Βοήθεια για την (Ελληνική) ορθογραφία

Σύντομοι οδηγοί για το πως γίνονται συγκεκριμένες ενέργειες στο φόρουμ
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
founder
Δημοσιεύσεις: 260
Εγγραφή: 13 Δεκ 2008 21:22

Ντισκλέημερ (αποποίηση ευθυνών)

Η παρούσα ανάρτηση δεν έχει σκοπό να προσβάλλει κανένα, ούτε να υποδείξει τη «διαφορά» του ανορθόγραφου ούτε τίποτα άλλο (περίεργο ή μη). Άλλωστε η προσωπική μου άποψη είναι ότι από τότε που το «αι» προφέρεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που προφέρεται το «ε», αυτόματα το «αι» έπρεπε να καταργηθεί. Το ίδιο για όλα τα «ι» κοκ.
Σκοπός της ανάρτησης είναι να βοηθήσει τα μέλη που θέλουν ένα πρακτικό τρόπο για να διορθώνουν τα σοβαρά ορθογραφικά λάθη με σχετικά εύκολο και πρακτικό τρόπο.


1. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ FIREFOX
Οι παρακάτω οδηγίες αφορούν τα μέλη που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα περιήγησης Firefox. Το υπόψη πρόγραμμα μπορείτε να το εγκαταστήσετε από τις παρακάτω διευθύνσεις:
Ελληνική έκδοση
Αγγλική έκδοση (Ενωμένων Πολιτειών Αμερικής)

2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ
Αφού εγκατασταθεί ο firefox, τότε πηγαίνετε στην διεύθυνση του πρόσθετου Greek spellchecking dictionary 0.8.3 (ελληνικός έλεγχος ορθογραφίας 0.8.3), όπου και εμφανίζεται το πράσινο πλήκτρο Add to Firefox (Πρόσθεση στο Firefox).
spell.GIF
spell.GIF (28.19 KiB) Προβλήθηκε 28274 φορές
Αμέσως εμφανίζεται η προειδοποίηση ασφαλείας, την οποία ως συνήθως δε λαμβάνεται υπόψιν. Περιμένετε να μηδενίσει ο μετρητής και πατάτε στο πλήκτρο εγκατάσταση.
spell1.GIF
spell1.GIF (65.45 KiB) Προβλήθηκε 28274 φορές
Μετά από λίγο, θα εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο, όπου σας ενημερώνει ότι το πρόσθετο θα λειτουργήσει αμέσως μετά την επανεκκίνηση.
spell3.jpg
spell3.jpg (68.32 KiB) Προβλήθηκε 28274 φορές
3. ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ
Η χρήση είναι πολύ εύκολη.
Σε οποιοδήποτε πλαίσιο που μπορούμε να γράψουμε, κάνουμε δεξί κλικ και εμφανίζεται ένα αναδυόμενο μενού. Εκεί επιλέγουμε τις ρυθμίσεις όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.
spell4.gif
spell4.gif (25.66 KiB) Προβλήθηκε 28273 φορές
(Στην δική σας εικόνα δε θα εμφανίζονται τα υπόλοιπα «λεξικά» τα οποία τα εγκατέστησα εκ των υστέρων).

Αμέσως στα πλαίσια κειμένου, θα εμφανίζονται με κόκκινη υπογράμμιση (τελίτσες) οι λέξεις που ο ορθογράφος θεωρεί λανθασμένες.
spell5.gif
spell5.gif (2.29 KiB) Προβλήθηκε 28275 φορές
Με δεξί κλικ πάνω στις επισημασμένες λέξεις ο ορθογράφος μας προτείνει τις πιθανές διορθώσεις
spell6.gif
spell6.gif (17.45 KiB) Προβλήθηκε 28277 φορές
Όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα (έχω βάλει όλες τις προτάσεις που κάνει ο ορθογράφος για κάθε λέξη), το σύστημα μαντεύει και προτείνει τις σωστές λέξεις σε όλες τις περιπτώσεις πλην του «ινε» στο οποίο δε μπορεί να φανταστεί ότι είναι η λέξη «είναι». Κανείς δεν είναι τέλειος, πόσο μάλλον ένα πρόγραμμα.
Λυκόφως
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 26 Απρ 2010 18:51
Όνομα Ιστότοπου: -

Επειδή εγώ χρησιμοποιώ Opera σε Windows και Linux φανατικά έψαξα και βρήκα οδηγίες για το πως να μπορείτε έχετε ορθογραφικό έλεγχο και σε αυτό το πολύ αξιόλογο πρόγραμμα περιήγησης.

http://www.opera.com/support/kb/view/62/
Απάντηση