Νίκος (μούχλας)

Αμέσως μετά την εγγραφή σας περάστε από εδώ να πείτε ένα «χαίρετε» μαζί με δυό λόγια για τον εαυτό σας, και να λάβετε το «αντιχαίρετε» από τους άλλους.
Απάντηση
mouxlas21
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 22 Ιούλ 2010 14:31
Όνομα Ιστότοπου: Στο μυαλό του μούχλα
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Τις καλησπέρες μου και απο μένα. Νίκος ετών (σχεδόν) 30.

Δεν θυμάμαι να υπήρξα ποτέ θρήσκος, αλλά και αν υπήρξα κάποτε, αυτό σταμάτησε όταν συνέβη κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή μου ...τελείωσα το δημοτικό. Το οτι δεν υπήρξα ποτέ θρήσκος ή τέλος πάντων το γεγονός οτι πολυ γρήγορα αντιλήφθηκα οτι πρόκειται περι αερολογιών, οφείλεται (μάλλον) στο οτι α) γεννήθηκα και μεγάλωσα στην (τότε Δ.) Γερμανία, οπότε και έμεινα μακριά από την επιρροή των ελληνορθόδοξων ταλιμπάν και β) στους γονείς μου, για τους οποίους ακόμα και τώρα πραγματικά δεν ξέρω πια είναι τα θρησκευτικά τους πιστεύω.

Βρήκα το foroum ψάχνοντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαγραφή του θρησκεύματος από το ληξιαρχείο (θα υποβάλω τις απορίες μου στη σχετική κατηγορία), αλλά και για την ελληνορθόδοξη εκκλησία της αόρατης ροζ μονόκερου (μεγάλη η χάρη της).

Αυτά από μένα.

ΥΓ1: Διάβασα και δεσμεύομαι να τηρώ τους κανόνες του foroum (άλλωστε έχω την ελευθερία αν δεν μου αρέσουν να φύγω από το foroum ή να προτείνω την αλλαγή τους ή να βγάλω το σκασμό και να κολυμπήσω), απλά προσωπικά πιστεύω στην ΑΠΟΛΥΤΗ ελευθερία του λόγου (άλλωστε λέξεις και λόγια είναι και δεν βλάπτουν κανένα, οι πράξεις (αν) βλάπτουν και αυτές βαραίνουν αποκλειστικά των δράστη). Anyway αν παρεκτραπώ και καμιά φορά νιώστε ελεύθεροι να με επαναφέρεται όπως νομίζεται, αν και δεν νομίζω να χρειαστεί.

ΥΓ2: Διαβάζοντας λίγο εδώ μέσα, έχω να πω οτι χαρά στο κουράγιο σας όταν ασχολείστε με τους θρήσκους που μπαίνουν εδω μέσα. Από την μια πιστεύω οτι αντί να συζητάμε σοβαρά μαζί τους θα έπρεπε να τους αντιμετωπίζουμε ως διανοητικός καθυστερημένα άτομα (που είναι - but that’s just me) και από την άλλη οτι δεν έχουν καμία δουλειά εδώ μέσα. Χωρίς να καταρρίπτω τα περι ελευθερίας του λόγου, απλα θέλω να πω οτι όπως δεν μπαίνω εγώ στα site των χριστιανών και των μουσουλμάνων π.χ. προσδοκώντας να τους φέρω με τη μεριά της λογικής, έτσι πιστεύω οτι καλό θα ήταν να πάψουν να μας απασχολούν εδώ πέρα προσπαθώντας να σώσουν την ψυχή μας ( και μέσα από αυτό τη δική τους βεβαίως βεβαίως, μην ξεχνιόμαστε). Στην τελική ολόκληρο υπουργείο έχουν για πάρτη τους, τα μ.μ.ε και την κυβέρνηση από πίσω να τους καλύπτει συν 2000 και βάλε χρόνια προπαγάνδας, για να πουν αυτά που θέλουν. Ε νομίζω οτι δικαιούμαστε και εμείς ένα μέρος στο χώρο και το χρόνο όπου θα έχουμε την ησυχία μας ...αλλά και πάλι that’s just me.
Άβαταρ μέλους
Sapisa
Δημοσιεύσεις: 164
Εγγραφή: 26 Μαρ 2010 12:48
Όνομα Ιστότοπου: -

Γεια σου ρε Νίκο aka μούχλα :) . Καλές συζητήσεις .
  ▲
▲ ▲
dtango
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 2117
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:56
Όνομα Ιστότοπου: Dispute of a man with his Ba
Τοποθεσία: Καλύβια (7ος όροφος!)
Επικοινωνία:

Καλώς ήρθες Νίκο!

Σχετικά με όσα γράφεις για τους θρήσκους έχω να πω ότι άθεος και ρατσιστής δεν πάνε μαζί και πως όταν βάζεις όλους τους θρήσκους στο ίδιο τσουβάλι δημιουργείς μια ανεπίτρεπτη διάκριση.
"Culture is memory", Yuri Lotman, 1922 - 1993, Ρώσος Σημειολόγος και Κουλτουρολόγος
VoiceOfGod
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010 16:01
Όνομα Ιστότοπου: -

ακριβώς.

επίσης την αντιφαση που ο ίδιος εντόπισες στα λεγόμενά σου, δε την έσωσες

απόλυτη ελευθερία λόγου, αλλά οι πιστοί τον πούλο απο δω.. χεχ

καλωσήρθες
mouxlas21
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 22 Ιούλ 2010 14:31
Όνομα Ιστότοπου: Στο μυαλό του μούχλα
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Δεν είπα να τους διώξουμε, ούτε λέω οτι δεν έχουν δικαίωμα να βρίσκονται εδώ ...απλά 1)δε βλέπω το λόγο να είναι εδώ και 2)θα ένιωθα εγώ καλύτερα με το να μην αναγκάζομαι να τους διαβάζω και εδώ ...άποψη μου ρε παιδί μου, με τη διαφορά οτι αντίθετα με τους θρήσκους δεν απαιτώ αυτά που πιστεύω και οι όποιες ηθικές μου αξίες να είναι νόμος που θα επιβάλλεται με το ζόρι και στους άλλους. Δεν λέω να φύγουν, δεν τους ζητάω καν να φύγουν ...απλά λέω οτι θα έφτιαχνε τη μέρα μου :) .

Όσο για το τσουβάλιασμα ...πια ακριβώς είναι η ανεπίτρεπτη διάκριση; Το οτι αν έχεις φανταστικούς φίλους στον ουρανό έχεις κάποιο πρόβλημα στο κεφάλι; Γιατί σε αυτού τον τύπο το θρήσκο αναφέρομαι και θεώρησα οτι δεν χρειάζεται διευκρίνιση, γιατί πιστεύω οτι μιλάω με νοήμονες ανθρώπους που δεν χρειάζονται τέτοιου είδους διευκρινίσεις (όχι οτι θεωρώ εσένα μη νοήμονα άνθρωπο με αυτή τη δήλωση, απλά ...ουφ ...κατάλαβες τώρα γιατί βαριέμαι να εξηγώ;)
Άβαταρ μέλους
breadfan
Δημοσιεύσεις: 1722
Εγγραφή: 20 Ιουν 2009 03:16
Τοποθεσία: Πάτρα

Άθεος και ρατσιστής δεν είναι αμοιβαία αποκλειόμενες έννοιες.
Απλώς είναι σπάνιος συνδυασμός, γιατί οι περισσότεροι άθεοι είναι άθεοι γιατί χρησιμοποιούν τη λογική.

Το θέμα της ελευθερίας του λόγου είναι τεράστιο, και αξίζει δικό του thread, οπότε δεν θα αναφερθώ σε αυτό τώρα.

Νομίζω όμως πως αδικείς τους θρήσκους όταν τους χαρακτηρίζεις διανοητικά καθυστερημένους. Οι περισσότεροι απο αυτούς έχουν δεχτεί πλύση εγκεφάλου από μικρή ηλικία, και κάποιοι απο αυτούς είναι ιδιαίτερα έξυπνοι άνθρωποι.

Αυτα από εμένα, καλωσήρθες και καλές συζητήσεις.
Οὐκ ἄρα τὸ θεοφιλὲς ὅσιόν ἐστιν, ὦ Εὐθύφρων, οὐδὲ τὸ ὅσιον θεοφιλές, ὡς σὺ λέγεις, ἀλλ᾽ ἕτερον τοῦτο τούτου.
Απάντηση