας” που σημαίνει πως και τα άλλα μέλη δεν το βλέπουν όπως εσύ. Καλώς ή κακώς έτσι είναι, τι να κάνουμε τώρα; Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κανέναν να δει τα πράγματα με τον δικό μας τρόπο και το να επαναλαμβάνουμε συνέχεια τις ίδιες απόψεις δεν πρόκειται να πείσει κανέναν (μπορεί να κουράσει τους πάντες βέβαια).
Ας μου πουν οι κύριοι συντονιστές αν θεωρούν ακατάλληλο να συντονίζει για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα μια ενότητα του φόρουμ τον Εvan T, τoν Λοξία, τον Emil, τον Batcic, τον Xarxar, τον Γκρινιάρη, τον Egore, τον Caffeine, τον L3o και τέλος πάντων όλους τους παλιούς (ας με συγχωρήσουν όσοι δεν τους θυμήθηκα).
Θα πω κάτι που έχω πει πολλές φορές: δεν ξέρεις πως λειτουργεί το forum και βγάζεις συμπεράσματα. Λανθασμένα συμπεράσματα στα οποία έχεις κολλήσει κιόλας. Οπότε θα προσπαθήσω να φυτέψω μια ιδέα στο μυαλό σου (inception : brrr : ): Έχεις σκεφτεί πως κάποια άτομα τον συντονισμό δεν τον βλέπουν ως θέση δύναμης κι εξουσίας αλλά ευθύνης; Πως κάποια άτομα έχουν περιορισμένο χρόνο και για διάφορους λόγους δεν ΘΕΛΟΥΝ να αναλάβουν αυτή την ευθύνη; Επίσης έχεις σκεφτεί πως πρώην απλά μέλη σήμερα είναι συντονιστές;
η δικαιολογία με την οποία αποκλείστηκε αυτή την φορά ο Radical ήταν πράγματι αστεία,
Αν το δεις από μια άλλη άποψη θα μπορούσε να σου πει κανείς (και θα στο πουν πάρα πολλοί) πως το λάθος ήταν που έγινε δεκτός για τρίτη φορά. Ξέρεις τι λένε για τις απόψεις, όλοι έχουν από μια.
Όταν σας γίνεται επίθεση πρέπει να αμύνεστε και να αντεπιτίθεστε, όχι να εξαφανίζεται το πεδίο της μάχης ή τον αντίπαλο επειδή έχετε την δυνατότητα να ενεργείται σαν θεοί στο φόρουμ ΣΑΣ.
Για άλλη μια φορά νομίζω πως είναι άδικο αυτό από την στιγμή που είσαι ακόμα εδώ (κι εσύ και πολλοί άλλοι). Και αυτό το έχουν παρατηρήσει και διάφορα μέλη αλλού, απορώ βασικά με ποια λογική το συνεχίζεις.

Συμφωνώ πως δεν είναι σωστό να εξαφανίζεις τον αντίπαλο απλά επειδή μπορείς και πως πρέπει να γίνεται άμυνα κι επίθεση (αν και δεν μ’αρέσει που χρησιμοποιείς πολεμικούς όρους και που το βλέπεις έτσι αλλά I’ll play along). Όταν όμως υπάρχει μια επαναλαμβανόμενη κατάσταση όπου τίποτα δεν αλλάζει κι ο άλλος λέει τα ίδια κα τα ίδια συνέχεια και του έχεις απαντήσει άπειρες από κάποιο σημείο και μετά είναι απλά trolling και δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να σπαταλά χρόνο από την ζωή του για να απαντά ξανά και ξανά.
http://iocaste.wordpress.com

Do you know how a falcon is trained my dear? Her eyes are sown shut. Blinded temporarily she suffers the whims of her God patiently, until her will is submerged and she learns to serve - as your God taught and blinded you with crosses.
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Τεμπελόσκυλο με κάλυψες σχεδόν σε όλα.
Τεμπελόσκυλο έγραψε:
dtango έγραψε:Στον συντονισμό του φόρουμ πρέπει το συντομότερο να συμμετάσχουν και οι χρήστες.
Όλα τα νυν μέλη της ΣΟ ήταν απλά μέλη του φόρουμ για αρκετό καιρό μέχρι τους προταθεί να αναλάβουν κάποιο πόστο.
Νομίζω ότι ο Ντιτάνγκο εννοεί να δίνεται αυτομάτως το αξίωμα του συντονιστή σε όποιον έχει έναν ορισμένο αριθμό αναρτήσεων και πάνω, με τη χρήση των λεγόμενων "βαθμών" (ranks), κάτι που γίνεται όντως σε άλλα fora. Διαφωνεί με το τρέχον σύστημα διοίκησης, σύμφωνα με το οποίο τα αξιώματα δίνονται με ανάθεση.

Εγώ διαφωνώ με το σύστημα αυτό, επειδή δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε ασχέτως ικανοτήτων και προθέσεων να πάρει το αξίωμα του συντονιστή μόνο και μόνο επειδή γράφει πολλές αναρτήσεις οποιουδήποτε περιεχομένου. Επίσης, έτσι μπαίνουν στη συντονιστική ομάδα άτομα που ίσως δεν ταιριάζουν μεταξύ τους και δεν έχουν καλή συνεργασία. Τέλος, αν κάποιος συντονιστής δεν ασκεί σωστά το έργο του, με το σύστημα αυτό δεν υπάρχει τροπος να τον πάψουμε.

Εκτός κι αν ο Ντιτάνγκο εννοεί να ανατίθεται ο συντονισμός σε ορισμένα άτομα κατόπιν δημοψηφίσματος. Στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε να αποφασίσουμε πώς θα τίθενται οι υποψηφιότητες, πόσους συντονιστές θα είχαμε κλπ., να ηδημιουργήσουμε δηλαδή έναν μηχανισμό αρχαιρεσιών, κάτι σαν άτυπο σύλλογο.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αυτό. Προτιμώ να υπάρχει μια ομάδα διοίκησης με συγκεκριμένη και συντονισμένη πολιτική και με κοινές απόψεις, τα μέλη να έρχονται απλώς για συζήτηση, και η είσοδος στην ομάδα διοίκησης να γίνεται με απόφαση των ατόμων που ήδη βρίσκονται εντός της ομάδας αυτής. Έτσι εξασφαλιζεται ομοιογένεια της ομάδας και απφεύγεται η αλλοίωση των σκοπών της.

Δεν είναι σύλλογος για να πρέπει να έχει δημοκρατικές διαδικασίες, χώρος συζήτησης είναι. Γνώμη μου βέβαια.

Τέλος νομίζω ότι οι απόψεις καλό είναι βέβαια να ακούγονται, αλλά οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε τις τελικές επιλογές των ατόμων που ίδρυσαν και λειτουργούν το φόρουμ.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
Darkchilde
Δημοσιεύσεις: 1777
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:08
Όνομα Ιστότοπου: The Dark Side of the Force and other stories
Τοποθεσία: Lost in the Night
Επικοινωνία:

AoratiMelani έγραψε:Τεμπελόσκυλο με κάλυψες σχεδόν σε όλα.
Τεμπελόσκυλο έγραψε:
dtango έγραψε:Στον συντονισμό του φόρουμ πρέπει το συντομότερο να συμμετάσχουν και οι χρήστες.
Όλα τα νυν μέλη της ΣΟ ήταν απλά μέλη του φόρουμ για αρκετό καιρό μέχρι τους προταθεί να αναλάβουν κάποιο πόστο.
Νομίζω ότι ο Ντιτάνγκο εννοεί να δίνεται αυτομάτως το αξίωμα του συντονιστή σε όποιον έχει έναν ορισμένο αριθμό αναρτήσεων και πάνω, με τη χρήση των λεγόμενων "βαθμών" (ranks), κάτι που γίνεται όντως σε άλλα fora. Διαφωνεί με το τρέχον σύστημα διοίκησης, σύμφωνα με το οποίο τα αξιώματα δίνονται με ανάθεση.

Εγώ διαφωνώ με το σύστημα αυτό, επειδή δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε ασχέτως ικανοτήτων και προθέσεων να πάρει το αξίωμα του συντονιστή μόνο και μόνο επειδή γράφει πολλές αναρτήσεις οποιουδήποτε περιεχομένου. Επίσης, έτσι μπαίνουν στη συντονιστική ομάδα άτομα που ίσως δεν ταιριάζουν μεταξύ τους και δεν έχουν καλή συνεργασία. Τέλος, αν κάποιος συντονιστής δεν ασκεί σωστά το έργο του, με το σύστημα αυτό δεν υπάρχει τροπος να τον πάψουμε.
Συμφωνώ απόλυτα με την Μελάνη εδώ.
AoratiMelani έγραψε: Εκτός κι αν ο Ντιτάνγκο εννοεί να ανατίθεται ο συντονισμός σε ορισμένα άτομα κατόπιν δημοψηφίσματος. Στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε να αποφασίσουμε πώς θα τίθενται οι υποψηφιότητες, πόσους συντονιστές θα είχαμε κλπ., να ηδημιουργήσουμε δηλαδή έναν μηχανισμό αρχαιρεσιών, κάτι σαν άτυπο σύλλογο.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αυτό. Προτιμώ να υπάρχει μια ομάδα διοίκησης με συγκεκριμένη και συντονισμένη πολιτική και με κοινές απόψεις, τα μέλη να έρχονται απλώς για συζήτηση, και η είσοδος στην ομάδα διοίκησης να γίνεται με απόφαση των ατόμων που ήδη βρίσκονται εντός της ομάδας αυτής. Έτσι εξασφαλιζεται ομοιογένεια της ομάδας και απφεύγεται η αλλοίωση των σκοπών της.
Ένα forum δεν είναι διαγωνισμός του ποιός είναι ποιό δημοφιλής και πιο αρεστός στους χρήστες. Δυστυχώς, πολλές φορές οι συντονιστές πρέπει να γίνονται σκληροί απέναντι στους χρήστες για να μην υπάρχουν παρατράγουδα. Όλοι κάνουμε λάθη, και οι συντονιστές δεν είμαστε αλάθητοι.
AoratiMelani έγραψε: Δεν είναι σύλλογος για να πρέπει να έχει δημοκρατικές διαδικασίες, χώρος συζήτησης είναι. Γνώμη μου βέβαια.

Τέλος νομίζω ότι οι απόψεις καλό είναι βέβαια να ακούγονται, αλλά οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε τις τελικές επιλογές των ατόμων που ίδρυσαν και λειτουργούν το φόρουμ.
Ακριβώς. Και αυτός είναι ένας λόγος που υπάρχει αυτή η ενότητα. Ουτοσώστε οι χρήστες να μπορούν να προβάλλουν τις απόψεις τους, να αιτηθούν την ανάκληση μίας προειδοποίησης, και οτιδήποτε θεωρούν ότι πρέπει να ακουστεί.
Blog (greek): The Dark Side of the Force and Other Stories
Blog (english): Snippets and other stories from the net

Twitter: @ladyjedi : I only tweet in English.
Isaac Asimov έγραψε:To surrender to ignorance and call it God has always been premature, and it remains premature today.
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

AoratiMelani έγραψε:Τέλος νομίζω ότι οι απόψεις καλό είναι βέβαια να ακούγονται, αλλά οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε τις τελικές επιλογές των ατόμων που ίδρυσαν και λειτουργούν το φόρουμ.
Ένα παράδειγμα πάνω σ' αυτό: κατά καιρούς έχω γραφτεί σε διάφορα φόρουμ. Άλλα λειτουργούν με τον έναν τρόπο, άλλα με τον άλλον. Όταν όμως μπαίνω εκεί, θεωρώ δεδομένο ότι θα σεβαστώ τον τρόπο που επέλεξαν να το διοικούν οι άνθρωποι που το ίδρυσαν. Δεν αρχίζω να θέλω να κάνω κουμάντο στον τρόπο διοίκησης χωρίς να μου ζητηθεί. Αν το κρίνω αναγκαίο ίσως πω μια γνώμη, πάντα με επιφύλαξη και ευγένεια. Είτε γίνει δεκτή είτε όχι, δεν την επαναλαμβάνω και δεν ζαλίζω τους ανθρώπους με τις απαιτήσεις μου. Τους είμαι ευγνώμων που δημιούργησαν και συντηρούν ένα χώρο συζήτησης, κουβεντιάζω με τα άλλα μέλη, και αυτό είναι όλο.

Νομίζω το πρόβλημα εδώ, Ντιτάνγκο, είναι το γεγονός ότι έχεις ταυτίσει το φόρουμ με τους απανταχού έλληνες άθεους. Κατάλαβε επιτέλους σε παρακαλώ ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν έχουμε ούτε τη δυνατότητα, ούτε την υποχρέωση, ούτε το δικαίωμα να εκπροσωπούμε όλους τους άθεους.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
noxteryn
Δημοσιεύσεις: 2210
Εγγραφή: 02 Απρ 2010 15:40
Όνομα Ιστότοπου: noxteryn
Τοποθεσία: Αργυρούπολη
Επικοινωνία:

"The irony of the Information Age is that it has given new respectability to uninformed opinion."
dtango
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 2117
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:56
Όνομα Ιστότοπου: Dispute of a man with his Ba
Τοποθεσία: Καλύβια (7ος όροφος!)
Επικοινωνία:

@ AoratiMelani, Τεμπελόσκυλο, Ιοκάστη, Darkchilde
AoratiMelani έγραψε:Νομίζω το πρόβλημα εδώ, Ντιτάνγκο, είναι το γεγονός ότι έχεις ταυτίσει το φόρουμ με τους απανταχού έλληνες άθεους. Κατάλαβε επιτέλους σε παρακαλώ ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν έχουμε ούτε τη δυνατότητα, ούτε την υποχρέωση, ούτε το δικαίωμα να εκπροσωπούμε όλους τους άθεους.
Atheist Union of Greece!!
Έχουμε την δυνατότητα και την υποχρέωση και το δικαίωμα. Δεν βλέπω τι μας εμποδίζει πέρα από το ότι δεν αποφασίζετε να το παραδεχτείτε ανοιχτά ώστε να αντιληφτείτε ότι οφείλουμε να αποτελέσουμε το κάτι άλλο.
Αν σκοπεύετε να παραμείνετε μια ομαδούλα άθεων, καλά πάτε. Αν στοχεύετε, αν ονειρεύεστε την υπέρβαση, τότε πρέπει να αλλάξετε. Πρέπει όποιος μπαίνει στο φόρουμ να καταλαβαίνει ότι βρίσκετε αλλού, σε κάτι νέο, σε κάτι πρωτόγνωρο. Μη μου πείτε ότι ξεκινήσατε αυτή την προσπάθεια χωρίς όνειρα. Ποια ήταν τα όνειρά σας;
Τεμπελόσκυλο έγραψε:Κόμη, είδες εκείνο το αστείο σου ότι θα κάνουμε rotation στους συντονιστές που κατέληξε...
To αστείο του Κόμη μάλλον ειρωνευόταν παλιά δική μου πρόταση για συμμετοχή των χρηστών. Εκείνο που πολύ ορθά πρόσθεσε ο Κόμης ήταν η περιοδικότητα. Οι απλοί χρήστες θα αναλαμβάνουν μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα καθήκοντα μέχρι να συμπληρωθεί ο κύκλος και να ξαναέρθει η σειρά τους. Και φυσικά θα έχουν πρόσβαση στις συζητήσεις της ΣΟ όσο θα έχουν ρόλο συντονιστή.
Βάλτε για λίγο συντονιστή τον Nox, να δείτε μέλι που θα στάζει η πέννα του.
Τεμπελόσκυλο έγραψε:Το λογισμικό το επιτρέπει. Απλά δεν υπάρχει κάποιος καταμερισμός μεταξύ της ΣΟ, και αντί να εμφανίζονται 7 ονόματα σε κάθε ενότητα, επιλέξαμε να μην εμφανίζεται κανένα.
Εγώ εννοούσα να εμφανίζεται σε κάθε ενότητα μόνο το όνομα του υπεύθυνου συντονιστή (όταν θα έρθει η σειρά μου δεν θα δεχτώ να συντονίζω πάνω από μία ενότητα). :twisted:
Ιοκάστη έγραψε: Έχεις σκεφτεί πως κάποια άτομα τον συντονισμό δεν τον βλέπουν ως θέση δύναμης κι εξουσίας αλλά ευθύνης; Πως κάποια άτομα έχουν περιορισμένο χρόνο και για διάφορους λόγους δεν ΘΕΛΟΥΝ να αναλάβουν αυτή την ευθύνη;
Ούτε εγώ θέλω. Προτιμώ να ασχολούμαι με το ιερογλυφικό λεξικό το οποίο μου χάρισαν οι αιγυπτιολόγοι και είναι δυστυχώς στα γερμανικά. Όμως μου αρέσει δεν μου αρέσει, θα αναλάβω για ένα διάστημα διότι όποιος αρνείται θα κερδίζει τον τίτλο του chicken Samurai όπως ο Λοξίας.
Ιοκάστη έγραψε: Επίσης έχεις σκεφτεί πως πρώην απλά μέλη σήμερα είναι συντονιστές;
Δεν πιστεύω να βάζεις και τον εαυτό σου στα απλά μέλη!!
Η ομάδα «Αθεΐα» αποτελείται από περίπου είκοσι μέλη. Θα μου στείλεις σε πμ τα
ψευδώνυμά τους;
AoratiMelani έγραψε:Εγώ διαφωνώ με το σύστημα αυτό, επειδή δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε ασχέτως ικανοτήτων και προθέσεων να πάρει το αξίωμα του συντονιστή μόνο και μόνο επειδή γράφει πολλές αναρτήσεις οποιουδήποτε περιεχομένου. Επίσης, έτσι μπαίνουν στη συντονιστική ομάδα άτομα που ίσως δεν ταιριάζουν μεταξύ τους και δεν έχουν καλή συνεργασία. Τέλος, αν κάποιος συντονιστής δεν ασκεί σωστά το έργο του, με το σύστημα αυτό δεν υπάρχει τροπος να τον πάψουμε.
Εξήγησα πάρα πάνω ότι αναφέρομαι σε κάτι προσωρινό και περιοδικό. Εκτός αυτού η επιλογή θα γίνεται από τους ίδιους τους ανεπίσημους συντονιστές με την έγκριση των επισήμων. Το σύστημα του να καταβάλει κανείς ένα ποσό για εγγραφή στην Ένωση, π.χ., μου φάνηκε βάρβαρο. Πως γίνεται η επιλογή των μελών της Ένωσης;
Μη μου απαντήσετε απ’ αυτού. Περιμένω να ανοίξουν οι συζητήσεις για την Ένωση για να μάθω.
AoratiMelani έγραψε:Δεν είναι σύλλογος για να πρέπει να έχει δημοκρατικές διαδικασίες, χώρος συζήτησης είναι. Γνώμη μου βέβαια.
Εγώ βλέπω το φόρουμ σαν τον καθρέφτη της Ένωσης και, γιατί όχι, τον «κράχτη» της Ένωσης. Πως θα ενδιαφερθεί κάποιος για την Ένωση αν δεν έχει γνωρίσει και ακούσει τα μέλη της να εκθέτουν τις απόψεις τους στο φόρουμ και πως θα κάνετε εσείς επιλογή μελών χωρίς να έχετε ακούσει τι έχουν να πουν;
AoratiMelani έγραψε:Τέλος νομίζω ότι οι απόψεις καλό είναι βέβαια να ακούγονται, αλλά οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε τις τελικές επιλογές των ατόμων που ίδρυσαν και λειτουργούν το φόρουμ.
Αυτό είναι το απόλυτο αμάρτημα!
Οι τελικές επιλογές για τα ζητήματα που αφορούν τους άθεους, γίνονται από τους ίδιους τους άθεους και όχι από τα άτομα που ίδρυσαν και λειτουργούν το φόρουμ. Σ’ αυτά κάποτε θα χτίσουμε ανδριάντες, αν τώρα κάνουν στροφή προς το δημοκρατικότερο.
Darkchilde έγραψε:Ακριβώς. Και αυτός είναι ένας λόγος που υπάρχει αυτή η ενότητα. Ουτοσώστε οι χρήστες να μπορούν να προβάλλουν τις απόψεις τους, να αιτηθούν την ανάκληση μίας προειδοποίησης, και οτιδήποτε θεωρούν ότι πρέπει να ακουστεί.
Amen!
"Culture is memory", Yuri Lotman, 1922 - 1993, Ρώσος Σημειολόγος και Κουλτουρολόγος
Άβαταρ μέλους
Τεμπελόσκυλο
Δημοσιεύσεις: 9866
Εγγραφή: 03 Μαρ 2009 21:27
Όνομα Ιστότοπου: Τεμπέλικες Σκέψεις...
Τοποθεσία: Sun City
Επικοινωνία:

Για την ψευδαίσθηση που έχεις ότι εκπροσωπούμε όλους τους άθεους, θα σου πω δύο πράγματα:
  1. Δεν είναι όλοι οι άθεοι της χώρας εγγεγραμμένοι στο φόρουμ, ώστε να μας εξουσιοδοτήσουν να τους εκπροσωπούμε. Και απ' ό,τι φαντάζομαι δεν έχουν εξουσιοδοτήσει ούτε εσένα να τους εκπροσωπείς και να ενεργείς εξ ονόματός τους. Κάτσε να δεις πώς λέγαν έναν τύπο που νόμιζε ότι εκπροσωπεί την ανθρωπότητα... Α, ναι! Ιησού!
  2. Το φόρουμ δεν περιέχει μόνο άθεους. Έχει και μέλη που είναι πιστοί, θρήσκοι, αγνωστικιστές, ντεϊστές και ολυμπιακοί. Τι να κάνουμε; Να τους διώξουμε;
Για τα υπόλοιπα
dtango έγραψε:Εγώ εννοούσα να εμφανίζεται σε κάθε ενότητα μόνο το όνομα του υπεύθυνου συντονιστή (όταν θα έρθει η σειρά μου δεν θα δεχτώ να συντονίζω πάνω από μία ενότητα). :twisted:
Δεν υπάρχει υπεύθυνος συντονιστής για κάθε ενότητα. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι για όλα.
dtango έγραψε:Η ομάδα «Αθεΐα» αποτελείται από περίπου είκοσι μέλη. Θα μου στείλεις σε πμ τα
ψευδώνυμά τους;
49 τώρα που μιλάμε και αυξάνονται. Μπορείς να τους δεις και μόνος σου, το φόρουμ σου δίνει την δυνατότητα. Δεν θα σου πω πώς, θα σε αφήσω να παιδευτείς λίγο... :whistle:
dtango έγραψε:Εξήγησα πάρα πάνω ότι αναφέρομαι σε κάτι προσωρινό και περιοδικό. Εκτός αυτού η επιλογή θα γίνεται από τους ίδιους τους ανεπίσημους συντονιστές με την έγκριση των επισήμων.
Προσωπικά βλέπω κάποια λειτουργικά προβλήματα στους "προσωρινούς" συντονιστές που προτείνεις. Πότε θα προλάβουν να μάθουν τη "δουλειά" αν σε λίγο καιρό πάψουν να είναι συντονιστές; Γιατί να ενδιαφερθούν να συντονίσουν αφού σε λίγο δεν θα το κάνουν πια; Πώς θα συννενοούνται μεταξύ τους όλοι αυτοί; Θα δέχονται εντολές από κάποιον μόνιμο συντονιστή ή θα κάνουν του κεφαλιού τους; Αν τα έχεις σκεφτεί και τα έχεις λύσει όλα αυτά, φτιάξε μια πρόταση ολοκληρωμένη, από το πώς θα εκλέγονται μέχρι το πώς θα αποφασίζουν, και κατάθεσέ την προς συζήτηση. Με δυο λόγια εδώ, δυο κουβέντες εκεί δεν βγάζουμε άκρη...
dtango έγραψε:Πως γίνεται η επιλογή των μελών της Ένωσης;
Υποθέτω εννοείς των τακτικών μελών, γιατί απλό μέλος γίνεται οποιοσδήποτε στείλει τα στοιχεία του. Η διαδικασία έχει ως εξής: κάποιος προτείνει ένα μέλος για να γίνει τακτικό. Η Μόνιμη Γενική Συνέλευση αποφασίζει. Απλά και όμορφα.
dtango έγραψε:Εγώ βλέπω το φόρουμ σαν τον καθρέφτη της Ένωσης και, γιατί όχι, τον «κράχτη» της Ένωσης. Πως θα ενδιαφερθεί κάποιος για την Ένωση αν δεν έχει γνωρίσει και ακούσει τα μέλη της να εκθέτουν τις απόψεις τους στο φόρουμ και πως θα κάνετε εσείς επιλογή μελών χωρίς να έχετε ακούσει τι έχουν να πουν;
Κακώς το βλέπεις έτσι. Καθρέφτης της Ένωσης είναι ο χώρος των μελών της Ένωσης (και γι' αυτό ανοίγει εξάλλου) και όχι ένα δημόσιο φόρουμ όπου γράφεται ο καθέ πικραμένος να πει την παπαριά του. Εσύ τι άποψη θα σχημάτιζες αν ο καθρέφτης της Ένωσης ήταν ο "Λόγος", το "Πλάσμα", τα "Ζώδια" και η "Ομοιοπαθητική"; Ότι είναι ένα τσούρμο τύποι που πλακώνονται για επιστημονικά/παραπειστημονικά/ψευδοεπιστημονικά θέματα και άμα λάχει λένε και κάτι για την αθεΐα...
dtango έγραψε:Οι τελικές επιλογές για τα ζητήματα που αφορούν τους άθεους, γίνονται από τους ίδιους τους άθεους και όχι από τα άτομα που ίδρυσαν και λειτουργούν το φόρουμ.
Οι τελικές επιλογές για τα ζητήματα που αφορούν τους άθεους, γίνονται από τους ίδιους τους άθεους . Οι τελικές επιλογές για τα ζητήματα που αφορούν το φόρουμ, γίνονται από τα άτομα που ίδρυσαν και λειτουργούν το φόρουμ. Ξεχωριστά πράματα, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας...
dtango έγραψε:Amen!
Μη βλογάς τα γένια σου. Η ενότητα υπήρχε και ακριβώς γι' αυτόν τον σκοπό από την ίδρυση του φόρουμ...
It is by will alone I set my mind in motion.
dtango
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 2117
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:56
Όνομα Ιστότοπου: Dispute of a man with his Ba
Τοποθεσία: Καλύβια (7ος όροφος!)
Επικοινωνία:

Επιθυμώ να καταγραφεί το παρακάτω:

Εχτές μου έγινε παρατήρηση από την Darkchilde επειδή απάντησα σε off topic του Πάνου ο οποίος σχολίαζε κατά της συσπείρωσης και οργάνωσης των άθεων.
Η παρατήρηση έγινε σε εξαιρετικά αυστηρό ύφος «Dtango εαν ξαναβγείς εκτός θέματος σε οποιαδήποτε συζήτηση θα σου δώσω επίσημη προειδοποίηση. και για τον λόγο αυτόν (συν βεβαίως το γεγονός ότι εγώ είμαι 68 και εκείνη απλά ένα κοριτσάκι που καβάλησε το καλάμι επειδή το έκαναν συντονίστρια), την ανάγκασα να μου δώσει την επίσημη προειδοποίηση.

Χάρηκα που όλα αυτά έγιναν στον δημόσιο χώρο διότι έτσι μπορώ να γνωρίζω ότι η Ιοκάστη και ο Aqyn που με αποκάλεσαν παρανοϊκό (ο Αqyn συμπλήρωσε και το κοσμητικό «συκοφάντης») δεν έλαβαν καμιά προειδοποίηση και δεν τους έγινε καμιά παρατήρηση.
"Culture is memory", Yuri Lotman, 1922 - 1993, Ρώσος Σημειολόγος και Κουλτουρολόγος
Άβαταρ μέλους
Darkchilde
Δημοσιεύσεις: 1777
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:08
Όνομα Ιστότοπου: The Dark Side of the Force and other stories
Τοποθεσία: Lost in the Night
Επικοινωνία:

dtango έγραψε: Χάρηκα που όλα αυτά έγιναν στον δημόσιο χώρο διότι έτσι μπορώ να γνωρίζω ότι η Ιοκάστη και ο Aqyn που με αποκάλεσαν παρανοϊκό (ο Αqyn συμπλήρωσε και το κοσμητικό «συκοφάντης») δεν έλαβαν καμιά προειδοποίηση και δεν τους έγινε καμιά παρατήρηση.
Υπάρχει το κουμπάκι αναφοράς dtango. Aν έχεις πρόβλημα με κάποια δημοσίευση, αναφερέ την.
Blog (greek): The Dark Side of the Force and Other Stories
Blog (english): Snippets and other stories from the net

Twitter: @ladyjedi : I only tweet in English.
Isaac Asimov έγραψε:To surrender to ignorance and call it God has always been premature, and it remains premature today.
dtango
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 2117
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:56
Όνομα Ιστότοπου: Dispute of a man with his Ba
Τοποθεσία: Καλύβια (7ος όροφος!)
Επικοινωνία:

Darkchilde έγραψε:ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ
Ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα συζήτησης. Dtango μην προσπαθείς πάλι να βάλεις την υποθεσή σου και σε αυτή την συζήτηση. Κλείδωσα μία συζήτηση σήμερα, μην με αναγκάζετε να κλειδώσω και δεύτερη.

Παρακαλώ μην συζητάτε τον συντονισμό σε αυτή την συζήτηση. Εαν έχετε απορίες ή ερωτήσεις, στείλτε μου ένα PM ή σε κάποιον άλλο συντονιστή, ή ανοίξτε ένα θέμα συζήτησης στο Απόψεις Μελών.

Η υπόθεσή μου έχει όχι μόνο άμεση σχέση με θεούς και θρησκείες αλλά είναι η ίδια η ιστορία των θεών και της θρησκείας.
Δυστυχώς για σας έχει εφαρμογή σε πολλά από τα θέματα που συζητούνται στο φόρουμ. Έχω αποφύγει συστηματικά να εκφέρω άποψη για να αποφεύγω δυσάρεστες καταστάσεις αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται επ΄ άπειρο. Ποτέ δεν συνέχισα να γράφω όταν δεν έπαιρνα απάντηση ή όταν κανείς δεν ενδιαφερόταν για τις απόψεις μου και έτσι ποτέ δεν έγινα ενοχλητικός στους χρήστες του φόρουμ.

Το γεγονός ότι έχουμε διαφορές και ασυμφωνίες μεταξύ μας θα έπρεπε να ήταν λόγος για να μην δείχνετε σε κάθε περίπτωση την αντιπάθειά σας προς το πρόσωπό μου. Αντίθετα ζητάτε ευκαιρία για να δημιουργήσετε πρόβλημα σε βαθμό που πλέον αρχίζουν να αναρωτιούνται οι χρήστες του φόρουμ για το τι συμβαίνει.

Darkchilde dear, μέχρι τώρα η πλειοψηφία των χρηστών του φόρουμ αποτελείτο από μέλη της ομάδας σας. Τώρα που σιγά σιγά το φόρουμ αποκτά και ανένταχτα μέλη πρέπει να αλλάξετε τακτική.
Το κλείδωμα της σημερινής συζήτησης θα αποτελέσει σύντομα ανέκδοτο διότι είναι πράγματι το πρώτο θαυμαστό επίτευγμα (για να μην πω θαύμα) της δικής σας έκδοσης αθεϊσμού.

Ο Γιατρός που θέλει να μου υποδείξει ποιόν ισχυρισμό μου εννοούσε μπορεί να τον κάνει, ή θα κλειδώσεις το νήμα;
Α, και μπορώ και εγώ να του απαντήσω ή θα με μαλώσεις πάλι;
"Culture is memory", Yuri Lotman, 1922 - 1993, Ρώσος Σημειολόγος και Κουλτουρολόγος
Άβαταρ μέλους
Τεμπελόσκυλο
Δημοσιεύσεις: 9866
Εγγραφή: 03 Μαρ 2009 21:27
Όνομα Ιστότοπου: Τεμπέλικες Σκέψεις...
Τοποθεσία: Sun City
Επικοινωνία:

Η υπόθεσή σου πιστεύεις έχει άμεση σχέση με πολλά θέματα του φόρουμ. Ο Πάνος με τη σειρά του πιστεύει ότι το πλάσμα έχει άμεση σχέση με κάθε θέμα που αναφέρει την κοσμολογία ή το big bang. Εγώ πάλι θέλω όπου αναφέρεται η Ιαπωνία να λέω για τους νίντζα. Ο καθένας μπορεί να νομίζει ό,τι θέλει, και είναι απόλυτα σεβαστό.

Αυτό όμως που δεν πρέπει να κάνετε, είναι να παραθέτετε τις θεωρίες σας παντού. Υπάρχει θέμα για την θεωρία σου όπως και για την κοσμολογία πλάσματος, και είναι απόλυτα θεμιτό να προτείνεις σε κάποιον να το διαβάσει παραθέτοντας ένα λινκ. Δεν είναι δικαιολογία το "αφού μου απαντάνε, το συνεχίζω". Έτσι θα καταλήξουμε να έχουμε ένα φόρουμ που 9 στα 10 θέματα θα ασχολούνται με την ίδια θεωρία, αφού κολλάει παντού. Είσαι από τους παλιότερους στο φόρουμ αυτό και νομίζω ότι μπορείς να βοηθάς στην εύρυθμη λειτουργία του επισημαίνοντας στα νέα μέλη αν κάτι έχει ήδη συζητηθεί αλλού...

Μην αποδίδεις τα πάντα σε εμπάθειες, προσπαθούμε να είμαστε αντικειμενικοί με όλα τα μέλη του φόρουμ. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο του Πάπα στις αποφάσεις μας, και γι' αυτό εξάλλου υπάρχει και ο συγκεκριμένος χώρος που συζητάμε τώρα και δεχόμαστε την κριτική σας. Η εριστικότητα και το ειρωνικό ύφος που έχεις δεν βοηθάει πάντως...
It is by will alone I set my mind in motion.
Άβαταρ μέλους
aqyn
Δημοσιεύσεις: 1577
Εγγραφή: 07 Οκτ 2010 00:32
Όνομα Ιστότοπου: -

dtango έγραψε:Χάρηκα που όλα αυτά έγιναν στον δημόσιο χώρο διότι έτσι μπορώ να γνωρίζω ότι η Ιοκάστη και ο Aqyn που με αποκάλεσαν παρανοϊκό (ο Αqyn συμπλήρωσε και το κοσμητικό «συκοφάντης») δεν έλαβαν καμιά προειδοποίηση και δεν τους έγινε καμιά παρατήρηση.
Όπως συνήθως δεν ξέρεις τι λες. Τεκμηρίωσα απόλυτα όσα είπα για παράνοια και συκοφαντία, και αυτές οι κατηγορίες, στις οποίες ποτέ δεν απάντησες, δεν είναι ούτε στον ύπνο σου υβριστικοί και μειωτικοί χαρακτηρισμοί όπως υπονοεείς με την άστοχη λέξη κοσμητικό. Αυτά έκανες, αυτά σου είπα. Τα ρέστα να ταζητήσεις από τον εαυτό σου.
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.
Άβαταρ μέλους
patroklos
Δημοσιεύσεις: 1714
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2010 13:22
Όνομα Ιστότοπου: -

Off Topic
http://www.mobileteashop.com/himitsu11/ Ο Λοξίας?

Πώς άραγε?
Enjoy yourself. It's later than you think. / Διασκέδασε. Είναι πιό αργά από ό, τι νομίζεις

Chinese proverb /Κινεζική παροιμία
Άβαταρ μέλους
Ευθύμης
Δημοσιεύσεις: 3332
Εγγραφή: 18 Αύγ 2009 01:08
Όνομα Ιστότοπου: -

viewtopic.php?p=46334#p46334

Δεν μπορούμε να απαγορέψουμε σε κάποιον να είναι προκατηλειμμένος ή, για να μην το φορτίζω αρνητικά, να έχει τη μία ή την άλλη άποψη. Αυτό που απαγορεύεται είναι η προτροπή σε πράξεις βίας (σκοτώστε τους, σφάξτε τους, βιάστε τους). Τώρα μην αρχίσουμε να λέμε τι είναι βία. Ας πούμε ότι είναι ό,τι θεωρεί ο νόμος ως τέτοια...
Η αθεΐα δεν είναι το παν αλλά είναι μια καλή αρχή.
stratos
Δημοσιεύσεις: 1563
Εγγραφή: 14 Αύγ 2010 19:58
Όνομα Ιστότοπου: -

stratos έγραψε:
Ευθύμης έγραψε:
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ

1η προειδοποίηση προς το μέλος: Σίμων Resurrected[όνομα].
Links: viewtopic.php?p=52171#p52171
Αιτία: chat/offtopic
1η προειδοποίηση προς το μέλος: Ευθύμης [όνομα].
Links: viewtopic.php?p=52173#p52173
Αιτία: ανόητη επίπληξη στο μέλος Σίμων Resurrected

Ευθύμη , διέγραψες την δημοσίευσή μου στην οποία έγραφα τα παραπάνω και είχα παραθέσει κάτωθεν του traiasca ,
και η οποία δεν εμπεριέχει τίποτα αξιόμεμπτο ώστε να δικαιολογεί στο ελάχιστο μια τέτοια ενέργεια από μέρους σου .

Παρόλα αυτά εσύ , καταχράσαι την ιδιότητά σου ως συντονιστή και προβαίνεις σε μια πράξη που θα έπρεπε να σε ντροπιάζει .


Εν κατακλείδι ,
άμα δεν σου αρέσει , υπάρχει.... "ολόκληρη ενότητα για να πας να κάνεις τα παράπονά σου " και ίσως οι συντονιστές σε δικαιώσουν αλλά μην διαγράφεις δημοσιεύσεις .

Υ.Γ.

Κι όσον αφορά τα άλλα μέλη ,
"Δεν κάνω τον δικηγόρο κανενός " .

Οπότε αν βρισκόταν κανείς να με κατηγορήσει γιά κάτι τέτοιο , θα του έλεγα .... οτι εγώ δεν κάνω τέτοια . Και ότι αν θέλει να έχει σωστή αντίληψη της πραγματικότητας , να μην επικεντρωθεί σε καμιά υποτιθέμενη διάθεση να κάνω τον δικηγόρο ενός μέλους
παρά στην διάθεση να καταδείξω το ηλίθιο της πράξης ενός άλλου .
Άβαταρ μέλους
Βέρα
Δημοσιεύσεις: 777
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2010 11:04
Όνομα Ιστότοπου: -

Παρακαλώ τους συντονιστές :D :D :D
ως μέλος που έχω δει δεκάδες άλλες απαντήσεις εκτός θέματος :x
- και, ίσως έχω κάνει το ίδιο λάθος κι εγώ :think: -
να μην διαγραφεί εκ νέου το σχόλιο του Στράτου. :naughty:

Το είδα αμέσως μετά που το ανάρτησε και αν τώρα δεν το έβλεπα ξανά θα ... ανησυχούσα για την πνευματική μου διαύγεια.
Το πρωί δεν σχολίασα γιατί δεν ήθελα να πάρω το μέρος του ενός ή των άλλων.
Δεδομένης της διαγραφής του σχολίου και της επιμονής του Στράτου θα ήθελα να πω:

Στράτο συμφωνώ απολύτως στο πνεύμα του σχολιασμού σου, όχι στη διατύπωση. Ίσως αν το έκανα εγώ να το στόλιζα με φατσούλες (βλ. πιο πάνω) για να μη δημιουργήσω αντιπαράθεση.
Ευθύμη, μήπως παρεξήγησες τον Simon;

Και.. εννοείται βεβαίως βεβαίως, πως ούτε εγώ κάνω το δικηγόρο κανενός. Προσπαθώ μόνο να καταλάβω.
«Η μόνη επαφή της ελληνικής εκκλησίας με το πνεύμα, τα τελευταία εκατό χρόνια, ήσαν οι αφορισμοί του Ροΐδη, του Λασκαράτου και του Καζαντζάκη.» (Νίκος Δήμου)
Άβαταρ μέλους
Ευθύμης
Δημοσιεύσεις: 3332
Εγγραφή: 18 Αύγ 2009 01:08
Όνομα Ιστότοπου: -

Πρώτα απ' όλα η κατάλληλη ενότητα για παράπονα είναι εδώ. Ό,τι απορίες ή ενστάσεις έχετε μπορείτε να τις βάζετε εδώ.

Δεύτερον, μεγάλες κουβέντες τύπου "θα έπρεπε να σε ντροπιάζει" και "το ηλίθιο της πράξης" μέσω διαδικτύου με κάνουν να γελάω. Όσο για την κατάχρηση, μάλλον δεν ξέρεις τι σημαίνει "κατάχρηση δικαιωμάτων συντονισμού". Αν έκανα κατάχρηση, αυτή η συζήτηση δε θα γινόταν καν.
Η δημοσίευσή σου βγήκε από εκεί που ήταν γιατί ούτε το κατάλληλο μέρος ήταν ούτε ο κατάλληλος τρόπος. Αυτό που έκανες στην πραγματική ζωή ισοδυναμεί με το να έκανες καρικατούρα της φωνής μου και να επαναλάμβανες ειρωνικά τα λόγια μου (όπως πχ τα κεφαλαία υποτίθεται ότι ισοδυναμούν με το να φωνάζεις). Παρόλα αυτά ήμουν έτοιμος να επαναφέρω τη δημοσίευση αλλά βλέπω παραπάνω ότι υπάρχει μέσα σε μια παράθεση οπότε δεν υπάρχει λόγος, όποιος θέλει βλέπει και κρίνει.

Τρίτο και τελευταίο, κι επειδή η συντονιστολογία είναι αγαπημένο άθλημα πολλών χώρων συζήτησης, καλύτερα να κοιτάξουμε πώς θα κάνουμε συζητήσεις της προκοπής και όχι πώς θα υπερασπιστούμε αυτόκλητα κάποιους αγνώστους ή πώς θα κάνουμε αστήριχτες γενικεύσεις σε άκυρα νήματα. Για χιούμορ και σάτιρα υπάρχει επίσης κατάλληλος χώρος.
Η αθεΐα δεν είναι το παν αλλά είναι μια καλή αρχή.
stratos
Δημοσιεύσεις: 1563
Εγγραφή: 14 Αύγ 2010 19:58
Όνομα Ιστότοπου: -

Πρώτα απ' όλα η κατάλληλη ενότητα για παράπονα είναι εδώ. Ό,τι απορίες ή ενστάσεις έχετε μπορείτε να τις βάζετε εδώ.
Όχι . Όταν σβήνεις αναίτια δημοσιεύσεις μου και με τρόπο που να φαίνεται σαν να μην έγιναν ποτέ ,
όλες οι ενότητες είναι κατάλληλες . Όλες οι ενότητες είναι κατάλληλες .
Δεν θα λογοκρίνεις τα γραφόμενα μου με τρόπο οργουελιανής χούντας και εγώ θα πηγαίνω με την καθόλα "νόμιμη" οδό .
Δεύτερον, μεγάλες κουβέντες τύπου "θα έπρεπε να σε ντροπιάζει" και "το ηλίθιο της πράξης" μέσω διαδικτύου με κάνουν να γελάω. Όσο για την κατάχρηση, μάλλον δεν ξέρεις τι σημαίνει "κατάχρηση δικαιωμάτων συντονισμού". Αν έκανα κατάχρηση, αυτή η συζήτηση δε θα γινόταν καν. Η δημοσίευσή σου βγήκε από εκεί που ήταν γιατί ούτε το κατάλληλο μέρος ήταν ούτε ο κατάλληλος τρόπος. Αυτό που έκανες στην πραγματική ζωή ισοδυναμεί με το να έκανες καρικατούρα της φωνής μου και να επαναλάμβανες ειρωνικά τα λόγια μου
Τι ακριβώς θέλεις να δηλώσεις με τα χρωματισμένα ? Προς τι αυτή η μικρή εμμονή με την πραγματικότητα ?
Θέλεις να μου πεις κάτι ?
Όσο για την κατάχρηση, μάλλον δεν ....
Εσύ δεν ξέρεις τι σημαίνει κατάχρηση και δεν ξέρεις και τι σημαίνει διαβάθμιση της κατάχρησης .

Η δυνατότητα κατάχρησης των δικαιωμάτων συντονισμού μέσω αποκλεισμού μου , δεν αναιρεί το γεγονός ύπαρξης κατάχρησης μέσω αναίτιας λογοκρισίας .

Αυτό που έκανες στην πραγματική ζωή ισοδυναμεί με το να έκανες καρικατούρα της φωνής μου και να επαναλάμβανες ειρωνικά τα λόγια μου
Καταρχάς στην πραγματική ζωή δεν θα έδινες προειδοποιήσεις , ούτε θα επέβαλες λογοκρισία . Και γενικότερα δεν θα είχες ρόλο συντονιστή . Ούτε θα είχες την μορφή που έχει το άβατάρ σου , ούτε πολλά άλλα .
Εύλογα τα παραπάνω .
Συνεπώς , θα ήταν ανάλογα άστοχο , να σου έλεγα οτι η λογοκρισία που επέβαλες στο φορουμ , στην πραγματική ζωή αντιστοιχεί με το να μου πεις ...." μην μιλάς " , κάτι που δεν γίνεται
Επειδή λοιπόν είμαστε στο διαδίκτυο , κάποια πράγματα διαφέρουν .

Από την άλλη , η δημοσίευσή μου ενείχε στην χειρότερη περίπτωση μια μέτριας έντασης ειρωνεία που δεν ήταν προσβλητική ,...
και τίποτα παραπάνω .
Και στην περίπτωση όμως που προσβλήθηκες από το <<ανόητη>> μπορούσες κάλλιστα να μου απαντήσεις ως απλό μέλος . Γιατί δεν υπήρχε κάτι άλλο .

Στο διαταύτα ,

και φυσικά σε ειρωνεύτηκα για το

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ

και για τα πράσινα χρωματάκια και για την αστεία αυστηρότητα του μηνύματος και για την υποκρισία σου να κατηγορήσεις για εκτός θέματος ένα αστείο , που και εκτός θέματος να ήταν ,
θα έπρεπε να περάσει απολύτως απαρατήρητο μιας και δεν βγάλατε άχνα (όλοι οι συντονιστές ) όταν παρέλασαν σωρεία βλακωδών οφ τόπικ πολλώ δε μάλλον όταν ένας εκ των συντονιστών έχει κάνει διατριβή σε αυτό . Δεν βγάλατε άχνα .
Για χιούμορ και σάτιρα υπάρχει επίσης κατάλληλος χώρος
Ναι ,
όταν λέω διατριβή αυτό εννοώ
Απάντηση