Η θεωρία του Πάνου για τους Θεούς

Συζητήσεις σχετικά με τις διάφορες θρησκείες και τις εκκλησίες τους
Απάντηση
Radical
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 976
Εγγραφή: 21 Σεπ 2009 17:30
Όνομα Ιστότοπου: http://forum.atheia.gr/viewtopic.php?f=55&t=1508
Επικοινωνία:

παίρνω την αφορμή απο εδώ

Εξήγησέ μας λοιπόν φίλε Πάνο πως αντιλαμβάνεσαι την έννοια του Θεού, που τον βλέπεις ως κάτι υπαρκτό και πως τη διαχωρίζεις από την έννοια του θείου. Μέχρι τότε

Πάνος
Επίσης αυτό που εσύ αποκαλείς θρησκεία εγώ το βλέπω κάπως διαφορετικά.. και κάνω και ένα διαχωρισμό ανάμεσα στο θείο και τον θεό που δεν βλέπω να κάνεις..
Ραντι
διαχωρισμό ακούω και διαχωρισμό δε βλέπω. θα το μοιραστείς ή [...] αποφάσισες πως δε θα κάνεις διάλογο μαζί μου?
Πάνος
Ρε Randi πίνεις όταν γράφεις; αφού από κάτω κάνω αυτόν τον διαχωρισμό και τον σχολιάζεις κιόλας..
όντως, παρακάτω κάνεις ένα διαχωρισμό, απλά ανακοινώνεις όμως το διαχωρισμό. Οι γενικόλογίες που ακολουθούν, στην επόμενη παράθεση συνιστούν μη απάντηση

Πάνος
Για εμένα οι αρχαίοι έβλεπαν τους θεούς ως κάτι υπαρκτό, μη αντιμετωπίσιμο από τους ίδιους και επειδή ήξεραν την επιρροή τους πάνω στην ζωή τους ήθελαν την εύνοια τους.. η όλη "λατρεία" τους ήταν με την λογική που κάνεις δώρο σε κάποιον που χρειάζεσαι και φοβάσαι.. τίποτα παραπάνω..
πες μας λοιπόν, υπαρκτό, δηλαδή τι? Τι ήταν οι Θεοί? Και ποιά η λατρεία τους

Ραντι
ποιοί αρχαίοι? οι αρχαίοι έλληνες? οι αρχαιοι λαοί? σε ποιες χρονικές περιόδους αναφέρεσαι, π.χ. για όλη την ιστορία και προϊστορία της ανθρωπότητας?

υποθέτω μιλάς για τους πλανήτες και τα λοιπά? Το φόβο τον καταλαβαίνω, η χρησιμότητα/ανάγκη?
αυτά βέβαια είναι ερωτήσεις για να δω τι ακριβώς εννοείς κι αν όντως επαληθεύεται αυτό που ισχυρίζεσαι, πως είσαι ανοιχτόμυαλός συζητητής και μη-δογματικός [σε κατηγόρησαν άλλοι και το αρνήθηκες]. Και μιας που άρχισες να απαξιώνεις το άλλο αδελφό-θέμα [δε το γνωρίζεις και δε σε ενδιαφέρει, λες] παίρνω την πρωτοβουλία να μιλήσω μαζί σου πάνω σε ένα θέμα που σε ενδιαφέρει εφόσον πρόκειται για τη θεωρία σου.

>ΛΟΙΠΟΝ. Μιλάς για όλους του θεούς? Οι δικοί σου θεοί ήταν οι πραγματικοί θεοί και όλες οι άλλες θρησκείες τις υποβαθμίζεις σε λατρείες του απρώσωπου θείου?

Τι ακριβώς εννοείς λοιπόν, μη μας κρατάς σε αγωνία! :D :D

Πάνος
Οι αρχαίοι λαοί γενικότερα.. και αναφέρομαι κυρίως στα προ-ιστορικά χρόνια (πριν το 600 π.χ)

Τώρα το ότι κάποια ιερατεία μπορεί να εκμεταλλεύονταν αυτή την κατάσταση είναι άλλο ανέκδοτο.. κάθε φόβο με τον καιρό κάποιος θα βρεθεί να τον εκμεταλλευτεί..

Η χρησιμότητα που ανέφερα έχει να κάνει με τις σοδειές και τον καιρό τους.. ξέραν ότι επηρεάζουν τον καιρό και η ζωή τους ήταν άμεσα εξαρτημένη από αυτό..
Ωπα! Ξεκινώ από το τέλος. Εδώ συμφωνούμε [περι σοδειών], και άλλωστε και τα ελευσίνεια [ : brrr : ] έχουν βαθεία σχέση με την γεωργία, και εφόσον μιλάμε για κτηνοτροφία, ψάρεμο, γεωργία κτλ, ασφαλώς και τα στοιχεία της φύσης απο τα οποία εξαρτιόταν η καρποφορίες και ευμερία της καλλιεργητικής/κτηνοτροφικής σαιζόν, έχουν θεοποιηθεί κατα κόρον καθαυτές ή/και προσωποποιηθεί σε νέες ή παλαιότερες θεότητες κτλ κτλ

ΟΜΩΣ
Το γεγονός οτι χαρακτηρίζεις άλλο ανέκδοτο το ότι τα ιερατεία μπορεί [σημ: ?!?!] να εκμεταλεύονταν αυτήν την κατάσταση με ξενίζει, διότι αφενός μεν φαίνεται να υπονοείς πως μπορείς με τρομερή ευκολία να ξεχωρίζεις τη γνήσια πίστη, γνήσια λατρεία, να διαχωρίζεις θεούς από θείο από τις παραποιήσεις και πατροναρίσματα ιερέων και ειδικών/μεσολαβητών/εξουσιαστών της κάθε τύπου θρησκείας {ΠΩΣ?} και εφετέρου φαίνεται να μην θεωρείς την επίδραση των τελευταίων ιδιαίτερα σημαντικές επιρροές στην ιστορία των θρησκειών και των θεών {!??!??!}

σε ρωτάω επίσης ποτε και που και απαντάς
Οι αρχαίοι λαοί γενικότερα.. και αναφέρομαι κυρίως στα προ-ιστορικά χρόνια (πριν το 600 π.χ)
πιο αόριστος ρε μάγκα δε μπορούσες να γίνεις... τα πάντα όλα δηλαδή? Μου αρέσει και το 'κυρίως'. Δηλαδή μιλάς για πάντα και για παντού? Αυτή είναι μια εντυπωσιακή δήλωση που πρέπει να την εξηγήσεις περαιτέρω.

Πως τα αντιλαμβάνεσαι όλα αυτά? θεωρείς δηλαδή πως η έννοια θεός [καθώς τη διαχωρίζεις απο το θείο] έχει κάποια συγκεκριμένη ρίζα, ανεξάρτητη από τις θρησκείες και τις λατρείες τους που επιβίωσε μέρι και σήμερα διαστρεβλωμένη? Αν ναι [νομίζω πως πλησιάζω] ποιά είναι αυτή?

Δηλαδή φίλε, απάντα

λες 'άλλο το ένα και άλλο το άλλο'

ε, τι είναι το ένα και τι είναι το άλλο?
Άβαταρ μέλους
Panos
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 987
Εγγραφή: 12 Απρ 2010 11:33
Όνομα Ιστότοπου: -

Καταρχήν δεν νομίζεις ότι ένα νήμα με τίτλο "η θεωρία του Πάνου για τους Θεούς" θα έπρεπε να ξεκινήσει από τον Πάνο (εμένα δηλαδή για να μην μιλάω και στο τρίτο πρόσωπο σαν τρελός ή ψωνισμένος) και να ξεκινάει με την παρουσίαση της θεωρίας αυτής;

Ποιος ακριβώς σου είπε τι λέει η θεωρία μου και αν θέλω να την παρουσιάσω; αν θέλω ξέρω πως να ξεκινήσω ένα νέο νήμα..
αυτά βέβαια είναι ερωτήσεις για να δω τι ακριβώς εννοείς κι αν όντως επαληθεύεται αυτό που ισχυρίζεσαι, πως είσαι ανοιχτόμυαλός συζητητής και μη-δογματικός [σε κατηγόρησαν άλλοι και το αρνήθηκες]. Και μιας που άρχισες να απαξιώνεις το άλλο αδελφό-θέμα [δε το γνωρίζεις και δε σε ενδιαφέρει, λες] παίρνω την πρωτοβουλία να μιλήσω μαζί σου πάνω σε ένα θέμα που σε ενδιαφέρει εφόσον πρόκειται για τη θεωρία σου.
Καταρχήν δεν απαξίωσα τίποτα.. είπα απλά ότι δεν είναι στα ενδιαφέροντα μου μια κουβέντα σχετικά με τα παραισθησιογόνα.. αυτό δεν είναι απαξίωση, είναι ξεκαθάρισμα θέσης.. θα προτιμούσες να μην σου απαντήσω καθόλου μήπως; δεν θα ήταν ευγενικό...

Κατά δεύτερον.. πρωτοβουλία για μια δική μου θεωρία δεν μπορείς να πάρεις εσύ.. ίσως να μπορούσες να θέσεις κάποια ερωτήματα αλλά σίγουρα δεν μπορείς να με αναγκάσεις να παρουσιάσω την όποια άποψη μου πάνω σε ένα θέμα.. αυτό που κάνεις λέγεται εξαναγκασμός και δεν έχει σχέση με τη δογματικότητα...

Τρίτον και σημαντικότερον θα σταθώ στη φράση σου "αδελφό-θέμα".. ποιος σου είπε ότι η θεωρία μου έχει σχέση με το θέμα με τα παραισθησιογόνα ή με αυτά που ρωτάς σε αυτό εδώ το νήμα;
Από που συμπεραίνεις ότι η θεωρία μου ασχολείται τόσο πολύ με το θέμα "Θεός-Θρησκεία" που σε ενδιαφέρει και μου ζητάς να αναλύσω;
Πληροφοριακά και μόνο, η θεωρία μου είναι κυρίως κοσμολογική, όχι θεολογική.. και κάποια πρώτα δείγματα της έχω δώσει σε άλλο νήμα, όχι αυτό από το οποίο ξεκίνησες.. και ασχολείται κυρίως με την αστρονομία, τη μυθολογία, τα σύμβολα και τα αρχέτυπα (πολλά από τα οποία συναντάμε σήμερα και στις θρησκείες) και όχι με την Θεολογία ή τις θρησκείες..

Σε όλα τα παραπάνω νομίζω ότι πρέπει να δώσεις κάποιες απαντήσεις αν θέλεις όντος να κάνεις κουβέντα και όχι να στήσεις ένα τσίρκο.. δεν νομίζεις;
ΛΟΙΠΟΝ. Μιλάς για όλους του θεούς? Οι δικοί σου θεοί ήταν οι πραγματικοί θεοί και όλες οι άλλες θρησκείες τις υποβαθμίζεις σε λατρείες του απρώσωπου θείου?

Τι ακριβώς εννοείς λοιπόν, μη μας κρατάς σε αγωνία!
Δεν έχω πρόθεση να κρατήσω κανέναν σε αγωνία.. ούτε και νομίζω ότι αγωνιά ιδιαίτερα κανένας για να ακούσει την άποψη μου περί Θεών..

Αλλά αφού σε ενδιαφέρει τόσο πολύ θα σου πω.. προσωπικά θεωρώ ότι οι Θεοί που συναντάμε στις ανά τον κόσμο μυθολογίες ήταν οι Πλανήτες..

Από που το συμπεραίνω; Από όλες τις Θεομαχίες, Θεογονίες, τις περιγραφές για αυτούς, τα χαρακτηριστικά που τους δίνουν, και τις αναφορές που γίνονται για τις πράξεις τους..

Επίσης από τον ορισμό της λέξης Θεός που δίνει ο Πλάτωνας στον Κρατύλο ο οποίος υποστηρίζει ότι: "η λέξη θεός παράγεται από το ρήμα θέειν = τρέχειν που κυριολεκτείται για κάθε κυκλοτερές πράγμα που φαίνεται ότι περιτρέχει και επανέρχεται εις εαυτόν (θο-ός = ταχύς, δηλώνει ενέργεια), διότι οι πρώτοι θεοί για τους αρχαίους ανθρώπους ήταν ο Ήλιος και η Σελήνη και τα λοιπά ουράνια σώματα που «διέτρεχαν» το διάστημα."

Οι Θεοί λοιπόν ήταν οι Πλανήτες και δεν αποτελούσαν θρησκεία αρχικά αλλά αντικείμενα θαυμασμού, σεβασμού και φόβου που καθόριζαν τις ζωές των ανθρώπων.. ήταν ορατοί, υλικότατοι, αλληλεπιδρούσαν και μερικές φορές έφερναν την καταστροφή.. το ότι με τον καιρό εκφυλίστηκαν σε θρησκείες και σε αυτό που έχουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα της άγνοιας μας σχετικά με εκείνη την εποχή και τα δεδομένα της.. οπότε μην έχοντας εικόνα ανάγουμε τα πράγματα σε φανταστικές οντότητες..

Για να φτάσουμε όμως σε αυτό το συμπέρασμα (γιατί αυτό είναι το συμπέρασμα, όχι η Θεωρία) θα πρέπει να πούμε πάρα πολλά.. και αυτό δεν γίνετε φίλε Radi με τον τρόπο και τους όρους σου..
In the beginning it was Plasma.... H. Alfven
Radical
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 976
Εγγραφή: 21 Σεπ 2009 17:30
Όνομα Ιστότοπου: http://forum.atheia.gr/viewtopic.php?f=55&t=1508
Επικοινωνία:

Μου αρέσει ο τρόπος που απαντάς.

Δε θα απαντήσω στο πρώτο μισό, που θεωρώ οτι μιλάς περισσότερο για διαδικαστικά ζητήματα και παίρνεις και το χρόνο σου για να συνέλθεις από το θράσος μου να ανοίξω θέμα για την Θεωρία σου για τους Θεούς.

Η πραγματικότητα είναι πως το φέρνεις απο δω, το φέρνεις απο κει, και ουσιαστικά απέφυγες [μέχρι τώρα] να απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα, εμένα δε με ενδιαφέρει [ακόμα] η ενιαία θεωρία σου και ασφαλώς μπορώ να διαλέξω τι με ενδιαφέρει και τι θα ρωτήσω.

Η κοσμολογία σου, και το πλάσμα, για τα οποία δεν έχω ιδέα ούτε γνώσεις, μου φαίνονται μια χαρά, ούτε τα δέχομαι, ούτε τα αρνούμαι αλλά έχεις αρχίσει και με πείθεις - εξάλλου είναι γνωστή η απέχθεια μου για την δογματική προσκόλληση σε μια και μόνο οπτική γωνία... οπότε είναι πολύ ενδιαφέρον για μένα να μάθω πως υπάρχει και άλλη άποψη, την οποια προφανώς οι επιστημονιστές σπεύδουν να στιλιτεύσουν ως άλλη Ιερά εξέταση...

Αλλά ακόμα και έτσι, ρωτάω, δεν δηλώνω όντας άσχετος διάφορα, οπως έκανες σε άλλα θέματα εσύ [ψυχεδελικά, ελευσίνεια] που άπτονται συγκυριακά με το θέμα [τα είπα 'αδελφές' συζητήσεις διότι γεννήθηκαν στο ίδιο thread μαμα, πριν αυτονομηθούν ;) - μη φοβάσαι δεν έχω τη διάθεση να μπασταρδέψω τη θεωρία σου με θεωρίες ψυχεδελικών με το ζόρι!]

αν θέλεις πάραυτα να σου απαντήσω σε όλες αυτές τις ρητορικές ερωτήσεις [πρώτο μέρος], ευχαρίστως...

εξάλλου, στο δεύτερο μέρος της δημοσίευσής σου, δείχνεις οτι έχεις καταλάβει μια χαρά τι ρώτησα και μάλιστα για πρώτη φορά απαντάς καθαρά και με σαφήνεια στο θέμα 'απτοί θεοί' - άρα η πρωτοβουλία [και το θράσος μου] ήταν σωστή, αφού έφερε καθαρό αποτέλεσμα.
ούτε και νομίζω ότι αγωνιά ιδιαίτερα κανένας για να ακούσει την άποψη μου περί Θεών..
κάνεις λάθος, εγώ αγωνιώ και νομίζω και πως η Ιοκάστη εξέφρασε ενδιαφέρον για το κομμάτι που αφορά τους θεούς.

Μη θεωρείς λοιπόν οτι αυτή μου η πρωτοβουλία είναι κίνδυνος για τη θεωρία σου, επειδή την πάει στο 'τέλος', δεν υπαρχει τέλος και αρχή σε αυτά τα πράγματα, ούτως η άλλως, μια μεγάλη θεωρία, αν είναι τόσο τεράστια όσο ισχυρίζεσαι μόνο τεμαχισμένη θα μπορούμε να τη δούμε και να την κατανοήσουμε.

Ξέρεις αυτή την ατάκα που λέει 'πρόσεχε θα βρεις'? Τη λέμε για άτομα που τα παίρνουν όλα μονοκόμματα πεισμένοι οτι η φοβερή και τρομερή θεωρία τους, εφόσον σχηματίστηκε από μικρά μικρά κομματάκια, δεν πρέπει να ξαναποδομηθεί. Είναι καθαρά θέμα όγκου. Αν πας να κάνεις οτιδήποτε με μια τεράστια ενοποιημένη έτοιμη θεωρία, θα δεις οτι δε μπορείς, δε χωράει πουθενά και δε φταίνε όλοι οι άλλοι για αυτό, φταίει ο τρόπος που ο εμπνευστής της τη χειρίζεται [χαρακτηριστικό το παράδειγμα του dtango] - είναι απλά ο 'όγκος' της θεωρίας όπως είπα, γιαυτό και λέμε "ώπα, θα βρεις", "πάρτο αλλιώς" κτλ :D

Εμένα λοιπόν με απασχολούν πολύ οι διφορούμενοι ισχυρισμοί σου περι θεών και όχι όλη η κοσμολογία επι τοις παρούσης [το σκότωσα?] , μιας και ούτε με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα πολύ μακρινά 'γιατι' [μακρινά ως προς το ότι δε επηρεάζουν τη ζωή, τη ζωή μου και η γνώση τους δεν έχουν ιδιαίτερη πρακτική αξία για μένα] ούτε και έχω γνώσεις ή τρομερή όρεξη να διαβάζω αστρονομία και κβαντική φυσική και ξερω γω τι άλλο καλοκαιριάτικα

στο θέμα μας λοιπον
προσωπικά θεωρώ ότι οι Θεοί που συναντάμε στις ανά τον κόσμο μυθολογίες ήταν οι Πλανήτες..
Όλοι? Πάντα?

απο πότε μέχρι πότε? Πότε εμφανίζεται ο πρώτος πλανητικός θεός και πότε ο τελευταίος [χρονικό εύρος στο οποίο αναφέρεσαι]

προφανώς αναφέρεσαι στους μυθολογικούς θεούς. Τι συμβαίνει λοιπόν με όλους τους υπολοιπους θεούς? Ή δεν υπάρχουν μη-μυθολογικοί θεοί, παλαιότεροι ή νεότεροι?

Θεωρείς δηλαδή πως η έννοια θεός πρωτοδημιουργήθηκε και συνέχισε να υφίσταται σε σχέση με πλανήτες και όλες οι άλλες εκδοχές θεών και θρησκευτικών λατρειών είναι εκφυλισμένες μορφές αυτών των πρώτων θεών?

οπότε οι λατρείες του θείου, δεν είναι θρησκείες, αλλά εκφυλισμένες εκδοχές των αυθεντικών θρησκειών των θεών πλανητών?

Ακόμα μου χρωστάς εκείνο το διαχωρισμό θειου και θεού...
Οι Θεοί λοιπόν ήταν οι Πλανήτες και δεν αποτελούσαν θρησκεία αρχικά αλλά αντικείμενα θαυμασμού, σεβασμού και φόβου που καθόριζαν τις ζωές των ανθρώπων.. ήταν ορατοί, υλικότατοι, αλληλεπιδρούσαν και μερικές φορές έφερναν την καταστροφή.. το ότι με τον καιρό εκφυλίστηκαν σε θρησκείες και σε αυτό που έχουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα της άγνοιας μας σχετικά με εκείνη την εποχή και τα δεδομένα της.. οπότε μην έχοντας εικόνα ανάγουμε τα πράγματα σε φανταστικές οντότητες..
μπορεί να είναι χαζές οι ερωτήσεις που ακολουθούν αλλά ας όψεται η άγνοια μου στα αστρονομικά. λες ήταν ορατοί.

μιλάμε για παρατήρηση με γυμνό μάτι ή μιλάμε και για εποχές και λαούς που είχαν τηλεσκόπια? μιλάμε για συνεχή παρατήρηση ή στη χάση και στη φέξη [που λέει ο λόγος?]

Αναφέρεσαι αν δεν κάνω λάθος σε φαινόμενα που η κυρίαρχη αστρονομία αγνοεί ή θάβει, και τα οποία συνέβαιναν απο πάντα {?}, δηλαδή φαινόμενα σχετικα με ουράνια σώματα, πλανήτες και διάφορα τέτοια τα οποία δεν ξέρω και πως να τα πω. Δηλαδή σε παλαιότερες εποχές, ο ουρανός έκανε τέτοια 'σχέδια' - ενώ τώρα όχι ?

Πως οι θρησκείες αυτές έγιναν τόσο δημοφιλείς, δηλαδή, πόσο ισχυρό είναι το επιχείρημα της παρατήρησης εφόσον τα φαινόμενα αυτά ήταν σχετικά σπάνια και άρα οι θεάσεις αυτές αραιές? Ή δεν ήταν τόσο σπάνια όσο φαντάζομαι.

Κάνω λάθος ή αυτή η θεωρία υπονοεί οτι η αστρονομία ήταν ανεπτυγμένη 'επιστήμη' παντού όπου συνένησαν αυτές οι θεάσεις και θεοποιήσεις?

θες να μας πεις μερικά απλά [περιληπτικά] παραδείγματα για συγκεκριμένα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν και έχουν αφήσει το στίγμα τους στη μυθολογία και τη θρησκεια των πλανητών?

Δε βρίσκεις οτι οι πλανήτες είναι λίγοι για τους τόσους θεούς που εφτιαξε ο άνθρωπος κατα τη διάρκεια της ιστορίας του?

είπες επισης πως πρόκειται για φαινόμενα που αλληλεπιδρούσαν έντονα με τους ανθρώπους. Θέλεις να πεις μερικά τετοια παραδειγματα αλληλεπίδρασης, πέρα απο τα αυτονόητα, ήλιος, σελήνη [οχι και τόσο αυτονόητο η σελήνη, αλλά ας μην υποτιμάμε την παρατήρηση των αρχαίων] ?

Είχαμε π.χ. βομβαρδισμούς της γης με ουράνια σώματα? ["οι θεοί ήρθαν να μας σκοτώσουν!"]

******

Τι μορφή πήρε, και πως εξελίχτηκε η λατρεία των πλανητών? Είναι οι γνωστές συμπεριφορές, απλά αλλάζει το αντικείμενο λατρείας, φόβου και θαυμασμού?

υπάρχει σύνδεση της θεωρίας των πλανητοθεών με την αστρολογία?
Για να φτάσουμε όμως σε αυτό το συμπέρασμα (γιατί αυτό είναι το συμπέρασμα, όχι η Θεωρία) θα πρέπει να πούμε πάρα πολλά.. και αυτό δεν γίνετε φίλε Radi με τον τρόπο και τους όρους σου..
καθόλου δε συμφωνώ. ίσα ίσα, μια χαρα γίνεται και μη σου πω έτσι γινόταν πάντα: πρώτα διαβάζουμε το abstract, την περίληψη την οποία δε νομίζω να έκανες.

Βλέπεις,
αν η θεωρία , ο τίτλος της είναι π.χ. "Η μπανάνα είναι προτιμότερη από το ροδάκινο" τότε πρέπει να το ξέρουμε από πριν , πριν αρχίσει ο εμπνευστής της θεωρίας να εισέρχεται στην σκληρή επιστήμη και τεμηρίωση. Τι γούστο [και τι σκοπιμότητα] θα είχε να υποστεί κάποιος το να ακούσει όλη την τεκμηρίωση και επιχειρηματολογία για μια θεωρία, εφόσον δεν αμφισβητεί κατ' ανάγκιν τα συγκεκριμένα σημεία?

Εξάλλου όπως είπες, οι περισσότεροι 'επιστημονιστές' κοντράρισαν τη θεωρία με το πλάσμα δογματικά.

Προφανώς, για να έχεις μείνει ακόμα εδώ, έχεις βρει και κάποιους που είναι πιο κοντά στα δικά σου 'πλαίσια έρευνας' ή εν πάσει περιπτώσει κάνεις κάποιο γούστο. Ελπίζω πραγματικά να συζητήσουμε και ευελπιστώ οτι θα πάρεις μερικές λεκτικές μου εξάρσεις περισσότερο ως τεχνάσματα και προτροπές παρά για προσβολές :)

Α! Όταν συζητάνε δυο άνθρωποι, δεν καθορίζει ο ένας απο τους δυο τους όρους και τον τρόπο της συζήτησης. Μη σου πως οτι οταν η συζήτηση αφορά αμφιλεγόμενες θεωρίες, επιβάλλεται τους όρους και τον τρόπο να τους θέτει ένας [αντικειμενικός βεβαίως βεβαίως] τρίτος, σε ένα πλαίσιο που όπως είπες αλλού οφείλει να έχει τη διάθεση να ακούσει, και να εξετάσει, ακόμα και να πειστεί.
Άβαταρ μέλους
Panos
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 987
Εγγραφή: 12 Απρ 2010 11:33
Όνομα Ιστότοπου: -

Είσαι τόσο καταιγιστικός στις ερωτήσεις σου (μιλάμε για ρυθμούς speed metal) που θα χάσουμε την μπάλα πριν καλά καλά αρχίσουμε.. και παρότι ώρες ώρες γίνεσαι πολύ ενοχλητικό, το έφερες από εδώ, το πήγες από εκεί και το μάζεψες τελικά.. κατά βάθος μ' αρέσεις μπαγάσα.. ίσως να έχουμε περισσότερα κοινά στον τρόπο σκέψης από ότι νόμιζα αρχικά.. ;)

Θα προσπαθήσω να απαντήσω στα περισσότερα..
κάνεις λάθος, εγώ αγωνιώ και νομίζω και πως η Ιοκάστη εξέφρασε ενδιαφέρον για το κομμάτι που αφορά τους θεούς.
Μα για την Ιοκάστη το κάνω και εγώ.. τι νόμιζες ότι θα το έκανα για την αφεντομουτσουνάρα σου.. πφφφ...
Μη θεωρείς λοιπόν οτι αυτή μου η πρωτοβουλία είναι κίνδυνος για τη θεωρία σου, επειδή την πάει στο 'τέλος', δεν υπαρχει τέλος και αρχή σε αυτά τα πράγματα, ούτως η άλλως, μια μεγάλη θεωρία, αν είναι τόσο τεράστια όσο ισχυρίζεσαι μόνο τεμαχισμένη θα μπορούμε να τη δούμε και να την κατανοήσουμε.
Δεν ανησυχώ για αυτό.. απλά μερικά πράγματα πρέπει να παρουσιάζονται με την σειρά τους και αυτό γιατί αλλιώς δεν βγάζουν νόημα.. αν π.χ. σου πω ότι οι Πλανήτες αλλάζουν τροχιές έτσι από το πουθενά χωρίς να σου έχω παρουσιάσει έστω και επιφανειακά το πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο ή από που το συμπεραίνω τότε και εσύ θα δυσπιστήσεις (λογικότατο) και μετά θα γεννηθούν εκατοντάδες ερωτήσεις πάνω στο θέμα..

Φυσικά και κάθε μεγάλη θεωρία παρουσιάζετε τμηματικά, δεν γίνεται αλλιώς.. η σειρά των τμημάτων όμως είναι σημαντική..
Εμένα λοιπόν με απασχολούν πολύ οι διφορούμενοι ισχυρισμοί σου περι θεών και όχι όλη η κοσμολογία επι τοις παρούσης
Η θεωρία μου έχει δυο σκέλη.. το πρώτο αποτελεί το επιστημονικό background που βασίζετε στην κοσμολογία πλάσματος και αφορά το σύμπαν γενικότερα.. αυτό δεν είναι δικό μου κομμάτι αλλά είναι απαραίτητο για την στοιχειοθέτηση του δικού μου κομματιού..

Ο πυρήνας της θεωρίας είναι βασισμένος σε μυθολογικά, ιστορικά και αρχαιολογικά δεδομένα και αφορά τα τελευταία 12-14.000 χρόνια.. υπάρχει βέβαια και κάποιο τμήμα που πηγαίνει πιο πίσω αλλά το βασικό είναι τα τελευταία 12000 χρόνια..
Όλοι? Πάντα?
απο πότε μέχρι πότε? Πότε εμφανίζεται ο πρώτος πλανητικός θεός και πότε ο τελευταίος [χρονικό εύρος στο οποίο αναφέρεσαι]
προφανώς αναφέρεσαι στους μυθολογικούς θεούς. Τι συμβαίνει λοιπόν με όλους τους υπολοιπους θεούς? Ή δεν υπάρχουν μη-μυθολογικοί θεοί, παλαιότεροι ή νεότεροι?
Ναι όλοι οι θεοί αρχικά ήταν ουράνια σώματα... όπως είπα και παραπάνω αναφέρομαι στο διάστημα από το 12.000 π.χ. μέχρι τις αρχές των ιστορικών χρόνων..

Υπάρχουν φυσικά ευρήματα όπως τα αγαλματίδια της Αφροδίτης (είμαι σίγουρος ότι τα έχεις δει από την θεωρία του dtango) τα οποία πάνε πιο πίσω σε ηλικία αλλά τότε ο ουρανός ήταν πιο σταθερός (όχι σαν σήμερα) και οι παραστάσεις αυτές είναι λίγο αμφιλεγόμενες.. γενικά επειδή δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για το τότε ας το αφήσουμε προς το παρόν..

Για αυτό που ρωτάς σχετικά με την ύπαρξη μη μυθολογικών θεών νομίζω ότι δεν υπάρχει απάντηση.. εμείς από τότε γνωρίζουμε μόνο τις μυθολογίες οπότε μόνο βάση αυτών μπορούμε να κινηθούμε..
Θεωρείς δηλαδή πως η έννοια θεός πρωτοδημιουργήθηκε και συνέχισε να υφίσταται σε σχέση με πλανήτες και όλες οι άλλες εκδοχές θεών και θρησκευτικών λατρειών είναι εκφυλισμένες μορφές αυτών των πρώτων θεών?
Ναι, αυτό ακριβώς.. οι Θεοί ήταν κάτι ορατό και υπαρκτό το οποίο όμως με το πέρασμα του χρόνου χάθηκε και για αυτό όσα σχετίζονταν με αυτό (σύμβολα, εικόνες, ιστορίες, κλπ) έχασαν το νόημα τους και εκφυλίστηκαν σε κάτι άλλο.. όταν δεν έχεις εικόνα για κάτι τότε φαντάζεσαι πράγματα.. και όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο αλλάζει το νόημα των πραγμάτων..
μπορεί να είναι χαζές οι ερωτήσεις που ακολουθούν αλλά ας όψεται η άγνοια μου στα αστρονομικά. λες ήταν ορατοί.
μιλάμε για παρατήρηση με γυμνό μάτι ή μιλάμε και για εποχές και λαούς που είχαν τηλεσκόπια? μιλάμε για συνεχή παρατήρηση ή στη χάση και στη φέξη [που λέει ο λόγος?]
Ναι μιλάμε για παρατήρηση με γυμνό μάτι.. μιλάμε για πλανήτες που βρίσκονταν πολύ πιο κοντά σε εμάς κάποιες εποχές ή κατά περιόδους (περνούσαν δηλαδή από κοντά μας)
Αναφέρεσαι αν δεν κάνω λάθος σε φαινόμενα που η κυρίαρχη αστρονομία αγνοεί ή θάβει, και τα οποία συνέβαιναν απο πάντα {?}, δηλαδή φαινόμενα σχετικα με ουράνια σώματα, πλανήτες και διάφορα τέτοια τα οποία δεν ξέρω και πως να τα πω. Δηλαδή σε παλαιότερες εποχές, ο ουρανός έκανε τέτοια 'σχέδια' - ενώ τώρα όχι ?
Τα φαινόμενα αυτά τα "αγνοούμε" γενικότερα γιατί η υπάρχουσα αστρονομία δεν δέχεται (ακόμα) τις αρχές που τα προκαλούν.. χωρίς το ηλεκτρικό μοντέλο αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα..

Από την άλλη αυτά συνέβαιναν, συμβαίνουν και θα συμβαίνουν πάντα γιατί απλά έτσι δουλεύει το σύστημα όσο και αν δεν το βλέπουμε σήμερα.. απλά κάποιες εποχές είναι πιο έντονα, κάποιες πιο χαλαρά και μη παρατηρήσιμα.. δεν είναι κάποιο χαρακτηριστικό που έχει "χάσει" ο "ουρανός" όπως λες.. είναι θέμα θέσης των πλανητών το αν θα έχεις αλληλεπίδραση ή όχι.. όταν είναι κοντά μεταξύ τους έχεις.. όταν είναι μακρυά δεν έχεις :-)

Παραδείγματος χάριν.. είχα αναφέρει και στο νήμα για το big bang ότι σήμερα γνωρίζουμε ότι υπάρχει ηλεκτρική αλληλεπίδραση ανάμεσα στον Δία και την Ιό.. το παρατηρούμε εδώ και 30 χρόνια.. επίσημα η αστρονομία μας μιλάει για ηφαίστεια στην Ιό αλλά τα διαστημόπλοια που πήγαν εκεί μέτρησαν ρεύματα.. και το φαινόμενο είναι καθαρά ηλεκτρικό και όχι γεωλογικό..

Αυτό το φαινόμενο είναι μακρυά για να το δούμε και είναι σε χαμηλά επίπεδα ενέργειας (ακόμα) αλλά παλαιότερα όταν πιθανώς οι πλανήτες ήταν σε άλλες θέσεις τέτοια φαινόμενα θα ήταν ορατά με γυμνό μάτι και πολύ εντυπωσιακά.. οι πρόγονοι μας έβλεπαν κεραυνούς και άλλες εκτονώσεις πλάσματος στον ουρανό και αυτό κατέγραφαν.. οι χιλιάδες βραχογραφίες αυτό δείχνουν.. όλα τα αρχέτυπα σύμβολα το ίδιο.. και πάντα σε παγκόσμιο επίπεδο..
Πως οι θρησκείες αυτές έγιναν τόσο δημοφιλείς, δηλαδή, πόσο ισχυρό είναι το επιχείρημα της παρατήρησης εφόσον τα φαινόμενα αυτά ήταν σχετικά σπάνια και άρα οι θεάσεις αυτές αραιές? Ή δεν ήταν τόσο σπάνια όσο φαντάζομαι.
Τα φαινόμενα δεν ήταν ούτε σπάνια ούτε μικρά σε διάρκεια.. κάποια από αυτά μπορεί να ήταν ορατά και για χιλιάδες χρόνια...
Κάνω λάθος ή αυτή η θεωρία υπονοεί οτι η αστρονομία ήταν ανεπτυγμένη 'επιστήμη' παντού όπου συνένησαν αυτές οι θεάσεις και θεοποιήσεις?
Όχι, το αντίθετο μάλιστα.. βασίζεται σε απλά σχέδια που βλέπουμε στις βραχογραφίες αρχικά και μετά σε κατασκευές και μυθολογικά κείμενα σε όλο τον κόσμο από το 10-12.000π.χ. μέχρι το 2.000π.χ.
θες να μας πεις μερικά απλά [περιληπτικά] παραδείγματα για συγκεκριμένα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν και έχουν αφήσει το στίγμα τους στη μυθολογία και τη θρησκεια των πλανητών?
Έχω αναφέρει ήδη μερικά στο άλλο νήμα όπως την "άφιξη της Σελήνης" και τις αλλαγές τροχιάς της Γης..

Ένα πολύ μεγάλο γεγονός που αφορά την ώρα της αρχικής δημιουργίας σε όλες τις μυθολογίες (και τις μετέπειτα θρησκείες) είναι η αποχώρηση της Γης από την σκιά (ή την πλασμόσφαιρα για να ακριβολογούμε) ενός μεγαλύτερου πλανήτη και η άμεση πλέον θέαση του Ήλιου...

Ένα άλλο είναι η "μάχη" ανάμεσα στον Δία και τον Κρόνο και η εκθρόνηση του δεύτερου..

Ένα τρίτο είναι οι αλληλεπιδράσεις Άρη-Αφροδίτης-Γης-Σελήνης.. ήταν κατά τα φαινόμενα πολλές και μερικά διαστήματα περιοδικές (κάθε 50 περίπου έτη)..

Ένα άλλο η δημιουργία της Αφροδίτης (του μεγάλου ερπετού ή δράκου) από τον Δία (Ησίοδος) ή τον Κρόνο πιθανότατα κατά την μάχη τους..
Δε βρίσκεις οτι οι πλανήτες είναι λίγοι για τους τόσους θεούς που εφτιαξε ο άνθρωπος κατα τη διάρκεια της ιστορίας του?
Όχι... καταρχήν ο ίδιος πλανήτης μπορεί να παρουσιάζετε με πολλά διαφορετικά ονόματα ανάλογα με την περίοδο και την κατάσταση του.. επίσης έχουμε και τους δορυφόρους, τους κομήτες, και άλλα ουράνια σώματα..

Επίσης τα ονόματα αυτά δεν είναι απαραίτητα τα ονόματα των πλανητών που έχουμε σήμερα.. π.χ. η Αφροδίτη των αρχαίων Ελλήνων είναι πιθανότατα η Σελήνη ενώ ο πλανήτης Αφροδίτη είναι η Θεά Αθηνά (που βγήκε από το κούτελο του Δία)
είπες επισης πως πρόκειται για φαινόμενα που αλληλεπιδρούσαν έντονα με τους ανθρώπους. Θέλεις να πεις μερικά τετοια παραδειγματα αλληλεπίδρασης, πέρα απο τα αυτονόητα, ήλιος, σελήνη [οχι και τόσο αυτονόητο η σελήνη, αλλά ας μην υποτιμάμε την παρατήρηση των αρχαίων] ?

Είχαμε π.χ. βομβαρδισμούς της γης με ουράνια σώματα? ["οι θεοί ήρθαν να μας σκοτώσουν!"]
Βομβαρδισμό με την έννοια που έχεις στο μυαλό σου (βράχους από το διάστημα) δεν είχαμε ή και αν είχαμε ήταν δευτερεύον και μικρής σημασίας.. είχαμε κάτι πολύ χειρότερο αρκετές φορές όπως τεράστιες ηλεκτρικές εκκενώσεις που άλλαζαν το τοπίο τελείως.. σήκωναν βουνά μέσα σε ώρες, ισοπέδωναν τεράστιες εκτάσεις, εξαφάνιζαν πολιτισμούς μέσα σε λεπτά (έχουμε αναφορές για αυτό), προκαλούσαν κατακλυσμούς, κλπ..

Όταν μιλάμε για ηλεκτρικές εκκενώσεις ανάμεσα σε πλανήτες τότε μιλάμε για κεραυνούς με αποτύπωμα βάσης αρκετά χιλιόμετρα που διασχίζουν επιφάνειες χιλιάδων χιλιομέτρων σε κάθε εκκένωση.. ένας τέτοιος κεραυνός θα μπορούσε να χαράξει το Grand Canyon μέσα σε λεπτά..

Διάβασε σε παρακαλώ το λίνκ αυτό: https://www.thunderbolts.info/tpod/2010 ... lscale.htm

Και δες και το βίντεο που έχει στην μέση στο λίνκ "electrical experiments" για να καταλάβεις σε τι φαινόμενα αναφέρομαι..

Και αυτά φυσικά είναι οι εκτονώσεις γιατί αν έχεις δυο πλανήτες να πλησιάζουν, πριν από αυτές έχεις άλλες απωθητικές δυνάμεις πολύ μεγαλύτερες που προκαλούν κάτι σαν ελαφριά πλαστική κρούση (χωρίς άμεση επαφή)...
υπάρχει σύνδεση της θεωρίας των πλανητοθεών με την αστρολογία?
Όχι.. αν και δεν αποκλείω κάποια επιστημονική βάση στην αστρολογία καθότι όλα είναι ηλεκτρισμός οπότε τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία λόγο θέσης των πλανητών παίζουν κάποιο ρόλο.. ίσως παλαιότερα αυτός να ήταν πολύ μεγαλύτερος..

Αυτά προς το παρών.. θα σε παρακαλέσω όμως να πηγαίνουμε πιο αργά και με λιγότερες ερωτήσεις κάθε φορά.. και να βλέπεις τα λίνκς γιατί μόνο οπτικά μπορείς να κατανοήσεις μερικά πράγματα από αυτά που αναφέρω..

Καλό είναι επίσης να δεις και αυτά τα 3 βιντεάκια των David Talbott & Wallace Thornhill που ασχολούνται με την κοσμολογία πλάσματος και με μια θεωρία "πλανητοθεών" με την οποία συμφωνώ σε πολλά, για να πάρεις μια καλή ιδέα: http://www.youtube.com/view_play_list?p ... 5C3DDFD00B
In the beginning it was Plasma.... H. Alfven
Άβαταρ μέλους
Panos
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 987
Εγγραφή: 12 Απρ 2010 11:33
Όνομα Ιστότοπου: -

Μεταφέρω εδώ και τις δύο αναφορές μου σχετικά με την τελευταία αλλαγή τροχιάς την Γης και την "Έλευση της Σελήνης" για να έχουμε εδώ κάτι συγκεντρωτικό..

Αλλαγή τροχιάς του 747 π.χ.
Θα δώσω όμως κάποια στοιχεία για αυτό που είπα πριν σχετικά με το ότι η Γη άλλαξε τροχιά στα μέσα του 8ου αιώνα π.χ.

Την αλλαγή της τροχιάς της Γης την συμπεραίνω από δεδομένα κυρίως ιστορικά, και λέω ότι έγινε περί το 800π.χ. και πιθανότατα το 747 π.χ. (η τελευταία γιατί είχαμε αρκετές τα προηγούμενα 10000 χρόνια) από τα παρακάτω στοιχεία:

α) Εκείνη την περίοδο άλλαξαν όλα τα τότε γνωστά ημερολόγια.

β) Κατά διαολεμένη σύμπτωση, όλα άλλαξαν με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή πήγαν από τις 360 μέρες στις 365 και μερικά πρόσθεσαν και μια επιπλέον μέρα κάθε τέσσερα χρόνια (εξαίρεση αποτελεί το αρχαίο Ελληνικό ημερολόγιο που ήταν Ηλιοσεληνιακό και το οποίο όμως άλλαξε και αυτό από 12 μήνες των 30 ημερών, σύνολο 360 μέρες το έτος, στην Οκταετηρίδα των 98 μηνών σε οκτώ έτη)

γ) Το αναφέρει ο Πλούταρχος.

Θα γίνω πιο συγκεκριμένος με τα ημερολόγια για να μην με ρωτάτε μετά.

1) Στις 26 Φεβρουαρίου 747 π.χ. ο βασιλιάς της Βαβυλώνας Nabonassar εισάγει ένα νέο ημερολόγιο και αρχίζει μια νέα εποχή αποκαλούμενη "η εποχή του Nabonassar". Αυτό το χρονολογικό σχήμα χρησιμοποιείται για έναν ετήσιο απολογισμό δραστηριοτήτων που ονομάζονται "Babylonian Chronicles"
Ο Πτολεμαίος το 150 π.χ. και οι επόμενοι αστρονόμοι χρησιμοποιούν αυτό το σχήμα για τα αστρονομικά αρχεία τους.

2) Ο Πτολεμαίος επίσης δημοσίευσε και έναν κατάλογο 900 ετών με βασιλιάδες της Βαβυλώνας βασιζόμενος στο "Babylonian Chronicles" και έναν κατάλογο σεληνιακών εκλείψεων έχοντας το 747 π.χ. ως αρχικό έτος της συλλογής, με την πρώτη έκλειψη το 721 π.χ.

3) Η Κίνα αρχίζει ένα αρχείο των εκλείψεων σχεδόν στον ίδιο χρόνο.

4) Στην προηγούμενη περίοδο, 1492 π.χ. με 747 π.χ., το γήινο έτος ήταν 360 ημέρες και υπήρξαν 12 σεληνιακοί μήνες 30 ημερών. Όταν ο αριθμός σεληνιακών μηνών άλλαξε σε περισσότερο από 12 μετά το 747 π.χ., ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων στον κόσμο διατήρησε το σεληνιακό ημερολόγιο 12 μηνών της προηγούμενης εποχής. Οι 360 ημέρες είναι και η ρίζα των 360 μοιρών που έχει ο κύκλος στην Γεωμετρία (που είναι παλαιότερη του 747π.χ.)

5) Η ίδρυση της Ρώμης χρονολογείται το 747 π.χ. Πιθανώς πολύ πριν από το 747 π.χ. η Ρώμη είχε προσθέσει δύο μήνες (Ιανουάριος και Φεβρουάριος) στο αρχικό σεληνιακό ημερολόγιό των δέκα μηνών που χρονολογείται από πριν από το 1492 π.χ. και έθεσε όλους τους μήνες σε 30 ημέρες, που αντιστοιχούν στο σεληνιακό μήνα 30 ημερών της τότε τρέχουσας εποχής. Με τις αλλαγές του 747 π.χ. η λύση για τους Ρωμαίους ήταν να τελειώσουν το έτος στις 28η Φεβρουαρίου (αρχικά το έτος έληγε την 1η Μαρτίου), να εγκαταλείψουν τους σεληνιακούς μήνες υπέρ των ημερολογιακών μηνών, και να διανείμουν τις πρόσθετες ημέρες του έτους εξίσου μεταξύ των υπόλοιπων μηνών 30 ημερών.
Η αλλαγή που έφερε την πρωτοχρονιά την 1η Ιανουαρίου συνέβη 700 έτη αργότερα από τον Ιούλιο Καίσαρα στην ημερολογιακή μεταρρύθμιση του 40 π.χ.

6) Για εμάς το ημερολόγιο εισήγαγε την Οκταετηρίδα η οποία μετράει από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες το 776 π.χ. Η Οκταετηρίδα είχε 6 έτη με 12 μήνες των 29 ή 30 ημερών εναλλάξιμα και 2 έτη με έναν επιπλέον εμβόλιμο μήνα 29 ημερών μετά τον Φεβρουάριο. Ο τετραετής κύκλος που χρησιμοποιείται για τις Ολυμπιάδες είναι πραγματικά βασισμένος στη σύνοδο των περιόδων Αφροδίτης και γης. Στο τέλος οκτώ γήινων ετών η Αφροδίτη αυξανόταν πάλι στην ανατολή με τα ίδια αστέρια σαν υπόβαθρο, και φυσικά σχεδόν ακριβώς την ίδια ημερολογιακή ημέρα με οκτώ γήινα έτη νωρίτερα.

7) Πέντε ημέρες προστέθηκαν στο μεσοαμερικανικό ημερολόγιο 360 ημερών, πριν από το τέλος του 747 π.χ. και ήταν γνωστές ως " ημέρες του τίποτα" (αλλιώς " Ύπνος του έτους"). Η ίδια προσθήκη 5 ημερών στα ημερολόγια συνέβη σχεδόν σε κάθε έθνος σε όλο τον κόσμο, από το Περού μέχρι τη Ρώμη, και επίσης στο αιγυπτιακό πολιτικό ημερολόγιο.

8) Το περουβιανό ημερολόγιο περιέλαβε επίσης και μια επιπλέον ημέρα κάθε τέσσερα έτη όπως και το σημερινό.

9) Το "Long Count" άρχισε από τους Ολμέκους στις 28 Φεβρουαρίου 747 π.χ. Τα έτη είναι 360 ημερών (18 μήνες) και ο μήνας έχει 20 ημέρες. Το Baktun, που αποτελείται από διαστήματα 400 ετών, τέθηκε αρχικά σε 6 (Δηλαδή " 6.0.0.0 .0" στο Long Count)

10) Οι Maya θεωρούσαν ότι η ιστορία άρχισε στο Katun 11-Ahau. Το "Chilam Balam" που περιέχει διάφορους καταλόγους γεγονότων που ταξινομούνται κατά διαφορετικά Katuns, αρχίζει πάντα με το Katun 11-Ahau. Το Katun 11-Ahau τελειώνει την 28η Φεβρουαρίου 747 π.χ. στο γρηγοριανό ημερολόγιο

11) Οι σύγχρονοι Maya της περιοχής Chiapas στο Μεξικό, διατηρούν ακόμα τη χρήση του ημερολογίου Haab της μακρινής αρχαιότητας, το οποίο ξεκινάει να προσθέτει 5 ημέρες (οι πέντε πρόσθετες ημέρες στο έτος 360 ημερών) στις 26 Φεβρουαρίου.

12) Περίπου το 747 π.χ. η Κίνα δηλώνει ότι υπάρχουν τώρα 365.25 μοίρες σε έναν κύκλο. Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς συνέβη αυτό, δεδομένου ότι όλα τα βιβλία κάηκαν το 213 π.χ. αλλά ήταν σίγουρα σε ισχύ μέχρι τον πρώτο ή δεύτερο αιώνα π.χ.
Δεν αποδείχθηκε κατάλληλο στη γεωμετρία, αλλά ήταν αποτελεσματικό για την ναυσιπλοΐα. Το σύστημα ήταν ακόμα σε λειτουργία μέχρι τον 15ο αιώνα.

13) Τέλος η Αίγυπτος κάνει και αυτή αλλαγή από 360 μέρες σε 365 την ίδια περίοδο στο λαϊκό της ημερολόγιο (νομίζω ότι λέγοντας οι 5 μέρες του Φαραώ) και αργότερα το 239 π.χ. προσθέτουν και μια επιπλέον μέρα κάθε 4 χρόνια. Το κύριο βέβαια ημερολόγιο στην Αίγυπτο ήταν και εκεί το Αφροδιτικό/Ηλιοσελινιακό Ελληνικό της οκταετηρίδας σχεδόν μέχρι την εποχή του Ιουλίου Καίσαρα.

Αυτά για τα ημερολόγια.. Το κυριότερο όμως είναι ο Πλούταρχος και αυτά που μας λέει στο βιβλίο του "Ισις και Όσιρις" στο οποίο μας περιγράφει μια μάχη ανάμεσα στον Ερμή και την Σελήνη. Το αρχαίο κείμενο είναι το εξής στην παράγραφο 12 του βιβλίου:

"...Ἑρμῆν συνελθεῖν, εἶτα παίξαντα πέττια πρὸς τὴν Σελήνην καὶ ἀφελόντα τῶν φώτων ἑκάστου τὸ ἑβδομηκοστὸν ἐκ πάντων ἡμέρας πέντε συνελεῖν καὶ ταῖς ἑξήκοντα καὶ τριακοσίαις ἐπαγαγεῖν,."

Δηλαδή ο Ερμής έπαιξε με την Σελήνη και αφαίρεση από την κάθε περίοδο λάμψης της το 1/70στο, με αυτό μάζεψε 5 μέρες που τις πρόσθεσε στις 360.

Ο Πλούταρχος είναι πολύ συγκεκριμένος.. μάζεψε 5 μέρες και τις πρόσθεσε στις 360 που είχαμε... Η σημερινή τροχιά της Σελήνης είναι 29,53 μέρες.. 30 (που ήταν η παλαιά) μείον 1/70 είναι 29,57 δηλαδή 0,04 μέρες απόκλιση... τα νούμερα είναι πολύ ακριβή για να είναι τυχαία..

Συμπέρασμα:
α) Μέχρι τότε το Γήινο έτος είχε 360 μέρες και ξαφνικά έγιναν 365.
β) Αυτό έγινε αντιληπτό από όλους ταυτόχρονα.
γ) Για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να έχουμε αλλαγή της τροχιάς του πλανήτη και μάλιστα με τρόπο που να γίνει αντιληπτός.

Το πως το αφήνω για όταν και αν αναπτύξουμε την θεωρία.. πάντως με βάση την κοσμολογία πλάσματος γίνεται και παραγίνεται.. και με δεδομένο ότι οι Πλανήτες αλληλεπιδρούν και αλλάζουν θέσεις θα δείτε ότι όλα όσα λένε οι μυθολογίες και όλα τα αρχέτυπα βγάζουν απόλυτο νόημα.. επίσης όλα όσα δυσκολεύεται η επιστήμη να εξηγήσει μπορούν να εξηγηθούν πολύ ωραία και αρμονικά..
"Έλευση Σελήνης"
Ο Απολλώνιος Ρόδιος στα Αργοναυτικά λέει ότι:

"όταν δεν ήταν όλες οι σφαίρες στον ουρανό, πριν από τις φυλές του Δαναού και του Δευκαλίωνα όταν ζούσαν μόνο οι Αρκάδες, για τους οποίους λέγετε ότι κατοικούσαν στα βουνά και τρέφονταν με βελανίδια, προ ελεύσεως Σελήνης"

Αναφορές για την έλευση της Σελήνης έχουμε επίσης και από τους παρακάτω:

1) Ο Πλούταρχος στο Moralia λέει για τους Αρκάδες που ακολούθησαν τους λεγόμενους προ-σελήνιους
2) Ο Ιππόλυτος στο Refutatio Omnium Haeresium αναφέρει ότι ο Δημόκριτος και ο Αναξαγόρας δίδασκαν ότι υπήρχε εποχή χωρίς Σελήνη
3) Ο Αριστοτέλης αναφέρει για τους Πελασγούς ότι κατοικούσαν αυτή τη Γη πριν εμφανιστεί η Σελήνη
4) Ο Οβίδιος στο Fasti μιλάει για πρό-σελήνιους Αρκάδες
5) Ο Λουκιανός στην Αστρολογία του αναφέρει ότι οι Αρκάδες είναι παλαιότεροι από την Σελήνη
6) Ο Censorini στο Liber de die natali μιλάει για εποχή πριν από την Σελήνη
7) Στη Βίβλο στο βιβλίο του Ιώβ, ψαλμός 25:5 αναφέρετε σε αποχή που η Σελήνη δεν έλαμπε στον ουρανό και στον ψαλμό 72:5 μιλάει για μια γενιά πριν από την Σελήνη
8) Οι Ινδιάνοι της Κολομβίας ανάγουν αρκετές τελετές τους στην εποχή πριν την Σελήνη (A. von Humboldt, - "Vues des Cordillères")

Έχουμε λοιπόν στοιχεία ότι η Σελήνη δεν ήταν εδώ γύρω και από αστρονομικά και άλλα επιστημονικά στοιχεία μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι η Σελήνη δεν ήταν δορυφόρος της Γης και ότι η Γη ήταν αυτή που κινήθηκε προς την τροχιά της Σελήνης (που ήταν Ηλιοκεντρική) και την εγκλώβισε.. και αυτό έγινε πολύ πρόσφατα...
In the beginning it was Plasma.... H. Alfven
Απάντηση