Ε, άμα λέω πως χάνεις την ψυχραιμία σου, να με ακούς. Ορίστε, τώρα. Καλλιεργείς εμφανέστατα εχθρικό κλίμα με βαρείς χαρακτηρισμούς, το οποίο είναι απαράδεκτο για Χριστιανό που επιθυμεί να παριστάνει πως είναι Ορθόδοξος.Ορθόδοξος έγραψε:Δεν βρίσκω το λόγο αγαπητέ Evant να εκνευριστώ με κάτι. Όπως έχω πει πολλές φορές, ο Θεός έχει κάνει τον άνθρωπο ελεύθερο και μπορεί να επιλέξει ότι θέλει στη ζωή του. Δεν υπάρχει καμιά πίεση από τίποτα και εμείς φυσικά κάνουμε ένα απλό διάλογο εδώ μέσα, τίποτα παραπάνω. Τουλάχιστον εγώ νομίζω πως δεν έχω δώσει ποτέ δείγματα εκνευρισμού σε συζητήσεις μας.Η αθεΐα κατά την άποψη μου είναι ακριβώς αυτό που διδάσκει η Ορθόδοξη εκκλησία και αυτός ο χώρος άλλωστε το βεβαιώνει απόλυτα. Άκουγα παλιά για αυτήν την “ψυχική νόσο” αλλά δεν μου είχε δοθεί ποτέ η ευκαιρία να συνομιλήσω με άτομα που την ασπάζονται. Χαίρομαι για την παρουσία σας γιατί με βοηθήσατε να κατανοήσω καλύτερα και τα αίτια αλλά και τα συμπτώματα της. Ελπίζω να μη με παρεξηγήσετε για τον χαρακτηρισμό, καταλαβαίνω ότι από την θέση σας κάτι τέτοιο ακούγεται κάπως άσχημο αλλά αδέρφια μου αποτελεί την πικρή αλήθεια.Η αθεΐα λοιπόν και διδασκάλους έχει που τον ακολουθούν πιστά οι οπαδοί της αλλά και ένα συγκεκριμένο υλικό που μπορεί κανείς να πληροφορηθεί. Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει αυτά …Όπως και η Ορθοδοξία έτσι και η δική σας πίστη - πλάνη έχει τους δικούς της κανόνες και νόμους.
Βλέπω πάντως την αγάπη σου να μιλάς με αξιώματα δεν την έχεις χάσει κοντά δυο μήνες εδώ μέσα. Άμα θες να πιστεύεις πως η Αθεΐα έχει δασκάλους και πιστούς, πίστευέ το όσο θες. Άμα θες να πιστεύεις πως η Αθεΐα είναι θρησκεία, πίστευέ το όσο θες. Άμα θες να νομίζεις πως έχει δόγματα, πίστευέ το κι αυτό. Άμα θες να πιστεύεις πως η Εκκλησία δικαιούται να ορίζει την Αθεΐα όπως θέλει, πίστευέ το. Άμα θες να νομίζεις πως ό,τι λες είναι αδιαμφισβήτητο, μπορείς να το πιστεύεις και αυτό. Το "ου με πείσεις, καν με πείσεις" καλά κρατεί. Άλλωστε τόσα και τόσα παράδοξα πιστεύεις. Εκεί θα κολλήσουμε τώρα; Αυτά είναι... ανθυπολεπτομέρειες.