Μπράβο στον Καφετζόπουλο!!!

Οτιδήποτε αφορά την επικαιρότητα ή πρακτικά θέματα σχετικά με την αθεΐα και την θρησκεία. Θέματα γενικής επικαιρότητας συζητιούνται στα "Εκτός θέματος", υποσυζήτηση "Ειδήσεις και επίκαιρα".
Άβαταρ μέλους
Αγησίας
Δημοσιεύσεις: 133
Εγγραφή: 25 Νοέμ 2009 11:11
Όνομα Ιστότοπου: Αγησίας
Τοποθεσία: Κως, Δωδεκάνησα
Επικοινωνία:

Λοξίας έγραψε:
pahar έγραψε:
Λοξίας έγραψε:Θυμόμαστε όλοι τί τράβηξε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ, Αντώνης Αντωνιάδης, που δεν ήταν και γνωστό δημόσιο πρόσωπο.
τι επιπτωσεις ειχε;
Νομική καμμία.
Αλλά επί εβδομάδες το όνομά του το διέσυραν ένα σωρό τηλεοπτικοί μαϊντανοί με προεξάρχοντες κάποιους υστερικούς χριστιανοταλιμπάν, που ζητούσαν την αφαίρεση του βαθμού του και την προσαγωγή του σε ναυτοδικείο για προσβολή της θρησκείας.
Ένας από αυτούς τους χριστιανοταλιμπάν ήταν και ο (τότε νομίζω αντιπρόεδρος της Βολής των Ελλήνων) κ. Σούρλας.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Δημοσιεύσεις: 713
Εγγραφή: 22 Αύγ 2009 23:36
Όνομα Ιστότοπου: -

Αγησίας έγραψε: Ένας από αυτούς τους χριστιανοταλιμπάν ήταν και ο (τότε νομίζω αντιπρόεδρος της Βολής των Ελλήνων) κ. Σούρλας.
Σωστά Αγησία, ήταν ένας από αυτούς.
Συγκεκριμένα ήταν αυτός που αρχικά ζήτησε την αφαίρεση του τίτλου "επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ". Όπως έγραψε και ο Παντελάκης της "Ελευθεροτυπίας":
  • "Τα χριστιανικά ιδεώδη του κ. Σούρλα

    Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Σούρλας δεν μπορεί να δεχτεί ότι ένας πρώην ναύαρχος δηλώνει άθεος και χαρακτηρίζει τον Χριστό και την Παναγία παραμύθια. Η οργή του ήταν έκδηλη χθες στις τηλεοράσεις και μετ' επιτάσεως ζητούσε από τον υπουργό Αμυνας (κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή μάλιστα) να βρεί τρόπο ώστε να πάψει ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού να κατέχει τον τίτλο του «επίτιμου αρχηγού ΓΕΝ» τον οποίο του απένειμαν μετά την αποστρατεία του. Εχει δίκιο ο κ. Σούρλας... Από πού ώς πού ένας ανώτατος αξιωματικός δηλώνει άθεος; Ενας άνθρωπος που υπηρέτησε ένα τόσο νευραλγικό πόστο, θα έπρεπε όχι απλά να ασπάζεται τα χριστιανικά ιδεώδη,αλλα και να τα προβάλλει. Τι παράδειγμα άλλωστε θα έπαιρναν οι υφιστάμενοί του;

    Η οργή Σούρλα παραπέμπει στην οργή των χριστιανών βουλευτών που ζητούσαν να μην κατεβεί η εικόνα του Χριστού από την αίθουσα της Βουλής, σ' εκείνους που επιθυμούσαν στις επισκέψεις των παπάδων στα σχολεία για τις εξομολογήσεις των μαθητών, στους νομάρχες και πολιτικάντηδες που έκαιγαν βιβλία του Μ. Ανδρουλάκη επειδή τα θεώρησαν αντι-χριστιανικά.

    Βέβαια, πίσω από την αντίδραση Σούρλα, ίσως να κρύβεται και η αντίθεσή του σε μερικές άλλες αξιοσημείωτες θέσεις του συγκεκριμένου ανθρώπου (Αντ. Αντωνιάδης), όπως ότι κακώς ξοδεύουμε τόσα χρήματα για την άμυνα της χώρας, αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Η ουσία είναι πως τα χριστιανικά αντανακλαστικά του αντιπροέδρου της Βουλής, ανέδειξαν για μια ακόμα φορά πως βαθιά συντηρητική είναι σημαντική μερίδα του πολιτικού προσωπικού..."


    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 15/11/2006
Ξεφτίλα λέμε...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Λοξίας την 27 Νοέμ 2009 18:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Χρόνους πολλούς μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή μέσα στις εκκλησίες και την ευλόγησαν...
- Οδ. Ελύτης
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Δημοσιεύσεις: 713
Εγγραφή: 22 Αύγ 2009 23:36
Όνομα Ιστότοπου: -

Comte de Toulouse έγραψε:+1 στον Λοξία
Βρε τσιγκούνη :P μόνο 1;
και είσαι και δίδυμος λέμε... :lol:
Χρόνους πολλούς μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή μέσα στις εκκλησίες και την ευλόγησαν...
- Οδ. Ελύτης
Γκρινιάρης

Αγαπητέ Λοξία.

Δεν έχω κανένα δικαίωμα, να μεμφθώ κανένα, γιατί είναι, ότι είναι.

Ως εν ενεργεία στρατιωτικός όμως, έχω κάθε δικαίωμα να γκρινιάζω, διότι ο κάθε κύριος «αγωνιστής», θέλει τα καλά και τα συμφέροντα. Δηλαδή, φωτό με τον επίσκοπο στην Τήνο, ώστε να έχω θρησκευτικούς φίλους και να γίνω ναύαρχος, αλλά μόλις με αποστρατεύουν: «εγώ είμαι άθεος και δε δέχομαι παπάδες» κλπ.

Αν δε βλέπεις το υποκριτικό της υπόθεσης, από ένα άνθρωπο που εκμεταλλεύθηκε τα πάντα για να κάνει καριέρα, που χρησιμοποίησε τα θρησκευτικά «άκρα» του για να αναρριχηθεί, τότε δε μπορώ να εξηγήσω περαιτέρω την αντίδραση μου.

Δεν με ενδιαφέρει η ποσοτική αύξηση των άθεων, όσο η ποιοτική αναβάθμιση των ανθρώπων.
Αν λοιπόν είσαι, «χαμαιλέον», όπως λέμε σαρκαστικά στο στράτευμα, τα ανθρωπάρια που αλλάζουν χρώμα, κατά πως βολεύει τις προσωπικές τους βλέψεις, τότε προτιμώ να μη σε μετράω καν στους ανθρώπους, γιατί μου χαλάς τη «μόστρα». Για αυτόν τον τύπο ανθρώπων, υπάρχει ο χαρακτηρισμός ανθρωπάρια.
Οπότε, ναι, θα προτιμούσα να το κράταγε για την πάρτη του.

Τώρα τα περί του τι θα κάναμε εμείς αν το έλεγε εν ενεργεία, αυτό είναι άσχετο. Εμένα με ενδιαφέρει να βλέπω τη μούρη μου το πρωί στον καθρέπτη και να με καμαρώνω και όχι να με ντρέπομαι, διότι δεν έχω το θάρρος να αποδεχτώ το τι είμαι μέσα μου και ακόμα χειρότερα, να παριστάνω κάτι άλλο, για να έχω οικονομικά και άλλα συμφέροντα.

Τα περί αφαίρεσης βαθμών κλπ, δεν στέκουν. Οι στρατιωτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να είναι ΧΟ™. Οπότε νομικά, δε στέκουν τα περί αφαίρεσης βαθμών αποστρατειών κλπ. Το ότι θα τον αποστράτευαν, δεν είναι σίγουρα. Το ότι δε θα έφτανε ναύαρχος εν ενεργεία όμως, είναι σίγουρο.
Αυτό είναι που μου τη δίνει, ότι προτίμησε να γίνει ναύαρχος παίζοντας θέατρο, από το να φύγει ταξίαρχος με ψηλά το κεφάλι (και να προσφύγει δικαστικά, όπως κάνουν ΟΛΟΙ και να πάρει τον βαθμό και τις αποδοχές του ναυάρχου ε.α).
Αλλά προτίμησε τη «δόξα» από τη «τσίπα».
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Δημοσιεύσεις: 713
Εγγραφή: 22 Αύγ 2009 23:36
Όνομα Ιστότοπου: -

Βρε συ Γκρινιάρη μου,
Γκρινιάρης έγραψε:Ως εν ενεργεία στρατιωτικός όμως, έχω κάθε δικαίωμα να γκρινιάζω, διότι ο κάθε κύριος «αγωνιστής», θέλει τα καλά και τα συμφέροντα. Δηλαδή, φωτό με τον επίσκοπο στην Τήνο, ώστε να έχω θρησκευτικούς φίλους και να γίνω ναύαρχος,...
Δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο, για να ξέρω ότι πράγματι ήταν "αγωνιστής". Βέβαια η "Εσπρέσσο" τον είχε χαρακτηρίσει "μπον βιβέρ", αλλά αυτό δεν είναι αρνητικός χαρακτηρισμός, παρ' όλο που η πατσαβούρα Εσπρέσσο σε αυτό στόχευε.
Γκρινιάρης έγραψε: αλλά μόλις με αποστρατεύουν: «εγώ είμαι άθεος και δε δέχομαι παπάδες» κλπ.
Αν δεν το ξέρεις, ο Αντωνιάδης έχει δηλώσει γραπτώς (στο βιβλίο του): «Οταν ήμουν κυβερνήτης στο αντιτορπιλικό “Σφενδόνη”, απαγόρευα την είσοδο ιερέα στο πλοίο...»
Άρα, είχε κάνει τα νουμεράκια του και πριν την αποστράτευση.
Γκρινιάρης έγραψε:Αν δε βλέπεις το υποκριτικό της υπόθεσης, από ένα άνθρωπο που εκμεταλλεύθηκε τα πάντα για να κάνει καριέρα, που χρησιμοποίησε τα θρησκευτικά «άκρα» του για να αναρριχηθεί, τότε δε μπορώ να εξηγήσω περαιτέρω την αντίδραση μου.
Μα όπως σου είπα δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο για να ξέρω αν είναι υποκριτής ή όχι. Αν εσύ τον γνωρίζεις προσωπικά και το βεβαιώνεις, δεν έχω λόγους να μην σε πιστέψω.
Γκρινιάρης έγραψε:Δεν με ενδιαφέρει η ποσοτική αύξηση των άθεων, όσο η ποιοτική αναβάθμιση των ανθρώπων.
Αν λοιπόν είσαι, «χαμαιλέον», όπως λέμε σαρκαστικά στο στράτευμα, τα ανθρωπάρια που αλλάζουν χρώμα, κατά πως βολεύει τις προσωπικές τους βλέψεις, τότε προτιμώ να μη σε μετράω καν στους ανθρώπους, γιατί μου χαλάς τη «μόστρα». Για αυτόν τον τύπο ανθρώπων, υπάρχει ο χαρακτηρισμός ανθρωπάρια.
Οπότε, ναι, θα προτιμούσα να το κράταγε για την πάρτη του.
Γκρινιάρη, μιλάς σαν να τον γνωρίζεις προσωπικά και να ξέρεις τον πραγματικό χαρακτήρα του. Αν είναι έτσι, πες το βρε αδερφέ, μη με κάνεις και υποστηρίζω κάποιον που δεν αξίζει.
Γκρινιάρης έγραψε:Τώρα τα περί του τι θα κάναμε εμείς αν το έλεγε εν ενεργεία, αυτό είναι άσχετο.
Άσχετο για εμάς ίσως. Αυτός όμως θα είχε τις πιθανότητες εναντίον του, θα αποστρατευόταν ταξίαρχος όπως λες και μετά θα έπρεπε να κινηθεί δικαστικώς για να δικαιωθεί και να εισπράξει τα παλαμάκια από εμάς. Ξέρεις βρε συ Γκρινιάρη, όλοι εμείς που δηλώνουμε άθεοι από τα μικράτα μας, έχουμε υπηρετήσει. Πόσοι νομίζεις ότι πάτησαν πόδι στον στρατό και δήλωσαν άθεοι;
Γκρινιάρης έγραψε:Εμένα με ενδιαφέρει να βλέπω τη μούρη μου το πρωί στον καθρέπτη και να με καμαρώνω και όχι να με ντρέπομαι, διότι δεν έχω το θάρρος να αποδεχτώ το τι είμαι μέσα μου και ακόμα χειρότερα, να παριστάνω κάτι άλλο, για να έχω οικονομικά και άλλα συμφέροντα.
Συμφωνώ. Αλλά δεν είναι "άσπρο/μαύρο" η περίπτωση αυτή. Υπάρχει και η "προσαρμογή", ώστε να έχεις μικρότερο κόστος χωρίς να εγκαταλείψεις τα πιστεύω σου. Π.χ. η πολιτική ονοματοδοσία είναι θεσμοθετημένη από το 1976 με τον νόμο 344 και τροποποιήθηκε (προς το καλύτερο) με τον νόμο 1438 του 1984. Πόσοι από έμας τους άθεους έχουν εκμεταλλευτεί τον νόμο αυτόν και δεν έχουν καταφύγει σε βάπτιση ή και σε βάπτιση; εσύ τον χρησιμοποίησες για να μην βαπτίσεις τα παιδιά σου; αν όχι, αυτό σε κάνει να μην μπορείς να δεις τη μούρη σου στον καθρέπτη;
Γκρινιάρης έγραψε:Τα περί αφαίρεσης βαθμών κλπ, δεν στέκουν. Οι στρατιωτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να είναι ΧΟ™. Οπότε νομικά, δε στέκουν τα περί αφαίρεσης βαθμών αποστρατειών κλπ. Το ότι θα τον αποστράτευαν, δεν είναι σίγουρα. Το ότι δε θα έφτανε ναύαρχος εν ενεργεία όμως, είναι σίγουρο.
Αμ εδώ είναι τα "κουμπιά της Αλέξαινας" Γκρινιάρη μου...
Γιατί του ζητάς να ήταν ο πρώτος που θα έπεφτε "υπέρ βωμών και εστιών"; να θυσιαστεί για ποιόν; για εσένα και εμένα; γιατί; για ποιόν λόγο;
Αν το είχαν κάνει και άλλοι, πριν την αποστρατεία, τότε η πράξη του Αντωνιάδη ούτε που θα πέρναγε στα ψιλά των εφημερίδων. Εγώ όμως δεν γνωρίζω κανέναν άλλον άθεο αξιωματούχο του κράτους (έστω και συνταξιούχο) που να έχει κάνει τέτοιες δηλώσεις και να έχει ξεφτυλίσει, από κρατικό βάθρο, τα "χριστιανικά ιδεώδη".
Γκρινιάρης έγραψε:Αυτό είναι που μου τη δίνει, ότι προτίμησε να γίνει ναύαρχος παίζοντας θέατρο, από το να φύγει ταξίαρχος με ψηλά το κεφάλι (και να προσφύγει δικαστικά, όπως κάνουν ΟΛΟΙ και να πάρει τον βαθμό και τις αποδοχές του ναυάρχου ε.α).
Αλλά προτίμησε τη «δόξα» από τη «τσίπα».
Όταν λες ΟΛΟΙ, τί ακριβώς εννοείς; έχουν κάποιοι ανώτατοι αξιωματικοί δηλώσει άθεοι όσο ήταν ένστολοι, έχουν "χάσει" βαθμούς και προσέφυγαν στην δικαιοσύνη η οποία και τους απεκατέστησε; αν είναι έτσι, τότε έχεις απόλυτα δίκιο να "γκρινιάζεις".
Χρόνους πολλούς μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή μέσα στις εκκλησίες και την ευλόγησαν...
- Οδ. Ελύτης
tiresias09
Δημοσιεύσεις: 198
Εγγραφή: 06 Οκτ 2009 19:51
Όνομα Ιστότοπου: Τειρεσίας
Επικοινωνία:

tiresias09 έγραψε:Καλά δεν υπάρχει και λόγος να δηλώνεις τι πιστεύεις και τι όχι στον καθένα με το καλημέρα σας.. Αν έρθει στην κουβέντα οκ, δεν θα έμπαινα όμως μέσα σ’ένα γραφείο με μια ντουντούκα δηλώνοντας πως δεν πιστεύω στο ξεκάρφωτο. Δεν τους αφορά άλλωστε. Θα πήγαινα βέβαια με καμιά πεντάλφα κρεμασμένη από δω κι από κει αλλά δεν θα τους παρέπεμπε στην αθεΐα αυτό μάλλον..
Μπράβο στον Καφετζόπουλο όντως. Ξέρει άραγε όμως κανείς (εκτός από εμάς) τι συμβόλιζε το μπλουζάκι; Τον ρώτησαν; (δεν είδα την εκπομπή...)
tiresias09 έγραψε:Μπλέκουμε διάφορα θέματα εδώ...

Βρε cyberdust γιατί το λιβανίζεις το θέμα; Σου λέμε ότι αυτό είναι, και δεν το λέμε εμείς, ρώτα και τον Καφετζόπουλο αν θες να σου πει γιατί το φόρεσε. Δες και τα links που έχουν βάλει και οι άλλοι κι αν διαφωνείς πες στον Dawkins ότι το A του σημαίνει Αντώνης…Καλώς ή κακώς κάποια σύμβολα έχουν κάποια σημασία, τι να κάνουμε εμείς τώρα; Και ναι όντως τον σταυρό τον φοράνε πολλοί σαν κόσμημα και ναι όντως στο σεξ τον βγάζουν για να μην στραβωθεί κανείς (εδώ θα συμφωνήσω) αλλά το Α το συγκεκριμένο δεν έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις – ακόμα τουλάχιστον, για αργότερα δεν ξέρω, ποτέ μη λες ποτέ…

aristotelis_1 κοίτα γενικά έχεις δίκιο, δεν θα θεωρούσα πως κάποιος είναι καλός μόνο και μόνο επειδή είναι άθεος ή επειδή βγαίνει και το λέει. Αλλά εντάξει είναι σημαντικό σε μια θεοκρατούμενη κοινωνία να βγαίνει ένα δημόσιο πρόσωπο και να φοράει τέτοια μπλούζα και ειδικά από την στιγμή που είναι και στην πολιτική – η κοινωνία μας δεν είναι και πολύ φιλική πάντα και δεν έχει μεγάλη ανοχή στην διαφορετικότητα ό,τι και να λέμε. Αυτό ήταν και το γεγονός που σχολιάστηκε εδώ. Πάντως για τον συγκεκριμένο έχω μια θετική εικόνα γενικότερα.
Τα παραπάνω μηνύματα δεν είναι δικά μου!

... Τι γίνεται;.. Γιατί τόσο μπέρδεμα στο φόρουμ με τα μηνύματα; :think:
{{Γι αυτό σταμάτησε ο Αριστοτέλης να μου στέλνει πμ;}}
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tiresias09 την 24 Δεκ 2009 13:18, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
tiresias09
Δημοσιεύσεις: 198
Εγγραφή: 06 Οκτ 2009 19:51
Όνομα Ιστότοπου: Τειρεσίας
Επικοινωνία:

.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Δημοσιεύσεις: 713
Εγγραφή: 22 Αύγ 2009 23:36
Όνομα Ιστότοπου: -

Αααα, λείπει και η απάντηση που μου έδωσε ο Γκρινιάρης το τελευταίο μου ποστ!!!
Χρόνους πολλούς μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή μέσα στις εκκλησίες και την ευλόγησαν...
- Οδ. Ελύτης
Radical
Αποκλεισμένος
Δημοσιεύσεις: 976
Εγγραφή: 21 Σεπ 2009 17:30
Όνομα Ιστότοπου: http://forum.atheia.gr/viewtopic.php?f=55&t=1508
Επικοινωνία:

+1 Λοξίας χαλαρά στη διαφωνία αυτή.

σημειώνω [καιρό έχω να προβοκάρω, χεχ] οτι υποκριτικη χαρακτηρίζεται η τάδε ενέργεια από εν ενεργεία [θεωρητικό βεβαίως βεβαίως] αναρχικό στρατιωτικό Γκρινιάρη.

Ντάξει, υποκρισία είναι βαρύ, τι λέτε για αντίφαση???
Απάντηση