Αγιο φως

Συζητήσεις σχετικά με τις διάφορες θρησκείες και τις εκκλησίες τους
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
stelios8
Δημοσιεύσεις: 396
Εγγραφή: 28 Απρ 2009 02:03
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Κρητη

Να ρωτησω κατι σε όποιον γνωριζει:
Οταν δε συμπεφτει το Πασχα των Καθολικων με των Ορθοδόξων,τοτε το αγιο φως αναβει 2 φορες?Δηλαδη δυο φορες γινεται η τελετη?
Ή μηπως ο θεος δε δεχεται το σχισμα,κανει το θαυμα μονο μια φορα καθε χρόνο και όποιος προλαβει???
I can't sleep so I take a breath and hide behind my bravest mask,
I admit I've lost control..
Άβαταρ μέλους
Λουκρητία
Δημοσιεύσεις: 256
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 21:17
Όνομα Ιστότοπου: -

Μάλλον το 2ο θα συμβαίνει. Αγαπητοί του θεού είναι οι ορθόδοξοι, όχι οι καθολικοί x)


:P
The world holds two classes of men,intelligent men without religion, and religious men without intelligence--Abu Ala Al-Ma'arri
Άβαταρ μέλους
xarxar
Δημοσιεύσεις: 2034
Εγγραφή: 14 Δεκ 2009 02:53
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Υάδες

Αν δεν το ξέρατε ο θεός είναι παλαιοημερολογίτης, γι'αυτό μια φορά το ανάβει και μόνο με άξιο ελληνορθόδοξο πατριάρχη. Τσκ, τσκ, τσκ...
Θέλει αρετή και τόλμη η ...αθεΐα.
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

βεβαίως, σιγά που θα αφήσουμε να μας πάρουν την πατέντα!

Μόνον ο ορθόδοξος πατριάρχης βγάζει το άγιο φως

Το Άγιον Φώς ούτε μια φορά δεν έχει δοθεί σε ετεροδόξους (Λατίνους και Αρμενίους)

Αν και κάτι καθολικές καλόγριες και άλλοι ανταγωνιστές πήγαν να κλέψουν κομμάτι από την πίτα, οι ημέτεροι κατόρθωσαν τελικά να καπαρώσουν την αντιπροσωπεία.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

παιδιά αυτό εδώ το έχετε διαβάσει?
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άρατος ο Σολεύς
Δημοσιεύσεις: 160
Εγγραφή: 14 Απρ 2010 18:37
Όνομα Ιστότοπου: -

Η καλύτερη απάντηση για το Άγιο φως είναι η εξής:

"Δώσε μου ένα λευκό χιτώνα κι ένα κερί και θα σου φέρω κι εγώ ο "άπιστος" το "Άγιο Φως" και μάλιστα μέσα από την τουαλέτα του σπιτιού μου. Εννοείται ότι την τουαλέτα θα την ψάξουν όσοι ειδικοί μάρτυρες θέλεις!"

Το πείραμα απαιτεί ποσότητα φωσφόρου σε μια μικρή επιφάνεια της τουαλέτας όπου θα τρίψουμε ένα κομμάτι στεγνό πανί. Αφού ανάψει το πανί ανάβουμε το κερί και έχουμε Θαύμα!!!
Άλλη μέθοδος πιο ψαρωτική είναι να εμποτίσουμε το φυτίλι του κεριού σε διάλυμα φωσφόρου που αυτοαναφλέγεται εντός κάποιων λεπτών. (Αυτό απαιτεί γνώσεις χημείας και είναι πιο δύσκολο)
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Δημοσιεύσεις: 3960
Εγγραφή: 11 Μαρ 2009 13:32
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Τοποθεσία: 7-
Επικοινωνία:

Άρατος ο Σολεύς έγραψε:Άλλη μέθοδος πιο ψαρωτική είναι να εμποτίσουμε το φυτίλι του κεριού σε διάλυμα φωσφόρου που αυτοαναφλέγεται εντός κάποιων λεπτών. (Αυτό απαιτεί γνώσεις χημείας και είναι πιο δύσκολο)
Απαιτεί γνώσεις χημείας όχι από τον performer, αλλά από τον κατασκευαστή. Το διευκρινίζω για να μην θεωρηθεί απίθανο το σενάριο αυτό.
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Τη μέθοδο του φωσφόρου την έχει παρουσιάσει και ο Καλόπουλος σε εκπομπή της τηλεόρασης.

Η συνήθης χριστιανική απάντηση σε αυτό είναι ότι ναι μεν υπάρχει η μέθοδος, αλλά δεν χρησιμοποιείται για το Άγιο Φως, εκεί γίνεται "θαύμα".

Πάντως εμένα πιο πιθανό μου φαίνεται αυτό που λέει στο άρθρο που λινκάρισα, δηλαδή να πηγαίνουν από νωρίς μια καντήλα και να την αφήνουν μέσα στον "Πανάγιο Τάφο" και να την βρίσκουν έτοιμη μετά. (θα έχει και κανένα bic στην τσέπη καλού-κακού φαντάζομαι, μην βρεθεί προ απροόπτου...).
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
dtango
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 2117
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:56
Όνομα Ιστότοπου: Dispute of a man with his Ba
Τοποθεσία: Καλύβια (7ος όροφος!)
Επικοινωνία:

AoratiMelani έγραψε:Πάντως εμένα πιο πιθανό μου φαίνεται αυτό που λέει στο άρθρο που λινκάρισα, δηλαδή να πηγαίνουν από νωρίς μια καντήλα και να την αφήνουν μέσα στον "Πανάγιο Τάφο" και να την βρίσκουν έτοιμη μετά. (θα έχει και κανένα bic στην τσέπη καλού-κακού φαντάζομαι, μην βρεθεί προ απροόπτου...).
Μα σε εκπομπή που παρευρισκόταν ο Καλόπουλος καθως και ένα βαθμοφόρος κληρικός, Ο κληρικός παραδέχτηκε ότι μέσα στο χώρο υπάρχει συνεχώς αναμμένη η «ακοίμητος καντήλα». Προσθέτοντας βέβαια ότι αποτελεί ιεροσυλία το να σκεφτεί κανείς ότι από εκεί ανάβει ο Πατριάρχης (όποιος τέλος πάντων την ανάβει) την λαμπάδα. Παραδέχτηκε όμως ότι αν παραστεί ανάγκη – ο Πατριάρχης δεν μπορεί να συγκεντρωθεί ή κάτι σχετικό- τότε χρησιμοποιεί την καντήλα!!

Αυτά τα είδα σε βίντεο εδώ στο φόρουμ. Το βίντεο είχε παρατεθεί με μια ευκαιρία για κάποιο ανάλογο βίντεο του Ντώκινς.
"Culture is memory", Yuri Lotman, 1922 - 1993, Ρώσος Σημειολόγος και Κουλτουρολόγος
Πυθέας
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 550
Εγγραφή: 24 Νοέμ 2009 15:08
Όνομα Ιστότοπου: -

Αμμουν Ρα

Ηλιε ζωοδότη

ζεις και σε μια σπηλια!

-----------------------------

ΕΒΓΕ Ω ΑΘΕΗ ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΑ
say "Hi!"
Άβαταρ μέλους
xarxar
Δημοσιεύσεις: 2034
Εγγραφή: 14 Δεκ 2009 02:53
Όνομα Ιστότοπου: -
Τοποθεσία: Υάδες

Το έχει κι ο Κώστας σε νέα ανάρτηση

http://anazitiseis-hh.blogspot.com/2010 ... -post.html
Θέλει αρετή και τόλμη η ...αθεΐα.
Άβαταρ μέλους
EmilofCrete
Δημοσιεύσεις: 1037
Εγγραφή: 03 Μάιος 2009 03:24
Όνομα Ιστότοπου: Emilofcrete's Weblog
Τοποθεσία: Ρετιρέ ;-)
Επικοινωνία:

Bρήκα την αληθινή ιστορία πίσω από το "Άγιο Φως":
"Όλοι όσοι πιστεύουν, βαθιά στην ψυχή τους, ότι πραγματικά, δεν υπάρχει θεός - δηλαδή με καμία "παναγία" - ή τέλος πάντων, δεν υπάρχει με τη μορφή πού παρουσιάζεται από τα εκκλησιαστικά "ιστορικά" κείμενα, δηλαδή κατ' εικόναν και ομοίωσιν του ανθρώπου...

...έχουν αναρωτηθεί, κάποια στιγμή στη ζωή τους, πως ανάβει αυτό το φως με τις θαυματουργές ιδιότητες. Μάλιστα, γνωστοί αιρετικοί, βλάσφημοι, επιστήμονες, έχουν διαστρεβλώσει τη διαδικασία, ισχυριζόμενοι ότι πραγματοποιείται με απλό εμποτισμό των φυτιλιών, σε διάλυμα ενός μίγματος φωσφόρου και οργανικής ουσίας. Μας λένε όμως ολόκληρη την αλήθεια; Για να δούμε τι πραγματικά συνέβη την πρώτη φορά..

-Θεέ μου...
-Έλα, ποιός είναι;
-Εγώ, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων
-Α, έλα. Άλλαξα κινητό και δεν έχω καταχωρήσει ακόμα όλα τα ονόματα.. Κάτσε να σε αποθηκεύσω...Πατρ.Ιέρο. Οκ! Πως και μας θυμήθηκες λοιπόν;
-Τα τελευταία χρόνια οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να χάνουν την πίστη τους στην ύπαρξη σου και παρά τα ιστορικά ντοκουμέντα που τους παρουσιάζω, αισθάνομαι την αμφισβήτηση στην ψυχή τους.
-Μήπως δεν προσπαθείς αρκετά;
-Όχι προσπαθώ πάρα πολύ, αλλά μετά τα τελευταία θαύματα του υιού σου, έχουν παρέλθει αρκετά χρόνια. Προωθώ διαφημιστικά φυλλάδια, πού προσφέρουν στις τρείς αμαρτίες, τη μία δώρο, αλλά δε βρίσκω την ανάλογη ανταπόκριση. Ο σατανάς, ακολουθώντας την τακτική του dumping, κοντεύει να εξοντώσει τον ανταγωνισμό!
-Στην επιτροπή ανταγωνισμού, απευθύνθηκες;
-Μα φυσικά, αλλά προτάσσουν το επιχείρημα της ελεύθερης αγοράς. Από την άλλη δε μπορώ να απευθυνθώ στους κομμουνιστές για στήριξη, γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζεις, αυτοί δεν πιστεύουν στην ύπαρξη σου.
-Ναι, κάτι έχω υπόψη μου. Ποιά είναι η άποψη των σοσιαλιστών;
-Αυτοί, δυστυχώς, αποφάσισαν να ακολουθήσουν μια οικονομική πολιτική πού είναι εκτός της φυσιογνωμίας τους, έως ότου, με τα νεοφιλελεύθερα μέτρα πού έλαβαν, συγκεντρώσουν πλούτο, ώστε να ακολουθήσουν την πολιτική της φυσιογνωμίας τους. Δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με το θέμα μου..
-Και τι προτείνεις;
-Να, δε μπορείς με κάποιο τρόπο να αποδείξεις την ύπαρξη σου;
-Όπως γνωρίζεις, αν και παντοδύναμος, πανάρετος, παντογνώστης, άναρχος και απανταχού παρών, δεν αρέσκομαι στο να επιδεικνύω τις δυνάμεις μου, καθώς με χαρακτηρίζει η μετριοπάθεια και η μετριοφροσύνη. Δεν έδωσα τυχαία, ελεύθερη βούληση στους ανθρώπους. Ούτε είμαι τιμωρός. Όποιος δε με ακολουθήσει, γνωρίζει τις συνέπειες.
-Ναι, παντοδύναμε. Έχεις απόλυτο δίκιο. Συμφωνώ και επαυξάνω, και να με συγχωρεί η μεγαλοσύνη σου, αλλά ο σατανάς έχει αρχίσει να κερδίζει όλο τον κόσμο. Προσφέρει το πρόγραμμα "άρση βαρών" και μεταφέρει τα χρέη των ανθρώπων, από τις αμαρτίες, σε αυτό το προϊόν, με πολύ ευνοϊκούς όρους. Πρέπει να δράσουμε άμεσα. Δε μπορείς, προσωρινά, να κάνεις κάτι εκτός της φυσιογνωμίας σου, ώστε να αναστείλουμε αυτό το κύμα φυγής; Είναι άλλωστε της μόδας..
-Τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου τέκνον μου;
-Να, έλεγα, μήπως, λέω μήπως, θα μπορούσες να προκαλέσεις την αφή μιας λαμπάδας ενώ την κρατώ στο χέρι.
-Μα τον Τουτατή! Τι είναι αυτά πού λες;!;!
-Να με συγχωρεί η παναγιοσύνη σου, αλλά βρίσκομαι σε απελπιστική κατάσταση.
-Μα αυτά τα θαύματα τέκνον μου, δε τα κάνει ούτε ο Ιησούς Χριστός;
-Ναι. πραγματικά ντρέπομαι πού προτείνω ένα τόσο φθηνό εγχείρημα, σε σχέση με αυτά πού πραγματικά θα μπορούσε να φέρει εις πέρας η παντοδύναμη φύση σου, αλλά δε θα ήθελα, εξ αιτίας μου, να παρεκκλίνεις κατά πολύ, της φιλοσοφίας σου..
-Τέκνον μου, μα την παναγία, θα κλείσω το τηλέφωνο. Μη με κολάζεις!
-Με φώναξες;
-Όχι ρε Μαρία! Έλεος πια! Έκφραση είναι!
-Συγγνώμη..
-Καταλαβαίνω και ειλικρινά δε θα τολμούσα ποτέ να προτείνω κάτι τόσο κατάπτυστο και χαμερπές, αν δε βρισκόμουνα σε τόσο δυσμενή θέση.
-Λοιπόν, άκου να σου πω τι θα γίνει, ώστε και εγώ να μην εξωκείλω εις ρηχά νερά κι εσύ να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα..
-Είμαι όλος αυτιά πανίερε μου..
-Χθες στους myth busters, στο discovery channel, έδειξε πως ακριβώς, με απλά γήινα υλικά, μπορεί ο οποιοσδήποτε να προκαλέσει την ανάφλεξη ενός φυτιλιού χωρίς την άμεση χρήση φωτιάς..
-Εξαιρετικό μου ακούγεται..
-Θα χρειαστείς φώσφορο και μία ποσότητα οργανικού διαλύτη.
-Αχά! Γράφω..
-Θα εμποτίσεις στο διάλυμα, φωσφόρου-οργανικής ουσίας, το φυτίλι της λαμπάδας που θα κρατάς. Θα εισέλθεις στον ιερό τάφο της αναστάσεως, του αχαΐρευτου του γιού μου..
-Μα μη τον αποκαλείς έτσι παναγιότατε..
-Μα δεν είδες πως άφησε τον τάφο όταν ανέστη; Ένα μπουρδέλο, μετά συγχωρήσεως. Ήθελα να' ξερα, σε στάβλο γεννήθηκε; (το συγκεκριμένο, διασκευασμένο από κείμενο του αξεπέραστου Αρκά)
-Εξακολουθήστε πανάρετε..
-Τι, λέγαμε; Α, ναι! Θα μπεις λοιπόν μέσα, θα προσποιηθείς ότι μου απευθύνεις μία ειδική προσευχή, να ακούν οι απέξω και θα αναμείνεις έως ότου εξατμιστεί ο οργανικός διαλύτης, και αναφλεγεί ο φώσφορος εξ αιτίας της επαφής του με τον ατμοσφαιρικό αέρα.
-Πραγματικά, θεϊκή σύλληψη παντοδύναμε!
-Ναι, αυτά τα παιδιά στους myth busters, είναι εξαιρετικά..
-Ναι, αλλά με όλο το θάρρος, παντελεήμονα, αν δεν είχες δημιουργήσει τον κόσμο, δε θα υπήρχε ούτε ο φώσφορος, ούτε ο οργανικός διαλύτης, ούτε οι myth busters..
-Δεν έχεις άδικο σε αυτό..
-Και αν κάποιος προσπαθήσει να ελέγξει τη λαμπάδα;
-Θα τον καταγγείλεις ως βλάσφημο και όργανο του σατανά!
-Και, δε θα έχω και άδικο παναγιότατε! Αφού θα τολμήσει να αμφισβητήσει την μοναδική αλήθεια του κόσμου. Εσένα!
-Ναί, ναί! Κοίτα να δεις, επειδή δεν έχω το bluetooth μαζί μου και τα εγκεφαλικά γλοιώματα θερίζουν, θα σε κλείσω τώρα. Πάρε με ξανά όταν τελειώσεις, να μου πεις πως πήγε.
-Μάλιστα παντοδύναμε. Την ευχή σου..
-Ναι, ναι. What ever..

Ελπίζω να ήταν κατατοπιστικά όλα αυτά και να λύθηκαν όλες οι απορίες.

ΝικΝικ."

http://nakedshadows.blogspot.com/2010/0 ... st_28.html
(Έχει και καλή μουσική το ιστολόγιον*)
http://snipurl.com/vob0u
;)
Το χρήμα, είναι Θεός!
Εικόνα

(Η δε βλακεία, ανίκητη...)
[για να μην ξεχνιόμαστε ;-) ]

"The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom."
~Isaac Asimov
Απάντηση