Παπάς πνίγει μωρό κατά τη βάπτιση στη Μολδαβία

Οτιδήποτε αφορά την επικαιρότητα ή πρακτικά θέματα σχετικά με την αθεΐα και την θρησκεία. Θέματα γενικής επικαιρότητας συζητιούνται στα "Εκτός θέματος", υποσυζήτηση "Ειδήσεις και επίκαιρα".
Άβαταρ μέλους
EvanT
Όνομα Ιστότοπου: On the way to Ithaca
Επικοινωνία:

Την είδατε αυτή την είδηση; Εγώ ακόμα τρέμω από τα νεύρα μου.

http://news.ninemsn.com.au/world/793540 ... ng-baptism
“With crosses, relics, crucifixes,
beads, pictures, rosaries and pixes,
the tools of working out salvation,
by mere mechanic operation.”
Samuel Butler, "Hudibras"
Άβαταρ μέλους
noxteryn
Όνομα Ιστότοπου: noxteryn
Επικοινωνία:

Ναι, το σχολιάζαμε χθες στο MSN με τη vera, την αμόρφωτη γκόμενα, και τον Eon. Για μένα, αποτελεί άλλο ένα λόγο για να μη βαπτίζεις τα μωρά σου. Δε γνωρίζω ποια ακριβώς είναι η ορθή διαδικασία, αλλά ομολογώ ότι μου κάνει εντύπωση που δε συμβαίνει συχνότερα κάτι τέτοιο.
"The irony of the Information Age is that it has given new respectability to uninformed opinion."
Άβαταρ μέλους
αμόρφωτη γκόμενα
Όνομα Ιστότοπου: -

Look on the bright side!Και ποιος δε θα ήθελε να πνιγεί στη βάφτισή του, αν επρόκειτο να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του ως χριστιανός?
Άβαταρ μέλους
Κόκκινη Τζιχάντ

τους παγανισμούς μου μέσα...
Ξύπνησαν πάλι οι άθλιες σκουριασμένες ορδές / λυσσασμένες θρησκείες πατρίδες οικογένειες / σκούζουν και σφάζονται για ένα καλύτερο χθες / μα οι σημαίες τους ανεμίζουν βρωμερές και νικημένες
Άβαταρ μέλους
exadaktylos
Όνομα Ιστότοπου: ο δρόμος
Επικοινωνία:

Και θα του χώσουν μόνο τρείς μήνες...
We declare our right on this earth to be a human being, to be respected as a human being, to be given the rights of a human being in this society, on this earth, in this day, which we intend to bring into existence by any means necessary. - Malcolm X
Άβαταρ μέλους
Geysser
Όνομα Ιστότοπου: Adequatio Intellectus Et Rei
Επικοινωνία:

Πως μπορεί ένας άνθρωπος να είναι ΤΟΣΟ ηλίθιος; :o
Οταν θελεις κατι παρα πολυ, όλο το Συμπαν συνομωτει για να το αποκτησει οποιοσδηποτε αλλος
Scifimom

Τρία χρόνια θα του χώσουν, αλλά και πάλι.... Από το βίντεο κατάλαβα πως άρπαξε το μωρό από το σβέρκο και του εβαλε το κεφάλι μέσα στο νερό στην ψύχρα. Παράνοια τελείως
Praise his noodliness
AAAAARGHHHHHH!
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Επικοινωνία:

Τουλάχιστον θα πάει στον Παράδεισο, αφού ήταν βαπτισμένο... :pray:
Η, μήπως, για στάσου! Η βάπτιση είναι κάτι που έχει διάρκεια, και έχουμε θάνατο κατά την διάρκεια της βάπτισης.
Θα μπορούσε κάποιος ιερωμένος ή Απολογητής να μας πει ποιά είναι η στιγμή στην τελετή της βάπτισης όπου θεωρείσαι βαπτισμένος, άρα από εκεί και πέρα πας στον Παράδεισο;
Η μετάβαση είναι boolean του στυλ "τώρα είσαι αβάπτιστος/τώρα είσαι βαπτισμένος" ή σταδιακά στην διάρκεια της ημίωρης τελετής εντάσσεσαι στο ποίμνιο; Λέτε το βρέφος να κάτσει στην μεσοτοιχία Παραδείσου/Κολάσεως?

Αν δεν το ρίξω στην παλαβή, θα κατεβάσω καντήλια... :twisted:
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
Άβαταρ μέλους
punky

Comte de Toulouse έγραψε:Η μετάβαση είναι boolean του στυλ "τώρα είσαι αβάπτιστος/τώρα είσαι βαπτισμένος" ή σταδιακά στην διάρκεια της ημίωρης τελετής εντάσσεσαι στο ποίμνιο;
Γενικά στη ζωή, ο κανόνας είναι πως από την πρώτη διείσδυση όλα αλλάζουν.
L' enfer c' est les autres
Άβαταρ μέλους
batcic
Όνομα Ιστότοπου: Τhe Schrodinger's Dragon
Επικοινωνία:

Οι γονείς του παιδιού;;; Δεν θα έπρεπε να κριθούν ακατάλληλοι για να τεκνοποιήσουν ξανά, εφόσον δεν επενέβησαν για να διακόψουν το μοιραίο; Αν πήγαιναν το παιδί για καταδύσεις, φαντάζομαι ότι δεν θα υπήρχαν ιδιαίτερα κολλήματα να κατηγορηθούν για αμέλεια...
--
Ορθολογισμός και Φιλοσοφία
The Schrodinger's Dragon: exists in both states although dragons do not exist!
Άβαταρ μέλους
batcic
Όνομα Ιστότοπου: Τhe Schrodinger's Dragon
Επικοινωνία:

Η βάπτιση του πάντως, αν μη τι άλλο, έδιωξε άπαξ διά παντός τον Σατανά! Καθίκια ρασοφόροι...
--
Ορθολογισμός και Φιλοσοφία
The Schrodinger's Dragon: exists in both states although dragons do not exist!
Άβαταρ μέλους
Vertaler

Προφανώς από δέος προς το μυστήριο και τυφλή εμπιστοσύνη στον παπά, κανείς δεν τόλμησε να διακόψει. Αν δεις το παιδί σου να καταπίνει νερό και να γίνεται μπλε υπό κανονικές συνθήκες, το βουτάς με τη μία και το τρέχεις στο νοσοκομείο.
Scifimom

Όταν βαφτίσαμε τη μικρή μου κόρη είχα ξεκαθαρίσει του παπά πως αν τη βουτήξει με το κεφάλι στο νερό θα του πιω το αίμα, επίσης του είχα πει να μην μας περιμένει την Κυριακή για να κοινωνήσει το μωρό. Όντως αντί να τη βουτήξει πήρε νερό με το χέρι και της έβρεξε το κεφάλι (όλα καλά ως εδώ). Όταν τη σήκωσε παρατήρησα πως τα νύχια του ήταν τεράστια και βρώμικα αλλά δεν έκανα κανένα σχόλιο όταν πήγα το μωρό στο σπίτι και το έβαλα στο μπάνιο (κατευθείαν, όχι σε τρεις μέρες και που τη βαφτίσαμε πολύ της είναι) είδα πως στο στήθος του είχε τεράστιες κατακόκκινες νυχιές από τα βρωμερά χέρια του παπά.
Έγινα έξαλη και ξεκίνησα να πάω στην εκκλησία και μετά στην αστυνομία να του κάνω μήνυση. Οι διάφοροι γονείς-συγγενείς-σύζυγος που ήταν στο σπίτι άρχισαν τα "έλα τώρα" "δεν είναι σωστό" κλπ και τελικά δεν πήγα, ακόμα μετανιώνω, έχουν περάσει εφτά χρόνια, έπρεπε να του την είχα σβουρίξει την μήνυση του λεχρίτη.
Praise his noodliness
AAAAARGHHHHHH!
Άβαταρ μέλους
Ευθύμης

Ανθρωποκτονία από αμέλεια. Φυλακή με βάση ό,τι προβλέπουν οι νόμοι και αποσχηματισμός.
Η αθεΐα δεν είναι το παν αλλά είναι μια καλή αρχή.
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Γιατί αποσχηματισμός?

[δε σχολιάζω την είδηση, είναι υπερβολικά μεγάλη η φρίκη].
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
Ευθύμης

Θα τον εμπιστευτεί ξανά η εκκλησία; Οι άνθρωποι; Εγώ και πιστός να ήμουν, δε θα τον πλησίαζα στα 10 μέτρα. Εκτός πια και αν έχει γερό δόντι ο παπάς. Θα μου πεις έχουν και την εξομολόγηση αυτοί οπότε μπορεί να του το συγχωρέσουν...
Άβαταρ μέλους
exadaktylos
Επικοινωνία:

Ευθύμης έγραψε:Θα τον εμπιστευτεί ξανά η εκκλησία; Οι άνθρωποι; Εγώ και πιστός να ήμουν, δε θα τον πλησίαζα στα 10 μέτρα. Εκτός πια και αν έχει γερό δόντι ο παπάς. Θα μου πεις έχουν και την εξομολόγηση αυτοί οπότε μπορεί να του το συγχωρέσουν...
Θα πάρει μετάθεση μάστορα, και μην τον είδατε! Πώς κάνουν οι δικοί μας που βατεύουν ένα παιδάκι εδώ και πάνε παρακάτω;
We declare our right on this earth to be a human being, to be respected as a human being, to be given the rights of a human being in this society, on this earth, in this day, which we intend to bring into existence by any means necessary. - Malcolm X
Άβαταρ μέλους
Ευθύμης

Αρκετά πιθανό, σύμφωνοι. Εγώ λέω τι θα ήθελα να δω. Μεγάλες προσδοκίες.
Άβαταρ μέλους
exadaktylos
Επικοινωνία:

Ευθύμης έγραψε:Μεγάλες προσδοκίες.
Κάρολος Ντίκενς δεν είναι αυτό;
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Επικοινωνία:

exadaktylos έγραψε:
Ευθύμης έγραψε:Μεγάλες προσδοκίες.
Κάρολος Ντίκενς δεν είναι αυτό;
Οχι, Ευθύμης.
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
Απάντηση