Δημιουργία φορέα.

Κλείτωρ
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: 09 Μαρ 2009 17:31
Όνομα Ιστότοπου: ΚΛΕΙΤΩΡ
Επικοινωνία:

περί τίτλου "για εκκοσμίκευση και ανθρωπισμό" είναι επίσης καλό.

Σημειώστε πως όσο αφορά εμένα δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω λευκή εντολή αντιπροσώπευσής μου ούτε στην μάνα μου την ίδια.
Αντιπροτείνω κληρωτό (εκ των υποψηφίων) προεδρείο άμεσα αιρετό από τα ¾ των μελών (επωνύμων και ανωνύμων) με χρήση (για ψήφο και απόψεις) όλων των προσφερόμενων μέσων επικοινωνίας (ιντερνετ, ταχυδρομεία, τηλέφωνα, φαξ, email, ταχυδρομικά περιστέρια, σήματα καπνού κλπ.) και με περιορισμένο χρόνο λήψης αποφάσεων. Πρόκειται να ασχοληθούμε με χρόνια προβλήματα (αιώνων) που δεν χρήζουν ιδιαίτερα γρήγορων αντανακλαστικών εκ μέρους μας και όσοι σύλλογοι δεν μπορούν και δεν λειτουργούν έτσι είναι επειδή τα μέλη τους είναι ανίκανα και όχι επειδή δεν γίνεται. Στα υπόλοιπα συμφωνώ και είμαι και υπέρ του αιτήματος πλήρους δήμευσης της εκκλησιαστικής περιουσίας χωρίς να επιβάλλω την γνώμη μου. :)

ΥΓ. πετάξτε έξω το τρολ εκτός αν αντίστοιχα μας δώσουν λόγο στους άμβωνές τους να λέμε τα δικά μας. :mrgreen:
Κλείτωρ
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: 09 Μαρ 2009 17:31
Όνομα Ιστότοπου: ΚΛΕΙΤΩΡ
Επικοινωνία:

AoratiMelani έγραψε:Θα ήθελα τις γνώμες σας για κάτι. Ο Παναγιώτης Δημητράς στο αρχικό του σχόλιο πρότεινε να προχωρήσουμε άμεσα στη σύσταση της Ένωσης ώστε να εκμεταλλευτούμε επικοινωνιακά το γεγονός ότι στις 20 του μήνα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συζητήσει κάποια ψηφίσματα που αφορούν τον διαχωρισμό εκκλησίας κράτους και την ανάρτηση θρησκευτικών συμβόλων.
Πληροφορίες εγώ βρήκα εδώ, http://thriskeftika.blogspot.com/2009/12/20-2010.html, όπου έχει και συνδέσμους προς το ΕΚ, αν κάποιος έχει κι άλλη πηγή ας την αναφέρει.

Άσχετα με το αν μπορούμε να λειτουργήσουμε τόσο σύντομα και το αν είναι σκόπιμο να κάνουμε βιαστικές κινήσεις, αναρωτιόμουν κατά πόσον έχει δίκιο, κατά πόσο δηλαδή θα μας ωφελούσε τόσο πολύ επικοινωνιακά μια τέτοια συγκυρία - και κατά πόσον τελικά έχει νόημα να προσπαθήσουμε να κινηθούμε άμεσα ή δεν είναι και τόσο απαραίτητο.
Δίκιο έχει πλην όμως από τούδε και στο εξής τέτοιου είδους ευκαιρίες θα υπάρχουν πολλές και αν δεν υπάρχουν θα τις δημιουργήσουμε. Αυτός νομίζω είναι και ο γενικός μας στόχος.
Qatar
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 12 Ιαν 2010 20:09
Όνομα Ιστότοπου: -

Μάλιστα. Πλάκωσαν και οι ποντίφικες της αθεϊκής θεολογίας και δεν μου μένει παρά να αποχωρίσω. Θα με παρακαλάτε, αλλά εγώ εκεί, βράχος. Ένα σχόλιο για τον αρχιποντίφικα Διαγόρα. Σε είπα ελιτιστή για λόγους ευγένειας. Αυτό που είπες ότι μερικά θέματα θα τα αποφασίζεις εσύ και δεν θα δέχεσαι ουδεμία συζήτηση περί αυτού, συν την απέχθεια σου για κάθε είδους δημοκρατικής διαδικασίας, κάποιοι άλλοι το έλεγαν σε προηγούμενους αιώνες αυταρχισμό, αλλά στον 20ο αιώνα επικράτησε να το λένε φασισμό. +ευλόγησον+ την χαζομάρα σας και καλούς απογόνους στην ιεραποστολική διακονία σας.
Άβαταρ μέλους
Comte de Toulouse
Δημοσιεύσεις: 3960
Εγγραφή: 11 Μαρ 2009 13:32
Όνομα Ιστότοπου: Comte de Toulouse
Τοποθεσία: 7-
Επικοινωνία:

Qatar έγραψε:...Και με αυτά τα ταπεινά μου λόγια αποχωρώ από αυτή την αγορά. Ήταν μία ευχάριστη εμπειρία, τουλάχιστον εκ μέρους μου.
Καλά, εσύ δεν έφευγες;
Pluralitas non est ponenda sine neccesitate
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Qatar έγραψε:Θα με παρακαλάτε, αλλά εγώ εκεί, βράχος.
[youtube]EKwkm513Hhk[/youtube]
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Διαγόρας ο Μήλιος έγραψε:Δεν νομίζετε πως σε συζητήσεις όπως η παρούσα που α) είναι τόσο σημαντικές, και β) αφορούν εμάς και μόνον εμάς, θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα λόγου μόνον όσοι έχουν εποικοδομητικά σχόλια να προσθέσουν;
Να σου πω, νόμιζα ότι αν δεν δίνουμε τροφή στα τρολ απαντώντας στις προκλήσεις τους, εκείνα ψοφάνε από ασιτία.
Αφού όμως βλέπω ότι ο πειρασμός να το ταϊσουμε είναι μεγάλος, θα δω τι μπορώ να κάνω.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
tiresias09
Δημοσιεύσεις: 198
Εγγραφή: 06 Οκτ 2009 19:51
Όνομα Ιστότοπου: Τειρεσίας
Επικοινωνία:

Προτείνω την σύσταση ομάδας παρατήρησης και δράσης (ας εννοείται ειρηνικής), σε δύο ανοιχτά για κάθε νέα πρόταση μέρη.
Το όνομα μπορεί να είναι «Ένωση Φίλων» ή κάτι άλλο, δεν θα κολλήσουμε τώρα στο όνομα.

Α. Μέρος.
Έστω.:
1. Παρατήρηση και καταγραφή προβλημάτων που αφορούν τον κόσμο μας γενικά.
2. Συζήτηση των θεμάτων και λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία, για κάθε θέμα μεταξύ των μελλών εκείνων που διαπιστευμένα γνωρίζουν το θέμα.
3. Διαχωρισμός επιλύσιμων και μη θεμάτων με ταυτόχρονη προώθηση των επιλύσιμων.
4. Αρχειοθέτηση όλων.

Β. Μέρος.
Έστω.:
1. Δραστηριότητες για την ανάπτυξη φιλίας και συνεργασίας με άλλες ομάδες που έχουν κοινούς στόχους, με σκοπό την άντληση ιδεών και το μπόλιασμα το δικό μας και των άλλων. Δηλαδή να γίνουν ζυμώσεις ιδεών, προτάσεων, χαρακτήρων κλπ.
2. Σχεδιασμός και προώθηση δράσεων που θ’ αφορούν την ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας, σε διάφορα θέματα με πολιτιστικές εκδηλώσεις ποικιλίας θεμάτων: Ομιλίες, εκθέσεις τέχνης, προβολής ταινιών, κλπ.

Από κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις μπορούν να αντληθούν οικονομικοί πόροι για τα λειτουργικά έξοδα της ομάδας, αλλά και για περαιτέρω δράσεις.

Σημειώσεις - Παρατηρήσεις:
Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να σεβαστούμε όλες τις απόψεις και να τις θέσουμε υπό συζήτηση. Φαινόμενα του τύπου: «Α, εγώ αποχωρώ γιατί δεν περνάνε οι ιδέες μου στην ομάδα», είναι θεωρώ το λιγότερο απαράδεκτα. Ας κρατήσουμε από τώρα μια ενωτική στάση προς κάθε κατεύθυνση. Δηλαδή, κάντε διάλογο όσο έντονο θέλετε, αλλά μη μαλώνετε μεταξύ σας! Οι απόψεις του καθένα από εμάς, είναι μόνον απόψεις που στο μέλλον μπορεί να είναι και διαφορετικές.
*** *** *
Στο θέμα του ονόματος και της δράσεως από την άποψη της αθεΐας άλλαξα γνώμη! Αν θέλουν άνθρωποι θρήσκοι με κοινούς στόχους να συμμετέχουν σ’ αυτή την ομάδα φίλων, είναι ευπρόσδεκτοι.

Συμφωνώ με τα ονόματα.:
«Ουμανισμός»
«Ομάδα φίλων»
«Ομάδα Επικούρειων» (Ας ψάξει όποιος θέλει να δει τι κάνουν κι αυτοί).

Σε κάθε περίπτωση νομίζω ένα βαρύγδουπο όνομα μας είναι άχρηστο. Προτιμώ τα απλά πράγματα και τις απλές λύσεις.

Καλή δύναμη σε όλους για την συνέχεια.

Τειρεσίας
GordonGR
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 12 Ιαν 2010 17:37
Όνομα Ιστότοπου: GordonGR
Επικοινωνία:

Συνεπώς, για να ξεκινάμε σιγά-σιγά: Προτείνω τη σύσταση ενός προσωρινού διοικητικού συμβουλίου, αποτελούμενο από πέντε μέλη, πλήρως ισότιμα μεταξύ τους και αποφασίζοντα κατά πλειοψηφία, με τις εξής ειδικές αρμοδιότητες:

α) να συντάξει σχέδιο καταστατικού, βασισμένο σε όσα έχουν γραφεί μέχρι στιγμής (μέχρι και το τρολ συνέβαλε εποικοδομητικά σ' αυτό το θέμα, ανεξάρτητα από τη μαλακία που το δέρνει)·

β) να συγκαλέσει ιδρυτική γενική συνέλευση εντός τριάντα ημερών, είτε με φυσική παρουσία των μελών της ομάδας είτε με ηλεκτρονική (επισημαίνω ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον δύο άτομα δεν κατοικούν στην Αθήνα!), μέσω κάποιου φόρουμ (αυτού ή άλλου, δεν με ενδιαφέρει καθόλου).

γ) να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία που ανέφερε ο κ. Δημητράς (και έχει δίκιο) και να εκδώσει μια ανακοίνωση/ δελτίο τύπου σχετική με το θέμα.

Στη συνέχεια, η ιδρυτική γενική συνέλευση θα συζητήσει, (ενδεχομένως τροποποιήσει) και ψηφίσει το σχέδιο καταστατικού, θα εκλέξει το πρώτο διοικητικό συμβούλιο και θα ιδρύσει την οργάνωση. Αυτή θα είναι η στιγμή στην οποία όποια άτομα δεν συμφωνούν με τις αποφάσεις της γ.σ. μπορούν να αποχωρήσουν. Η ίδρυση της ομάδας θα ανακοινωθεί πανηγυρικά και θα αρχίσουμε να ψαρεύουμε μέλη.

Σχετικά με το όνομα: Το προσωρινό δ.σ. ας αποφασίσει ένα προσωρινό όνομα για να ξεκινήσουμε, και εν συνεχεία την τελική απόφαση θα την πάρει η ιδρυτική γ.σ. Η προσωπική μου πρόταση είναι «κίνηση πολιτών και πολιτιδών για την εκκοσμίκευση του κράτους και την υλοποίηση της θρησκευτικής ελευθερίας», αλλά το θεωρώ εντελώς δευτερεύον!!

Υ.Γ.1: Ονομάζομαι Νίκος Θεοδώρου, σόρρυ που δεν το ανέφερα ως τώρα. Μπορείτε να με βρείτε στο fb (είμαι ο μοναδικός, παραδόξως!)

Υ.Γ.2: JAGO είσαι ο Jago από το irc παλιά; ποιος είσαι; στείλε μήνυμα γιατί δεν κατάλαβα :Ρ

EDIT:
Για το προσωρινό δ.σ. προτείνω τις/τους: Μελάνη (λόγω πρωτοβουλίας), Διαγόρα (λόγω ενδιαφερουσών ιδεών), Παναγιώτη Δημητρά (λόγω Ελσίνκι, απίστευτης εμπειρίας στον δικαστικό ακτιβισμό και βαθιάς προσωπικής εκτιμήσεως), Darkchild (λόγω αθωότητας και αγνής σκέψης που για μένα είναι απαραίτητη σε κάθε ρομαντικό εγχείρημα) και το παιδί που κοντράρεται με τον Διαγόρα (δεν θυμάμαι nickname τώρα) (γιατί θεωρώ απαραίτητη την ύπαρξη ενός «αντάρτη» σε ένα σώμα που, εκ των πραγμάτων, θα έχει απόλυτες εξουσίες για ένα μήνα).
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Ήδη το θέμα μοιάζει να έχει συζητηθεί αρκετά από πολλές πλευρές. Το επόμενο βήμα μας λοιπόν θα είναι να συγκεντρωθούμε σε έναν κλειστό διαδικτυακό χώρο συζήτησης, να καταλήξουμε στην επωνυμία του φορέα, και να διαμορφώσουμε το καταστατικό του. Ο χώρος συζήτησης θα δημιουργηθεί άμεσα σε αυτό εδώ το φόρουμ και θα έχουν πρόσβαση μόνο όσοι έχουν δηλώσει ρητά και άνευ όρων ότι θέλουν να συμμετάσχουν επώνυμα στον φορέα.

Θέλω να επιστήσω την προσοχή όσων επιφυλάσσονται να δουν πρώτα το καταστατικό και μετά να αποφασίσουν, στο γεγονός ότι κατ' αυτό τον τρόπο επιλέγουν να απέχουν από την συζήτηση που θα διαμορφώσει το καταστατικό. Είναι προφανές ότι κανένας μας δεν θα συμμετάσχει σε μια οργάνωση που το καταστατικό της δεν τον βρίσκει σύμφωνο, δεν χρειάζεται καν να το δηλώσει εκ των προτέρων, αλλά είναι εξίσου προφανές ότι μια οργάνωση πριν διαμορφωθεί δεν έχει καταστατικό να επιδείξει. Αν λοιπόν θέλετε να συμμετάσχετε στη διαμόρφωση του καταστατικού, θα πρέπει να άρετε τις επιφυλάξεις σας και να δηλώσετε την πρόθεσή σας να συμβάλλετε σε αυτή τη συζήτηση. Απευθύνομαι στους Κλείτορα, radical, JAGO και mitsakos (ελπίζω ότι δεν ξεχνώ κανέναν).
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
mitsakos
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 14 Ιαν 2010 08:51
Όνομα Ιστότοπου: Στο φαλιμέντο
Επικοινωνία:

@Aoratimelani
Εκλαμβάνω από αυτά που έγραψες παραπάνω ότι διαφωνείς μαζί μου αλλά κατανοείς τί λέω και ότι δεν είμαι εκτός θέματος, πράγμα το οποίο αν ισχυεί, εμένα με καλύπτει... Και με το παραπάνω... 8-)
Κλείνω το θέμα με την αμεσοδημοκρατία λέγοντας και πάλι ότι είναι εφικτή ειδικά με το ίντερνετ στα πάνω του και σε μικρές συλλογικότητες. Βέβαια λες για την λειτουργία ενός σχετικά μεγάλου οργανισμού, εικόνα που δεν είχα εγώ για το παρών εγχείρημα. Προσωπικά είτε είμαι στη συλλογικότητα τυπικά, είτε όχι με το περιορισμένο μου χρόνο θα βοηθήσω όπου μπορώ και αν μου ζητηθεί γιατί δεν διάβασα κανένα αίτημα στο οποίο να διαφωνώ ριζικά. Και βλέπουμε... Στα διαδικαστικά προτείνω να μην μπει στην ονομασία της συλλογικότητας παράγωγο της λέξης "θρησκεία", όπως "θρησκευτική ελευθερία", νομίζω ότι είναι παραπλανητικό.

ΥΓ: Αυτή η ιστορία που ξεκίνησε μέσα από το ίντερνετ νομίζω ότι κολλάει θαυμάσια να μην έχει κάθετη οργανωτική δομή αλλά να συναποφασίζουνε με ελεύθερες e-συνελεύσεις όσοι ασχολούνται και ενδιαφέρονται. Ένας λόγος παραπάνω δηλαδή, κάπως έτσι...
(το έκλεισα οριστικά το θεματάκι :liar: 8-) )

ΥΓ2: Σχετικά με τους κανόνες συζητήσεις. Ομολογώ ότι δεν τους διάβασα. Απλώς νομίζω ότι ξέρω τα όρια μου και νομίζω ότι καταλαβαίνω τα πλαίσια. Μπορεί να είναι και λάθος αυτό. Θα έλεγα σαν σχετική παρατήρηση για άλλον χρήστη (όχι εμένα) ότι όποιος δεν προκαλεί με βρισιές κλπ δεν είναι ανάγκη να διαγράφεται ή να παίρνονται μέτρα εναντίον του. Η εμπειρία στα φόρουμ έχει δείξει ότι η αδιαφορία τους ατονεί το ενδιαφέρον και πέρνουνε το δρόμο τους για άλλες γειτονιές. Αυτά...
Άβαταρ μέλους
AoratiMelani
Δημοσιεύσεις: 16164
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 16:19
Όνομα Ιστότοπου: Αόρατη Μελάνη
Επικοινωνία:

Μητσάκο, μ' αυτά και μ' αυτά δεν είμαι σίγουρη αν τελικά θες να συμμετάσχεις επώνυμα ή όχι. Φαντάζομαι πως ναι, αλλά αν θες ξεκαθάρισέ το μου.
Η θρησκευτική γλώσσα είναι μια μεταφορά. Το πρόβλημα είναι όταν παρασύρεται κανείς από τη μεταφορά κι αρχίζει να τη βλέπει σαν κυριολεξία. Rebbecca Goldstein
Άβαταρ μέλους
Διαγόρας ο Μήλιος
Δημοσιεύσεις: 857
Εγγραφή: 24 Φεβ 2009 19:03
Όνομα Ιστότοπου: Διαγόρας ο Μήλιος
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Μητσάκο, τα περί κανόνων συζήτησης δεν αφορούσαν εσένα, παρά το τρολ που ακούει στο όνομα qatar ή κάτι τέτοιο.

Εγώ σε προηγούμενο σχόλιό μου προς εσένα έκανα λόγο για τους κανόνες συζήτησης σε μια αποτυχημένη μάλλον προσπάθεια να σου δώσω να καταλάβεις ότι το ερώτημά σου που ξεκινούσε με τις λέξεις "αν εγώ πω εδώ ότι..." έχει αναγκαστικά να κάνει με το τι μπορεί να λεχθεί σε μια συζήτηση στην παρούσα αγορά και τι όχι, άρα εμπίπτει στην αρμοδιότητα των κανόνων συζήτησης, (και είναι ουσιαστικά ληγμένο,) ενώ το θέμα μας σε τούτο το νήμα δεν είναι αυτό, παρά το πως θέλουμε να λειτουργήσει ο φορέας που πάμε να δημιουργήσουμε.
http://diagoras.wordpress.com
«Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα»

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, στείλτε μου email. Μην μου στέλνετε ΠΟΤΕ προσωπικό μήνυμα μέσω της αγοράς. Τέτοιου είδους μηνύματα συνήθως δεν τα διαβάζω, κι αν τα διαβάσω δεν τα απαντάω.
mitsakos
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 14 Ιαν 2010 08:51
Όνομα Ιστότοπου: Στο φαλιμέντο
Επικοινωνία:

AoratiMelani έγραψε:Μητσάκο, μ' αυτά και μ' αυτά δεν είμαι σίγουρη αν τελικά θες να συμμετάσχεις επώνυμα ή όχι. Φαντάζομαι πως ναι, αλλά αν θες ξεκαθάρισέ το μου.
Για άλλη ανάρτηση έγραφα, τέλος πάντων. Μετά είδα το καταληκτικό post σου για τα επώνυμα μέλη.
Όχι παιδιά δεν θέλω να γίνω σε αυτή τη φάση επώνυμο μέλος και να πάρω μέρος στην εσωτερική κουβέντα. Μπορώ όμως στα αντίστοιχα θέματα να προτείνω ονομασία και στόχους; Φαντάζομαι πως ναι..
mitsakos
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 14 Ιαν 2010 08:51
Όνομα Ιστότοπου: Στο φαλιμέντο
Επικοινωνία:

Διαγόρας ο Μήλιος έγραψε:Μητσάκο, τα περί κανόνων συζήτησης δεν αφορούσαν εσένα, παρά το τρολ που ακούει στο όνομα qatar ή κάτι τέτοιο.

Εγώ σε προηγούμενο σχόλιό μου προς εσένα έκανα λόγο για τους κανόνες συζήτησης σε μια αποτυχημένη μάλλον προσπάθεια να σου δώσω να καταλάβεις ότι το ερώτημά σου που ξεκινούσε με τις λέξεις "αν εγώ πω εδώ ότι..." έχει αναγκαστικά να κάνει με το τι μπορεί να λεχθεί σε μια συζήτηση στην παρούσα αγορά και τι όχι, άρα εμπίπτει στην αρμοδιότητα των κανόνων συζήτησης, (και είναι ουσιαστικά ληγμένο,) ενώ το θέμα μας σε τούτο το νήμα δεν είναι αυτό, παρά το πως θέλουμε να λειτουργήσει ο φορέας που πάμε να δημιουργήσουμε.
ολα κομπλε Διαγόρα ;)
Άβαταρ μέλους
Διαγόρας ο Μήλιος
Δημοσιεύσεις: 857
Εγγραφή: 24 Φεβ 2009 19:03
Όνομα Ιστότοπου: Διαγόρας ο Μήλιος
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με αυτά που έγραψε παραπάνω ο GordonGR. Είμαι πάντα υπέρ της πολυφωνίας και σαφώς ενάντια στο groupthink.

Όμως το ζήτημα του πολιτικού χρωματισμού είναι θεμελιώδες, και νομίζω ότι πρέπει να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να το ξεκαθαρίσουμε πλήρως και να έλθουμε σε ομοφωνία, γιατί άλλου είδους φορέα έχουμε στα χέρια μας αν ακολουθήσουμε την α' άποψη, και άλλου είδους φορέα έχουμε στα χέρια μας αν ακολουθήσουμε τη β' άποψη. Επίσης υπάρχουν άτομα ανάμεσά μας που περιμένουν να δουν τι ακριβώς είναι αυτό που πάμε να κάνουμε προκειμένου να αποφασίσουν αν θα ήθελαν να συμμετάσχουν, και νομίζω ότι θα τους ενδιέφερε να δουν να έχουμε μια κατασταλαγμένη άποψη σχετικά με αυτό το ζήτημα, αντί να το αφήνουμε «στο φλου». Έχοντας πει αυτά, να συμπληρώσω ότι βρίσκω απογοητευτικό το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν μέχρι στιγμής περισσότεροι να εκθέσουν τις απόψεις τους πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και να λάβουν θέσεις.

Αντιγράφω αυτό που είχα γράψει στο σχόλιο 21599:
3. Παντελής έλλειψη οποιουδήποτε πολιτικού χρωματισμού. Το ότι οι Φιλελεύθεροι τυγχάνουν να είναι επίσης υπέρ του διαχωρισμού σημαίνει απλά ότι συμφωνούμε σε ένα πράγμα με τους Φιλελεύθερους. Είμαι βέβαιος ότι αν το ψάξουμε, θα μπορέσουμε να βρούμε κάποιο πράγμα με το οποίο να συμφωνούμε ακόμα και με τον Καρατζαφέρη. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θα υποστηρίξουμε το οποιοδήποτε κόμμα, ή ότι θα δεχθούμε την οποιαδήποτε υποστήριξη από το οποιοδήποτε κόμμα. Αντιθέτως, θα πρέπει να αποφύγουμε την οποιαδήποτε ανάμειξη όπως η γάτα το νερό.
Και συμπληρώνω:

Η πλήρης αποστασιοποίηση από κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες είναι απαραίτητη για να εγγυηθεί την ανεξαρτησία και την αμεροληψία του φορέα που θα δημιουργήσουμε, όπως επίσης και για να αποφευχθεί η αποξένωση ποσοστού των μελών και υποστηρικτών μας των οποίων οι πολιτικές πεποιθήσεις μπορεί να προσβληθούν από την όποια πολιτική μεροληψία εκ μέρους μας. Το γεγονός ότι κάποιες πολιτικές ιδεολογίες είναι παραδοσιακά συνδεδεμένες με τον ανθρωπισμό και με την αρνησιθρησκία δεν σημαίνει ότι οφείλουμε, ούτε καν ότι ενδείκνυται, να συνδράμομε καθ' οποιονδήποτε τρόπο με αυτούς. Δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από κάτι τέτοιο, (μήπως περιμένουμε να λάβουμε τα εύσημα από κάποιους;) παρά μόνο να χάσουμε, γιατί η ύπαρξη ενός ανεξάρτητου φορέα παρέμβασης σε ένα συγκεκριμένο κοινωνικό ζήτημα έχει αξία μόνο ενόσω ο φορέας είναι ακριβώς αυτό: ανεξάρτητος. Αν δεν ήταν έτσι, θα μπορούσαμε να πάμε όλοι να γραφτούμε στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και να συμβάλλουμε έτσι στην επίτευξη των στόχων μας δια της πολιτικής οδού.

Πιστεύω ότι η στάση μας προς όλες ανεξαιρέτως τις πολιτικές παρατάξεις οφείλει να είναι ως εξής:

α) Αυστηρά ουδέτερη ενόσω δεν συντρέχει κανένας ειδικός λόγος.

β) Επικριτική με κάθε ευκαιρία.

γ) Συγκρατημένα επιδοκιμαστική όταν γίνονται βήματα προς τις σωστές κατευθύνσεις, όπου κάθε επιδοκιμασία θα συνοδεύεται και με αντισταθμιστικές επικρίσεις για την τήρηση των ισορροπιών και για την περαιτέρω προβολή των θέσεών μας και προώθηση των στόχων μας.

Με άλλα λόγια, το πολύ-πολύ που αρμόζει να ακουστεί από έναν φορέα σαν τον δικό μας σχετικά με κάποια κίνηση της κυβέρνησης είναι το εξής:

«Ως βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισε η Ένωση για τη Θρησκευτική Ελευθερία και τον Ανθρωπισμό τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, προσθέτοντας όμως ότι για να αντιμετωπιστεί πλήρως το φαινόμενο απαιτούνται πιο δραστικά μέτρα [...]»

Εννοείται ότι οι εξαγγελίες οποιουδήποτε κόμματος πλην του κυβερνώντος είναι ανάξιες της προσοχής μας, και η οποιαδήποτε επιδοκιμασία ή άλλου είδους μνεία προς αυτές θα ισοδυναμούσε με μεροληπτική προβολή τους, πράγμα που θα πρέπει επίσης να αποφύγουμε.

Παρακαλώ λάβετε θέσεις ως προς τα παραπάνω.
http://diagoras.wordpress.com
«Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα»

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, στείλτε μου email. Μην μου στέλνετε ΠΟΤΕ προσωπικό μήνυμα μέσω της αγοράς. Τέτοιου είδους μηνύματα συνήθως δεν τα διαβάζω, κι αν τα διαβάσω δεν τα απαντάω.
nature
Δημοσιεύσεις: 46
Εγγραφή: 04 Ιαν 2010 22:45
Όνομα Ιστότοπου: -

ειναι ευκολο να δημιουργηθει ενα thread με τιτλο
προτασεις για τη λειτουργια του φορεα?

θεματα περι αμεσης η μη δημοκρατιας για παραδειγμα
εγω ειμαι υπερ της αμεσης δημοκρατιας
κ χαιρομαι που το υπερασπιστηκαν κ αλλοι ειτε αμεσα ειτε εμμεσα
μεχρι οσο μπορουμε στη τελικη
τωρα κ στο αμεσο μελλον σιγουρα θα μπορουμε
αμα γινουμε μιλιουνια το ξανασυζηταμε
Άβαταρ μέλους
EmilofCrete
Δημοσιεύσεις: 1037
Εγγραφή: 03 Μάιος 2009 03:24
Όνομα Ιστότοπου: Emilofcrete's Weblog
Τοποθεσία: Ρετιρέ ;-)
Επικοινωνία:

nature έγραψε:ειναι ευκολο να δημιουργηθει ενα thread με τιτλο
προτασεις για τη λειτουργια του φορεα?
Και γιατί δεν το ξεκινάς;
Το χρήμα, είναι Θεός!
Εικόνα

(Η δε βλακεία, ανίκητη...)
[για να μην ξεχνιόμαστε ;-) ]

"The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom."
~Isaac Asimov
svoin
Δημοσιεύσεις: 3074
Εγγραφή: 03 Μάιος 2009 21:55
Όνομα Ιστότοπου: -

Σύμφωνο απόλυτα στο ότι πρέπει να είμαστε πολιτικά ουδέτερη
GordonGR
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 12 Ιαν 2010 17:37
Όνομα Ιστότοπου: GordonGR
Επικοινωνία:

Διαγόρας ο Μήλιος έγραψε: Με άλλα λόγια, το πολύ-πολύ που αρμόζει να ακουστεί από έναν φορέα σαν τον δικό μας σχετικά με κάποια κίνηση της κυβέρνησης είναι το εξής:

«Ως βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισε η Ένωση για τη Θρησκευτική Ελευθερία και τον Ανθρωπισμό τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, προσθέτοντας όμως ότι για να αντιμετωπιστεί πλήρως το φαινόμενο απαιτούνται πιο δραστικά μέτρα [...]»
Συμφωνώ.
Διαγόρας ο Μήλιος έγραψε:Εννοείται ότι οι εξαγγελίες οποιουδήποτε κόμματος πλην του κυβερνώντος είναι ανάξιες της προσοχής μας...
Διαφωνώ. Η αντιπολίτευση πολλές φορές μέσω του δημόσιου λόγου και των γνωστών μεθόδων έχει τη δυνατότητα να τραβά την κυβέρνηση προς άλλους δρόμους, τροποποιώντας την κυβερνητική πολιτική. Η ιστορία με τις ταυτότητες (ευτυχώς που δεν υπήρχε Καρατζαφέρης τότε) απέδειξε ότι πρέπει να δίνουμε σημασία και στην αντιπολίτευση, απλώς μικρότερη και --συμφωνώ απολύτως, Διαγόρα-- συγκρατημένη.
Άβαταρ μέλους
Δανάη_
Δημοσιεύσεις: 154
Εγγραφή: 22 Δεκ 2009 23:27
Όνομα Ιστότοπου: -

Ο χώρος συζήτησης θα δημιουργηθεί άμεσα σε αυτό εδώ το φόρουμ και θα έχουν πρόσβαση μόνο όσοι έχουν δηλώσει ρητά και άνευ όρων ότι θέλουν να συμμετάσχουν επώνυμα στον φορέα.
Μόλις είδα το παραπάνω σχόλιο της Μελάνης πως στην συζήτηση θα παίρνουν μέρος μόνο τα επώνυμα μέλη. Αφού λοιπόν για διάφορους λόγους δεν μπορώ να είμαι επώνυμο μέλος, μάλλον μένω στην απ’ έξω :(

Εφόσον όμως αυτή η συζήτηση είναι ακόμα ανοιχτή, να πω πως συμφωνώ με το Διαγόρα πως πρέπει η Κίνηση αυτή να μείνει μακριά από κόμματα, ανεξάρτητη από πολιτικούς χρωματισμούς και ιδεολογίες.

Και τώρα το κρίσιμο ερώτημα : τι θα γίνει με μας τους ανώνυμους? :think:
Κλειδωμένο