Γιατί δεν πιστεύω

Συζητήσεις γύρω απ' την αθεΐα, και γενικά τη ζωή χωρίς θρησκεία, θεούς, και δεισιδαιμονίες.
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Δημοσιεύσεις: 3960
Εγγραφή: 11 Μαρ 2009 13:32
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Τοποθεσία: 7-
Επικοινωνία:

Off Topic
Κάποιος έκανε hijack τον λογαριασμό του Πάτροκλος. Το κατάλαβα από το ότι υπάρχουν 7 τελείες στο πλαστό ποστ :lol: :lol:
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
dtango
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 2117
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:56
Όνομα Ιστότοπου: Dispute of a man with his Ba
Τοποθεσία: Καλύβια (7ος όροφος!)
Επικοινωνία:

@ Γιατρός, Λοξίας, Πάτροκλος
Γιατρος Του Ικα έγραψε: Σήμερα όμως έχει αυτονομηθεί σε τέτοιο βαθμό που είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ακόμη και αν αποδειχτεί περίτρανα δεν θα κάνει ούτε τον πιό γιαλαντζί πιστό να αναθεωρήσει τα πιστεύω του επειδή οι Νεατερντάλιοι πριν από 150000 χρόνια πιάστηκαν μαλάκες....
Και δεν τον αδικώ (τον υποθετικό μας πιστό εννοώ) κιόλας.
Συμφωνώ! Συμφώνησα και με τον Εvant που έγραψε ότι η χρήση της θεωρίας βρίσκεται στα όρια του genetic fallacy.
Όμως από την μια μεριά θα έχεις προσέξει ότι όλοι σχεδόν οι άθεοι που μπαίνουν στο φόρουμ μιλάνε για θεοποίηση των στοιχείων της φύσης, πράγμα που σημαίνει ότι η απαρχή της όλης υπόθεσης δεν τους είναι αδιάφορη, και από την άλλη, όπως έχω επανειλημμένα γράψει, δεν μας ενδιαφέρουν οι πιστοί αλλά τα παιδιά τους.

Υ.Γ.: από 50.000 μέχρι 30.000 χρόνια πριν.
Λοξίας έγραψε:… οπότε συνεχίζει να ισχύει και η παρατήρησή μου πως υπάρχουν επίσης πιστοί που έχουν ρίξει και αυτοί το διάβασμα της ζωής τους και έχουν μελετήσει τα μάλα.
Εδώ υπάρχει μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια: τι διαβάζουν; Υπάρχουν επιστήμονες που διαβάζουν σκουπίδια και μου ζητάς να ασχοληθώ με το τι διαβάζει ένας πιστός;

Νομίζεις ότι παιδιαρίζω (φυσικό βέβαια για την ηλικία μου, αλλά θα σου αποδείξω ότι αποτελώ εξαίρεση) και για τον λόγο αυτό με αναγκάζεις να επαναλάβω κάτι που έχω ήδη γράψει για να σου δείξω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του διαβάζω και του μελετώ:
Για να φτιαχτεί το λεξικό της ιερογλυφικής γραφής συγκεντρώθηκαν όλα τα κείμενα που υπήρχαν είτε αυτά ήταν γραμμένα σε γρανίτη, σε πάπυρο, σε ξύλο ή σε κοινή πέτρα. Το υλικό που χρησιμοποίησαν ξεπερνούσε το ενάμιση εκατομμύρια φύλλα χαρτιού και, φυσικά, εκτός από το λεξικό υπάρχουν και τόμοι επί τόμων βιβλία γραμματικής που γράφηκαν στο παρελθόν και συνεχίζουν ακόμα να γράφονται. Αποτέλεσμα αυτής της κολοσσιαίας προσπάθειας είναι ότι έχουμε μεταφρασμένα όλα τα κείμενα της ιερογλυφικής γραφής… εκτός από ένα. Ένα κείμενο που έχει μεταφραστεί, ίσως και από εκατό διαφορετικούς μεταφραστές, αλλά παραμένει ακατανόητο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή οι αιγυπτιολόγοι δεν μελετούν τα ίδια τα κείμενα παρά τις ακατάλληλες μεταφράσεις των συναδέλφων τους.
Θέλεις να πάρεις μια γεύση νοοτροπίας επιστήμονα αιγυπτιολόγου; Θα την βρεις εδώ στην ανάρτηση #42905.

Για να σου αποδείξω ότι η δική μου γνώση είναι ανώτερη, θα πρέπει να κάτσεις να με ακούσεις και τότε θα πειστείς ότι η ιδέα του Θεού είναι γελοία και ότι θα πρέπει να κουραστεί πολύ εκείνος που θα καταφέρει να αποκτήσει γνώσεις αρκετές για να τολμήσει να μου πει ότι αυτά που λέω είναι γελοία

Ο Ορθόδοξος μας είπε ότι είμαστε «εικόνα Θεού», συμφώνησα μαζί του και του ανέφερα και την «ομοίωση» με τον Θεό αλλά δεν θέλησε να συνεχίσει. Η αλαμπουρνέζικη απάντηση που έδωσε και με ανάγκασε πλέον να τον αγνοώ ήταν από την επόμενη φορά που δοκίμασα λογική επικοινωνία μαζί του.
Λοξίας έγραψε:Αν εσύ χρειάστηκες να τρίψεις δεκάδες παντελόνια για να πειστείς πως δεν υπάρχει θεός και πως μόνον και μόνον η αναφορά σε τέτοιο όν είναι τόσο γελοία που αυτοκαταστρέφεται σε 5 δεύτερα αφ' ότου την κάνεις...
...εγώ δεν χρειάστηκα ούτε ένα βιβλίο να διαβάσω. έτσι γεννήθηκα!
το κατάλαβες γέρο μου; :P
Κι εγώ άθεος γεννήθηκα δυστυχώς (εκτιμώ περισσότερο εκείνους που αγωνίστηκαν για να τα καταφέρουν) αλλά μελέτησα επειδή ήθελα να μάθω με ποιο τρόπο κατέληξε η ανθρωπότητα να πιστεύει σε κάτι τόσο τερατώδες.
Λοξίας έγραψε:Ψάχνεις εναγωνίως στα γραπτά του άλλου να βρεις μία προεξοχή να στηριχθείς και να κραυγάσεις: "Ιδού, δεν είναι άθεος 100%", Και σου διαφεύγει η ουσία αυτών που λέει.
Έχεις δίκιο! Η ουσία των όσων λέει, εφόσον του μένει το γνωστό ελάχιστο για να φτάσει το κατοστάρι, είναι ανούσια.
Θα επιμένω μέχρι που όποιος μπαίνει στο φόρουμ να πληροφορείται αμέσως ότι Άθεος και εκατό παρά κάτι δεν ταιριάζουν.
Λοξίας έγραψε:Δεν πιστεύω. Τόσο απλά, ήρεμα και χωρίς τυμπανοκρουσίες.
Κάνε το «Δεν πιστεύω σε ανοησίες» να γίνουμε δύο. :)
Λοξίας έγραψε: Αλήθεια γιατί τα χτυπάς τόσο πολύ τα τύμπανα; :think:
Είναι τύμπανα πολέμου και πρέπει να ακούγονται προς όλες τις κατευθύνσεις. :mrgreen:
patroklos έγραψε:1) Στα παιδια ειναι ηδη γελοιος οταν εισαγεται! ξεχασες? αντιθετως στην πρωτοεμφανιση του φοβου του θανατου σε 7χρονα ΘΑ ΒΟΛΕΥΕ η "γελοια" θεολογια.
Αυτό, δηλαδή το θέμα του φόβου του θανάτου, θα πρέπει κάποτε να το συζητήσουμε σοβαρά.
Εμείς σήμερα όχι μόνο δεν μπαίνουμε σε νεκροταφείο την νύχτα, αλλά αν τύχει να είναι απομακρυσμένο δεν περνάμε ούτε απ΄ έξω. Οι πρόγονοί μας για χιλιάδες χρόνια έθαβαν τους νεκρούς τους μέσα στα σπίτια τους, ούτε καν στην αυλή. Για ποιο φόβο του θανάτου, φαντάσματα και ψυχές συζητάμε;
"Culture is memory", Yuri Lotman, 1922 - 1993, Ρώσος Σημειολόγος και Κουλτουρολόγος
Απάντηση