Κάρτα του Πολίτη, ΑΜΚΑ και θρησκευτική συνείδηση

Συζητήσεις σχετικά με τις διάφορες θρησκείες και τις εκκλησίες τους
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
noxteryn
Δημοσιεύσεις: 2210
Εγγραφή: 02 Απρ 2010 15:40
Όνομα Ιστότοπου: noxteryn
Τοποθεσία: Αργυρούπολη
Επικοινωνία:

Υπάρχει κανείς που να έχει legit info σχετικά με την Κάρτα του Πολίτη? Ακούω διάφορα από παντού, και ομολογώ ότι μου ψιλοβρωμάει τεχνοφοβία και τρομολαγνία. Το Google δυστυχώς εμφανίζει μόνο θρησκευτικά, αναρχικά, και κομμουνιστικά sites, και χώνοντας cross-reference κατάφερα να καταλήξω ότι η κάρτα αυτή θα περιέχει σε ηλεκτρονική μορφή το Ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Εκλογικό Αριθμό, και διάφορα άλλα γραφειοκρατικά stuff, καθώς και το ιατρικό ιστορικό. Τα περισσότερα άρθρα που διάβασα μιλούν για παραβίαση της προστασίας προσωπικών δεδομένων, τη στιγμή που αυτά τα στοιχεία είναι ήδη γνωστά από το κράτος (με εξαίρεση των ιατρικών στοιχείων, που φαντάζομαι γίνεται προς ώφελος του ατόμου, σε περίπτωση κάποιου επείγοντου περιστατικού). Προς τι όλος αυτός ο χαμός?
"The irony of the Information Age is that it has given new respectability to uninformed opinion."
Oblivion
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: 16 Ιουν 2010 14:46
Όνομα Ιστότοπου: -

Εγώ άκουγα σήμερα την συνέντευξη του Άδωνι στον Πορτοσάλτε στο Σκαι, και όταν τον ρώτησε την γνώμη του για αυτές, αυτός είπε πως θα υπάρχουν και πολλά άλλα που έχουν να κάνουν με το παρελθόν και εξέφρασε φανερά ένα σκεπτικισμό και γενικότερα ήταν αρνητικός.Για να το έκανε ο Άδωνις, που χαιρόταν με τα νέα όπλα των μπάτσων δεν θυμάμαι και εγώ σε ποια χώρα, κάτι θα βρομάει.Όπως και ναχει δεν περιμέναμε τις κάρτες αυτές για την παρακολούθηση.Το κάνουν ότι ώρα θέλουν και από κινητά ή υπολογιστές.Εδώ επίσημα είχαν ανακοινώσει ότι στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τους Αμπελόκηπους θα πέσει παρακολούθηση τηλεφωνικών ομιλιών...Και εσύ όμως μην πηγαίνεις στο άλλο άκρο,δαιμονοποιόντας κάθε σκεπτικισμό που προέρχεται από την αριστερά.Λες και το κράτος νοιάζεται να σου κάνει την ζωή πιο εύκολη...
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Έλαβα ένα μήνυμα, προφανώς chain mail, από μια φίλη σχετικά. Υποτίθεται ότι το στέλνει το ΙΝΚΑ, αλλά στη σείδα του ΙΝΚΑ δεν υπάρχει το κείμενο (έκπληξη!), το βρήκα μόνο αναδημοσιευμένο σε διάφορα μπλογκ και δεν έχω κουράγιο να αναζητώ την πηγή.
Πάρτε να θαυμάσετε:
18.10.10

Ινστιτούτο καταναλωτών (ΙΝΚΑ)

- Όχι στην "Κάρτα του πολίτη"

***

"...Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο,
αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί,
για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες,
με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα
και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου..."

***

ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
GENERAL CONSUMERS' FEDERATION OF GREECE
Κέντρο Πληροφοριών:Γ. Σεπτεμβρίου 13 - Αθήνα 10432όρ. 5οςτηλ. 210 36.32.443 Fax. 210 36.33.976
Ανοιχτή Γραμμή: 11711 email: inka - http://www.inka.gr/ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΙΝΚΑ ΔΤ 275/04.09.10

ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος:

1ο. Θέλει να αντικαταστήσει την Ταυτότητα την με «κάρτα πολίτη», που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Αυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ.

Όλα τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «ενιαία οθόνη». Αναφέρουν ότι ο ίδιος κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» - λες και δεν τα ξέρει. Θα έχει όμως και το κράτος πρόσβαση και μάλιστα σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται. Εννοείται ότι πρόσβαση θα «αποκτήσουν» όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία «εύρεσης εργασίας», ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές .) και βέβαια οι χάκερς.

Είναι γνωστό ότι το διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο.

2ο. Θέλει να επιβάλλει υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές την «κάρτα των συναλλαγών», που και αυτή έχει χαρακτηριστεί Χαφιές του Καταναλωτή, και αυτή δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας της ΕΕ.

Τη δεύτερη κάρτα επιδιώκουν να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής (από ποια μέχρι ποια ηλικία άραγε;) για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή: το προϊόν ή η υπηρεσία, ο χρόνος και η χρηματική της αξία. Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο, και επειδή κάθε προϊόν διαθέτει μπαρ-κοντ -με μία αναγωγή στα προϊόντα που αγοράζει - θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως, για τον πολίτη - καταναλωτή: Οι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η σεξουαλική του ζωή . η υγεία του κλπ.

Με αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή, θα ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ ) και θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό.

Το ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι δεν θα δεχτεί τον Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη - καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα προτεινόμενα μέτρα.

Καλεί όλες οργανώσεις πολιτών, τους συνδικαλιστικούς και τους επιστημονικούς φορείς και όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην περάσει το φακέλωμα.

Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΦΤΩΧΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.

ΥΓ: Το Διαδίκτυο είναι χρήσιμο αλλού και όχι για φακέλωμα. Το ΙΝΚΑ έχει υποδείξει και πώς θα καταπολεμηθεί η Γραφειοκρατία και πώς θα εντοπιστούν οι φοροφυγάδες, που άλλωστε είναι γνωστοί. Τα επιχειρήματα αυτά είναι κουκούλες προσχήματα.
Υπάρχει ένα άρθρο και στο tvxs, βαριέμαι να ψάχνω το σύνδεσμο, με ένα γκούγκλισμα θα το βρείτε.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
kmellos
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 337
Εγγραφή: 10 Ιουν 2009 15:46
Όνομα Ιστότοπου: -

Υπαρχει και ενα βιβλίο, το "1984"
και ένα αλλο το "Brave New World"

Η διαφορά είναι οτι πλέον θα γίνεται άμεσο monitoring. Το κράτος δεν θα ξέρει απλά αλλα θα τα ξέρει οποιαδήποτε στιγμή.
Η γραφειοκρατία είναι χαμός απο μόνη της.
"Και τι γίνεται με τους επίγειους θεούς-άρχοντες; Αυτοί βλέπεις δεν είνα απλά μια ιδέα, έχουν ύλη και είναι μπροστά σου,
δεν μπορείς να πεις απλά οτι δεν πιστεύεις."
-Kαταναλώστε έξυπνα, αν δεν γίνεται καθόλου
-Razastarr.. τι να λεμε..
Άβαταρ μέλους
noxteryn
Δημοσιεύσεις: 2210
Εγγραφή: 02 Απρ 2010 15:40
Όνομα Ιστότοπου: noxteryn
Τοποθεσία: Αργυρούπολη
Επικοινωνία:

AoratiMelani, το έλαβα και εγώ αυτό, αλλά υποπτεύομαι ότι γράφει ό,τι να'ναι. Ειδικά το σημείο που λέει ότι οι πληροφορίες θα είναι προσβάσιμες μέσω internet μου ακούγεται τρελή μούφα. (Πέραν του ότι είναι χαζό και περιττά επικίνδυνο, είναι και τρομερά δύσκολο να γίνεται συνεχές synchronisation με κάποιο κεντρικό database.)

kmellos, φαντάζομαι αναφέρεσαι σε αυτό. Είναι ενδιαφέρον θέμα, αλλά δε βλέπω το συσχετισμό με την Κάρτα του Πολίτη. Από όσο έχω καταλάβει, η πρόσβαση της πληροφορίας θα γίνεται μέσω scanning της κάρτας. Το scanning δε γίνεται απομακρυσμένα και η κάρτα δε θα διαθέτει πομπό. So, το κράτος δε θα μπορεί να ξέρει κάτι οποιαδήποτε στιγμή, γιατί δεν είναι μαγικό.
"The irony of the Information Age is that it has given new respectability to uninformed opinion."
kmellos
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 337
Εγγραφή: 10 Ιουν 2009 15:46
Όνομα Ιστότοπου: -

Γιατί το scanning θα γίνεται απομακρυσμένα;
Λογικότατο είναι να υπαρχει κεντρική βάση με τις πληροφορίες απο όπου θα έχει πρόσβαση σε αυτές η κάθε υπηρεσία. Όταν θα τροποποιήται ένα στοιχείο σου απο κάποια υπηρεσία, εκτός απο την κάρτα η νέα πληροφορία θα αποθηκεύεται και στην κεντρική βάση. Αυτή η βάση άνετα μπορεί να παρακολουθείτε απο κάποιο πρόγραμμα (agent) και όταν βλέπει καποια περίεργη κίνηση, αυτή να αναφέρεται. Δεν είναι μαγικά, είναι απλή τεχνητή νοημοσύνη.

Δεν χρειάζεται συνεχής συγχρονισμός. Εφόσον κάθε "κινηση" θα γίνεται μέσω της κάρτας, η κατάσταση της δεν θα αλλάξει μέχρι την επόμενη εγγραφή σε αυτήν οπότε και θα γίνεται ο συγχρονισμός. Έτσι η κεντική βάση θα είναι πάντα ενήμερωμένη με τις πληροφορίες της κάθε κάρτας.

Και φυσικά δεν βλέπεις τον συσχετισμό του Orwell με την κάρτα του πολίτη. Αυτό είναι το θέμα.

ΥΓ: Υπάρχει και το "Η δίκη" για ποιο παλιά φάση.
"Και τι γίνεται με τους επίγειους θεούς-άρχοντες; Αυτοί βλέπεις δεν είνα απλά μια ιδέα, έχουν ύλη και είναι μπροστά σου,
δεν μπορείς να πεις απλά οτι δεν πιστεύεις."
-Kαταναλώστε έξυπνα, αν δεν γίνεται καθόλου
-Razastarr.. τι να λεμε..
Άβαταρ μέλους
noxteryn
Δημοσιεύσεις: 2210
Εγγραφή: 02 Απρ 2010 15:40
Όνομα Ιστότοπου: noxteryn
Τοποθεσία: Αργυρούπολη
Επικοινωνία:

Meh, ξεκίνησα αυτή τη συζήτηση στο συγκεκριμένο forum ακριβώς για να μην καταντήσει άλλο ένα παραλήρημα συνομωσιολογίας. Ας μη λέμε και εμείς τις ίδιες βλακείες που λένε όλοι οι άλλοι...
"The irony of the Information Age is that it has given new respectability to uninformed opinion."
Άβαταρ μέλους
Τεμπελόσκυλο
Δημοσιεύσεις: 9866
Εγγραφή: 03 Μαρ 2009 21:27
Όνομα Ιστότοπου: Τεμπέλικες Σκέψεις...
Τοποθεσία: Sun City
Επικοινωνία:

Off Topic
Αλήθεια το περίμενες αυτό; Δεν σε είχα για τόσο αθώο...
It is by will alone I set my mind in motion.
Άβαταρ μέλους
noxteryn
Δημοσιεύσεις: 2210
Εγγραφή: 02 Απρ 2010 15:40
Όνομα Ιστότοπου: noxteryn
Τοποθεσία: Αργυρούπολη
Επικοινωνία:

Off Topic
Μπα, μην το λες, αυτό το forum είναι το εξυπνότερο (ελληνικό) που έχω συναντήσει, και έχω γραφτεί σε πολλά.
"The irony of the Information Age is that it has given new respectability to uninformed opinion."
kmellos
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 337
Εγγραφή: 10 Ιουν 2009 15:46
Όνομα Ιστότοπου: -

Έτσι είναι, αν έτσι θέλεις να είναι.

Δεν μιλάω για συνομωσιολογία αλλα για ένα ακόμα σύστημα ελέγχου.
Όπως την δήλωση των καρτοκινητών, το σχολείο, τον στρατό, την τιβί, την μόδα, την θρησκεία, την σύγχρονη οικονομία και άλλα τέτοια. Δεν δημιουργήθηκαν όλα απο την εξουσία αναγκαστικά και με σκοπό τον έλεγχο, απλά τα εκμεταλλέυτηκε προς οφελός της.
Αν αρνήσε την υπαρξή τους και τον σκοπό τους, είσαι ένας ευτυχισμένος μαλάκας. Εύγε.


Δεν νομίζω να είπα κάτι εξαιρετικά απίθανο.
Η φάση που περιέγραψα είναι ολόιδια με τον έλεγχο που γίνεται στις πιστωτικές κάρτες εδώ και χρόνια απο προγράμματα για να εντοπίζονται οι ύποτες συναλαγές που μπορεί να δηλώνουν κλοπή κάρτας.

Οσο σας έχουν πρήξει οι συνομωσιολόγοι μας έχετε πρήξει κι εσείς με το επιχείρημα σας "μιλας για συνομωσιολογίες".
άκου εκεί παραλήρημα..

Off Topic
Ειδικά σε εσας τους δύο, τους λάτρεις του χοντρού και του μουγκού που λένε όλο bullshits σας προτείνω το Century of the self. Απλά πράγματα. Oύτε συνομωσιολογίες ούτε σκοτεινές δυνάμεις η αιτία. Απλά πολύ χρήμα και ήσυχα πρόβατα.
Τεμπελόσκυλο παραμένεις το πιο εκνευριστικό άτομο μετά τον nox :clap:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kmellos την 03 Νοέμ 2010 18:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Και τι γίνεται με τους επίγειους θεούς-άρχοντες; Αυτοί βλέπεις δεν είνα απλά μια ιδέα, έχουν ύλη και είναι μπροστά σου,
δεν μπορείς να πεις απλά οτι δεν πιστεύεις."
-Kαταναλώστε έξυπνα, αν δεν γίνεται καθόλου
-Razastarr.. τι να λεμε..
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

noxteryn έγραψε:AoratiMelani, το έλαβα και εγώ αυτό, αλλά υποπτεύομαι ότι γράφει ό,τι να'ναι.
Off Topic
Άντε καλέ! πολύ καχύποπτο σε βρίσκω! :mrgreen:
Το (σχεδόν) σίγουρο είναι ότι δεν το έστειλε το ΙΝ.ΚΑ. Τους έστειλα κι ένα email που τους ρωτάω αν είναι δικό τους το κείμενο, αλλά δε μου έχουν απαντήσει ακόμη.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Δημοσιεύσεις: 3960
Εγγραφή: 11 Μαρ 2009 13:32
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Τοποθεσία: 7-
Επικοινωνία:

Kmellos, at first watch your mouth a little.

Στο θέμα:
Εδώ το κράτος κινείται με τον αραμπά, με αρχεία-αποθήκες και χαρτούρα ατελείωτη, και μου λες ότι με την καρτούλα ξαφνικά θα έχει τον Big Brother αυτοπροσώπως με real time access & update κλπ. ... προσγειώσου...
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
kmellos
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 337
Εγγραφή: 10 Ιουν 2009 15:46
Όνομα Ιστότοπου: -

Υπάρχει ένα πράγμα που σου αρέσει πολύ κομούλη και λέγεται Ιδιώτης. Κάνει σφαίρα την δουλειά όταν πέσουν τα λεφτά (σου όπως μας λες και μας ξαναλές).
Η χαρτούρα είναι σε πράγματα που αφορούν τους πολίτες. Όταν πρόκειται για δουλειά τους μια χαρά τα κανονίζουν όλα και στο άψε σβήσε. (βλέπε δήλωση καρτοκινητών)

Δεν μίλησα για big brother άλλε-ένα-αντισυνομωσιολόγε-άνθρωπε. Μίλησα για κάτι ήδη υπαρκτό σαν εργαλείο και εύκολ οστην υλοποίηση. Απογειώσου και λίγο μην είσαι τόσο επίπεδος.. δεν βλέπεις μακρυα.

Όσο για το στόμα μου, αφού ο τύπος το προσπαθεί, να μην τον επιβραβεύσω με αναγνώριση;
Αμοιβαία τα ασιθήηηματα μωροοο μουουουουο αμοιβαία τα αισθηηηματααααααααα
"Και τι γίνεται με τους επίγειους θεούς-άρχοντες; Αυτοί βλέπεις δεν είνα απλά μια ιδέα, έχουν ύλη και είναι μπροστά σου,
δεν μπορείς να πεις απλά οτι δεν πιστεύεις."
-Kαταναλώστε έξυπνα, αν δεν γίνεται καθόλου
-Razastarr.. τι να λεμε..
mandra
Δημοσιεύσεις: 248
Εγγραφή: 19 Οκτ 2010 18:09
Όνομα Ιστότοπου: -

Απ' ότι διάβασα κάνοντας google σε σοβαρά έντυπα, πρόκειται για μία κάρτα που θα περιέχει τα αναγκαία στοιχέια για να μπορεί ο πολίτης να συναλλάσεται ευκολότερα με το γραφειοκρατικό τέρας του Δημοσίου. Τέλεια, βγάλτε τη τώρα. Στον 21ο αιώνα ζούμε, στην εποχή της τεχνολογίας. Ποιο είναι το πρόβλημα να μπορώ με μία ηλεκτρονική ταυτότητα να συναλλάσομαι εύκολα στην εφορία, στο ασφαλιστικό μου ταμείο, σ' ένα νοσοκομείο κλπ; Πάλι για φακέλωμα, Μπιγκ Μπράδερ και 666 θα συζητάμε; Λίγη σοβαρότητα.
Επίσης διαπιστώνω ότι είναι ένα θέμα στο οποίο βρήκαν κοινό σημείο επαφής η αριστερά και η άκρα δεξιά. Άρα σίγουρα είναι κάτι καλό. :D
Oblivion
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: 16 Ιουν 2010 14:46
Όνομα Ιστότοπου: -

Madra και εγώ διάβασα σε ένα ακόμη σοβαρότερο ότι πρόκειται για την κάρτα του σατανά, ότι όσοι την αποκτήσουν θα γίνουν δούλοι και θα πεθάνει η μητέρα τους.Στο τέλος μάλιστα του κειμένου είχε ένα Υ.Γ που έλεγε "μην το πείτε σε κανένα.Θα τους λέμε απλά ότι είναι για την διευκόλυνσή τους.".Facebook έχεις να φανταστώ ε?
Μου την σπάει πάντως η καραμέλα της συνωμοσιολογίας όποτε εκφράζουμε ένα σκεπτικισμό για κάτι(καραμπινάτο στην προκειμένη).Κάποιος μπορεί να είναι στην εύκολη θέση να κράζει τους συνωμοσιολόγους σαν και εμάς, γιατί δεν τον νοιάζει.Οι συζητήσεις του θα εξαντλούνται λογικά στο πόσο δεν υπάρχει θεός και στο πόσο γαμάτο σύστημα είναι ο καπιταλισμός.Μπορεί και να παρακολουθούν και για να ψαρεύουν νεοφιλελεύθερους για CEO :D
Άβαταρ μέλους
aristotelis_1
Δημοσιεύσεις: 4670
Εγγραφή: 31 Αύγ 2009 15:33
Όνομα Ιστότοπου: -

και εθνικη καρτα φιλαθλου εχει βγει απο φετος στα γηπεδα εχει επανο την φωτογραφια μας μεσα μικροτσιπ με τα στοιχια μας και την δειχνουμε οταν μπαινουμε στο γηπεδο

ενω μπορεις να βαλεις χρηματα και να αγωραζεις κοκα κολες και σαντουιτς την ωρα του αγωνα και να αφειρειτε καθε φορα

πολιτισμος ε? ζητω η δημοκρατια σας ετσι θα γινουν ολα απ εδω και περα ηλεκτρονικες καρτες
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΑΡΗΣ
Άβαταρ μέλους
Γιατρος Του Ικα
Δημοσιεύσεις: 5537
Εγγραφή: 18 Μαρ 2009 13:22

aristotelis_1 έγραψε:πολιτισμος ε? ζητω η δημοκρατια σας ετσι θα γινουν ολα απ εδω και περα ηλεκτρονικες καρτες
Ναι.Και λοιπόν;Που είναι το πρόβλημα;
Άνθρωπος χωρίς Θεό,ψάρι χωρίς ποδήλατο.

Είδα χτές ένα πεφταστέρι και ευχήθηκα να πέσει στο σπίτι σου.(Mikeius)

Ένα πέτρινο λιοντάρι στην μπασιά της νύχτας, με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα…
Άβαταρ μέλους
Ευθύμης
Δημοσιεύσεις: 3332
Εγγραφή: 18 Αύγ 2009 01:08
Όνομα Ιστότοπου: -

Η γραφειοκρατία μάς προστατεύει από το σατανά και το μεγάλο κεφάλαιο.

Αν δεν έχει καμία αναφορά σε θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις, σεξουαλικές προτιμήσεις και άλλα ευαίσθητα δεδομένα που δε χρειαζόμαστε για να συναλλαγούμε με το δημόσιο, δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα.
Η αθεΐα δεν είναι το παν αλλά είναι μια καλή αρχή.
Άβαταρ μέλους
aristotelis_1
Δημοσιεύσεις: 4670
Εγγραφή: 31 Αύγ 2009 15:33
Όνομα Ιστότοπου: -

και ομως υπαρχει προβλημα ψαξτε καλυτερα να δειτε το θεμα
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΑΡΗΣ
Άβαταρ μέλους
noxteryn
Δημοσιεύσεις: 2210
Εγγραφή: 02 Απρ 2010 15:40
Όνομα Ιστότοπου: noxteryn
Τοποθεσία: Αργυρούπολη
Επικοινωνία:

aristotelis_1 έγραψε:και ομως υπαρχει προβλημα ψαξτε καλυτερα να δειτε το θεμα
Γιατί δε μας λες εσύ που το ξέρεις, dude?
"The irony of the Information Age is that it has given new respectability to uninformed opinion."
Απάντηση