H Προμηθέα μπαχαλεύει γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο Σικάγο

Συζητήσεις σχετικά με τις διάφορες θρησκείες και τις εκκλησίες τους
Απάντηση
Radical
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 976
Εγγραφή: 21 Σεπ 2009 17:30
Όνομα Ιστότοπου: http://forum.atheia.gr/viewtopic.php?f=55&t=1508
Επικοινωνία:

παλιά φάση, το θυμήθηκα, το παραθέτω, έχει πολύ πλάκα

http://athens.indymedia.org/front.php3? ... _id=663523

εχει και λινκ για κατέβασμα
ΜΙΑ 15ΧΡΟΝΗ τίναξε στον αέρα τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο Σικάγο
«Πολ Ποτ ο Ιουστινιανός»
«Ο χριστιανισμός υπεύθυνος για πολλές θηριωδίες»
Του ΤΑΚΗ ΜΙΧΑ
Και εγένετο... χαμός! Μόνο έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τις κωμικοτραγικές σκηνές που διαδραματίστηκαν στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο Σικάγο, που διοργάνωσε, όπως κάνει κάθε χρόνο, η ελληνική παροικία της πόλης.
Αναυδοι παρακολουθούν τη 15χρονη Προμηθέα ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και ο μητροπολίτης Ιάκωβος
Στο γεύμα που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ritz» παρίσταντο εξέχοντα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας μεταξύ των οποίων και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και ο μητροπολίτης της πόλης Ιάκωβος. Οπως κάθε έτος έτσι και φέτος είχε κληθεί ένας ομιλητής να αναπτύξει ένα θέμα. Το φετινό θέμα ήταν ο ελληνοχριστιανικός πολιτισμός και ομιλήτρια η Προμηθέα, μια 15χρονη κοπέλα με μαγικές επιδόσεις στα μαθηματικά. Σε ηλικία 6 ετών η Προμηθέα είχε τελειώσει την ύλη του δημοτικού και του γυμνασίου και σε ηλικία 14 ετών είχε πάρει πτυχία σε θετικές επιστήμες από μερικά από τα κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια. Πέρα από τα μαθηματικά, η Προμηθέα είχε και ένα άλλο χόμπι: την αρχαία Ελλάδα και τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Μάλιστα, «Το Βήμα» πρόσφατα είχε δημοσιεύσει ένα πορτρέτο της νεαρής μαθήτριας στο οποίο έκανε εκτεταμένη αναφορά στην αγάπη της για την Ελλάδα.

Ξεκινώντας την ομιλία της σε άπταιστη καθαρεύουσα, αν και με αμερικανική προφορά, η νεαρή μαθηματικός έθεσε το ερώτημα σχετικά με τα αίτια που κατέστρεψαν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Για να να δώσει αμέσως την απάντηση: «Ο χριστιανισμός», αυτή «η θρησκεία μίσους», ο χριστιανισμός ήταν ο ένας και μοναδικός υπεύθυνος για αυτή την «ανεπανάληπτη θηριωδία», αυτό το «αποτρόπαιο έγκλημα», όπως το χαρακτήρισε, κατά της αρχαίας Ελλάδας. Συνεχίζοντας η νεαρή ομιλήτρια περιέγραψε με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, χρησιμοποιώντας πηγές της εποχής, τις θηριωδίες που διέπραξαν οι χριστιανοί εναντίον των αρχαίων Ελλήνων κατά τα πρώτα έτη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Η ομιλήτρια επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Σκυθούπολης, αυτό το «χριστιανικό σφαγείο», το οποίο είχαν στήσει οι πρώτοι μετά τον Κωνσταντίνο βασιλείς του Βυζαντίου. Εκεί μεταφέρονταν αλυσοδεμένοι όσοι Ελληνες επέμεναν να διατηρούν τα παλαιά ήθη για να εξοντωθούν μετά από φρικτά βασανιστήρια. Το στρατόπεδο αυτό λειτούργησε για 20 έτη και, όπως είπε, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο «βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο» με τον οποίο οι χριστιανοί εξόντωσαν τους συνεχιστές της αρχαιοελληνικής παράδοσης.

«Δεν υπήρξε ποτέ ελληνικότητα του Βυζαντίου», διακήρυξε η ομιλήτρια και συνέχισε περιγράφοντας τους διωγμούς του Ιουστινιανού, αυτού του «αιματοβαμμένου τυράννου» και «ανθρωπόμορφου δαίμονα», όπως τον χαρακτήρισε. Ο Ιουστινιανός εφάρμοσε μια πολιτική φυσικής και πνευματικής «γενοκτονίας» του Ελληνισμού, καταστρέφοντας ναούς και αγάλματα και απαγορεύοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα Ελευσίνια Μυστήρια και τη λειτουργία του Μαντείου των Δελφών. Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε -όπως αργότερα ο Πολ Ποτ στην Καμπότζη- να εξαλείψει κάθε σύμβολο που θύμιζε την παλαιά εποχή.

Οι παριστάμενοι φυσικά είχαν μείνει άναυδοι. Ιδιαίτερα αμήχανοι ήσαν οι δύο εκπρόσωποι της Ορθοδοξίας, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και ο μητροπολίτης Ιάκωβος, που κάθονταν στα δεξιά και αριστερά της ομιλήτριας. Ασφαλώς θα προτιμούσαν να άνοιγε η γη να τους καταπιεί.

Συνεχίζοντας απτόητη η νεαρή Προμηθέα έφτασε και στα νεότερα χρόνια. Η Ορθόδοξη Εκκλησία, είπε, προσπάθησε «με αφορισμούς και απειλές» να σταματήσει την εξέγερση των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων. Ταυτόχρονα, η ομιλήτρια έκανε εκτεταμένη αναφορά σε περιπτώσεις -όπως του γιου του Κολοκοτρώνη, Ιωάννη- που προδόθηκαν από κληρικούς και καλόγερους στους Τούρκους με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο. Η ομιλήτρια δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το Κρυφό Σχολείο ήταν «μύθος» και το μόνο που ενδιέφερε την Εκκλησία ήταν να κρατήσει τους Ελληνες στο σκοτάδι και στην αμορφωσιά. «Ο μοναδικός μοχλός πίεσης για την αλλαγή του καθεστώτος», είπε: «ήσαν οι Ελληνες Διαφωτιστές του εξωτερικού». Και αυτός ήταν ο λόγος -συνέχισε- που κυνηγήθηκαν τόσο πολύ από την Ορθοδοξία.

Οσο προχωρούσε η ομιλία τόσο αυξανόταν το κλίμα της δυσφορίας στην αίθουσα. Και όταν πλέον πλησίαζε το τέλος, πολλοί θερμόαιμοι ακροατές, όρθιοι, διέκοπταν την ομιλήτρια και την πλησίαζαν με απειλητικές διαθέσεις. Την κατάσταση έσωσε ο μητροπολίτης Ιάκωβος ο οποίος παίρνοντας το μικρόφωνο και αποτεινόμενος με οργισμένο ύφος στους ταραξίες είπε: «Δεν είσαστε μόνο εσείς ορθόδοξοι και Ελληνες. Μην διακόπτετε! Οφείλετε σεβασμό στην ομιλήτρια!».

Και με αυτόν τον τρόπο αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και επικράτησε και πάλι η επί γης ειρήνη. Ολόκληρο το βίντεο της ομιλίας και της εκδήλωσης μπορείτε να το βρείτε στο http://www.helenair.com/articles/2005/0 ... 105_03.txt


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 28/02/2007
Άβαταρ μέλους
breadfan
Δημοσιεύσεις: 1722
Εγγραφή: 20 Ιουν 2009 03:16
Τοποθεσία: Πάτρα

Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τους δεσποτάδες, έχω να πω ότι όποιος πιστεύει ότι το κοριτσάκι έγραψε μόνο του το κείμενο που εκφώνησε, έχει IQ ραδικιού.
Εντελώς ανέντιμη η πλύση εγκεφάλου και η συνακόλουθη χειραγώγηση του παιδιού (και μου μυρίζει Ελληνοπληξία).
Θα μου πείτε, μήπως οι χριστιανοί δεν κάνουν ακριβώς τα ίδια, πχ με το μάθημα των θρησκευτικών;
Επίσης θα μου πείτε, ανέντιμη μεν, αναγκαία δε, αφού δεν βρίσκουν εύκολα δημόσιο βήμα οι εμπνευστές της συγκεκριμένης αναμπουμπούλας.
Όλα επιτρέπονται στον πόλεμο;
Δεν ξέρω, αλλά κάτι μου λέει ότι κανείς άθεος δεν θα χρησιμοποιούσε έτσι το παιδί του. Αλλά πάλι, μπορεί αυτό να είναι μια δική μου αυταπάτη.

Ένα μόνο πράγμα μου μένει: Κρίμα...
Οὐκ ἄρα τὸ θεοφιλὲς ὅσιόν ἐστιν, ὦ Εὐθύφρων, οὐδὲ τὸ ὅσιον θεοφιλές, ὡς σὺ λέγεις, ἀλλ᾽ ἕτερον τοῦτο τούτου.
Άβαταρ μέλους
mpamiatzis
Δημοσιεύσεις: 994
Εγγραφή: 30 Ιούλ 2009 00:47
Όνομα Ιστότοπου: μαθήματα σκέψης
Επικοινωνία:

breadfan έγραψε:Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τους δεσποτάδες, έχω να πω ότι όποιος πιστεύει ότι το κοριτσάκι έγραψε μόνο του το κείμενο που εκφώνησε, έχει IQ ραδικιού.
Εντελώς ανέντιμη η πλύση εγκεφάλου και η συνακόλουθη χειραγώγηση του παιδιού (και μου μυρίζει Ελληνοπληξία).
Θα μου πείτε, μήπως οι χριστιανοί δεν κάνουν ακριβώς τα ίδια, πχ με το μάθημα των θρησκευτικών;
Επίσης θα μου πείτε, ανέντιμη μεν, αναγκαία δε, αφού δεν βρίσκουν εύκολα δημόσιο βήμα οι εμπνευστές της συγκεκριμένης αναμπουμπούλας.
Όλα επιτρέπονται στον πόλεμο;
Δεν ξέρω, αλλά κάτι μου λέει ότι κανείς άθεος δεν θα χρησιμοποιούσε έτσι το παιδί του. Αλλά πάλι, μπορεί αυτό να είναι μια δική μου αυταπάτη.

Ένα μόνο πράγμα μου μένει: Κρίμα...

Ωχ πως με καταλαβες.... εχω ΙQ ραδικιου αλλα πιστευω οτι παιδια θαυματα με τεραστιο IQ μπορουνε να γραφουνε λογους τετοιους αλλα και να επηρεαζονται απο αρχαιοπληξια. Γιατι ενας ανθρωπος με υψηλο IQ να μην ειναι θυμα της προπαγανδας, του εθνικισμου, του χριστιανισμου, του βουδισμου, του μπαοκ, της Νεας δημοκρατιας και γενικα της Βλακειας.

Στην Συγκεκριμενη περίπτωση ομως εχω να πω οτι η Προμηθέα την Δουλεια της την κάνει απεναντι στην θρησκεια.... και δεν ξερουμε αν ειναι αθεη, αθεη αρχαιοπληκτη ή σκετη 12θεηστρια
http://mpamiatzis.blogspot.com
Οι μέρες αποφράδες με ξόρκισαν παπάδες
κι αμαρτωλό με βγάλανε και βλάσφημο
Κι εγώ να καταπίνω Τιτανικός θα γίνω
να σας βυθίσω στο στερνό μου χάσιμο
Ότι ενθάδε κείμεθα Ο ξείν' αγγέλειν
κι απολωλότες είμεθα απ' την αγέλην
Άβαταρ μέλους
breadfan
Δημοσιεύσεις: 1722
Εγγραφή: 20 Ιουν 2009 03:16
Τοποθεσία: Πάτρα

Ρε μπαμιατζή, σοβαρά πιστεύεις ότι το κοριτσάκι έγραψε αυτό το λόγο μόνο του;
Έχω πολύ καιρό να δω το βίντεο, αλλά έχω την έντονη εντύπωση ότι δυσκολευόταν να διαβάσει κάποιες λέξεις, και όποτε χρειαζόταν να μιλήσει εκτός κειμένου είχε μια προτίμηση στα αγγλικά.
Λάθος θυμάμαι;
Οὐκ ἄρα τὸ θεοφιλὲς ὅσιόν ἐστιν, ὦ Εὐθύφρων, οὐδὲ τὸ ὅσιον θεοφιλές, ὡς σὺ λέγεις, ἀλλ᾽ ἕτερον τοῦτο τούτου.
Radical
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 976
Εγγραφή: 21 Σεπ 2009 17:30
Όνομα Ιστότοπου: http://forum.atheia.gr/viewtopic.php?f=55&t=1508
Επικοινωνία:

Χεχ

ο καθένας βέβαια σχολιάζει όπως θέλει, εγώ έκανα τη δημοσίευση για να μοιραστώ κατι παράξενο, συνήθιστο, αλλά και ευχάριστο και αστείο, και γενικότερα ενδιαφέρον.

Και ούτε μου φαίνεται περίεργο ένα παιδί-θάυμα 15 χρονών να έγραψε κάτι τέτοιο, ούτε και να βοηθήθηκε ή να έχει επηρεαστεί [με λένε πλύση εγκεφάλου] από τις απόψεις των γονιών της. Τι σημασία έχουν όλα αυτά? Δηλαδή το αν το έγραψε το ίδιο? Σημασία έχει οτι τα πιστεύει αυτά που διάβασε.... και το πιο σημαντικό, η αμηχανία και το μπαχαλο για τους χριστιανούληδες που προκλήθηκε!

Ως εκ τούτου, για την παρατήρηση "τι κρίμα", έχω να πω "τι κρίμα" διότι με άλλα μάτια το "τι κρίμα" του breadfan θα ήταν "αχαχα, τι φάση!"

Στα υπόψιν, τους κάλεσαν να μιλήσουν στη γιορτή για τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό επειδή η Προμηθέα ήταν παιδί θάυμα, άρα δεν ισχύει οτι το σχεδίασαν οι γονείς για να κάνουν αρχαιολατρικό μπάχαλο. Κι δεν πιστεύω οτι είναι άθεοι.
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Δημοσιεύσεις: 3960
Εγγραφή: 11 Μαρ 2009 13:32
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Τοποθεσία: 7-
Επικοινωνία:

Το όνομα είναι επιλογή των γονέων, οπότε το Προμηθέα Ολυμπία Κυρήνεια Πυθαϊδά ή κάπως έτσι αποδεικνύει αρχαιόπληκτους γονείς.
Ο,τι θεωρεί ο γονιός σωστό, το περνάει στα παιδιά του, είτε θρήσκος είτε άθεος.
Προσωπικά τα παιδιά μου είναι στο δημοτικό, και δεν τους υποβάλλω τίποτα. Ο γιός μου στα 9 απόφάσισε μόνος του ότι είναι άθεος. Η (μικρή) κόρη μου απλά τα βαριέται όλα (θρησκευτικά, εκκλησιασμό), αλλά δεν έχει εκφραστεί ανάλογα ακόμα. Είναι θέμα χρόνου.
Η κίνηση να βγεις μέσα στην σφηκοφωλιά και να πεις αυτά που είπε η Προμηθέα, είναι γροθιά στο στομάχι. Συμμερίζομαι τις απόψεις του Breadfan, δεν ξέρω αν συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Ισως θα έπρεπε, αλλά η γροθιά με άγγιξε εξίσου. Ξεπλένει λίγο τις αμαρτίες ημών που λόγω εξαρτήσεων κάνουμε τον καραγκιόζη.
Μου θύμισε το
Συνημμένα
black-power-salute-jpg.jpeg
black-power-salute-jpg.jpeg (51.53 KiB) Προβλήθηκε 606 φορές
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
Άβαταρ μέλους
Darkchilde
Δημοσιεύσεις: 1777
Εγγραφή: 07 Απρ 2009 16:08
Όνομα Ιστότοπου: The Dark Side of the Force and other stories
Τοποθεσία: Lost in the Night
Επικοινωνία:

H 15χρονη είναι πτυχιούχος, και δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος εύκολα να χειραγωγήσει μία κοπέλα σαν την Προμηθέα, ιδίως την στιγμή που έχει μαθηματικό μυαλό, και έχει μάθει να κοιτάζει τα πάντα με σκεπτικισμό και με κριτική σκέψη. Στο κείμενο μπορεί να την βοήθησαν, αλλά δεν νομίζω ότι την βάλανε κάποιοι ή οτιδήποτε. Δεν μιλάμε για ένα οποιοδήποτε 15χρονο.
Blog (greek): The Dark Side of the Force and Other Stories
Blog (english): Snippets and other stories from the net

Twitter: @ladyjedi : I only tweet in English.
Isaac Asimov έγραψε:To surrender to ignorance and call it God has always been premature, and it remains premature today.
stardust30
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 09 Μαρ 2009 10:52
Όνομα Ιστότοπου: Paradise Lost Blog
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

@ breadfan,
Προφανώς για σένα αν κάποιος είναι άθεος τότε ό,τι κι αν πει είναι σωστό, ενώ αν είναι δωδεκαθεϊστής τότε ό,τι κι αν πει είναι λάθος;Μάλλον σκέφτεσαι με τον ίδιο τρόπο που σκέφτονται και οι χριστιανοί ορθόδοξοι- "όποιος δεν είναι δικός μας έχει άδικο ό,τι κι αν πει".
..Κι αυτό στο λέει κάποιος που έχει κατηγορηθεί ως "φανατικά" άθεος.
Για μένα οποιαδήποτε ενέργεια είναι εναντίον της επικρατούσας θρησκείας (την οποία πληρώνουμε από την τσέπη μας ενάντια στην θέλησή μας) είναι πάρα πολύ θεμιτή.
Θα ήθελα επίσης να ξεκαθαρίσω πως δεν με ενοχλεί κάποιος επειδή "πιστεύει" κάπου παρά μόνον όταν αυτός που πιστεύει καταπατά τα δικαιώματά μου.
stardust30.wordpress.com
svoin
Δημοσιεύσεις: 3074
Εγγραφή: 03 Μάιος 2009 21:55
Όνομα Ιστότοπου: -

ε δεν νομίζω να του είπε κανεις ότι απαγορεύεται να είναι παγανιστής ο άνθρωπος
Άβαταρ μέλους
breadfan
Δημοσιεύσεις: 1722
Εγγραφή: 20 Ιουν 2009 03:16
Τοποθεσία: Πάτρα

stardust30 έγραψε:Προφανώς για σένα αν κάποιος είναι άθεος τότε ό,τι κι αν πει είναι σωστό, ενώ αν είναι δωδεκαθεϊστής τότε ό,τι κι αν πει είναι λάθος;Μάλλον σκέφτεσαι με τον ίδιο τρόπο που σκέφτονται και οι χριστιανοί ορθόδοξοι- "όποιος δεν είναι δικός μας έχει άδικο ό,τι κι αν πει".
Προφανώς; Διάβασα και ξαναδιάβασα το post μου και δεν μπορώ να καταλάβω από που το συμπέρανες αυτό, και μάλιστα τόσο "προφανώς". Αντιθέτως, θα έλεγα ότι το δικό σου post είναι προφανώς προσβλητικό, και για μένα αλλά και για τους χριστιανούς ορθόδοξους. Κάνω λάθος;

@Darkchilde:
Έχω γνωρίσει, έχω διαβάσει και έχω δει να μιλούν υπερβολικά πολλούς πτυχιούχους για να απονέμω σε όλους αδιακρίτως την ιδιότητα του σκεπτικισμού και της κριτικής σκέψης. Υπάρχει correlation μεταξύ πτυχίου και κριτικής σκέψης, αλλά το πρώτο δεν είναι ούτε αναγκαία ούτε ικανή συνθήκη για το δεύτερο. Μια βόλτα απ' το discovery institute που είναι γεμάτο πτυχιούχους θα σε πείσει.

@radical
To "κρίμα" και το "αχαχα, τι φάση" δεν είναι αμοιβαίως αποκλειόμενα. Ναι, μου άρεσε η αμηχανία των παπάδων και η οργή των πιστών. Όμως δεν θα έβαζα την κόρη μου να μιλήσει για μένα.

@all
Ξαναλέω: όποιος πιστεύει ότι το κοριτσάκι έγραψε μόνο του το κείμενο που εκφώνησε, έχει IQ ραδικιού.
Το παραπάνω το λέω με πολλή μεγαλύτερη σιγουριά, τώρα που ξαναείδα το video. Και οι παλιότεροι εδώ θα ξέρουν ότι δεν κάνω εύκολα τέτοιες γενικεύσεις.
Είμαι έτοιμος να υποστηρίξω την παραπάνω δήλωση, και ας στεναχώρησε κάποιους που αγαπάω και θεωρώ φίλους μου (και που πιστεύω ότι βιάστηκαν να βγάλουν συμπέρασμα).
Μόνο που, πριν με βάλετε να ξεκινήσω την τεκμηρίωση του ισχυρισμού μου (και είναι τόσα πολλά τα στοιχεία που για να τα γράψω όλα θα μου πάρει μέρες) , δείτε το video.
Ακόμα καλύτερα, κατεβάστε το pdf της ομιλίας, διαβάστε το όλο, και μετά δείτε το video. Όλο. Προσεκτικά.
Ακούστε τι λέει η Προμηθέα, και πως το λέει.

Όποιος κάνει το παραπάνω και ακόμα επιμένει ότι η Προμηθέα έγραψε μόνη της το κείμενο, ας με προκαλέσει από αυτό εδώ το thread.
Οὐκ ἄρα τὸ θεοφιλὲς ὅσιόν ἐστιν, ὦ Εὐθύφρων, οὐδὲ τὸ ὅσιον θεοφιλές, ὡς σὺ λέγεις, ἀλλ᾽ ἕτερον τοῦτο τούτου.
Radical
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 976
Εγγραφή: 21 Σεπ 2009 17:30
Όνομα Ιστότοπου: http://forum.atheia.gr/viewtopic.php?f=55&t=1508
Επικοινωνία:

svoin έγραψε:ε δεν νομίζω να του είπε κανεις ότι απαγορεύεται να είναι παγανιστής ο άνθρωπος
Κάτι τέτοιο θα καταργούσε την ανεξιθρησκεία. Απλά, πολλοί απο μας τους άθεους παρασυρόμαστε και υποστηρίζουμε συχνά οτι είναι αφύσικο και βλαβερό κάποιος να είναι θρησκευόμενος. Στο προκειμένο παράδειγμα ο Τζιχαντ. Αυτό δεν είναι ανεξιθρησκεία, αλλά σοβιετικού τύπου αθεϊα.

bread
Όμως δεν θα έβαζα την κόρη μου να μιλήσει για μένα.
θυμίζω πως η βραβευμένη και προσκεκλημένη είναι η 15χρονη η ίδια και όχι οι γονείς της, αυτή είναι που είναι το παιδί θαυμα και κλήθηκε να μιλήσει για τον ελληνοχριστιανικο πολιτισμό.

Δεν καταλαβαίνω από που πηγάζει η βεβαιότητά σου πως της το δώσαν το κείμενο. Εγώ νομίζω οτι είναι εμφανές οτι τα πιστεύει ολόψυχα αυτά που διαβάζει γιατί σε κάποια φάση που αρχίζει και γίνεται σαματάς, αυτή συνεχίζει με πάθος και διαβάζει το κείμενό της. Μπορεί και να μην το έγραψε η ίδια. So what?

Επίσης δε καταλαβαίνω γιατί εξατάζουμε τόσο ποιος και τι, μιας και το κείμενο, αν εξαιρέσεις το εθνικιστικό ύφος, σε κάποια σημεία, λέει σωστότατα πράγματα.

Ως προς τη γλώσσα, καταλαβαίνει κανείς οτι το παιδί αυτό μιλάει αμερικάνικα σαν πρώτη γλωσσα και δε θα έχει και συχνά ευακαιρία να μιλάει αυτά τα λόγια καθαρευουσιάνικα ελληνικά του κειμένου, ακόμα και με τους γονείς της στο σπίτι. Ως εκ τούτου , τα κομπιάσματα είναι αναμενόμενα.

Αρε κατι διαφωνίες που βρίσκουμε!

Εν πάσει περιπτώσει καταλαβαίνω τι λες, οι γονείς δε θα έρεπε να εκθέσουν το παιδί τους σε τέτοια ένταση. Εϊναι επιλογή όμως. Εγώ στην πρώτη λυκείου είχα φοβερό πρόβλημα και κόντρα με τη θρησκευτικού και ζητούσα επίμονα από τους γονείς να υπογράψουν για να αλλάξω θρήσκευμα προκειμένου να απαλλαγώ από το μάθημα των θρησκευτικών, οι γονείς όμως επέμεναν και δεν υπέγραψαν για να μην υποστώ το στίγμα του άθρησκου. Υπάρχει μια βάση, αλλά δεν είναι και το πιο σπουδαίο πράγμα στον κόσμο.

anywayz
Απάντηση