Καλημέρα/Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα,
με λένε Αντώνη κ είμαι καλά :Ρ
Έφαγα την «ελεύθερη βούληση» με το κουτάλι όταν ήμουν μικρός (οικογενειακή επιρροή με τα γνωστά μέσα ψυχολογικής καταπίεσης -αν-δεν-πας-εκκλησία-θα-κλαίω- -θα κλαίει-ο-χριστούλης- θαθαθαθα μάνα/γιαγιά), πέρασα μια περίοδο πλήρους αδιαφορίας και όταν χρειάστηκε να λάβω θέση στο τι πιστεύω κατέληξα άθεος
Έχω σπουδάσει φυσική, και έχω «εντρυφήσει» σε μία νομοτελειακή-αιτιοκρατική άποψη για το σύμπαν. Ένα υπέρτατο όν που τα λογοκρίθηκε όλα όποτε του καπνίσει και «στις παρακαταθήκες που μας άφησε» μιλά για μιά επίπεδη γή μου φαίνεται σαν κουτσουλιά στον πίνακα ζωγραφικής. Το πρόβλημα (μου) τελευταία είναι ότι αυτή η κουτσουλιά έχει πάρει διαστάσεις.. τόσο μεγάλες που κινδυνεύει να καλύψει όλο τον πίνακα! οπότε νάμαι εδώ να ψάχνω κι' άλλους μπάς και την καθαρίσουμε
Καλώς σας βρήκα ,
Αντώνης
(για τις ανάγκες του διαδικτύου, apeleytheros)
με λένε Αντώνη και είμαι άθεος :Ρ (apeleytheros)
- apeleytheros
- Όνομα Ιστότοπου: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
- Επικοινωνία:
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
Blog: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
- ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
- Comte de Toulouse
- Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
- Επικοινωνία:
Καλώς τον! Χαίρομαι που είναι εδώ άλλος ένας άθεος που έχει κατανοήσει ότι το θρησκευτικό status quo είναι ζημιά στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.
Αλλοι άθεοι εδώ μέσα είναι της άποψης "Είμαι εγώ άθεος, αλλά δεν με νοιάζει να αλλάξει τίποτα".
Προφανώς δεν βλέπουν την ζημιά που κάνει η θρησκεία στους λαούς, και δεν έχουν συναίσθηση τι επιπτώσεις για την ελευθερία τους και για την τσέπη τους έχει ο Ελληνορθόδοξος ταλιμπανισμός.
Αλλοι άθεοι εδώ μέσα είναι της άποψης "Είμαι εγώ άθεος, αλλά δεν με νοιάζει να αλλάξει τίποτα".
Προφανώς δεν βλέπουν την ζημιά που κάνει η θρησκεία στους λαούς, και δεν έχουν συναίσθηση τι επιπτώσεις για την ελευθερία τους και για την τσέπη τους έχει ο Ελληνορθόδοξος ταλιμπανισμός.
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
-
- Όνομα Ιστότοπου: sfougaris babis
- Επικοινωνία:
Για σου Αντώνη,
είδα με μεγάλη χαρά τις θέσεις σου σε ορισμένες συζητήσεις και χαίρομαι που έρχεται μια νέα φωνή να υπερασπισθεί το ρασιοναλισμό και την επιστημονική σκέψη. Καλές συζητήσεις.
είδα με μεγάλη χαρά τις θέσεις σου σε ορισμένες συζητήσεις και χαίρομαι που έρχεται μια νέα φωνή να υπερασπισθεί το ρασιοναλισμό και την επιστημονική σκέψη. Καλές συζητήσεις.
Καλώς ήρθες
-
- Όνομα Ιστότοπου: -
Γειά σου Αντώνη!!
Θα χαρώ να διαβάσω τις απόψεις σου στα εκάστοτε θέματα !
Θα χαρώ να διαβάσω τις απόψεις σου στα εκάστοτε θέματα !
Λοιπόν, έχουμε μιλήσει τόσες πολλές μέσα στο φόρουμ, έχω διαβάσει κείμενα στο blog σου, τώρα όμως συνειδητοποιώ ότι δεν σε έχω καλωσορίσει κι εγώ με τη σειρά μου. Τυπικό βέβαια, δεδομένων αυτών που προείπα.
Διάβαζα χτες στην ιστοσελίδα της Βουλής τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο, ψάχνοντας για μια ερώτηση και έπεσα πάνω σε κάτι που θα ...σε βάλει στην πρίζα
Χαιρετίζω τον ερχομό σου με αυτό το "δωράκι".
Ερώτηση 8528
Ερώτηση 8529
Ερώτηση 8563
Ερώτηση 8564
Don't shoot the messenger!
Αντ' αυτού, όταν δοθεί απάντηση και από το Υπουργείο Παιδείας, pls. στείλε μου ένα link, έτσι ώστε να μην μείνω με την περιέργεια τι απαντήθηκε.
Διάβαζα χτες στην ιστοσελίδα της Βουλής τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο, ψάχνοντας για μια ερώτηση και έπεσα πάνω σε κάτι που θα ...σε βάλει στην πρίζα
Χαιρετίζω τον ερχομό σου με αυτό το "δωράκι".
Ερώτηση 8528
Ερώτηση 8529
Ερώτηση 8563
Ερώτηση 8564
Don't shoot the messenger!
Αντ' αυτού, όταν δοθεί απάντηση και από το Υπουργείο Παιδείας, pls. στείλε μου ένα link, έτσι ώστε να μην μείνω με την περιέργεια τι απαντήθηκε.
«Η μόνη επαφή της ελληνικής εκκλησίας με το πνεύμα, τα τελευταία εκατό χρόνια, ήσαν οι αφορισμοί του Ροΐδη, του Λασκαράτου και του Καζαντζάκη.» (Νίκος Δήμου)
-
- Όνομα Ιστότοπου: -den exw
Καλώς ήρθες apeleytheros
Αν και έχουμε επικοινωνήσει πάλι.
Με λένε Γιώργο και ...........
Τώρα που διάβασα ότι είσαι φυσικός ησύχασα.
Με είχες νευριάσει με τις ερωτήσεις σου διότι νόμιζα ότι μου έκανες πλάκα.
Πολλά από αυτά που λέμε μεταξύ μας οι άθεοι είναι σαν τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται όχι όλα βέβαια.
Πιστεύω να καταλαβαίνεις ότι αλλιώς μιλάς με έναν άθεο και αλλιώς με κάποιους άλλους πιστούς και υπόλοιπα.
Δεν ζητώ απυρόβλητο καρδία μου.
Νάσε καλά και στο επανάγραφειν.
Αν και έχουμε επικοινωνήσει πάλι.
Με λένε Γιώργο και ...........
Τώρα που διάβασα ότι είσαι φυσικός ησύχασα.
Με είχες νευριάσει με τις ερωτήσεις σου διότι νόμιζα ότι μου έκανες πλάκα.
Πολλά από αυτά που λέμε μεταξύ μας οι άθεοι είναι σαν τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται όχι όλα βέβαια.
Πιστεύω να καταλαβαίνεις ότι αλλιώς μιλάς με έναν άθεο και αλλιώς με κάποιους άλλους πιστούς και υπόλοιπα.
Δεν ζητώ απυρόβλητο καρδία μου.
Νάσε καλά και στο επανάγραφειν.
- apeleytheros
- Όνομα Ιστότοπου: Απελευθέρωση από τα δεσμά!
- Επικοινωνία:
Μπορώ να απαντήσω και εγώ,
Η Ελλάδα συμμετέχει μαζί με 20 άλλες χώρες ως μέλος (και πολλές πολλές άλλες στο ερευνητικό κομμάτι) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Έρευνας (a.k.a. CERN). Βάση αυτού, κάθε χώρα ανάλογα με το ΑΕΠ της συνεισφέρει, και αυτά τα χρήματα χρησιμοποιούνται από το CERN για την χρηματοδότηση ελληνικών project εκεί (όπως αυτό στο οποίο δούλεψα). Επιπλέον, αυτά (τα ψίχουλα) που δίνει εκεί τα καθυστερεί αρκετά, και μάλλον αυτά τα χρήματα στα οποία αναφέρεται ο Βελόπουλος να είναι υποχρεώσεις παρελθόντων ετών, τα οποία έχουν καθυστερήσει χρόνια.
Εδώ υπάρχει ο προϋπολογισμός του CERN για το 2011
Ενδεικτικά, Η Γερμανία δίνει σχεδόν τα 11πλάσια, η Γαλλία τα 9πλάσια, και η Ισπανία 5πλάσια.
Τα χρήματα που δίνει η Ελλάδα (στο συγκεκριμένο τομέα) για να παράγει επιστημονικό έργο, είναι δυστυχώς συγκρίσιμα με τα χρήματα που κοστίζουν οι (15) κοπρίτες του ΛΑΟΣ στη βουλή προκειμένου να μην παράγουν τίποτα.
Η Ελλάδα συμμετέχει μαζί με 20 άλλες χώρες ως μέλος (και πολλές πολλές άλλες στο ερευνητικό κομμάτι) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Έρευνας (a.k.a. CERN). Βάση αυτού, κάθε χώρα ανάλογα με το ΑΕΠ της συνεισφέρει, και αυτά τα χρήματα χρησιμοποιούνται από το CERN για την χρηματοδότηση ελληνικών project εκεί (όπως αυτό στο οποίο δούλεψα). Επιπλέον, αυτά (τα ψίχουλα) που δίνει εκεί τα καθυστερεί αρκετά, και μάλλον αυτά τα χρήματα στα οποία αναφέρεται ο Βελόπουλος να είναι υποχρεώσεις παρελθόντων ετών, τα οποία έχουν καθυστερήσει χρόνια.
Εδώ υπάρχει ο προϋπολογισμός του CERN για το 2011
Ενδεικτικά, Η Γερμανία δίνει σχεδόν τα 11πλάσια, η Γαλλία τα 9πλάσια, και η Ισπανία 5πλάσια.
Τα χρήματα που δίνει η Ελλάδα (στο συγκεκριμένο τομέα) για να παράγει επιστημονικό έργο, είναι δυστυχώς συγκρίσιμα με τα χρήματα που κοστίζουν οι (15) κοπρίτες του ΛΑΟΣ στη βουλή προκειμένου να μην παράγουν τίποτα.
Επιστήμη: Συστηματική μελέτη των δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων. ( δεδομένα --> συμπεράσματα )
- ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
LOL!
Στείλε την ανάρτηση αυτή ως πρόταση για απάντηση του Παιδείας στον Βελόπουλο (για να μην χάνουν χρόνο αυτοί να ψάχνουν τυποποιημένες μη-απαντήσεις θαμμένες στα συρτάρια τους).
, δεδομένων και των ερωτήσεων που έχει καταθέσει στη Βουλή σχετικά με την ισχύ της αναλογίας 5:1 για τους κληρικούς,
προτείνω να του ετοιμάσεις μια απαντητική επιστολή αναφερόμενος στις δύο αυτές ενότητες (πρόκειται στην ουσία για 6 ερωτήσεις που έχει καταθέσει)
την οποία να προτείνεις στην γραμματεία να την υιοθετήσει
την οποία να κοινοποιούμε στον επιστημονικό σύλλογο του κλάδου σου
και στην οποία να του ζητάμε άμεση τοποθέτηση.
Think about it. Έτσι αλλιώς, ήσουν από τους βασικούς συντάκτες του Δελτίου Τύπου για την δήλωση του Μητροπολίτη Κορινθίας.
Εγώ θα ετοιμάσω κάτι ανάλογο για τον Κόλλια της ΝΔ και την Φαρμάκη του ΠΑΣΟΚ (αργότερα σήμερα ή αύριο θα αναρτήσω δικές τους σχετικές με την αναλογία 5:1 ερωτήσεις)
Στείλε την ανάρτηση αυτή ως πρόταση για απάντηση του Παιδείας στον Βελόπουλο (για να μην χάνουν χρόνο αυτοί να ψάχνουν τυποποιημένες μη-απαντήσεις θαμμένες στα συρτάρια τους).
, δεδομένων και των ερωτήσεων που έχει καταθέσει στη Βουλή σχετικά με την ισχύ της αναλογίας 5:1 για τους κληρικούς,
προτείνω να του ετοιμάσεις μια απαντητική επιστολή αναφερόμενος στις δύο αυτές ενότητες (πρόκειται στην ουσία για 6 ερωτήσεις που έχει καταθέσει)
την οποία να προτείνεις στην γραμματεία να την υιοθετήσει
την οποία να κοινοποιούμε στον επιστημονικό σύλλογο του κλάδου σου
και στην οποία να του ζητάμε άμεση τοποθέτηση.
Think about it. Έτσι αλλιώς, ήσουν από τους βασικούς συντάκτες του Δελτίου Τύπου για την δήλωση του Μητροπολίτη Κορινθίας.
Εγώ θα ετοιμάσω κάτι ανάλογο για τον Κόλλια της ΝΔ και την Φαρμάκη του ΠΑΣΟΚ (αργότερα σήμερα ή αύριο θα αναρτήσω δικές τους σχετικές με την αναλογία 5:1 ερωτήσεις)
«Η μόνη επαφή της ελληνικής εκκλησίας με το πνεύμα, τα τελευταία εκατό χρόνια, ήσαν οι αφορισμοί του Ροΐδη, του Λασκαράτου και του Καζαντζάκη.» (Νίκος Δήμου)