hi..i am Vera

Αμέσως μετά την εγγραφή σας περάστε από εδώ να πείτε ένα «χαίρετε» μαζί με δυό λόγια για τον εαυτό σας, και να λάβετε το «αντιχαίρετε» από τους άλλους.
Απάντηση
vera
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 06 Απρ 2010 15:58
Όνομα Ιστότοπου: -

Παιδια μικρα και μεγαλα ,καλησπερα. Λεγομαι Βερα και ειμαι 28. Καποτε βρεθηκα μπροστα σε μια συζητηση αναμεσα σε καποιους χριστιανους ορθοδοξους και εναν αθεο. Οταν τον ακουσα να αυτοαποκαλειται ως αθεος , παραξενευτηκα. Αναρωτιομουν πως ειναι δυνατον.. Η κουβεντα συνεχιστικε στο ιδιο μοτιβο για 2 ωρες περιπου. Ο αθεος να κανει διαρκως λογικες ερωτησεις και να δινει λογικα επιχειρηματα και απεναντι του οι πιστοι να κομπλαρουν, να εχουν νευρικοτητα ,να υψωνουν την φωνη σπανιως και να λενε συνεχεια " Αστο!Δεν μπορεις να καταλαβεις εσυ!" Εγω αμετοχη, να ακουω μονο. Δεν ημουν ποτε κοντα στον θεο και στην θρησκεια. Οτι πιστευα, το πιστευα γιατι η κοινωνια μου το ελεγε. Οταν γυρισα σπιτι μετα απ αυτη την κουβεντα , το μονο που σκεφτομουν ηταν " Κοιτα να δεις!Οταν υπαρχει λογικη, ενα ατομο μπορει να ταπεινωσει ενα σωρο αλλα!" Απο τοτε, αρχισα να σκεφτομαι, να προβληματιζομαι και να αμφισβητω. Ψαχνοντας λοιπον, στο δικτυο πετυχα αυτο το φορουμ και αμεσως εκανα εγγραφη. Το αυτονοητο ειναι οτι κι εσεις ειστε ατομα με κριτικη σκεψη και σιγουρα θα ειστε πολυ πιο διαβασμενοι απο εμενα. Γι αυτο λοιπον, θα χαρω πολυ να συμμετεχω σε συζητησεις σας και να καταθετω και τις δικες μου αποριες (φιλοσοφικου, θρησκευτικου περιεχομενου κλπ) ελπιζοντας οτι θα με βοηθησετε να βρω απαντησεις. :)


--- Always Critical Thinking ---
Άβαταρ μέλους
egore
Δημοσιεύσεις: 1666
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2009 04:24
Όνομα Ιστότοπου: -

Καλώς ήλθες Vera

:text-welcomewave:
έξυπνος αυτός που βρίσκει την χαρά και σοφός αυτός που γνωρίζει την αξία της σιωπής
dtango
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 2117
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:56
Όνομα Ιστότοπου: Dispute of a man with his Ba
Τοποθεσία: Καλύβια (7ος όροφος!)
Επικοινωνία:

Vera καλώς ήρθες!
:text-welcomeconfetti:
"Culture is memory", Yuri Lotman, 1922 - 1993, Ρώσος Σημειολόγος και Κουλτουρολόγος
Άβαταρ μέλους
EmilofCrete
Δημοσιεύσεις: 1037
Εγγραφή: 03 Μάιος 2009 03:24
Όνομα Ιστότοπου: Emilofcrete's Weblog
Τοποθεσία: Ρετιρέ ;-)
Επικοινωνία:

Welcome Vera!
Ελπίζω να είσαι ''όνομα και πράγμα''...
Καλή παρακολούθηση και καλές δημοσιεύσεις!
Το χρήμα, είναι Θεός!
Εικόνα

(Η δε βλακεία, ανίκητη...)
[για να μην ξεχνιόμαστε ;-) ]

"The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom."
~Isaac Asimov
Άβαταρ μέλους
breadfan
Δημοσιεύσεις: 1722
Εγγραφή: 20 Ιουν 2009 03:16
Τοποθεσία: Πάτρα

Γεια σου Βέρα.
Η ιστορία σου μοιάζει πολύ με τη δική μου. Πριν πολλά χρόνια, δύο άτομα που εκτιμούσα πάρα πολύ μου είπαν ότι ήταν άθεοι. Στην αρχή αναρωτήθηκα: "πως είναι δυνατόν"; :) Δύο άτομα που εκτιμούσα αφάνταστα, που χαιρόμουν κάθε λεπτό της παρέας τους, να "μην έχουν ιερό και όσιο"; (Αυτή ήταν η εντύπωσή μου για τους άθεους στις αρχές της δεκαετίας του '90... :oops: )
Από τότε ξεκίνησε μια μεγάλη πορεία που με οδήγησε στον αθεϊσμό. Εδώ και καιρό δηλώνω (όπως οι περισσότεροι σε αυτό εδώ το forum) ανοιχτά ότι είμαι άθεος, εκπλήσσοντας συχνά πολύ κόσμο. Δυστυχώς οι άνθρωποι συνδέουν κάθε καλό (αγάπη, αλληλεγγύη, αλτρουισμό, μεγαθυμία κλπ) με το Θεό, και κατ' επέκταση τους άθεους με το αντίθετο των παραπάνω. Είμαστε εδώ για να τους αποδείξουμε ότι κάνουν λάθος, να υποστηρίξουμε την κριτική σκέψη και να υπενθυμίσουμε ο ένας στον άλλο ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Και, όπως όλες οι παρέες φίλων, που και που τσακωνόμαστε και μαλώνουμε, αλλά μετά τα ξαναβρίσκουμε.

Καλωσόρισες στην παρέα μας. Ελπίζω να γίνει και δική σου.
Οὐκ ἄρα τὸ θεοφιλὲς ὅσιόν ἐστιν, ὦ Εὐθύφρων, οὐδὲ τὸ ὅσιον θεοφιλές, ὡς σὺ λέγεις, ἀλλ᾽ ἕτερον τοῦτο τούτου.
Άβαταρ μέλους
stelios8
Δημοσιεύσεις: 396
Εγγραφή: 28 Απρ 2009 02:03
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Κρητη

Καλως ηρθες και...καλο διαβασμα!
I can't sleep so I take a breath and hide behind my bravest mask,
I admit I've lost control..
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Χαίρομαι πραγματικά πάρα πολύ που βλέπω ότι η ανοιχτή συζήτηση για τον αθεϊσμό βοηθά να ανοίξει το μυαλό και άλλων ανθρώπων. Με κάνει να αισθάνομαι πως όλη η προσπάθεια που κάνουμε έχει αντίκρισμα. Το γεγονός ότι μια απλή κουβέντα σε μια κοινωνική συγκέντρωση μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για σκέψη και για αλλαγή είναι πολύ ενθαρρυντικό.

καλωσήλθες Βέρα, ευχαριστούμε!
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
Ιοκάστη
Δημοσιεύσεις: 2298
Εγγραφή: 05 Μαρ 2009 13:18
Όνομα Ιστότοπου: Iokaste’s Blog
Επικοινωνία:

Καλώς ήρθες!!

Η ιστορία σου είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα του γιατί πρέπει καμία φορά να γίνονται και συζητήσεις φαινομενικά ανούσιες...
http://iocaste.wordpress.com

Do you know how a falcon is trained my dear? Her eyes are sown shut. Blinded temporarily she suffers the whims of her God patiently, until her will is submerged and she learns to serve - as your God taught and blinded you with crosses.
Άβαταρ μέλους
Geysser
Δημοσιεύσεις: 661
Εγγραφή: 26 Φεβ 2009 23:10
Όνομα Ιστότοπου: Adequatio Intellectus Et Rei
Επικοινωνία:

Καλωσηλθες!Ως εκ γενετης μουρτζουφλης (κατι για το οποίο οι υπόλοιποι, φανταζομαι, πολύ θα ηθελαν να μου δωσουν μια γερη κλωτσια στα πισινα), πρεπει να σου πω οτι εισαι εξαιρεση!
Οταν θελεις κατι παρα πολυ, όλο το Συμπαν συνομωτει για να το αποκτησει οποιοσδηποτε αλλος
Άβαταρ μέλους
L3o ΧΞΣ
Δημοσιεύσεις: 1000
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2009 22:02
Όνομα Ιστότοπου: JudgeDred13
Επικοινωνία:

Γεια χαrά!Πιστεύω από κάφρους περιοπής και μπαχαλάκηδες κάθε συζήτησης όπως εμένα ή τον Radical (τον τρισμέγιστο αρχιμπάχαλο) έχεις να πάρεις πολλά :D
"Όσο θα έχουμε έναν αφέντη στον ουρανό,θα είμαστε δούλοι στη γη" (Michail Bakunin)
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Δημοσιεύσεις: 3960
Εγγραφή: 11 Μαρ 2009 13:32
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Τοποθεσία: 7-
Επικοινωνία:

Καλώς την!
Δεν είναι απίθανο σε μια συζήτηση να επικρατήσει ο θεολόγος, αν ο άθεος δεν είναι "διαβασμένος".
Πάντως για να ξετυλίξεις το κουβάρι, πρέπει πρώτον να προεξέχει η άκρη του νήματος και δεύτερον να έχεις την διάθεση να την τραβήξεις. Τα υπόλοιπα πάνε μόνα τους :)
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
Άβαταρ μέλους
Θωμάς
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 13 Μαρ 2010 20:52
Όνομα Ιστότοπου: -

Γεια χαρά Βέρα.! :banana-guitar: :banana-jumprope: :banana-guitar: :text-welcomeconfetti:

Καλές συζητήσεις!!
Η μεγαλύτερη τραγωδία σε ολόκληρη την ιστορία της ανθρωπότητας ίσως να είναι ο σφετερισμός της ηθικής από τη θρησκεία.
Arthur C. Clarke
Άβαταρ μέλους
Αγησίας
Δημοσιεύσεις: 133
Εγγραφή: 25 Νοέμ 2009 11:11
Όνομα Ιστότοπου: Αγησίας
Τοποθεσία: Κως, Δωδεκάνησα
Επικοινωνία:

Γειά χαρά κι από μένα!
Radical
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 976
Εγγραφή: 21 Σεπ 2009 17:30
Όνομα Ιστότοπου: http://forum.atheia.gr/viewtopic.php?f=55&t=1508
Επικοινωνία:

Πολύ ενδιαφέρον σημείο, δε φανταζόμουν ποτε οτι μια και μόνο συζήτηση θα μπορούσε να έχει τόσο σημαντική επίδραση σε κάποιον χαλαρό θεϊστή. Η περιγραφή σου δείχνει βέβαια πως είχες το μυαλό και τα 'μάτια' για να διακρίνεις αυτό το 'αξιοπερίεργο' φαινόμενο: οτι ένα άθεος 'κέρδισε' τους πολλούς και το μόνο που έκανε ήταν να χρησιμοποιεί τη λογική. Και γιαυτό και τον κατάλαβες.

Καλωσήρθες!

Συμφωνώ με τον Κόμη στο ότι κάποιος αδιάβαστος [ή όχι αρκετά έξυπνος ή ορθολογιστής] μπορει να τα βρει σκούρα με κάποιον [όχι απαραίτητα θεολόγο] θρήσκο, αλλά από την άλλη....

1) η μόρφωση που πρεσβέυουν μερικοί άθεοι κατά τη γνώμη μου απλά αντικατέστησε την πίστη στο θεό και αυτού του τύπου τη δογματικότητα και πίστη την αντιμάχομαι όπως και το θεϊσμό

2) είναι λίγο 'κάπως' να μορφώνεσαι επι τούτου, δηλαδή για να μπορείς να την πείς στους πιστούς. Στην ουσία δε χρειάζεται καμία μόρφωση για να είναι κανείς άθεος και να κάνει τσιμπούκι τους θρήσκους σε μια τυπική συζήτηση. Άσε που η δήλωση αυτή υπερτιμάει το πόσο γελοίο πράγμα είναι η οργανωμένη θρησκεία...

Προσωπικά, δε συνάντησα ποτέ πιστό που να με δυσκολέψει [απο πιτσιρικάς] και δεν έχω την αθεϊστική 'μόρφωση' που έχετε εσείς, δηλαδή να γνωρίζω απέξω κι ανακατωτά όλα τα γελοία επιχειρήματα των πιστών. Ίσως γιατί είμαι τόσο γαμάτος και έξυπνος τύπος. :D : brrr :

Ίσως -και μάλλον αυτό είναι το βασικό- διότι πρακτικά ουδέποτε υπήρξα θρήσκος, οπότε δε χρειάστηκε να κάνω undo τις αηδίες που αρκετοί από σας φαίνεται πως έπρεπε να αποτινάξετε από πάνω σας πριν γίνετε άθεοι.

Άρα, μόρφωση χρειάζεται ιδιαιτέρως για το undo, αν όμως δεν έχει υποστεί κάποιος την πλύση εγκεφάλου από νωρίς, δεν υπάρχει τίποτα -θρησκευτικό- να κάνεις undo, υπάρχει όμως ένας ολόκληρος κόσμος να ξανανακαλύψεις και να αμφισβητήσεις.

Στο ίδιο μας το σπίτι [βλ. εαυτό] είναι ο εχθρός!
NO GODS NO MASTERS
Απάντηση